Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Huid dat afschilfert op de binnenhuid en eikel van de penis
Auteur Onderwerp: Huid dat afschilfert op de binnenhuid en eikel van de penis
Willems
BerichtGeplaatst: 16-03-2009 19:26 Reageer met quote

Hallo Siem,

Wel ik heb alleen last van roodheid en jeuk op mijn hoofdhuid (voornamelijk scalp) en schilfertjes in de oorschelpen en gehoorgangen. Ik vind het echt raar dat ik geen schilfertjes heb op mijn hoofd, maar dus alleen roodheid en lichte haaruitval.

Iemand enig idee?


Groeten
Siem
BerichtGeplaatst: 20-03-2009 0:22 Reageer met quote

Haaruitval heeft iedereen, irritatie van de hoofdhuid komt daarbij vrij snel voor omdat deze zeer gevoelig is (te hard wassen, verkeerde shampoo, teveel/weinig uitspoelen, etc.). Verder heeft je oor ook afscheiding, oorsmeer, wat ook als soort schilfertjes in de oorschelp kan zitten. Geen reden voor zorgen dus lijkt me.
skin79
BerichtGeplaatst: 03-04-2009 22:43 Reageer met quote

ik kan denk ik melden dat de irritatie aan de eikel over is..
Heb er geen last meer van gehad na de besnijdenis!

Nu moet alles nog even mooi genezen, kan nog steeds niet fijn neuken ivm een zwelling aan de penis op de plek waar het frenulum zat....er zit nog een vochtophoping...zucht.....
altijd wat....
Rayh84
BerichtGeplaatst: 07-04-2009 1:57 Reageer met quote

Ik heb vaak na de seks last van witte 'resten' onder de voorhuid. Het doet geen pijn en je wast het er zo af, maar het blijft erg vervelend. Voor mijn gevoel zijn het schilfertjes ofzo, maar dat weet ik niet 100% zeker. Tot een kleine 2 maanden geleden had ik nergens last van en het is ook niet zo dat ik ineens een andere vriendin heb Razz

Heeft iemand enig idee wat ik hier aan kan doen?
Siem
BerichtGeplaatst: 09-04-2009 14:27 Reageer met quote

@ Rayh84

Het kan uiteraard gewoon smegma zijn (talgafscheiding), echter indien de eikel ook wat roder gekleurd is en de (schilfterige) afscheiding na 'wrijving' aanzienlijk meer is lijkt het me eerder een schimmelinfectie.

Een dergelijk candida-infectie kan door van alles opgelopen zijn, ik raad je aan gewoon even langs de huisarts te gaan en daktarin bij de drogist te halen indien het een schimmel betreft.
Rayh84
BerichtGeplaatst: 09-04-2009 16:18 Reageer met quote

Dank, hier kan ik wat mee. De eikel is idd wat roder en ja, na wrijving is het erger. Bedankt!
Miauw
BerichtGeplaatst: 18-04-2009 11:14 Reageer met quote

Ik kwam toevallig terecht via google op deze website. Ik las op internet dat er heel veel mannen zijn die na een vrijpartijtje, saunabezoek of zwembadbezoek last krijgen van een rode huid aan de penis en balzak, jeuk, uitslag, vervellen enz...

Ikzelf was ook het slachtoffer van zo een hardnekkige schimmel die ik ergens heb opgelopen (vermoedelijk bij sexueel contact). Het begon allemaal met kleine rode vlekjes op penis en eikel, daarna een goed geirriteerde huid op penis en balzak, in de liesstreek zag het ook rood. Dermatoloog heeft me Miconazoll zalfje (Daktarin)aanbevolen,iets wat je zonder doktersvoorschrift in België bij de apotheek kan halen. Na maanden smeren leek het probleem deels opgelost, bij stopzetting smeren kwamen de klachten al na paar dagen terug. (zeer droge huid + afschilferen + jeuk). Die huidschimmel in de intieme zone is heel hardnekkig (warme vochtige streek, ideale broeiplaats).
Het leek een straatje zonder einde, daktarin smeren dagdagelijks, en toch nog deels jeuk en rode huid.

Ik ben verpleger en hoorde onlangs in het ziekenhuis van een oudere vrouw dat ze vroeger last had van schimmel op haar teennagels, tussen haar tenen ook. De conversatie voerde ze tegen de vrouw die naast haar te bed lag, ik luisterde stiekem mee. Wat die vrouw toen vertelde bleef in mijn hoofd hangen ! Die vrouw was op een week tijd van haar probleem verlost, niet dankzij zalfjes maar door gewoon AZIJN . (appelazijn).

Ik de dag nadien vlug naar de Colruyt, zien of ze ginder appelazijn verkochten Laughing Laughing

Ik deed de appelazijn in een klein plantenspuitje en benevelde de penis en balzak met wat appelazijn, alsook de onderbroek goed vochtig gespoten aan de binnenkant. Het brandde eventjes Laughing , maar de idee dat het de schimmel dood brandt deed me volhouden. Na 2-3 minuten hield het branderig gevoel op, huid zag wit, het leek eventjes angstaanjagend maar na 10 minuten wist ik het: DIT IS HET ! Meteen van de jeuk verlost, het voelde aangenaam aan.

Als je op internet leest zal je gauw vele teksten tegenkomen dat azijn inderdaad vroeger heel veel gebruikt werd tegen schimmels, insectebeten, reinigen van wonden enz.

Ik vernevelde 3x per dag de intieme streek met appelazijn, al vlug kwam er heel veel vervelling. (oude huid, of die schimmellaag denk ik die losliet).

Na één week was ik volledig hersteld, niks meer van rode vlekjes, niks meer van jeuk, huidschimmel volledig weg !!!

Ik raad het iedereen aan, dep uw huid (of vernevel met plantenspuitje)in met appelazijn en wrijf de azijn goed in de huid. Mocht je schrik hebben, test het eerst uit op je arm bv, je zal merken dat azijn niet zo agressief is als je zou denken.

Ik hoop dat mijn post hier meerdere mensen van hun huidschimmel afgeraken. Ikzelf was bijna één jaar aan het smeren met allerlei zalfjes, zonder resultaat. Met appelazijn 1 week en je ziet het zo genezen.

(de azijn kan tijdelijk zorgen voor een iets ruwere opperhuid, iets droge ruwe eikel, maar dat komt na paar dagen volledig terug in orde)
skin79
BerichtGeplaatst: 14-05-2009 19:51 Reageer met quote

allen,

ben volledig genezen na de besnijdenis.
Heb zelfs weer onbeschermd sex gehad met een meisje, nergens last van, wow, na 2,5 jaar depri te zijn ben ik weer t ventje Smile

succes iedereen!!!
retrootje
BerichtGeplaatst: 25-05-2009 16:13 Reageer met quote

Ik wil niemand bang maken. Maar zou het bij sommigen van jullie niet

Lichen Sclerosus kunnen zijn??
retrootje
BerichtGeplaatst: 25-05-2009 16:14 Reageer met quote

@ skin79

Wow wat een goed nieuws!! Gefeliciteerd!
totaal2
BerichtGeplaatst: 05-07-2009 15:01 Reageer met quote

Beste Miauw

Bedankt voor je post!
Waar kun je appelazijn kopen??
Behalve bij Colruyt.
huid1975
BerichtGeplaatst: 09-07-2009 18:48 Reageer met quote

Mijn probleem is echt een kopie van vele verhalen die ik al heb gelezen. AL denk ik dat ik echt geen schimmel heb. Partner heeft ook nergens last van.

Na een weekendje van heftige seks. Niet overdreven hard maar gewoon veel... Very Happy kwam ik erachter dat mijn eikel een rode rand had met rode vlekjes erop. Tevens allemaal rimpels in mijn eikel. Ondertussen 7 maanden verder (!!) en geen enkele vooruitgang. Alles geprobeerd: cortisonen, anti-schimmel cremes, baden in soda/zout/thee. 5 huisartsen bezoeken, 2 dermatologen en 4 bezoeken verder ben ik geen steek verder. (wel in de tussentijd een chlamydia gehad maar daarvoor zijn partner en ik behandeld, klachten zijn weg) Seks kan ik nog steeds hebben maar eikel wordt snel erg rood , ook voorhuid wordt rood en schilferig. Ik heb absoluut geen jeuk oid....

Heeft iemand al raad ?
gert23
BerichtGeplaatst: 17-08-2009 4:22 Reageer met quote

hier mijn situatie:

sinds een aantal dagen heb ik hele heftige jeuk aan mijn voorhuid. met dit soort dingen ben ik er als de kippen bij, dus meteen op internet gezocht en hier beland.
mijn eikel ziet er vrij normaal uit, er lijken wat witte schilfers te zitten; of de huid aan het vervellen is of dat dit smegma is, is me niet helemaal duidelijk. ik heb het er nog niet afgehaald, omdat aanraken van mijn eikel nogal pijnlijk is (altijd zo geweest overigens)

wat achtergrond info:
ik ben vroeger ernstig verwaarloosd en heb niet van mijn ouders meegekregen hoe ik mijn 'zaakje' moest onderhouden en schoonmaken. ook op school is dit niet echt aan bod gekomen. pas een jaar of 5 geleden dacht ik, goh, wat is dat voor een wit spul onder mijn eikel (net onder de rand, op de 'stam'). Dus ik dat vragen aan mijn moeder, die meldde dat dit zo hoort. Sinds een paar dagen weet ik (ik ben inmiddels 23 :S) dat het smegma is, en dat het slim is de penis iedere dag te wassen en het smegma te verwijderen.

de klachten (vooral erge jeuk, kan er geen 2 minuten vanaf blijven) zijn begonnen nadat ik gestopt ben met een antibioticakuur die ik geslikt heb vanwege een blaasontsteking (of het dat wel was, is maar de vraag, maar dat terzijde, de klachten zijn weg.)

verder dus witte schilfers op de eikel, maar misschien is dit 'gewoon' smegma. als ik een erectie heb, gaat de voorhuid haast niet over de eikel heen. in 'slappe' toestand is dit geen probleem. masturberen doet geen zeer, het voelt alleen wat ongemakkelijk. ik ben verder niet seksueel actief of actief geweest.

er is wat dit onderwerp betreft al zoveel voorbij gekomen dat ik door de bomen het bos even niet meer zie.

wel zie ik dat de een zalfjes sterk afraadt, terwijl de ander ermee geholpen is. ik zie ook dat appelazijn schijnt te werken. het lijkt me wel slim om eerst te weten wat ik precies heb. is het een schimmelinfectie?

als ik de verhalen lees, dat mensen er maanden/jaren mee zitten, en met allerlei kwakzalverij (letterlijk Shocked ) bezig zijn, en iemand zich in een enkel geval zelfs laat besnijden, dan schrik ik toch behoorlijk.

ik sta niet te springen om naar de huisarts te gaan, maar als het moet dan moet het. ik denk dat ik morgen even bel. het enige punt is dat het een hele vreemde man is... nja, het moet maar... Rolling Eyes

HELP!
Gjozef
BerichtGeplaatst: 17-08-2009 19:59 Reageer met quote

Beste,

Ik denk dat je bij twijfel altijd het beste naar een huisarts kan gaan. Verder denk ik dat je er misschien aan moet denken om besneden te worden ivm nauwe voorhuid bij erectie,

Met hartelijke groet
Radeloos30
BerichtGeplaatst: 20-11-2009 14:43 Reageer met quote

Hallo,

Hier komt mijn verhaal, ik ben echt desperate...

Ik heb al 10 jaar last van een zelfde soor probleem roodheid en afschilvering, geen duidelijke plekken. Ontzettend brandende pijn en jeuk aan voorhuid en achter de eikel van de penis.

De afgelopen 10 jaar heb ik dit steeds weten te controleren met een combinatie van daktacort en babyolie, als ik last kreeg smeerde ik een paar dagen met daktacort en dan was het weer een tijdje weg.

Tot augustus dit jaar, het is weer gekomen en gaat nu ook niet meer weg. Ik zal eens opnoemen wat ik allemaal gehad heb de afgelopen maanden:

Daktacort
Fucidin antibiotica
Vaseline-Cetomacrogolcreme FNA
Zilversulfadiazine
Amoxcicilline- antibioticakuur
Lunnettezalf FNA
Hiv test-negatief
Soa test-negatief
Kweek- uitslag balanitis

Ben al bij dermatoloog geweest en die vindt het meevallen....??? ik sterf van de pijn en hij vindt het meevallen.

Ik weet niet meer wat ik moet doen ik kan niet eens normaal functioneren zo, is er iemand iemand die wel een oplossing weet.

Oh ja dopen in biotex en yoghurt en al die dingen meer helpen ook niet.......
antigama
BerichtGeplaatst: 01-12-2009 14:05 Reageer met quote

Hoi Radeloos30,

Heb je al eens gevraagd naar hydrocortison crème/zalf? Dit heeft bij mij enorm geholpen.

Volgens de dokter hebben sommige mensen last van zweetvoeten, sommige hebben last van winderigheid, en ik heb last van die uitslag. Kortom, je moet er mee leren leven.
onbekend?!?
BerichtGeplaatst: 14-12-2009 22:40 Reageer met quote

dudes,

kijk ik ben nu 15
het begon allemaal met gele/witte kleine pukkeltjes op voorhuid, nu ook op eikel. maar nu heb ik last van sneedjes, ze groeien langzaam dicht. maar als ik de voorhuid over de eikel trek. knappe ze:(

wat moet ik doen, ik wil niet naar de dokter.
want de dokter is de pa van myn kameraadxD

iemand kuurtjes?

b.v.d
chef
BerichtGeplaatst: 06-01-2010 20:34 Reageer met quote

hoi,
ik ben een jonge van 19 jaar en zit nu sinds 8 weken met mijn handen in het haar!.. heb 4 keer met 4 verschillende meisjes onveilge seks gehad en bij de laatste had ik een dag later een jeukende voorhuid en een jeukende eikel! verder zit er een klein vaag wondje dat maar niet wil verdwijnen ( ook sinds 8 weken )
ik ben inmiddels door 3 dokters bekeken en ik heb een soa test gedaan waar niks uit is gekomen. bij het laatste bezoek heb ik een zalf gekregen (bactrium) ben nu 2 dagen aan het smeren maar merk nog geen verbetering! verder heb ik vaseline geprobeerd, azijn met water.
stel dit mocht ook weer niet werken ga ik zeker weer terug want kan zo niet verder lig er nachten wakker van!. groetjes
mikie
BerichtGeplaatst: 07-01-2010 19:33 Reageer met quote

Beste mannen.
Tijdje geleden redelijke harde en lange sex gehad met mijn vriendin. Een week (!) later kreeg ik de symptonen die veel van jullie beschrijven:
Jeuk, rode bultjes op eikel, smegma en een erg geïriteerde voorhuid(als je de huid naar achteren schuift). Ook tijdens de masturbatie deed mijn eikel en voorhuid erg pijn.
Na veel onderzoek op internet was ik wel zeker van dit Candida zou zijn(schimmelinfectie). Ik had geen pijn bij het plassen en als het een soa zou zijn dan merk je het snel genoeg. (dit lieg ik overigens, als je candida krijgt door seks, dan is het wel een soa;P).
Rond gekeken op internet naar een eventuele oplossing. Op vele forums stond het gebruik van azijn erbij. Dit is een eeuwenoud middel dat erg vaak en lang wordt gebruikt. Dit geprobeerd EN HET WERKT!!!
Je neemt gewoon een long-glas. Deze vul je met 1/4e deel azijn en 3/4e deel (lauw)water. Laat hier je jongeman even in dobberen (minuutje ofzo). Het prikt heel erg, maar bijt hier even doorheen! Of als het echt teveel prikt, haal hem er even uit, maar ga daarna gewoon verder. Doe dit 2x per dag (of vaker) en ik beloof je, naar 2 dagen voel en zie je al verschil.
Ik doe dit nu 3 dagen en het is al bijna weg! Ik heb geen pijn meer, geen jeuk en de bultjes en smegma zijn bijna weg.
Ik kan dit echt iedereen aanraden om te proberen. Ik hop dat jullie hier wat aan hebben.
Succes!!!
zvdkoptz
BerichtGeplaatst: 11-02-2010 0:53 Reageer met quote

@onbekend. Het lijkt me toch het beste dat je snel naar de dokter gaat. Het feit dat deze man de vader van één van je vrienden is maakt niets uit, hij zal nooit 'intieme' verhalen over jou aan die maat van je vertellen.
@ chef: Geef niet te snel op met één bepaald product. Lees de bijsluiter nog eens goed door en kijk hoe lang je de kuur moet vol houden. Grijp dus niet te snel naar andere producten. Mocht je na de kuur nog steeds last hebben van dezelfde klachten, lekker terug gaan naar de huisarts, die weet er uiteindelijk het meeste van.
@ mikie: Wat voor azijn heb je gebruikt? Ook appel azijn zoals Miauw, of een ander soort?
Index > Urologie > Huid dat afschilfert op de binnenhuid en eikel van de penis
Pagina 12 van 15  

Vorige  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring