Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > Slokdarm Kanker
Auteur Onderwerp: Slokdarm Kanker
davidcross
BerichtGeplaatst: 16-02-2009 18:05 Reageer met quote

Ik lees hier en daar dat de reden van een slokdarm kanker maagzuur kan zijn.

Ik ben nu in de begin 30 leeftijd. Heb vaak last van maagzuur gehad. Ik gebruikte steeds rennies.

Als ik smorgens jus dronk, of gelijk vlink bewoog na het eten kreeg ik vaak maagzuur.

Vraag 1. Remt Rennie de maagzuur zodat het de slokdarm niet beschadigd?

Vraag 2. Wat voor risiko is dit voor een slokdarmkanker? Ik heb nu namelijk wat last van slokdarm,, lichte pijn in rug en ik denk daar door, maar de doktor wist het nog niet. Ik kreeg van hem voor 3 maanden omeprazol Actavis en hij zij als het dan niet weg gaat gaan we erin kijken en ontlastingsonderzoek doen.

Iemand meer info?
Anna-Lynn
BerichtGeplaatst: 18-02-2009 22:32 Reageer met quote

Hoi David,

Onze maag is heel gevoelig voor veranderende omstandigheden als bepaald voedsel, medicijnen of stress. Dan gaat de maag meer maagzuur aanmaken.

Ik heb zelf ook een langer periode last van mijn maag gehad en kreeg ook omeprazol. Dit werkte goed. Mijn zusje had dezelfde klachten en bij haar hielp het niet. Zij heeft twee keer een gastroscopie gehad. Daarbij gingen ze in de maag kijken. Hier konden ze niets vinden. De maag-darm arts heeft gezegd dat er vaak geen duidelijke oorzaak voor is en dat het ook niet echt kwaad kan. Hij heeft nooit iets genoemd over een verhoogde kans op slokdarmkanker. Ik denk dat je je niet te veel zorgen hoeft te maken hoor. Maar het is altijd vervelend om klachten te hebben en logisch dat je bezorgd bent. Bij mijn zusje gingen de maagklachten uiteindelijk over nadat ze zich er geen zorgen meer over ging maken. Ik hoop dat het je lukt en dat het ook voor jou goed uit zal pakken.
sparretje
BerichtGeplaatst: 03-07-2013 18:43 Reageer met quote

Onze zoon van 8 jaar heeft sinds de leeftijd van 6 maanden altijd dagelijks last van maagzuur. Hiernaast heeft hij nog steeds een ontstoken slokdarm. Dit is ontstaan door het vele etsen van maagzuur in de slokdarm. Bij hem wordt om het jaar een gastroscopie gedaan om de boel goed in de gaten te houden. De arts heeft ons wel gezegd dat slokdarmkanker niet bij kinderen voorkomt maar houdt de boel wel erg goed in de gaten, zodat ze er op tijd bij zullen zijn mocht het wel er op uit draaien. Onze zoon is al 2 keer geopereerd volgens Lap Nissen, maar ze hebben ons laten weten dat ze het niet goed zullen krijgen en gaan er vanuit dat hij binnen 5 jaar weer zal moeten worden geopereerd. Hij slikt momenteel 3x daags 40 mg Pantoprazol.
Index > Kanker > Slokdarm Kanker
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring