Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Prikkende jeuk over hele lichaam
Auteur Onderwerp: Prikkende jeuk over hele lichaam
Ceecee
BerichtGeplaatst: 20-10-2012 21:48 Reageer met quote

Beste mensen,
het klinkt allemaal zo verschrikkelijk herkenbaar, maar ipv medicatie, zouden jullie echt beter jullie leefgewoontes even bekijken. Ik heb het ook allemaal meegemaakt én haal zoveel boosdoeners uit jullie postjes naar boven:
1. laat de wasverzachters! als ik moet kiezen ts jeuk en een ietwat minder zachte was, geef me dan maar het laatste. met het laten van die producten, kreeg mijn huid opnieuw levenslust. jeuk: voorbij!
2. let op met hetgeen je doucht! hoe meer van die lekkere geurtjes erin zitten, des te groter de jeuk.
3. idem deo's en body lotions.
4. en last but not least: let aub op met kleur- & smaakstoffen & bewaarmiddelen in voeding. ik krabte me op momenten suf en de jeuk kroop van de ene naar de andere plek op mijn lichaam. 3 dagen diëten en het ergste was voorbij.
Het komt er op neer: je mag nog zoveel pillekes en zalfjes smeren als je wilt (komt enkel de pharma-industrie ten goede), de oorzaak haal je er niet mee weg. We moeten gewoon ons gezond verstand gebruiken.
Norbert7
BerichtGeplaatst: 25-01-2013 13:02 Reageer met quote

Opgelost!
Zelf kom (kwam) ik ook regelmatig wakker van ineens opkomende jeuk over de ganse rug. Je zal er wel niet gek van worden, maar het is er toch kortbij.
Een paar dagen terug was het weer van dat. Ik heb toen op volgende idee gekomen: de rugborstel uit de douche genomen, een washandje erover gedaan en dit ingedrenkt met eau-de-cologne (goedkope want is een pvc-fles van den Aldi) en de rug goed ingewreven. De jeuk was niet alleen op slag verdwenen, het deed deugt en wonder... ik heb er sindsdien al een paar dagen geen last meer van. Maar de wapens staan klaar naast mijn bed voor geval van. Misschien zullen meer mensen met de jeuklast ermee geholpen zijn. Vandaar deze post.
Groetjes...en als het niet helpt veel "krabplezier"
Kdw
BerichtGeplaatst: 01-02-2013 1:37 Reageer met quote

Vanaf mijn achtste jaar heb ik hier ook last van; inmiddels ruim 22 jaar dus.
Het was altijd na het douchen of als ik uit de zee of het zwembad kwam. In eerste instantie heeft mijn moeder toen een heel scala aan producten zonder zeep gekocht; helaas mocht dit niet helpen. Ook een homeopathisch smeersel hielp niet. Jaren en jaren heb ik gekrabt.

Bij mij heeft een dieet niet geholpen. Het dieet bestond enkel uit water, melk, thee en verse groenten en fruit van eigen land die zonder enig chemisch iets zijn opgetrokken. Wat bij mij wel heeft geholpen is het droogdeppen van de huid alsmede niet te warm douchen en na het douchen in een "koude" ruimte gaan zitten, lopen of staan. Voor mij is 17 graden al genoeg al mag het altijd kouder. Zelfs in de winter heb ik geen verwarming aan in de badkamer en staat het raam open.

Wat overigens ook heel veel invloed heeft is de zogenaamde hardheid van het water. In Zuid-Holland heb ik veel meer klachten dan in de regio Gelderland (Arnhem/Nijmegen).

Hecht er geen waarde aan maar volgens mij heeft het te maken met je porieen. Ze kunnen op de 1 op andere manier niet tegen warmte/warm vocht (zoals zweet). Inmiddels heb ik besloten toch naar een dokter te gaan want ook al kan je er oud mee worden; het geniet niet mijn voorkeur.......oud worden natuurlijk wel
Norbert7
BerichtGeplaatst: 01-02-2013 11:13 Reageer met quote

@KDW
De douche heeft er zeker iets mee te maken! We hebben hier een bepaald merk van doucheschuim (mag geen namen noemen, maar het is een Frans product is een gele verpakking), als ik dat gebruik heb ik 100% zeker prijs, en niet alleen op de rug zoals gewoonlijk maar over mijn ganse lichaam.
Koel houden helpt inderdaad maar wat als je een 'koude piet' bent?
Allemaal niet gemakkelijk hé.
Alcohol kan ook een invloed hebben denk ik al ondervonden te hebben? Ja je zou vanalles denken en proberen. Voorlopig houd ik me bij de Eau-de-Cologne als het weer zo ver is. Helpt bij mij onmiddelijk, helaas niet blijvend, zoals ik de eerste dagen over dacht en te euforisch was daarmee. Houd ons op de hoogte wat je dokter ervan denkt en als er een oplossing is...We zijn met velen.
Groetjes
Happy1968
BerichtGeplaatst: 28-03-2013 14:55 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik vertel dit verhaal, wie weet breng ik iemand op een idee. Het is een veel voorkomend probleem, dat vaak over het hoofd wordt gezien, waardoor mensen jaren onnodig met jeuk en frustraties lopen.

Ook ik ben al een jaar slachtoffer van jeuk, gekriebel - en in mindere mate de andere gezinsleden. Verder kuchen, opvallend droge huid, haaruitval, steken, kleine wondjes, ...
's avonds en 's nachts wordt het erger. En op bepaalde plaatsen in huis, terwijl ik buitenshuis juist minder last heb.
En in mijn kleding zit altijd op de plaats van de kriebel, jeuk, een pluisje, haartje, los draadje e.d.

Dermatoloog, parasitoloog; "geen bijzonderheden mevrouwtje".

Na aanschaf van een microscoop zie ik wel degelijk dat er iets aan de hand is. Met het blote oog onzichtbare zwarte puntjes b.v. op mijn huid en tussen mijn haar, wenkbrauwen, nagelriemen.

Doordat ik bij onze konijnen, de huisduif, het hooi meer last krijg, denk ik richting mijt of andere ectoparasieten, waarvan ook mensen last kunnen hebben of die bij afwezigheid van de "gastheer" tijdelijk op mensen kunnen overstappen.
Maar dan ben je er nog niet... vindt nu maar eens een arts die bereid is dáár naar te kijken en niet alleen naar de huid op zich. Met de microscoop bijvoorbeeld. Of een dierenarts die zich kan voorstellen dat sommige ectoparasieten langer dan 2 weken op een mens kunnen overleven

Wens iedereen hier veel succes.
Gr. Mary
Hamme
BerichtGeplaatst: 14-08-2013 23:16 Reageer met quote

De beschrijvingen van de kwaal zijn zo herkenbaar, dat ik me maar geregistreerd heb.

Als kind van een jaar of acht kreeg ik een prikkende jeuk op mijn bovenbenen toen ik in bed lag en de slaap probeerde te vatten. Het voelde alsof ik met duizenden giftige naalden werd geprikt en krabben verergert het alleen maar, zoals ook al door anderen opgemerkt. Nu, dertig jaar later, heeft de jeuk zich verplaatst naar mijn bovenrug, de borst en soms ook mijn bovenarmen als ik daar bijvoorbeeld op ga liggen. De jeuk komt niet langer voor op mijn bovenbenen maar beperkt zich evenmin nog tot in bed helaas. Ook na het douchen, tijdens het zwemmen en tevens als ik in een warme auto zit kan ik er last van krijgen.

Veruit het meest vervelend vind ik het om 's nachts jeuk te krijgen, want je slaapt er niet doorheen en de volgende ochtend ben je gebroken. Een oplossing om van de kwaal af te komen heb ik niet gevonden, maar als ik me voor het slapengaan douche kan ik na de jeukaanval die het douchen teweeg brengt i.i.g. slapen zonder jeuk te krijgen. Waarom weet ik niet, maar als ik een jeukaanval krijg is douchen de enige manier om er van af te komen. De jeuk verergert eerst even, maar daarna ben ik er ook even echt een tijdje van af en dat heb ik er dus graag voor over. Misschien helpt dit bij anderen ook.
burnin
BerichtGeplaatst: 24-08-2013 1:13 Reageer met quote

ik heb t ook al heel me leven.
het komt na t douchen, na t zitten op t toilet, als ik me te snel aankleed, hardhandig word vastgehouden, te lang op 1 plek lig en ga zo maar door. ik hoef maar net ernaast te krabben en ik krijg t daar ook.
ben al een keer getest op allergie en was nix uitgekomen.
cremes en speciale douchegels heb ik ook al geprobeerd.
kortom HELP ME I'M BURNIN
bouwte
BerichtGeplaatst: 02-09-2013 14:00 Reageer met quote

Ik heb alles gelezen en erg herkenbaar met wat ik zelf ook onder vind.
Ik heb dus ook last van jeukende huid al jaren vanaf mij 18e jaar ben nu 57 dus al een hele tijd.
Vroeger veel last gehad van netelroos, wat ik heb na het douchen is zeker geen netelroos .
Ik heb ook van alles geprobeerd ,gebruik zeep van melkmeisje zonder toevoegingen ,ook wasverzachter speelt mee.
Ik had vroeger veel jeuk na het douchen op de boven benen en boven arm .
Nu is het beperkt tot de boven armen ,
Veel meer last van als het overgaat van zomer naar de herfst ,ook bij mist dus vochtige lucht en bepaalde tijden met zweten.
In de zomer bij warm weer heb ik bijna geen last.
Ik ging me douchen en na het douchen gelijk naar buiten ,sportbroekje aan ook in de winter met veel sneeuw en vorst, daar bleef ik dan een 10 minuten.
Daarna kon ik me aankleden en was het een stuk beter.
Heb meerdere soorten olie geprobeerd creams ,zelfs talk poeder ,wat wel wat verlichting bracht.
Ben meerdere keren naar de huisarts geweest ,daar heb ik mijn verhaal gedaan maar die kon zich niet voorstellen dat je last had van water.
Ben ook naar een Dermatoloog geweest maar daar is niets uitgekomen.
Ik gebruik nu veel peterselie ,en ik moet zeggen dat het nu beter gaat het is zeker niet weg maar wel minder.

Ik hoop dat anderen er ook baat bij hebben ,want het knap lastig als je het hebt.
DaniëlT
BerichtGeplaatst: 18-09-2013 11:30 Reageer met quote

Ik ben nu 22 jaar en heb nu al 5 jaar last van deze aandoening. Ik krijg vooral jeuk op mijn onderbenen en soms ook op mijn borstkas. Als ik 's morgens wakker word heb ik er regelmatig last van, ook soms na het douchen. Ik heb er vooral last van als ik in het water sta (zwemlessen geven), dan is deze jeuk echt onhoudbaar! Daarom kan ik ook geen zwemlessen meer geven, want ik zit dan meer te krabben, dan mijn aandacht te besteden aan mijn leerling(en). Ook als ik fitness heb ik er soms last van.

Ik ben al naar mijn huisdokter geweest en naar een huidspecialist om mijzelf te verlossen van deze jeuk! Mijn huisdokter heeft mijn bloed onderzocht, maar niets gevonden. Hij heeft me het product 'Cetirizine' voorgeschreven, maar dat hielp niet. Daarna ben ik naar een huidspecialist gegaan, die concludeerde dat ik geen droge huid heb, dus dat het daar al niet aan kan liggen. Ze heeft me het product 'Aerius' voorgeschreven, omdat het bij de meeste mensen met jeuk helpt, maar bij mij was dit resultaat weeral negatief...

Ik heb mijn hoop al opgegeven. Die jeuk maakt me echt zot, soms duurt het een halfuur, soms iets langer. Ik hoop dat ik uiteindelijk toch nog een product vind, waardoor ik opnieuw zwemlessen kan geven!

Tips van mensen die hiervoor een product gebruiken dat wel helpt, mogen dat altijd laten weten!
Annamarie1308
BerichtGeplaatst: 06-11-2013 0:17 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Ik heb dit probleem al JAREN, maar heb nu eindelijk de oplossing gevonden. Het is heel erg simpel: smeer je probleemzones (voor mij armen, benen en borst)vlak voor het douchen in met een hele vette bodybutter/bodylotion. En met vlak voor bedoel ik echt: smeren en meteen douchen. Je voelt het warme water over je huid glijden. Na het douchen meteen weer insmeren. Dit werkt voor mij perfect!!!

Succes allemaal met dit probleem, ik weet hoe vreselijk het is. Een echte marteling. Ik hoop dat dit bij jullie ook helpt.

Groetjes,
Annamarie
rudie
BerichtGeplaatst: 12-01-2014 22:02 Reageer met quote

Happy1968 schreef:
Hallo allemaal,

Ik vertel dit verhaal, wie weet breng ik iemand op een idee. Het is een veel voorkomend probleem, dat vaak over het hoofd wordt gezien, waardoor mensen jaren onnodig met jeuk en frustraties lopen.

Ook ik ben al een jaar slachtoffer van jeuk, gekriebel - en in mindere mate de andere gezinsleden. Verder kuchen, opvallend droge huid, haaruitval, steken, kleine wondjes, ...
's avonds en 's nachts wordt het erger. En op bepaalde plaatsen in huis, terwijl ik buitenshuis juist minder last heb.
En in mijn kleding zit altijd op de plaats van de kriebel, jeuk, een pluisje, haartje, los draadje e.d.

Dermatoloog, parasitoloog; "geen bijzonderheden mevrouwtje".

Na aanschaf van een microscoop zie ik wel degelijk dat er iets aan de hand is. Met het blote oog onzichtbare zwarte puntjes b.v. op mijn huid en tussen mijn haar, wenkbrauwen, nagelriemen.

Doordat ik bij onze konijnen, de huisduif, het hooi meer last krijg, denk ik richting mijt of andere ectoparasieten, waarvan ook mensen last kunnen hebben of die bij afwezigheid van de "gastheer" tijdelijk op mensen kunnen overstappen.
Maar dan ben je er nog niet... vindt nu maar eens een arts die bereid is dáár naar te kijken en niet alleen naar de huid op zich. Met de microscoop bijvoorbeeld. Of een dierenarts die zich kan voorstellen dat sommige ectoparasieten langer dan 2 weken op een mens kunnen overleven

Wens iedereen hier veel succes.
Gr. Mary


Dit is zeker herkenbaar, permetrine creme proberen om mijten uit te sluiten.
Verder cetrizine voor de jeuk.
Zeer goed wassen helpt ook.
marcobolten
BerichtGeplaatst: 18-01-2014 14:40 Reageer met quote

Wat bij mij echt helpt .
Is na het douchen droog ik me zelf af .
Na ongeveer 2 minuten begint de hevige jeuk tot bloeden aan toe .
Dan spring ik nogmaals snel onder de douche en laat ik alleen op de plekken waar ik de hevige jeuk heb kokend heet water er over heen lopen maar echt kokend heet . Dit verzacht de pijn als ik dat gedaan heb droog ik me weer af en heb ik NERGENS geen last meer van .
H.B
BerichtGeplaatst: 29-06-2014 11:24 Reageer met quote

Beste mensen,

Ook ik heb het zwaar te verduren met de jeuk, mijn moeder heeft het al jaren en mijn broertje ongeveer 3 jaar, ik heb het iets meer dan een jaar. Mijn ma is uitgebreid onderzocht en er is niks gevonden. we slikken alle drie Fexofenadine en dat help uitsteken. De jeuk wordt volledig onderdrukt, helpt overigens ook goed tegen mijn hooikoorts. Sinds een aantal weken heb ik niet meer voldoende aan 1 pilletje per dag en neem ik er 2 per dag. Uit angst dat het binnen kort nog minder gaat werken ben ik nu aan het uitzoeken hoe het toch komt die jeuk. ik ga nu bloed prikken en testen op ijzer tekort, ijzer ophoping en allergieen, ik wil uiteindelijk mijn schildklier laten nakijken.

Heeft iemand in al die jaren nog iets gevonden tegen de jeuk?
Squelle
BerichtGeplaatst: 26-09-2014 0:53 Reageer met quote

Hallo mensen,
Ik ging hier ook eens kijken voor een oplossing, omdat ik de laatste tijd in mijn rechter Zij, en een deel van mijn buik last heb van pijn, het jeukt, en het lijkt op prikkeldraad, en de huid is daar erg gevoelig.

Wij kennen het gevoel van ,,haarpijn,, misshien wel, zachtjes er overheen strijken doet pijn, en wanneer je dat de hele dag door hebt, ja word je schagerijnig, maar helaas vond ik hier niemand met dat zelfde gevoel in de zij, maar wie weet, komt hier nog reactie op van een van jullie???

Vast bedankt, Rob.
xtraxtreme
BerichtGeplaatst: 27-09-2014 5:57 Reageer met quote

Ik heb dus ook dat probleem al heel wat jaren. Soms is het een tijd weg, maar komtmtoch steeds terug.
Alles is gechecked en niets concreets uitgekomen. Ik heb het het vaaktst als ik net heb gedouched enof na het slapen. Ik ben wel een zweterig type. Mijn huis voelt koud en vochtig aan en jeukt als een gek, maar idd een prikkende jeuk. Ik sla mezelf soms om de jeuk te vergeten, ja zo erg is het soms.
Het duurt max 15 min, maar is echt soms zo erg dat ik ook behoorlijk agressief kan worden.
Ik heb van alles al geprobeert, eetpatroon, kruiden, bodylotions, drinken aan passen etc etc, maar niets helpt.
Toevallig heb ik er nu weer vaak last van. Ik heb zelf een gevoel alsof mijn zweet gewoon te geconcentreerd is dat mijn huis daarop reageerd, omdat ik het toch het vaaktst last van heb tijdens zweet. Maar dan niet met sport of iets dergelijks, maar meer na slapen of douchen.

Wie of wie heeft toch de oplossingmvoor dit probleem.
Mvg, Xtraxtreme
xtraxtreme
BerichtGeplaatst: 27-09-2014 21:32 Reageer met quote

xtraxtreme schreef:
Ik heb dus ook dat probleem al heel wat jaren. Soms is het een tijd weg, maar komt toch steeds terug.
Alles is gechecked en niets concreets uitgekomen. Ik heb het het vaakst als ik net heb gedouched en of na het slapen. Ik ben wel een zweterig type. Mijn huid voelt koud en vochtig aan en jeukt als een gek, maar idd een prikkende jeuk. Ik sla mezelf soms om de jeuk te vergeten, ja zo erg is het soms.
Het duurt max 15 min, maar is echt soms zo erg dat ik ook behoorlijk agressief kan worden.
Ik heb van alles al geprobeert, eetpatroon, kruiden, bodylotions, drinken aan passen etc etc, maar niets helpt.
Toevallig heb ik er nu weer vaak last van. Ik heb zelf een gevoel alsof mijn zweet gewoon te geconcentreerd is dat mijn huid daarop reageerd, omdat ik het toch het vaakst last van heb tijdens zweet. Maar dan niet met sport of iets dergelijks, maar meer na slapen of douchen.

Wie of wie heeft toch de oplossing voor dit probleem.
Mvg, Xtraxtreme
Happy1968
BerichtGeplaatst: 28-09-2014 1:46 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Tis al weer een tijdje geleden en ik ben benieuwd hoe het met iedereen is.. Bij mij is er geen verbetering helaas.

Ik las net de verhalen weer eens door en het valt me op dat er een groot verschil is tussen de klachten. Een aantal heeft jeuk, een branderige huid met lichamelijke oorzaak, een allergie, douchen e.d. Er zijn ook verhalen waarbij ik het gevoel heb dat het van buitenaf komt; een insect, bedwants, mijt?? Ergens bovenin schrijft iemand dat ie het gevoel heeft dat er iets op hem/haar springt.

Dat laatste heb ik ook. Alsof er iets in mijn haar zit, in mijn mouw, broekspijp, wenkbrauwen, neus. Het is een soort gekriebel en soms ècht jeuk, met vaak een branderig gevoel (bijv aan mijn onderarmen of door kleding), afgewisseld met perioden dat het echt pijn doet. Branderige huid die je bijna niet kunt aanraken. Daarnaast wordt ik regelmatig vrij venijnig gestoken, maar daar zie je dan weinig van. Alleen voel ik op die plek een hard 'stekeltje', puntje.
Op dit moment heb ik één heel dikke voet en een aantal pijnlijke bultjes (duim, enkel, teen, elleboog).

Ik heb het gevoel dat het oorspronkelijk van buiten komt, want daar wordt het erger. In de buurt van bomen, struiken, water.
Ook herken ik wat iemand schrijft over het verergeren bij de douche en op het toilet... ik heb het ook op andere vochtige plaatsen, als ik de was doe, in de keuken.

Ik vind dagelijks tientallen ieniemienie (steek?)vliegjes/mugjes juist op die plekken (zo klein dat je ze makkelijk voor een stofje kunt aanzien). En op de plafonds zie ik daar ineens donkere ronde plekken(geen schimmel). Het is algemeen bekend dat kleine mugjes/steekvliegjes op vochtige plekken gaan zitten, denk maar aan de latrinevlieg.

Ik denk dat ik het in die hoek moet zoeken, mede door wat ik door de microscoop zie. Maar wat voor insect? Op korte termijn benader ik zo veel mogelijk deskundigen met relevante foto's van onze plaaggeest. Er moet toch wel iemand bij zitten die het herkent.

Mochten er mensen zijn die zich in mijn verhaal herkennen? Op www.goeievraag.nl staat een discussie van mensen die dezelfde klachten en symptomen hebben als ik (en ook het gevoel hebben dat het 'gevaar' van buitenaf komt).

Iedereen weer sterkte!
Mary
Happy1968
BerichtGeplaatst: 28-09-2014 1:53 Reageer met quote

http://www.ntvg.nl/artikelen/prurigo-parasitaria-epizo%C3%B6nose-door-vogelmijten
Happy1968
BerichtGeplaatst: 28-09-2014 1:54 Reageer met quote

Zoiets bijvoorbeeld.
EK89
BerichtGeplaatst: 13-12-2014 1:55 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik heb precies dezelfde symptomen, brandende jeuk voornamelijk op mijn hoofd. Ik werd er helemaal gek van.. Het jeukte letterlijk overal.. Zelfs kleding dragen was niet prettig. Dit versterkte de jeuk alleen maar.. In de winter vind ik het heerlijk om alle ramen open te gooien en een koude douche lucht enorm op.. Op het moment dat ik begon te krabben werd het alleen maar erger.. Mijn huid werd rood en ik kreeg er ook galbulten bij.. Daarnaast heb ik ook last van jeukende ogen, nies en hoest buien en last van benauwdheid.. Ik heb dus het totaalpakketje gekregen om het zo even te zeggen met daarnaast mijn hooikoorts.. Ik heb zowat alle medicijnen geprobeerd.. Imunotherapapie was geen optie omdat mijn allergie te geavanceerd is. Vervolgens ben ik terug gegaan naar mijn huisarts. Zij heeft me vervolgens het medicijn tavegil voorgeschreven. Dit zou een wat zwaardere medicatie zijn, na verloop van tijd went je lichaam er aan, ik heb de eerste dagen van gebruik eigenlijk alleen maar geslapen dit was een bijwerking van de medicijn. Ik heb zo nu en dan nog wel wat jeuk maar gelukkig niet zo erg als in het begin. Nog wel last van niesbuien maar gelukkig niet zo extreem. Hopelijk helpt het misschien voor jullie ook. Groetjes
Index > Huidaandoeningen > Prikkende jeuk over hele lichaam
Pagina 4 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring