Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Meniscus Transplantatie
Auteur Onderwerp: Meniscus Transplantatie
Santoske
BerichtGeplaatst: 09-02-2009 11:41 Reageer met quote

Hoi allen,

Ik ben 30, en ook ,ik heb een probleem waarvan ik de oplossing wel weet, maar ik weet in principe helemaal niet wat er gaat gebeuren...

Ik was 12 toen ik een cyste in m'n knie had. Een chirurg uit Geel deed een open-knie operatie aan de buiten zijde van m'n r-knie.. Cyste was weg, maar ook was er een scheurtje in de buitenste meniscus. Hoewel ik nooit iets van sport deed. Toen is het gesukkel begonnen..

Ondertussen zijn we 18 jaar later... en 6 meniscus operaties gingen voorbij, allemaal met het 3-gaatjes-systeem. De tweede, en derde operatie was in Diest, de vierde, vijfde en zesde door Prof. Bellemans in Pellenberg. De chirurg uit diest zei letterlijk dat hij aan m'n knie niet meer durfde aankomen. Door de slechte meniscus zou m'n bovenbeen op m'n onderbeen duwen, en dit zou als effect hebben dat m'n onderbeen aan een hels tempo afslijt. M'n rechterbeen is ondertussen ook een cm korter. Wat dan weer rugpijnen, nekpijnen en veel hoofdpijn meebrengt. Bellemans was toen (1994) een knieprothese aan het overwegen, maar vond me te jong en weigerde de ingreep. Na de laatste operatie ging het wonderbaarlijk beter. Ik kon niet hurken of echt lopen, maar ik kon pijnloos stappen. Wat een hemel was voor me, ik was toen 17 jaar.. Nadien had ik enkel nog last van een zeer irritante barometer in m'n knie.

Nu, vorige maand, kreeg ik een werkongevalletje waarbij ik m'n knie verdraaide en alles weer begon, hydrops, knieblokkage, doorslaan van de knie, dus weer naar de huisarts, specialist, platen laten nemen, nmrscan.. the regular.. Nu heb ik specialist Dr. Ameloot uit Heusden-Zolder die me wil doorverwijzen naa Dr.Laga uit Antwerpen. Om daar een meniscustransplantatie te ondergaan. Wat moet ik me hierbij voorstellen... Ga ik in de toekomst nog kunnen lopen? Moet ik weer leren lopen? Is de revalidatie een week of 5 jaar? ... En.... zou ik nog verder kunnen gaan voor een tweede opinie. Dr.A. zegt zelf dat er zo maar max twee gevallen zijn per jaar.... En als ik vragen stel van kostprijs, of wat dan ook, is het vriendelijke antwoord "We gaan het stap voor stap bekijken".. Maar geen antwoord.

Kunnen jullie me met die paar vragen verder helpen? Dank bij voorbaat.. Smile

en ps, sorry voor het lange verhaal.. Smile
tuppertje
BerichtGeplaatst: 28-05-2010 15:59 Reageer met quote

iemand daar ervaring mee met transplantatie meniscus
grtz
Curiousperson
BerichtGeplaatst: 28-05-2010 22:35 Reageer met quote

Hier is een website over transplantaties:
http://www.meniscustransplantatie.nl/index.htm

Hopelijk heb je hier wat aan, aangezien er verteld wordt wat de revalidatieperiode is ed. Zoals het er naar uitziet is lopen gewoon mogelijk, en revalidatie zal 6 tot 12 maanden duren aangezien er al zo'n voorgeschiedenis is met knieproblemen.

Het lijkt mij een goede optie, want zonder meniscus komt die nieuwe knie toch erg snel in beeld.

Succes ermee!
tuppertje
BerichtGeplaatst: 29-05-2010 9:44 Reageer met quote

bedankt voor de link
grtz
tuppertje
BerichtGeplaatst: 03-07-2010 14:41 Reageer met quote

Op 23 juni heb ik dus een transplantatie ondergaan van een nieuwe miniscus
Als er graag iemand antwoorden wilt op zijn vragen kan ik die nu beantwoorden ivm operatie en revalidatie

grtz kathy
Poppemie
BerichtGeplaatst: 13-10-2010 14:24 Reageer met quote

Ikzelf moet deze operatie misschien ook ondergaan, maar ik ben wel nog erg aan het twijfelen..

Is dit een pijnlijke operatie? Hoe zit het met de revalidatie? Moet je een brace aan? En hoe zit het met de hospitalisatieverzekering,komen zij hierin tussen of niet?

Groetjes

Poppemie
tuppertje
BerichtGeplaatst: 13-10-2010 16:52 Reageer met quote

Beste
Dit is idd een zware operatie je kan dit een beetje vergelijken met een nieuwe knie
De revalidatie is zeer zwaar ik ben nu reeds geopereerd en moet zeggen heb nog lastig
Je moet idd een brace aandoen en da een 6 tal weken je mag er de eerste weken niet op steunen
Ik heb dkv als verzekering en heb alles weer gekregen van het hospitaal de onkosten kwa brace en kini daar heb ik nog niets van gezien en ben ik nog aan het afwachten
Denkt er zeer goed bij na of het de moeite is want je hebt toch een paar maanden pijn en last
indien er nog vragen zijn vraag maar

grtz kathy
Poppemie
BerichtGeplaatst: 19-10-2010 17:09 Reageer met quote

En hoe lang moet je in het ziekenhuis blijven? Moet je die brace constant aandoen, of mag je hem soms uitdoen?

Ik ben 23jaar en heb een kraakbeenletsel graad 4 en mijn buitenste meniscus is bijna vollig weggenomen 10jaar geleden, vandaar dat mijn dokter mij toch de raad geeft om deze operatie te laten doen.
Poppemie
BerichtGeplaatst: 19-10-2010 17:16 Reageer met quote

Kathy,

en heb jij lang moeten wachten op je donor?

groetjes
tuppertje
BerichtGeplaatst: 19-10-2010 18:56 Reageer met quote

ik heb een 3 tal weken moeten wachten achter de donor dus bij mij wast redelijk snel hij had een patient die al drie maanden wachte het moet tot op de juiste mm zijn die miniscus daarmee da het soms wat zoeken is maar nen buitenste is gemakkelijker te vinden dan de binnenste
Ik heb 3 dagen hospitaal geleden en diene brace moet ge idd zoveel mogelijk aanhouden zelf voor te slapen is niet simpel da zeg ik u er wel bij
grtz kathy
frankloo
BerichtGeplaatst: 28-02-2011 18:52 Reageer met quote

Zou graag iemand willen spreken die een meniscus transplantatie heeft ondergaan.
Op dit moment is het 7 weken geleden dat ik zelf ben geopereerd aan mijn knie. Er is een meniscus geplaatst dus. Ben gewoon nieuwschierig naar het herstel ervan. Dus wat mij nog te wachten staat Question Confused
bobolito
BerichtGeplaatst: 12-04-2011 20:32 Reageer met quote

ik word op 17juni geopereerd van een meniscustransplantatie. ik zie er erg tegenop, maar dit is blijkbaar de enige oplossing voor mij. ik weet niet wat me te wachten staat, en ook de factuur maakt me zorgen. blijkbaar moeten ze gebruik maken van hechtingen, krammen, om de donormeniscus vast te zetten. deze zouden veel geld kosten en niet terugbetaald worden. niet door de mutualiteit, noch door mijn hospitalisatieverzekering. weet niet aan hoeveel euro ik me mag verwachten. kan iemand mij meer informatie geven hierover?
frankloo
BerichtGeplaatst: 15-04-2011 13:29 Reageer met quote

Hoi bobolito,

Ik ben sinds een week begonnen met revalideren van een transplantatie. Als je meer wilt weten kun je me het beste even mailen.

groetjes,

Frank
bobolito schreef:
ik word op 17juni geopereerd van een meniscustransplantatie. ik zie er erg tegenop, maar dit is blijkbaar de enige oplossing voor mij. ik weet niet wat me te wachten staat, en ook de factuur maakt me zorgen. blijkbaar moeten ze gebruik maken van hechtingen, krammen, om de donormeniscus vast te zetten. deze zouden veel geld kosten en niet terugbetaald worden. niet door de mutualiteit, noch door mijn hospitalisatieverzekering. weet niet aan hoeveel euro ik me mag verwachten. kan iemand mij meer informatie geven hierover?
Ruthiejjjj
BerichtGeplaatst: 26-04-2011 0:33 Reageer met quote

frankloo schreef:
Hoi bobolito,

Ik ben sinds een week begonnen met revalideren van een transplantatie. Als je meer wilt weten kun je me het beste even mailen.

groetjes,

Frank
bobolito schreef:
ik word op 17juni geopereerd van een meniscustransplantatie. ik zie er erg tegenop, maar dit is blijkbaar de enige oplossing voor mij. ik weet niet wat me te wachten staat, en ook de factuur maakt me zorgen. blijkbaar moeten ze gebruik maken van hechtingen, krammen, om de donormeniscus vast te zetten. deze zouden veel geld kosten en niet terugbetaald worden. niet door de mutualiteit, noch door mijn hospitalisatieverzekering. weet niet aan hoeveel euro ik me mag verwachten. kan iemand mij meer informatie geven hierover?Hoi !
Ik heb in februari een meniscus transplantatie gehad.
Bij mij was het gelukkig ook door de verzekeringen van het werk betaald. De operatie zelf kwam op een 5000‚?¨. Maar dan heb je de brace, en de dagelijke fysiotherapie niet...
Ikzelf sukkel jammer genoeg nog steeds en ben 2maanden geleden opnieuw geopereerd omdat de donor meniscus los was gekomen. Deze is nu vastgezet met een schroef...
Als je vragen hebt ofzo, je mag ze me altijd stellen !

groetjes
SVS63
BerichtGeplaatst: 29-04-2011 22:56 Reageer met quote

Ik heb in maart een nieuwe donor meniscus gekregen. Ik heb nog steeds veel pijn na 4 weken. Wie is al wat verder en hoe zijn de ontwikkelingen.
Ruthiejjjj
BerichtGeplaatst: 30-04-2011 0:00 Reageer met quote

Hallo, Ik heb vorig jaar in februari geopereerd. Ik ben dus al wat verder dan een jaar, en ik heb nog best veel last. Maar bij mij zijn er wat verwikkelingen geweest... Dus ik hoop dat jij meer succes hebt.
Maar na 4weken nog steeds pijn is eigenlijk wel héél normaal.

Groetjes
SVS63
BerichtGeplaatst: 30-04-2011 8:28 Reageer met quote

Bedankt ,maar wel vervelend dat jij zo een pech hebt. Het blijft lastig als je vaak pijn hebt. Ik tob al jaren met mijn knie en ben het best zat. Hopelijk is de donormeniscus de oplossing. Jij veel sterkte, groetjes
btenniglo
BerichtGeplaatst: 13-07-2011 15:35 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben Bob, 26 jaar en woonachtig in het Oosten van Nederland.

15 juni jl. heb ik een zware knie operatie gehad waarbij ze mijn voorste kruisband hebben vervangen (dmv. Hamstring) en ik heb tegelijkertijd een donor meniscus getransplanteerd gekregen.

Dit alles is gebeurd in de Sint Maartenskliniek te Nijmegen, door dr. T van Tienen. (specialisatie meniscus transplantaties).

De operatie is erg goed gegaan, vandaag is het 4 weken geleden dat ik ben geopereerd. Drie dagen na de operatie mocht ik al weer naar huis, welliswaar met zware medicatie maar goed.

De eerste twee weken heb ik beste wel veel pijn gehad, maar de pijn is inmiddels totaal verdwenen. Na 10 dagen gestopt met medicatie. De eerste weken moet ik 24/7 op bed met mijn been hoog. Je krijgt een heel beperkt schema met oefeningen mee voor de eerste 6 weken die je in goed overleg met de fysiotherapeut iets mag uitbouwen. Inmiddels gaat het boven verwachting goed.
Momenteel mag ik 20% belasten met lopen (dat is echt alleen de grond aanraken). Verder mag ik mijn knie 60 graden buigen. ik doe daarnaast heel veel oefeningen om de spanning op mijn been te houden. Zowel voor bovenbeen als de kuit. Ze hebben ervoor gekozen om geen gips aan te brengen, wel heb ik 's nachts en als ik van bed af ben een imobiliser om mijn been die hem volledig gestrekt houdt.

Hoe vergaat het jullie inmiddels met de revalidatie?

mvg Bob Tenniglo... Voor vragen gewoon reageren of mailen.
btenniglo
BerichtGeplaatst: 13-07-2011 15:37 Reageer met quote

Hoi Santoske,

Bekend verhaal allemaal. Ben inmiddels 11 keer geopereerd aan mijn meniscus. Heb 15 juni een nieuwe donor menisucus gekregen, zit momenteel nog midden in de revalidatie maar het gaat erg goed.

Hoe gaat het bij jou?

mvg,

Bob Tenniglo (losser)

Santoske schreef:
Hoi allen,

Ik ben 30, en ook ,ik heb een probleem waarvan ik de oplossing wel weet, maar ik weet in principe helemaal niet wat er gaat gebeuren...

Ik was 12 toen ik een cyste in m'n knie had. Een chirurg uit Geel deed een open-knie operatie aan de buiten zijde van m'n r-knie.. Cyste was weg, maar ook was er een scheurtje in de buitenste meniscus. Hoewel ik nooit iets van sport deed. Toen is het gesukkel begonnen..

Ondertussen zijn we 18 jaar later... en 6 meniscus operaties gingen voorbij, allemaal met het 3-gaatjes-systeem. De tweede, en derde operatie was in Diest, de vierde, vijfde en zesde door Prof. Bellemans in Pellenberg. De chirurg uit diest zei letterlijk dat hij aan m'n knie niet meer durfde aankomen. Door de slechte meniscus zou m'n bovenbeen op m'n onderbeen duwen, en dit zou als effect hebben dat m'n onderbeen aan een hels tempo afslijt. M'n rechterbeen is ondertussen ook een cm korter. Wat dan weer rugpijnen, nekpijnen en veel hoofdpijn meebrengt. Bellemans was toen (1994) een knieprothese aan het overwegen, maar vond me te jong en weigerde de ingreep. Na de laatste operatie ging het wonderbaarlijk beter. Ik kon niet hurken of echt lopen, maar ik kon pijnloos stappen. Wat een hemel was voor me, ik was toen 17 jaar.. Nadien had ik enkel nog last van een zeer irritante barometer in m'n knie.

Nu, vorige maand, kreeg ik een werkongevalletje waarbij ik m'n knie verdraaide en alles weer begon, hydrops, knieblokkage, doorslaan van de knie, dus weer naar de huisarts, specialist, platen laten nemen, nmrscan.. the regular.. Nu heb ik specialist Dr. Ameloot uit Heusden-Zolder die me wil doorverwijzen naa Dr.Laga uit Antwerpen. Om daar een meniscustransplantatie te ondergaan. Wat moet ik me hierbij voorstellen... Ga ik in de toekomst nog kunnen lopen? Moet ik weer leren lopen? Is de revalidatie een week of 5 jaar? ... En.... zou ik nog verder kunnen gaan voor een tweede opinie. Dr.A. zegt zelf dat er zo maar max twee gevallen zijn per jaar.... En als ik vragen stel van kostprijs, of wat dan ook, is het vriendelijke antwoord "We gaan het stap voor stap bekijken".. Maar geen antwoord.

Kunnen jullie me met die paar vragen verder helpen? Dank bij voorbaat.. Smile

en ps, sorry voor het lange verhaal.. Smile
btenniglo
BerichtGeplaatst: 13-07-2011 15:38 Reageer met quote

nog steeds ge√Įnteresseerd??

tuppertje schreef:
iemand daar ervaring mee met transplantatie meniscus
grtz
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Meniscus Transplantatie
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring