Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > 100% hersteld na achillespees ruptuur?
Auteur Onderwerp: 100% hersteld na achillespees ruptuur?
winters
BerichtGeplaatst: 18-01-2010 17:40 Reageer met quote

Hallo,
Ik zit nu midden in de periode van herstel na operatie, verankering in calcaneus (hielbot) en hechting. Heb totale ruptuur gehad van de achillespees na het skieen afgelopen vakantie. Heb er nog een week mee doorgestrompeld en uiteindelijk toch via de EHBO en echo een week later geopereerd. Eerste 5 dagen een gipsspalk gehad en been omhoog.Veel krampen gehad in mijn kuit en voorvoet. Uiteindelijk het ziekenhuis gebeld en daar diazepam voor gekregen. Hielp wel maar werd ik erg slaperig van. Daarna volledig gips voor deze week in spitsstand. Morgen terug weer gips en proberen ze hem iets meer terug te brengen naar middenstand. Vorige week ging dat niet zo goed. Deed erg veel pijn (was ook pas 5 dagen geleden geopereerd). Morgen ook een achillotrain aan laten meten. Zodra ik uit het gips ben kan ik daarmee vooruit. Gaat nu redelijk goed en heb niet veel pijn meer. Kan soms al een beetje mijn been naar beneden laten hangen. Verveel me wel, ben normaal een bezige bij. Groetjes
zeebaby
BerichtGeplaatst: 08-03-2010 14:15 Reageer met quote

Inmiddels twee weken wezen skien in Zweden en dat is goed verlopen. Wel wat moeite met een slecht geprepareerde piste of teveel sneeuwval maar toch behoorlijk kunnnen carven en remmen. Nu op naar de operatie welke gepland staat voor 22 maart. Tel de dagen af want de constante zenuwpijn in mijn hiel maakt mijn humeur er niet beter op. Voor volgend jaar al 3 weken skien geboekt, een betere stimulans voor alle komende therapien is er niet. Ben reuze benieuwd of copymaster al weer de oude is en weer kan auto rijden.
copymaster
BerichtGeplaatst: 08-03-2010 22:54 Reageer met quote

@Zeebaby, dan zal ik je een update geven.
Het herstel gaat wonderbaarlijk snel. Net geen 2,5 maand na de operatie kon ik al goed autorijden. Fietsen, lopen, alles gaat goed. Ik kan nu al meer dan de afgelopen 2,5 jaar tussen ruptuur en herstel operatie. Nagenoeg geen last meer van zwellingen, hakpijn of wat dan ook. Vorige week nog controle gehad in ziekenhuis en hoef niet meer terug te komen.
Waar heb ik dan nog wel last van...de kuitspier.
De spiermassa van de rechter kuitspier is voor een groot deel weg. Dit komt doordat ik 2,5 jaar heb doorgelopen met een te lange achillespees waardoor de kuitspier niet onder spanning is blijven staan met alle gevolgen van dien. Ik kan nog niet met eigen lichaamsgewicht op mijn rechter teen staan wegens gebrek aan spierkracht. Been is nog redelijk snel moe en dan gaat het lopen wat minder. Ik ben nog steeds bezig met revalidatie therapie. Iets wat ik iederaan kan aanraden. Hier op je volgens de ziektekosten verzekering ook recht op. Het is een chronische indicatie (is het altijd na een operatie) en hierdoor heb je recht op (volgens de AWBZ) een jaar opbeperkte vergoeding voor revalidatie/fysio therapie. Maar hier gebruik van. Dit zorgt voor een veel sneller herstel en eventuele problemen zullen eerder boven water komen.
Een ieder heeft het hier over de achillotrain, ik kan echter de Vacoped aanraden. Je mag je voet veel eerder gaan belasten terwijl het gehele onderbeen nog voldoende steun heeft. Veel ziekenhuizen zullen dit niet doen omdat de kosten veel hoger liggen. Gebruik van gips kost bijna niets, de Vacoped ca 600 euro.
pluutje
BerichtGeplaatst: 11-03-2010 11:57 Reageer met quote

Met intresse lees ik jullie ervaringen.
Helaas kan ik op internet heel weinig ervaringen vinden over het verlengen van een AP, een operatie die mij is voorgesteld en waarover ik hevig loop te twijfelen.
Ik heb nu bijna 2 jaar geleden (april 2008) een motorongeval gehad. Tgv van het herstel na het ongeval is er verkleving van de weke delen in mijn rechter enkel ontstaan. Na intensieve therapie van nu meer dan een jaar en twee operaties aan mijn enkelgewricht komt ik nu in de dorsaalflextie tot maximaal 90graden.
Afgelopen week ben ik voor een secondopinion bij een orthopeed geweest die een AP-verlenging voorstelde.
Door de AP te verlengen komt er meer druk op de verkleefde delen tijdens het afwikkelen waardoor ik misschien door die 90graden heen kan komen.
Ik zit nu met het volgende dilemma:
Of ik zit vast aan aangepast schoeisel met afwikkelhulp, dit om slijtage van de voet op termijn te voorkomen
Of ik laat mijn, min of meer gezonde, AP verlengen met alle bijbehorende risico's maar ook een kans(je) op verbetering van de afwikkeling.

Mocht er iemand zijn die hier ervaringen mee heeft of mij van aanvullende adviezen kan voorzien dan hoor ik het graag.
B-Good
BerichtGeplaatst: 16-03-2010 6:49 Reageer met quote

Beste schrijvers,

Groot leed & kleiner leed op dit forum. Ook ik heb mijn AP volledig afgescheurd tijdens de warming-up van een volleybaltraining. Ik keek eerst nog heel boos achterom om te kijken wie er zo hard tegen mijn been aan had geschopt, want zo voelde het, maar er was niemand op korte afstand. Daarna lag ik op de grond, want lopen was echt onmogelijk.

Op naar het AMC, met als conclusie: Morgen opereren. Gelukkig had ik de operatiemethode via een kleine (horizontale) snee onder aan de kuit, dus geen lelijk groot litteken. Eerst 10 dagen loopgips (geen spitsstand), gevolgd door flexibel gips. Loop er maar flink mee! Dat heb ik gedaan... om de week moest het gips vervangen worden Smile

Het gebeurde bij mij in september, maar als fanatiek snowboarder moest en zou ik in januari de bergen af. Ik ben intensief gaan trainen bij het SMA-Amsterdam. Echt keihard was de achillespeesfysio. Hij liet me oefeningen doen waar ik de eerste 2x gewoon bang van werd, bang om alles meteen weer af te scheuren. Die oefeningen waren ook de reden voor het regelmatige vervangen van het gips...Hij had ook gezegd: Als het lukt ga je er nooit meer last van krijgen, maar het kan ook misgaan....

Het is niet mis gegaan. Ik liep echt heel snel weer normaal (wel bang voor onverwachte bewegingen), maar ik heb na 3,5 maanden probleemloos kunnen snowboarden en volleyballen. Door de extreme rekoefeningen trekt de AP ook nooit. Hij voelt wat dikker en is zichtbaar breder, that's all. Very Happy
Golujee
BerichtGeplaatst: 22-03-2010 10:03 Reageer met quote

Ik heb een week geleden ook mijn achillespees afgescheurd tijdens de het volleyballen.
In het ziekenhuis in Apeldoorn (Lukas) werd al snel duidelijk dat ie helemaal doormidden was. Tussen dat het gebeurd is en de operatie zaten bij mij slechts enkele uren(ong. 3 uur). Na de operatie twee dagen met het pootje omhoog met drukverband, in het ziekenhuis. Daarna is er een brace aangemeten, dus geen gips en dan naar huis. Je mag/moet het dan al twee dagen naar de operatie belasten i.e.i. met krukken maar uiteindelijk kan het ook evt. zonder.
De brace moet ik zes weken om hebben en mag echt geen stap zonder zetten. Iedere twee weken tijdens de controle zal er een gedeelte van de verhoging (hakje) in mijn schoen verwijdert worden totdat deze helemaal weg is. Daarna wordt er door de arts gekeken of fysio en evt. in welke maten dit nodig is.

Dit is een artikel over de brace: http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/article508175.ece

Ik ben nu precies een week bezig met de brace en moet zeggen dat in mijn ogen alles voorspoedig verloopt. Het is wennen het lopen met de krukken en de brace maar wordt al snel tweede natuur. Het afwikkelen van de voet is ook met de brace erg belangrijk. Deze brace schijnt de kans op verkleving aanzienlijk te verlagen. Ook blijven de niet aangetaste delen van mijn been in beweging zoals mijn kuitspier, deze wordt door het lopen gewoon gebruikt. De brace neemt de functie van de pees over en verder niet. Kracht vermindering in het been zal dus minimaal zijn.

Ik kwam per toeval op dit forum terecht en was eerst niet van plan wat te schrijven. Toen het mij echter duidelijk werd dat iedereen het maar over gips heeft dacht ik, ik zet mijn verhaal er toch ook maar op.
Deze methode is in Apeldoorn ontwikkelt door een gipsmeester en wordt daar met succes al meerdere jaren gebruikt. Is mij duidelijk dat dit alleen lang niet het geval is in de rest van Nederland. Maar geloof mij niet, lees het artikel wat ik eerder geplaatst heb.
zeebaby
BerichtGeplaatst: 14-04-2010 13:25 Reageer met quote

Op 22 maart geopereerd en is de AP met 3 cm verkort. Tijdens de ok een constante check met mijn gezonde voet zodat ze beide gelijke flex mogelijkheden hebben. Drie dagen in het ziekenhuis gelegen met alleen een achterspalk en de dag van ontslag circulair gips gekregen in spitsvoetstand van 25 graden. Na een week wondcontrole en nieuw gips. De wond was helemaal dicht en zag er prima uit. Dat geeft je een goed gevoel voor het verdere herstel. Nu op 13 april is het gips verwijderd en heb ik de voet zelf naar een voetstand van 10 graden teruggebracht wat voldoende is voor loopgips. Ik helemaal blij maar dat was van zeer korte duur. Tijdens het veranderen van de voetstand voelde ik voor het eerst wat spanning in de kuit wat heel goed is en die trok ook na verloop van tijd weg zodat het gips erom kon. Nu het grote probleem, ik kan er geen stap op lopen. Ik verga van de zenuw pijn in mijn hak exact wat ik ook voor de ok had en waarvan ik hoopte dat het door de operatie weg zou zijn. Als ik er niet op sta niks aan de handje maar zodra er druk op de hak komt is het niet uit te houden. Nu morgen met spoed terug naar de orthopeed en het gips laten verwijderen en wat dan? Misschien een Airwalker of Vacuped maar, de testen die ze daar mee hebben gehad zijn zeer wisselend in resultaat. Al met al een enorme domper omdat ik zoveel hoop had op een soepel herstel en nu is het maar afwachten.

Ik hou jullie op de hoogte. Groetjes
Golujee
BerichtGeplaatst: 14-04-2010 19:45 Reageer met quote

Even een update van mijn herstel.

Ben inmiddels 4 weken onderweg met het herstel met een dynamische brace. Tot op heden verloop alles voorspoedig. Gisteren mijn tweede controle gehad (iedere twee weken) waar het laatste deel van de verhoging in mijn schoen weggehaald is. Dit houdt in dat ik dus nu mijn pees en spier volledig belast zoals dat met lopen normaal ook is.
Kan inmiddels heel aardig zonder krukken lopen in huis. Buitenshuis gebruik ik de krukken nog. De wond geneest ook prima.
Ik merk dat mijn enkel niet stijf wordt. Wel neemt ook met de brace de spiermassa wat af.

Over twee weken de laatste controle waarbij de brace dus af gaat. Dan wordt het verdere verloop van het herstel besproken, fysio, hoeveel en zo.

Grootste voordeel dat ik ervaar van gebruik van de brace is de vrijheid die je nog hebt doordat je nog mobiel bent.
Nadeel is dat je echt geen stap zonder die brace mag doen. Dus niet lekker nog effe blijven liggen 's morgens als je voelt dat je naar het toilet moet Wink

Al met al ben ik dus zeer positief over het herstel met de brace.
de optimist
BerichtGeplaatst: 29-04-2010 9:57 Reageer met quote

Met grote interesse de verhalen over de afgescheurde achillespesen gelezen.
In het kort mijn verhaal: 24-4-2010 tijdens voetbal de pees volledig afgescheurd. Had deze scheuring in mijn nabije omgeving al eens meegemaakt en wist dat ik minimaal een jaar bezig zou zijn om weer op het oude niveau te komen. Naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gereden en de volgende ochtend geopereerd. Verticale snee in mijn onderbeen en standaard gehecht.
Thuis gekomen internet afgestruind en al gauw bleek dat er meerdere methoden van behandelingen zijn. Mijn chirurg hanteert de zg ‚??niet mobiele methode‚?Ě 1 a 2 weken gipsspalk om zwellingen tegen te gaan en vervolgens met gips de pees 4 tot 6 weken laten helen. Daarna met tape verder behandelen. Is een methode die werkt echter de kuit en achillespees moeten weer helemaal opnieuw zijn functie terugkrijgen en je moet wel door de zure appel heen bijten aangezien je niet mobiel bent en gedurende lange tijd met een gipsplomp loopt.
Via internet en een kennis van me kwam ik erachter dat met de brace van harleman zeer goede resultaten geboekt worden. Het grote voordeel van deze brace is dat je al meteen, weliswaar zeer gedoseerd, de kuitspier en achillespees al actief belast. Zoals ik al zei mijn chirurg hanteert de gips behandeling en wilde geen brace aanschaffen. In goed onderling overleg het contact verbroken en voor 29-04-2010 een afspraak in het gelre ziekenhuis in Apeldoorn (is 1 van de weinige ziekenhuizen waar deze brace wordt gebruikt) gemaakt voor het aanmeten van de brace. Deze brace ga ik 6 weken omhouden en daarna wordt er besloten of ik middels fysio verder behandeld word. Vanmiddag wordt deze brace aangemeten en ben reuze benieuwd hoe ik daarop reageer.
Denk nog wel even aan je verzekering mocht je voor deze brace gaan. Het is niet altijd zeker of deze vergoed wordt. Kosten vallen echter mee rond de 100 euro inclusief btw.
Het gaal lang duren en het is zaak om alles niet te veel te overhaasten !! Verder mocht je twijfelen aan je specialist dan heb je altijd het recht op een second opnion of in mijn geval zelfs overstappen naar een ander. Het is tenslotte jouw lichaam en de specialist adviseert alleen maar.
sterkte allemaal met revalideren en ik probeer jullie wel op de hoogte te houden van mijn rehap.
Namieka
BerichtGeplaatst: 29-04-2010 11:32 Reageer met quote

Ik heb met verbazing het verhaal van Copymaster gelezen.
Het is of mijn verhaal daar staat.
Ik heb in november 2008 mijn achillespees gescheurd.
Ben toen naar de huisartsenpost in het ziekenhuis gegaan en daar werd mij verteld dat ik een zweepslag had.
Ben naar huis gestuurd met de mededeling dat ik eerst een paar dagen op 2 krukken moest gaan lopen dan een paar dagen op 1 kruk en dan het been weer volledig gaan belasten.
Dat heb ik gedaan en kreeg steeds meer pijn.
Ik ben toen op internet gaan speuren en kwam er achter dat een zweepslag alleen in je kuit voor komt en niet in je enkel.
Daar stond ook de Tompsontest omschreven, die heb ik gedaan en ja hoor, geen reactie van mijn voet.
Heb toen het ziekenhuis weer gebeld en kon direct terecht.
Ben weer bij een huisarts terecht gekomen, deed mijn verhaal en hij wist niet eens wat een Tompsontest was.
Toch stuurde hij me door naar de SEH en daar werd duidelijk dat ik een totale achillespeesruptuur had.
Aangezien het meer dan een week geleden was kon het niet meer geopereerd worden.
Dus in het gips, eerst 8 weken in spitsstand en toen 2 weken in de normale stand.
Daarna volgde fysiotherapie.
Daar maakten we nog een geintje dat die voet nog leniger was dan de gezonde omdat ik die voet veel verder op kon trekken.
Wist ik veel.
Ik heb nog nooit goed kunnen lopen na die tijd en ben toch maar eens naar de huisarts gegaan om te vragen hoelang het nog ging duren voordat ik weer normaal kon lopen.
Hij heeft mijn kuiten opgemeten en er is een verschil van 3 cm in omvang.
Weer naar de therapeut.
Er is geen verbetering te krijgen.
Dan toch maar naar de Orthopeet.
Daar is een echo gemaakt en het is duidelijk dat de pees te lang is en de spiermassa er niet meer is.
Nu komt het, Omdat ik inmiddels anderhalf jaar verder ben wil hij me niet opereren omdat hij van mening is dat het niet meer uithaalt.
Volgens hem zal ik nooit meer de kracht in mijn kuitspier terug krijgen omdat die al anderhalf jaar niet meer gedaan heeft.
Hij wil nog overleggen met collega's en belt me volgende week terug.
Ik moet wel zeggen dat ik het niet zie zitten om de rest van mijn leven mank te blijven en met pijn te moeten blijven lopen.
Ik wacht het telefoontje nog af en als het niets wordt dan ga ik het verderop zoeken.

Copymaster, ik zou graag op de hoogte blijven van jou herstel.
appelsien04
BerichtGeplaatst: 14-02-2011 22:49 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Vorig jaar mei heb ik tijdens het handballen mijn achillespees afgescheurd. Hij was in 1 keer helemaal door. Ik ben na de wedstrijd gelijk naar het ziekenhuis gegaan en s'nachts nog geopereerd.

Zodra ik thuis was heb ik uiteraard gelijk op internet gekeken wat de herstel periode was. Ik kon het niet geloven dat ik voor zoiets stoms er 9 maanden uit zou liggen. Ik kwam toen op jullie verhalen uit en daar werd ik, net als jullie, niet echt vrolijk van.
Omdat het bij mij gelukkig heel anders is gelopen wil ik dit verhaal toch even delen met de rest van Nederland.

Ik heb eerst 2 weken een spalk gegipst gekregen in spitsstand. Hierin mocht ik voorzichtig mijn voet bewegen binnen de pijngrens. Dit dus ook maar veelvuldig gedaan, ik wist dat ik mijn voet zo snel mogelijk in de 90 graden stand moest krijgen om van het gips af te komen. De eerste keer op volledig gips overstappen lukte het niet gelijk om m in 90 graden te krijgen, maar de 2e keer na 3 weken gelukkig wel. Deze 3 weken kreeg ik dan ook loopgips.

Na deze 6 weken gips werd ik verlost, maar werd me verteld dat ik nog wel even aan de krukken vast zou zitten. Nou, ik liep gelijk zonder krukken weg. Niet te grote passen, want zoveel rek had ik nog niet, maar kon wel lopen. En ook al gelijk auto rijden!!
Positief dacht ik zo.
Ben daarna gelijk begonnen met 3 keer in de week fysiotherapie. Ik heb een verschrikkelijk lelijk litteken wat los gemasseerd moest worden. (PIJNLIJK!!!!) Daarnaast veel rek oefeningen om de pees weer op lengte te krijgen. Deze kun je ook makkelijk thuis doen op de trap.

Mijn teampje begon 2 maanden na mijn afscheuring weer met trainen. Rennen in het bos. Nu leek me dit niet zo verstandig op die ongelijke ondergrond. Maar lopen ging goed, dus waarom zou ik niet proberen om te gaan rennen. Na 2 maanden kon ik dus al stukken joggen op de verharde weg! Na 2,5 maand ben ik zelfs in het bos al mee gaan rennen.
Springen durfde ik nog niet, en echt aanzetten met mijn linker been ook niet. Dus het is even wennen, maar ik kon weer vooruit!
Na 3 maanden, waarvan al 1 maand rennen binnen en buiten, ben ik voorzichtig gaan springen. Gewoon rechttoe, rechtaan. Geen rare bewegingen erbij. Helemaal geen problemen mee gehad! Steeds meer ben ik met het spelletje mee gaan doen, en dan kan ook mentaal die knop om dat je je pees kunt vertrouwen.

Ik heb er dus uiteindelijk 2,5 maand over gedaan om weer volledig met mijn sport bezig te kunnen zijn. Zonder last!! En dan is handbal nog een zeer explosieve sport die belastend is voor de pezen en gewrichten.

Wat ik nu eigenlijk met dit verhaal wil zeggen is dat er naast al die vervelende verhalen ook goede ervaringen zijn met het herstel van een achillespees ruptuur.
Voor degene met een minder succesvol verhaal. Succes met jullie herstel!
ans klaassen
BerichtGeplaatst: 05-03-2011 20:56 Reageer met quote

Vorig jaar februari is mijn ap afgescheurd. Is operatief weer aan elkaar gezet, heb veel therapie gehad. Nu blijkt dat de ap te lang is, dus geen kracht. Ze kunnen wel inkorten maar daar zitten ook risico's aan vast. Zijn er mensen die dat wel aan hebben gedurft? graag reactie.
P. Achilles
BerichtGeplaatst: 05-04-2011 8:40 Reageer met quote

De air-walker in de vorm van een Vacoped lijkt mij geweldig.
Ik zit nu in de eerste twee weken gips en moet a.s. donderdag weer naar 't ziekenhuis. Wordt de air-walker ook vergoed door de ziektekostenverzekeraar?
Bij welk ziekenhuis bestaat de mogelijkheid om deze vacoped aangemeten te krijgen?

groet
moda
BerichtGeplaatst: 09-06-2011 14:52 Reageer met quote

Hallo,

Net zoals de meesten onder jullie ben ik na mijn achillespeesruptuur op internet gaan zien hoe het allemaal in zijn werk gaat. Het is mij ook opgevallen dat er verschillende manieren zijn van behandeling. Dit is mijn verhaal.

Op 26/4/2011 heb ik mijn linker achillespees volledig gescheurd bij het voetballen. Een korte pijn van ongeveer 1 minuut en toen was het over. Daarna opgestaan en kon héél rustig wandelen. Ik wist onmiddellijk dat mijn achillespees gescheurd was. Omdat ik er nog op kon staan geloofde mijn collega's niet dat het gescheurd was, maakte grapjes over het feit dat ik te oud ben om te voetballen en hebben mij gezegd om het rustig aan te doen en dat het morgen wel in orde zou zijn. Maar daar "trapte" ik niet in.
Onmiddellijk naar spoed gegaan, en heb mijn gelijk gekregen. Ik heb graag gelijk, maar dat was één van de momenten dat ik ongelijk wou hebben. Komt aan als een bom wanneer je hoort dat je minimum 6 weken in de plater gaat zitten, zeker als je een actieve persoon bent.
27/04/2011 operatie heel goed verlopen. Tot 11 mei plater gedragen die ze na operatie hebben aangebracht.
11 mei een andere plater waarbij mijn voet op 90graden werd gehouden.
27/05/2011 eindelijk een loopgips gekregen, veel onder jullie zullen wel beamen dat het echt wel een opluchting is.
09/06, vandaag dus, loopgips eraf. Nog een grotere opluchting dan die van loopgips Smile Anderhalve week rondlopen zonder plater of verband om dan op 20/06/2011 te beginnen met een 18 beurtenbehandeling bij kinesist. Zo, dus is in het kort mijn verhaal tot nu toe! Zal wel verder posten bij een volgende stadium van mijn revalidatie!

Groetjes
bockina
BerichtGeplaatst: 07-10-2011 22:37 Reageer met quote

Op 8/11/2008 heeft copymaster een verhaal verteld over een 2e operatie van de achillespees.
Ik zou graag willen weten hoe het nu is met je want ik ga 24 oktober wederom terug naar de orhtopeet omdat ik net zoals jij geopereerd moet worden omdat
mijn achillespees ook te lang blijkt na de eerste ruptuur van 7 okt. 2010. Ik kan niet goed afwikkelen
en kan niet op mijn voorvoet/tenen staan en heb geen spierkracht in mijn kuit. Mijn kuit is 4 a 5 cm dunner geworden gedurende dit afgelopen jaar.
Ik ben erg benieuwd of je je voet weer helemaal goed
kan gebruiken zoals voor de 1e ruptuur.
Ik hoor nl. van de orthopeet dat een 1e ruptuuroperatie 90% kans biedt op totale genezing en een hersteloperatie (de 2e keer dus)zeer gering is.
Plaats je je antwoord zsm graag. Bedankt alvast.
RonaldBelga
BerichtGeplaatst: 02-11-2011 22:09 Reageer met quote

Ik ben sinds 3 dagen van het gips af en loop al weer redelijk. Nu heb ik wel heel veel last van vocht is dat een normaal verschijnsel. Ik heb 6 weken gips gehad na totaal reptuur. Hoor het graag.
copymaster
BerichtGeplaatst: 15-11-2011 13:49 Reageer met quote

Ben hier een hele tijd niet meer geweest en kwam bij toeval weer op dit forum terecht. Ik zal mijn topic nu blijven volgen en indien nodig reageren.

Op verzoek een update van mijn verhaal.

Het is inmiddels bijna 2 jaar geleden dat mijn archillespees 2 cm is korter is gemaakt. Wat heb ik hiermee gewonnen: de fijne moteriek is terug en ik kan beter lopen doordat de voetafwikkeling beter is geworden en ik niet het gevoel heb continu voorover te vallen.

Echter heb ik ook zaken die niet meer goed gekomen zijn:
- De spiermassa in de kuitspier is ondanks de intensieve revalidatie periode van ruim 6 maanden bij een fysiotherapeut niet toegenomen.
- Door het ontbreken van de spierkracht kan ik nog steeds slecht op mijn tenen staan met mijn volle gewicht.
- Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik pijn in mijn voet heb. Lijkt wel of ze alle botten in mijn voet er opnieuw in hebben gezet en de finetuning hebben overgeslagen.
- Vaak en veel last van kramp in mijn kuit wat erg pijnlijk kan zijn.
- Grotere afstanden lopen is pijnlijk en kan niet lang stil blijven staan.
- Hardlopen of andere sportieve activiteiten kan ik op mijn buik schrijven. Dit wil niet meer.

Om een antwoord te geven op de vraag van RonaldBelga, ja, vochtophoping is normaal. Hiervoor heb ik beide keren met steunkousen gelopen. Dit gaat na verloop van zelf over als de vochthuishouding zich heeft hersteld. Hier gaan meerdere weken overheen.

Antwoord op de vraag van P.Achilles over de Vacoped. Deze is bij mij volledig vergoed door de ziektekosten verzekeraar. Echter heb ik deze aan het eind van de behandeling weer ingeleverd bij het UMCG. Op deze manier kunnen ze de kosten lager houden. De Vacoped wordt dan geschikt gemaakt voor een volgende patient.
patrick2wd
BerichtGeplaatst: 23-06-2015 22:02 Reageer met quote

Nu ruim 8 weken geleden geopereerd, ging goed, eerst gips, daarna loopgips..
Nu na vorige week de eerste keer fysio gehad te hebben, en daar een prima behandeling te hebben gehad.. nu na een paar dagen..
Erg veel pijn, ook is de rechterkant van mn voet ongevoelig..
Maar verschrikkelijk pijnscheuten (en ik ben echt wel wat gewend)
En zi er ook een deuk in mn kuit...
Maar weet dus niet of dat er iets mee te maken heeft, want daar komt geen pijn vandaan..
Het zit meer in mn hiel... lijkt wel....

Volgende week kan ik pas terecht bij mn arts.. dus datschiet niet op.
Wie heeft gelijke ervaring.. wat is er aan gedaan..?
Nonna S
BerichtGeplaatst: 11-07-2015 22:04 Reageer met quote

patrick2wd schreef:
Nu ruim 8 weken geleden geopereerd, ging goed, eerst gips, daarna loopgips..
Nu na vorige week de eerste keer fysio gehad te hebben, en daar een prima behandeling te hebben gehad.. nu na een paar dagen..
Erg veel pijn, ook is de rechterkant van mn voet ongevoelig..
Maar verschrikkelijk pijnscheuten (en ik ben echt wel wat gewend)
En zi er ook een deuk in mn kuit...
Maar weet dus niet of dat er iets mee te maken heeft, want daar komt geen pijn vandaan..
Het zit meer in mn hiel... lijkt wel....

Volgende week kan ik pas terecht bij mn arts.. dus datschiet niet op.
Wie heeft gelijke ervaring.. wat is er aan gedaan..?


En wat zei de arts?
Nonna S
BerichtGeplaatst: 11-07-2015 22:05 Reageer met quote

patrick2wd schreef:
Nu ruim 8 weken geleden geopereerd, ging goed, eerst gips, daarna loopgips..
Nu na vorige week de eerste keer fysio gehad te hebben, en daar een prima behandeling te hebben gehad.. nu na een paar dagen..
Erg veel pijn, ook is de rechterkant van mn voet ongevoelig..
Maar verschrikkelijk pijnscheuten (en ik ben echt wel wat gewend)
En zi er ook een deuk in mn kuit...
Maar weet dus niet of dat er iets mee te maken heeft, want daar komt geen pijn vandaan..
Het zit meer in mn hiel... lijkt wel....

Volgende week kan ik pas terecht bij mn arts.. dus datschiet niet op.
Wie heeft gelijke ervaring.. wat is er aan gedaan..?


En wat zei de arts?
Index > Spier- en gewrichtsklachten > 100% hersteld na achillespees ruptuur?
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring