Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Prikkende jeuk over hele lichaam
Auteur Onderwerp: Prikkende jeuk over hele lichaam
Mr.a
BerichtGeplaatst: 27-02-2015 20:40 Reageer met quote

Geachte heer,

Ik had een kleine vraagje heb je die jeuk nog steeds? Ik heb namelijk sinds me 19e last van nu ik 26 ben is jeuk nog hefiger geworden en het bellemerd in zoveel dingen. Ik wilde vragen of eventueel al een oplossing ervoor gevonden heb

nlkooy01 schreef:
Hallo allemaal,

wat jullie beschrijven is begonnen vanaf mijn 16e en aangezien ik 44 ben heb ik dus 28 jaar jeuk.
(ik heb nog 2 broers met exact hetzelfde probleem)
Probleem begon plotseling na het douchen. Ik werd compleet gek en was blij als de jeuk na een half uur over was. Dat duurde jaren voordat het minder werd.

Later kreeg ik jeuk bij het opstaan, inspanning, zweten op mijn buik liggen, zwemmen sauna en soms midden in de nacht wakker worden van jeuk op mijn bovenbenen. Na enige afkoeling (op een koude bank) gaat slapen wel weer maar het breekt je op.

Er zijn maar 4 weken per jaar dat ik het niet heb en dat is in zuid-frankrijk (ander klimaat en zon). Fantastisch!
Ik heb in al die jaren vele oplossingen gezocht maar helemaal weg gaat het niet.
De dermatoloog geeft aan dat de zenuwen te dicht onder mijn huid liggen en dat deze dus extra geprikkeld worden, met als afsluitende zin "je kunt er heel oud mee worden"
Lichttherapie op zijn advies (rechtsreeks UV licht in korte tijd toedienen)leek een oplossing maar een paar maanden achterhaald. (lijkt op een zonnebank nmaar dan heftiger.

Wat nu bij mij het beste helpt zijn 2 shampoos nl. Kneipp amandeldouche en standaard Sanex douchegel.
Tevens een biertje drinken of biergistpillen. Als ik gen bier drink of biergistpillen neem is de reactie heftiger.
Ik ga echter wel jullie div. adviezen/ideeen ter harte nemen. Misschien zit er iets bij dat ik er ooit van af kom.
Als jullie nog nieuwe ideeen hebben laat het weten
yeewahchong
BerichtGeplaatst: 04-04-2015 4:17 Reageer met quote

DIT IS GEEN RECLAME VOOR EEN BEPAALD PRODUCT OF METHODE! Alles wat ik hierin zeg is oprecht om hopelijk iemand te helpen. Als eerste wil ik iedereen veel sterkte wensen met dit probleem. Ik heb het zelf ook, alleen dan alleen voor zes maanden en ik erger me hier al rot aan. De bulten komen vaak tijdens het werken, waar het heel warm en stressvol is. Ik krijg dan kleine bultjes die uiteindelijk een massieve vlek vormen rond mijn buik, rug, schouders en armen. Ik kan hierdoor vaak niet slapen in de nacht en als mijn wekker afgaat rond een uur of acht, voel ik het nog steeds op mijn rug. Soms duikt het zomaar ineens op en dan heb ik niet eens stress gehad of inspanning verricht. Ik baal er zo van omdat ik schoolexamens heb. Er zijn een aantal dingen die me zijn opgevallen. Omte beginnen heb ik al astma sinds groep zeven. Hier heb ik echter nooit last vangehad tot vorig jaar oktober, nadat ik ziek was geworden, bleef ik een hoest aanhouden van 3 maanden lang. Uiteindelijk zijn ze erachter gekomen dat het om astma gaat en kreeg ik hier medicijnen voor. Ik ben zo blij dar dit probleem achter de rug is. Tegelijkertijd kreeg ik weleens af en toe een paar nachtjes last van urticaria, maar nooit dat het me echt stoorde. Tijdens het innemen van de medicijnen merkte ik dat ik steeds meer last kreeg, daarom heb ik een ander soort medicijn gekregen. Dit had ook niet geholpen. De HA wist uiteindelijk ook geen raad meer en ik bedacht me toen dat er waarschijnlijk iets fundamenteels fout was in mijn lichaam. Ik heb gelukkig nooit last gehad van mijn gezondheid tot aan vorigjaar, en toen was het meteen ook alles waar ik last van had. Nu weet hoe velen van jullie denken over acupunctuur (wat ik overigens ook altijd heb gedacht tot laatst), namelijk dat het nogal zweverig is en een placebo effect heeft op de mensen met positieve resultaten. Het klinkt heel vreemd, maar misschien biedt het een mogelijke oplossing voor je als je uit balans bent, zowel op emotioneel als op fysieke vlak. Ik realiseerde me dat het het proberen waard is (als je een verzekering heb op alternatieve geneeswijzen, ik raad het je dan echt aan). Daarom ga ik morgen beginnen aan mijn acupunctuurkuur en ik ben zo benieuwd naar wat het gaat opleveren. Ik zal jullie daarom ook op de hoogte houden van de behandelingen en de effecten ervan. Mocht je acupunctuur willen uitproberen, let er dan op dat je je goed informeert over waar je naartoe gaat. Er zijn veel geldoplichters maar ook oprechte mensen die je willen helpen. Lees reviews op internet en vraag aan kennissen of collega's of ze een goede ervaring hiermee hebben. Succes allemaal naar het vinden van een oplossing, ik wens jullie nogmaals veel sterkte!
Kritisch
BerichtGeplaatst: 06-04-2015 22:53 Reageer met quote

‘Het is onvoorstelbaar hoeveel hiervan al wetenschappelijk is aangetoond, maar hoe weinig daarvan bekend is’

‘Exorfinen zitten ook in onze boterham met kaas, waarvan we denken dat die gezond is’

Orthomoleculair therapeut Michael van Gils:

‘Het endorfinesysteem bepaalt onze gezondheid’

Reuma, MS, ME, depressiviteit, dementie, psychoses, schizofrenie, kanker, de ziekte van Crohn, colitis. Uiteenlopende ziekten met één en dezelfde onderliggende oorzaak: een verstoord endorfinesysteem. Dat zegt Michael van Gils (44) die (promotie)onderzoek doet naar de invloed van het menselijk endorfinesysteem op het immuunsysteem. ‘Tachtig procent van alle ziekten is op te lossen door het endorfinesysteem weer in orde te brengen’, is zijn overtuiging.

Endorfine is vooral bekend als het ‘gelukshormoon’ dat vrijkomt na een rondje hardlopen. Maar er zijn heel veel verschillende endorfines. Elk heeft zijn eigen invloed in het lichaam. “We kennen nu honderd processen in het lichaam die door endorfines worden aangestuurd”, vertelt Michael van Gils, directeur van Thalamo, centrum voor preventieve, innovatieve en orthomoleculaire geneeskunde in Eindhoven. “Maar het zijn er misschien wel duizend. Toch geeft wat we nu weten voldoende aanleiding om te geloven dat het endorfinesysteem voor een belangrijk deel onze gezondheid bepaalt.”
Dat zit zo: “Op de wand van elke cel zitten opioïde-receptoren: ‘poortjes’ die opioïden naar binnen laten”, legt hij uit. “Er zijn lichaamseigen opioïden: endorfine en endomorfine. En lichaamsvreemde opioiden: exorfinen en morfine. Beide hechten zich aan de receptoren van het endorfinesysteem. De lichaamsvreemde opioiden gedragen zich als een concurrent van de lichaamseigen opioïden. Hierdoor vermindert de werking van het endorfinesysteem en alle functies die daaraan gekoppeld zijn.”

‘Grootste bedreiging’
“Van de lichaamsvreemde opioïden vormen exorfinen de grootste bedreiging voor ons endorfinesysteem”, vervolgt Van Gils. “Het zijn morfine-achtige eiwitten uit voeding die in ruime mate voorkomen in koemelk, gluten,soja en spinazie en in zeer beperkte mate ook in maïs en eieren. Exorfinen zitten dus in onze boterham met kaas, waarvan we denken dat die gezond is.”

De opioïde-receptoren aan de wand van de cel zien exorfinen aan voor gewone, lichaamseigen endorfines. Zo komen ze de cel in. Wanneer er teveel exorfinen de cel in willen, sluit ‘de poort’ om de cel te beschermen tegen een overdosis. Goede, noodzakelijke endorfines kunnen vervolgens onvoldoende of niet meer naar binnen. Op dat moment raakt het endorfinesysteem ontregeld. Met uiteenlopende klachten tot gevolg. “Bij een gezonde spijsvertering worden exorfinen gewoon afgebroken in de darmen”, vertelt Van Gils. “Dan komen ze niet de cel in. Maar mis jij het DPP IV-enzymen, dan veroorzaken exorfinen ontstekingen en uiteindelijk kleine gaatjes in de darmen. Zo komen ze in je bloed en zelfs in je hersenen terecht. Daar kunnen ze zenuwcellen beschadigen, (auto) immuunreacties veroorzaken en ontstekingen in de hersenen tot gevolg hebben.”
Ook het ontgiftingssysteem van de lever – aangestuurd door het endorfinesysteem – werkt dan niet meer optimaal. Van Gils: “Schadelijke stoffen worden niet goed afgebroken en blijven achter in het lichaam. In een groot regulier onderzoek onder vrouwen met borstkanker, werd een belangrijke ontdekking gedaan. Het vetweefsel in de borsten van al deze vrouwen bevatte een abnormaal hoog gehalte aan toxische stoffen. Opvallend, vonden de onderzoekers, maar zoeken naar de oorzaak hiervan bleef achterwege. Die zou kunnen liggen in een haperend ontgiftingssysteem. Ook het afvoeren van zuren in het lichaam gebeurt onvoldoende wanneer de lever niet goed functioneert. Verzuring - dat wist Moerman ook – verhoogt de kans op kanker.”

Opzienbarende resultaten
Dat exorfinen schadelijk zijn voor de gezondheid is al zeker twintig jaar bekend. België en Nederland lopen in kennis hierover achter op Noorwegen en Amerika waar meer onderzoek is gedaan naar de werking van exorfinen. Inmiddels staat wetenschappelijk vast dat ze werken als endorfine-imitators, die de gevoeligheid van endorfine, dopamine en insuline verlagen. Ook verhogen ze de (aanmaak van) stresshormonen en verlagen ze de weerstand tegen infecties en kanker, volgens Van Gils.

Lange tijd was het onmogelijk bij patiënten vast te stellen of er inderdaad sprake is van een verstoord endorfinesysteem. Vijf jaar geleden is in Noorwegen een machine in gebruik genomen die uit de urine van patiënten de exorfine(n) filtert en het exorfinegehalte nauwkeurig meet. Dat was een grote doorbraak. Voortaan is met een relatief eenvoudig urineonderzoek vast te stellen welke voeding iemand beter kan laten staan. Niet omdat hij er allergisch op reageert, maar omdat hij de exorfinen uit bijvoorbeeld koemelk niet afbreekt en er daardoor een stapeling van exorfinen in zijn lichaam ontstaat met een verstoord endorfinesysteem tot gevolg.

Diabetes type 1?
Het is zijn eigen ziektegeschiedenis die Michael van Gils, van oorsprong sport- en gezondheidsinstructeur en politierechercheur, op het spoor bracht van de orthomoleculaire geneeskunde. Vijftien jaar geleden kreeg hij de diagnose diabetes type 1, een aandoening die betekent dat zijn lichaam geen insuline meer aanmaakt.
Toch injecteerde hij nooit insuline, zegt hij. In plaats daarvan volgde hij het advies op van een bevriende arts, die zei: stop met gluten, minder met suiker en neem een paar goede supplementen.
Tijdens zijn eerstvolgende bezoek aan het ziekenhuis constateerde de internist tevreden dat zijn bloedsuikerspiegel prima in orde was.

“De internist vond het merkwaardig. Zelf geloofde ik het eerst ook niet”, zegt hij. Inmiddels heeft hij een theorie. “De heersende opvatting is dat de insulineproducerende cellen bij diabetes type 1 vernietigd zijn door een verkeerde reactie van het immuunsysteem. Ik denk echter dat de cellen uitgezet zijn, en dat je de ziekte kunt omkeren als het lukt om de cellen weer ‘aan’ te zetten.” Hij vervolgt: “Of ik heb een foute diagnose gehad. Maar ik had wel alle symptomen die bij diabetes horen. Bloedsuikerwaarden van 20, voortdurend dorst, veel plassen.”

Rode draad
Zijn persoonlijke geschiedenis zorgde ervoor dat hij beroepsmatig een andere weg insloeg. Hij volgde opleidingen over voeding en gewicht en orthomoleculaire geneeskunde en werd onderzoeker en therapeut bij de Linus Pauling kliniek. Sinds een paar maanden is Van Gils directeur van Thalamo, een centrum waar hij met een immunoloog, een psychiater, een neuroloog en een huisarts de oorzaak van ziekten probeert op te sporen door onder andere het exorfinengehalte in de urine te meten.

Van Gils bestudeerde inmiddels 1290 reguliere onderzoeken over de werking van het endorfinesysteem. Hij is verrast over wat wetenschappelijk is aangetoond. Omdat de ‘rode draad’ tussen de losse uitkomsten nog ontbrak, brengt hij die zelf aan. Veel van zijn kennis draagt hij via lezingen over aan artsen en patiënten in Nederland.
Tijdens de voorbereidingen van een lezing werd van Gils door een professor gevraagd om te promoveren op de relatie tussen het endorfinesysteem en het immuunsysteem. Daar is hij nu mee bezig. “Tijdens mijn onderzoek, dat nu vier jaar duurt, ontdekte ik hoe het komt dat mijn insulinegehalte op peil bleef, nadat ik glutenvrij ging eten. Het endorfinesysteem blijkt voor 26,7 procent verantwoordelijk te zijn voor de insulineaanmaak in het lichaam.”

AD(H)D
“In onze kliniek hebben we inmiddels opzienbarende resultaten gezien”, vertelt hij. “Bijvoorbeeld bij kinderen met AD(H)D. In 2,5 jaar heb ik zo’n 1200 kinderen behandeld. Bij 80 procent zijn de resultaten zeer positief. En dat met voornamelijk aangepaste voeding. Ook een ziekte als MS is goed te behandelen door het endorfinesysteem weer in balans te krijgen. Zelfs de gevolgen van de ziekte zijn dan te behandelen. Het lijkt erop - hoewel ik dat niet kan bewijzen - dat de beschadigde zenuwen zich voor een deel herstelden, waardoor een patiënte in een rolstoel inmiddels weer loopt!”
“Ik ben zelf ook verrast door deze resultaten, maar ook nuchter omdat er nog veel onderzoek gedaan moet worden. Het boeit me en maakt dat ik me nog gemotiveerder inzet om de werking van het endorfinesysteem te doorgronden.”

Van Gils schat dat zo’n tachtig procent van alle ziekten is op te lossen door het endorfinesysteem weer in balans te brengen. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. “Het is ook ongelooflijk”, beaamt hij. “Maar er worden zoveel verschillende processen in het lichaam aangestuurd door het endorfinesysteem - het ontgiftingssysteem van de lever, de hormoonhuishouding, de psyche – dat het ook veel verschillende ziekten kan veroorzaken wanneer het ontregeld raakt. Het is onvoorstelbaar hoeveel hiervan al wetenschappelijk is aangetoond, maar hoe weinig daarvan bekend is.”

Hoe verklaart hij dat? “In Noorwegen is het al meer bekend dan in ons land. De Noorse arts Reichelt deed dertig jaar onderzoek naar het menselijk endorfinesysteem. Hij ontdekte de link met allerlei psychische stoornissen, zoals depressiviteit, schizofrenie, dementie en AD(H)D. De Noorse overheid financiert deze onderzoeken. In ons land doet de overheid dat niet en er is geen enkele andere partij in geïnteresseerd. Want al is het voor de geneeskunde buitengewoon boeiend, commercieel gezien is het niet interessant. Een verstoord endorfinesysteem breng je weer in balans met een magnesiumsupplement, enzymen, een (tijdelijk) goedkoop medicijn en vooral: aangepaste voeding. Daar loopt de farmacie wereldwijd niet warm voor.”

Thalamo
Thalamo, preventieve, innovatieve en orthomoleculaire geneeskunde is een overkoepelende organisatie waarin Michael van Gils samen met arts Ashwyn Schotberg spreekuren verzorgt met betrekking tot endorfineproblematiek. “Thalamo is het Griekse woord voor een deurloze ruimte in huis”, legt Michael uit. “Dat symboliseert onze toegankelijkheid, zowel voor de reguliere als de complementaire geneeskunde.”
Thalamo heeft spreekuren in Haarlem Amsterdam en Eindhoven. (Huis)artsen, immunologen, psychiaters en psychologen kunnen doorverwijzen naar Thalamo (www.thalamo.nl)
asseya
BerichtGeplaatst: 07-04-2015 6:54 Reageer met quote

Ik denk dat ik de meeste van jullie kan af helpen van jullie verschrikkelijke jeuk.
De meeste verhalen die ik hier lees, heb ik zelf ook meegemaakt en de andere verhalen bevestigen mijn vermoeden.
Ik had een paar maanden geleden ook verschrikkelijke jeuk. Vele huisartsen en dermathologen geraadpleegd, maar niets kon me uiteindelijk afhelpen van die verschrikkelijke jeuk. Tot ik zelf op het internet ging zoeken, wat die verschrikkelijke jeuk kon zijn. Toen ik dacht het gevonden te hebben. Heb ik op eigen vraag een zalf en tabletten voorgeschreven gekregen. Namelijk een zalf en tabletten tegen schurftmijt. En geloof me, wanneer je het juist doet, ben je na 3 weken van je jeuk vanaf. Maar doordat ik niet alle regels had opgevolgd. Had ik het na enkele weken daarna terug. Het vraagt veel werk, maar het loont en je bent uiteindelijk af van die verschrikkelijke jeuk.
Wanneer er meerdere mensen in uw omgeving last hebben van die jeuk, mag je er bijna zeker van zijn, dat het over schurftmijt gaat. Want gaat over door lichamelijk contact. (Handschudden, kus, knuffel, sex, enz...)
De schurftmijt is het actiefst op warme en vochtige (zweten) momenten. (Slapen, sporten)
Ik zelf heb al mijn informatie gevonden op : www.huidziekten.nl/folders/nederlands/scabies.htm
Zoals ik al zei, je kan er snel vanaf zijn, zeer snel zelfs. (8-12 uur) Maar je moet er veel voor doen. Voordat alles uit je huis is. Want als 1 beeste het kan overleven. Is alle moeite voor niets geweest.
Laat het me weten of het jullie geholpen heeft.
asseya
BerichtGeplaatst: 07-04-2015 10:52 Reageer met quote

Beste Peter,

Heb je nog steeds die verschrikkelijke jeuk ?


Petertje01 schreef:
Hallo,

Ik heb al een lange tijd last van prikkelend jeuk over mijn hele lichaam. Ik ben al eens naar de dokter geweest alleen die kon er geen antwoord op geven behalve dat mijn huid gevoelig is.

Het gebeurt als ik bijv. douche, op de fiets zit, of als ik in bed lig. Maar ook bijv. als ik bijna begin te zweten of als ik zenuwachtig word.
En elke keer komt het zelfde jeuk op een bepaald lichaamsdeel terug.
Bijvoorbeeld als ik fiets in de winter, dan is mijn hele lichaam warm, behalve mijn hoofd voeten handen. Dan beginnen die plekken ook als een gek te jeuken. En hetzelfde is als ik in bed lig. Dan hebben mijn voeten het koud en die beginnen dan ook te jeuken.

Het heeft niet alleen met de kou te maken denk ik. Ook als bijv. dit typ dan jeukt het ook al, en in de douche jeukt mijn hele lichaam terwijl het gewoon warm is.

Vroeger ( 2 jaar geleden) als het begon te jeuken kwam er ook heeeeel veeeel rode stipjes op mijn lichaam. Die komen nu niet meer.

Het is een soort gevoel van dan 100 naalden in je lichaam steken en als het eenmaal begint moet ik jeuken totdat het weg is.

Wat mij ook opgevallen is, als bijv. mijn linker hand/pols/voet jeukt, dan doet de rechter kant dat ook tegelijk. En als ik een plek jeuk, dan gaat de jeuk daar weg en komt het gelijk op een andere plek terug bijv. mijn rug.

Wie herkent dit en kan mijn meer hierover vertellen.
asseya
BerichtGeplaatst: 07-04-2015 15:34 Reageer met quote

Beste,

Hebben jullie ondertussen die jeuk nog ?

Mr.a schreef:
Geachte heer,

Ik had een kleine vraagje heb je die jeuk nog steeds? Ik heb namelijk sinds me 19e last van nu ik 26 ben is jeuk nog hefiger geworden en het bellemerd in zoveel dingen. Ik wilde vragen of eventueel al een oplossing ervoor gevonden heb

nlkooy01 schreef:
Hallo allemaal,

wat jullie beschrijven is begonnen vanaf mijn 16e en aangezien ik 44 ben heb ik dus 28 jaar jeuk.
(ik heb nog 2 broers met exact hetzelfde probleem)
Probleem begon plotseling na het douchen. Ik werd compleet gek en was blij als de jeuk na een half uur over was. Dat duurde jaren voordat het minder werd.

Later kreeg ik jeuk bij het opstaan, inspanning, zweten op mijn buik liggen, zwemmen sauna en soms midden in de nacht wakker worden van jeuk op mijn bovenbenen. Na enige afkoeling (op een koude bank) gaat slapen wel weer maar het breekt je op.

Er zijn maar 4 weken per jaar dat ik het niet heb en dat is in zuid-frankrijk (ander klimaat en zon). Fantastisch!
Ik heb in al die jaren vele oplossingen gezocht maar helemaal weg gaat het niet.
De dermatoloog geeft aan dat de zenuwen te dicht onder mijn huid liggen en dat deze dus extra geprikkeld worden, met als afsluitende zin "je kunt er heel oud mee worden"
Lichttherapie op zijn advies (rechtsreeks UV licht in korte tijd toedienen)leek een oplossing maar een paar maanden achterhaald. (lijkt op een zonnebank nmaar dan heftiger.

Wat nu bij mij het beste helpt zijn 2 shampoos nl. Kneipp amandeldouche en standaard Sanex douchegel.
Tevens een biertje drinken of biergistpillen. Als ik gen bier drink of biergistpillen neem is de reactie heftiger.
Ik ga echter wel jullie div. adviezen/ideeen ter harte nemen. Misschien zit er iets bij dat ik er ooit van af kom.
Als jullie nog nieuwe ideeen hebben laat het weten
Joris75
BerichtGeplaatst: 04-01-2016 16:27 Reageer met quote

Beste happy1968 ben zelf in 2010 2011 in Indonesie geweest en heb exact de zelfde klachten als jullie lijkt wel of er beestjes over mijn hoofd lopen en van de zwarte balletjes en peultjes met harde haartjes loop er al 5 jaar mee ben ook naar Havenziekenhuis geweest en loop nog steeds bij de dokter heb nu affusine crime om op de plekken te smeren die ontstoken zijn: sommige peultjes krap ik open en dan komt er een soort vloeistof uit en daarna heb ik daar een echte ontsteking die ook erg lang blijft, met deze zalf lijkt het erop dat deze iets beter weggaan. Je hebt gelijk het is echt om gek van te worden weet ook niet wat te doen laat in ieder geval weten als ik een oplossing hiervoor heb maar heb zelf hard hoofd in.
Eleven
BerichtGeplaatst: 12-01-2016 1:01 Reageer met quote

Lieve mensen,

Ik leef met jullie mee, wat een ellende om altijd last te hebben van die jeuk. Ik heb er zelf ook last van, herken veel van de verhalen. Ik wil jullie als tip geven magnesium-olie te gebruiken. Dit helpt echt heel erg goed tegen de jeuk.
Hamme
BerichtGeplaatst: 23-02-2016 3:13 Reageer met quote

Ook ik heb de jeuk nog steeds, maar een airco in mijn slaapkamer helpt enorm. Ik heb de indruk dat een hoge luchtvochtigheid de jeuk triggert want als ik de airco aan heb, dan heb ik geen jeuk.
Wikileaksz
BerichtGeplaatst: 11-08-2016 8:51 Reageer met quote

Wellicht een late reactie.
Maar hebben de mensen hier met deze klachten toevallig Antipsychotica of anti histamine tabletten gehad in het verleden?
Ik zelf namelijk wel, voor het slapen.
Nadat ik stopte met deze middelen, kreeg ik exact de zelfde klachten.
En ja deze klachten kunnen maanden, tot jaren aanhouden.

Als de jeuk niet meer te dragen is, vraag je huis arts om 'Cetirizine'
Dit neemt de jeuk klachten weg, let wel op.
Slik dit middel niet dagelijks, want dat zorgt ervoor dat als je met die medicatie stopt.. je exact dezelfde klachten terug krijgt.
Mr destroyer
BerichtGeplaatst: 19-08-2016 5:59 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Ik heb namelijk ook jeukende problemen. Bv. Als ik mij aan het douchen ben of als ik net klaarben met douchen, als ik sport, als ik in de zon loop of als ik in mijn bed lig en het warm krijg. Soms ook door stress. Dan krab ik en krijg ik rode vlekken die na 10 minuten weg zijn. Heb het bijna overal. Ik heb het probleem 2 jaar denk ik. Ik ben nu 14. Ik heb er eigenlijk nog niks aan gedaan. Weet iemand een oplossing?

Groeten
Wikileaksz
BerichtGeplaatst: 19-08-2016 6:12 Reageer met quote

cetrizine of een andere anti histamine werkt tegen de jeuk. zelfde medicatie als voor hooi koorts. ik kan je garanderen dat se jeuk weg gaat.
Marry1968
BerichtGeplaatst: 19-08-2016 22:53 Reageer met quote

Hallo allemaal, ik las ook ergens dat biergist eventuele externe plaaggeesten zou weren. En het scheelt bij mij zeker qua jeuk.

Hebben jullie ook last van je gewrichten?
annettexx1900
BerichtGeplaatst: 26-08-2016 0:48 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ik heb precies dezelfde klachten als iedereen hier beschrijft: de jeuk begon bij mij van de een op de andere dag toen ik 16 jaar was. Ik kwam onder de douche vandaan en binnen een paar minuten werd ik gek van de jeuk: alsof er allemaal prikken van onder mijn huid naar boven werden gegeven. Inmiddels ben ik 51 jaar en sinds een jaar of 8 is het wat minder. Vroeger allerlei onderzoeken gehad en medicatie geslikt, maar helaas werd er geen duidelijke oorzaak gevonden en hielpen de antihistaminica niets. Ongeveer 18 jaar geleden kreeg ik in een reformwinkel iets waar dolichos inzat en dat hielp. Helaas was dat in de periode dat heel veel homeopatische middelen niet meer verkocht mochten worden. Gelukkig kon ik via via een dolichos complex bestellen. Dit wordt samengesteld in België heb ik begrepen. Het voorschrift is 15 druppels,maar ik heb veel meer nodig. Maar de jeuk gaat echt weg! In het verleden krabte ik wel met haarborstels om die vreselijke pijnjeuk weg te krijgen. Het rare was namelijk dat de jeuk verdween als ik dat deed: ik kreeg dan een warm gloeiend gevoel op die plek en daardoor verdween de jeuk denk ik. Helaas heeft mijn dochter het ook en die heeft het nog frequenter dan ik het had. Bij mij was het echt aanvalsgewijs: in het begin alleen op armen en benen na het douchen. Daarna ook op mijn onderbenen precies op het randje va de sokken, op mijn billen als ik van de koude fiets in een warme ruimte kwam. De prikkende jeuk breidde zich uit, maar kon ook maanden weg blijven. Ik heb jaren gedacht dat ik de enige was. Huisartsen hadden er nooit van gehoord, dermatologen ook niet, werd zelfs geopperd dat het psychisch zou zijn. Maar voor mijn gevoel was het echt een fysieke reactie. Heb zelf verklaringen gezocht en lang gedacht dat het door het vocht gehalte in de lucht kwam. Nu denk ik dat het misschien ook door hormonen kan komen. Na mijn 40e is het namelijk veel minder voorgekomen, ik heb nog wel jeuk, maar minder frequent. Zodra ik jeuk heb, neem ik die druppels. Mijn dochter heeft altijd een flesje bij zich want zij heeft helaas bijna altijd jeuk. Ook dit is van de een op de andere dag begonnen. Ook in de pubertijd. Het is nu heel erg warm in Nederland en ik heb weer erge jeuk dus besloot ik op internet te zoeken of er iets over deze rare jeuk te vinden was. Nu lees ik dat er veel meer mensen last van hebben dan ik had gedacht. Gelukkig heb ik die druppels zodat de jeuk verdwijnt, anders zou ik radeloos van de jeuk worden. Misschien hebben jullie hier iets aan? Ik hoop het!
annettexx1900
BerichtGeplaatst: 26-08-2016 0:48 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ik heb precies dezelfde klachten als iedereen hier beschrijft: de jeuk begon bij mij van de een op de andere dag toen ik 16 jaar was. Ik kwam onder de douche vandaan en binnen een paar minuten werd ik gek van de jeuk: alsof er allemaal prikken van onder mijn huid naar boven werden gegeven. Inmiddels ben ik 51 jaar en sinds een jaar of 8 is het wat minder. Vroeger allerlei onderzoeken gehad en medicatie geslikt, maar helaas werd er geen duidelijke oorzaak gevonden en hielpen de antihistaminica niets. Ongeveer 18 jaar geleden kreeg ik in een reformwinkel iets waar dolichos inzat en dat hielp. Helaas was dat in de periode dat heel veel homeopatische middelen niet meer verkocht mochten worden. Gelukkig kon ik via via een dolichos complex bestellen. Dit wordt samengesteld in België heb ik begrepen. Het voorschrift is 15 druppels,maar ik heb veel meer nodig. Maar de jeuk gaat echt weg! In het verleden krabte ik wel met haarborstels om die vreselijke pijnjeuk weg te krijgen. Het rare was namelijk dat de jeuk verdween als ik dat deed: ik kreeg dan een warm gloeiend gevoel op die plek en daardoor verdween de jeuk denk ik. Helaas heeft mijn dochter het ook en die heeft het nog frequenter dan ik het had. Bij mij was het echt aanvalsgewijs: in het begin alleen op armen en benen na het douchen. Daarna ook op mijn onderbenen precies op het randje va de sokken, op mijn billen als ik van de koude fiets in een warme ruimte kwam. De prikkende jeuk breidde zich uit, maar kon ook maanden weg blijven. Ik heb jaren gedacht dat ik de enige was. Huisartsen hadden er nooit van gehoord, dermatologen ook niet, werd zelfs geopperd dat het psychisch zou zijn. Maar voor mijn gevoel was het echt een fysieke reactie. Heb zelf verklaringen gezocht en lang gedacht dat het door het vocht gehalte in de lucht kwam. Nu denk ik dat het misschien ook door hormonen kan komen. Na mijn 40e is het namelijk veel minder voorgekomen, ik heb nog wel jeuk, maar minder frequent. Zodra ik jeuk heb, neem ik die druppels. Mijn dochter heeft altijd een flesje bij zich want zij heeft helaas bijna altijd jeuk. Ook dit is van de een op de andere dag begonnen. Ook in de pubertijd. Het is nu heel erg warm in Nederland en ik heb weer erge jeuk dus besloot ik op internet te zoeken of er iets over deze rare jeuk te vinden was. Nu lees ik dat er veel meer mensen last van hebben dan ik had gedacht. Gelukkig heb ik die druppels zodat de jeuk verdwijnt, anders zou ik radeloos van de jeuk worden. Misschien hebben jullie hier iets aan? Ik hoop het!
tarkus
BerichtGeplaatst: 01-09-2016 15:42 Reageer met quote

Ik heb het probleem al jaren en vooral als ik ga zweten (warmte) .Een aantal van mijn ervaringen zijn als volgt;

- proberen niet toe te geven aan de jeuk maar dat is zeer moeilijk
- als je (te hard) begint te krabben dan kan het wel 45 tot 60 minuten duren voordat het over is
- meestal begint het op mijn bovenarmen en/of bovenste gedeelte van mijn rug
- (verschillende ruimtes met) te grote warmte verschillen werken averrechts
- kan gebeuren als je in bed ligt en tot rust komt
- na het douchen niet afdrogen of met de handdoek voorzichtig deppen. Niet wrijven !!!
- ik gebruik medicijnen als seroquel, valsartan en efexor
- ik gebruik geen zeep meer bij het douchen of badschuim
- op één of andere manier is de spierspanning in mijn lichaam (vooral rug) sowieso al groot
- heb een droge huid

Het lijkt misschien wel een soort van stress-sensatie of iets wat er uit moet. Je lichaam reageert immers niet voor niets. Nadat geconstateerd was dat mijn bloeddruk te hoog was heb ik hiervoor valsartan gekregen.
Daarna heb ik er nooit meer last van gekregen totdat ik 2 weken geleden mij weer in het zweet werkte.

Om een allergie uit te sluiten zou je zeggen dat je evt bloed kunnen laten prikken maar ik weet niet of dat 100% waterdicht is. Kan iemand hier iets over zeggen hoe je hiermee het beste te werk kan gaan ?

Door veel ervaringen uit te wisselen kunnen we hopelik elkaar helpen maar ieder mens is wel anders en dat kan het lastig maken

Alvast bedankt voor de reakties !!
anital1975
BerichtGeplaatst: 03-09-2016 17:45 Reageer met quote

hallo,

Ik heb altijd heel erg last gehad van jeuk door mijn eczeem. ik heb ook allerlei producten gebruikt alleen al voor de jeuk. maar sinds kort heb ik een product dat werkt. het is 100% natuurlijk en het werkt van binnen uit. het is een klein pakje wat je moet opdrinken waar zaadjes inzitten van gezonden planten.
Mijn jeuk was binnen een week helemaal weg en zelfs het eczeem zelf is bijna niet meer zichtbaar ( wat ik nog nooit heb gehad)
Ook mijn hoofdpijn die ik elke dag had heb ik niet meer

het merk heet RAIN en ik gebruik de SOUL en heb een paar weken ook de CORE gebruikt.

Mocht je vragen hebben dan mag je mij altijd een bericht sturen
tarkus
BerichtGeplaatst: 03-09-2016 17:55 Reageer met quote

anital1975 schreef:
hallo,

Ik heb altijd heel erg last gehad van jeuk door mijn eczeem. ik heb ook allerlei producten gebruikt alleen al voor de jeuk. maar sinds kort heb ik een product dat werkt. het is 100% natuurlijk en het werkt van binnen uit. het is een klein pakje wat je moet opdrinken waar zaadjes inzitten van gezonden planten.
Mijn jeuk was binnen een week helemaal weg en zelfs het eczeem zelf is bijna niet meer zichtbaar ( wat ik nog nooit heb gehad)
Ook mijn hoofdpijn die ik elke dag had heb ik niet meer

het merk heet RAIN en ik gebruik de SOUL en heb een paar weken ook de CORE gebruikt.

Mocht je vragen hebben dan mag je mij altijd een bericht sturen
Zijn geperste zaden in een zakje gezond?

http://tinyurl.com/juqf575
anital1975
BerichtGeplaatst: 03-09-2016 18:26 Reageer met quote

Zijn geperste zaden in een zakje gezond?

http://tinyurl.com/juqf575[/quote]

Ik heb dit ook artikel ook gelezen. alleen ik vind de titel misleidend. want er staat nergens dat het ongezond is. Er staat alleen dat er onduidelijkheid is over het vet van de zaden.

Maar bij mij werkt het. Meerdere mensen uit de familie gebruiken het voor andere kwaaltjes. En er is nog niemand geweest die geen positief effect heeft gekregen

vooral als je al zoveel middeltjes hebt gebruikt dat niet werkt dan is dit natuurlijk product het proberen waard. Er zit zelfs een niet goed geld terug garantie bij
annettexx1900
BerichtGeplaatst: 04-09-2016 12:32 Reageer met quote

Ik heb in het verleden allerlei allergie onderzoeken gehad, werd zelfs een klein stukje huid bevroren en ik heb in baden gezeten met verschillende temperaturen. En natuurlijk op die momenten totaal geen jeuk! Zo frustrerend!! Er werd geen allergie gevonden. Uit mijn bovenarm is toen een klein stukje huid genomen en dit is onderzocht, ze konden zien dat er veel histamine was. Hierdoo was wel duidelijk dat ik ergens allergisch op reageerde, maar de oorzaak werd niet gevonden. Ik denk dus dat ook bloedonderzoek niet veel zal uitwijzen.
Wat bij mij ook wel helpt is hete lucht van de föhn over mijn huid.
Index > Huidaandoeningen > Prikkende jeuk over hele lichaam
Pagina 5 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring