Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Huid dat afschilfert op de binnenhuid en eikel van de penis
Auteur Onderwerp: Huid dat afschilfert op de binnenhuid en eikel van de penis
kriebel
GastBerichtGeplaatst: 20-07-2005 17:18 Reageer met quote

Hallo, Ik kwam even op uw forum terecht en dacht bij mezelf mss hulp te vinden via deze weg.

Ik zit nl met een probleem waar meerdere jaren last van heb. En vind geen antw bij dokters.

Enkele keren per jaar en ene maal erger dan andere krijg ik jeuk en brandend gevoel aan mijn penis
Mijn huid aan de binnezijde en eikel kan ik zo afpellen afschilferen tot een smeurie. krijg dan later uitdrogingen met kenen tot gevolg Ik heb het gevoel dat deze onsteking nooit volledig weg gaat.
Dit is heel besmetelijk dat weet ik wat heb mijn vriendin eens besmet ermee. Ze kreeg dezelfde symptomen. Aangezien ik er steeds een beetje last van heb druf ik zonder condoom niet meer te vrijen.

Kan iemand me zeggen wat ik heb aub ?

Met dank,
paul
auktje
BerichtGeplaatst: 20-07-2005 22:34 Reageer met quote

Hoi,paul,
heb je geen last van een schimmel infectie,of laat je eens testen op suikerziekte,ikhoor graag van de afloop,
kriebel
GastBerichtGeplaatst: 21-07-2005 12:57 Reageer met quote

Schimmelinfectie is het niet volgens verschillende testen en kweken die ik gedaan heb. Ik ben lichtjes gevoelig voor diabtes type 2 en heb hiervoor 20maanden metformax genomen.
Ik vind mijn probleeem heel vervelend want komt ineens op en verdwijnt dan. Het is een raar dat mijn huid gewoon wegschilfert door erop te wrijven..
met dank
Erik Groen
BerichtGeplaatst: 21-07-2005 18:56 Reageer met quote

Het probleem dat u beschrijft past het meest bij een balanitis. Balanitis is de verzamelnaam voor irritaties aan eikel en voorhuid. In vrijwel alle gevallen gaat het om een infectie met Canidida oftewel schimmel. Kenmerkend zijn de jeuk, roodheid en beschadigingen van de huid al dan niet in combinatie met debris, blaasjes en afscheiding. Meestal verdwijnen de klachten een aantal dagen na het laatste seksuele contact. De diagnose wordt waarschijnlijker indien de vrouwelijke partner kort bestaande klachten van jeuk of irritatie en witte, niet-riekende brokkelige afscheiding heeft en een rode vagina of vaginawand. Schimmel aangetoond door de huisarts na onderzoek maakt de diagnose zeker.

Vervolgens is natuurlijk de vraag waarom de schimmel telkens terug komt. De belangrijkste redenen zijn reïnfectie, antibioticagebruik en het hebben van suikerziekte. U geeft aan type II diabeet te zijn en u gebruikt daarvoor Metformine. Metformine als monotherapie wordt eigenlijk alleen voorgeschreven bij suikerziekte als gevolg van overgewicht. (BMI>27). De beste therapie die u kunt starten is 2 ledig:
â?¢ Anti-schimmel behandeling van zowel u als uw vriendin tegelijkertijd.
â?¢ Afvallen.
Een bezoekje aan de huisarts om de zaken nog eens bespreken lijkt me zinvol. Bij een adequaat behandelde candida infectie door uw huisarts zullen de klachten verdwijnen. Blijft u suikerpatiënt dan kunnen de klachten dus ook weer terug komen. Reageert de balanitis niet op de candidabehandeling dan moet er verder onderzoek volgen. Ook dan moet u naar de huisarts.

Met vriendelijke groeten,

Erik Groen
Pieter
BerichtGeplaatst: 22-07-2005 10:37 Reageer met quote

Hoi Kriebel,

Ik heb je klacht al van meerdere mensen "met diabetes" gehoord. Een veel gebruikt middel wat erg goed schijnt te werken tegen jeuk is Miconazol wat onder de naam Daktarin op de markt is.

Heb even een link opgezocht voor je waar je meer kunt lezen over het middel.

Klik hier voor uitleg Daktarin

Vriendelijke groeten,
Pieter.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 22-07-2005 19:39 Reageer met quote

Hartelijk bedankt voor de info Erik en Pieter en zal daktarin eens proberen.
Ik gebruikte soms astrexine tot nu toe.
Ik hoop dat het opgelost geraakt want dit is een vervelend probleem. doorgaans heb ik het altijd maar in lichte vorm.
Ik weeg 80kg voor een 1m 75. Ik heb mijn behandeling metformax na 1,5jaar zelf stop gezet. en 7 kg vermagerd.
Moet ik er vanuit gaan dat ik steeds diabetes heb daar ik nog schimmels heb? Zou ik dan metformax 850 best terug beginnen nemen (2xhalve/dag)? ben reeds 10 maanden gestopt.

Dat ik een lichte diabetes heb is toevallig gezien na testen te hebben ondergaan. gedurende een jaar heb ik tientallen onderzoeken laten doen omdat ik vaak koorts heb (37,5-39,2)
Dit is een raadsel voor velen artsen en specialisten. Ik heb meer dan 3 jaar koortsaanvallen. Vaak s'avonds begint het met 37,5 en zeer opvallend kort na het eten krijg ik een verhoging ts 1 en 2 graden gedurende een 1/2 uur. .
Na 3500â?¬ ben ik geen stap verder men zegt dat het stress is.
Ben niet echt overtuigd !!!
Na recent onderzoek bij een uroloog stelde ze vast dat ik vergrote zaadblazen heb. Er is geen opbstructie op de zaadkanalen en geen bacteriele adnexitis.

Enfin,Het probleem met mijn schimmels zal alvast opgelost zijn. Zeer bedankt !
Paul
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 22-07-2005 19:54 Reageer met quote

Het is mij ook eens opgevallen dat mijn vriendin een wiitteniet-riekende brokkelige afscheiding had. Wat ik zeker weet is dat ik zelf geen last had op dat moment van canidida en irritaties.
Na een canidida aanval is ze ook eens bij de vrouwenarts geweest en die sprak van eurea plasma ..
We zullen die zalf gebruiken en uitkijken naar de resultaten.
Ikzelf zal nog wat afvallen...
Groeten,
Paul
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 22-07-2005 23:54 Reageer met quote

anoniem schreef:
Moet ik er vanuit gaan dat ik steeds diabetes heb daar ik nog schimmels heb? Zou ik dan metformax 850 best terug beginnen nemen (2xhalve/dag)? ben reeds 10 maanden gestopt.

Ik zou het stoppen / starten van medicatie altijd in overleg met uw huisarts doen: hij/zij kan u ook vertellen hoe het staat met de diabetes.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 28-07-2005 16:47 Reageer met quote

Hello
Heb die zalf DAKTARIN aangekocht aan het blijkt effectief te werken !!!! Bedankt voor het advies !

Mag mijn vriendin die ook inwendig gebruiken ?
groeten

Paul

Nb: Zal mijn huisarts consulteren ivm die diabetes,.
Spijtiggenoeg zal dit niet verklaren wat mijn koortsstijging betreft na het innemen van een maaltijd Sad
paul2
GastBerichtGeplaatst: 25-12-2005 16:41 Reageer met quote

Beste Eric Groen,
Je schijnt er aardig wat van te weten, de symtonen voor de man ben nog nergen op internet tegen gekomen.
De meesten geven aan dat de man er over het algemeen geen klachten aan heeft.
Wij zijn (ik en mijn vrouw)geregeld voor een schimmelinfektie bij de dokter geweest, ik herken deze symtomen daarom ook.
De behandeling hiervan is daarom ook bekend.

Waar het mij om gaat is dat ik nergens iets terug kan vinden over het preventief behandelen van het probleem.
Het jo-jo effect word op den duur vervelend en kan soms aardig invloed hebben op je seks leven, het is toch de bedoeling dat seks een vorm van genot is en geen pijnlijke aangelegenheid.

Kortom: hoe kom je van die jo-jo af?.
inplaats van het steeds achteraf met daktarin, vaginale tabletten en andere smeersels aan de slag te moeten.

Wellicht heeft iemand anders raad?.
Niels
GastBerichtGeplaatst: 26-01-2006 14:53 Reageer met quote

Beste Paul,

Ik ben een student geneeskunde. Ik heb het volgende geleerd over recidiverende candida infecties bij de vrouw en de man. Omdat candida (de naam van de schimmel) niet wordt overgedragen via seksueel contact, wordt de man enkel behandeld indien hij ook last heeft van balanitis (de symptomen die hieronder beschreven werden van een penisontsteking). De beste behandeling voor de vrouw van deze fluorafscheiding is inderdaad gynaecodaktarin(R) (gynaecologisch vaginaal in te brengen daktarin 1x), met als bijwerking dat het ongelofelijk kan 'pieken'. Bij de man is het daktarincreme, zalf, zoals u zelf wil. Nu recidiverende infecties kan men best behandelen door gedurende 6 MAANDEN 1x150mg fluconazol (Diflucan, of een ander merk) NA DE MENSES! Indien je dit dus zo lang kan/wil volhouden, zou u van die vervelende terugkerende infectie moeten verlost zijn.
Richard_G
BerichtGeplaatst: 31-01-2006 22:12 Reageer met quote

Help!

Ik heb de afgelopen 10 jaar veel last gehad van overtollig smegma. Na 10 vervelende jaar heb ik eindelijk de stap genomen om me te laten besnijden; had ik veel eerder moeten doen want ik was helemaal van mijn probleem af!

Nu, 1 jaar na besnijding, heb ik iets opgelopen tijdens onveilige sex. Na een ruwe vrijpartij was, het nog zachte vel van mijn eikel ,behoorlijk schraal en deed zeer. Vanaf die tijd heb ik last van de volgende symtomen:

- Rode puntjes op mijn eikelrand
- Schilfers NA een erectie

Dus:
- Geen schilfers bij slappe toestand
- Geen uitscheiding, jeuk of stank

Eerst diagnose van huisarts was Candida en schrijf mij Miconazolnitraat voor. Dit gebruik ik nu sinds 2 weken, maar het resultaat wordt niet beter. Als ik het NIET gebruikt wordt het overigens wel erger. Maar ondanks 2x daags insmeren gaan de schilfers na een erectie niet weg en nemen de rode puntjes zelfs toe!

Is het raadzaam om langer dan 2 weken met de anti-schimmel creme door te gaan of kan ik er nu al van uit gaan dat het iets anders moet zijn?

Ik kom verhalen op internet tegen van soortgelijken gevallen. Deze mensen lopen hier al jaren mee rond en vinden geen oplossing. Ik ben als de dood voor dit senario omdat ik al 10 jaren van een goed sexleven heb weggegooid door mijn voorliggende smegma-problemen.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen want ik ben behoorlijk radeloos.

Bij voorbaat dank,

RIchard
Kevin
GastBerichtGeplaatst: 15-02-2006 5:18 Reageer met quote

Ik heb hetzelfde 'opgelopen' na idd een hevige vrijpartij twee weken geleden...eerst dacht ik dat het wel over zou gaan maar dat blijkt dus niet het geval.

Is dactacort hetzelfde als daktarin? Die eerste heb ik hier liggen en is tegen schimmelinfecties, er is ook een spray van (die heet gewoon daktar).

Na twee weken smeren met herstellende handcreme (niet lachen) en calendulazalf is het eigenlijk niet echt beter geworden. Is er iemand die er definitief vanaf is geraakt?

Thx, Kevin
Richard_G
BerichtGeplaatst: 15-02-2006 11:52 Reageer met quote

Hi Kevin,

Volgens info op het net werkt dactacort ook ontstekingsremmend en is daktarin alleen schimmeldodend. Of dit echt zo is weet ik niet.

Ik hoop voor je dat het echt een schimmel is want dan ben je er snel vanaf. Als je er na een week smeren nog steeds niet af bent, dan mag je gaan twijfelen of het wel een schimmel is en zit je in het zelfde schuitje als ik.

Laat in elk geval nog iets van je horen want als we allebei hetzelfde hebben, komen we er met informatie-uitwisselingen misschien sneller vanaf!

groeten,

Dave
Kevin
GastBerichtGeplaatst: 15-02-2006 20:17 Reageer met quote

Beste Richard_G,

Heb vandaag even over en weer gemaild met de fabrikant en dactacort is niet geschikt voor de behandeling daar die te veel op de slijmvliezen zou werken dus morgen ga ik Daktarin halen..Die is wel geschikt volgens hen... Hou jullie wel op de hoogte.

Greetz, Kevin
Kevin
GastBerichtGeplaatst: 19-02-2006 3:23 Reageer met quote

Ben nu een paar dagen met die Daktarin bezig en ik hoop dat het zo verder blijft gaan want het verbetert zienderogen Smile)
Bartje
GastBerichtGeplaatst: 25-02-2006 13:35 Reageer met quote

Hallo lotgenoten,

ik ben nu al bijna 2 maanden aan het smeren met Daktarin / mijn klein vlekje (wit) voor op mijn eikel word weliswaar zienbaar minder, maar gaat niet volledig weg....

is dit normaal? moeten ik blijven doorsmeren? ben nu gestopt met sex 3 maanden geleden maar heb toch wel weer zin.... is dit besmettelijk voor mijn partner?
Kevin
GastBerichtGeplaatst: 26-02-2006 3:39 Reageer met quote

Hier ben ik weer,

Na dik een week smeren met daktarin zijn de uiterlijke kenmerken weg. Heb ook geen last meer van scheurtjes of schilfers maar het is me aangeraden om de behandeling minstens nog een week voort te zetten na het verdwijnen van de uiterlijke kenmerken, dit om er zeker van te zijn dat er geen 'restjes' achterblijven onderhuids..
Me69
GastBerichtGeplaatst: 01-03-2006 23:40 Reageer met quote

Beste,

Ik zit ook met het probleem.
Ik had al een jaar een sexrelatie met dezelfde vriendin en plots had ik dezelfde symptomen zoals jullie beschreven.
Na 2 maand behandeling, eerst Daktarin (hielp helemaal niet) en daarna cortisone zalf en pilletje was het weg.
Omdat ik dacht dat het van een andere vriendin was, had ik terug sex met mijn 'vaste sexvriendin', en nu zit ik er weer mee.
Kan het komen door anale sex, leeft er iets in die darmen dat me dat bezorgt?
Bartje
GastBerichtGeplaatst: 02-03-2006 18:26 Reageer met quote

ben met Daktarin gestopt, helpt geen ....... / apotheker uitgelegd en heeft me Canesten gegeven (van Bayer). Vlekje is na 5 dagen smeren al een stuk minder nu maar toch nog steeds een beetje zichtbaar - ook zei de apotheker dat ik, als het na een week smeren niet weg is, beslist naar de doktor moet gaan.....
Index > Urologie > Huid dat afschilfert op de binnenhuid en eikel van de penis
Pagina 1 van 15  

1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring