Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Verstuikte enkel
Auteur Onderwerp: Verstuikte enkel
Bartje
GastBerichtGeplaatst: 30-07-2005 19:46 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Onlangs (vorige week vrijdag) ben ik na een duw door mijn enkel gegaan, waar ik nog steeds niet van ben hersteld. Opzich niks vreemd leek me, maar nu kom ik er zojuist achter dat mijn tenen niet allemaal meer samenwerken, zoals bij mijn andere voet het geval is. Als ik een 'vuist'probeer te maken met mijn tenen, blijven de twee buitenste tenen gewoon recht vooruit wijzen.... Ik krijg soms met wat moeite wel wat beweging in ze, maar lang niet wat het moet zijn. Zou dit door de zwelling of iets kunnen komen?
En ja, mocht ik niet gerustgesteld worden, ga ik zo spoedig toch nog even langs de huisarts....

Bart.
Henk
FysiotherapeutBerichtGeplaatst: 30-07-2005 21:57 Reageer met quote

Hallo Bart,

Het kan inderdaad vrij lang duren voor je weer volledig hersteld bent van door je enkel gaan. Waarschijnlijk is je enkele flink dik geweest (en mogelijk blauw) en misschien nu ook nog wel. Deze zwelling zal langzaam afnemen en kan inderdaad voor het moeilijke bewegen zorgen.

Ik hoor niets over pijn in je verhaal, dus ik denk dat je geen hele forse pijn hebt. Als je trekt en duwt op je tenen (a.h.w. in je voet proberen te drukken) en het doet FLINK zeer, dan zou ik naar de huisarts gaan.

Verder is het van belang om gewoon in beweging te blijven en de tenen gewoon steeds proberen te blijven bewegen. Ook je 'gewone' looppatroon oppakken is van belang.

Is er over een week of 4 nog geen verandering, dan zou ik naar de huisarts gaan, maar ik weet voor 99 procent zeker dat het dan stukken beter gaat.

Succes!
Bartje
GastBerichtGeplaatst: 31-07-2005 11:11 Reageer met quote

Dank je Henk,

Ik heb op mijn tenen geduwd, maar voel niks pijnlijks. Enige pijnlijke dat ik ervaar is als ik op mijn enkel duw, of als mij voet zich tegen de normale loopbeweging in beweeg (dan klapt ie ook zo weer in no time om kwam ik achter, erg pijnlijk overigens). Dit leek me overigens erg normaal gezien de oorzaak. Mijn voet was (en is een behoorlijke mate nog steeds) erg gezwollen, maar ijs helpt wel wat bij de ergste zwelling.

Danke je voor je hulp en geruststelling.

Bart
Henk
FysiotherapeutBerichtGeplaatst: 31-07-2005 11:52 Reageer met quote

Hallo Bart, waar is je voet gezwollen? Zit dat echt aan de buitenkant (de dikke knobbel aan de buitenkant van je enkel) of meer aan de bovenkant van de twee tenen die moeilijk kunnen bewegen?
liesje
BerichtGeplaatst: 30-10-2005 14:56 Reageer met quote

afgelopen woensdag ben ik door mijn enkel gegaan met de training van volleybal. Kon eigenlijk nog wel lopen omdat mijn spieren nog warm waren. Daarna heb ik gekoelt met ijs. De volgende ochtend was mijn voet wel stijf en heb die dag gekoelt en kon in de loop van de dag redelijk lopen. Ben toch even naar dokter geweest (je immers weet maar nooit.) De dokter zei dat ik 4 weken niet mocht sporten en 4 weken ingetaped moet zitten. Inmiddels is mijn voet 1,5 dag ingetaped en ik kan weer helemaal goed lopen. Heb ook een blaadje gekregen met oefeningen. De oefeningen van de 2de week (op je tenen staan, balanceren op 1 voet)kan ik na 1,5 dag al doen. Denk je dat ik eerder dan 4 weken al zou kunnen proberen te sporten? ( met tape en voorzichtig natuurlijk)
Henk
FysiotherapeutBerichtGeplaatst: 02-11-2005 17:38 Reageer met quote

Hallo Liesje,

In elk geval goed nieuws dat je enkel al een syuk minder pijn doet en dat je al veel makkelijker kan lopen. Met volleybal zou ik toch even uitkijken. Ik weet zo niet of je enkel ook dik en blauw is geweest, maar daar er zal vast wel iets beschadigd zijn in je enjkelbanden (opgerekt etc.).

En gezien je sport: volleybal blijft een riskante sport voor je enkels. Als je ECHT geen pijn meer hebt, dan zul je het beste eerst eens kunnen beginnen met hardlopen/joggen, lichte sprongvormen etc. Als er direct weer een bal bijkomt, dan zul je toch te fanatiek er tegenaan gaan (en daar ben je niet uniek in, dat doet 99% van de sporters....).

Beter rustig opbouwen dan na 4 welken toch nog aanhoudende, lichte klachten hebben!

Succes
gast
GastBerichtGeplaatst: 09-11-2005 23:48 Reageer met quote

Nou ik kan me ook wel aanmelden hier...
Ik heb een zwakke rechterenkel waar ik 'regelmatig'door heen zwik..
3 jaar geleden na een behandeling van voetreflex (enkel los gemasseerd omdat die vast zat) ben ik de andere dag meteen languit gegaan.. enkel klapte dubbel en hups...daar lag ik.. ik naar huis.. was net de straat uit.. onderweg.. hups weer een keer en 2 weken later weer..
ging goed verder pijnlijk en doorgelopen (voorzichtig)
zelfs in oostenrijk km's gelopen geen klachten!

nu... 3 jaar later (4 weken geleden dus) klapt weer dezelfde enkel helemaal dubbel......knak.. zucht... auw.. gloeiende gloeiende.. doorlopen.. en nog meer doorlopen... beetje dik.. maar... nu komt het.. de pijn werd NIET minder.. maar juist erger en erger..
dokter.. hmm verzwikt.. intapen die handel (fysio) dikke tenen.. eraf die tape.. (zucht) bij iedere stap die ik dus zet voel ik alsof er een mes in gestoken word en die dan ronddraaid
het is die knokkel onder mijn voet bij mijn grote teen die pijnlijk is.. als je de tenen samenknijpt krijgt degene die dat doet.. een flinke knal want DAT is pijnlijk!
Fysio zegt dat er teveel speling zit in mijn rechterenkel.. kan wel zijn maar het doet zeer!
Ook heb ik het gevoel dat ie vaak 'op slot' staat.. buigen (lopenhouding) van de enkel naar voren is zeer pijnlijk...

Morgen moet ik weer terug naar fysio en dan EIS ik dat ze fóto's laat maken want zo slim zijn zowel mijn huisarts en fysio nog niet geweest...

Jullie horen wel hoe het is afgelopen..

Oh ja.. voor de duidelijkheid.. er is ook 3 jaar geleden spierreuma bij mij gediagnostiseerd

deze dame (43) laat zich duidelijk niet met een kluitje het riet in sturen en behoud zeer zeker haar humor.

Mijn motto is dan ook: IK lijd mijn leven en niet mijn LIJDEN!
gast
GastBerichtGeplaatst: 10-11-2005 16:48 Reageer met quote

Afijn hier wor je echt NIET vrolijk van...

Fysio.. gaat trekken, draaien en KNIJPEN... pakt ze het beet op 3 cm onder mijn kleine teen .....knijpt....ineens... jaahoeeeeeeeee KRAKKKKKKK... en hard ook ..
schrokken ons allebei wezenloos.. hmmm toch maar foto maken..

ja hoor.. denk je.. niks gebroken (helaas) morgen weer terug naar huisarts.. vraag wel verwijzing voor orthopaedisch chirurg.. ben ut nu beu.. gaan ze maar een keer scan maken of zo...

Wordt vervolgd
(anoniem)
GastBerichtGeplaatst: 09-05-2006 14:53 Reageer met quote

Beste Henk

Ik heb zo'n drie maanden geleden mijn enkel verstuikt en heb net als bartje ook gemerkt dat mijn buitenste twee tenen nu moeizamer mee willen met de rest van mijn tenen bij het maken van een "vuist". Verder blijft mijn enkel rond/boven die bobbel wat gezwollen en wordt hij 's avonds nog wat dikker. Gaat dit allebei vanzelf weg ?
skateboarder
BerichtGeplaatst: 09-05-2006 16:05 Reageer met quote

ik heb ook een poos geleden mijn enkel verstuikt en dat heeft 4 tot 5 weken geduurd voor herstel
veel sterkte
Jip
BerichtGeplaatst: 10-05-2006 9:24 Reageer met quote

Hoe lang duurt het dan voor je enkel genezen is van een scheur in de enkelbanden, zegt men! na alleen rontgenfoto''s. Enkel links is aan de buitenkant waar die knobbel zit dik, ssort ei en is geel. Ik kon eerste dagen niet op staan. Been werd tot de knie ijskoud alsof het uit de vriezer kwam. Kuit heel pijnlijk.
Dit is anderhalve week geleden, kan er nu op staan recht geen pijn maar als ik ook maar even verkeerd draai of een sok aantrek dan doet het heel erg pijn. Op de tenen staan gaat ook niet. Been is niet meer koud, ze dachten aan trombose.

Hoe lang mag zoiets duren? de pijn dan.
anonieme limbo
GastBerichtGeplaatst: 03-08-2006 15:56 Reageer met quote

Sinds ik in februari mijn enkel hebt verstuikt kan ik voelen wanneer het vochtig weer is/wordt. Gaat dit er nog eens uit of blijft dit zo?
Jip
BerichtGeplaatst: 03-08-2006 19:56 Reageer met quote

geen idee maar dat kan, ik heb het bijv aan het litteken en dan heb ik al jaren.
Mijn moeder heeft het met reuma
wat jij zegt nooit gehoord, maar heb je er last van? Pijn of zo??
anonieme lim
GastBerichtGeplaatst: 07-08-2006 11:54 Reageer met quote

ja, dan gaat mijn enkel pijn doen..
Mariette
GastBerichtGeplaatst: 09-01-2007 18:58 Reageer met quote

Hallo allemaal.
Afgelopen zaterdag ben ik met volleybal verkeerd terecht gekomen, ik kreeg direct een soort 'ei' op mijn voet wat later een meer gelijke zwelling werd. Ik ben nog wel naar het ziekenhui geweest en daar werd gezegt dat het waarschijnlijk een scheur in mijn enkelbanden is en dat ik mijn enkelbanden heb verrekt. Er werd gezegt dat ik na 3 dagen weer kon proberen om te gaan lopen, maar daar oet ik nu nog niet aan denken. Ik ben zelf bang dat mijn enkelbanden helemaalzin doorgescheurd of dat er nog iets anders aan de hand is. Weet iemand hoe ik zeker kan weten dat het geen gehele scheur of breuk is?
Ik heb veel last vast dove voeten en van een soort steek in mijn voet.
Ik hoop dat ik wat tips kan krijgen!
Alvast bedankt en groetjes!
berrrie
GastBerichtGeplaatst: 09-01-2007 22:50 Reageer met quote

hoi ik ben voor 7 weken terug door mijn enkel gegaan hij was helemaal blauw maar dat is al lang weg wat ik nu wel nog steeds heb is dat ie nog steeds dikker is als de andere kant is dat normaal dat dat zolang duurt voordat ie helemaal herstelt is alvast bedankt
Gast
BerichtGeplaatst: 26-01-2007 17:13 Reageer met quote

hallo,
ik ben 4tot 5 weken geleden door me enkel gegaan en toen zat er een scheurtje in mijn bot, en nu ben ik na 4 weken gips eraf maar ik weet nou niet meer precies wat mij kan helpen om te voorkomen om er neit meer doorheen te gaan want ik heb allemaal verschillende soorten bandages geprobeerd maar geen van die dingen heeft geholpen en nu dus nu ben ik er goed doorheen gegaan en nu weet ik niet meer wat mij kan helpen Confused
daffie :D
GastBerichtGeplaatst: 11-03-2007 19:16 Reageer met quote

heey ik heb last van me enkel maar ik wil gewoon door blijven kunnen spellen ik moet het dus intapen maar ik weet niet hoe weet iemand van jullie het wel ? Sad Sad
Auw
GastBerichtGeplaatst: 01-05-2007 12:52 Reageer met quote

Hallo mensen.. Smile
ik ben een paar maanden geleden gevallen met gym en ging denk ik door mijn enkel.. het gebeurde zo: we waren aan het basketballen en toen ik de bal in het net wilden gooien en sprong kwam ik op de vloer terrecht en kon niet meer overeind komen door de pijn. mijn enkel werd helemaal dik en kon er bijna niet meer oplopen.. nu is hij nog steeds dik en doet soms nog wel pijn.. ben niet naar de dokter gegaan omdat ik dacht dat het allemaal wel mee zou vallen.. wie kan zeggen wat ik heb gehad?? Smile
pyn
GastBerichtGeplaatst: 09-05-2007 13:10 Reageer met quote

ik heb al 2 dagen lang niet op me voet kunnen staan paar uurtjes kan ik op mij voet moeilijk staan en daarna gaat het prima ik snap er niks van wat moet ik doen?? Confused
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Verstuikte enkel
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring