Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Mini Maze
Auteur Onderwerp: Mini Maze
van Dijk
BerichtGeplaatst: 24-01-2012 13:48 Reageer met quote

van Dijk schreef:
Heeneman schreef:
Hoi,
Mijn naam is Marianne en ik heb 16 januari een Mini Maze operatie ondergaan uitgevoerd door dr.Yilmaz.
Het is me wel wat tegengevallen gezien de de kneuzingen en pijn links en rechts van mijn ribben. Ben onder de indruk van deze knappe wijze van opereren. Voorals nog lijkt de operatie geslaagd en ik mocht ook de 3e dag naar huis. Ben nog wat slap en vooral erg moe van met name gebruik van vele medicatie na de operatie. Hoop dat ritme goed blijft dan heb je er veel voor over. Begeleiding Anthonius Ziekenhuis is optimaal!
Groet, MarianneMijn naam is Cees, en ik heb afgelopen maandag een Mini Maze operatie ondergaan in het St.Antonius ziekenhuis te Nieuwegein.De chirurg was de heer Yilmaz.

Na de operatie die prima is verlopen.. de begeleiding is daar super, ben ik opgewekt en met veel vertrouwen naar huis gegaan om verder te herstellen. Maandag ging ik erin..woensdagavond was ik alweer thuis..

Ik heb wel wat pijn, maar dat is draagbaar.. Wie mooi wilt zijn of gezond in dit geval moet soms een beetje pijn lijden.Tot nu toe heb ik geen ritmestoornis gehad, maar niet te vroeg juichen.

Pas na 3 maanden kunnen we zeggen waar we staan..maar ik heb er heel veel vertrouwen in..

De Operatie zelf lijkt eng en pijnlijk, maar dat valt rueze mee..!Een aanrader dus als je nog wat wilt proberen..

Cees
extrab
BerichtGeplaatst: 22-07-2013 22:06 Reageer met quote

Ik ben in juni via mini-maze operatie geholpen, liep al een paar jaar met AF, vaak getriggerd door voeding en later door inspanning, tot het soms 2 keer per week voorkwam. Tijd voor actie dus, en kon begin juni opgenomen worden. Helaas ging de operatie niet door, lag al de hele dag klaar, maar door logistieke problemen in de OK hadden ze 's ochtends 3 uur vertraging voordat ze met de eerst patient konden starten, en ik was de tweede. Ik werd al gewaarschuwd door de patient voor mij, die was een week eerder ook de tweede op de dag, en hij kon ook naar huis.
Ik dus ook, en dat nadat je toch wel gespannen de hele dag al helemaal - nuchter - klaar ligt, om maar niet te spreken van de spanning bij mijn gezin. Het is dan ook nog eens zo dat de chirurg het alleen mag komen vertellen, dus dat werd pas om 15:45! Grote tegenvaller, en vanaf 14 uur had ik al een vermoeden, maar je blijft toch hopen. Ik kreeg het verzoek om officieel te klagen, want het kwam vaak voor tot grote ergernis van de chirurgen.
Anderhalve week later was ik de eerste op de dag, en deze operatie ging gelukkig wel door. Ik wilde dit erg graag, dus ik was niet erg gespannen. Voor ik het wist lag ik op de ruimte voor de OK, werden de laatste checks gedaan en was ik onder zeil. Alles goed verlopen, je komt opeens bij, en ligt dan wel met een drain in je bed, inclusief een morfinepomp (morfinepomp werkt goed, maar wat kun je daar misselijk van worden! Als je dat hebt vraag dan een pilletje tegen de misselijkheid, dat doet wonderen en is gebruikelijk om in te nemen).
Ik voelde me een hele kerel, lekker snel herstel, totdat ik thuis was, dan merk je pas wat de verpleging voor je doet, en je valt in een gat want herstel van ribben, wonden enz gaat opeens heel langzaam. Ook besef je dan pas wat je hebt ondergaan, emoties slaan toe, en de restanten van de narcose werken ook niet mee. Mijn hartslag was wat hoog vond ik zelf, tussen 80 en 110, maar dat was heel normaal vond de arts. Ik kreeg ook nog eens wat meer moeite met ademhalen door vocht achter de longen. Ik weer terug naar het ziekenhuis na een week, foto gemaakt, en er zat inderdaad meer vocht. Plaspillen gekregen voor 5 dagen, na 6 dagen ging het opeens een stuk beter. Ik ben nu twee maanden verder, en voel me sinds een week of twee pas weer fit. Ik was na twee weken voorzichting gaan sporten (hometrainer), dat was wat te enthousiast, voelde me daarna 2 dagen naar. Kalm aan dus, stukje fietsen gaat prima, maar zelfs in laag tempo een half uur op de hometrainer was al te veel, luister dus naar je lichaam.
Goede nieuws is: ik heb - buiten dat je heel af en toe een hartoverslag voelt, maar wie heeft dat niet - geen atrium fibrilleren meer gehad! Puur geluk, geen betablockers meer slikken, alleen bloedverdunner, en normaal functioneren. Denk er om: dit gaat niet voor iedereen op, ze waarschuwen juist dat je de eerste drie maanden meer last kan krijgen. Misschien juich ik te vroeg, maar ik ben tot nu toe heel blij. Mijn ribben doen na twee maanden wel nog zeer, zelfs de huid, en ik heb een verdoofde plek op mijn huid bij de ribben, maar dat moet nog wegtrekken.
Ik vond de informatieverstrekking van het AMC minimaal, ik wist bv niet dat je een tijd schor kon zijn van de beademing. Ook had ik geen informatie over ademhalingsoefeningen gekregen, of info mbt de pijn aan je ribben veroorzaakt door zenuwen tussen de ribben die beschadigd kunnen worden. Toen ik in het AMC lag waren ze juist bezig een informatieboekje samen te stellen, dus er wordt aan gewerkt. Verder niets dan lof voor de verpleging en de chirurgen, knap staaltje werk en goede verzorging.
Beetje jammer van de eerste afspraak die fout liep, ik ga daar nog officieel over klagen. Ik had wel het gevoel in goede handen te zijn, zowel bij de chirurgen als de verpleging.
Johannes23
BerichtGeplaatst: 13-01-2016 17:23 Reageer met quote

Voorgeschiedenis:
- permanente hartritmestoornis: atriumfibrileren
- drie sessies cardioversies: allen mislukt na korte of langere tijd
- ablatie in Maastricht: halverwege afgeblazen
- mini maze op 8 januari 2016 in Antonius

Verloop van de opname:
- operatie succesvol maar na een dag toch weer AF
- op de derde dag met een klein schokje het hart weer in het ritme gebracht
- met 5 dagen van verschrikkelijk veel pijn ontslagen
- vandaag, op de 6e dag mét veel pijnstilling, nu zonder pijn

Het effect van de operatie:
- met een regelmatige hartslag ervaar ik al veel meer rust in mijn lichaam
- voor het overige sta ik nog aan het begin van herstel
- conditie en uithoudingsvermogen moeten weer helemaal worden opgebouwd
Johannes23
BerichtGeplaatst: 08-05-2017 2:02 Reageer met quote

Nu al weer ruim driekwartjaar een regelmatige hartslag 😀
lening
BerichtGeplaatst: 16-05-2017 17:28 Reageer met quote

WILT U € 2500 tot € 12.500.000 AAN GELD LENEN,
leningcredit700@gmail.com

Helpt uw bank u aan een goed en betaalbaar krediet als alles tegen zit? Wij wel. EEN BKR is bij ons geen bezwaar en elke lening is binnen 24 uur beschikbaar. Lndien u interesse hebt.Contact met ons op voor meer informatie. E-mail :leningcredit700@gmail.com
Index > Hart- en vaatziekten > Mini Maze
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring