Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Pijn na gastroscopie
Auteur Onderwerp: Pijn na gastroscopie
anja999
BerichtGeplaatst: 26-09-2010 19:14 Reageer met quote

Hallo N.K.

Je moet zeker vragen om een roesje is echt aan te raden.Ik heb gezegd dat ik alleen een gastroscopie onderga als ik een roesje krijg en daar deed de MDL arts helemaal niet moeilijk over.
Ik heb er werkelijk niets maar ook niets van gemerkt en ik had ook helemaal geen last van mijn keel of ik was niet misselijk.
Jij weet zelf het beste wat je kunt hebben en laat je niet door anderen beïnvloedden.
Je schrijft dat je een ontstoken slokdarm hebt, de oorzaak is het maagzuur, werkt het klepje niet goed want dat is bij mij wel het geval.
Daarbij heb ik een Barret slokdarm dat wil zeggen dat het slijmvlies zo is aangetast door het zuur dat het niet meer geneest.
Ik slik ook nexium 3xdaags 20 mg maar het heeft nog niet het gewenste effect.
Ik krijg nu 2x per jaar een gastroscopie (met roesje)
om te kijken of de slokdarm ontsteking groter is geworden.
Daarbij moet ik rekening houden met het drinken van te veel koffie en zoveel mogelijk pepermunt, chocolade en vet eten vermijden.
Ik heb de uitslag meteen per brief meegekregen en ik heb meteen kunnen lezen wat er mis was.
Schrijf van te voren je vragen op zodat je die aan je huisarts kunt stellen.
Ik ben na de uitslag meteen doorverwezen naar de MDL arts, zij liet mij de foto's van mijn slokdarm zien en ik zag duidelijk een donkerrode vlek op mijn slokdarm en die hoort er niet te zitten.

Veel sterkte en laat je door je arts goed uitleggen dat is zo belangrijk zodat je met een voldaan en tevreden gevoel weer naar huis gaat.
groetjes Anja
N.K
BerichtGeplaatst: 27-09-2010 21:47 Reageer met quote

Jee, dat is best heftig zeg! Ik heb nog steeds geen officiele uitslag gehad. Al twee keer gebeld met de huisarts, maar die heeft nog niks binnen gekregen. Eind van de week bel ik maar weer.. Ik kan me wel herinneren dat ze tijdens de gastroscopie tegen elkaar zeiden dat het 'hier rood ziet' en nog wat gepraat en gemopper over iets, maar of dat nou over mijn maag/slokdarm ging, of over iets anders, weet ik dus niet. Op dat moment lag ik alleen maar te hopen dat het snel voorbij was.
Twee keer per jaar een gastroscopie, ik moet er niet aan denken....ik wil dan gewoon algehele narcose en er werkelijk niks van merken. Ik hoop niet dat ik het Barett syndroom al heb, loop namelijk ook al jaren met brandend maagzuur rond ( heb wel altijd Rennies geslikt, en hoop het daarmee wel tegengehouden te hebben) maar op een gegeven moment helpen rennies niet meer en kreeg ik echt heel erge pijn in mijn maag en achter mijn borstbeen. Toen ben ik naar de huisarts gegaan en kreeg ik Nexium, 40 mgr. 1 keer daags. Dat hielp meteen, maar zodra de 6 weken voorbij waren, en de kuur dus gestopt was, kwam de pijn in alle hevigheid terug.
Toen weer een kuur van twee weken en daarna dus de gastroscopie. Nu slik ik weer Nexium, 1 keer per dag 40 mgr en dat gaat tot nu toe goed.
natasja12
BerichtGeplaatst: 15-10-2010 15:18 Reageer met quote

Gisteren een gastroscopie gehad. wat een vreselijk onderzoek. Ik zag er heel erg tegenop en alles kwam helaas ook uit. Ik kreeg een roesje. maar dat werkte niet lang genoeg. ik werd tijdens het onderzoek wakker, ik raakte dus in paniek. kreeg weinig lucht. was hevig aan het kokhalzen. Mijn keel was ook niet verdoofd, terwijl ze dat wel zouden doen. En zij maar zeggen dat ik rustig moest blijven!!!!!!
Ik ben ook maar even in de uitslaapkamer geweest, en mocht al snel ontbijten en vertrekken. Ik heb nu nog keelpijn. Gisteravond kwam ik slecht in slaap, heb veel gehuild en zie elke keer weer alles gebeuren en voel het ook steeds.
Ik kreeg het obderzoek vanwegen mijn astma. Ik heb naar mijn idee geen maagklachten. Maar moet nu wel middelen gaan gebruiken. want mijn maag sluit niet helemaal. de rest hoor ik nog wel op 27 oktober. Dit was een smaar nooit meer........
anja999
BerichtGeplaatst: 15-10-2010 15:29 Reageer met quote

Hallo N.K.

Heb je de uitslag al gehad van de gastroscopie?
Was er benieuwd naar.

gr. Anja
natasja12
BerichtGeplaatst: 27-10-2010 15:06 Reageer met quote

vanmorgen de uitslag gehad van mijn onderzoek. alleen het klepje tussen de slokdarm-.maag sluit niet helemaal af. verder is alles goed. mijn medicijnen moet ik nog blijven slikken tot januari daarna mag ik afbouwen. goede berichten gelukkig maar.
*Annette*
BerichtGeplaatst: 11-11-2010 17:49 Reageer met quote

Hoe gaat het nu met je natasja12? Vervelend dat je zo in paniek bent geraakt! Ik hoop dat je er inmiddels weer 'n beetje over heen bent.

Zelf sluit m'n maagklepje ook niet, in mei heb ik een gastroscopie gehad. Waarna ik domperidon mee gekreeg. Nu inmiddels een half jaar later blijf ik nog veel klachten houden. In september ben ik na de huisarts gegaan omdat ik zo last bleef houden van zuur, vorige week maar weer terug geweest. Ik had omeprazol mee gekregen maar ik merkte er z.g.a. niks van, bij een dubbele dosis ook niet. Heb nu zantac mee gekregen 2x 150mg, dit helpt maar 'n heeeel klein beetje... Dus dat wordt volgende week een nieuwe afspraak maken. Aan de ene kant gaat het een stuk beterder, weinig misselijk meer, betere eetlust (van mei - september ben ik 4 kg aangekomen, ga maar niet meer op de weegschaal Wink). Maar alsmaar dat zuur, daar wordt ik het inmiddels na 5 jaar wel eens gigantische zat van!

Heb sterk het gevoel dat de huisarts het ook niet meer weet, vorige week zei die we moeten meer gewoon proberen om te kijken wat werkt. Zelf heb ik zoiets van stuur me maar weer terug naar die internist... volgens hem kon ik met een aantal maanden afbouwen, maar dat is dus niet zo. Heb wel het idee dat sinds ik weer maagzuurremmers gebruik ik juist weer meer maagpijn krijg Rolling Eyes.

N.K. hoe gaat het met jou? Wat was de uitslag?
natasja12
BerichtGeplaatst: 12-11-2010 19:14 Reageer met quote

Op dit moment gaat het goed. het begint een beetje naar de achtergrond te verdwijnen. Ik ben lang bezig geweest met het verwerken. Kreeg vaak opeens weer die gevoelens van tijdens de ingreep. erg vervelend.
met de dubbele medicijnen gaat het goed. in januari moet ik contact opnemen met de huisarts om dat de internist wil dat ik dan moet gaan afbouwen. vind ik vreemd. en ben dan ook bang dat de klachten van mijn astma dan weer erger worden. Mijn internist gaat met pensioen, dus daarom moet ik naar de huisrts. van anderen heb ik al wel vernomen dat de klachten van het maagzuur even wat erger kunnen worden, een soort van afkick verschijnselen.....
van anderen krijg ik te horen dat ze het vreemd vinden en dat zij zelf voor de rest van hun leven aan de medicijnen zitten. heeft iemand hier hier ervaring mee?
ook mag ik nu veel dingen niet meer eten. tomaten bijvoorbeeld (dus ook tomatensauzen etc.)en frisdranken met prik.
*Annette*
BerichtGeplaatst: 17-11-2010 23:01 Reageer met quote

Wat vervelend dat het zo'n enorme inpact op je heeft gehad!

Ik neem aan dat ze door de medicijnen willen proberen dat je maagklepje weer gaat sluiten, als dat gebeurd is zijn jou klachten waarschijnlijk ook weg... Misschien is het gewoon verstandig om in januari contact op te nemen met je huisarts en het dan samen met hem/haar bespreken, wat wijs is om te doen. Als je klachten verdwenen zijn zul je ook weinig merken van het afbouwen, je lichaam heeft het dan ook niet meer nodig. Of misschien heb je een hele lage onderhoudsdosis nodig... Maar ik ben geen arts dus kan daar niet over beslissen. Wat voor medicijnen slik je nu trouwens?

Waarom ben je bang dat je astma zonder deze medicijnen verergeren? Staat je klachten verband met je astma?

Vaak geven ze het advies mee om bepaalde dingen telaten staan omdat dit maagzuur/klachten kan geven/verergeren. Soms heb ik hier gewoon lak aan, overal krijg ik maagzuur van en sja van sommige dingen alleen wat meer... Als ik zin heb in bami met sate, dan eet ik dat lekker voor die keer Embarassed, vaak eten we gewoon aardappelen en groente.

Ik heb voor maandag maar weer een afspraak bij de huisarts staan, de maagzuurremmers die ik gekregen had werken gewoon niet... Ik weet het ook niet meer, wil nu toch maar laten doorschemeren dat ik terug naar de internist wil.

Mij werd toen gezegd door de internist, ik kreeg domperidon 4x per dag mee, na een aantal maanden moet je duidelijk verbetering merken. Als je klachtenvrij bent, mag je afbouwen naar een 1/2 per keer, gaat dat goed dan kun je langzaam verder afbouwen en uiteindelijk stoppen met de medicijnen. Zoals mij het verteld werd kun je er uiteindelijk dus wel vanaf komen.
anja999
BerichtGeplaatst: 18-11-2010 10:48 Reageer met quote

Hallo Annette,

Als je echt last van je maag hebt houd je wel rekening mee dat je niet alles kunt verdragen.
Ik mag niet teveel koffie, pepermunt, chocola en te vet eten.
Nu ik er duidelijk op let scheelt het echt wel met mijn klachten.
Af en toe zondig ik toch maar de consequenties zijn de volgende dag meer last.

Hallo Natasja,

Als je internist met pensioen gaat zal er ongetwijfeld een opvolger zijn die zijn patiënten over neemt, ze kunnen je dan niet zomaar terug verwijzen naar de huisarts.
Ik heb zelf ook astma , het kan verergeren als ik me druk maak dat zal bij jou ook wel zo zijn, de medicatie heeft geen invloed op je maag hoewel je wel heel goed je mond moet spoelen (als je de pufjes geïnhaleerd hebt) zodat er niks in je keel blijft zitten.
Als je het niet vertrouwd gewoon vragen dat je graag hebt dat je internist je behandeld.

Allebei succes
natasja12
BerichtGeplaatst: 20-11-2010 15:24 Reageer met quote

Ik was door mijn KNO arts doorgestuurd naar de internist. Ik ben ook onder behandeling van de longarts, maar de KNO arts dacht dat ik last had van mijn maag en dat zo mijn astma klachten naar voren kwamen. De longarts is er nooit achter gekomen waarom ik astma heb. het is in ieder geval een instabiele soort. maar omdat ik vaak hoest in de ochtend (vooral als ik verkouden ben) dacht de kno arts dat dat door mijn maag kwam. Ik denk dat het vooral komt omdat ik verkouden ben. als mijn neusholtes weer vol zitten heb ik de meeste klachten (hoesten). en als ik niet verkouden ben dan heb ik geen of bijna geen klachten. maar toch vond de KNO arts het nodig om mijn door te sturen. Ik kreeg toen opeens maagzuurremmers, terwijl ik overdag geen last had van maagzuur. wat er in de nacht gebeurd weet ik niet. ik wordt er in ieder geval niet wakker van.mijn hoestklachten verbeterde maar ja mijn verkoudheden waren toen ook over. dus waar lag het dan aan? mijn internist wilde toen met alle geweld toch een maagonderzoek. want ja je weet maar nooit. hij kwam er toen achter dat het klepje tussen de slokdarm en de maag net niet helemaal afsluit.. dus daar zouden alle klachten dus vandaan komen volgens hem. dus werd mijn dosis Pantoprazol 40mg verhoogt. nu moet ik dat 2x per dag slikken.
Maar goed ik heb nog geen klachten en ben ook nog niet verkouden. dus wie er nu gelijk heeft........
Mijn longarts heeft zo iets van, je hebt nu geen klachten dus waarom zouden we nu alle registers optrekken..
de inetrnist zegt wel dat als je last van maagzuur hebt , het zuur je luchtwegen ook kan aantasten/irriteren, en dat je dus zo ook moet hoesten en een astma aanval kan krijgen, vandaar ook dat ik de medicijnen hebt gekregen.
Het ziekenhuis in zoetermeer zit op de afdeling interne heel erg vol. ze hebben nog geen vervanger. dus ik denk ook daarom dat ik weer terug ben gestuurd naar de huisarts.
Maar goed ik wacht het wel af. meer kan ik nu ook even niet doen.
*Annette*
BerichtGeplaatst: 21-11-2010 0:53 Reageer met quote

Ingewikkeld verhaal Natasja... Ik zou als ik jou was gewoon in januari naar de huisarts gaan, daar je verhaal voorleggen en misschien in overleg met de longarts proberen af te bouwen om te kijken wat het resultaat is... Dat lijkt me in eerste instantie het meest voor de hand liggen, naar de huisarts gaan, zoals je al zegt de afdeling interne zit erg vol.

Als je 's nachts last van maagzuur hebt, dan merk je het vaak wel als je wakker wordt. Tenminste ik wel, word er 's nachts niet wakker van, maar ik heb 's morgens een ontzettend vieze smaak in me mond, er hangt een giga zure/vieze lucht in m'n kamer enz. Het eerste wat ik altijd doe is water drinken om het zuur weg te spoelen.

@ Anja; ik weet ook wel dat koffie, perpermunt enz. maagklachten verergeren. Koffie drink ik nooit, kauwgom (pepermunt) kauw ik altijd anders ben ik bang dat ik uit m'n mond naar zuur ruik, chocolade heel enkel net zoals vet en gekruid eten. En inderdaad als ik het wel eet dan merk ik het binnen de kortste keren dat ik meer maagzuur omhoog krijg en daarbij de kans op misselijkheid tot hevig beroerd worden 's nachts. Maar soms neem je dat maar voor lief...
anja999
BerichtGeplaatst: 21-11-2010 16:08 Reageer met quote

Halo Annette,

Misschien een goede tip, zet je hoofdeind van je bed wat hoger zo kan het maagzuur niet terug lopen.
Deze tip heb ik van mijn MDL arts.
Ook als je gegeten hebt niet meteen gaan liggen op de bank of zo, maar zorgen de je rechtop blijft zitten.

Bij mij sluit het klepje ook niet goed dit schijn ik al heel wat jaren te hebben zonder dat ik het in de gaten had tot dat ik heftige klachten kreeg van brandend maagzuur.
Er is door mijn MDL arts een scopie gemaakt en er is een chronische slokdarm ontsteking geconstateerd met een Barrett uitloper, dit wil zeggen als er niets aan gedaan wordt er kanker zal ontstaan.
Ik heb zelf de foto's van mijn slokdarm gezien er zat een donkerrode vlek die er niet thuis hoort.
Daarom moet ik mijn leven lang nexium slikken.

In ieder geval Annette succes morgen.
groetjes Anja
*Annette*
BerichtGeplaatst: 22-11-2010 11:56 Reageer met quote

Merk je nog veel van je klachten ondanks de Nexium, of onderdruk het de klachten?

Inmiddels slaap ik al zo'n 5 jaar met het hoofdeind omhoog. Me pa heeft 'n heel houtwerk gemaakt onder m'n bed Wink.

Ik zat maar te piekeren hoe ik het toch tegen de huisarts zeggen moest dat ik weer na de internist wou. Ik heb heel snel last van de gedachte dat het raar is o.i.d. Vraagt die op den duur, moet je nog weer terug komen bij de internist? Ik; nee, als het goed ging hoefde ik niet meer terug te komen. Sja zegt die maar het gaat niet goed, dus ik stuur je weer na de internist toe. Klaar Smile.

Heb voor maandag 6 december een afspraak staan.

Ik wist ook nooit dat m'n maagklepje niet sloot, totdat ik een half jaar geleden een scopie kreeg. Heb verder ook foto's gezien van de maag en slokdarm maar die zagen er heel netjes en mooi uit. Maja hoe kan het dan dat ik voordurend zo'n last heb van zuur?? Ben benieuwd wat ze nu willen gaan doen... Het is al 5 jaar aan de gang, heb dozen pillen leeg gegeten maar resultaat is er weinig...
anja999
BerichtGeplaatst: 22-11-2010 17:21 Reageer met quote

Hallo Annette,

De nexium helpt nu goed, tijdens de 1e weken dat ik nexium nam heb ik er 3 per dag moeten nemen en als het goed ging over naar 2.
Het gaat nu goed, 10 maart een scopie dus ik wacht maar weer af.

Eigenlijk zou jij ook naar een MDL arts moeten gaan, zij zijn speciaal toegelegd op je maag darm en lever.
Is er een MDL arts in het ziekenhuis waar jij naar toe gaat?

Ja 5 jaar pillen slikken en nog geen effect dat vraagt om een verder onderzoek.

Ik wens je veel succes en sterke toe.
groetjes Anja
*Annette*
BerichtGeplaatst: 22-11-2010 23:09 Reageer met quote

Ik word nu terug gestuurd naar de internist die bij mij de scopie ook heeft gedaan, deze heeft mij toen ook de medicijnen voorgeschreven.

In het ziekenhuis zijn ook MDL artsen, dus ik hoop dat de internist zelf wel zo slim is dat hij me dan daarheen verwijst. Iig dat er nu verder onderzoek komt naar de daadwerkelijke oorzaak.

Ik ben zelf ook niet echt iemand die zo snel zelf op tafel komt met de vuist dat ik verdere onderzoeken wil Wink.

Ik weet nog wel dat toen ik in mei er kwam, ik was zo doodsbang voor de scopie dat ik van te voren eerste gesprek heb gehed met de internist, hij me zei dat ik nog veel te jong was voor zulke heftige klachten en dat er vaak wel wat aan te doen moet zijn. Hij hoopte het met domperidon op te lossen, maar helaas...

Daarbij ben ik steeds erg moe, alles kost me veel energie. Ik voel me sinds ik 2 jaar geleden een depressie en vorig jaar een hernia heb gehad, nog lang niet de oude. Ik moest dat ook gelijk daar maar melden... Waarschijnlijk werdt er toch eerst wel bloedgeprik en konden ze dat gelijk meenemen.

Zodra ik er geweest, laat ik het wel weten.

Jij ook sterkte Anja, wel fijn dat de nexium nu goed werkt.
*Annette*
BerichtGeplaatst: 06-12-2010 22:23 Reageer met quote

Vanmorgen ben ik bij de internist geweest, ik moet nu naast de domperidon 4x daags gaviscon gebruiken om een schuimlaagje over de maag te vormen.

Voor m'n moeheid hebben ze bloedgeprikt en een foto van hart en longen gemaakt. Over 2 weken moet ik weer terug komen, afwachten wat dit allemaal gaat doen...
richardjuh1
BerichtGeplaatst: 07-12-2010 10:51 Reageer met quote

hey,

ik lees hier heel veel dingen wat met mij overeen komen, ik heb zelf al 4maand dat ik niks binnen kan houden, heb ook verschillende onderzoeken gehad een maag dikkedarm onderzoek echo's longfoto's een tbc test ct scans bloed urine en ontlasting, maar uit alles is niks gekomen. heb ook veel medicijnen gekregen zoals nexium omeprazol domperidon primperan maar niks helpt:(
heb veel last van buikpuin en veel hoofdpijn, vermoeidheid, geen eetlust. voel me eigenlijk een beetje nutteloos haha.
maar begin januari wordt ik opgenomen en dan krijg ik een videocapsule die maakt dan van alles foto's.\
hopen dat daar wat uitkomt.. we weten het niet meer (
*Annette*
BerichtGeplaatst: 20-12-2010 18:43 Reageer met quote

Hoe gaat het nu met je Richardjuh1? Heftig als het al zo lang duurt... Ik hoop dat als je binnenkort word opgenomen dat er dan eindelijk duidelijkheid voor je komt! Sterkte verder!

Vanmiddag ben ik terug geweest bij de internist, ik slik naast 4x per dag domperidon nu ook 4x per dag gaviscon. Het helpt wel iets, maar nog dagelijks heb ik last van maagzuur. Het eerste uur werkt het goed maar dan al snel is het minder...

Met medicijnen kunnen ze nu niks meer doen. Een optie is om na de KNO arts tegaan om te kijken of er toch niet wat anders in de keel zit. Misschien is het wel helemaal geen maagzuur Rolling Eyes, al heb ik daar m'n twijfels 'n beetje. Of een druk en zuurmeting laten doen alleen dan moet ik naar een MDL arts in een ander ziekenhuis toe. De internist ging deze optie aan de huisarts doorsturen en dan is het aan de huisarts hoe die erover denkt. Al heb ik wel gezegd dat ik er na 5 jaar inmiddels wel eens zat van was.

Verder is er uit het bloedonderzoek niks gekomen, alleen kunnen ze vinden dat ik de ziekte van pheiffer heb gehad, maar dat was bekend. Foto van hart en longen was ook goed. Ik snap helemaal niks meer van m'n eigen lichaam Confused. Alles kost me ontzettend veel energie, veel moe, ben snel buitenadem, na 7 maanden fitness kom ik daar nog iedere keer erg moe en met 'n wit bekje en hoge hartslag vandaan... Wat allang niet meer zou mogen.

Moest maar weer verder met de huisarts om tafel om te kijken van hoe of wat...
anja999
BerichtGeplaatst: 20-12-2010 19:24 Reageer met quote

Hallo Annette,

Is een beetje een tegenvaller, je had gehoopt dat er wat uit de onderzoeken kwam.
Dat gevoel ken ik en je voelt je dan onbegrepen.
Waarom stuurt de internist jou zelf niet door naar de MDL arts is eigenlijk wel zijn taak en hij laat nu je huisarts beslissen terwijl hij zelf veel meer kennis in huis heeft dan je huisarts.
Je had het kunnen vragen van waarom doet u het zelf niet.
Ik ben zelf door de Uroloog naar de MDL arts gestuurd vanwege mijn klachten, klinkt wel raar maar door de vele medicatie van de uroloog kreeg ik heftige klachten van mijn maag en darmen, hij heeft zelf voor mij gebeld.
ja je moed zakt dan wel eens in je schoenen nu moet je weer vooraan beginnen.
Je kunt ook de vraag bij de huisarts leggen van waarom de internist jou niet doorstuurde naar de MDL arts.
Misschien vond hij jou klachten niet erg genoeg??
Je moet zo voor jezelf op komen in deze maatschappij want als je alles maar goed vind kom je ook geen stap verder.
Ik krijg 10 maart weer een scopie, om te kijken of de ontsteking gegroeid is, ik slik nog steeds nexium 2 x 20mg per dag.
Heb jij ooit nexium geslikt, dit is een sterker middel als omeprazol.
Moet je nou toch de medicatie blijven innemen?? Als dat zo is dan moet je daarin toch begeleid worden?
Is er bij jou tijdens de scopie weefsel weggehaald?? daaraan is te zien of je maagzuur problemen hebt?
Je schrijft dat er in het ziekenhuis waar je bent geweest dat er ook MDL artsen zijn, zij hebben vaak hun poli langs de internisten.
Ja vervelend voor je.
Maar een goed gesprek met de huisarts doet ook vaak goed maak desnoods een dubbele afspraak zodat je genoeg tijd hebt om je te uiten.
Ik wens je het allerbeste,
groetjes Anja
*Annette*
BerichtGeplaatst: 21-12-2010 16:47 Reageer met quote

Inderdaad het valt me best wel tegen, ik had gehoopt op duidelijk en dat heb ik nu nog niet. Qua medicijnen kunnen ze op dit moment niks doen, dus ik wil iig gaan voor verder onderzoek. Al zit ik er aan de andere kant niet op te wachten, maar je wilt toch wat... Gastroscopie vond ik ook reuze meevallen. Het is toch niet normaal dat ik zulke klachten blijf houden? Toen ik in mei bij de internist kwam zei hij me dit ookal, ik was nog veel tejong voor zulke heftige klachten... Het is al een stuk verbeterd. Ik was bijna altijd misselijk, veel maagpijn en zuur, snel opgeblazen voelen, 's nachts beroerd wakker worden tot overgeven toe, tijd pijnaanvallen gehad dat er eerst gedacht werd aan galstenen enz. Dat is nu lang meer niet... maar heel de dag door heb ik gewoon last van zuur. Nu gebruik ik 4x per dag gaviscon erbij maar dat werkt maar 'n uurtje. Daarbij moet ik het zelf betalen, ? 20 p/maand, dure hobby als het dan ook nog weinig resultaat heeft.

In het ziekenhuis waar ik geweest ben zijn wel MDL artsen maar voor een druk en zuurmeting moet ik naar de MDL arts in het Acedemische ziekenhuis. Ik denk dat de MDL artsen het hier in het ziekenhuis niet mogen doen?? Ik snap ook niet zo goed waarom hij me niet door stuurde, maja op dat moment denk ik er dan vaak niet bijna. Achteraf denk ik altijd ik had dit nog even kunnen vragen of dat...

Tijdens de scopie is er weefsel weggehaald maar dat was allemaal goed, het enigste wat ze konden vinden was dat m'n maagklepje open stond, ook de afsluiting van de maag was niet helemaal goed, hierdoor kon er ook wel eens wat gal terug stromen. Daarbij was m'n maaglediging tetraag. Al snap ik het ook niet zo goed meer, de internist zei dat ik met domperidon van m'n klachten af kon komen en uiteindelijk ook van de medicijnen. Al kreeg ik nu weer het gevoel dat dat niet zo is...

Ik heb van juni 2008 t/m mei 2010 nexium geslikt, eerst paar maanden 40 mg en daarna 80 mg wat ook altijd weinig resultaat had. Inmiddels loop ik al 5 jaar te klooien met m'n maag, ik wil er vanaf ook van de medicijnen m'n hele haar gaat naar de knoppies ervan.

Het duurt wel 2-3 weken voordat de huisarts bericht heeft van de internist, dan ga ik maar een afspraak maken bij de huisarts en nog maar eens duidelijk aangeven dat ik er helemaal zat van ben. Wat ik overigens ook bij de internist heb gedaan, maar hij kon op dit moment niks voor mij doen... Ik hoop maar dat de huisarts het over een aantal weken serieus neemt en me niet na huis stuurt met 'het zit je tussen de oren'... Daar ben ik toch wel bang voor Crying or Very sad... precies hetzelfde als met m'n moeheid... bloedonderzoek wijst niks uit, al denk ikzelf dat m'n rugklachten er nog een grote rol in meespelen. 18 januari moet ik toch op controle bij de revalidatie komen dan gelijk daar maar eens bespreken dat het niet helemaal goed gaat. Ik kan nog steeds geen hele dag volhouden... Wat alleen maar mee frustratie geeft omdat ik niet kan wat ik wil.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Pijn na gastroscopie
Pagina 3 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring