Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > trilling in mijn borst en steken.
Auteur Onderwerp: trilling in mijn borst en steken.
Sjorsje
BerichtGeplaatst: 24-08-2011 20:58 Reageer met quote

Wat een vreemd advies van je cardioloog. Ik bedoel, een mens draait in zijn slaap constant. En lijkt me ook niet goed om in een houding te blijven liggen, geen last van stijve rug 'smorgens dan?
ivanbre
BerichtGeplaatst: 01-09-2011 16:31 Reageer met quote

indien jullie door de molen zijn gegaan kunnen jullie eens kijken naar de ziekte van tietze. Dit ljkt er namelijk veel op. De trilling zijn waarschijnlijk je spieren en niet je hart. let op dit hoeft niet maar wat ik hier zo lees kan het ook je schildklier zijn. (althans bij mij was het de schildklier)

Ik had ook HELE vage klachten...totdat ik zelf bloed ging prikken op TSH en T4. (zie mijn andere thread)
Paul-K
BerichtGeplaatst: 23-01-2012 17:23 Reageer met quote

anneke444 schreef:
ben trouwens ook erg benieuwd hoe het met jullie allen nu gaat...
Laat wat horen!
Ben er trouwens ook erg duizelig bij, dat ik soms merk dat ik soort van beetje omval


Hallo Anneke,
Je berichtjes over het trillen in je borst heb ik gelezen. Je laatste berichtje is van 2011.
Mijn dank voor wat je beschrijft. Ik heb nl. hetzelfde probleem.
Al sinds 3 jaar. Trillen vooral 's nachts in mijn borst, alsof er een trillend mobieltje op ligt. Het maakt me wakker zo rond half vijf. Als ik op mijn rug ga liggen en rustig ga ademenen zakt het wat. Ik kan daarna moeilijk terug inslapen en het trillen begint dan gewoon weer. Op mijn linkerzij slapen is onmogelijk. Het trillen is de laatste 2 maanden onacceptabel toegemomen. Ik ben overdag nu oververmoeid en heb me sinds vorige week ziek moeten melden. De cardiologen weten er geen antwoord op. Op de holter is niets te zijn. Het heeft mijn lichaam en hart wel regelmatig van streek gemaakt (nu steeds meer) en ik kreeg er ook ritmestoornissen door. Die zijn door een geslaagde ablatie in september 2011 verholpen en verdwenen. Maar het trillen is gebleven. Daar hadden ze me ook voor gewaarschuwd. Zelfs met diazepam (10mg)(wat ik zelden gebruik) wordt het trillen niet minder. Ik wordt overdag ook duizelig van en wankel - waarschijnlijk door oververmoeidheid. (Kan nu niet meer van die hartmedicijnen komen, want die gebruik ik niet meer).
Pas in de loop van de dag zakt het dan en 's avonds voel ik me dan een stuk beter. De volgende nacht herhaalt het zich weer. Ik weet geen oplossing en de artsen hebben me naar de yoga gestuurd. Dat doe ik trouw maar dat helpt ook niet.
Wel heb ik nu regelmatig nu een 'overslag', als ik trillerig ben. En dat ben ik nu steeds meer uren per dag - 's ochtends het ergst. (Op dit moment gebruik ik geen hartmedicijnen meer - ik heb wel ruim 2,5 jaar 3x p/d ritmonorm 150 gebruikt - tegen ritmestoringen.)
Hoe is het jou vergaan. Heb je nog tip? Ik ben een man van 61. Normaal gewicht. Ik kan goed fietsen en zwemmen en wordt daar niet moe van.
Ik lees dat meer mensen dit borsttrillen ervaren en vind het vreemd dat de artsen het niet herkennen.
Ik ben benieuwd naar je antwoord.
Frapant vond ik de opmerking van een US-arts die zei dat je beter op je rug kon slapen. Ik las dit in een andere reactie.
Hgroet, Paul
Paul-K
BerichtGeplaatst: 23-10-2012 3:41 Reageer met quote

Beste Anneke en ander 'lotgenoten',
Dit keer heb ik goed nieuws te melden!
Mijn vorige bericht schreef ik eind januari n.a.v. het verhaal van Anneke en de vergelijkbare symptomen die ik had: ziek door borsttrillen.
Hoe ging het verder met mij? Eind januari was ik al flink ziek door het trillen in mijn borst. Vooral 's nachts was het hevig. In februari werd het steeds erger en ik was daarbij zowel overdag als 's nachts erg duizelig. Ik wankelde op mijn benen. Het ging steeds slechter met me.
Omdat ik zo slecht sliep verwees mijn cardioloog me naar een slaapcentrum, in het vermoeden dat ik misschien last had van apneu. Maar nee, in het slaapcentrum werd geconstateerd dat ik 's nachts ernstig last had van chronische hyperventilatie. Ik ging verkeerd ademen. Doordat ik er al 2 jaar last van had was mijn ademhalingsprikkel van het autonome zenuwstelse ontregeld. Dat kwam omdat de CO2 waarde in mijn bloed verkeerd was en toenam. Daardoor ging ik in mijn slaap te snel ademen en werd ik hevig trillend wakker. Door het chronische slaaptekort was ik ook permanent duizelig. De chronische hyperventilatie 's nachts werd zo erg dat ik ook overdag ging hyperventileren. Ik zat in een vicieuze cirkel. Ik was doodziek en volledig uitgeschakeld. Meerdere keren moest ik naar de spoedeisende hulp of moest de huisarts geroepen worden. Dit duurde ruim 1 maand. Artsen konden echter niet helpen.
In overleg met de longarts ging ik een ademhalingstherapie volgen: de HyperVen therapie. Ik begon 3 maart. Het is een zware therapie. Maar al na 9 dagen merkte ik verbetering. De hyperventilatie overdag verdween en de chronischie hyperventilatie 's nachts werd minder. Het borsttrillen werd ook minder. Naast de HyperVen therapie, 3x per dag, deed ik ook ademhalingsoefeningen uit het boek van Bram Bakker: "Verademing". Na 1 maand werd de duizeligeid minder en ging ik me stukken beter voelen. De clou is dat door de therapie het autonome zenuwstelsel weer leert omgaan met een normalere CO2 waarde in mijn bloed. Dat kost tijd. Na 4 maanden therapie was ik genezen.
Ik kan weer goed slapen, hyperventileer niet meer en de duizeligheid en het het borsttrillen zijn verdwenen dankzij de HyperVen therapie. Deze therapie volg je via internet. De ademhalinsoefeningen worden geregistreerd zodat je ook je vooruitgang kan meten.
Ik ben 3 jaar ziek geweest, zelfs doodziek. Ik ben de hele medische molen doorgeweest. Ik heb 3 jaar hartpillen moeten slikken. Ik heb een risicovolle ingreep in mijn hart moeten ondergaan (ablatie) tegen hartritmestoringen en dat alles omdat geen enkele arts ooit gevraagd had: hoe snel ademt u in uw slaap? Het borsttrillen, duizeligheid en doodziek gevoel werd dus veroorzaakt door chronische hyperventilatie 's nachts. De Hyperven therapie heeft me in 4 maanden genezen.
Ik hoop dat ik anderen met mijn verhaal kan helpen en dat zij niet die hele medische molen door hoeven te gaan. Ik heb ook ervaren dat de medische wereld slecht de symptomen van chronische hyperventilatie onderkent. Verder dank aan de stichting HyperVen voor de uitstekende begeleiding.
De therapie is zwaar, maar het resultaat is de moeite waard. Volledig herstel binnen een paar maanden.
Paul-K
cas-p
BerichtGeplaatst: 15-02-2013 2:09 Reageer met quote

Beste allemal,
het is gerusstellend om te weten dat er lotgevallen zijn en tegelijkertijd teleurstellend dat er kennelijk geen cardioloog is die hierover iets zinnigs weet te zeggen.
Ik herken duidelijk het trillend-mobieltje gevoel, maar betwijfel dat het niet om een het hart gaat maar een of ander borstspiertje.
Bij mij komt de trilling altijd vanuit het hart en niet vanuit elders in de borstreek.
Ik heb het voor het eerst gevoeld vroeg in de ochtend ongeveer 7 jaar geleden. Ik heb meteen de huisarts gebeld en hoewel hij bleef hangen totdat de trillingen voorbij waren, vond hij het niet nodig om op spreekuur te komen. Dit ondanks dat ik 2 jaar eerder een lichte hartinfact had meegemaakt. Een jaar later kreeg ik ook weer een hartinfarct maar zie toch geen verband.
In de voorbije 6 jaar sinds de 2e infarct ben ik af en toe wakker geworden van trillingen in de borststreek , gepaard met een stressgevoel.
Eenmaal wakker en anders liggend, hielden de trillingen vrij snel op.
Sinds enkele weken wordt ik een paar keer per nacht wakker met harttrillingen en licht hyperventilerend.
Ik herken veel in het verhaal van Paul-K en geloof zelf ook dat de oorzaak ligt in ademhaling en stress.
Zelf heb ik vaak een gejaagd gevoel vanwege de stressbaan dat ik heb. En ik hoor van mijn vriendin dat ik overdag maar vooral ook s nachts een onregelmatige ademhaling vertoon. Het is soms alsof ik een tijdje vergeet om adem te halen om daarna ademsnakkend naar lucht te happen. Dit komt weer overeeen met symptomen van apneu waar Paul-K over schrijft.
Het verklaart ook waarom de trillingen vooral tijdens de slaap voorkomen, juist als je in rusttoestand verkeert, maar juist wanneer je het minste controle over je ademhaling hebt.
Ik geloof dat ik de oplossing moet zoeken langs dezelfde weg als dat Paul-K beschrijft.
Magda1217
BerichtGeplaatst: 21-11-2016 15:18 Reageer met quote

Beste allemaal,
Sinds enkele maanden heb ik ook dat trillende mobieltje-gevoel, aan de linker zij van mijn linker borst. Het wordt steeds meer aanwezig, dus zo langzamerhand behoorlijk irritant. Anderhalf jaar terug had ik gordelroos - geen of nauwelijks uitslag, wel enorm veel pijn. Gek genoeg in dezelfde linker borst tot aan mijn linker schouder. Zou het niet iets te maken hebben met wellicht beschadigde zenuwen? Soms voel ik ook dat branderige jeuk-pijn- op mijn schouder waar enkel pukkels gezeten hebben.. Gordelroos is walgelijk pijnlijk - ik ben het nog niet vergeten..
Index > Hart- en vaatziekten > trilling in mijn borst en steken.
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring