Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > hallux valgus
Auteur Onderwerp: hallux valgus
Babet
GastBerichtGeplaatst: 29-07-2005 9:16 Reageer met quote

Hallo,
ik ben 20 jaar en vanaf 1 oktober ben ik oproepbaar voor een hallux valgus operatie aan mijn linkervoet. Ik ben alleen op zoek naar meer informatie dan mijn orthopeed mij gegeven heeft. Wat zijn de ervaringen met zo'n operatie? Ze gaan mijn knok naar binnen draaien, mijn grote teen breken en rechtzetten en de pezen rondom aantrekken. Ik krijg er ook pennen in. Bij mij is het erfelijk dus ik moet er snel wat aan laten doen voordat het erger wordt. Wie kan mij meer vertellen hierover?
Dankjewel alvast, groetjes Babet
roderoos
BerichtGeplaatst: 31-07-2005 18:16 Reageer met quote

Hoi Babet,

Jeetje klinkt heftig allemaal wat ze gaan doen met je voet. Ben je er erg bang voor? Ik denk dat het wel goed gaat komen, want het is iets dat vaak word gedaan. Op ******** onder lotgenoten kan je verhalen lezen van mensen die het al hebben laten doen. veel sterkte in elk geval!

Groetjes
roderoos
Marlous,,,
GastBerichtGeplaatst: 22-12-2005 18:42 Reageer met quote

Hoii,,
Ik ben dinsdag geopereerd aan mijn Hallux.. Ik heb er nu echt heel erg veel pijn aan.. Lijkt net of ik steeds tegen prikkeldraad aan loop.. En het kieteld.. :S.. Zijn er nog meer mensen met dit en hebben mensen nog tips??
Ohh btw wat vonden jullie van de ruggeprik?
Groetjes,
Marlous
patra
BerichtGeplaatst: 22-12-2005 19:54 Reageer met quote

Ik heb het al meerdere keren laten doen,nu de laatste keer ook op de maniet van grote teen breken. De pijn viel erg mee zolang je het maar niet stoot.Is inderdaad erfelijk want inmiddels heeft mijn dochter het ook al laten doen op 14 jarige leeftijd.Maar wel gelijk aan 2 benen. De wond blijft wel ietsje rood en gevoelig.Maar je hebt soms geen keus hè.Wens je veel sterkte met de operatie.

Ruggeprik is ideaal,niks misselijk en gelijk aanspreekbaar.
Marlous,,,
GastBerichtGeplaatst: 23-12-2005 18:44 Reageer met quote

Hahah zelf ben ik 15.. Ik had gister echt super veel pijn.. Best balen.. Nu gaat het al weer beter.. Mag alleen geen pijnstillers nemen.. 2 benen tegelijk :O.. Wohh dan kan ze dus helemaal niks.. Doen de hechtingen eruit halen pijn?? Daar zie ik namelijk tegen op.. Maar het komt vast goed..
patra
BerichtGeplaatst: 23-12-2005 19:36 Reageer met quote

Die hechtingen eruit halen voelde ze amper. Je hoeft je echt geen zorgen te maken,het valt reuze mee.
Marlous
GastBerichtGeplaatst: 24-12-2005 12:20 Reageer met quote

Oke gelukkig maar.. Is uw dochter ook pas geopereerd?? Is het misschien wel leuk als zij ook een keertje haar verhaal doet.. Razz De derde dag had ik het meeste last..
Nu heb ik minder last gelukkkig maar.. Very Happy
patra
BerichtGeplaatst: 24-12-2005 14:41 Reageer met quote

Het is alweer 7 jaar geleden dacht ik,zal het aan haar vragen of ze een keertje wat wil schrijven. De eerste 2 weken is ze niet thuis.
Marlous,,,
GastBerichtGeplaatst: 24-12-2005 17:52 Reageer met quote

Oh okeej...!!!
patra
BerichtGeplaatst: 11-01-2006 20:04 Reageer met quote

hier is dan de dochter:

ik ben inderdaad op 14-jarige leeftijd aan 2 voeten tegelijk geholpen. Ik heb een ruggeprik gekozen en heb het ding in het geheel niet gevoeld. Mijn rug werd eerst plaatselijk verdoofd dus de rest voelde ik niet meer. Na de operatie voelde ik me moe en misselijk, maar dat kwam waarschijnlijk door de pijnstillers vanuit het infuus. Zodra die eruit was voelde ik me direct een stuk beter. Ik heb pijnstillers mee naar huis gekregen, maar heb ze niet gebruikt. Maar, ik ben op woensdag geopereerd en mocht op vrijdag pas naar huis (zo ging dat 10 jaar geleden nog, tegenwoordig sturen ze je het liefst dezelfde dag nog naar huis).

Het was inderdaad wel onhandig 2 voeten tegelijk, maar dat was alleen de eerste twee weken, omdat ik er niet op mocht staan. Mijn vader bracht me dan 's ochtend vroeg naar een klasgenootje die vlak bij school woonde en zij bracht me dan naar school. En mijn moeder kwam me dan uit school halen als mijn lessen waren afgelopen. Na 2 weken kreeg ik loopgips (met 'hakjes' eronder) en dat had ik na een week volledig onder de knie. Met krukken ging dat allemaal prima. Na 4 weken loopgips mocht alles eraf. Wel wat onwennig om op te staan maar dat gevoel is gauw over.

Nu gaat alles erg goed, ik mag in het geheel niet klagen! Ik heb af en toe een stijf en pijnlijk gevoel, maar dat schuif ik dan maar af op het slechte weer Very Happy Ik kan in ieder geval weer allerlei schoenen aan wat voorheen absoluut niet mogelijk was. Ik draag wel schoenen die aan de voorkant wat ruim zijn, zodat mijn voorvoet (en knokkel) niet afgekneld worden.

Succes met het herstel en als je nog wat wilt weten hoor ik het wel van mijn moeder!
Leintje 78
GastBerichtGeplaatst: 13-01-2006 14:45 Reageer met quote

Hoi!
Ik ben afgelopen maandag geopereerd en het is me onwijs me gevallen. Ik ben absoluut geen held maar de ruggeprik en de operatie vielen echt heel erg mee.Het infuus vond ik nog het vervelendst. Nu zit ik met mijn voet omhoog op de bank en moet volgende week op controle. Ik hoop dat het goed geneest en dat het dan niet in het gips hoeft want het zit nu in een zwachtel en ik draag een speciale loopschoen.

groetjes
Givenchy
GastBerichtGeplaatst: 16-01-2006 16:15 Reageer met quote

Ook ik ben afgelopen maandag geopereerd aan hallux valgus. Bij mij heeft de operatie plaats gehad onder volledige narcose. Na de operatie viel de pijn goed mee, ik was gegipst van mijn tenen tot mijn enkel. De dag erna mocht ik namiddag voor een loopgips gaan en dan naar huis. Ik moet zeggen, met die loopgips aan te brengen hadden ze me behoorlijk pijn gedaan. Je moet daar dan op steunen terwijl dat niet zo vanzelfsprekend is de dag na je operatie. Pas nu kan ik er wat op stappen, mbv. kruk(ken) en niet te lang. Volgende week moet ik op controle, waarschijnlijk voor de draadjes eruit te halen. Hopelijk moet het dan niet opnieuw in een loopgips. En dan na een aantal weken met de pin er nog uit onder plaatselijke verdoving? Iemand dat ook laten doen? Hoe gaat dat in zijn werk en heb je erna dan weer pijn?
ingri
GastBerichtGeplaatst: 23-01-2006 16:57 Reageer met quote

Ik ben in september geopereerd aan de linker hallux valgus. Het is nu bijna 4 maanden later en nog steeds kan ik, ondanks al 5 weken fysiotherapie, mijn teen nog niet echt ver op en neer bewegen. Ik kan met de rechter grote teen een hoek van ongeveer 180 graden maken, maar met de linker maar ongeveer 45. Kan iemand mij zeggen of dit normaal is, ondanks de therapie die ik heb?? Ik schiet er helemaal niets mee op. Aangezien ik veel aan sport doe (dus al 4 maanden niet) en nog steeds niet kan hardlopen - gewoon lopen lukt net - zou ik wel willen weten of dit in de toekomst wel mogelijk is.
patra
BerichtGeplaatst: 23-01-2006 20:38 Reageer met quote

Hoi,
Zo soepel als hij was zal hij nooit meer worden er is tenslotte aan gesleuteld. Maar sta er wel van te kijken dat je nog niet kan sporten, zeker nu ook de fisio hebt.Zou daar toch echt verder naar vragen lijkt mij niet helemaal goed.
Lousje
GastBerichtGeplaatst: 25-01-2006 23:28 Reageer met quote

Wooh,,, Dat jullie allemaal gips krijgen :O.. Ik heb 2 weken verband gehad en derna een spalk,, Moest wel een week rustig aan doen,, Maar ik loop na 3weken ( ben 20-12 geopereerd )gewoon weer op mijn voet,, Doet nog wel pijn,, Van dat sporten is idd beetje eng,, EN die pin?? IK heb het nog nii gehad.. MAar hoef pas over 3 weken terug, Mss dan.. Auw dat lijkt me te pijnlijk,, WILLIK NI,, EN dan moet ie natuurlijk weer gehecht worden :S..!! MSs weer ruggeprik ofzo?? Ik ga idd geval ni kijken whaha.. Maar ik heb eigelijk geen pijn gehad.. EN ben ook ni duf geweest of misselijk :S..!! All1,, Toen het verband eraf ging en er aan kaaslucht vanafkwam en toen me voet allekleuren van de regenboek was en ik d8 dat er wel 100 hechtingen inzat,, Toen werd ik wel beetje misselijk en wit,,!! Hechtingen eruit halen ging goed,,!! Ondanks dat ik misselijk was,, Eerste keer 4 en 2x weer 4,, Laatste 4 waren pijnlijker dan de eerste keer maarja die zaten dan ook goed vast,, Ik zit zelf op waterpolo en ben al weer 3 weken aan het trainen,,!! Zwemmen gaat echt super,!! Dus het is een aanrader voor de gene die geen gips hebben.. Mss doen ze het hier anders dan bij jullie maaar ik ben echt heel anders behandelt ( omdat ik geen gips heb etc) Nu hoef ik mijn spalk alleen nog maar snachts om en met zwemmen doe ik het ook,,!! Voelt toch wat lekkerder,!! Ik kan mijn teen ni buigen dat is wel pijnlijk :S,,!! Maarja ik ga Slapen (K) Sterkte allemaal
NaTaSjA**
GastBerichtGeplaatst: 02-02-2006 14:23 Reageer met quote

hoi hoi ik ben 25-01-06 geopereerd aan hallux valgus ik ben nu een week verder en de pijn is gelukkig al wat minder! al heb ik wel de meeste pijn aan mijn grote teen.. ook omdat daar een kram en een schroef is ingeplaatst. ik vraag me steeds maar af of dat ooit nog wel goed komt.. ook omdat ik hier verhalen lees dat mensen na 4 maanden er nog steeds pijn aan hebben!:O weet iemand misschien wanneer ik er een beetje op kan lopen? ik probeer het steeds met alleen mijn enkel te belasten, dat gaat opzich wel niet met mijn hele gewicht maar een deel. ik hoop echt dat dat binne kort veel beter gaat! want mijn linkervoet moet na dit herstel ook gedaan worden en anders zit ik daar heel erg tegen op.. ik hoop dat iemand een antwoord heeft? ik ga stoppen sterkte allemaal!(K)
sigi
GastBerichtGeplaatst: 02-02-2006 15:27 Reageer met quote

halo,ik ben op 22-08-05 geopereerd aan hallux valgus rechts ik had geen plaaster maar een verband en mocht mijn voet direct belasten met een speciale schoen ,bij mij is ook een schroef en kram geplaatst en mijn voet is nu mooi recht maar nu meer dan 5 maand verder blijkt er toch iets mis ik kan na 42 keer kine nog steeds mijn teen niet plooien daarom heb ik nog steeds pijn en kan ik niet goed stappen ,ik heb ook al steunzolen gekregen ,ben gisteren terug naar de chirurg geweest en er is volgens hem iets mis daarom moet ik op 7-2-05 terug om een ct scan te laten maken ,volgens de chirurg word het waarschijnlijk terug een operatie ,ik hoop dat dit allemaal nog goed komt want mijn linkervoet moet ook nog gebeuren anders zal ik dit zeker niet meer laten doen
sigi
GastBerichtGeplaatst: 02-02-2006 15:33 Reageer met quote

sorry een foutje,ik moet volgende week op 7-2-06 een ct scan laten maken
mlousje
GastBerichtGeplaatst: 02-02-2006 23:06 Reageer met quote

Ik kon mijn voet na 2 weken al weer vollop belasten Natjasja,,! Je hoeft er echt niet tegen op te zitten,! Naja vollop belasten is misschien wat overdreven maar ik kon er toen wel weer mijn hele gewicht eropzetten.! Gister ben ik voor het eerst met mijn teen ergens tegen aangeknalt,! En dat was geen prettige ervaring,! MAarja weetik wel weer hoe het er voor staat. OVer 2 weken ga ik op wintersport en ik mag gewoon skiën Very HappyVery Happy.. Heb er nu al zin in.!
Givenchy
GastBerichtGeplaatst: 03-02-2006 13:59 Reageer met quote

Hey NaTaSJa
Ik zou me echt niet teveel zorgen maken hoor, wat betreft dat steunen op je voet. Bij mij is het nu bijna 4 weken geleden en ielke dag heb ik het beter en beter voelen gaan. Nu dinsdag mag de gips uit voorgoed, dan heb ik in totaal 4 weken gips gehad. Ik weet ook niet hoe het dan gaat gaan, want zelfs nu in mijn loopgips is mijn dikke teen nog gevoelig. Dan na 2 à 3 weken moet de pin er nog uit. Ik lees hier ook wel wat verontrustende dingen maar ik probeer ne niet al te veel zorgen te maken. Want net als jij komt ook mijn tweede voet nog aan de beurt. Pijn doet die nog niet maar de uiterlijke symptomen zijn aanwezig en volgens mijn dokter is ook daar een operatie na verloop van tijd onafwendbaar. Dus ik zie wel. Ik probeer alles in elk geval positief te bekijken en moet zeggen dat ik tot nog toe geen spijt heb dat ik het heb laten doen.
Groetjes
Index > Spier- en gewrichtsklachten > hallux valgus
Pagina 1 van 230  

1, 2, 3 ... 228, 229, 230  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring