Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Veel vage klachten zoals duizeligheid
Auteur Onderwerp: Veel vage klachten zoals duizeligheid
evdbeek
BerichtGeplaatst: 04-12-2008 1:34 Reageer met quote

Beste allemaal,

Al ruim een jaar loop ik te tobben. Het is begonnen met een eenmalige heftige draaiduizeligheid. Ik liep samen met mijn vriendin toen alles uit het niets om me heen begon te draaien. Mijn gezicht was bleek, had koud zweet en kon niet meer op mijn benen staan. Even later moest ik ook overgeven. De volgende dag ben ik naar de huisarts gegaan en die kon op basis van een aantal onderzoekjes niets aan me ontdekken en heeft me gerust gesteld weer naar huis gestuurd met de mededeling om weer mijn dagelijkse dingen op te pakken. Wel merkte ze op dat mijn bloeddruk wel aan de hoge kant was. Maargoed ik was natuurlijk ook erg geschrokken.

De periode daarna bleef ik last houden van een onaangenaam, onzeker, en een licht duizelig gevoel wat niet meer weg ging. Soms had ik last van aanvallen. Tijdens zo'n aanval moest ik stil staan en had ik het gevoel tegen het flauw vallen aan te zitten maar dit is nooit gebeurd. Dit gevoel ging naar een paar minuten weer weg om weer plaats te maken voor het konstante onaangename gevoel wat zich opbouwde naar een volgende aanval. In deze periode ben ik meerdere keren naar de huisarts gegaan. Maar de onderzoeken die de huisarts heeft uitgevoerd leverde niets op waaronder een bloedonderzoek. Wel bleef mijn bloeddruk aan de hoge kant 150 bovendruk en 95 onderdruk. Maar gezien mijn leeftijd was behandeling voor de te hoge bloeddruk niet nodig.

Uiteindelijk heeft de huisarts me toch doorverwezen voor een aantal onderzoeken in het ziekenhuis.

Evenwichtsonderzoek
Gehoortest
Eeg
Mri

Deze onderzoeken hebben niets opgeleverd, er waren geen afwijkingen. De mededeling was we kunnen niets vinden u kunt er beter mee leren leven.

De aanvallen heb ik al een tijd niet meer gehad. De konstante duizeligheid is niet helemaal weg maar het gaat wel beter. Ik schrik nog wel regelmatig duizelig wakker. Maar sinds kort heb ik dan ook een naar gevoel in mijn linker arm en been tijdens het wakker schrikken. Ik kan daarna niet meer slapen. Meestal als ik een uurtje beneden heb gezeten gaat het weer en kan ik weer slapen maar niet op mijn linker kant want dan krijg ik het gevoel weer terug. Dit gevoel heb ik ook weleens overdag maar dan in mindere maten.

Wat zou dit toch kunnen zijn? Ik heb wel een drukke periode achter de rug met aardig wat ziekte in de familie en ben dit jaar vader geworden. Zou dit toch de oorzaak kunnen zijn al zegt mijn gevoel van niet? Of zal ik weer naar de huisarts stappen om te zien wat de mogelijkheden nog zijn?

Ik ben overigens 32 en heb al wel mijn hele leven al last van overgewicht. Voor de rest heb ik nooit klachten gehad.
Rijsbergen
BerichtGeplaatst: 04-12-2008 14:21 Reageer met quote

Hoi,

ik heb een paar dagen geleden ook zo'n verhaal gepost hier
ik heb daar al een jaar of 6 last van
moet morgen ook naar de neuroloog, maar de huisarts verzekerde me eigenlijk al dat ze niets kunnen vinden,
ik ben nu ook weer thuis van werk, omdat ik het regelmatig krijg die aanvallen, en dat licht zijn in mijn hoofd heb ik hele dagen door.
Nu ga ik ook morgen mijn ogen laten meten bij de opticien,
het zou ook iets met je ogen te maken kunnen hebben,

maar ik heb ook het gevoel dat ik zomaar door mijn benen kan zakken, en flauw kan vallen,
dit is nog geen enkele keer gebeurd, dat maakt het verhaal zo raar
ik heb ook een bloeddruk van 150 - 90 en ben 29 jaar

maar het ergste van allemaal is nog wel dat het de dagelijkse dingen heel erg belemmerd
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 04-12-2008 16:05 Reageer met quote

Hallo, zou het misschien iets met de ademhaling te maken kunnen hebben? Ikzelf heb nl jaren last gehad van hyperventilatie en kreeg ook dat soort klachten. Duizeligheid, pijn in linker arm, zelfs benauwd op de borst, tintelende lippen etc, dreigend flauwvallen hoort er zeker ook bij.
Vaak gebeurt het inderdaad bij spanningen en stress.
evdbeek
BerichtGeplaatst: 08-12-2008 11:45 Reageer met quote

Misschien moet ik het meer richting de ademhaling zoeken. Ik probeer wel om mijn dagelijkse dingen te doen en normaal naar mijn werk te gaan. Als ik dit niet zou doen ga ik alleen maar piekeren. En dat doe ik toch al genoeg.
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 08-12-2008 12:15 Reageer met quote

Ja want het is net een cirkel, als je gaat piekeren wordt het alleen maar erger. Er zijn heel veel therapiën voor om het af te leren fout adem te halen. Ikzelf slik nu antidepressiva en ik ben overal vanaf gelukkig. Ik vond het eerst erg raar omdat ik helemaal niet depressief ben van aard, maar het schijnt dat dit middel ook voor dit soort dingen erg goed werkt.
Ik heb Sertaline, en slik liever dit heel mijn leven dan met dat akelige gevoel rond te moeten lopen.
Misschien kun je er eens met de huisarts over praten, die weten vaak wel wat je eraan kunt doen.
Sterkte.
Rijsbergen
BerichtGeplaatst: 08-12-2008 12:46 Reageer met quote

Hoi allemaal

jullie verhalen komen heel erg overeen
met wat ik elke dag voel
zoals je zegt hele dagen door een licht gevoel in je hoofd en een volgende aanval
dat gevoel gaat gewoon niet weg

ik heb a.s. donderdag een ademhalingstest in het ziekenhuis.
ben daarvoor naar de neuroloog geweest en die adviseerde me dit, voor de rest allerlei testjes gedaan en die waren goed

ik hoop dat het bij mij ook ooit overgaat,
dit voelt elke dag zo klote
ik voel me niet ziek, niet misselijk, maar dat constante lichte gevoel in mijn hoofd, net of je flauwvalt
ik word er helemaal gek van Mad
denise1984
BerichtGeplaatst: 09-12-2008 6:06 Reageer met quote

ik heb het lichte gevoel al acht jaar en het is nooit echt helemaal over. wat nou de echte reden is is niet bekend, heb een hersenscan gehad maar dat was goed. de artsen denken aan hyperventilatie en mede doordat ik veel medicijnen gebruik waar je het dus ook van kan krijgen. het is een rot gevoel vertel mij wat, alsof je zweeft droomt of hoe je het ook wil noemen alsof de werkelijkheid ver van je vandaan is. en dan dat koude zweet erbij. maar wat ik in jullie verhalen ook wel een beetje herken is de ziekte van meniere. word je ook duizelig misselijk licht in het hoofd en ga je zweten. misschien eens googlen maar denk dan dat als je een beetje een goeie huisarts had dat hij of zij dat wel had vast gesteld.
Rijsbergen
BerichtGeplaatst: 09-12-2008 10:57 Reageer met quote

Hoi Denise

ik heb het ook al 6 jaar
krijg overmorgen een ademhaaltest en 19 december een EEG
de huisarts vertelde me al, dat er waarschijnlijk toch niets uitkomt
ik dacht ook al aan meniere, maar bij de neuroloog allerlei testjes gedaan en niets gevonden

langeramerhand word ik echt gek
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 09-12-2008 14:35 Reageer met quote

Het zou misschien ook handig zijn om ademhalingsoefeningen te gaan doen. Je kunt dit zelf doen maar ook op yoga leren ze je dat. De huisarts weet ook altijd wel bij wie je terecht kunt voor deze dingen.
Wat ook altijd helpt, zodra je dat lichte gevoel krijgt in je hoofd maak een kommetje van je handen en adem daarin, je zult zien dat het dan verdwijnt. Heeft iemand van jullie ook last van gaperigheid erbij?
Rijsbergen
BerichtGeplaatst: 09-12-2008 16:47 Reageer met quote

heel erg
zit de hele dag te gapen
begint 's ochtends vroeg
in de middag zakt het een beetje weg en 's avonds is het weer dolle pret met het gapen Crying or Very sad

hoort er dat allemaal bij?
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 09-12-2008 17:07 Reageer met quote

Ja absoluut. Je ademt te snel waardoor er teveel zuurstof naar binnen komt in je hersenen, en te weinig koolzuur, zie het volgende artikel:Zelf een symptoom
Hyperventilatie verstoort lichaamsprocessen. Met onprettige sensaties als gevolg. Hyperventilatie is zelf een symptoom van angst, paniek en stress. Naast de versnelde ademhaling produceren deze meer symptomen. Zo ontstaat er makkelijk een complexe lijn van klachten.

Klachten
Bij hyperventilatie ademt u sneller dan normaal. Hierdoor ademt u in korte tijd meer zuurstof in. En teveel koolstofdioxide (CO2) weer uit. De daling van CO2 in uw bloed maakt het bloed minder zuur. Dit veroorzaakt klachten als:

Benauwdheid
Verstijfde spieren
Duizeligheid
Beklemming op de borst
Tintelingen (handen/ gelaat)
Transpiratie
Flauwvallen
Deze sensaties zijn lastig, maar beslist niet schadelijk. Op een aanval volgen vaak:

Spierpijn (ademspieren)
Hoofdpijn
Buikkramp
Diarree
Vermoeidheid
Slapeloosheid
Angstklachten
Een acute aanval is erg onprettig en angstwekkend. En leidt vaak tot meer angst. Of zelfs paniek. Soms ontstaan specifieke fobieën, zoals sociale fobie, agorafobie, slikvrees of ademvrees. U komt zo steeds dieper in een vicieuze cirkel. Het is dan zaak snel iets aan uw klachten te doen.

Symptomen die voortkomen uit angst en paniek
Versnelde hartslag
Sliksensaties
Pijn in de borst
Misselijkheid
Zweverigheid
Derealisatie (gevoel van onwerkelijkheid)
Depersonalisatie
Angst om controle te verliezen of gek te worden
Rillingen of opvliegers
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 09-12-2008 17:09 Reageer met quote

Sorry maar ik had het dus fout over de ademhalingstechniek, excuus daarvoor. EmbarassedHandige tips

De papieren zak
Tijdens een hyperventilatieaanval verlaat sneller meer CO2 uw lichaam dan normaal. Dat veroorzaakt enkele van de akelige symptomen die u ervaart. Het kan verlichting geven in een papieren zak te blazen en de lucht terug in te ademen. Zo gaat u een snelle daling van uw CO2 waarde wat tegen.

Afleiding zoeken
Béter is het de sensaties te negeren. Uw ademhaling volgt uw aandacht. Hoe meer aandacht op uw probleem, hoe wezenlijker deze wordt en hierop reageert uw ademhaling. Wanneer u de aandacht afleidt, zal een aanval in de regel veel korter duren.

Tellen tot 9
Wanneer u écht in een panische toestand verkeert, is de volgende tip effectief. Telt u, hardop of in gedachten, als volgt tot negen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 achter elkaar in één toonhoogte. Bij 8 gaat u in stem omhoog, dan neemt u een korte pauze en u eindigt met 9 in een lage toon. Deze manier van tellen kalmeert uw zenuwstelsel. Bovendien verdwijnt automatisch restlucht.

Ademhalingstherapie
Aandacht besteden uw ademhaling kan erger veroorzaken. Het leidt niet zelden tot ademhalingsvrees of andere angsten. Ademhalingstherapie bij hyperventilatie is achterhaald en het is beter een andere oplossing te zoeken.

Zoek hulp voor uw probleem
Beter is het dus niet in te grijpen in het autonome systeem van uw lichaam. Met uw ademhaling is, zoals opgemerkt, niets mis. Zinvoller is het de directe oorzaak van uw hyperventilatieklachten te pakken. Gelukkig zijn hiervoor adequate interventies voorhanden. Zie Behandeling.
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 09-12-2008 17:10 Reageer met quote

Dé snelweg naar herstel!
Dé aanpak met de meest opzienbare, snelle resultaten is Mind Tuning. Inmiddels veel besproken in tijdschriften, op TV en andere media. Mind Tuning gaat uit van het snelle leervermogen van de menselijke geest en de fysieke respons daarop. Volledig genezen van hyperventilatie is met Mind Tuning een kwestie van enkele sessies! Ook bij Angstspreekuur werkt men op basis van de Mind Tuning-methodiek.
Rijsbergen
BerichtGeplaatst: 10-12-2008 9:45 Reageer met quote

dank je wel voor alle tips
ik ga er zeker iets aan doen

ik zal morgen laten weten of er iets aan het adenhaalonderzoek is voort gekomen
Rijsbergen
BerichtGeplaatst: 11-12-2008 13:10 Reageer met quote

ben net terug van de hyperventilatie- longtest

er kwam toch uit dat ik hyperventilatie heb
is een goede test
ben toch blij dat ze iets hebben gevonden
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 11-12-2008 17:22 Reageer met quote

Ja dat begrijp ik, nu kun je er tenminste iets mee.
Ik heb het al 20 jaar nu, en ik kan er mee leven omdat ik die antidepressiva slik.

Veel sterkte in ieder geval en 1 tip probeer zo min mogelijk op je ademhaling te letten, wordt je duizelig adem even in je handen.
Rijsbergen
BerichtGeplaatst: 12-12-2008 9:54 Reageer met quote

krijg nu volgende week een EEG
maar denk niet dat daar iets uitkomt

maar vin dhet wel goed dat ik eens goed wordt nagekeken, gebeurt eigenlijk nooit
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 12-12-2008 11:19 Reageer met quote

Nee, mij hebben ze ook vaak helemaal doorgelicht en altijd was alles helemaal in orde tot mijn opluchting.
Wanneer is jouw hyperventilatie begonnen? Bij mij na een operatie toen ik te snel wilde opstaan.
Rijsbergen
BerichtGeplaatst: 13-12-2008 23:17 Reageer met quote

bij mij is het begonnen op het werk in 2002
ik kreeg het zomaar toen ik aan mijn bureau stond
viel bijna flauw, sindsdien is het zo gebleven

heb jij ook zo'n test gehad?
en hebben ze toen bij je ook bloed geprikt via je oorlel,
wat meten ze daar eigenlijk uit, weet je dat?
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 14-12-2008 16:20 Reageer met quote

Ja uit dat bloed meten ze het zuurstofgehalte wat in het bloed zit geloof ik. Ik heb al die tests meerdere keren gehad ja, en ook ademhalingstests en zo kwamen ze erachter en verwezen me door naar een ademhalings pedagoge, maar daar werd het dus alleen maar erger van omdat ik toen nog veel meer op mijn ademhaling ging zitten letten, waardoor ik enorm duizelig werd en zo. Het is pas echt overgegaan door de antidepressiva, die haalt nl de ergste top van je gevoelens af, zoals angst en zo, en daardoor verdwenen alle klachten vanzelf na twee weken slikken.
Index > Neurologie > Veel vage klachten zoals duizeligheid
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring