Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Darm schiet onder mijn ribben
Auteur Onderwerp: Darm schiet onder mijn ribben
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 03-12-2008 12:59 Reageer met quote

eerst dacht ik dat ik een spastische dikke darm had, maar dat is het niet, want ik herken geen van de omschrijvingen op dit forum met wat ik heb.
Vaak als ik me buk, om bv mijn sokken aan te doen, of iets op te rapen schiet er ineens iets in mijn lichaam onder mijn ribbenkast, het doet vreselijk zeer,en daarna heb ik nog tijden last van een blauwe plek gevoel aan mijn onderste ribben. Het schiet ook weer terug naar beneden en je kunt het zien bewegen. Dus ik denk toch aan een darm, maar niemand weet wat het is? Rolling Eyes Wie weet hier iets meer van of herkent je het bij jezelf?
ikkemikke
BerichtGeplaatst: 04-12-2008 15:44 Reageer met quote

Ik heb dat ook,,.al heel lang( jaar ofzo) en dat is gekomen door een rare draaibeweging die ik in de auto maakte( achteruit rijden en half gedraait zitten)

Ik heb al foto's laten maken, echo gehad niets te vinden. Waarschijnlijk zit dan inderdaad je dikke darm vol, en schiet het inderdaad langs elkaar heen ofzo,. ik weet het ook niet meer wat het kan zijn,..maar ik leef nog steeds Laughing Laughing Laughing
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 04-12-2008 15:57 Reageer met quote

Bedankt ikkemik, ja ik heb het ook al jaren zelfs, en ik leef ook nog gelukkig Very Happy alleen ik zou zo graag willen weten wat het precies is en of een darm die kracht wel heeft om zo naar boven te schieten tegen je ribben aan. Gisteravond zat ik weer met dat blauwe plekken gevoel en dat is niet zo prettig vind ik. Crying or Very sad
ikkemikke
BerichtGeplaatst: 05-12-2008 12:13 Reageer met quote

Misschien is het wel een tussenrib spier,...een spier staat er toch meer om bekend dat deze weg kan rollen,...
Het voeld als een rib omdat het heel hard en stevig aanvoeld, maar een verharde spier kan het natuurlijk net zo goed veroorzaken,...en die voelen natuurlijk beurs aan Rolling Eyes
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 05-12-2008 13:10 Reageer met quote

Maar het komt echt van onder uit, dus het begint te rollen zeg maar vanuit mijn onderbuik richting mijn ribben en stoot tegen de rib of eigenlijk net eronder, en blijft dan even hangen. Dan moet ik echt stijf rechtop gaan staan en rustig ademen en afwachten en dan schiet hij ineens weer naar beneden. Echt heel gek en irritant pijnlijk.
Beetle
BerichtGeplaatst: 12-03-2009 12:19 Reageer met quote

Hallo,

zat even te kijken op internet en kwam hier terecht. Ik heb dus ook regelmatig last van een " rib die uit steekt". Er zijn al foto's gemaakt omdat men dacht dat ik een gebroken rib zou hebben, toen foto's van mijn longen omdat men dacht aan een ingeklapte long, die in en uitklapt,ook niet Confused

Vanmorgen weer naar de dokter geweest omdat het gisteravond heel heftig was, 8x achter elkaar schoot mijn rib eruit. Gillen, kosten van de pijn. Nu alleen een enorm beurs gevoel, dat heb ik altijd als dit gebeurt is.

Nu werd er aangegeven dat het mijn middenrif kon zijn die een scheurtje heeft en anders zit mijn rib niet goed vast aan mijn borstbeen...pfff

Ik weet het niet meer, pijn is steeds zo heftig, ze moeten toch iets kunnen vinden?

Trouwens dat gevoel dat ie er weer in schiet is net zoals boven beschreven..plop plop en het zit weer op zijn plekkie...

Nu maar afwachten op de afspraak met Orthopedie, en kijken wat zij nu weer gaan doen..
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 12-03-2009 12:52 Reageer met quote

Ja ik snap er ook niks van, en het gebeurt ook vaak als ik me even buk om bv mijn sokken of zo aan te trekken. Dan schiet ik meteen helemaal rechtop en blijf maar zo staan tot dat ding weer terug schiet op zijn plek. Heel erg pijnlijk en je kunt het aan niemand uitleggen.
Je kunt het wel zien, maar dan moet er net op dat moment maar iemand in de buurt zijn. De dokter is er dan natuurlijk net niet Confused
Bij mij dachten ze aan een spastische dikke darm,wat best zou kunnen omdat ik jaren geleden een keer een darmkoliek heb gehad. Nou dat is nog veel erger, toen kroop ik echt van de pijn over de grond naar het toilet omdat ik ervan moest overgeven.
Beetle
BerichtGeplaatst: 12-03-2009 13:06 Reageer met quote

Precies dat heb ik dus ook. Als ik de veters van de schoenen van mijn zoontje vastmaakt of als ik mijn sok ophaal, gister was het dus toen ik de lage keukenkastjes schoon wilde maken.

Ik moet altijd gaan liggen en leg voorzichtig mijn hand op de rib, maar ademhalen gaat dan heel moeizaam, ben ook altijd misselijk van de pijn. Zien kan je het overduidelijk maarja als je eenmaal bij de dokter bent is er niets meer te zien, want dan is ie terug geschoten en is de bobbel zeg maar weg, alleen het beurze gevoel is er dan nog en vaak een rode plek.

Je wordt er wel moedeloos van hoor.
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 12-03-2009 14:11 Reageer met quote

Ja en ik zit net te denken misschien is het een slim idee om naar de dokter te gaan en daar expres in zijn kamer je sok op te trekken of overdreven te bukken, zodat het bij de arts gebeurt en hij het dan kan zien.
Zegt mijn man net tegen me: "Je kunt het ook opnemen op de videocamera.""Leuk zeg ik, maar als dat gebeurt is de pijn zo heftig dat ik alleen maar stokstijf kan blijven staan tot die rotdarm of wat het ook is weer terugschiet.
Ik heb ook altijd pijn bij die rib waar het ding dan tegenaan gestoten is.
Net alsof je hoogzwanger bent en een kind ertegenaan schopt maar dan harder, zo voelt het een beetje hahaha.

Nee leuk is het niet, en moedeloos wordt je er zeker van. Sad
Beetle
BerichtGeplaatst: 12-03-2009 14:17 Reageer met quote

Inderdaad, maar dan zal je net zien dat gebeurt het niet haha, sta je daar.

Mijn zoon heeft gister een foto gemaakt met mijn mobiel, heb hem onder de dokter zijn neus geschoven.

Heb er eigenlijk nooit aan gedacht dat het een darm kon zijn, maar bij mij is de bobbel zeg maar keihard net als een bot.

Opnemen, nou haha dat zal wat worden, wel een idee maarja, de pijn is inderdaad heftig, niemand mag dan aan me zitten.

Succes, ik hou je wel op de hoogte hier als ik bij de Othopeed ben geweest.
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 12-03-2009 16:27 Reageer met quote

Ja bij mij is het ook keihard, net een bot, maar je voelt wel dat het van onderen af komt, en dan schiet het keihard tegen mijn ribben aan, aan de linkerkant. Dan heb ik ook altijd zo'n pijnlijke plek erna, net of het een blauwe plek is.

Is goed ik wacht het bericht wel af en ben heel erg benieuwd wat die arts je te melden heeft.
Beetle
BerichtGeplaatst: 14-05-2009 12:04 Reageer met quote

Oke hier komt dan de update.

Hoe is het verlopen.

Ik ben dus doorgestuurd naar een Orthopeed, deze kon niet mij niet verder helpen, gaf wel aan dat het waarschijnlijk een hernia in mijn ribben was.
Ik werd doorgestuurd naar een chirurg.

Chirurg gaf aan dat het geen hernia was maar een scheur in mijn buikwand. Dus onder de CT scan. Helaas op de CT scan ook niets te vinden. Chirurg gaf vervolgens aan dat als ik het weer zou krijgen ik hop de auto in moest en direct naar de EHBO zou moeten rijden, deze zouden dan direct een cardioloog inschakelen.
Dus ik kreeg een briefje mee voor de EHBO als het zou gebeuren dat ze wisten wat ze moesten doen.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar als ik dus deze uitpuilende rib, scheur in mijn middenrif, hernia, scheur in mijn buikwand geval krijg, ben ik in geen mogelijkheid om te staan, laat staan autorijden!!
Maar goed daar moest ik het maar mee doen.

2 weken later en regelmatig last gehad te hebben moest ik weer terug.
Nou mevrouw ga het eens ‚?? opwekken‚?Ě tja‚?¶ dat kan ik dus niet!! Ja dan kunnen we weinig doen voor je want we zien gewoon niet wat het is.
En tussen me oren zit het ook niet want ik heb foto‚??s op mijn mobiel van het incident (gemaakt door mijn zoon). Nog eens kijken, zowel naar mijn buik, ribben, en op de foto van mijn mobiel, misschien is het wel een rib dat over de ander schuift. Goed ik geef je medicijnen mee genaamd Arthrotec, het zou namelijk OOK wel eens een ontsteking kunnen zijn‚?¶een ontsteking van een aantal jaar hmm toch knap. Deze moet ik slikken en vervolgens over 2 weken weer terug komen maar dit keer bij de Traumapolie!!!

Nu moet ik dus over 2 weken maar zien als ik terug moet‚?¶

Ik heb het regelmatig en de pijn is ondragelijk. Vindt het verschrikkelijk voor mijn kinderen, die zien hun moeder flauwvallen, zweten, kotsen en gillen van de pijn. Kan niet eens normaal spelen en rennen met de jongste, want voor ik het wist lag ik gestrekt in de speeltuin!!

Geen idee‚?¶wat nu? . Academisch ziekenhuis?
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 14-05-2009 19:53 Reageer met quote

Het lijkt wel alsof niemand weet wat het is, dat is toch bizar. Ik hoop dat je die medicijnen niet hebt geslikt want dat kan natuurlijk niet, dat we al jaren dit hebben en dat het dan een ontsteking is, ja hoor Shocked
Als ik het krijg kan ik ook niks, maar sta ik stokstijf stil op de plaats waar ik sta. En als ik het krijg als ik zit, in de auto bv ga ik door een hel, want dan kan ik niet gaan staan. Als ik het krijg en dan heel rechtop ga staan dan schier "het"eerst door naar boven tegen mijn rib, en dan plopt "het"weer langzaam naar beneden met een soort kronkeling naar links en rechts. Het lijkt dan net alsof er een kind in zit te schoppen.
Kun je de video camera niet in de aanslag laten liggen, als je die hebt, dat iemand het dan kan filmen als je het weer krijgt? Ik denk dat ik dat ook maar eens ga doen, want dit is toch te gek voor woorden dat niemand er iets aan kan doen.
Mijn huisarts houd het maar op een spastische dikke darm, dat is ook wel lekker makkelijk.... Rolling Eyes
Sterkte in ieder geval en als ze in het academisch wel wat vinden laat het me dan even horen. Al betwijfel ik het.

Groetjes Irene
mnorder81
BerichtGeplaatst: 05-06-2009 20:43 Reageer met quote

ik heb dus wel last van een spastische dikke darm.. deze zet vaak om en komt dan tegen mijn zwevende rib aan die daardoor aangedrukt wordt en waardoor het lijkt dat er iets "POPT".
HEEL NORMAAL..
alleen vet raar en af en toe pijnlijk gevoel.
Beetle
BerichtGeplaatst: 24-06-2009 13:42 Reageer met quote

Ben naar de Traumapolie geweest, deze wilde nogmaals een MRI laten maken van mijn linker bovenhelft. Hij wilde uitsluiten dat het geen gebroken rib was (die weer kaarsrecht in zijn vorm valt, dit vermoed de arts nog steeds), of long vast gergoeid tussen mijn ribben, of een vetbult was. Helaas na overleg hebben ze de MRI afgemeld omdat men daar niets nieuws op zou zien vergeleken bij de CT en echo.

Met andere woorden, we kunnen niets meer voor u doen. Behalve als het gebeurt je dan direct naar de EHBO komt. Aangegeven dat eer ik er ben of eer er een dokter aan mijn bed staat : de rib" weer op zijn plek is geschoten en men dus weer niets kan vinden.

Open snijden werd ook nog genoemd maar dat is te riskant, je kan er meer pijn of meer kapot mee maken. Tja en waar moet je naar zoeken...

Dus dat was het helaas. Nu laat ik het allemaal maar bezinken en dan naar het Academisch ziekenhuis.

Ps. Hij vondt dit overigs wel een bijzonder verhaal, nog nooit eerder gehoord en meegemaakt, de foto's die ik met mijn mobiel gemaakt had spraken hem wel erg aan... Alleen heb ik daar weinig aan haha, inderdaad volgende keer een camera in aanslag houden.

spastische dikke darm is uitgesloten en een zwevende rib ook...
BMDK
BerichtGeplaatst: 20-02-2016 12:33 Reageer met quote

ik kwam op dit forum terecht omdat ik aan goochelen was op beweging onder ribbenkast. ik heb precies hetzelfde. wanneer ik mijn schoenen of sokken aantrek. ik krijg dan bijna geen adem meer en moet echt rechtop gaan staan en wachten tot het weer wegrolt en zakt. pijn doet het niet echt, gewoon een naar gevoel. ik maakte me nogal zorgen, maar ben een beetje gerust gesteld nu ik alles heb gelezen. ik dacht zelf namelijk misschien is het wel een tumor. Nu ben ik de laatste jaren wel dikker geworden (overgang). misschien voel ik daarom dingen die me eerder onbekend waren?
Beetle
BerichtGeplaatst: 20-02-2016 14:37 Reageer met quote

Hoi, nou ik heb er nog steeds last van, en nog steeds geen duidelijkheid, soms denk ik dat het met hart is, maar na recht staan rolt het weer terug zeg maar. Vreemde gevallen zijn we denk ik. Een oplossing hebben ze niet terwijl er toch echt wat uit je lichaam puilt. Probeer er mee om te gaan maar makkelijk is het niet omdat je er bijna dagelijks mee geconfronteerd wordt en er rekening mee moet houden. Sterkte in ieder geval. Denk zelf niet dat het door lichaams veranderingen komt. Maar goed, ik ben geen dokter.
BMDK
BerichtGeplaatst: 21-02-2016 8:05 Reageer met quote

bedankt in ieder geval Beetie dat jij je verhaal hier hebt geplaatst 7 jaar geleden. Door jou ga ik nu de hele malle molen niet in, want het is want ze weten toch niet wat het is. Inderdaad mee leren leven en de vertrouwen nu dat het niet iets levensbedreigends is, helpt daar enorm bij.
schrijvertje
BerichtGeplaatst: 19-01-2017 22:24 Reageer met quote

En nog steeds last van datzelfde gevoel, en nog steeds geen oplossing van wat het kan zijn. De huisarts blijft maar zeuren over een spastische dikke darm, maar ik heb gekeken naar de symptomen en ik heb geen van die kenmerken, dus?? Iemand nog een idee van wat het kan zijn? Shocked
Kramprib
BerichtGeplaatst: 14-07-2017 14:54 Reageer met quote

Hallo hier nog iemand met dezelfde klachten. Ik heb het al ruim twee jaar. Dacht eerst dat t door de derde zwangerschap kwam, maar het wordt alleen maar erger de laatste tijd. Als het erin schiet vormt zich een soort blok onder mn rechterrib. En dan moet ik doodstil blijven zitten. Niet normaal wat een helse pijn! Ik ben nog nooit naar de dokter geweest omdat t alleen bij bewegen opzet. Ik denk zelk ook soms dat t een tumor is, maar waarom zou het dan alleen komen bij het bukken? Moet ik naar de dokter of vertrouwen jullie het inmiddels??
Index > Overige ziekten > Darm schiet onder mijn ribben
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring