Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Pijn achter de ogen
Auteur Onderwerp: Pijn achter de ogen
Anoniempje1982
BerichtGeplaatst: 10-12-2008 18:53 Reageer met quote

Hallo,

Ik zou het HEEL ERG fijn vinden als eindelijk iemand mij eens kan vertellen wat ik heb!
al meerdere keren bij de oogarts e.d. in het ziekenbuis geweest, maar alles is 100% in orde, oogboldruk, lens, zenuw etc.

Mijn symptomen :

Al zo lang als ik mij kan herinneren (ben nu 26) erg veel pijn / druk in / achter mijn ogen, GEEN hoofdpijn of steken maar net alsof iemand met naalden in je ogen prikt of je ogen naar binnen probeert te drukken.
Op mijn ogen drukken helpt tegen de pijn, alcohol drinken ook (Daar ben ik nu mee gestopt daar dat natuurlijk geen oplossing is.)
Als ik niet aan mijn ogen zit of op mijn lip bijt tegen de pijn, vertrekt mijn gezicht volledig dat het haast op dystonie lijkt zou je zeggen.

Ik heb het vanaf dat ik op sta totdat ik naar bed ga en wordt erger als ik er meer mee bezig ben.
Je zou haast zeggen dat het geestelijk is maar de pijn is echt aanwezig en zover ik weet heb ik het al sinds ik besta.

Heeft iemand hetzelfde of een idee?
Dat zou ik heel erg fijn vinden.
Bedankt voor het lezen van mijn verhaal!


Gr.
tazolt
BerichtGeplaatst: 01-01-2009 21:37 Reageer met quote

lieve meid ik heb sinds kort hetzelfde probleem ik weet niet waar het vandaan komt zomaar opeens

geen hoofdpijn maar die druk achter me ogen vreselijk
ik ga morgen naar de opticien misschien moet ik wel een bril

draag jij een bril ?

wat vreselijk voor je dat je dit moet meemaken
Anoniempje1982
BerichtGeplaatst: 26-03-2009 11:58 Reageer met quote

tazolt schreef:
lieve meid ik heb sinds kort hetzelfde probleem ik weet niet waar het vandaan komt zomaar opeens

geen hoofdpijn maar die druk achter me ogen vreselijk
ik ga morgen naar de opticien misschien moet ik wel een bril

draag jij een bril ?

wat vreselijk voor je dat je dit moet meemaken


Nee ik draag geen bril en mijn zicht is goed, ben meederem malen onderzocht en er is een mri scan gemaakt, ik weet het soms even allemaal niet meer, het moet toch ergens vandaan komen?
Ik kan het sowieso terugbrengen tot iets voor mijn 10e levensjaar dat ik weet dat ik het al had, (ben nu 27) ik drink nu 3,5 maand geen druppel meer, maar alcohol zorgt ervoor dat het gevoel verdwijnt.
Maar dat is natuurlijk geen oplossing.
edwin1967
BerichtGeplaatst: 05-06-2009 18:07 Reageer met quote

Ik ben 42 jaar en heb precies hetzelfde, althans het lijkt zo jullie verhalen gelezen te hebben. Ik heb het al ca 12 jaar en het komt op, duurt soms weken/maanden en dan is het opeens weer weg. De zeurende pijn is continu behalve als ik erg druk ergens mee bezig ben, is het weg. Net alsof het dan even uit je gedachte is. Ogen zijn regelmatig onderzocht, maar daar zit het niet. Ik denk zelf dat het iets neurologisch is. Ik heb ook van alles bedacht waar nu de orzaak zou kunne zitten, maar het ontstaat zonder enkele aanleiding. Voor mijn geen enkele aanleiding in eetgewoonte, klimaat warm of koud, gestresst ja of nee etc etc.
Ik vind het echt bizar dat ik nu mensen gevonden heb, die eigenlijk wel hetzelfde hebben.
lies157
BerichtGeplaatst: 15-01-2010 19:48 Reageer met quote

heej!
ik ben 18 jaar oud.

ik heb dit probleem ook al zolang ik mij kan herrinneren! ik ben ook al naar het oogziekhuis geweest alle testen gehad maar alles was oke ! ook mijn ogen zijn goed. Al he ik wel gehoor dt je met een hele kleine afwijking toch last kan hebben maar ook heel veel mensen spreken dit weer tegen.
Ik word er ook gewoon een beetje moe van het moet idd gewoon toch iets zijn?

ik hoop op een reactie!

xx
jada1979
BerichtGeplaatst: 16-02-2010 11:06 Reageer met quote

Heb je wel eens gedacht aan je hypofyse? Ik word zelf nagekeken of ik een hypofysetumor heb. Ik heb ook last van die druk achter mijn ogen. Als ik ze rond draai voel ik die druk en in de avond vaak ook. Het lijkt net idd of iemand op je ogen drukt. Je hypofyse regelt je hele hormoonhuishouding. Je oog zenuw loopt daar precies overheen. Niet dat je hetzelfde hebt als ik hoor maar vraag er toch maar eens naar bij je huisarts. En het is niet kwaadaardig.

groetjes
kaia
BerichtGeplaatst: 16-02-2010 12:36 Reageer met quote

Stress kan een oorzaak zijn, maar er zijn ook oogafwijkingen die niet altijd gezien worden door de artsen.

Ik heb namelijk zelf een prisma afwijking, mijn ogen kijken teveel naar buiten, en mijn oogspieren moeten dus overuren draaien om een scherp beeld te krijgen, hierdoor heb ik ook pijn aan de achterkant vd ogen en ook druk op het voorhoofd overigens.

Met wat drank op ontspannen die spieren zich en is de pijn weg.
Het zicht overigens ook haha, maar dat is normaal bij drank he.

Maar google maar eens op prisma afwijking.
Ook werken mijn ogen niet goed samen, mede doordat ze dus beiden iets naar buiten zijn gericht.
Je ziet overigens niets aan mijn ogen, maar het probleem is wel duidelijk voelbaar aanwezig.

Er zijn maar een paar goede artsen in NL die deze oogafwijking erkennen.
Sander33
BerichtGeplaatst: 16-02-2010 12:46 Reageer met quote

Heb er zelf ook last van. Ogen zijn nagekeken en alles is ok. Daarnaast heb ik soms wel lichte steken in m'n (achter)hoofd en een vermoeid gevoel. Bloedonderzoek en bloeddruk is ook ok. Misschien herkend iemand dit ook?
onbekend19
BerichtGeplaatst: 24-03-2010 18:25 Reageer met quote

steken in mijn achterhoofd heb ik ook wel eens.
dat pijn in de ogen, ik zat even te googlen in de hoop dat ik er wat over kon vinden..
ik heb het alleen aan me linkeroog, alsof die naar achter wordt gedrukt ofzo. Voornamelijk iets eronder doet het steeds pijn.
dat is nog erger het geval als ik op de fiets/brommer zit en de wind in m'n gezicht komt. het is een heel vaag gevoel, alsof de win dwars door me ogen gaat, en het geeft een heel vreemde pijn. Ik word er helemaal gek van. De laatste paar weken heb ik er erg last van en vind het nu zelfs vervelend om buiten op de fiets e.d. te zitten. vind het allemaal erg vreemd!
onbekend19
BerichtGeplaatst: 24-03-2010 18:26 Reageer met quote

overigens, wat ik hierboven ook al lees.
door alcohol gaat die pijn bij mij ook bijna altijd weg!
J-miss
BerichtGeplaatst: 08-02-2011 15:37 Reageer met quote

Deze verhalen van jullie komen erg overeen met mijn klachten. Ik ben nu bijna zeventien en ik heb dit al zo'n zes jaar. Gewoon een stekend gevoel in mijn ogen (de ene kant erger en soms alleen), waar ik moe van word en dan vervolgens haast niet meer concentreren op schoolwerk. Het wordt dan ook steeds erger heb ik het idee. Vorige week had ik het vijf dagen achter elkaar en daarvoor negen keer in vijf maanden. Het is niks neurologisch (heb ik laten onderzoeken) en met mijn oogsterkte is ook niks mis. Bij toeval is vorige week bij de opticien een veel te hoge oogdruk geconstateerd (31 rechts en 27 links), wat niet de pijn zou kunnen geven overigens, maar daarvoor moet ik nu naar een gespecialiseerde oogarts van het academisch ziekenhuis. Ik hoop dat ik er nog achter kom wat het nou is, maar volgens de huisarts kan dat nog heel lastig worden..
Anoniempje1982
BerichtGeplaatst: 02-08-2011 1:07 Reageer met quote

Al heel lang niet gekeken hier, dus erg laat, maar bedankt voor de reacties!

Wat fijn (maar niet fijn voor jullie, begrijp me goed) om te horen dat ik niet de enige ben!
Soms heb ik echt gedacht dat ik gek was!

Binnenkort maar weer eens laten doorverwijzen, want het enige wat bij mij helpt is drank (maar dat doe ik nog steeds niet, geen druppel) en op een oog drukken met mijn handm dus dat doe ik nu maar bijna de hele dag.
Gevolg : Mensen die vragen of ik moe ben of denken dat ik ongeinteresseerd ben. (Zo kom je over met een hand onder je hoofd.)

De pijn is ondraaglijk en ik denk dat als mensen die het niet kennen er een week mee opgezadeld worden compleet gek worden en in huilen uitbarsten.
Ik leef er wel mee en dat gaat best, ik denk altijd maar er zijn ergere dingen en ik kan nog zien, maar dit komt ook omdat ik het al heb zo lang ik mij kan heugen en alles went en met alles leer je leven.

Maar heel soms kan het me ook wel eens allemaal teveel worden, de pijn, en druk ik wel eens zo hard, dat mijn oog even een beetje blijft staan (naar buiten), moet ik niet te vaak doen! Razz

Iig sterkte voor iedereen die het ook heeft en nogmaals bedankt voor de reacties ookal is het een laat bedankje!
Gineke
BerichtGeplaatst: 02-08-2011 8:52 Reageer met quote

J-miss, van een te hoge oogdruk kun je zeker pijn hebben; het is niet gezegd dat iemand met een druk van 70 meer pijn heeft dan jij met 31 (wat écht veel te hoog is). Met zo'n druk moet je toch wel op korte termijn door een oogarts gezien worden (glaucoom verdacht), want die druk moet naar beneden omdat die de oogzenuw kan beschadigen, met alle gevolgen vandien.

Kaia, dat oogartsen niet veel met prisma's doen komt omdat wij in Nederland prima orthoptisten hebben die de prisma's kunnen voorschrijven. Zoek een goede orthoptist(e) en je komt een heel eind verder.

Helaas zijn er altijd ziektebeelden die niet op te lossen zijn en hoe vervelend ook, soms moet je met (erge) dingen zien te leven. Ik kan me voorstellen dat de kwaliteit van leven slecht lijkt, maar probeer positief te blijven, elk leven is het waard geleefd te worden, als je maar het positieve zoekt! Ik heb bijvoorbeeld psoriasis, altijd jeuk, maar er zijn zoveel positieve dingen (mensen vooral) in mijn leven, dat ik grotendeels geniet, ondanks de jeuk (en jeuk is soms erger dan pijn...).
Lieve groet aan iedereen, Gineke
IlonaB
BerichtGeplaatst: 04-09-2011 13:22 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Goh wat een hoop mensen met dezelfde klacht!
Ik ben zelf optometrist en ik heb nog geen een keer iemand gehad met deze klacht.
Hebben jullie wel eens een keer een cycloplegische refractie gehad? Met deze test doet een optometrist oogdruppels in de ogen die de oogspieren die verantwoordelijk zijn voor accommodatie tijdelijk in functie vermindert. Personen die moeite hebben met het stellen van de ogen gaan dan scheelkijken en personen die hun oogspieren zo hard laten werken dat ze daar pijn van krijgen voor in het hoofd, achter in het hoofd en vreemd gevoel van de ogen kunnen op deze manier het best gemeten worden om te zien of er een sterkte nodig is voor de ogen.
Ook zou ik het eens een keer in een hele andere hoek zoeken als ik jullie was. Is er wel eens gekeken naar de ziekte van meniere? Dit is eigenlijk een oor aandoening, maar deze geeft vaak oogklachten.

Laat het me maar weten, ik zal me best doen om uit te zoeken wat er aan de hand kan zijn.
nienus
BerichtGeplaatst: 04-10-2011 13:08 Reageer met quote

Vroeger ben ik aan mijn ogen geopereerd, ik keek scheel. Wat betekend dat je spier achter je ogen worden aangetrokken. Nou heb ik altijd wel veel last van hoofdpijn gehad. Maar de laatste tijd doet het pijn achter mijn ogen en het verwisselt van oog naar oog daarnaast heb ik tegelijkertijd last van hoofdpijn en dat is meestal aan een kant.
Vroeger heb ik eens een bril gekregen met een minimale plus.

Nu weet ik echt niet meer wat het is of wat het kan zijn, ik heb meerdere klachten, zoals ik kan niet lang iets scherp zien. Ik fotografeer maar als ik te lang in de lens krijg kan ik bijna niet meer scherp zien en moet ik echt even mijn ogen een pauze geven.

Heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn
Oogklacht
BerichtGeplaatst: 29-11-2011 18:27 Reageer met quote

Anoniempje1982 schreef:
Al heel lang niet gekeken hier, dus erg laat, maar bedankt voor de reacties!

Wat fijn (maar niet fijn voor jullie, begrijp me goed) om te horen dat ik niet de enige ben!
Soms heb ik echt gedacht dat ik gek was!

Binnenkort maar weer eens laten doorverwijzen, want het enige wat bij mij helpt is drank (maar dat doe ik nog steeds niet, geen druppel) en op een oog drukken met mijn handm dus dat doe ik nu maar bijna de hele dag.
Gevolg : Mensen die vragen of ik moe ben of denken dat ik ongeinteresseerd ben. (Zo kom je over met een hand onder je hoofd.)

De pijn is ondraaglijk en ik denk dat als mensen die het niet kennen er een week mee opgezadeld worden compleet gek worden en in huilen uitbarsten.
Ik leef er wel mee en dat gaat best, ik denk altijd maar er zijn ergere dingen en ik kan nog zien, maar dit komt ook omdat ik het al heb zo lang ik mij kan heugen en alles went en met alles leer je leven.

Maar heel soms kan het me ook wel eens allemaal teveel worden, de pijn, en druk ik wel eens zo hard, dat mijn oog even een beetje blijft staan (naar buiten), moet ik niet te vaak doen! Razz

Iig sterkte voor iedereen die het ook heeft en nogmaals bedankt voor de reacties ookal is het een laat bedankje!


Nou het is gewoon vreselijk.. (ik heb het net als een andere lezer, met m'n linkeroog alleen)
Soms denk ik ook dat ik misschien gek ben, of het te zwaar opvat, maar het is een rot pijn!
Ik ben 17, en heb er nu een korte tijd last van vanaf de zomervakantie ongeveer, maar na die tijd is gewoon mn leven zo veranderd, ik kan niet meer overal zo van genieten als voor de pijn.
Op school ook, het opletten in de klas, is ook lastig.. constant zit ik daar met die pijn.
Het lijkt wel alsof ik iemand niet meer goed kan aankijken, zo raar.. het is echt erg. wat moet ik ermee aan.

Nu heb ik voor de zoveelste keer de dokter gebeld, en gezegt dat de druppels niks hielpen, die ik gekregen heb. dus moet ik weer terug naar de oogarts, voor de 2e keer mn klachten op tafel leggen.
ik voel me trouwens ook echt zo'n zeurpiet maarja de dokter is er niet voor niks! er moet wat uitkomen, anders kan ik niet verder met mn leven.. ik wil mezelf weer worden.

Ik heb weinig vertrouwen dat er wat uitkomt bij de oogarts, want de vorige keer deden ze ook wat testjes en klaar, er kwam niks uit. mn ogen functioneerden goed.

Ik ben ook blij dat ik eindelijk mensen heb gevonden die hetzelfde hebben! nu voel ik me toch minder raar.. het moet een oorzaak hebben. Ik kon eerst niks vinden op google. Wink

Liefs Nathalie
Marlenevv
BerichtGeplaatst: 13-02-2012 22:13 Reageer met quote

Hoi allemaal,
Graag wil ik jullie om raad vragen. Het gaat om mijn vader. Hij heeft al een hele tijd erg last van zijn ogen. Zijn symptomen zijn;
-steken in de beide ogen
-brand in de ogen
-geen zin hebben om leuke dingen te ondernemen door de pijn
-de dokter omschrijft dit als Neuropatische pijnen

Mijn vader is bij alle artsen geweest in heel Nederland. Alle artsen kunnen niets vinden en verklaren mijn vader als een gezond persoon. Met goede en gezonde ogen.

Hij lijd hier heel erg onder. Is er iemand welke dezelfde ervaring hierbij heeft? Hopelijk is er iemand die iets weet.
Groet Marlene
Oogklacht
BerichtGeplaatst: 14-04-2012 20:02 Reageer met quote

Nou ik heb precies hetzelfde, marlene.

Dit beínvloed gewoon je hele dagelijkse leven..!!
het is verschrikkelijk, je kunt niet meer genieten, nergens van.
Ik heb het dan met eén oog.. maar ik kan niet meer normaal funcioneren erdoor.. mijn hele linkerkant, van mn hoofd bovenaan, voelt erdoor ziek aan.

Ik heb ook al een scan gehad.. ik zie ook geen uitweg meer, geen idee wat ik ermee aan moet. je word zo raar aangekeken, omdat andere mensen het niet begrijpen.

Ik wil ook zo graag hulp, maar niemand lijkt het te weten. jammer jammer.. wat moet je ermee he
Ricardo490
BerichtGeplaatst: 01-10-2012 23:14 Reageer met quote

hoi allemaal,
ik ben Ricardo en ben 15 en heb precies hetzelfde.
de pijn is er altijd en wil me haren eruit trekken als her erger word
mijn ogen kunnen niet goed samenwerken omdat de oogspieren te lang zijn (moest naar speciale prive arts omdat te ontdekken) ik ben eraan geopereerd en nu is de hoofdpijn weg die ik had maar de pijn niet en de dokyer zei tegen mij dat je er verder nog weinig aan kan doen. en ja het ismoeilijk uit te leggen en niemand begrijpt je echt. ik ben blij dat ik dit forum gevonden hebt en dit kwijt kan, ook al zal niemand dit lezen. en het beinvloedt alles lijkt het wel.
Oogklacht
BerichtGeplaatst: 06-10-2012 19:13 Reageer met quote

Ja ricardo... (als ik ook te lange oogspieren zou hebben dan zouden ze dat toch wel op de scan gezien kunnen hebben? ik heb ook vaak hoofdpijn)

Ik loop er nog steeds mee.
heb intussen al van alles ondergaan, bij KNO arts geweest, bij pijnbestrijding in leeuwarden waar ik een spuit kreeg in mn hoofd waardoor ik waarschijnlijk nu de grote deuk in mn hoofd links heb, net boven mn wenkbrauw. (ze dachten dat de oogzenuw bekneld zat dus probeerden ze het door iets in mn hoofd te spuiten) Ik ben vorige week nog bij dermatoloog geweest. Ik ben ook al onder MRI scan en onder CT scan geweest. Alles in orde. niks gevonden... ook al bij oogarts.
en het blijft maar.. en je gaat maar verder met rot pijn. Soms is het iets minder dan geniet ik extra van het leven.

Liefs,
18 jarige meid.
Index > Overige ziekten > Pijn achter de ogen
Pagina 1 van 8  

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring