Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Pijn na gastroscopie
Auteur Onderwerp: Pijn na gastroscopie
*Annette*
BerichtGeplaatst: 22-01-2011 18:54 Reageer met quote

Ik heb je quote even hierheen gekopieerd.

anja999 schreef:
Hallo Annette,

Ben je inmiddels al bij je huisarts geweest en heb je nog wat kunnen bereiken?
Was er wel benieuwd naar.
Heb je nog steeds zoveel last van je maag?
Over 6 weken krijg ik weer een gastroscopie, ik ben wel blij dat ze standaard een roesje geven want het is en blijft een akelig onderzoek als je dit zonder roesje krijgt.

groetjes Anja

Afgelopen maandag ben ik bij de huisarts geweest, uiteindelijk ben ik doorverwezen naar het acedemische ziekenhuis.

De KNO arts vond de huisarts niet zoveel meerwaarde hebben, ik ook niet, dus dan maar gelijk naar de MDL arts. De huisarts ging me aanmelden, alles doorsturen van de afgelopen tijd, ook m'n aanhoudende moeheid en dan zou ik vanzelf een afspraak krijgen. Gister kwam de brief, 11 april Shocked... Ik had toch niet verwacht dat de wachtlijst zolang was.

Ik moest maar gewoon doorgaan met de domperidon en gaviscon. Al zit ik een beetje in twijfel, ik ben zo'n ? 20 per maand aan gaviscon kwijt. Daarbij helpt het maar heel weinig... Dus ik vraag me een beetje af wat voor meerwaarde het dan nog heeft, voor m'n gevoel eet ik ? 20 op en het effect is verre weg te zoeken. Het helpt 'n klein uurtje en dan is het in alle hevigheid weer terug... Misschien dat ik het dan beter alleen in kan nemen als ik erg last heb van het eten Rolling Eyes.

Wens je alvast succes als je weer een gastroscopie krijgt!
Flappie12345
BerichtGeplaatst: 11-06-2012 15:06 Reageer met quote

Heb vanochtend een gastroscopie gehad..
Moest ook aan een stuk door kokhalzen ook als de slang al gewoon in de maag zat. Dus nu wel last van mij keel, maar verder niks.
Volgende keer zou ik om een keelverdoving vragen zodat het kokhalzen minder wordt, dat was echt onprettig. Maar verder deed het geen pijn ofzo.. dus als ik nogeens moet zal het met vedroving alleen maar meevallen lijkt me.

Ik snap dat er mensen zijn die het heel spannend vinden.. maar een roesje lijkt me echt niet nodig. Het is maar een paar minuutjes en dan sta je al weer buiten. Met een roesje ben je een hele dag (of langer zoet) dat zou mij het niet waard zijn...
meisje:)
BerichtGeplaatst: 14-06-2012 23:55 Reageer met quote

Ik heb een roesje gehad met gastroscopie omdat de arts mij al kende en wist dat deze onderzoeken nooit niet lukte omdat ik te gestresseerd was(Ercp, echo-endo..) Smile, heeft hij zelf besloten een roesje te geven. Maar moet zeggen beter geen roesje --> ik kon niet tege de verdoving, allergische reactie opgedaan ;D redelijk stom voor maar een maagonderzoekje van maar 5 minuutjes Smile
patries08
BerichtGeplaatst: 17-06-2012 21:49 Reageer met quote

ik krijg deze week een gastroscopie,er loopt waarschijnlijk gal naar mijn maag,ik heb heel lang geleden ook dit onderzoek gehad voor wat anders en toen was alleen de keel verdoofd,ik vond het een zeer traumatische ervaring en ben nu dus ook zeer bang. ik ben bang dat ook het roesje niet voldoende hept omdat ik al vaak slaappillen gebruik dus er al wat imuun voor ben. .ik laat het echt niet zonder doen
patries08
BerichtGeplaatst: 03-07-2012 15:46 Reageer met quote

nou ik heb 4 dagen geleden de gastroscopie met roesje gehad,het is me super meegevallen! was op van de zenuwen van te voren.moest me om 10.15 uur melden en 11.30 werd ik eindelijk opgehaald.
vertelde dat ik erg bang was dat het roesje niet zou werken,er zou goed op me gelet worden,ik merkte dat de slang naar binnen ging en ook even rot gevoel bij me maag en verder weet ik er niks van,werd gezegd we zijn klaar,leek of het 1 minuut duurde.
er is ook een bipot genomen.
Wel leg ik nu sinds 3 dagen ziek opbed,had koorts en heb erg maagpijn/zij en rugpijn en misselijk.
huisarts is langs geweest,volgens hem me ribben.
daar geloof ik niks van want daar krijg je geen koorts van
*Annette*
BerichtGeplaatst: 04-07-2012 16:32 Reageer met quote

Hoe gaat het nu? Fijn dat het zo goed is gegaan met roesje!

De klachten die je omschrijft herken ik wel, behalve de koorts, na de gastroscopie.

Had er de eerste keer meer last van dan de tweede keer, had het idee dat die arts wat zuiniger was met het gas Laughing.

Ben je niet gewoon wat grieperig? Het is natuurlijk nu wel kort naar de gastroscopie maar het hoeft daar niet alleen door te komen...
sayang-angel
BerichtGeplaatst: 24-11-2012 19:41 Reageer met quote

Hallo Lieve Mensen
ik heb de reacties van een gastroscopie meegelezen,
en maak me best zorgen over de negatieve reacties
waardoor de mensen die het nog moeten ondergaan bijna niet meer durven iets wat niet de bedoeling is
zelf ben ik dinsdag 20 november 2012 naar het ziekenhuis in Hilversum geweest
voor een gastroscopie heel erg nerveus voor de ingreep richting ziekenhuis gegaan
daar aangekomen, liep het helaas een klein uur uit ...
binnen geroepen op van de zenuwen, de assistent kwam mij halen alles was al voorbereid en het was wachten op de arts, de assistent gaf mij de keus of een spray bananen smaak beetje bitter wat in de keel gespoten werdt dat zoi het kokhalzen verminderen het was een keus , wel zou je keel dik aanvoelen , en ik koos ervoor het smaakte niet lekker , en al snel voelde ik mijn keel dikker worden..klaarliggend en wachtend op de arts werkte de verdoving uit en dat gaf ik de assistent ook aan heel fijn zei hij gelijk geen probleem zullen we het nog een keer doen ja fijn gaf ik aan , hij deed de spray weer ja ik had heel kort het gevoel een kokkend gevoel te hebben maar zo kort het voor je het door had eigenlijk al over was... de arts kwam binnen en checkte mijn gegevens en de appartatuur ik had fijne assistent en de arts was eigenlijk al net zo prettig een gekkigheidje tussen door kon gemaakt worden de arts vroeg mij je weet waar je voor komt ik zei ja voor mijn oren ja zei de arts bijna goed... even later werdt het serieus en zei de arts dan gaan we nu beginnen , ik lag op mijn zij op het bed , de assistent hield mijn hoofd vast en had een soort bitje in met een opening waar de slang door heen ging de arts begon het onderzoek de slang zat in mijn keel en door de spray gelukkig amper tot geen kokhalsend gevoel het advies van de assistent was blijf hoe dan ook rustig in en uitademen hoe moeilijk het ook is , en ja dat is het zeker , ik sloot mijn ogen en probeerde me te ontspannen de arts was ondertussen bij de twaalfvingerige darm aangekomen en toen was het voor mijn gevoel knokken om de tijd uit te zitten..maar mezelf in gedachte vertellend van even volhouden anders moet alles opnieuw en dat is nog veel erger.. de arts nam biopten en ging langzaam weer naar boven met de slang , ja het is een vervelend onderzoek dat zal ik zeker niet ontkennen, maar probeer je te ontspannen hoe sneller het over is want het is geen onderzoek wat je een tweede keer wenst terwijl dat niet nodig is , je hebt het gevoel je moet spugen als de slang erin zit als je niet kiest voor de spray ter verduidelijking de spray is tegen kokhalzen en geen narcose etc, verders voel je de slang door je lichaam gaan en voel je ook dat de biopten worden genomen dat is geen pijnlijke situatie het is een vervelend gevoel zodra de arts weer naar boven gaat heb je ook echt het gevoel dat je moet vechten het vol te houden door dat aparte bijna niet te omschrijven gevoel.
ik wil de mensen die het onderzoek moeten ondergaan heel veel sucses en sterkte wensen en een hart onder de riem steken laat je niet gek maken met bange angstige verhalen, nogmaals is het een onprettig onderzoek maar probeer je te ontspannen en hou in je hoofd dat als je het dat moment volhoudt het klaar is en anders alles opnieuw moet en dat vele malen erger is
liefs sayang-angel.
Foppe1986
BerichtGeplaatst: 27-11-2012 21:31 Reageer met quote

Hallo mensen,

vandaag heb ik een onderzoek gehad naar mijn maag en darmen. Ik was niet erg zenuwachtig, alleen toen ik naar binnen moest werd het erger, omdat ik niet wist wat mij te wachten stond (had toch mijn folder moeten lezen). De mensen daar hadden behoorlijk wat haast, dus erg veel hebben ze niet uitgelegd. Bleek ook niet nodig, want voor ik het wist zat de slang in mijn slokdarm en darmen. Ik blijk ontstoken darmen en slokdarm te hebben. Misschien is het glutenintolerantie, of anders ziekte van Crohn. Maar dat moet ik volgende dinsdag horen, als ik weer naar de internist moet.
Ook zei de onderzoekster dat mijn darmen eruit zagen als een gemaaid grasveld (of zoiets, ik kan het ook verkeerd verstaan hebben). Maar ik heb geen idee of dat positief is of negatief, volgens mij het tweede als ik haar toon goed kon volgen.
Momenteel heb ik last van mijn darmen, maar niet van mijn keel. Nooit gehad ook, kon na een half uur alweer goed eten.

Al met al viel het mij ook mee, en ik ben blij dat er wat uit is gekomen (zo'n onderzoek doen en erachter komen dat men niks kan vinden lijkt mij zo zinloos).

Vriendelijke groeten

Foppe
sparretje
BerichtGeplaatst: 28-11-2012 18:28 Reageer met quote

Even een vraagje. Jij hebt een gastroscopie gehad? Het punt is dat ze maar een deel van de twaalfvingerige darm kunnen bekijken tijdens dit onderzoek. Als ze de darmen willen bekijken dan wordt dit d.m.v. van een colonscopie gedaan. Dit zijn 2 verschillemde onderzoeken. Met een gastroscopie wordt de slokdarm, maag en een stukje twaalfvingerige darm bekeken.
Foppe1986
BerichtGeplaatst: 28-11-2012 22:39 Reageer met quote

O dat vind ik vreemd. Want ik weet zeker dat ze mij vertelden dat ik een ontstoken slokdarm heb en een ontstoken andere darm. Hoe konden ze dat dan zien? Maar goed, dinsdag moet ik toch naar internist, dan zal ik het wel verder horen. Misschien moet ik wel verder onderzocht worden, maar in die colonscopie heb ik al helemaal geen zin, zo'n ding in mijn reet Laughing
sparretje
BerichtGeplaatst: 29-11-2012 19:13 Reageer met quote

Ben benieuwd wat de internist je te vertellen heeft. Maar als hij verteld dat je een ontstoken darm hebt, dan zou ik wel eens willen weten hoe hij dat via een gastroscopie kan zien. In ieder geval veel suc6 a.s. dinsdag..

Wij moeten over 2 a 3 weken weer met ons zoontje naar het ziekenhuis. Hij heeft 8 weken geleden een antirefluxoperatie (fundoplicatie) ondergaan. Hij heeft sindsdien erg veel pijn en kan nog steeds niet volledig naar school. Gevreesd wordt dat de fundoplicatie ongedaan moet worden gemaakt. Hij krijgt eerst een maagledigingsonderzoek en vervolgens moeten we naar de kinderarts om te overleggen welke plannen er zijn.
Foppe1986
BerichtGeplaatst: 29-11-2012 21:47 Reageer met quote

sparretje schreef:
Ben benieuwd wat de internist je te vertellen heeft. Maar als hij verteld dat je een ontstoken darm hebt, dan zou ik wel eens willen weten hoe hij dat via een gastroscopie kan zien. In ieder geval veel suc6 a.s. dinsdag..


Waarschijnlijk hadden ze het over de twaalfvingerige darm en mijn slokdarm (deze weet ik zeker). Ik was nogal onder de invloed van adrenaline (aangemaakt doordat ik mijn totaal niet voorbereid had, en alles dus nieuw was voor mij) en daardoor weet ik niet exact meer wat zij tegen mij zei. Behalve op het laatst dat ik ontstekingen had in mijn slokdarm en ....darm. Het onderzoek duurde overigens wel langer dan een normaal onderzoek. Bijna 15 minuten.

Quote:

Wij moeten over 2 a 3 weken weer met ons zoontje naar het ziekenhuis. Hij heeft 8 weken geleden een antirefluxoperatie (fundoplicatie) ondergaan. Hij heeft sindsdien erg veel pijn en kan nog steeds niet volledig naar school. Gevreesd wordt dat de fundoplicatie ongedaan moet worden gemaakt. Hij krijgt eerst een maagledigingsonderzoek en vervolgens moeten we naar de kinderarts om te overleggen welke plannen er zijn.


Jezus, wat een verhaal Crying or Very sad
Zo jong en dan al onderzoeken moeten doen, die nog mislukken ook. Ik heb je verhaal gelezen in een ander topic, en heb medelijden met jouw zoontje. Veel succes en sterkte!
sparretje
BerichtGeplaatst: 30-11-2012 11:46 Reageer met quote

Mijn zoontje heeft al meerdere keren een gastroscopie moeten ondergaan. Dit wordt bij kinderen onder narcose gedaan. Maar bij de eerste scopie bleek ook dat hij een behoorlijk ontstoken slokdarm had. Hij is toen een paar maanden later geopereerd. De eerste operatie was in 2009. Intussen moest/moet hij de Pantozol blijven gebruiken. Hij slikt 80 mg per dag en desondanks blijft de slokdarm ontstoken.
merelpeach
BerichtGeplaatst: 30-11-2012 17:49 Reageer met quote

@ Sparretje

Wat jouw zoontje nu doormaakt lijkt heel erg op mijn situatie.
Ik heb 3 weken geleden mijn maagledigingsonderzoek gehad. Hier kwam uit dat hij zich niet goed leegt en daar heb ik nu nieuwe medicatie voor gekregen.
Foppe1986
BerichtGeplaatst: 04-12-2012 21:27 Reageer met quote

Ik ben vandaag naar de internist geweest, zonder een goed resultaat. Volgens de internist leek het op het oog op Coeliakie, maar de hapjes lieten niks zien. De weken daarvoor heb ik glutenvrij gegeten, wat ik niet had moeten doen. Daarom moet ik nu twee weken weer gluten eten, en dan bloed prikken en urine en ontlasting afgeven. Over vijf weken krijg ik dan de uitslag van die dingen.
Ik merk nu al problemen met de darmen, door twee dagen gluten te eten. Maar ja, heb toch zes weken vakantie dus nu kan ik het lijden Very Happy
sparretje
BerichtGeplaatst: 09-12-2012 11:38 Reageer met quote

Dat wordt dan nog een lange weg. Normaal gesproken is 5 weken niet zo lang, maar als je klachten hebt dan duurt het wel lang.
Ben benieuwd wat de uitslag zal zijn. Dit is dus pas in het nieuwe jaar.
Veel suc6.

Wij gaan 19 december a.s. weer met ons zoontje naar Nijmegen voor een maagledigingsonderzoek. En dan afwachten wat ze gaan doen.
Foppe1986
BerichtGeplaatst: 01-01-2013 22:20 Reageer met quote

Dinsdag is het zo ver, dan kan ik naar de interniste. Wordt wel weer tijd, want in mijn vakantie weer veel diarree en dergelijke gehad. Heel mijn oud en nieuw jaar naar de knoppen, alsmede kerst :S
sparretje
BerichtGeplaatst: 05-01-2013 11:07 Reageer met quote

Veel succes a.s. dinsdag. Vervelend dat je tijdens de vakantie erg veel last hebt gehad.

Onze zoon heeft de maagledigingsonderzoek goed doorstaan, maar de arts zei naderhand dat het erg belabberd is gesteld met zijn maaglediging. Na 1,5u zat er nog ruim 80% van de radioactieve pannenkoek in zijn maag. Hij heeft een antibioticum voorgeschreven die hij 3 maanden zou moeten gebruiken, maar hier wordt hij erg misselijk van. Een andere oplossing zou een sonde kunnen zijn. Afgelopen donderdag heeft de arts weer gebeld en heeft een middel voorgeschreven waarvan wij zelf moeten bepalen of we het gaan gebruiken. Dit is niet zonder gevaar. Bij het lezen van de bijsluiter wordt je al niet vrolijk. er zijn al veel mensen door gebruik van dit middel overleden aan een hartstilstand. Verder zei hij dat als het op sondevoeding aan komt er 20 uur per dag via een pomp moet worden gevoed. Ze laten de sonde dan in de dunne darm lopen en dan kun je niet in porties gaan geven. We gaan op de 18e weer naar Nijmegen en dan zien wat we het best kunnen doen.
Foppe1986
BerichtGeplaatst: 05-01-2013 14:27 Reageer met quote

sparretje schreef:
Veel succes a.s. dinsdag. Vervelend dat je tijdens de vakantie erg veel last hebt gehad.


Bedankt

sparretje schreef:

Onze zoon heeft de maagledigingsonderzoek goed doorstaan, maar de arts zei naderhand dat het erg belabberd is gesteld met zijn maaglediging. Na 1,5u zat er nog ruim 80% van de radioactieve pannenkoek in zijn maag. Hij heeft een antibioticum voorgeschreven die hij 3 maanden zou moeten gebruiken, maar hier wordt hij erg misselijk van. Een andere oplossing zou een sonde kunnen zijn. Afgelopen donderdag heeft de arts weer gebeld en heeft een middel voorgeschreven waarvan wij zelf moeten bepalen of we het gaan gebruiken. Dit is niet zonder gevaar. Bij het lezen van de bijsluiter wordt je al niet vrolijk. er zijn al veel mensen door gebruik van dit middel overleden aan een hartstilstand. Verder zei hij dat als het op sondevoeding aan komt er 20 uur per dag via een pomp moet worden gevoed. Ze laten de sonde dan in de dunne darm lopen en dan kun je niet in porties gaan geven. We gaan op de 18e weer naar Nijmegen en dan zien wat we het best kunnen doen.


Niet goed om te lezen dit. Waarom geven ze die middelen nog uit als er zoveel mensen aan een hartstilstand zijn overleden? Of waren dat oudere mensen met al een zwak hart?
Een sonde in je lichaam is schijnbaar erg zwaar, dus wens je zoontje succes en sterkte. En jij natuurlijk ook.
Jeje
BerichtGeplaatst: 27-04-2013 14:03 Reageer met quote

Hallo Sparretje,

Ik wilde je even laten weten dat ik, na div onderzoeken te hebben gehad, gastroparese heb (ernstige vertraagde maagontlediging) en nu dus ook mijn sonde in mijn dunne darm heb. Alleen, wat mss voor jullie wel interessant is om te weten, de voeding kan gewoon in porties/bolus gegeven worden maar dient wel te gebeuren middels een pomp. Is dat niet wat de artsen bedoelden? Je kunt nl ook porties toedienen middels een spuit, maar voeding wat rechtstreeks in de dunne darm terrecht komt, via een peg-jejunum, dient middels een pomp worden toegedient. Als ik jou was, zou ik dit eens goed navragen, want ik ben in contact met meerdere lotgenoten en ook zij geven hun voeding gewoon in porties middels een pomp.

Hartelijke groetjes, Jeje
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Pijn na gastroscopie
Pagina 4 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring