Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Fistels
Auteur Onderwerp: Fistels
RvanR
BerichtGeplaatst: 28-09-2012 23:03 Reageer met quote

Een kruidenmengsel kan gedronken worden, en als abses gebruikt worden, smaakt bitter, maar eigenlijk niet eens vies als je van een bitter houdt,
Het is een oud recept ooit gemaakt door een arts,
het lijkt overal goed voor, (...)
Maar er staat uitdrukkelijk in de beschrijving "geneest fistels, hoe ongeneeslijk ze ook lijken".
niet geschoten is altijd mis, dus ik ben het gaan proberen, op een kleine tissue, gedrenkt in het bitter, dit net na een nieuwe opleving van mijn perianaal fistel.
Het gaf werkelijk binnen een dag verlichting, het gebied met littekenweefsel werd zacht, de onderhuidse uitbreidingen, gangetjes richting been en naar boven in de lies werden snel kalm en zijn nu na twee maanden schijnbaar helemaal hersteld, de gaatjes in die uitbreidingen zijn gesloten, er is nu nog slechts een enkele opening vlak bij de anus waar nog maar heel af en toe vocht uit komt, en veel minder, naar binnen toe richting sluitspier wordt zachter, soepeler, het voelt steeds weldadig als ik het spulletje weer in mijn lies druk, er straalt een warmte naar binnen, die erg prettig aanvoelt. ik ga nog zeker een tijd door, en ik hoop werkelijk dat het nog verder over gaat, aar zoals het nu is is het al 100 keer beter dan dat het was.

Google svp zelf op "klein zweeds kruidenbitter" het is het proberen waard, echt waar. ik heb het van het merk OIKOS, maar er zijn meer firma's die het maken, of het allemaal even goed is weet ik niet. het recept is ook vrij, dus je kan het ook nog zelf maken.
succes en ik ben heel benieuwd of het jou ook helpt.
RvanR
BerichtGeplaatst: 28-09-2012 23:12 Reageer met quote

we hebben al wat gezien en gevoeld, dus hier kan je ook wel tegen hoop ik.
Er bestaat een nieuwe therapie: poeptransplantatie,

De theorie hierachter is dat er veel ziektes bestaan door een gebrekkige dus incomplete darmflora, waardoor de balans weg is waardoor enkele bacterien of andere organismen de overhand krijgen en vervelende gevolgen kunnen veroorzaken,. door dus "gezonde poep" in de darm aan te brengen kan iemand flink opknappen zo is al gebleken.
obesitas suikerziekte, crohn , en nog wat ziektes schijnen te beinvloeden zijn.

google natuurlijk even zelf, want ik kan niet het hele verhaal hier kwijt.
wel graag reacties of ervaringen.
Jottum
BerichtGeplaatst: 04-12-2012 19:51 Reageer met quote

Hai..

Wat ik mij afvraag is het volgende.
Maakt het uit of je vit C met of zonder zuur gebruikt?
Je kan nl 2 varianten krijgen.
En hoe zit het met tablet of capsule vorm?
Hoe snel/ goed wordt dat opgenomen?

Ik denk dat ik een fistel op mijn stuit heb, waardeloze k*t plek.
Sowies heb ik een peri anale fistel.

Iemand ervaring met invloed van voeding?
Blizzard
BerichtGeplaatst: 06-12-2012 23:34 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben een 21-jarige studente en toen ik 18 was kreeg ik op een goede zomerdag plotseling 40 graden koorts en pijn aan mijn bil. Een geheel ingekapseld perianaal abces bleek het te zijn. Eerst antibiotica meegekregen, bleek een flink foutieve handeling van mijn huisarts te zijn geweest (hoe kunnen antibiotica nou helpen bij een ingekapseld abces, dat had ik toch eigenlijk zelf ook wel moeten zien..), want 3 dagen later lag ik opeens met spoed in het ziekenhuis. Opengemaakt, ringetje er doorheen en tweemaaldaags door de thuiszorg laten spoelen. Het was een tijdje helemaal schoon, maar de wondjes sloten niet en op een gegeven moment begon er weer troep uit te komen. Terug naar de dokter, weer een operatie, weer een ringetje, maar nu wel zelf spoelen met de douche. Geen resultaat.

Toen kreeg ik een MRI-scan: zag er goed uit, zou vanzelf wel over gaan. Zo niet: terug komen. Afgelopen zomer begon het gebied weer erg veel pijn te doen, dus weer naar de dokter, weer met spoed geopereerd, weer ringetje erdoor, weer spoelen met de douche. Maar nu had ik een dokter die eens wat verder wilde kijken (eindelijk). Weer een MRI. Wat bleek: fistel was behoorlijk uitgebreid langs de endeldarm en het begin van de dikke darm. Waar denk je bij een jong iemand als ik dan aan? Een darmziekte. Dus een endoscopie gehad (roesje werkte prima, heb het hele onderzoek lang rustig geslapen, haha), en ze vonden inderdaad over de hele lengte van de darm - van endeldarm t/m het begin van de dunne darm (verder hebben ze niet gekeken) - regelmatig kleine zweertjes. Dus nu heb ik plotseling de ziekte van Crohn. Bijna nooit diarree, geen ondragelijke buikpijn, maar wel veel last van een gigantisch opgeblazen gevoel, buikkrampen en heel plotseling 'grote boodschappen' moeten doen. Dus dat verklaart.

Ze zijn nu van plan met medicijnen (hopelijk werkt de azathioprine waar ik net mee begonnen ben) de zweertjes in de darm zodanig te onderdrukken dat ik hopelijk over een paar maanden met succes aan het fistel kan worden geopereerd, de dokter denkt namelijk wel dat het verholpen moet kunnen worden. Ik zou er alles voor geven om dat fistel kwijt te zijn, het is een constant ongemak, al bijna 3 jaar lang. Altijd inlegkruisjes in moeten, schrale billen, een ongemakkeijk gevoel als ik zit, pijn na het fietsen, schaamte voor mijn vriend, en het gevoel dat je er met weinig mensen over kunt praten, want het voelt niet bepaald makkelijk om iemand te vertellen dat je een abces bij je anus hebt. Dus vertel je mensen maar dat je gezond bent terwijl ik me bijna constant moe en ongemakkelijk voel (laat staan het zo vaak moeten laten van zeer vieze scheetjes, ook niet bepaald gemakkelijk in een groep...).

Heerlijk om een keer goed m'n hele verhaal kwijt te kunnen. Denk toch wel dat er mensen in dit topic zijn die zich hierin herkennen. (Perianale) fistels zijn niet zeldzaam, alleen wil niemand er openlijk over praten, wat niet gek ik: ik doe het immers zelf ook liever niet.

- Blizzard
zwartlokje
BerichtGeplaatst: 30-10-2013 14:09 Reageer met quote

Echt een heel vervelend iets Fistels .ik heb er nu een jaar recto-vaginaal een zitten .Had eerst erg last van bekkenpijn. daarna kwamen er bubbels die ik voelde in de vagina, druk in de onderbuik, lucht verliezen via de schede en nu verlies ik ontlasting via de schede. echt naar .Ik ben er pas aan geholpen. hebben ze het onder narcose proberen te"lijmen"
dat hielp 5 dagen daarna kreeg ik erg pijn ,weer ontsteken en nu is de pijn helemaal erg. ik word er gek van. Zeker met in bed liggen is de druk groot. ik vindt het ook beangstigend want de druk is zo groot op de onderkant, veel lopen en staan kan ik niet.in november gaan ze weer kijken binnenwaarts en daarna een gesprek.
Opereren lukt bijna niet door de nare plek waar die zit
ik heb geen darmziekte,het is spontaan gekomen.
pris1972
BerichtGeplaatst: 28-07-2014 13:49 Reageer met quote

Ik ben op deze site terecht gekomen omdat ik ( zeggen ze ) een fistel bij m'n anus heb...maar als ik lees wat jullie allemaal aan voorgeschiedenis hebben ( abcessen e.d ) dan snap ik het niet want ik heb dat allemaal niet gehad en heb ook geen last van stank of ontlasting die uit fistel komt..het is een ultje van nog geen halve cm waar wat bloed en pus af en toe uitkomt...maar lees van sommigen dat ze al jaren met een fistel lopen zonder operatie? Kan een fistel echt met fistelpot genezen? Ik ben eigenlijk zo overrompeld door gelijk afspraak van operatie maar nu begin ik te twijfelen en moet ik misschien second opinion aanvragen... kunnen ze met mri zien of er echt een fistel zit of zien ze dat bij operatie zelf? Weet gewoon niet meer wat te doen.....
pris1972
BerichtGeplaatst: 28-07-2014 13:54 Reageer met quote

probly en tony33 jullie schrijven je kan me mailen voor advies of andere dingen maar nergens geen emailadres... ook van planten dokter of andere suggesties die ik lees maar kan niemand mailen zou graag meer willen weten ben een beetje radeloos want zo lees je dingen die helpen maar weet je niet waar je het kan vinden....
gedoeadkont
BerichtGeplaatst: 16-01-2015 20:53 Reageer met quote

Hoi! Ik heb nu een seton draadje, 2 zelfs. Ik merk dat als ik naar de wc ben geweest en ontlasting heb gehad ik echt helemaal leeg loop. Hebben jullie misschien nog tips? Ik lees wel eens dat er een gaasje tussen wordt gedaan. Kan ik dit ook doen? Of is dat juist niet verantwoord.
aysh
BerichtGeplaatst: 16-01-2015 22:11 Reageer met quote

Oh bah nu ben ik echt bang na het lezen van al deze berichten. 10 januari begon het bij mij, ik ging naar de wc en kwam terug met vreselijk veel pijn. Volgende dag kon ik amper lopen, ik zag net aan de bovenkant van mijn anus een zwelling en aan de binnenkant van mijn anus zat een kleine gaatje. Maandag werd ik wakker met vreselijk veel pijn en koorts, dus even langs de huisarts geweest, ik dacht zelf aan een aambei. Huisarts dacht aan een abces of fistel, ik kon meteen door naar de eerste hulp. Er werd een echo gemaakt waar er niet veel op te zien was, ik werd naar huis gestuurd met de raad om paracetamol te slikken en de boel goed schoonhouden, woensdag zou er een MRI gemaakt worden. Dinsdag trok ik het niet meer, vreselijk veel pijn ook in mijn liezen, terug naar de eerstehulp. Ik werd opgenomen en kreeg morphine tot de dag van de MRI. Donderdag ochtend de uitslag, het was inderdaad een fistel, maar ze zouden er niets aan doen i.v.m. complicaties, ik ben weer naar huis gestuurd met pijnstillers en een zalf: diltiazem 2%. Daar moet ik het mee doen tot 3 februari. Ik heb heel veel pijn nog en de dag dat ik thuis kwam liep er ook nog pus uit de gaatje in me anus. Is niks doen ook een optie of wordt het juist erger?
gedoeadkont
BerichtGeplaatst: 16-01-2015 22:22 Reageer met quote

aysh schreef:
Oh bah nu ben ik echt bang na het lezen van al deze berichten. 10 januari begon het bij mij, ik ging naar de wc en kwam terug met vreselijk veel pijn. Volgende dag kon ik amper lopen, ik zag net aan de bovenkant van mijn anus een zwelling en aan de binnenkant van mijn anus zat een kleine gaatje. Maandag werd ik wakker met vreselijk veel pijn en koorts, dus even langs de huisarts geweest, ik dacht zelf aan een aambei. Huisarts dacht aan een abces of fistel, ik kon meteen door naar de eerste hulp. Er werd een echo gemaakt waar er niet veel op te zien was, ik werd naar huis gestuurd met de raad om paracetamol te slikken en de boel goed schoonhouden, woensdag zou er een MRI gemaakt worden. Dinsdag trok ik het niet meer, vreselijk veel pijn ook in mijn liezen, terug naar de eerstehulp. Ik werd opgenomen en kreeg morphine tot de dag van de MRI. Donderdag ochtend de uitslag, het was inderdaad een fistel, maar ze zouden er niets aan doen i.v.m. complicaties, ik ben weer naar huis gestuurd met pijnstillers en een zalf: diltiazem 2%. Daar moet ik het mee doen tot 3 februari. Ik heb heel veel pijn nog en de dag dat ik thuis kwam liep er ook nog pus uit de gaatje in me anus. Is niks doen ook een optie of wordt het juist erger?


Ik zou je er echt aan laten helpen! Ik ben ook geopereerd aan een abces en een fistel en de pijn is echt 20 keer beter te verdragen nu. Niks doen is in mijn ogen geen optie omdat je eigenlijk de hele tijd lekt, wat echt smerig is en beter wordt het niet. Je moet je niet bang laten maken door alle verhalen die online staan, omdat mensen vaak alleen hun verhaal doen als ze radeloos zijn en dus al heel veel operaties gehad hebben. Mensen die nu geen last meer hebben die hoor je niet meer omdat het voor hun geen meerwaarde heeft als ze wat posten! Succes
Pulletje
BerichtGeplaatst: 17-08-2015 15:32 Reageer met quote

In de 3 jaar dat ik met een fistel liep, heb ik handenvol geld uitgegeven aan homeopaten, kruidenmiddeltjes, voedingssupplementen, diëten en andere kwakzalvermiddeltjes.

Het enige dat me echt geholpen heeft, was een afspraak bij de Proctos-kliniek: http://www.proctoskliniek.nl/
Zij zijn gespecialiseerd in de anus en de behandeling wordt vergoed door de verzekering.

Ik ben na drie jaar eindelijk genezen en kan weer zitten, fietsen, etc.

Succes.
deb1964
BerichtGeplaatst: 06-03-2016 0:21 Reageer met quote

Het medisch discussie forum voor
lotgenotencontact en informatie van ervaringsdeskundigen.
Profiel | Informatie | Zoeken | Actieve Onderwerpen | Links | Uitloggen [ deb1964 ]
Index > Huidaandoeningen > fistel/pijpzweer
Auteur Onderwerp: fistel/pijpzweer
deb1964
BerichtGeplaatst: 05-03-2016 22:57 Bekijk gebruikers profiel Reageer met quote Bewerk/Verwijder dit bericht Verwijder dit bericht
Beste mensen,

Drie jaar geleden was ik op vakantie in Tunesië,het was bloed heet en dan draag je zomerkleding ik ging zitten en ik kreeg het gevoel in mijn linkerbil of ik op een naald perongeluk ben gaan zitten....in de eerste instantie dacht een beest prikt mij...ik voelde vreemd bultje zitten waarvan ik dacht...gaat vanzelf weer over?

Dat ging dus niet over vanzelf...een half jaar later zat het er natuurlijk nog ik ging een keer zitten en waarschijnlijk was er iets gesprongen een witachtige slijm...ik schrok ervan en ben gaan kijken met een spiegeltje toch maar even naar de huisarts gegaan...die verwijst je door naar het ziekenhuis voor een echografie te laten maken...
Ze zagen een gevulde holte met vocht en daar was niks mee aan de hand,ik kreeg wel een gepeperde rekening van 260€...
Niemand kon mij vertellen wat het precies was.... Sad het bultje werd natuurlijk pijnlijker en pijnlijker...dus weer naar de huisarts...inmiddels had ik een nieuwe huisarts ik ging liggen op de behandelbank en die vertelde mij gelijk een Latijnse naam voor fistel/pijpzweer....

Hij vertelde mij dat ik door gestuurd kon worden naar het ziekenhuis ik koos een ander ziekenhuis dan daar voor!
Hij vertelde mij gewoon even Derooving doen en je bent ervan af hij zag ook gelijk 3 gaatjes zitten waar pus uitkwam...de rillingen liepen over mijn rug...Derooving gaatjes pus getverjakkes...kon ook nachten niet slapen van vreselijke jeuk....
Ik altijd nog in mijn achter hoofd dat komt door die vakantie in Tunesië een beest heeft mij gestoken en dat zit onderhuids...een angel of zoiets...

Ik kwam terecht bij een dermatoloog die bevestigde gelijk een fistel en schreef gelijk voor 2maanden antibiotica uit...forget it daar gaat de fistel niet mee weg....

Ook heb ik de fistelpot gekocht...ben speciaal naar Hoorn gegaan sjammer dat hielp tot zover de fistel werd iets rustig GEEN ALCOHOLGEBRUIK GEEN VIS GEEN KOEMELK DRINKEN
Afgelopen oktober 2015 ben ik gestopt met ROKEN....na 32 jaar van tabakverslaving...
De nieuwe huisarts gaf gelijk als boosdoener KOMT VAN HET ROKEN DAT JE DEZE FISTEL HEBT...echt een rokers probleem en hij keek me streng aan...kappen met roken maar ik was al gestopt in oktober 2015 eigenschuld dikke bult letterlijk gezien.
Roken daar verstoppen je talgklieren van en dat veroorzaakt fistels....

Afgelopen woensdag heeft de dermatoloog een Derooving uitgevoerd...nu maar hopen dat het weg blijft....
Mag geen alcohol meer roken heel slecht nooit meer doen koemelk ook niet en geen vis eten...
Mag alleen nog water drinken in mijn gevoel...

Groetjes Deb1964 (51 jaar)...
G

Index > Huidaandoeningen > fistel/pijpzweer Bookmark and Share
Pagina 1 van 1
Reageer:


Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2013
deb1964
BerichtGeplaatst: 06-03-2016 0:57 Reageer met quote

RvanR schreef:
Een kruidenmengsel kan gedronken worden, en als abses gebruikt worden, smaakt bitter, maar eigenlijk niet eens vies als je van een bitter houdt,
Het is een oud recept ooit gemaakt door een arts,
het lijkt overal goed voor, (...)
Maar er staat uitdrukkelijk in de beschrijving "geneest fistels, hoe ongeneeslijk ze ook lijken".
niet geschoten is altijd mis, dus ik ben het gaan proberen, op een kleine tissue, gedrenkt in het bitter, dit net na een nieuwe opleving van mijn perianaal fistel.
Het gaf werkelijk binnen een dag verlichting, het gebied met littekenweefsel werd zacht, de onderhuidse uitbreidingen, gangetjes richting been en naar boven in de lies werden snel kalm en zijn nu na twee maanden schijnbaar helemaal hersteld, de gaatjes in die uitbreidingen zijn gesloten, er is nu nog slechts een enkele opening vlak bij de anus waar nog maar heel af en toe vocht uit komt, en veel minder, naar binnen toe richting sluitspier wordt zachter, soepeler, het voelt steeds weldadig als ik het spulletje weer in mijn lies druk, er straalt een warmte naar binnen, die erg prettig aanvoelt. ik ga nog zeker een tijd door, en ik hoop werkelijk dat het nog verder over gaat, aar zoals het nu is is het al 100 keer beter dan dat het was.

Google svp zelf op "klein zweeds kruidenbitter" het is het proberen waard, echt waar. ik heb het van het merk OIKOS, maar er zijn meer firma's die het maken, of het allemaal even goed is weet ik niet. het recept is ook vrij, dus je kan het ook nog zelf maken.
succes en ik ben heel benieuwd of het jou ook helpt.

Beste RvanR
De fistel pot 22,95€ inclusief ouwelpapier
Uhh trein kaartje....
Silicea D12 9.90€
Silicea D6 9,90€
Bijenpropolis 9.95€
Nu zie ik dat het kruidenbitter te koop is via de tuinen Jacob Hooy 19,99€
Sorry hoor mijn geld is op...het heeft geen kl..te geholpen snik snik gr Deb1964
beginneling
BerichtGeplaatst: 31-03-2016 23:51 Reageer met quote

Voor de mensen die al jaren met fistels zitten, ik heb net even de wikipedia pagina ( https://en.wikipedia.org/wiki/Anal_fistula ) erop nageslagen en hebben jullie al eens info gevraagd over de volgende nieuwe behandelingen;

Fistula clip closure (OTSC Proctology)

en

PERFACT Procedure

De eerste heeft een success rate van 90%, en 70% bij terugkerende fistels. De tweede heeft een success rate van 86.4% bij complexe fistels(waar de meeste hier last van schijnen te hebben). Klinkt dus veelbelovend. Deze technieken worden al toegepast maar het zal misschien even zoeken zijn waar ze deze uitvoeren hier in de buurt.
Dinyy
BerichtGeplaatst: 15-04-2016 14:26 Reageer met quote

Hoi, ik heb een enterovaginale fistel en wordt daar binnenkort aan geopereerd. Heeft iemand hier ervaring mee?
rosemarievio
BerichtGeplaatst: 21-04-2016 20:01 Reageer met quote

Oproep zwangere en/of vrouwen binnen een jaar postpartum

Wist je dat…
Bijna de helft van alle zwangere en kraamvrouwen anale klachten hebben? Over anale klachten tijdens de zwangerschap en kort na de bevalling is nog maar weinig onderzoek gedaan. Er wordt weinig gesproken over anale klachten, omdat er een taboe bestaat. Veel mensen denken dat het er bij hoort of dat er niets aan te doen is. Beide gedachten zijn niet juist. Anale klachten die zijn begonnen in de zwangerschap en bespreekbaar gemaakt zijn met de verloskundige, zijn wellicht makkelijker te behandelen of zelfs te voorkomen.

Bent u zwanger of binnen een jaar geleden bevallen? Dan vragen wij om uw hulp!
Ook als u geen anale klachten heeft, vragen wij om uw deelname aan dit onderzoek.

Wij zijn Rosemarie Kuijt en Manon van der Plas, 4e jaars verloskunde studenten aan de Verloskunde Academie Rotterdam. Wij vinden dat anale klachten bij vrouwen tijdens de zwangerschap en na de bevalling aandacht verdienen. In samenwerking met de Proctos Kliniek te Bilthoven doen wij afstudeeronderzoek naar dit fenomeen. Hiermee willen wij inzicht krijgen in de volgende vragen:
o Welke anale klachten komen voor en hoe vaak komen ze voor tijdens de zwangerschap en na de bevalling?
o Welke begeleiding bieden verloskundigen met betrekking tot anale klachten en hoe kan deze begeleiding verbeterd worden?
Om dit te kunnen onderzoeken vragen wij nog geen 5 minuten van uw tijd voor het invullen van een korte online enquête.

U kunt, als u wilt, uw e-mail adres achter laten, zodat u op de hoogte gebracht kan worden over de resultaten van het onderzoek en eventueel gevraagd kan worden voor vervolgonderzoek. De gegevens zullen zorgvuldig en anoniem verwerkt worden volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP). De gegevens worden uitsluitend voor dit onderzoek gebruikt en niet voor commerciële doeleinden.

https://nl.surveymonkey.com/r/JZZGLKB

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u een e-mail sturen naar:
analeklachten@gmail.com

PS. Delen mag! Graag zelfs Wink
Julia77
BerichtGeplaatst: 22-06-2017 22:46 Reageer met quote

tony33 schreef:
Moet ook zeggen dat ik het er met moeite in kreeg..ik deed 1000 mg per 2 uur wisselend snelle met trage vit c.. tegen diaree grens aan zeg maar..
Ben nu geminderd tijdelijk naar 4000 mg per dag.. ..(ivm beginnen fistelpot).. de stank is nog steeds weg ,maar de pijn is weer terug gekomen, voor zo ver ik weet geen abces.. en ben af en toe erg moe.
Sinds gisteren begonnen met fistel pot.. vandaag was een fistel die ik al 10 jaar in mijn gebit heb weer actief geworden na 5 jaar .. hij bleef de hele dag stromen !!is nu weer rustig.. fistel bij mijn ani was rustig behalve de pijn natuurlijk..er gebeurt dus wel wat..!!
Als dit niet werkt laat ik me opereren..


Hallo,

Ik ben erg benieuwd hoe het nu gaat..is de fistel nog steeds weg?
Katjaaaaa
BerichtGeplaatst: 31-10-2017 22:19 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb nu voor de 3e keer een fistel
De eerste keer zat het in mn bilnaad en ben ik geopereerd.. wat een verschrikking!
De 2e keer kreeg ik t om en door mijn anus heen.
Stond ik weer voor de gruwelijke operatie!!
Ik ben me gaan verdiepen in kruiden, vitamines en mineralen, natuurlucke mogelijkheden en de fistel(s) verdween!!!
Nu, anderhalf jaar later, is het weer terug.. precies zoals de laatste keer
Ik heb t nu een week en het is alweer bijna weg ook!!!!

Wat ik doe:
Veel WATER drinken
GEEN ZUIVEL
GEEN GLUTEN
GEEN SUIKER
(Geen = zo min mogeluck)
Eet voornameluck (biologische) GROENTEN, FRUIT en gezonde NOTEN en ZADEN
SILICEA D12 pilletjes (drogist)
Evt. HEPAR SULPHUR D12 pilletjes (natuurgenezer)
Evt. CARBO VEGETABILIS D12 pilletjes (natuurgenezer)
Goede MULTI VITAMINEN (ik gebruik earth source multi-nutrient van Solgar bij de drogist vandaan)
Heb deze keer ook weer FISTELPOT besteld maar is nog niet bezorgd

Verder maak ik mijn EIGEN THEE, Denk dat dit heel belangrijk is! Ik zet dit in een thermoskan.
Ik koop gember bij de natuurwinkel, snij het in dunne plakjes en laat dat drogen.
Het zelfde doe ik met curcuma. Heb gelezen dat dit een natuurlucke antibiotica is. Wel nemen met zwarte pepertjes anders wordt t niet opgenomen door je lichaam
Thee:
GEMBER
CURCUMA
ZWARTE PEPERTJES
FENEGRIEK
CITROENGRAS
BRANDNETEL
Zoethout voor de smaak

Deze keer ben ik ook begonnen met APPELAZIJN!!!
Ik neem een stuk wc-papier, vouw t op gewenste grootte, doe er appelazijn op, puur, en leg dat erop
Toen ik dat voor het eerst deed wist ik niet of ik daar goed aan deed, maar toen ik het eraf haalde merkte ik pas hoe PIJNSTILLEND dat werkte!!! Dus gauw er weer op
Mijn fistel lekte toen niet, was dicht.
De volgende dag heb ik de hele dag appelazijn erop gehad en s'avonds ging de fistel open. Druk eraf. Weg pijn!
Meteen in een DODE ZEE ZOUT-bad!
Nu weer een dag later heb ik er niks op gedaan, de fistel is nog open maar er komt weinig tot niks meer uit

Ik heb nu voor de 3e keer fistels.. maar het is lang niet zo'n drama! En het lijkt erop dat het snel weg gaat..
Als dit ook andere mensen helpt..!

Nog iets dat de pijn goed bestrijd is medicinale WIET. Je kunt t roken (liefst zonder shag) of CBD/WIET-DRUPPELS nemen. De druppels kan je bij elke drogist halen, maar qua kwaliteit raadt ik stichtingmefiwiet.nl aan.
Bij mij werkt het goed tegen de pijn, maar ook tegen stress en slapeloosheid.
Ik ga er vanuit dat de natuur alles in zich heeft. 'Door God ons gegeven' zo gezegd. De natuur is tot onze beschikking, kunnen wij zelf doen wat we kunnen

Denk ook dat we moeten oppassen voor stress en giffen (bijvb bestrijdingsmiddelen) in oa ons voedsel.
Ik denk dat veel leed en stress het gevolg zijn van hoe we denken en kijken. Onze geestelucke gesteldheid speelt denk ik ook een rol. Hiervoor wil ik bijvb de filmpjes van Teal Swan op YouTube aanraden

Heel veel sterkte allemaal!
Katjaaaaa
BerichtGeplaatst: 31-10-2017 22:21 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb nu voor de 3e keer een fistel
De eerste keer zat het in mn bilnaad en ben ik geopereerd.. wat een verschrikking!
De 2e keer kreeg ik t om en door mijn anus heen.
Stond ik weer voor de gruwelijke operatie!!
Ik ben me gaan verdiepen in kruiden, vitamines en mineralen, natuurlucke mogelijkheden en de fistel(s) verdween!!!
Nu, anderhalf jaar later, is het weer terug.. precies zoals de laatste keer
Ik heb t nu een week en het is alweer bijna weg ook!!!!

Wat ik doe:
Veel WATER drinken
GEEN ZUIVEL
GEEN GLUTEN
GEEN SUIKER
(Geen = zo min mogeluck)
Eet voornameluck (biologische) GROENTEN, FRUIT en gezonde NOTEN en ZADEN
SILICEA D12 pilletjes (drogist)
Evt. HEPAR SULPHUR D12 pilletjes (natuurgenezer)
Evt. CARBO VEGETABILIS D12 pilletjes (natuurgenezer)
Goede MULTI VITAMINEN (ik gebruik earth source multi-nutrient van Solgar bij de drogist vandaan)
Heb deze keer ook weer FISTELPOT besteld maar is nog niet bezorgd

Verder maak ik mijn EIGEN THEE, Denk dat dit heel belangrijk is! Ik zet dit in een thermoskan.
Ik koop gember bij de natuurwinkel, snij het in dunne plakjes en laat dat drogen.
Het zelfde doe ik met curcuma. Heb gelezen dat dit een natuurlucke antibiotica is. Wel nemen met zwarte pepertjes anders wordt t niet opgenomen door je lichaam
Thee:
GEMBER
CURCUMA
ZWARTE PEPERTJES
FENEGRIEK
CITROENGRAS
BRANDNETEL
Zoethout voor de smaak

Deze keer ben ik ook begonnen met APPELAZIJN!!!
Ik neem een stuk wc-papier, vouw t op gewenste grootte, doe er appelazijn op, puur, en leg dat erop
Toen ik dat voor het eerst deed wist ik niet of ik daar goed aan deed, maar toen ik het eraf haalde merkte ik pas hoe PIJNSTILLEND dat werkte!!! Dus gauw er weer op
Mijn fistel lekte toen niet, was dicht.
De volgende dag heb ik de hele dag appelazijn erop gehad en s'avonds ging de fistel open. Druk eraf. Weg pijn!
Meteen in een DODE ZEE ZOUT-bad!
Nu weer een dag later heb ik er niks op gedaan, de fistel is nog open maar er komt weinig tot niks meer uit

Ik heb nu voor de 3e keer fistels.. maar het is lang niet zo'n drama! En het lijkt erop dat het snel weg gaat..
Als dit ook andere mensen helpt..!

Nog iets dat de pijn goed bestrijd is medicinale WIET. Je kunt t roken (liefst zonder shag) of CBD/WIET-DRUPPELS nemen. De druppels kan je bij elke drogist halen, maar qua kwaliteit raadt ik stichtingmefiwiet.nl aan.
Bij mij werkt het goed tegen de pijn, maar ook tegen stress en slapeloosheid.
Ik ga er vanuit dat de natuur alles in zich heeft. 'Door God ons gegeven' zo gezegd. De natuur is tot onze beschikking, kunnen wij zelf doen wat we kunnen

Denk ook dat we moeten oppassen voor stress en giffen (bijvb bestrijdingsmiddelen) in oa ons voedsel.
Ik denk dat veel leed en stress het gevolg zijn van hoe we denken en kijken. Onze geestelucke gesteldheid speelt denk ik ook een rol. Hiervoor wil ik bijvb de filmpjes van Teal Swan op YouTube aanraden

Heel veel sterkte allemaal
Cynnepin
BerichtGeplaatst: 23-07-2018 14:17 Reageer met quote

Ook hier een fistel op een stukje van de anus af naar beneden.

Gezien alle negatieve verhalen en het feit dat het vaak toch weer terugkomt, weinig zin in een operatie.

Ik heb een aftreksel gemaakt van goudsbloem (calendula) en dit 2x per dag 10 minuten met een washand erop laten trekken. Al na 3 dagen merkte ik dat de fistel dicht was.

Ik ga nog steeds door, maar de pijn is helemaal weg.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Fistels
Pagina 4 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring