Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Prikkende jeuk over hele lichaam
Auteur Onderwerp: Prikkende jeuk over hele lichaam
Petertje01
BerichtGeplaatst: 17-11-2008 15:29 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb al een lange tijd last van prikkelend jeuk over mijn hele lichaam. Ik ben al eens naar de dokter geweest alleen die kon er geen antwoord op geven behalve dat mijn huid gevoelig is.

Het gebeurt als ik bijv. douche, op de fiets zit, of als ik in bed lig. Maar ook bijv. als ik bijna begin te zweten of als ik zenuwachtig word.
En elke keer komt het zelfde jeuk op een bepaald lichaamsdeel terug.
Bijvoorbeeld als ik fiets in de winter, dan is mijn hele lichaam warm, behalve mijn hoofd voeten handen. Dan beginnen die plekken ook als een gek te jeuken. En hetzelfde is als ik in bed lig. Dan hebben mijn voeten het koud en die beginnen dan ook te jeuken.

Het heeft niet alleen met de kou te maken denk ik. Ook als bijv. dit typ dan jeukt het ook al, en in de douche jeukt mijn hele lichaam terwijl het gewoon warm is.

Vroeger ( 2 jaar geleden) als het begon te jeuken kwam er ook heeeeel veeeel rode stipjes op mijn lichaam. Die komen nu niet meer.

Het is een soort gevoel van dan 100 naalden in je lichaam steken en als het eenmaal begint moet ik jeuken totdat het weg is.

Wat mij ook opgevallen is, als bijv. mijn linker hand/pols/voet jeukt, dan doet de rechter kant dat ook tegelijk. En als ik een plek jeuk, dan gaat de jeuk daar weg en komt het gelijk op een andere plek terug bijv. mijn rug.

Wie herkent dit en kan mijn meer hierover vertellen.
Anch_
BerichtGeplaatst: 16-01-2009 23:24 Reageer met quote

hallo,
ik heb totaal hetzelfde,dit is ook een tweetal jaar bij mij opgekomen,zo van de ene dag op de andere,en zoals je waarschijnlijk weet is dit HEEL VERVELEND !!
ik ben er ook mee naar de huisarts geweest en die zei dat het een allergie was,maar van wat wisten ze niet direct.
ik ga eens een mening vragen bij een tweede arts,of misschien bij een specialist want ik ben het echt beu !
Dimi
BerichtGeplaatst: 15-02-2009 3:02 Reageer met quote

heb dit ook, ben blij dat ik er niet alleen voorsta(begin om den duur ongerust te worden) ikzelf ben nog niet naar de dokter geweest maar ga dit maandag aanstaande doen.. hoop dat hij kan helpen... het is echt een vervelend gevoel gewoon om zot te worden als het opkomt.. als iemand meer hier meer over te weten kan komen... laat alsjeblief iets weten dit zal ik zeker ook doen.
jurjan
BerichtGeplaatst: 16-02-2009 22:48 Reageer met quote

hee ik heb precies hetzelfde en bij mij is het sinds een paar weken begonnen. Maar ik kan mij herrineren dat ik het een paar terug ook had.. maar toen vooral nadat ik gedouched heb. Nu hoef ik maar een beetje te gaan zweten ( hometrainer) en het begint te jeuken op mijn rug borst en in mijn nek. Het is ook niet echt een soort jeuk eigenlijk. het voelt alsof je heletijd geprikt wordt door een naaldje. echt een vreselijk gevoel. Zou het kunnen zijn dat het door een droge huid komt? dat is natuurlijk een normaal verschijnsel in de winter!.. ik ben dus al begonnen met smeren, maar ik moet zeggen dat het nog steeds prikt bij inspanning..

Ik hoop dat er iemand een oplossing heeft of weet wat dit verschijnsel is. Ik word er namelijk helemaal gek van!

Wat zei de doktor Dimi?????
Miked
BerichtGeplaatst: 17-03-2009 10:38 Reageer met quote

Hallo mensen ik heb dit probleem ook al enige tijd.Het kwam zomaar ineens op van de ene naar de andere dag. Ik moet zeggen dat ik er echt gek van begin te worden ik kan me namelijk helemaal niet inspannen of wat dan ook.Zelfs als ik ook zenuwachtig word of wil gaan sporten dan voel ik het opkomen. Het gaat dan eerst wat prikken en het word alleen maar erger als ik de inspanning aanhoud. Ik ben naar de huisarts geweest die heeft mij pilletjes gegeven genaamd cetirizine.2hcl sandoz van 10 mg. Deze zouden de werking tegen moeten gaan op het moment dat ik het voel op komen ik heb de medicijn 4 keer geprobeerd maar het blijk dus niet te helpen het komt gewoon op en word dus niet tegen gegaan. Ik hoop dat 1 van jullie inmiddels een antwoord heeft hier tegen want ik word er echt beu van.Ik morgen weer naar de dokter dus mocht ik meer weten dan zet ik het er graag bij. Ik hoop dat ik nu word door verstuurd naar het zieken huis of wat dan ook om onderzocht te worden. Mocht 1 van jullie al een antwoord hebben zou je het dan graag hier bij willen schrijven zodat wij ook ongeveer weten wat wij er tegen kunnen doen.
erikplasma
BerichtGeplaatst: 24-03-2009 0:35 Reageer met quote

Dag mensen,

Ik heb precies hetzelfde. Het begon rond de maand Augustus 2008 en heb er nog steeds last van. Wat me opviel is dat er vooral de laatste weken/maanden gepost op deze ondw. Hadden jullie dit gejeuk al jaren geleden of is dat ook sinds pas begonnen?

mvg
Erik
Miked
BerichtGeplaatst: 24-03-2009 5:07 Reageer met quote

nee ik heb het zelf nog niet zo lang het is bij mij rond 2008 november begonnen toen was het nog lang niet zo erg als het nu is.het lijkt er op alsof het steeds erger word. ik ben zelf al een aantal keren naar de dokter geweest maar die wist ook niet precies wat het was. hij dacht eerst dat het iets met galbulten te maken had ik kreeg toen een medicijn mee om het tegen te gaan maar het werkte helaas niet. vervolgens heeft hij mij maar bloed laten prikken en dat word nu onderzocht ik hoor het deze week. mocht ik iets meer weten dan laat ik het wel horen.
Dimi
BerichtGeplaatst: 24-03-2009 21:41 Reageer met quote

ters aan wie ik het melde weten het ook niet, een vorm van stress zeggen ze. Maar ik heb totaal niiet rap stress.

Bij mij is het ook ergens begonnen rond najaar van 2008.

greetz
dimi
Mkkl
BerichtGeplaatst: 04-04-2009 20:44 Reageer met quote

He, ik heb hier ook af en toe last van. Vooral als ik fiets. Mn lichaam wordt heel warm, alleen zweet ik bijna niet. Dan begint de jeuk. Ik heb ergens gelezen dat het kan liggen dat als je poriën dicht zitten ofzo dat je daarom niet of nauwelijks zweet en door die opgehoopte hitte krijg je jeuk. Heb overigens nog geen oplossing.
Miked
BerichtGeplaatst: 05-05-2009 17:29 Reageer met quote

hoi mkkl weet je dat ik daar eerst ook aan dacht. om dat sinds ik het begon te merken dat ik het ook had had ik ook door dat ik heel weinig zweete of minder ging zweten bij een inspanning of als ik ging sporten.weet je of er ook iets tegen is om te porien weer open te krijgen of heb jij al wat geprobeert.of heeft 1 van jullie hier een oplossing er voor omdat het nu ook echt begint te ergeren je kan amper nog wat doen zonder dat het gaat prikken en jeuken.
Woofie
BerichtGeplaatst: 05-05-2009 18:34 Reageer met quote

AAAH dit heb ik ook een beetje.. heb zon krabhandje gekocht, want heb het bijna altijd op me rug. Voor 1 euro bij de xenos.. werkt ideaal!
arretje
BerichtGeplaatst: 15-06-2009 9:59 Reageer met quote

Ik heb deze jeuk ook, al jaren. Het is bij mij niet zo erg als Petertje01 dit beschrijft, maar wel steeds weer jeuk op telkens verschillende plekken op mijn lichaam (romp, armen, benen, nek, hoofdhuid). Ik heb gemerkt dat het vaker voorkomt als mijn lichaam in rust komt, dus tegen het eind van de dag (in bed tot mijn lichaam opgewarmd is), en als mijn huid afkoelt, bv. een stuk onbedekte huid en koele lucht.

De dokter heeft het onderzocht en dacht aan een allergie. Mijn bloed is getest bij het ziekenhuis op allergien en (het enige) wat eruit kwam was een allergie voor huisstofmijt. Maar aangezien je altijd en overal in aanraking komt met huisstofmijt verbaast het me dat de jeuk er niet is als ik lichamelijk druk bezig ben. En het komt ook op plekken waar de huisstofmijt niet snel kan komen (onder ondergoed). De dokter heeft gezegd dat het niet te behandelen is en heeft mij ook cetirizine voorgeschreven die goed werken voor een paar dagen (half pilletje). Maar dat wil ik liever niet de rest van mijn leven blijven slikken. Overigens: hooikoortstabletten van Kruidvat werken net zo goed en zijn veel goedkoper. Verder wil ik nog kwijt dat ik een gezonde levensstijl heb, veel sporten, groente en fruit, 1.80m lang met een gewicht van 70 kg, 36 jaar. Wel kantoorwerk.
Daniel1977
BerichtGeplaatst: 20-07-2009 1:02 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb precies dezelfde jeuk als jullie omschrijven. Tintelingen/prikkelingen op lichaamsdelen die zo heftig kunnen zijn dat je wel moet krabben. Daarna begint die plek te gloeien en soms op te zwellen. Ik heb er ook voornamelijk last van als ik in rust ben, zoals 's-avonds/'s-nachts in bed waardoor in slaap komen erg moeilijk is.
Ik ben hiervoor bijna 3 jaar geleden naar de dokter geweest en hij zei dat ik een overgevoelige huid heb waar niets aan te doen is. Ik kreeg het medicijn Aerius voorgeschreven. Dit houdt verschillende verschijnselen tegen waaronder jeuk. Tot 2 weken geleden had ik zelden last van jeuk, als ik maar 1 keer per dag zo'n pil nam. Sinds 2 weken lijken deze ook niet meer te werken dus ik ga binnenkort even vragen of ik niet een keer goed onderzocht kan worden want elke nacht 2 a 3 uur wakker liggen door de jeuk is niet iets wat ik nog jaren mee wil maken.

Gr. Daniel
patty1987
BerichtGeplaatst: 02-08-2009 22:12 Reageer met quote

Hey ik herken veel in jullie verhalen. Het begon bij mij toen ik een jaar of zes was. Ik kwam uit bad bij mijn tante en mijn benen jeukten als de ziekte. Alsof ik in een mierennest had gezeten en honderden mieren me aan het bijten waren. Krabben maakte het nog erger. Sindsdien heb ik nog meer last van mijn huid. Als ik uit de kou kom hoef ik echt niet in de douche te stappen. Ook als ik nat ben van de regen krijg ik het. Als ik te lang op mijn hurken zit gaan mijn benen branden en jeuken en als mijn benen of armen bloot zijn, en ik raak iets aan (bijvoorbeeld met de benen over elkaar zitten) wordt die plek rood en jeukerig en branderig. Heel frustrerend.

Mijn tip: Zorg dat je bij het douchen de tijd neemt en alle zeep goed afspoelt. Ook helpt het bij mij om na het douchen de sproeier nog een minuutje zo koud mogelijk te zetten. Dat helpt bij mij meestal heel goed. Ook kun je beter niet elke dag met zeep wassen en als je uit de kou komt eerst opwarmen voor je in de douche stapt!

Op internet kwam ik het fenomeen glutenallergie tegen waarbij ik aan alle symptomen voldoe en de jeuk ook een belangrijke rol speelt. Ik ga hier binnenkort mee naar de dokter. Misschien ook iets voor jullie om te onderzoeken?

Groetjes
Hyke
BerichtGeplaatst: 03-08-2009 23:29 Reageer met quote

Allereerst Hartelijke Groet aan jullie allemaal! Ik heb me nèt aangemeld om ook mee te kunnen "krabbelen" over òns probleem! Zit ondertussen te stuiteren van de narigheid Sad moet me vreselijk beheersen niet te gaan krabben pfff Confused wat uitermate vermoeiend is. Kan pas 1 september bij dermatoloog terecht. Ga morgenochtend vroeg weer naar de huisarts, met de vraag overdag in kontakt te kunnen komen met lotgenoten...stop met typen wordt tè veel "geprikt" tot spoedig Wink wens jullie kalmte op de huid! liefs Hyke
Hyke
BerichtGeplaatst: 04-08-2009 18:27 Reageer met quote

Lees: dat niemand van jullie opnieuw wat te melden heeft. Hoop van harte dat jullie de "krabloze" kant op gaan. Ik heb Triamcilon crème 1mg/g FNA Fagron voorgeschreven gekregen van mijn huisarts en ben in afwachting van bezoek aan dermatoloog, zoals ik eerder aangaf. Het duurde uren bij mij, voordat ik géén jeuk meer voelde. Stop met zoetigheid en ga over op b.v. rode "zure" brrr aalbessen en ander zurig smakend voedsel. Al zou het brrr leverplakken in zuur zijn of zure haring. Neem voortaan half ltr. flesje water mee met daarin een kneep uit verse citroen, zorg voor regelmatiger aan/toevoer. Momenteel weet ik niet watof mij overkomt, omdat ik geen "jeuksignaal" opvang. Whoo wat een vermoeienis hè om zo te lijden dag in dag uit. Zal niet tè vroeg juichen Confused Het allerbeste jullie aan de andere kant. Meelevende groet Wink
Hyke
BerichtGeplaatst: 07-08-2009 22:42 Reageer met quote

2 keer per dag~crème aanbrengen~TRIAMCINOLONAC
WHOO Very Happy bij huisarts te verkrijgen Succes verzekerd Exclamation Liefs&RustigeHuid van mij erbij Wink
Plus daarbij NIET vergeten Exclamation Héél véél drinken gedurende de héle dag> GEEN zoete frisdranken Exclamation
dikidi
BerichtGeplaatst: 07-08-2009 22:58 Reageer met quote

heyhey

ik ben er sinds kort achter gekomen dat ik allergies ben voor cherrytomaatjes! mn ma ook trouwens! we stonden op zo'n feestdag weet nie meer welke pinksteren geloof ik snachts bij de apotheek allebei te krabben van de jeuk over ons hele lichaam! er verschenen ook grote rode plekken en bulten! we gingen nog ff langs de huisartsenpost maar vreemd genoeg wou de dokter het nie zien! we wisten nog nie dat het van die cherrytomaatjes kwam maar pas geleden zaten we op verjaardag en daar hadden ze weer cherrytomaatjes en daar begon het weer! dus weer langs de huisartsenpost! deze keer was het bij mij nie zo erg dat ik er iets voor moest hebben maar mn ma moest echt een injectie hebben!

ik kreeg de eerste keer ook cetirizine maar dan ook nog in combinatie met prednison! maar het gekke was ik moest van die arts die het nie wou zien de dubbele dosis innemen dan mn ma terwijl we het allebei even erg hadden!

sinds die tijd heb ik vooral als ik op bed lig dat ik dan steeds op heel mn lichaam maar nie tegelijkertijd erge jeuk! het lijkt net of er dan beestjes ofzo springen op me maar dat is helemaal geen waar! beetje vreemd hoor! maar goed misschien gaat t wel weer over!

liefs dianne
zeefanaatje
BerichtGeplaatst: 17-09-2009 12:31 Reageer met quote

ik heb last van steken op mijn bovenarmen, net of ze met honderde speldjes aan t'steken zijn; Ben nu bij een osteopaat -kinesiology geweest. Moet zink, magnesium en visolie innemen. Moet binnen zes weken terug gaan. dat er maar vlug verbetering komt, want het is om gek van te worden vooral die nachten. Heeft iemand dat ook al gebruikt?.
nlkooy01
BerichtGeplaatst: 29-09-2009 20:17 Reageer met quote

Hallo allemaal,

wat jullie beschrijven is begonnen vanaf mijn 16e en aangezien ik 44 ben heb ik dus 28 jaar jeuk.
(ik heb nog 2 broers met exact hetzelfde probleem)
Probleem begon plotseling na het douchen. Ik werd compleet gek en was blij als de jeuk na een half uur over was. Dat duurde jaren voordat het minder werd.

Later kreeg ik jeuk bij het opstaan, inspanning, zweten op mijn buik liggen, zwemmen sauna en soms midden in de nacht wakker worden van jeuk op mijn bovenbenen. Na enige afkoeling (op een koude bank) gaat slapen wel weer maar het breekt je op.

Er zijn maar 4 weken per jaar dat ik het niet heb en dat is in zuid-frankrijk (ander klimaat en zon). Fantastisch!
Ik heb in al die jaren vele oplossingen gezocht maar helemaal weg gaat het niet.
De dermatoloog geeft aan dat de zenuwen te dicht onder mijn huid liggen en dat deze dus extra geprikkeld worden, met als afsluitende zin "je kunt er heel oud mee worden"
Lichttherapie op zijn advies (rechtsreeks UV licht in korte tijd toedienen)leek een oplossing maar een paar maanden achterhaald. (lijkt op een zonnebank nmaar dan heftiger.

Wat nu bij mij het beste helpt zijn 2 shampoos nl. Kneipp amandeldouche en standaard Sanex douchegel.
Tevens een biertje drinken of biergistpillen. Als ik gen bier drink of biergistpillen neem is de reactie heftiger.
Ik ga echter wel jullie div. adviezen/ideeen ter harte nemen. Misschien zit er iets bij dat ik er ooit van af kom.
Als jullie nog nieuwe ideeen hebben laat het weten
Index > Huidaandoeningen > Prikkende jeuk over hele lichaam
Pagina 1 van 6  

1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring