Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Verwijderen prolift mesh "matje" tussen endeldarm
Auteur Onderwerp: Verwijderen prolift mesh "matje" tussen endeldarm
marie1902
BerichtGeplaatst: 15-01-2009 12:41 Reageer met quote

Ik heb een endeldarmverzakking die zó fors is dat hij opgehangen had moeten worden aan het staartbeen. Maar wat heeft mijn specialist gedaan? Hij heeft een matje geplaatst tusen de vagina en de endeldarm. Hij heeft de boel dus feitelijk willen "stutten". En nu kan de endeldarm niet meer opgehangen worden (waarschijnlijk omdat de boel aan elkaar gegroeid is, of de darm tegengehouden wordt door het matje). Geen specialist in Nederland durft het matje te verwijderen (ze zijn bang dat er dan nog meer beschadigd wordt). Het kan zijn dat ik mijn hele dikke darm uiteindelijk nog moet missen door deze medische misser (dit heeft een Belgische specialist mij onlangs medegedeeld).
Ik kan niet lang op een stoel zitten (en dus niet meer werken), ik kan alleen liggend en tegendruk gevend met mijn hand naar de WC (en daardoor niet meer op vakantie), ik kan geen seks meer hebben (pijn en kan daarna 6 dagen niet naar de WC) en een fietstochtje met mijn gezin is onmogelijk geworden.. Mijn hele leven staat op zijn kop na die stomme ingreep.
Wie kan mij helpen aan de namen van een gynaecoloog en een chirurg die ervaring hebben met het verwijderen van matjes op deze plek. Of wie heeft zelf zo'n hersteloperatie gehad?
Ik hoop snel iets van jullie te horen!!!
Groetjes,
Marie
2000
BerichtGeplaatst: 15-01-2009 20:16 Reageer met quote

Hallo Marie

He dat klinkt zeer vervelend. Je mag hier volgens mij geen artsennamen noemen. Ik weet dat er zeer kundige gyns. (en teams, darmspecialist inbegrepen) zitten op het gebied van endometriose in het UZ gasthuisberg Leuven (belgie). Nou heb jij geen endometriose. Dus je denkt misschien wat heeft dat ermee te maken. Ik weet ook niet zeker of je dan op een goede plek zit, daarvoor weet ik veel te weinig af van wat je hebt. Maar de reden waarom ik dit toch noem als optie om iniedergeval eens te gaan informeren, is dat endometriose hetzelfde gebied kan 'aantasten' (als ik je verhaal goed begrijp): het rectovaginale gebied. Ze doen daar veel operaties die gyns in NL niet aandurven. En met de nieuwste technieken.

Verder zal ik als ik ik jouw was goed google'en en je eigen specialist vragen naar namen, die moet je toch op een goede manier kunnen doorverwijzen als hij het zelf niet aandurft! Er zijn altijd specialisten die zich weer hebben gespecialiseerd op en bepaald gebied. Dus er moet zeker iemand te vinden zijn lijkt mij. Laat het iniedergeval niet doen door iemand die enige twijfel laat blijken of waar jij op 1 of andere anier twijfel over hebt. Je hebt nu echt een gespecialiseerde specialist nodig, en ga niet voor minder he.

succes!
els 65
BerichtGeplaatst: 15-01-2009 21:07 Reageer met quote

Dag Marie,

Zelf heb ik heel wat ervaring met verzakkingen en ingrepen. Nadat mij een prolift geadviseerd werd, heb ik het hele internet afgezocht voor andere oplossingen. Juist omdat de prolift juist vaak problemen maakt in plaats van oplost.

Ik heb over de gehele wereld gezocht en het uiteindelijk gevonden in Nederland! De enige gynaecoloog in NL. die vrijwel nooit een prolift gebruikt omdat er andere oplossingen zijn. De betreffende gynaecoloog is heel erg kundig en altijd per mail te bereiken voor vragen. Ik zou je adviseren hem te mailen. Je vindt zijn naam en e-mail adres op de volgende site: www.verzakking.blogspot.com

Zelf heb ik eerst ook contact met hem gehad via de mail. Nadat ik voor een second opinion bij hem geweest was, heb ik me uiteindelijk door hem laten helpen, met goed resultaat.
Ik hoop van harte, dat hij iets voor je kan betekenen. Wellicht kan hij zelf iets voor je doen of weet hij namen van gynaecologen, die hier ervaring mee hebben. Je zult vast niet de enige zijn, die met dit akelige probleem tobt.

Succes!

Els
marie1902
BerichtGeplaatst: 16-01-2009 1:32 Reageer met quote

Beste 2000,

Bedankt voor je tip. Ik ga hier zeker iets mee doen. Ik had altijd begrepen dat Leuven wel ervaring had met het verwijderen van meshimplantaten, maar niet op betreffende locatie.
Mijn eigen specialist vragen naar namen daar heb ik niet eens aan gedacht. Hij heeft het aan zijn collega (colorectaal chirurg) overgedragen en gezegd dat wanneer zijn collega ideeën had hoe dit op te lossen, ik dan nog maar eens contact met hem moest opnemen. Die collega had nog nooit met betreffend bijltje gehakt (maar me gelukkig wel goed onderzocht, waardoor duidelijk werd dat de dikke darm onder het sigmoid invagineert en dus opgehangen had moeten worden) en ik heb mijn gynaecoloog verder niet meer gezien -ik was natuurlijk vreselijk gaan twijfelen aan de man vooral omdat hij geen enkele moeite deed te zoeken naar een oplossing voor mijn probleem (en mij vantevoren natuurlijk onvoldoende heeft onderzocht. Anders was dat matje nooit geplaatst). Ik moest er van uitgaan dat "het" nooit meer zou worden als voorheen, zo vertelde hij me tijdens ons laatste contact en: "hij was bang meer te beschadigen dan goed te doen". Bij twijfel niet doen (is ook wat jij schrijft). Dus voelde ik er niet zoveel voor hem nog eens onder ogen te komen.
Jij moet wel haast een medische achtergrond hebben als ik zo lees wat jij schrijft.
Ik zal niet voor minder gaan dan voor een gespecialiseerde specialist. Dat beloof ik je.
Bedankt voor je snelle, uitgebreide en hopelijk bruikbare reactie. Ik houd je op de hoogte !

Groetjes Marie

Laatst aangepast door marie1902 op 16-01-2009 1:49, in totaal 1 keer bewerkt
marie1902
BerichtGeplaatst: 16-01-2009 1:47 Reageer met quote

Beste Els,

Ik heb betreffende specialist al gemaild. Ook hij beweerde dat ik een zéér groot probleem heb. Waarschijnlijk had hij me wel kunnen helpen als dat matje er niet had gezeten. Goed van je dat je die Proliftoperatie niet zonder meer hebt laten doen. Had mijn specialist de naam Prolift laten vallen, of mij er uitgebreid over geinformeerd (of info meegegeven) dan had ik er ook zeker niet voor gekozen. Hij noemde de Prolift Mesh alleen "matje", daar heb ik toen op gegoogled en ik kwam niets schokkends tegen.
Ik heb mijn gynaecoloog wel vragen gesteld als: "moet dat nou?", "kan dat niet anders?" en "wat zijn de risico's?" en uit zijn antwoorden (heel summier) heb ik opgemaakt dat het "weinig om het lijf had, zo'n matje". Zo bracht hij het. Ik voel me dan ook erg voor de gek gehouden.

Bedankt voor je reactie. Ik houd je op de hoogte.
Groetjes,
Marie
2000
BerichtGeplaatst: 16-01-2009 20:03 Reageer met quote

Hallo Marie

Nee ik heb geen medische achtergrond hoor! Ik weet inmiddels veel van endo en alles wat daarmee samenhangt maar daar houd het ook mee op Wink

Ik ben heel benieuwd of ze iets voor je kunnen betekenen daar! Ik hoop het!

succes!
marie1902
BerichtGeplaatst: 23-02-2009 0:44 Reageer met quote

Hoi Els Laughing en 2000 Laughing,

Het heeft een tijdje geduurd maar hier ben ik weer! Wat er met me gaat gebeuren uiteindelijk is nog onduidelijk, maar volgende week word ik in elk geval 2 dagen (5 en 6 maart) opgenomen in Leuven voor een aantal onderzoeken. Willen jullie voor me duimen dat ze aan de hand van de onderzoeken een oplossing vinden voor mijn slopende probleem? Ik houd jullie hoe dan ook op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Groetjes,
Marie Rolling Eyes
els 65
BerichtGeplaatst: 26-02-2009 22:32 Reageer met quote

Hoi Marie,

Je bent inderdaad in Leuven beland. Ben je er ook al voor een intake geweest of is 5 maart je eerste keer? En welke onderzoeken gaan ze uitvoeren, weet je daar ook al iets van?
Ik hoop dat ze iets voor je kunnen betekenen.

Houd goede moed en veel sterkte!

Je zult wel versteld staan van de gastvrijheid van onze zuiderburen. Kunnen ze in Nederland nog iets van leren.

Groeten,

Els
marie1902
BerichtGeplaatst: 06-03-2009 0:56 Reageer met quote

Ha Els (en de rest) Very Happy ,
Ja ik was al eerder in Leuven geweest voor een intake, maar vond de werkwijze daar maar rommelig en ze wilden mij aanvankelijk ook alle onderzoeken weer over laten doen, terwijl ik allang de jaarlijkse maximaal toelaatbare dosis röntgenstralen had overschreden. De onderzoekbeelden die ik weken eerder naar ze toe had laten sturen waren niet ingescand in de computer en konden dus niet bekeken worden. Ga zo maar door.
Ik wilde niet op het forum neerzetten dat ik door de werkwijze in Leuven totaal geen goed gevoel had bij dit ziekenhuis. Dus wachtte ik af tot de volgende ontmoeting met de professor en één laatste onderzoekje: een manometrie. Dat was vandaag. Mogelijk kan het matje eruit zonder dat ik een stoma hoef. Mocht er een stoma komen dan zal het een tijdelijke stoma worden. Dat is allemaal redelijk goed nieuws. De ingreep zal echter slechts verlichting brengen maar geen herstel. Het zal nooit meer worden zoals het was.. Crying or Very sad Maar wel beter ten opzichte van de situatie nu Very Happy .
Mijn gehele bekkenbodem schijnt wel 8 cm te zijn GEZAKT gedurende mijn jarenlange zoektocht naar herstel. De spier die moet zorgen dat de ontlasting eruit kan en die tevens normaliter de bekkenbodem op zijn plaats houdt, doet precies het tegenovergestelde dan wat-ie MOET doen: hij spant aan wanneer hij eigenlijk moet ontspannen en is slap wanneer hij aangespannen zou moeten zijn. Schijnt een zenuwenkwestie te zijn. De zenuw die verantwoordelijk is voor de aansturing van de spier is dood. Dit komt nooit meer goed.
Ontlasten zal daardoor voor mij altijd een probleemvolle onderneming blijven. Ik laat deze verse informatie even op mij inwerken.. en laat jullie op termijn weten hoe, wat, wanneer en waarom.
Groetjes,
Marie
els 65
BerichtGeplaatst: 06-03-2009 11:31 Reageer met quote

Dag Marie,

Wat akelig dat Leuven een rommelige indruk maakte, dat geeft geen vertrouwen.

Het is heel wat, wat je te horen hebt gekregen. Kan bekkenbodemtherapie niets meer voor je betekenen? Ik heb dat gehad met die stroomstootjes en na vele, vele sessies, ging de bekkenbodem toch beter zijn werk doen. Ik heb altijd begrepen dat zenuwen ook nog wel herstellen maar dat dat ontzettend lang kan duren.
Ik schreef net bij het andere onderwerp ook al, dat ik hoop dat Roosendaal iets voor je kan betekenen.

Sterkte en houd ons op de hoogte,

Els
marie1902
BerichtGeplaatst: 06-03-2009 12:01 Reageer met quote

Hoi Els Very Happy ,
De organisatie daar gaat inderdaad niet van een leien dakje. Maar de colorectaal chirurg is iemand die juist véél vertrouwen wekt !! Ik voel me erg bij hem op mijn gemak. En gelukkig is hij voor de verandering eens gewoon communicatief. Hij zegt niet: "ik ga mijn patiënten toch geen college geven!!" (dat is me een paar jaar geleden overkomen, toen ik mijn specialist teveel vragen stelde naar zijn zin). Nee, hij neemt uitgebreid de tijd om met tekeningen erbij uit te leggen wat er precies aan de hand is en hoe hij e.e.a denkt te kunnen oplossen cq verbeteren.
Toch ga ik deze keer niet over één nacht ijs. Dat heeft nog te maken met de vorige operatie. Toen heb ik me te snel laten overreden dingen mij me te laten doen waar ik eigenlijk niet achter stond. Vandaar nu nog even een (mogelijk kort) vervolg van mijn zoektocht en later pas: de voor mij zeer spannende beslissing.
Ik heb drie jaar bekkenbodemtherapie gehad (oa ook met stroomstootjes) zonder enig resultaat. Natuurlijk wist ik TOEN nog niet wat ik nú wel weet. Ik ga volgende week daarom nog maar eens met mijn bekkenbodemtherapeute praten.
Wordt vervolgd..
Groetjes en een fijn weekend toegewenst !
Marie Very Happy
nancy_1975
BerichtGeplaatst: 06-03-2009 13:37 Reageer met quote

hoi marie,

ik zag je hier nu staan met je verhaal..jeetje..ik zal het via de mail nog wel van je horen..

groetjes nancy
Anjer
BerichtGeplaatst: 08-03-2009 14:53 Reageer met quote

marie1902 schreef:
Ha Els (en de rest) Very Happy ,
De spier die moet zorgen dat de ontlasting eruit kan en die tevens normaliter de bekkenbodem op zijn plaats houdt, doet precies het tegenovergestelde dan wat-ie MOET doen: hij spant aan wanneer hij eigenlijk moet ontspannen en is slap wanneer hij aangespannen zou moeten zijn. Schijnt een zenuwenkwestie te zijn. De zenuw die verantwoordelijk is voor de aansturing van de spier is dood. Dit komt nooit meer goed.
Ontlasten zal daardoor voor mij altijd een probleemvolle onderneming blijven. Ik laat deze verse informatie even op mij inwerken.. en laat jullie op termijn weten hoe, wat, wanneer en waarom.
Groetjes,
Marie


Hoi

Heb je al eens gezocht op neuromodulatie. Sacrale stimulatie.
Ik heb ook een zenuwbeschadiging door een operatie en heb problemen met mijn blaas.
Deze zijn opgelost door een neuromodulator.
Google maar eens hierop.

Verder heb ik denk ik ook zo'n matje maar dan niet precies daar maar om de vagina top op te hangen.
Ik heb het laatste jaar veel buik en rug pijn.
Binnenkort weer een afspraak bij de gyn.
Kijken of die kan vinden of mijn klachten van door het matje komen.

Gr Anjer
marie1902
BerichtGeplaatst: 08-03-2009 23:52 Reageer met quote

Hoi Anjer Smile ,
Fijn dat je met me meedenkt ! Ik heb mijn colorectaal chirug gevraagd of dat iets voor me zou kunnen zijn, sacrale stimulatie. Helaas: omdat het de zenuw van de BINNENSTE (onwillekeurige) kringspier betreft zal deze vorm van zenuwstimulatie mij niet kunnen helpen. Was het de buitenste kringspier geweest dan had ik er inderdaad baat bij kunnen hebben.
Ik wens jou succes bij de gynaecoloog. Hopelijk helpt hij je van je klachten af. Er worden vaak matjes in het lichaam gebruikt. Over het algemeen geven ze op andere plekken in het lichaam geen klachten. Ben dus benieuwd wat er bij jou uitkomt.
Groetjes en nogmaals dank,
Marie
marie1902
BerichtGeplaatst: 16-06-2009 0:18 Reageer met quote

Hoi Anjer Very Happy ,
Vertel: is er nog wat uitgekomen bij de gynaecoloog? Of tasten ze in het duister? Of moet je misschien weer door de hele molen van onderzoeken? Ik ben zo benieuwd. Het is al ruim drie maanden geleden dat we voor het laatst contact hadden.
Ik denkt trouwens dat het matje dat ze destijds bij jou plaatsten een rectopexie betreft: dat de endeldarm daarmee opgehangen is. Was jouw operatie destijds een open buik operatie of deden ze het laparoscopisch?
Ik hoop snel van je te horen !
Groetjes,
Marie Confused
dodi
BerichtGeplaatst: 18-06-2009 21:15 Reageer met quote

Hoi Marie,
Het is hier stil op deze site Shocked !Ik heb mijn verhaal hier nog niet weergegeven,maar je weet intussen dat mijn netje aan de achterkant verwijdert is,de stekende pijn in mijn vagina is weg, Smile gelukkig ,want dat was voor mij onhoudbaar. Daarom ben ik nu al tevreden met enkel nog die pijn aan mijn zitvlak, je weet wel waar de draadjes door je billen heen gaan. Dat gevoel heb ik weergegeven als een blauwe plek(hematoom).
Net of je enkele dagen geleden een schop onder je k...t gekregen heb Wink !Jammer dat dit nog niet weg is,de draadjes krijgen ze er niet uit,en ik hoop dat ze soepeler worden,en dat het dan zal beteren.Marie, je weet wel ik blijf je volgen,we hebben mekaar op een ander forum gevonden en daar gaan we een dezer dagen ons verhaal hopelijk kunnen afronden!
vele groetjes lotgenoten Dora
marie1902
BerichtGeplaatst: 09-07-2009 9:59 Reageer met quote

Ha die Dora Wink ,

Ik kom je echt overal tegen Laughing . Ik vraag me nog af of die arts in Terneuzen niet een of andere remedie heeft tegen de touwtjes die achtergebleven zijn. Hij schijnt over de hele wereld lezingen te houden, om juist die touwtjes aan te pakken en het matje te laten zitten. Zodra bij jou of bij mij meer bekend is hierover gaan we het zeker vermelden op dit forum.
In de tussentijd sterkte hè en rustig aan nog maar..

Liefs van Rolling Eyes Marie
marie1902
BerichtGeplaatst: 17-07-2009 12:02 Reageer met quote

Lieve Els, 2000, Anjer, Nancy en Dora Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy ,

Toen ik in januari mijn oproep plaatste was ik ten einde raad. Ik was in twee ziekenhuizen in Eindhoven geweest voor een second en third opinion: superaardige specialisten (want die zijn er gelukkig óók..) die vonden dat ik een ENORM GROOT probleem had en me niet konden helpen. In Leuven hoorde ik dat het stukje kunstwerk (de Prolift) mij mijn hele dikke darm kon kosten Embarassed . Zij wilden mij wel opereren, sinds maart 2009 wacht ik op hun oproep. Ik heb gemaild, gebeld: NOOIT meer iets gehoord.. In de tussentijd ben ik nog in Twente geweest bij een gynaecologe die ik vond via dit forum (van wie ik dacht: "was DIE maar eerder op mijn levenspad gekomen" - een specialiste met het hart op de juiste plaats, die enorm veel moeite heeft gedaan met mij naar een oplossing te zoeken voor mijn probleem ) helaas had zij geen ervaring met het verwijderen van matjes Crying or Very sad . Ik had contact per mail met een specialist in Terneuzen (ook een man die erg begaan is met het lot van alle gynaecologische slachtoffers) en ik ontmoette een gynaecoloog in Tilburg die al twee van die matjes had verwijderd: dat vond ik een wat te mager aantal. Via een ander gynaecologisch forum kwam ik op het spoor van Dora Very Happy , of liever gezegd: Dora vond MIJN berichtje. Ook zij werd (in december 2008) ten onrechte veroordeeld tot ??het matje?. Haar zoektocht was korter dan die van mij. Zij werd reeds 4 maanden later in Gent van haar matje verlost. Via haar ben ook ik in Gent terechtgekomen. En hoewel het nog steeds een heel risicovolle onderneming is (de Prolift zit zeer dicht tegen de endeldarm aan) ga ik op 11 september van dit jaar bij dokter W. onder het mes. Zijn collega professor P. staat standby, voor het geval dat onverhoopt toch de darm geraakt wordt. Zonder alle lotgenoten op de diverse forums was ik waarschijnlijk nu niet zover geweest.
Ik ben natuurlijk WEL bang dat het weer mis zal gaan. 17 Jaar lang ben ik immers al slachtoffer van foute diagnose op foute diagnose op foute diagnose, op foute behandeling op foute behandeling op foute behandeling. Maar ik heb vertrouwen in de arts: hij gaat superzorgvuldig te werk. Dat kun je horen uit alles wat hij zegt. En volgend jaar mag ik dan eindelijk de operatie ondergaan die EIGENLIJK 12 jaar geleden al had moeten gebeuren.
Dit was het voor zover. Iedereen ontzettend bedankt. Als ik jullie niet had gehad waar was ik dán geweest?.. Geniet van jullie vakanties ! We houden contact.

Veel liefs van Marie Rolling Eyes
els 65
BerichtGeplaatst: 17-07-2009 12:20 Reageer met quote

Hoi Marie,

Gisteren heb ik al op je verhaal gereageerd op een ander forum. Ik ben nog wel even aan het googlen geweest en vond in Amerika veel verhalen over mislukte prolift-operaties. Later op de site van dokter N. uit Terneuzen las ik een verslag over het onlangs gehouden congres in Italie voor bekkenbodemspecialisten (IUGA in Como). Als ik dat lees, begrijp ik dat de aandacht nu aan het gaan is naar de complicaties, die synthetische matjes opleveren. Je kunt het teruglezen onder "blogs voor professionals". Maar goed, daar heb jij nu niets aan, jij hebt al een groot probleem. Ik duim voor je 11 september

Groeten,
Els
dodi
BerichtGeplaatst: 17-07-2009 16:45 Reageer met quote

helaba Marie! Very Happy
Je weet ik ga heel hard duimen, en vele kaarsjes laten branden dat het deze keer de goeie keer mag zijn, zonder complicatie's!!!!Dr. W. heeft het er bij mij ook goed vanaf gebracht:Mijn matje achteraan is prima verwijdert!(bij jou zal het wel nog delicater en ingewikkelder zijn)maar hij weet waar hij mee bezig is!!! Exclamation En hij is geen arts die zomaar iets zal zeggen als hij er niet zeker van is!
Ware het niet dat ik met een hematoom thv. het rectum zat(30mm.) zou ik nu een heel pak minder last hebben!!(dit zat er al van NA de proliftoperatie!! Ik stak het nog op de touwtjes, maar, ik moet toe geven dat het wel door dat ding kan zijn! Mad
Nu nog verder op zoektocht om de( anterior)voorwand terug normaal te krijgen;(de touwtjes zitten daar eveneens te strak en waarschijnlijk gedraaid!) nog even de mening van A. N.;en dan in september terug naar S.W.;maar ik heb een voorgevoel dat dit ook terug in orde zal komen! Nog even afwachten!groetjes dora,we blijven duimen!!! Laughing
Index > Gynaecologie > Verwijderen prolift mesh "matje" tussen endeldarm
Pagina 1 van 58  

1, 2, 3 ... 56, 57, 58  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring