Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Pijn na gastroscopie
Auteur Onderwerp: Pijn na gastroscopie
Noezzer
BerichtGeplaatst: 04-03-2009 20:53 Reageer met quote

Hee,

Ik heb gister avond een gastroscopie gehad, het was een erg nare en heftige ervaring. Constant kokhalzen en daardoor dus ook erg last van mijn keel nu. Lees dat dat gebruikelijk is. Ik was niet verdoofd.

Maar ik heb ook buikpijn, een soort benauwd pijnlijk gevoel rond mijn maag. Is dat ook normaal?
*Annette*
BerichtGeplaatst: 05-03-2009 12:46 Reageer met quote

Is de pijn nog aanwezig? Waarom heb je geen roesje gekregen? Bijna altijd word dit gegeven...

Als de pijn aanwezig blijft zou ik toch even bellen met het ziekenhuis. Het kan best wezen dat ze iets 'beschadigd' hebben.

Mag ik ook vragen waarom je een gastroscopie hebt gehad?

Sterkte ermee!
Noezzer
BerichtGeplaatst: 05-03-2009 12:51 Reageer met quote

Heb nog steeds wel pijn ja, voelt haast als spierpijn. Roesje deden ze niet aan, ik kon keel verdoving krijgen maar ik had al 6 uur niet mogen eten en als mijn keel verdoofd zou worden mocht het nog 2 uur daarna niet. Ik moest ver fietsen, en op de heen weg was ik al behoorlijk duizelig, vandaar dus geen verdovingen, voor dat ik terug kon fietsen moest ik eerst even wat eten. Het was niet in een ziekenhuis, maar dokterspraktijk.

Ik denk dat het misschien pijn doet omdat mijn maag 5 minuten lang probeerde over te geven - ik kokhalsde nog al veel. Maar wilde het toch even checken.

Ik kreeg een gastroscopie omdat ik al sinds oktober ziek ben en niemand weet waarom. Constant misselijk. Ze vonden uiteindelijk dat mijn maagwand nogal geirriteerd was en daar krijg ik pillen tegen. Weet niet of dat is wat me ziek maakt maar ik hoop dat het helpt.
Talla
BerichtGeplaatst: 05-03-2009 16:59 Reageer met quote

Hoi,

Ik herken je verhaal. Ik heb een aantal weken geleden dit onderzoek gehad. Ik had ook geen roesje gekregen, en achteraf vond ik dit ook heel erg jammer.
Ik vond het een vreselijk onderzoek, pijnlijk maar ook gewoon erg eng en vervelend. Je kan aan een ander niet uitleggen hoe vervelend en eng zo'n onderzoek aanvoelt.
Ook ik heb heel heftig gekokhalst... Daarna erg pijn gehad in mijn keel er rond mijn maagstreek. Dat hield wel 2 dagen aan.
Mij vertelden ze dat ze bijna nooit een roesje geven. Het liefst alleen bij mensen die al opgenomen zijn in het ziekenhuis, die kunnen dan rustig in hun eigen kamer uitslapen. Bij mensen die daarna naar huis mogen is dat wat lastiger.
HOu het in de gaten, vertrouw je het echt niet dan zou ik contact opnemen met de arts.
Sterkte.

Groetjes,
Chantal
Noezzer
BerichtGeplaatst: 05-03-2009 18:37 Reageer met quote

Dankjewel voor je reactie Smile Ben even bij de dokter binnen gevallen en ook hij zei dat het helemaal niet raar is. Zeker niet als ze ook biopsies hebben genomen. Dus mede dankzij hem en de reacties hier ben ik gerustgesteld!

Mocht het na een aantal dagen nog aanhouden kan ik altijd terug.

Het was inderdaad heel verschrikkelijk, woorden kunnen het niet uitleggen, achteraf moest ik gewoon 10 minuten heel hard huilen - was heel intens en heel eng.

Nogmaals bedankt Wink
Inx
BerichtGeplaatst: 15-04-2009 15:07 Reageer met quote

Wat herkenbaar! Ik ben net vanochtend terug gekomen van een gastroscopie (zonder roesje) en ik vond het ook zo heftig en zo intens. Mijn pijngrens is behoorlijk hoog, maar dit onderzoek was niet zozeer erg pijnlijk als gewoon angstig. Ik heb zelfs die man's arm een mep gegeven, die slang moest weg!!
Ook ik moest achteraf enorm huilen, ik kon gewoon niet stoppen Confused Ook alweer vreemd, want ik ben helemaal niet zo'n "huilerd", maar de verpleegkundige zei heel lief dat dat normaal was omdat alle spanning er uit kwam.
Nu heb ik ook zo'n zere en opgezette maag en dat spierpijngevoel, ik neem inderdaad aan dat dat van al dat gekokhals komt (het ging aan 1 stuk door, boeren en kokhalzen, gewoon echt overgeven, maar dan zonder braaksel, en aan 1 stuk door, zonder opluchting omdat die rottige slang er in bleef zitten). Ik zag er best tegenop en normaal gesproken valt het dan achteraf meestal mee, nou, mij viel het tegen! Ik vond het echt angstig en kon niet stoppen met huilen Embarassed
Ook trekken soms de rillingen nog over mijn rug, dan heb ik het gevoel weer alsof die slang in mijn keel gaat, hadden jullie dat ook? Zal wel over gaan, haha!

Hoe is jullie uitslag geweest?
Noezzer
BerichtGeplaatst: 15-04-2009 15:11 Reageer met quote

Ik weet precies hoe je je voelt. Was echt vreselijk.

Ik ben vlak na mijn post naar de dokter geweest om te checken dat het normaal was en hij zei dat het dat inderdaad was, zeker omdat het zo heftig was en omdat ze ook biopsies hadden genomen. Na een paar dagen verdween het bij mij gewoon weer.

Mijn uitslag was dat er niks mis was maar ben nog steeds ziek. :S Kan eind mei naar een allergioloog, misschien is dat het...

Wat ze wel vonden was dat de opening tussen mijn maag en slokdarm niet helemaal sloot maar het enige dat ik daardoor kon hebben is zure oprispingen.

Dus ik wacht nogsteeds op een antwoord.

Hoop dat je je snel beter voelt! Smile
Inx
BerichtGeplaatst: 15-04-2009 15:38 Reageer met quote

Dat hoop ik voor jou ook zeker!! Ik heb ook al allerlei medicijnen gehad, ben nu ziek sinds februari... De ene dag gaat het beter dan de andere, maar ik werk nog steeds bijna niet. Zwaar klote om niet te weten wat er met je aan de hand is Sad
J_udith
BerichtGeplaatst: 19-05-2009 18:10 Reageer met quote

Hee,
Ik heb gister ook een gastroscopie gehad, en ik hoop dit
echt NOOOOOIT meer te hoeven. Ik ben zeker niet kleinzerig en kan een hoop hebben, maar dit vond ik echt een heel naar onderzoek.
Ik heb vrijwel het gehele onderzoek gesparteld, gekotst (over de doktor Wink) & gepiept. Het laatste stuk van het onderzoek ging stukken beter, had mn ademhaling onder controle & heb mezelf maar overgegeven. Na het onderzoek voelde ik me best goed, op wat kramp en een zere keel na, maar vandaag (the day after) is het waardeloos, heb het benauwd en mijn slokdarm voelt beurs beetje gekneusd ofzo, kan niet hoesten dat doet pijn en lachen ook.. Is dit normaal?
Loes378
BerichtGeplaatst: 04-06-2009 18:03 Reageer met quote

Ik schik wat ik lees over gastroscopie, na de uitslag bij de MDL arts die niets kon vinden in zijn onderzoek, de werking van de dunne darm, ben ik weer naar huis gestuurd.
Ik voel me al weken echt ziek, eerst zou de galblaas de boosdoener zijn, een steen, zo word ik van het ene been op het andere gezet.
Heel erg boeren al na 2 slokken drinken en aanhoudend misselijk, pijnklachten en verschrikkelijk moe, bijna uitgeput.
De huisarts stelde een gastroscopie voor maar zei me dat dat geen fijn onderzoek is, ik riep gelijk nee.
Wat het precies inhield wist ik niet maar lees het nu.
Als ik hierboven lees, ik zou totaal in paniek zijn geraakt, ik kan er niet veel meer bij hebben inmiddels.
Ik heb maagzuurremmers gekregen om 3 weken te slikken ne dan terug te komen.
Merk dat ik wat minder klachten heb en meer eetlust, de moeheid is nog niet weg, het wisselt wat, soms wat energie dan weer totaal een uitgeput gevoel.

Ik hoop dat het met jou Inx en Noezer inmiddels wat beter gaat en ook dat je weet waar de klachten van ziek voelen vandaan komen.
Is die moeheid ook herkenbaar?
antonetta
BerichtGeplaatst: 04-06-2009 18:28 Reageer met quote

Hallo Loes.

Ik zal liegen als ik zei dat een gastroscopie een makkie is.
Ik heb zelf een gastroscopie gehad en drie keer een ercp een keer gevolgd door een gastroscopie.
Al de keren was het met een roesje, alleen kwam ik de laatste keer tijdens het onderzoek bij, geen pretje. Maar ik neem aan dat je graag wilt weten wat de oorzaak van je klachten zijn.
Misschien vinden ze die en kan er iets aan gedaan worden.
Na een gallekkage verdraag ik al een paar weken weinig eten, alleen yoghurt en vla gaat zonder problemen. Als het maandag nog niet beter gaat moet ik naar de internist voor een spoed gastroscopie, de arts denkt dat er gal in mijn maag loopt met mijn klachten tot gevolg. Ik kijk er niet naar uit maar aldoor buikpijn is erger dan het onderzoek vind ik.Ik hoop voor jou dat de maagzuurremmers blijven aanslaan.

GR Antonetta.
Loes378
BerichtGeplaatst: 04-06-2009 20:59 Reageer met quote

Hallo Antonetta,
Dank je wel, ik ga het ook hopen dat ik opknap en de maagzuurremmers hun werk doen.

Met een roesje lijkt het me nog wel dragelijk denk ik? maar als je tussentijds bijkomt lijkt me niet zo fijn..

Ik weet niet wat een recp is, kan het wel even googlen misschien..

Ik wens je sterkte en hoop dat er ieg iets uit het onderzoek gaat komen zodat je opknapt.

Groetjes Loes
Loes378
BerichtGeplaatst: 04-06-2009 21:06 Reageer met quote

ercp, ik keerde het om maar heb het op google opgezocht.
Het onderzoek gaat onder verdoving.
Ik hoop echt dat er iets uit gaat komen voor je.
Heleen
BerichtGeplaatst: 04-06-2009 21:49 Reageer met quote

Loes378 schreef:
De huisarts stelde een gastroscopie voor maar zei me dat dat geen fijn onderzoek is, ik riep gelijk nee.
Wat het precies inhield wist ik niet maar lees het nu.

Loes: het is zeker geen prettig onderzoek, maar het is wel te doen hoor. Ik heb er destijds voor gekozen het zonder roesje te doen, en mocht een gastroscopie opnieuw nodig zijn voor mij, dan zou ik daar weer voor kiezen. Het is inderdaad erg onprettig, maar het is absoluut niet pijnlijk ofzo, en het is ook zó weer voorbij. Als je snel de neiging hebt om in paniek te raken, zou ik een roesje aanraden, maar als dit voor jou een manier is om achter de oorzaak van je klachten te komen, zou ik niet van het onderzoek afzien enkel en alleen omdat het een minder prettig onderzoek is.
Loes378
BerichtGeplaatst: 05-06-2009 20:03 Reageer met quote

Hallo Heleen,

Gezien het bovenstaande, de ervaringen die als erg vervelend werden ervaren stemt me dat niet gerust.
Wel fijn te horen dat het ook een andere ervaring kan zijn zoals jij omschrijft.
Bij mij sloeg het paniekgevoel al toe bij het 'beeld' dat er een slang door mijn keel zou worden geschoven.
De gedachte alleen al.
Als het echt zou moeten denk ik dat ik met roes misschien het wel zou doen. Ik heb als ik me zo blijf voelen dan weinig keus als de huisarts er op terug zou komen.
Maar hij weet hoe het me met gaat in het totaalplaatje, hij bracht het meer in een, ja, wat afwachtende houding dat er een maagonderzoek gedaan kan worden maar dat er dan een slang naar binnen gebracht gaat worden en dat dat niet prettig is.
Mijn reactie gaf hem de beslissing met een behandeling te gaan starten, de maagzuurremmer.
Inmiddels slik het het een week, over 2 weken terug naar de huisarts.
Ik hoop dat het niet nodig zal zijn, jou post stelt me wel een beetje geruster maar het 'beeld' wat ik gevormd heb en alle beelden die zich daar bij aandienen, ik zou het nu zeker niet durven.
notdone
BerichtGeplaatst: 22-09-2009 22:41 Reageer met quote

owjeee als ik dit lees begin ik al te kokhalzen wil graag een roesje maar kan dat nu of dan nog geregeld worden ben zooo bang wat moet ik hiermee
kat23
BerichtGeplaatst: 23-09-2009 8:25 Reageer met quote

Hoi,
Ik moest ook dat onderzoek doen, had doorlopend buikpijn en was misselijk. daar heb ik Omeprazol voor gehad. Dat hielp, maar toen ik met die pillen stopte had ik weer klachten. Ik moest toen ook een gastroscopie krijgen. Er was een wachtlijst bij het ziekenhuis, ik heb al problemen bij de tandarts. dus zag dat onderzoek niet zitten.
Ik ben begonnen met het maag en darmsparend dieet http://www.sweetlove.be/br_maagdarmdieet.html. Ik heb het een tijdje gedaan en mijn klachten zijn weg. Ik heb dat onderzoek afgezegd.
kat23
BerichtGeplaatst: 23-09-2009 8:44 Reageer met quote

De link doet het niet, je moet www.sweetlove.be intikken en dan even zoeken, het is een arts uit Belgie. Maar als je even googled bij maag en darmbesparend dieet kom je misschien meer dieeten tegen
Jannenl
BerichtGeplaatst: 23-09-2009 10:54 Reageer met quote

Ik heb ook eens een gastroscopie gehad, ongeveer 1.5 jaar geleden schat ik. Ook zonder roesje, redelijk wat kokhalzen. Als je goed luistert naar de arts en doet(?) wat ze zeggen (rustig ademhalen), dan heb je er minder last van. Maar ja, doe dat maar eens met een slang in je keel.

Al met al een vervelend onderzoek, maar de volgende keer zou ik het toch weer zonder roesje doen.
notdone
BerichtGeplaatst: 25-09-2009 11:56 Reageer met quote

ik heb vanmorgen een gatroscopie gehad en was zooo bang en nerveus vt voren...is geen prettig onderzoek maar belangrijkste is dat je luisterd nar de verpleging die je trouwens heeeeeeeeel erg goed op je gemak stelt ik heb keelverdoving gehad verder nix....eff wel kokken maar ontspannen en doorademen en niet in paniek raken en voor mij als stress kip is dat goed gelukt .......heb nu wel last van me keel en flinke buikklachten opgeblazen vd lucht die erin werd gespoten...maaar er is wel een maagwandontseking en een maagdarmzweer gevonden dus er is wat weefsel weggehaald en volgende week de uitslag en verdere behandeling...achteraf viel t me nie mee en niet tegen t was zeker niet erger als ik had verwacht.........voor vragen je kan me n bericht sturen hoor ik ben eerlijk!!!!
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Pijn na gastroscopie
Pagina 1 van 5  

1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring