Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Complicaties na galblaas verwijdering/ gallekkage
Auteur Onderwerp: Complicaties na galblaas verwijdering/ gallekkage
Talla
BerichtGeplaatst: 16-02-2009 0:11 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Eind vorig jaar heb ik hier gepost. Ik had hevige pijnaanvallen en er werd gedacht aan galstenen.
Dat waren het inderdaad. Begin januari ben is mijn galblaas via kijkoperatie verwijderd. Na 2 nachten ziekenhuis mocht ik naar huis. Het herstel ging niet geweldig, ik had nog best veel pijn. Toen ik ruim een week thuis was kreeg ik s'nachts weer koliek-achtige pijnen. Ik kroop weer over de vloer en lag weer te rollen in bed. s'Ochtends direct de chirurg gebeld en ik mocht meteen langskomen. Alle controles waren goed, pijn was inmiddels wat afgezakt maar nog niet helemaal weg. Afgesproken met chirurg dat als ik weer aanvallen zou krijgen ik meteen weer moest komen, ook s'nachts want dan zouden ze me waarschijnlijk opnemen. Meteen die nacht weer aanvallen dus meteen naar het ziekenhuis gegaan waar ik werd opgenomen.
In het ziekenhuis was de pijn weer zo hevig dat ik meteen morfine kreeg. Artsen dachten dat er ergens nog een verdwaalde galsteen zat. Bloedonderzoeken gaven verhoogde ontstekingswaardes aan, maar niet alarmerend. Volgende dag een uitgebreide echo gehad, waarop geen stenen te zien waren. Op dag 3 een MRI scan gehad van de galwegen. Scan was bijna niet te doen omdat ik die dag doorlopend pijnaanvallen had en voor de mri scan moet je heel stil liggen... Ook uit de MRI scan kwam niks! Weer een paar dagen later kreeg ik een CT scan. Ook daar kwam niet veel uit. Er was alleen te zien dat er wat vocht in de buik zat. Ondertussen had ik zo'n beetje de hele dag en nacht vreselijke pijn, en zat ik onder de pijnstillers. Tijdens de pijnaanvallen moest ik ook steeds overgeven. Weer een dag later kreeg ik een gastroscopie, vreselijk onderzoek.... Ook daar kwam niks uit. Na 1,5 week ben ik per ambulance overgebracht naar een academisch ziekenhuis (bedoeling was wel dat ik na dat onderzoek terug zou gaan naar het ziekenhuis waar ik lag) voor onderzoek. In academisch ziekenhuis kreeg ik een ERCP niet onder narcose maar met roesje. Tijdens ERCP ging mijn hartslag op hol dat ze al klaar stonden om me te reanimeren. Halverwege het onderzoek zijn ze dus gestopt omdat het met mijn hart niet goed ging. Ik werd heel bruut wakker gemaakt, er was echt paniek!
Maar in de paar minuten dat ze bezig waren hadden ze wel gezien dat mijn buik vol zat met vocht. Dus meteen echo gemaakt. De arts dacht aan gal in mijn buikholte. Er werd wat vocht afgetapt en het bleek inderdaad gal te zijn. Ik kreeg een drain om dat af te voeren. Door de complicaties tijdens ERCP ging het zo slecht dat ze me in het academisch ziekenhuis hebben gehouden. In de week die volgde zijn er liters gal afgetapt. Oorzaak van gal in mijn buik was lek in één van de galwegen. Dit is verholpen met een nieuwe ERCP. Daar was ik heel erg bang voor, omdat het de laatste keer zo fout was gegaan. Dit keer ging het goed, er is een stent geplaatst zodat het lek kan helen.
In totaal heb ik 2,5 week in het ziekenhuis gelegen. Ik ben nu ruim een week thuis. Het herstel gaat heel langzaam. Ik heb in het ziekenhuis advies gehad van dietiste. Ik had ruim 2 weken niets gegeten en alleen maar overgegeven. Mijn darmen lagen compleet stil. Bij ieder hapje wat ik at werd ik vreselijk misselijk en hevige maag/darm krampen.
Het eten gaat nu iets beter, ik moet echt weer leren eten. Gelukkig komt de eetlust terug, ik had echt een afkeer van eten. Ben kilo's afgevallen en nu nog steeds erg zwak en slap. Het kan wel even duren voordat ik weer helemaal op de been ben.
Over 4 weken wordt de stent in de galwegen weer via ERCP verwijderd.

Jullie zullen je wel afvragen, waarom dit idioot lange verhaal?
Voordat ik geopereerd werd aan de galblaas had ik het idee: dat doe ik wel even. De chirurg deed ook overkomen alsof het een heel makkelijke/simpele routine klus was. Ik heb gevraagd naar complicaties e.d. er werd heel luchtig over gedaan. Zo van: dit en dit kan gebeuren maar dat komt maar heeeeeeeeeeeel weinig voor.
Tuurlijk bij iedere operaties kunnen complicaties ontstaan. Maar wat ik niet begrijp is dat ik 1,5 week pijn heb liggen lijden in het ziekenhuis en geen enkele arts op het idee is gekomen dat er misschien gal lekte in mijn buik. Ik heb het zelf nog gevraagd na een aantal dagen aan een arts, of er niks kapot was, of er misschien iets lekte? Maar nee, ze bleven maar zoeken naar een verdwaald steentje! Ook was er tijdens de CT scan gezien dat er vocht in mijn buik zat, maar er is nooit onderzocht wat voor vocht dat dan was!!
Ik wil niemand bang maken, absoluut niet. Maar ik wil wel als advies meegeven aan mensen die nog een galblaas operatie moeten ondergaan: wees alert, neem geen genoegen met vage onderzoeken en twijfelende artsen. Bij mij bleven ze maar zegggen: "Mevr. wat u heeft is een heel moeilijk geval." Ja ja, ze hadden gewoon verder moeten kijken dan hun neus lang was. Maar ze bleven maar blind staren op een verdwaald steentje!! Toen ik eenmaal in het academisch ziekenhuis was hadden ze binnen 2 uur de oorzaak van mijn pijnen gevonden en er ook wat aan gedaan!

Ik vraag mij af of er mensen zijn die mijn verhaal een beetje herkennen? Ik heb trouwens nu ontdekt dat als je galblaas verwijderd wordt via kijkoperatie dat de kans op gal lekkage 2 x zo hoog is als met een gewone galblaas operatie. Dit is mij van te voren niet verteld.

Sorry voor het lange verhaal. En nogmaals; ik wil niemand bang maken. Er zijn natuurlijk ook heel veel mensen die zonder complicaties zo'n operatie doorkomen!

Groetjes,
Chantal
antonetta
BerichtGeplaatst: 16-02-2009 10:06 Reageer met quote

Hallo Chantal.

Heel veel sterkte en beterschap, ik hoop dat het snel beter met je gaat.

Geen leuk verhaal, temeer omdat volgende week vrijdag mijn galblaas verwijdert word, ik heb galstenen en de galblaas is ontstoken. De koliekpijnen vallen wel mee, die heb ik maar een paar keer gehad, het is meer een bijna constante zeurende pijn.
De verwijdering gaat in de eerste instantie via een kijkoperatie, maar omdat ik meerdere buikoperaties heb gehad en mijn darmen verkleeft zijn is de kans aanwezig dat het op de oude manier moet.
Mij is wel vertelt dat de kans op beschadigen van de galwegen met een kijkoperatie iets groter is. Maar ik werd niet voor de keus gesteld welke operatie ik liever heb, dus het iets grotere risico moet ik maar aanvaren. Mijn keuze zal de kijkoperatie zijn geweest, je schijnt sneller op te knappen op een enkeling na. Je hoort wel vaker van gallekkage tijdens de operatie en dan erna het spoelen van de buik. Wat jouw is overkomen is iets totaal anders, wel zeer stom dat ze na een galblaas verwijdering niet bij jouw klachten aan een galweg beschadiging dachten.
Ik ben het met je eens dat er over deze operatie licht word gedacht, ik kreeg ook het gevoel dat het een fluitje van een cent is. Voor de chirurg is dit misschien ook wel zo, deze operatie word vaak uitgevoerd.
Ik wacht wel af en zie wel hoe het bij mij verloopt, ik maak mij er niet(nog niet) druk om.

GR Antonetta.
Talla
BerichtGeplaatst: 16-02-2009 16:34 Reageer met quote

Hoi Antonetta,

Ik wens je heel veel sterkte.

zoals ik al zei: wees alert. Als je zelf het idee hebt dat het niet goed zit, laat je dan niet afschepen! Luister naar je lichaam zou ik zeggen.

Heel veel succes ik duim voor je voor een goede afloop.

Groetjes,
Chantal
antonetta
BerichtGeplaatst: 25-02-2009 15:42 Reageer met quote

De operatie gaat vrijdag niet door.
Ik had nog niets gehoord over de tijd dus besloot zelf maar eens contact op te nemen.
Weten ze op de afdeling van niets, er is vanaf de poli chirurgie niets door gegeven aan de operatie afdeling zijn ze daar helemaal vergeten. Nu gaat het 12 maart gebeuren, tenminste als het niet weer vergeten word. Nu kan ik wel kwaad gaan worden omdat mijn dochter vrij heeft genomen voor niets en omdat de stres die mij de laatste dagen te pakken had ook voor niets is geweest, maar wat schiet ik daar mee op? Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Ik heb het geluk dat de pijn die mijn ontstoken en met galstenen gevulde galblaas mij geeft een veelal constante zeurende pijn is, die bij ondoordachte beweging of zittend voorover buigen erger word. De pijn is nog wel twee weken uit te houden.

GR Antonetta.
Ingrid1978
BerichtGeplaatst: 26-02-2009 18:45 Reageer met quote

Hoi Chantal,

Ik herken je verhaal onmiddelijk.
Alleen heb ik niet van die hele erge koliekpijnen.
4 dec 2008 is mijn galblaas verwijderd en ik ook dacht ach dat doe ik even voor de feestdagen nou niet dus.

Momenteel loop ik nog in het ziekenhuis rond en ze kunnen het niet vinden. De infectie waarden in mijn bloed zijn ook telkens verhoogd maar niet schrikbarend hoog. Ook blijf ik temperatuur verhoging houden. Internist zei op een gegeven op een gegeven moment mevrouw sommige mensen hebben nu eenmaal een hogere temperatuur. Nou ik niet, in ieder geval niet voor de operatie.
Heb 4 weken terug een antibiotica kuur gehad en hierdoor waren de infectie waarden wel wat verlaagd. maar de temperatuur blijft hoog. schommelend tussen de 37.5 en 38.2.
Vanaf vorige week vrijdag heb ik elke keer last van pijn in zij en rug als ik iets gegeten heb. Ze hebben ct scans gemaakt en meerdere echo's maar hier is niks op te zien. Gisteren weer bij de chirurg geweest en die denkt aan stenen in de galwegen.
Morgen kan ik al terecht voor een MRCP en hopelijk vinden ze dan wel wat. Zo niet dan of nog een ERCP of ik ga voor een second opinium.

Jij succes en beterschap

Groetjes Ingrid
mwjhw
BerichtGeplaatst: 20-04-2009 23:27 Reageer met quote

in reactie op chantal:
mijn vrouw ligt op dit moment in het ziekenhuis in het buitenland en haar beeld lijkt identiek aan wat jij beschrijft. In het kort:
1 april: galblaasverwijdering laparoscopisch;
week daarna opnieuw opgenomen met pijnklachten;
8 april: arts denkt dat de oorzaak galstenen in het galkanaal zijn en doet een ERCP om de galstenen te verwijderen. Dat lukt niet, Hij geeft aan te zien dat er galstenen zijn maar er niet bij te kunnen vanwege zwellingen. Hij snijdt wel, maar de galstenen kan hij niet verwijderen.
9 april: opgezette buik en toenemende pijnklachten
10 april 2e ECRP door arts #2: na 2 uur zoeken kan hij de galstenen neit (meer) vinden. [vandaag hoor ik dat de arts in kwestie nu, achteraf dus, twijfelt of hij wel galstenen heeft gezien of dat hij luchtbellen op de CT-scan voor galstenen heeft aangezien]
11 april: foto van de buik: conclusie: opgezette buik is gevolg van lucht in de darmen ("luie darm". Pijnklachten houden aan en worden erger (pijnaavallen rechts in debuik met uitsraling naar de rug)
14/15 april: CT scan en punctie: vocht in de buik. Arts concludeert dat het wondvocht is; geeft een plasmiddel en er volgt ontslag uit ziekenhuis
17 april: opnieuw opgenomen met aanhoudende en nog verdere verhevigende pijnklachten, domkere urine en lichte ontlasting
18/19 april: nieuwe CT scan+ punctie+drain: vocht blijkt nu geen wondvocht maar galvocht te zijn; ergo lekkage. inmiddels 3 a 4 liter via de drain afgevoerd.
We denken erover om mijn vrouw naar Nederland te verplaatsen om daar verder te worden behandeld, bij voorkeur in een Academisch Ziekenhuis. Kent u een kundige specialist op dit terrein?

Dank en groet,

Martijn
Talla
BerichtGeplaatst: 21-04-2009 18:04 Reageer met quote

Hallo Martijn,

Jeetje, wat een verhaal. Lijkt inderdaad veel op mijn verhaal.
Ik ben in het AMC behandeld door een professor, weet alleen zijn naam niet meer. Hij is heel kundig op het gebied van maag, lever, darm aandoeningen en aandoeningen aan galblaas. Ik denk dat als je contact opneemt met AMC/Maag, lever darm afd. dat ze je daar misschien verder kunnen helpen.
Heel veel sterkt in ieder geval, waarschijnlijk heeft je vrouw nog een lange weg te gaan. Ik ben nog steeds niet hersteld, gaat elke dag wel beter maar heel erg langzaam.

Sterkte. Als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel.

Groetjes,
Chantal
antonetta
BerichtGeplaatst: 23-05-2009 23:17 Reageer met quote

Hallo Talla.

Ik heb de galblaas verwijdering intussen achter de rug.
Helaas is er bij mij ook een gal lekkage geweest, alleen wilde de arts hier in het begin niets van weten. Hier door is er veel te laat ingegrepen. Toen de chirurg er niet meer omheen kon is er een drain geplaatst en weer een paar dagen later is er een stand middels een ERCP gezet.
Ik werd steeds zieker, mijn familie drong aan op een overplaatsing naar het UMCG, ook hier wilde de arts niets van weten hij had contact met het andere ziekenhuis zei hij. Op de vraag van de familie wat gal aan richt in de buikholte zei hij, gal is een lichaam eigen stof het kietelt een beetje. Hij als arts weet wat gal in de buikholte aan richt, het doet veel meer dan kietelen.
Ik ben na aandringen van mijn familie toch over geplaatst naar het UMCG. Daar aan gekomen ben ik gelijk weer geopereerd. Ik had bloedvergiftiging, de gehele buik was ontstoken en gevuld met gal en pus het lekte nog steeds, er zaten meerdere abcessen de darmen en maag werkten niet meer en er zat vocht in en om de longen. Ik heb langer dan drie weken op de IC gelegen waarvan een paar dagen aan de beademing. Ik ben nu een week thuis ben nog erg zwak heb nog steeds last van mijn buik met regelmaat na het eten en ik ben vooral heel moe.

Ik neem de arts niet kwalijk dat ik de lekkage kreeg maar wel dat hij zo lang afwachtte zelfs toen er vocht op de echo was te zien was het volgens hem geen gal. Toen ik op de IC was terechtgekomen en na het zetten van de stand(meer dan een week na de operatie) toch steeds zieker werd, wachte hij weer af. Ook had hij de dag van de overplaatsing moeten zien aan mijn bloed dat ik bloedvergiftiging had, hij had moeten ingrijpen.
Je begrijpt dat ik deze arts ga aan klagen, deze fout mag hij niet nog eens maken.

Ik ben wel gewaarschuwd door jouw verhaal toch met een gerust hart onder het mes gegaan.
Ik moet me bij je waarschuwing aansluiten, denk niet te makkelijk over deze ingreep.

GR Antonetta.
rob-angie
BerichtGeplaatst: 10-06-2009 7:31 Reageer met quote

Chantal,
Ik heb je verhaal gelezen, en het is echt mijn verhaal. Mijn hart vloog ook op hol, maar dat komt door de gal, een gallekkage die ik ook had werd mij verteld later door de proffessor als dat je hart bereikt ben je verder van huis. De chirurgen die mij hebben geopereerd ik weet nog steeds niet welke chirurg want daar zeggen ze niets over, ze hebben alles aan de kant geschoven incl mij.
Gal-zuur kan je
hart
buikvlies
alvlees
lever
aantasten, en dat is bij mij nu gebeurd, dat komt omdat de chirurgen er van uit gingen dat er een verdwaalde steen was, en hebben niet gezocht naar een gallekkage terwijl dat allemaal wel in het verslag stond van mijn operatie. Dus ze hebben het gewoon doodverzwegen en ik lag na de operatie nog te kronkelen op de grond van de pijn. Meis ik weet precies wat jij gevoeld hebt, mag ik misschien vragen waar jij geholpen bent?
Ik heb trouwens, met alles wat ik eet, krampen krampen en nog eens krampen. Ik ben in totaal 17 kilo afgevallen, zodra ik iets eet zit ik na een kwartier op de wc met diarree.

Sterkte allemaal
Talla
BerichtGeplaatst: 10-06-2009 7:40 Reageer met quote

De verhalen lijken verdacht veel op elkaar. Alleen was het bij jou volgens mij nog een tikje erger!
Ik ben in eerste instantie in Almere geholpen. Dan 10 dagen kwam ik in het AMC terecht, dat is echt mijn redding geweest!
Weet jij de naam van de professor in het AMC nog? Ik ben het helemaal kwijt!
Ik krabbel langzaam weer op. Ben bijna weer helemaal aan het werk (ik werk maar 2 dagen, heb 2 kids)
maar ik merk dat het me allemaal niet in de koude kleren is gaan zitten. Ben nog lang niet mezelf; emotioneel dan. Ook problemen met concentratie en heel verstrooid. Het ergste is nu de vermoeidheid, het zal allemaal wel slijten.

Wij zijn wel flink te pakken genomen he?

Groetjes,
Chantal
Julliette
BerichtGeplaatst: 23-09-2009 11:32 Reageer met quote

Bij mijn broer is na een lapsroscopische galblaasverwijdering ook gallekage opgetreden. Veel pijn en twee drains. Morgen wordt hij opgenomen in het AMC. daar wordt een ERCP gedaan. Het is allemaal erg spannend. Weet een van julie de naam van de professor al weer?
antonetta
BerichtGeplaatst: 23-09-2009 13:11 Reageer met quote

De naam van de Professor is DR Gouwma.
Ik heb zelf niet met hem te maken gehad omdat ik de tweede operatie in het UMCG heb ondergaan. Wel ben ik zijn naam veel tegengekomen ivb gallekkage, hij schijnt heel gespecialiseerd te zijn. Ik wens je broer en de rest van de familie heel veel sterkte toe de komende tijd, dit gaat je meestal niet in de koude kleren zitten.

GR Antonetta.
pinas
BerichtGeplaatst: 25-09-2009 12:40 Reageer met quote

Wat een ellende zeg!

als ik mijn verhaal op moet schrijven heb ik wel 10 a 4tjes nodig maar om een lang verhaal kort te maken.
Mijn moeder is 3,5 maand geleden na een lapsroscopische galblaasverwijdering heeft er een gallekage opgetreden in een ziekenhuis in Rotterdam na diversen malen ERCP behandelingen gehad stents geplaats e.d. op aandringen v.d. familie is ze na 6 x die behandelingen gehad te hebben eindelijk overgeplaats naar het amc waar ze momemteel nog ligt. Hier hebben ze geprobeerd galletsel te herstellen zonder resultaat wat overblijft is een herstel operatie hepaticojunostomie het is een grote operatie m'n moeder is 83 jr zoveel ellende achter de rug. Wie kent iemand die op leeftijd zo'n operatie heeft ondergaan en hoe heeft die persoon het ervaren.
Er is ons verteld dat ze niet met een drain door het leven kan want het kan infecteren stents kunnen verstop raken het kan heel veel ellende met zich meebrengen. Helllp a.u.b we weten ons geen raad opereren of door het leven met een drain.

Tevens ben ik niet klaar met het ziekenhuis in Rt
kan iemand me advies geven hierover hoe ik dit moet aanpakken.
hartelijke groetjes
antonetta
BerichtGeplaatst: 25-09-2009 13:52 Reageer met quote

Hallo Pinas.

Wat een ellende en dat op deze leeftijd.
Ik ken niemand van die leeftijd die een herstel operatie heeft ondergaan dus hier kan ik je niets over vertellen. Wel ben ik bezig de chirurg voor de rechter te krijgen. Ik heb hiervoor een letselschade advocaat in de arm genomen. Je kunt ook een klacht indienen bij het betreffende ziekenhuis of bij het medische tucht college. Ik zelf zag meer heil in de hulp van een advocaat. Mijn advocaat word betaald op een kleine eigenbijdrage na, de bijdrage is afhankelijk van het inkomen(de advocaat kan hier meer over vertellen). Wel is mij gelijk mede gedeeld dat dit soort zaken heel lang kunnen duren. Voor advies kunt u ook altijd contact opnemen met het juridische loket telefoonnummer 0900 - 8020.
Ik wens uw moeder heel veel sterkte toe en dit geld natuurlijk ook voor de verdere familie voor hun is de situatie meestal ook niet makkelijk.

GR Antonetta.
pinas
BerichtGeplaatst: 27-09-2009 10:40 Reageer met quote

Hallo Antonetta,

Bedankt voor je reacie en tip zal zeker bellen met het juridische loket het kan en mag lang duren maar ik ga ervoor. we hebben nog een lange weg maar hopen en blijven geloven dat me moeder dit te boven komt.

Hartelijke groeten
Julliette
BerichtGeplaatst: 27-09-2009 10:48 Reageer met quote

Bij mijn broer is een ERCP gedaan en is gelukkig goed verlopen, Nog wat steentjes verwijderd, stent geplaatst en het lijkt nu goed. de koliekpijnen zijn weg en hij voelt zich een stuk beter, hulde aan het amc!
antonetta
BerichtGeplaatst: 27-09-2009 12:24 Reageer met quote

Hallo Pinas.

Blij dat je zo vast besloten bent om de strijd aan te gaan. Veel slachtoffers van galweg letsel/gallekkage laten het er bij zitten, ik heb eigenlijk geen idee waarom.
Misschien te veel gedoe. Ik ben blij dat er meer zijn zo als ik, die bereid zijn om er voor te gaan.

GR Antonetta.
antonetta
BerichtGeplaatst: 27-09-2009 12:38 Reageer met quote

Hallo Julliette.

Mooi dat het de goede kant met je broer uit gaat, blij dat de stent behandeling aanslaat en dat je broer zich weer wat beter voelt. Meestal heb je na een gallekkage een lange weg te gaan.
Zeker hulde aan gespecialiseerde ziekenhuizen zoals het AMC en UMCG, zonder ingrijpen van hun had ik er niet meer geweest, ik ben ze zeer dankbaar.

GR Antonetta.
esther b.
BerichtGeplaatst: 10-11-2009 21:55 Reageer met quote

Hallo allemaal! halverwege augustus ben ik geholpen aan mijn galblaas. Vooraf natuurlijk al veel gelezen op internet natuurlijk.. Heb tegen iedereen gezegd: kom niet op visite.. behalve mijn partner, hij en mijn kinderen zijn wel geweest..
Ik ben ontzettend gelukkig, want de operatie verliep zeer goed. Je ziet eigelijk niets meer, alleen een miniscuul sneetje net onder mijn ribben. Na mijn operatie heb ik in alle rust bij kunnen komen, en ben ook niet misselijk geweest. Twee uur na de operatie zat ik al aan een beschuitje, Een dag later mocht ik naar huis. Het heeft even geduurd voor ik weer op mijn buik kon slapen, maar ik voel me echt helemaal fantastisch. Een heleboel klachten zijn verdwenen waaronder mijn rugpijn (heb ik 10 jaar gehad en allerlei onderzoeken gehad) ook geen nekpijn meer, en ik heb het ook niet meer zo koud. Zelfs mijn gezicht is minder getekend. Ik ben gewoon heel erg gelukkig. Ik kan gewoon alles eten. Het is mij honderd, nee duizend procent meegevallen. Heb ook geen last meer van gal, moest af en toe wel eens gal opgeven. Mensen doe de operatie in alle rust, neem de eerste dagen absoluut je rust, slaap veel en wees vooral niet bang. Ik wens iedereen veel succes en nogmaals voor mij is het echt een geschenk. Ik kan er weer tegenaan. Ook
Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem wil ik bedanken voor de fantastische uren. Het was een super fijne tijd! ik kan niet anders zeggen! Very Happy
marsra
BerichtGeplaatst: 19-11-2009 20:36 Reageer met quote

Beste Esther,
Wat ben ik blij om jouw positieve verhaal te lezen.
7 december wordt bij mij de galblaas verwijderd in verband met een galsteen. Ook ik heb al langere tijd (meer dan een jaar) pijn in mijn bovenbuik, die steeds erger werd. Uiteindelijk is via een CT-scan duidelijk geworden dat er een galsteen aanwezig is. Mijn klachten zijn vooral vermoeidheid, pijn in buik en rug en koud. De chirurg heeft me verteld welke complicaties er allemaal op kunnen treden, maar ik ga er vanuit dat alles goed gaat. Jouw verhaal laat zien dat het inderdaad ook allemaal goed kan gaan.
Dank je wel. Very Happy
Groeten,
Marsra
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Complicaties na galblaas verwijdering/ gallekkage
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring