Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > TVT-O bandje ervaringen gevraagd
Auteur Onderwerp: TVT-O bandje ervaringen gevraagd
Gaatlukken
BerichtGeplaatst: 12-01-2009 9:50 Reageer met quote

Momenteel sta ik op de wachtlijst voor een TVT-O bandje te laten plaatsen ivm stress incontinentie. Graag hoor ik ervaringen van mensen die dit ook hebben gedaan. dus de ingreep zelf en de soort van verdoving.

Ben benieuwd!
nita
BerichtGeplaatst: 26-01-2009 11:52 Reageer met quote

Hallo,ik heb in febr 2008 een bandje laten plaatsen,ben nog maar 39 dus vrij jong.
Ik heb algehele narcose gedaan ,want ik hoef niet alles mee te luisteren ,en ik ben nooit misselijk na de tijd.
Toen ik wakker werd had ik een catteter in ,en ze hadden een soort tampon ingebracht ,omdat ze 1 x verkeert geprikt hadden [voor het bandje ] en daardoor had ik een bloeding gehad.
Later op de middag mocht alles er weer uit.
Ik mocht de zelfde dag weer naar huis ,wel veel last gehad van liespijn ,en de eerste weken rustig aan doen.
Toch heb ik nu nog steets last van liespijnen en vaak blaasontsteking en nierbekken ontsteking ,daarvoor nog nooit gehad ,het goede nieuws is dat ik niet meer last heb van inciontinentie.
groetjes
silver55
BerichtGeplaatst: 21-09-2009 13:11 Reageer met quote

in januari 2008 heb ik een tvt-o bandje laten plaatsen; heb in het begin veel pijn in mijn lies gehad(ongeveer 6 weken) maar tot op heden ben ik alleen maar blij dat ik het heb laten doen! een sociaal leven is nu weer mogelijk ipv bang te zijn voor lekken of vies ruiken of tassen vol verband mee te sjouwen!

dus een positieve reactie! Very Happy
Frensie
BerichtGeplaatst: 21-09-2009 19:28 Reageer met quote

Hoi
Ik begrijp dat bij jou een poosje geleden een TVT operatie is uitgevoerd. Kan jij mij informeren hoe je sexuele belevenis is na deze operatie. Ik maak mij hier nogal zorgen om. Hopenlijk wil je mij hierover vertellen. Ik krijg namelijk zelf ook een TVT operatie.
silver55
BerichtGeplaatst: 26-09-2009 16:33 Reageer met quote

hallo frensie

ik heb idd een tvt bandje laten plaatsen; een tvt-o bandje en in het begin vond il het zelfs een beetje eng om sex te hebben maar er is echt geen verschil je moet er gewoon niet aan denken dat er zo'n bandje zit want alles blijft precies zoals het eerst was hoor Laughing ik kan het je zeker aanraden!! sterkte als het zover is
Grabbel
BerichtGeplaatst: 06-07-2012 20:42 Reageer met quote

Ik heb 2 weken geleden een tvt operatie ivm stressincontinentie ondergaan. Ik moest 2 weken heel rustig aan doen en mocht 4 weken geen geslachtsgemeenschap hebben. Mag ik na 2 weken wel een clitoraal orgasme krijgen zonder geslachtsgemeenschap? Of is dat nadeling voor het vastgroeien van het bandje?
Jinxy1
BerichtGeplaatst: 28-07-2012 22:50 Reageer met quote

Ik heb 19 juli een tvt bandje laten plaatsen, en nu ruim een week verder heb ik een flinke nierbekken. Ontsteking en een blaasontsteking. Dus medicijnen van gynaecoloog gehad, maar idd veel pijn aan mijn liezen, maar het geweldige nieuws is dat ik geen incontinentie klachten meer heb en dat is echt super!
Jinxy1
BerichtGeplaatst: 28-07-2012 22:57 Reageer met quote

Grabbel schreef:
Ik heb 2 weken geleden een tvt operatie ivm stressincontinentie ondergaan. Ik moest 2 weken heel rustig aan doen en mocht 4 weken geen geslachtsgemeenschap hebben. Mag ik na 2 weken wel een clitoraal orgasme krijgen zonder geslachtsgemeenschap? Of is dat nadeling voor het vastgroeien van het bandje?
Dat is ook mijn vraag, mag je nu echt vier weken geen sex hebben?
Waarom is dat eigenlijk?
Jinxy1
BerichtGeplaatst: 28-07-2012 22:58 Reageer met quote

Weet iemand waarom je pas vier wkn na je operatie met plaatsing tvt bandje weer sex kan hebben?
klm
BerichtGeplaatst: 28-07-2012 23:53 Reageer met quote

Ja dan heeft het bandje zich goed genoeg vast gezet. Je mag zo wel klaarkomen maar er mag geen penis in je komen ivm beschadiging. Ik heb zowel de tvt gehad (4w herstel) als de t.o.t (6w herstel). Pas als je op controle bent geweest bij de gyn of de uroloog en alles is goed dan mag je weer gemeenschap hebben. Bij mij heeft de t.o.t geholpen en niet de tvt. Suc6 ermee.

gr's KLM
Trish
BerichtGeplaatst: 30-11-2014 15:56 Reageer met quote

Beste lezers,

Dit onderwerp is al een tijdje niet actief.
Toch wil ik hier een vraag stellen en hoop ik op reacties.
Ik heb 10 dagen geleden een tvt bandje laten plaatsen. Nu heb ik vandaag twee maal bij een volle blaas toch last gehad van incontinentie.
Volgens de arts hoort dit bij het herstel en duurt het even voordat het effect optimaal is.
Wie heeft dit ook gehad in het begin en bij wie is dit ook daadwerkelijk verdwenen?

Alvast bedankt voor reageren! !
Trish
BerichtGeplaatst: 04-12-2014 17:07 Reageer met quote

Er heeft helaas niemand gereageerd op mijn vorige vraag. Ik zou graag wat ervaringen willen horen mbt herstel en effect.
Iemand??

Alvast dank!
Trish
BerichtGeplaatst: 04-12-2014 17:08 Reageer met quote

Er heeft helaas niemand gereageerd op mijn vorige vraag. Ik zou graag wat ervaringen willen horen mbt herstel en effect.
Iemand??

Alvast dank!
mama2009
BerichtGeplaatst: 10-04-2015 18:44 Reageer met quote

Ik heb in 2011 een tvt-o gehad, met weinig resultaat. In 2014 een klassieke tvt gedaan en daarbij is het resultaat goed. Heb bij de 2e operatie wel veel meer pijn gehad na de operatie. Gelukkig is dat eenmaal thuis snel overgegaan.
jeanO
BerichtGeplaatst: 25-04-2016 10:48 Reageer met quote

Bij mij is in november 2014, ik was toen 47 jaar, een TVT-O bandje geplaatst, ik hoef nu een incontinentie materiaal meer te gebruiken, dat is het goed nieuws!
Het slechte nieuws is dat is niet veel meer van mijn seks leven over is! Opwinding voel ik niet meer en klaarkomen lukt bijna nooit meer.... een groot gemis en mijn relatie komt onder druk te staan!
Elke keer moeten verschonen was ook geen pretje maar dit vind ik wel heel erg! Een groot gemis!!!!
Kennen meer vrouwen dit probleem???
Helmpie
BerichtGeplaatst: 26-04-2016 10:00 Reageer met quote

Ik ben inmiddels zeven keer geopereerd en heb ook een tvt-o bandje en drie kunststofmatjes van het materiaal polypropyleen wat ook in het tvt o bandjes zit.
Nu na zeven operaties kan ik ontlasten en urineren al gaat het urineren met een langezame straal of dat er een bepaalde weerstand is. Schijnt normaal te zijn.
Heb na het plaatsen van het bandje heb ik vaker dat mijn klieren van Bartholin ontstoken zijn (erg pijnlijk). Na al deze operaties dacht ik dat het eindelijk over zou zijn allemaal. En nu heb ik een uitslag gehad van Prof. Dr. Cohen Tervaert dat ik het ASIA syndroom heb. ASIA is een ontstekingssyndroom gestimuleerd door hulpstoffen. Het is een verzameling verschijnselen: spierpijn, spierontsteking, spierzwakte, chronische vermoeidheid, slecht slapen, slaapstoornis, neurologische verschijnselen die geassocieerd worden met demyelisatie, cognitieve veranderingen, geheugenverlies, koorts en een droge mond.”

Wens jullie allemaal veel beterschap, spoedig herstel en sterkte
Index > Gynaecologie > TVT-O bandje ervaringen gevraagd
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring