Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Fistels
Auteur Onderwerp: Fistels
oddy
BerichtGeplaatst: 16-04-2011 8:27 Reageer met quote

Hallo, vraag hebben jullie verder nog gezondgeidsklachten, behalve infecties? Ik bedoel koorts, rillingen, verwardheid, vermoeidheid, jeuk etc?
Ik las bij iemand dat die fistels had in zijn gebit? Nu heb ik dat ook gehad maar niemand durft mij eerlijk te vertellen wat het nu is. Ikzelf heb een idee, maar wordt ontkracht door een ieder. En dat is typisch omdat niemand weet waardoor het wordt veroorzaakt. wel een vermoeden..
Sterkte allemaal en succes en hoor graag wanneer iemand met het verlichtende antw komt!!
oddy
BerichtGeplaatst: 16-04-2011 8:35 Reageer met quote

Ikzelf denk: Iedereen heeft bacterien op en in zijn lijf. Sommige goede en minder goede. Sommige bacterien kunnen op een plek komen waar ze eigenlijk niet horen voor te komen. Dit kan zorgen voor een infectie. Deze hopen zich op en je krijgt een abces. En de rotzooi komt eruit. Maar wanneer je lichaam NIET in staat is om het eruit te werken, zal het bloed de infectie van binnenuit genezen. Hierdoor ontstaat zo'n holte waarin gemakkelijk een nieuwe infectie kan ontstaan vandaar de tunnels die ontstaan. Vit C is een anti oxidant die schadelijke stoffen uit je lijf haalt. Dus gebrek aan vitamines geeft slechtere weerstand. Doordat de huid beschadigd blijft, doordat je lichaam niet voldoende heelt, kunnen je eigen bacterien je weer een infectie geven. En zo blijft het doorgaan... ms kunnen jullie je er in vinden??
Graag hoor ik jullie reacties...
tony33
BerichtGeplaatst: 21-04-2011 22:50 Reageer met quote

Nou ben afgelopen dinsdag weer bij de chirurg geweest na mijn mri scan. en de fistel is weg .. de chirurg was erg verbaast.. er is niet eens meer een rest fistel zei hij .. de fistel heeft plaatsgemaakt voor bind weefsel.. ik hoef dus niet meer terug om geopereerd te worden.. ik ben dus een gelukkig mens.!!! ik maak de laatste fistelpot leeg . en blijf gezond eten.. en denk dat ik elk jaar nog een fistelpotje bestel .. daar ik mij er erg goed van voel...en om zeg maar even schoon te spoelen.. ik hoop dat jullie er ook allemaal van afkomen.. het heeft bij mij 5,5 maand geduurt.. of de fistelpot werkt ?? ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat na 4 maanden fistelpot en een paar drastische veranderingen in mijn leefwijze mijn fistel weg is.
nogmaals voor iedereen veel sterkte .
Groet Tony.
jdmagg
BerichtGeplaatst: 20-05-2011 18:23 Reageer met quote

Ik zit jammer genoeg ook meer dan een jaar met een fistel (en seton), vastgesteld na een abcesoperatie. Ook heb ik Crohn.

Ik gebruik al maanden lang meerdere grammen vitamine C per dag en dit heeft (denk ik) een positieve uitwerking gehad wat betreft bindweefselvorming. Dit was volgens mijn arts namelijk op de laatste MRI-scan te zien. Misschien kan ik binnen enkele maanden geopereerd worden voor een sluitingsoperatie van de fistel.

Ik ben mogelijk nog geïnteresseerd in het gebruiken van Silicea (eerder genoemd op pagina 1). Heeft iemand daar nog goede resultaten mee geboekt? Zo ja, in welke concentratie/dosis. Alvast bedankt!
probly
BerichtGeplaatst: 08-06-2011 13:05 Reageer met quote

ik had een fistel en liet die operatief verwijderen...maar na een paar jaar was hij er weer.Mijn zoon heeft dit eveneens aan de hand.Wij hebben dit opgelost door naar een dokter te gaan die werkt met planten.Wij zijn verlost van ons probleem.
Je kan me steeds mailen en dan bezorg ik graag de gegevens van deze dokter.
probly
BerichtGeplaatst: 08-06-2011 19:46 Reageer met quote

liet een fistel operatief weg nemen, een jaar later was hij er weer.Men zoon heeft net hetzelfde probleem.samen gingen wij naar Waterloo, daar zit een dokter gespecialsieerd in planten.geen kwakzalver maar een echte dokter.Wij zijn van onze fistels af.
silvia1515
BerichtGeplaatst: 06-07-2011 14:21 Reageer met quote

heb gelukkig nu een site gevonden met personen die ook het probleem fistel hebben. Mijn man is 6 wk geleden voor de dertiende keer geopereerd aan een fistel bij anus,hij heeft al een nieuwe sluitspier gekregen ,maar dit werkt van geen kanten daarbij,heeft hij 2 jaar geleden na zoveelste operatie een ziekenhuisbacterie opgelopen en hebben we ruim 10 wk met vele open wonden gezeten. we kunnen ook niets meer plannen want dit beheerst je hele leven dus ook je relatie! kan iemand mij vertellen of er ergens een arts is die hier in gespeciliceerd is??? mijn vertrouwen in onze artsen raak ik namelijk totaal kwijt. bvd
raxious
BerichtGeplaatst: 13-09-2011 20:43 Reageer met quote

hallo,

ik ben half Maart geopereerd aan een fistel, uiteindelijk rond moeten lopen met een wond van zo'n 7 cm lang, 5 cm breed en 4 cm diep.

Nu zitten we in september en is de wond min of meer oppervlakkig, en nog maar een cm lang.

Vorige week dinsdag was ik dus in het ziekenhuis op controle, en volgens hun moet hij over 3 weken helemaal dicht zijn, anders willen ze het toch weer openmaken om te kijken of er eventueel nog wat zit.

Nu weet ik dus niet wat ik moet doen, ik krijg nog dagelijks thuiszorg langs en die waren stomverbaasd toen ze dit te horen kregen, aangezien zij ook al aangeven dat het naar hun mening totaal onlogisch is om het open te maken.

Volgens hun zou, als er nog iets zit, ik er nog volop pijn aan hebben, en zou er ook nog altijd vuil uit de wond moeten komen, en denken ze ook nog dat omdat het al zo lang zit, er alang weer een infectie bij moet zitten, met de nodige koorts.

Het mooiste van dit alles, is dat ze eerst zeggen dat ze het dan inderdaad weer open willen maken, en vervolgens er eentje zeg van "Noujah, het was dan ook wel weer een veel grotere wond dan het normaal is."
Met andere woorden, ze spreken zich totaal tegen :s

Ik begin dan ook langzaamaan het gevoel te krijgen dat ze me liever kwijt dan rijk zijn, aangezien naar hun mening die wond al met 2 maanden dicht had moeten zijn. Wat vinden jullie van dit verhaal?

PS: de wond zit net boven de anus, dus sowieso niet de ideale plek voor herstel wat iedereen al aangaf ( nog een reden dat het herstel langer duurt )
probly
BerichtGeplaatst: 19-09-2011 19:12 Reageer met quote

mijn man en zoon hebben of liever "hadden" fistels.men man werd geopereerd,maar het kwam terug.Wij gingen naar een dokteres gespecialiseerd in plantengeneeskunde.Zij gaf een recept en beiden zijn er van verlost.
silvia1515
BerichtGeplaatst: 20-09-2011 17:56 Reageer met quote

bij mijn man hebben ze de wond ook steeds opnieuw geopend,werkte van geen kanten en is in totaal 13 maal geopereerd. hij gebruikt nu fistelpot en we zijn net terug van een heerlijke vacantie zonder erge pijnen. heb ook weinig vertrouwen meer in de doktoren. volgens mij weten ze zelf niet hoe ze fistels moeten behandelen. veel stekte allemaal!!!
moon123
BerichtGeplaatst: 07-10-2011 11:50 Reageer met quote

Ik heb weleens gehoord van een kennis,dat zijn dokter had gevraagd nadat hij fistels had,of hij ook vaak eieren in combinatie met tomaten eet,en dat was zo.Nu heb ik het ook, en ik eet het toevallig ook vaak,is dat bij jullie misschien ook het geval???
Ben zeer nieuwsgierig
Laurake86
BerichtGeplaatst: 10-10-2011 13:07 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb jullie berichten gelezen en ik ben blij dat ik niet de enige ben met een fistel. 9 jaar geleden ben ik geopereerd aan een fistel, na 3 maanden is dit toe gegroeid. Vorig jaar in mei is dit teruggekomen, opnieuw een operatie, in september min of meer dicht. In december opnieuw open, 3e operatie en nu 10 maanden later is het nog steeds een grote wonde. Op reis was het bijna toe maar toen ik terug was ging het weer open. Verdict: nieuwe en 4e operatie! Nu ga ik volgende week op 2nd opinion in het uza (edegem, belgie). Maar nu heb ik eergisteren gehoord dat er hier ook dichtbij een techniek bestaat van kleurstoffen te gebruiken die laten zien wat er moet weg gesneden worden, dan 1 cm verder uitsnijden en dan met een pomp de wonde droog houden. Heeft iemand hier ervaring mee? Is wel 14 dagen in de kliniek liggen (heb nog nooit een nacht gebleven) en dus schrikt me dit wel af. Ik ben ten einde raad en ik krijg het op mijn heupen van de alledaagse thuisverpleging. Ik neem nu 2 weken antibiotica in omdat ik er een ontsteking ook nog eens heb op gekregen.

Groetjes, Laura
Laurake86
BerichtGeplaatst: 24-10-2011 14:19 Reageer met quote

Ik heb mijn 2nd opinion gehad en 15/11 wordt ik terug geopereerd aan de hand van VAC-therapy. Das dat ze de wonde steriel houden met behulp van een pomp. Das wel lang in de kliniek liggen voor de verzorging maar hopelijk ben ik er nu vanaf!
ilja27
BerichtGeplaatst: 04-11-2011 22:02 Reageer met quote

Ik zie dat er nog steeds gereageerd wordt op mijn omroep destijds.
Ik zou graag in contact komen met mensen die een fistel hebben.
Wil je me mailen met jou verhaal roakco@hotmail.com.
Alvast bedankt
Ik heb na 9 jaar nog steeds een fistel.
En ben uit gedokterd ze kunnen niks meer voor me doen.
Maar sinds kort heb ik weer vreselijk veel pijn is 2,5 jaar goed gegaan.
Heb het gevoel dat er een fistel bij komt.
Naast de fistel die ik al heb.
Ik loop tegen een muur aan er is niemand die me meer kan helpen zeggen ze.
Helaas zijn er veel fouten gemaakt waardoor ze natuurlijk ook hun handen eraf trekken.
Ik zou graag in contact komen met mensen aangezien er weinig over bekend is.
En er weinig lotgenoten zijn.
Ook zijn er weinig artsen die echt iets weten over een fistel.
Er zijn nog 2 in nederland is mij verteld.
Zie zijn allen op leeftijd en gaan straks met pensioen.
En de nieuwe generatie laat zich er niet tot omscholen aangezien er te weinig mensen zijn met een fistel.
Dus is die uitdaging er ook niet.
Ik heb een fistel en ben waarschijnlijk de enige met dit soort fistel.
Is mij verteld, maar is dat ook zo.
Er zijn ook veel verschillende soorten fistels.
Ik hoop dat iemand wil reageren alvast bedankt.
samina2
BerichtGeplaatst: 13-11-2011 15:02 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ik ben een vrouw van 40 jaar oud en heb last van anaal fistel alvanaf 3-3-20011. Ik ben al 4x geopereerd< de 1ste x was op 9-6 en de 4de x was op 14-10, bij de 4de x heeft de chirurg de fistel met fibrinelijm. Bij de overige 3 x kwam er echt geen pus uit of geur, maar nu pas komt er pus en windjes uit die wond en heb ik ook heel veel pijn. Sad Het was eerst perianaal abces en bij 3de x zeiden ze dat het een fistel is. Ik denk dat ze fouten hebben gemaakt en ze weten echt niet veel van fistels. Ik zit daar met het nieuws en heb Ik heel veel vragen en weinig kennis, maar je wordt van hier naar daar gestuurd. Als ik wist wat ik nu weet van fistels, dan had ik me niet laten opereren. Het heeft invloed op het huwelijk en op het gezin en daarbij ben ik moeder van 8 kinderen, ik krijg ook geen huishoudelijke hulp. Op een gegeven moment krijg je ook geen begrip meer. Ik ben gisteren begonnen met fistelpot icm zyfalmend en ik slik ook al een maand vit c 3000mg, wachten op een wonder. Sterkte allemaal en hopen op het best, want dat verdienen we allemaal.
P.S: beste probly, wilt u aub mij een mail sturen met de gegevens van die dokter in plantengeneeskunde. Het heeft uw man en zoon geholpen en wil het ook gaan gebruiken. Mijn mail adres : *****. Het zelfde geldt ook voor tony33, waar kan ik die zalf kopen en voor wat wordt ie gebruikt? Graag uw reactie en antwoord aub, want ik ben zeer wanhopig
probly
BerichtGeplaatst: 19-11-2011 17:06 Reageer met quote

Fistels ... mijn man en zoon hadden fistels.Men man werd geopereerd en het kwam terug.Wij gingen naar een dokter die werkt met planten en beiden zijn er van verlost.Je kan me mailen voor haar adres.Ik ben een Belg.BERT 25 voor jou is dit bestemd.
tony33
BerichtGeplaatst: 03-01-2012 23:54 Reageer met quote

@samina 2 .. de zalf was gewoon ontsmettende sterilon zalf , vrij verkrijgbaar bij de apotheek. Fistelpot heb ik uiteindelijk 6 maanden gebruikt. Het werkt heel langzaam.. dus volhouden.. stress vermijden.. gezond eten .. bij mij is de fistel nu al een jaar weg .. gelukkig .. heb mijn energie weer terug... Geen pijn meer.. ik hoop het nooit meer mee te maken.. ik hoop dat het voor jou ook zo werkt als voor mij.. succes
benbitz
BerichtGeplaatst: 08-01-2012 12:14 Reageer met quote

Ten eerste, wat zijn we een pechvogels.
Fistels komen voor bij de een en bij de ander niet.
Waarom? Niemand die het weet. Wij (de meesten tenminste) hebben er zelf mee te maken...wat een pain in the ass (ja, dit gaat over een anale fistel). Tot mijn spijt heb ik er nu 3 keer last van gehad. Mijn eerste anale fistel had ik op de kop af 3 jaar geleden. Ruim een half jaar later weer dat vervelende gevoel. Toen ik ook maar iets begon te vernemen stond het zweet op mijn hoofd...verdomme...weer zo'n ding! De derde fistel heb ik zojuist zelf uitgeknepen. Ik was er zo flauw van dat ik er flink op zitten drukken...wat een pijn! Maar had ook geen zin om er morgen op mijn werk mee te zitten! Het ding sprong open en daar kwam het pus aan. Dit keer was het helderde dan de vorige keren. Meteen geen pijn meer...wat een opluchting!

Alle keren waren erg pijnlijk! Het gaan zitten doet pijn, het opstaan doen pijn, lopen, lachen, hoesten, plassen en poepen...alles doet gewoon pijn! Het vervelende is nog wel dat je niet gemakkelijk praat over een anale fistel. Althans, ik vind het moeilijk. De dokter heeft gezegd dat ik het gewoon moet uitzitten. De derde keer heeft minder lang geduurd dan de eerste twee keren. Met de eersten was ik ruim een week zoet en de derde is na 4 dagen (met behulp van mijzelf) open gegaan. De eerste twee zijn overigens zelf gesprongen. Zodra de druk weg is, is de pijn over (bij mij tenminste). Ik baal er wel van dat na 2 jaar het ding weer is komen opzetten...het is dus waar wat ze zeggen...een fistel gaat niet over. Volgens mijn dokter moet ik het dus uitzitten, maar als het aan mij ligt laat ik het ding weghalen.
Ik hoop in ieder geval dat ik nu jaren geen last meer heb. Ik wens dit ongemak niemand toe!

Sterkte allemaal en laten we hopen op een fistel-vrij 2012, 2013, 2014 enzv. Laughing
RvanR
BerichtGeplaatst: 29-03-2012 17:33 Reageer met quote

Tip: om een doorbraak te bespoedigen helpt een zetpil van 1000Mg paracetamol, enkele malen met succes toegepast.
Colz
BerichtGeplaatst: 28-09-2012 22:25 Reageer met quote

Graag jullie ervaring/mening,

Ik zal eerst de feiten even op een rijtje zetten:
- 27 jaar oud
- waarvan 12 jaar ziekte van Crohn
- sinds aantal jaar een fistel tussen endeldarm en vagina, waar lucht en ontlasting doorheen komt/kwam
- medicijnen: imuran, humira
- aantal maanden geleden geopereerd, er is toen een elastiekje geplaatst door de fistel heen, dit was toen een behoorlijk gat
- aantal dagen geleden opnieuw geopereerd, er is nu een plug geplaatst, omdat het elastiek gezorgd heeft dat het gat aanzienlijk verkleind is, waardoor de chirurg tot operatie wilde overgaan.

Voor de operatie is mij verteld dat de kans van slagen 50% is omdat ik Crohn heb.
Ben nu al dagen erg gespannen omdat ik zo graag wil dat dit slaagt, de fistel beïnvloed nu al jaren mijn leven en de keuzes die ik maak.

Graag jullie ervaring/mening en tips, alles wat kan helpen om tot een positief resultaat te komen.

Alvast bedankt.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Fistels
Pagina 3 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring