Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > Kind met te groot hoofd
Auteur Onderwerp: Kind met te groot hoofd
nicoline
BerichtGeplaatst: 27-02-2009 16:01 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Al sinds dat mijn zoon geboren is heeft hij een te groot hoofd, hij zat meteen al boven de bovenste groeilijn.
Nu is hij 6 maanden en 3 weken en is de omtrek 49,5 cm Shocked
Vlgens de kinderarts mankeert hij niets, geen waterhoofd ofzo, maar kan het erfelijk zijn.
Ik heb nu toch een echo aangevraagt omdat ik me wel zorgen maak, en het gezeur een beetje zat ben.
Hij ontwikkeld zich helemaal goed, is juist erg bijdehand.
Herkend iemand dit??dat het hoofd te groot is dus??
En hebben jullie ook een echo laten maken?

alvast bedankt!grt, nicoline
sparretje
BerichtGeplaatst: 01-03-2009 23:24 Reageer met quote

Hoi Nicoline,

Wij hebben dit gehad met onze dochter(Cool. De kinderarts vond ook haar hoofdomtrek te groot. Ze dacht aan een waterhoofd en er werd met spoed een echo aangevraagd. Op de poli had ze het voordat de cho werd gemaakt al over het behandelen. Er zouden drains worden geplaatst etc. Er zou ons heel wat staan te wachten. De uitslag was negatief.
Ze had helemaal geen waterhoofd. Had de arts ons gigantisch in de stress laten zitten voor niets. Uit nader onderzoek kwam wel dat zij meer vocht dan normaal had maar dat dit door ontwikkeling kon afnemen. Zij is wel een meisje met PDD-NOS en ontw. acherstand. Maar dit staat allemaal los van groot hoofd. Nu is de omvang normaal. Ik zou me er niet te druk over maken.
nicoline
BerichtGeplaatst: 02-03-2009 9:37 Reageer met quote

Hoi sparretje,

Dankjewel voor je reactie!!weet je toevallig dan nog de omtrek van het hoofd van jullie dochter mt 6 maanden?
Of mete ze dat bij jullie buro niet altijd op?
Ik maak me er ook maar niet te druk meer om, het zal wel erfelijk zijn!mn man had als baby precies zo;n hoofd als je naar foto's kijkt!!
sparretje
BerichtGeplaatst: 02-03-2009 22:42 Reageer met quote

Hoi Nicoline,

Bij 6 maanden was haar hoofdomtrek ruim 45 cm. Ze kwam pas bij de kinderarts toen ze 14 maanden was. Ik zou me er niet te veel van aan trekken. Je hebt ook kinderen waarbij het tegenovergestelde is. Dit was nl bij ons zoontje van 3,5 jaar. Hij had een klein hoofdje en groeide erg slecht. Met hem zijn we onderhands in Nijmegen beland. Zo kun je zien dat er altijd wel iets is aan te merken. Een kind volgt z`n eigen lijn en is niet gemiddeld, zoals de lijnen op consultatieburo.
Moet je nog weer naar de kinderarts? Laat me even weten hoe het is gegaan. Succes.
raponsje
BerichtGeplaatst: 14-04-2009 1:27 Reageer met quote

Hai Sparretje,

Ik lees net je berichtje over je andere zoontje van 3,5 jaar die een te klein hoofd heeft.
Onze dchter van 13 maanden heeft ook een te klein koppie, haar groei is normaal, maar ze had met haar geboorte al een klei n koppie.
Haar hoofdomtrek is nu 42 cm.
Verder is haar ontwikkeling goed en MRI scan van haar hoofd was ook goed.

Groetjes
sparretje
BerichtGeplaatst: 19-04-2009 11:43 Reageer met quote

Hallo Raponsje,

Ons zoontje heeft inmiddels een normale hoofdomtrek. Hij is qua gewicht iets afgevallen( 3ons). Ontwikkeling is verder goed. Problematiek blijft. Je moet je niet gaan blind staren op de curves van cb. Een kind volgt z`n eigen lijn. Onze kinderarts zei eens:"Het eten wil je er nu wel inproppen, maar later denk je dat je iets thuis hebt en heeft hij alles op gemaakt."Zo is het eigenlijk wel.
Zus
BerichtGeplaatst: 19-04-2009 15:17 Reageer met quote

Mijn zoon had ook een te grote hoofdomtrek. Alleen de kinderarts constateerde dat de omtrek weliswaar te groot was maar...............Hij was dmv een keizersnee geboren omdat hij in een stuit lag. Door die stuitligging was zijn hoofd omgezwollen en waren de botjes in zijn schedel gaan verschuiven (moduleren). Ze hebben hem altijd goed in de gaten gehouden. Direct wel een echo gemaakt om te kijken of zijn hersenen goed aangelegd waren, hij zag er oon echt niet uit as baby. Nu is hij 7 jaar, hij functioneert prima, komt op school goed mee maar heeft nog wel steeds een model hoofd wat niet ieder kind heeft, hij heeft "veel" achterhoofd zeg maar, je ziet niks aan hem als je het niet weet. Probleem zijn truien, ik koop liever vesten voor hem want het is altijd een gevecht om een trui over zijn hoofd e krijgen ook al zit er een ritsje in. Maar geestelijk en lichamelijke mankeert hem helemaal niks.
Moed blijven houden, en een echo, tja, kwaad kan het niet en het stelt je gerust.
Juttertje
BerichtGeplaatst: 22-04-2009 12:38 Reageer met quote

Hoi! Herkenbaar, mijn dochtertje heeft vanaf de geboorte een groot hoofdomtrek, met 1 maand 42,1cm en nu met 4 maanden 44,9cm. Ze is een heel vrolijk meisje en ontwikkeld zich goed. Maar het cb maakte er elke keer een punt van. Nu maar een afspraak bij de kinderarts gemaakt om hopelijk uit te sluiten dat er iets aan de hand is, zoals een waterhoofdje. 13 mei de afspraak staan, hoop dat ze duidelijkheid kunnen geven.
pluk84
BerichtGeplaatst: 22-04-2009 15:09 Reageer met quote

Ons zoontje heeft juist een klein hoofdje, hier ook ervaringen mee? Als het volgende keer op cb nog zo was, moesten we een vervolgafspraak. Hij zit nu op 36 cm met 2 mnd, maar heb zelf ook geen groot hoofd, dus kan ook erfelijk zijn. Is wel vrolijk en actief, groeit verder prima. Meer kindjes??
Pluk
cascratsborn
BerichtGeplaatst: 19-04-2010 22:25 Reageer met quote

hallo,

ik heb zelf een groot hoofd ten gevolge van een waterhoofd,luister niet naar de huisarts hij lult maar wat dat had ik ook als de neuroloog niet had ingegrepen had ik dit nu niet kunnen typen dus ga naar het ziekenhuis met uw kind voordat het te laat is maar ik zeg u wel dat als uw kind opgroeid het nog vaker zal worden geconfronteerd met zijn groot hoofd maar dit is beter dan een waterhoofd hebben

dus doe het het is het beste voor uw kind!!!!!!!!!!!!!!
JIB
BerichtGeplaatst: 07-09-2010 10:33 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Toevallig stuit ik op deze site en lees over dit onderwerp. Onze zoon had bij 6 maanden ook een hoofdomtrek van 49 cm. Nu is hij 7,5 en zijn hoofdomtrek is 60 cm.
Om een lang verhaal kort te maken, onze zoon heeft ook een echo gehad om een waterhoofd uit te sluiten. Niks te zien, op de MRI scan niks te zien. Echter, toen ze naar zijn netvlies keken zagen ze dat er sprake was van papiloedeem, dit is een stuwing van de oogzenuw en is een teken van verhoogde hersendruk. Toen hebben ze een lumbaal punctie gedaan en bleek zijn hersendruk 2,5 x te hoog te zijn! Hij was toen 18 maanden oud. Hij heeft Idiopatische Intracraniele Hypertensie, maw een verhoogde hersendruk zonder aanwijsbare oorzaak.
Hij heeft een drain gekregen en daarna maakte hij een flinke ontwikkelingssprong door, hij ging praten en zijn fontanellen groeiden eindelijk dicht.
Wel bleven wij het gevoel houden dat er iets anders aan hem was en vorig jaar heeft hij de diagnose Klassiek Autistisme gekregen.
Wij hadden gehoopt dat door het plaatsen van de drain de groei van zijn hoofd wat zou afnemen, maar helaas gaat het gewoon door... Crying or Very sad Onze zoon heeft er gelukkig weinig last van en zijn drain functioneert nog steeds goed. Wel staan we nog steeds onder controle bij de neuroloog en de oogarts.
Mijn boodschap is dus: er zijn nog andere vormen van verhoogde hersendruk dan een waterhoofd of RIP. Laat je kind dus goed onderzoeken!
Romy1997
BerichtGeplaatst: 09-11-2011 19:03 Reageer met quote

hallo ik heb een groot voorhoofd vind ik.
is ongeveer 6 cm hoog voor een voorhoofd ?

xxxx
Index > Kinderziekten > Kind met te groot hoofd
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring