Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > 100% hersteld na achillespees ruptuur?
Auteur Onderwerp: 100% hersteld na achillespees ruptuur?
copymaster
BerichtGeplaatst: 08-11-2008 11:39 Reageer met quote

18 maanden terug rechts een achillespees ruptuur na een spel badminton. Direct na het ziekenhuis en dag erna operatief hersteld. Hierna 2 weken gips in spitsstand en 2 weken tape. Het zou eigenlijk 4 weten tape moeten zijn maar wegens alergische reactie op de tape zijn de laatste 2 weken komen te vervallen. Tijdens de herstel periode heel veel pijn gehad door de verankering van pees aan hielbeen waardoor botvlies gevoelig was. Nu 18 maanden later heb ik nog steeds last van de voet. Het lijkt wel of de pees te lang is. Ik kan niet op mijn tenen staan en zak direct door de voet. Lopen gaat redelijk maar aan het eind van de dag merk ik dat ik dreig door mijn been te gaan. Ik voel me zeer onzeker bij het in en uitstappen van trein en bus en mensen tegelijk willen uit- of instappen. Laatst kon ik nog geen 10 min bij de bushalte staan omdat ik door mijn rechter been ging. Voel me net een bejaarde van 45 jaar.

Ben al een paar keer terug geweest naar ziekenhuis maar het enige wat ik daar te horen krijg is dat het tijd kost. Ik kan nog geen 50 meter hard lopen en met op- en afstappen moet ik nog steeds nadenken welke voet eerst. Autorijden gaat goed hoewel ik het gevoel heb de fijne moteriek te missen wat bevoorbeeld te merken is bij file rijden.

Toen mijn voet uit het gips kwam kon ik deze direct al in 90 graden zetten. Reactie van het ziekenhuis was: "kun je dit nu al". Achteraf hadden ze wat moeten doen met deze informatie. Zoals eerder aangegeven lijkt het wel of de pees te lang is.

Maandag ga ik naar de huisarts voor doorverwijzing naar het ziekenhuis om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wie heeft ervaring of herkend zichzelf in bovenstaand verhaal?

Een mogelijke herstel operatie is natuurlijk niet zonder risico maar ik zou graag wat meer willen kunnen doen zonder steeds last te hebben van de pees.
Frouwke
BerichtGeplaatst: 28-03-2009 23:13 Reageer met quote

Beste meneer, mevrouw,

Na het lezen van uw verhaal vind ik het echt ongelofelijk dat het ziekenhuis u zo vaak naar huis heeft gestuurd. Ik denk namelijk dat uw pees niet goed hersteld is en dat u daarom ook niet goed op uw tenen kan staan. Een pees kan niet te lang zijn, het enige wat kan gebeuren na een operatieve behandeling of conservatieve behandeling is dat de pees weer wat opgerekt moet worden omdat na continue spitsstand van de voet, de pees in een verkorte stand heeft gestaan.
Het feit dat u door uw been zakt wil denk ik aan geven dat uw spieren door het weinige gebruik, het niet meer gewend zijn; ze zijn minder krachtig. U ontziet uw been namelijk wel wat ik lees uit uw verhaal.
Ik denk dat het goed is dat u voor een second opinion gaat. Het feit dat u na de operatie uw voet in directe 90graden dorsaal flexie (dus tenen naar uw neus halen) kon zetten, wil toch aangeven dat er iets niet goed is gegaan tijdens de operatie.
Sterkte ermee en laat u niet afschepen, als u denkt dat het niet goed zit gewoon weer ergens anders aan de bel trekken!!
copymaster
BerichtGeplaatst: 29-03-2009 0:15 Reageer met quote

Even een update van mijn verhaal.

Inmiddels weer een paar keer in het ziekenhuis geweest bij een orthopeet. De gehele archillespees is door de MRI scan geweest en hier zijn geen dingen boven water gekomen. De diagnose is inmiddels wel gesteld, de archillespees is te lang. Deze had moeten krimpen tijdens herstel maar heeft dat niet gedaan. Doordat de achillespees te lang is kan ik geen voldoende spierspanning vanuit de kuit opbouwen. Inmiddels is de rechter kuitspier nog niet de helft wat deze in het andere been is. De spier zwabbert wat in mijn onderbeen. De orthopeet heeft mij doorverwezen naar de fysio afdeling verbonden aan het revalidatiecentrum van het UMCG omdat ze een operatie (verkorting van de AP) niet aandurven van en deze heeft mij weer doorverwezen naar een sport fysiotheratpeut verbonden aan het UMCG. Ben nu bezig met krachttraining en stabilisatie oefeningen. Nu 3 weken verder heb ik het gevoel of het eerder slechter dan beter wordt. Veel last 's avonds van pijn en branderig gevoel tussen hak en de plek waar bijna 2 jaar terug de AP gescheurd is. Verder krijg ik steeds meer last van de voet. Ik krijg eelt op drukpunten (onder andere onder de tenen) waar ik anders nog nooit eelt gehad heb. Lijkt wel of de hele voet inzakt...

Over een maand wordt ik weer bij de orthopeet verwacht en ik hoop hem dit keer te kunnen overtuigen dat in mijn ogen, ondanks de risico's, een operatieve ingreep de enige oplossing is.

Beide fysiotherapeuten verbonden aan het ziekenhuis hebben aangegeven dat ze nooit met wat voor oefeningen dan ook een te lange archillespees kunnen behandelen. Het enige wat ze kunnen doen is de voet stabiliseren zodat ik wat reserve heb mocht ik alsnog onder het mes gaan.

Mocht de orthopeet hier niet toe willen overgaan wil ik voor een second opinion gaan. Wie kan mij een ziekenhuis en/of specialist aanbevelen?
brahimakechtabo
BerichtGeplaatst: 16-04-2009 11:49 Reageer met quote

In Weert hebben ze een hele goede manier, ben zelf op 21 December 2008 geopereerd, en kan al aardig zonder pijn joggen (in totaal al 30 minuten).

De chirurg in Weert gebruikt een koordje om de Pees te beschermen, dat wordt niet overal toegepast.

Eerste twee weken gips, daarna 4 weken loop gips.

succes ermee
biker17
BerichtGeplaatst: 24-04-2009 16:43 Reageer met quote

Ook ik heb mijn Achillespees afgescheurd vorig jaar april (2008). op het voetbalveld, zo plotseling, liep niet hard, geen bal in de buurt en plots hoorde ik een doffe knap en voelde ik een helse pijn in mijn rechterkuit. De verzorger kon niks vinden. "Zie het maar een dag aan." zei hij. Ik kon nauwelijks staan(een klein beetje op de hak) maar ben volgende dag gewoon met de auto naar het werk gegaan. 'S avonds ontzettend veel pijn, kon echt niet meer. De volgende morgen de huisarts gebeld, kon meteen terecht. met de auto ernaar toe (ja, echt) hij constateerde meteen dat de ach.pees was afgescheurd. Op je buik liggen voeten over de rand en knijpen in de kuit, voet beweegt niet mee dan afgescheurd) het was intussen dinsdagmorgen, (het was zondagmorgen gebeurd) en kon meteen in het ziekenhuis terecht. 'S avonds half 7 was ik alweer thuis, geoppereerd en al. Been 14 dagen in gips/verband (alleen de onderkant in gips) daarna 2weken tape gehad, en mocht er iets op gaan proberen te lopen met krukken. Na 2weken opnieuw ingetaped maar nu de stand van de voet in 90graden positie gezet. en mocht toen met 1 kruk proberen te lopen. Langzaam, je moet je voet zo goed mogelijk afwikkelen. dus niet direct grote stappen willen nemen. Na deze laatste 2weken (totaal 6weken) ben ik begonnen met fysiotherapie voor een half jaar lang, allerlei oefeningen van kracht tot balanceren,je enkel blijft ook nog lange tijd dik/opgezwollen (vooral 's avonds).een goede oefening voor thuis is je voeten op de traptrede zetten en dan op je tenen gaan staan (dat zal met de geblesserde voet niet meevallen (dus vasthouden aan de trapleuning) en daarna helemaal naar beneden gaan met je voeten (je hakken dus lager als je tenen) en dit (op en neer) veel oefenen. Nu een jaar verder kan ik alles weer met de rechervoet. de kuit is alleen nog niet zo sterk als vroeger, maar heb er geen last meer van. Maar nu April 2009 een jaar later op 2e paasdag, net weer begonnen met wedstrijdvoetballen (3 halve wedstrijden gehad) en ook weer zonder iemand in de buurt weer een doffe knal, weer diezelfde pijn maar nu in mijn linkerkuit. Ja hoor zei ik, gelijk maar door naar het ziekenhuis, en mijn vrees was terecht, dezelfde dag nog geoppereerd, nu bijna 2weken verder zit ik weer in de tape na eerst weer gips te hebben gehad). over 2weken opnieuw voor 2weken in de tape en daarna weer fysiotherapie! PFFFFFFFFFF. Ben maar gestopt met voetballen (op 36 jarige leeftijd). Maar BELANGRIJK is dat je elke dag oefeningen doet voor een goed herstel.
Ron Vlieger
BerichtGeplaatst: 06-06-2009 13:46 Reageer met quote

Goedemiddag allemaal, sorry hoor biker17, maar ik moest even lachen bij je verhaal. Niet dat ik het niet erg vind maar vanwege dat ik ook zo eigenwijs kan zijn. Ik heb namelijk vorige week zondag mijn AP afgescheurd, ook op het voetbalveld. En door mijn hoofd ging, ach volgend jaar gaat het wel weer (jaarlijks toernooitje)...maar nu ik dit lees...nee niet nog een keer! Ik zit nu in de fase twee weken liggips en ik verveel me en het irriteert me dat ik niks kan doen en ach...je begrijpt het wel. Mijn volgende stappen zijn 2 weken loopgips en daarna weer twee weken loopgips maar dan in 90 gr stand. De jeuk is op moment vervelend, ik zal blij zijn als die gipsklomp van me voet af is. Maar ja...ik wens jullie allemaal een goed en snel herstel.

Ron
biker17
BerichtGeplaatst: 12-06-2009 15:57 Reageer met quote

Ja Ron, even een update hier van mij. ik was laatst de maandag voor pinksteren weer helemaal uit de tape, zo dacht ik, en nu maar weer werken aan herstel. een goede manier is bv fietsen. zo gezegd zo gedaan. op de zaterdag voor pinksteren wou ik op de fiets stappen echter moet ik andersom opstappen met mijn linkerbeen over het zadel. (dit is wennen) toen met mijn rechterbeen een aanzetje willen maken en hop op het zadel, echter toen ging ik direct van de stoep af en verloor ik even mijn evenwicht en heilde over naar de linkerkant.uit een reflex wil ik dit opvangen met mijn linkerbeen dus, maar uit automatisme doe je dit met je tenen, en als je iets nog niet kunt hebben is op de tenen staan. en jahoor, PATS, NEEEEEE, schreeuwde ik niet weer. Maar toch, op het ziekenhuis konden ze niet veel zien op de echo ivm bloeduitstorting, dus eerst week gips gehad. De week erop teruggekomen enja weer opnieuw geopereerd maar nu moet ik dus 3weken in het gips omdat hij voor de 2de keer is gescheurd in korte tijd. PFFFFFF, hier baal ik echt enorm van. Dus mensen kijk goed uit. na het gips en de tape ben je er nog lang niet en moet je heel voorzichtig zijn. Ron Sterkte.
kattie
BerichtGeplaatst: 25-07-2009 9:18 Reageer met quote

Hallo iedereen
Ik heb op 18-04-09 mijn achillepees afgescheurd dag later geopereet. Alles ging heel goed en snel na 7 weken kon ik zelfs gewoon lopen maar toen een verkeerde beweging en weer afgescheurd. Toen ben ik nier geopereert. Het gevolg nu is mijn pees te lang en daar door geen kracht, mijn fisio zagt dat ze daar niet gauw opereren,maar ik ben 29 en heb geen zin om de rest van mijn leven mank te lopen. Heeft iemand ervaring hiermee.
copymaster
BerichtGeplaatst: 30-08-2009 14:38 Reageer met quote

Tijdje niet meer op dit forum geweest. De afgelopen tijd is er een en het ander gebeurt. In het UMCG ben ik, eindelijk, bij een sportarts gekomen en deze heeft mij serieus genomen. Doorgestuurd naar sport orthopedisch chirurg en deze gaat mij opereren. Mijn rechter archillespees is 2 cm te lang waardoor mijn omvang in kuit rechts inmiddels 4 cm kleiner is dan de rechter kuit. De huidige planning is dat ik oktober onder het mes ga voor een archillespees verkorting. Volgende week eerst voor de preoperatieve intake naar UMCG en dan wachten op de oproep. Na de operatie wacht mij een intensieve revalidatie begeleiding door UMCG.
Zou het dan toch nog allemaal goed komen?
copymaster
BerichtGeplaatst: 30-08-2009 14:49 Reageer met quote

kattie schreef:
Hallo iedereen
Ik heb op 18-04-09 mijn achillepees afgescheurd dag later geopereet. Alles ging heel goed en snel na 7 weken kon ik zelfs gewoon lopen maar toen een verkeerde beweging en weer afgescheurd. Toen ben ik nier geopereert. Het gevolg nu is mijn pees te lang en daar door geen kracht, mijn fisio zagt dat ze daar niet gauw opereren,maar ik ben 29 en heb geen zin om de rest van mijn leven mank te lopen. Heeft iemand ervaring hiermee.

Zoals je uit mijn verhaal kunt lezen heb ik hier ook last van. Juni 2007 afgescheurd en 2 jaar lang ik weet niet hoevaak naar het ziekenhuis geweest van het kastje naar de muur. Uiteindelijk dus bij sportgeneeskunde terecht gekomen en daar werd ik eindelijk serieus genomen en men vond dat ik lang genoeg met klachten had rondgelopen. Na onderzoek door een sportothopedisch chirurg bleek dus dat AP 2 cm te lang is. Om een lang verhaal kort te maken, oktober ga ik onder het mes voor een AP verkorting.

Mijn advies is dus, laat je de mond niet snoeren en blijf geloven in je eigen gelijk. Probeer een afspraak te krijgen bij de sportgeneeskunde afdeling van je ziekenhuis. Maak een lijst van alle dingen in je dagelijks leven die je niet meer kunt of die je moeite kosten doordat je AP te lang is. Je zult door heel veel onderzoeken heen moeten. MRI scan, echo etc, sportfysio. Werk hieraan mee en uiteindelijk kunnnen ze niet om het probleem heen.
copymaster
BerichtGeplaatst: 31-10-2009 20:26 Reageer met quote

Na lang wachten is het eindelijk zover. 11 novermber wordt ik geopereerd en wordt de rechter achillespees 2 cm ingekort. Gelukkig is het inmiddels herfst en staat de winter klaar. Een mooie tijd om thuis te herstellen. Geen klussen buiten rond het huis/tuin.

Krijg in tegenstelling tot de ruptuur geen gips maar drukverband met brace. Maar afwachten hoe het herstel gaat.
copymaster
BerichtGeplaatst: 19-11-2009 18:50 Reageer met quote

Een week geleden is mijn achillespees 2 cm ingekort. Na een week met drukverband en krukken te hebben gelopen heb ik nu een air-walker gekregen in de vorm van een vacoped. Dit is een soort brace met een "sok" van polystyreen schuim. Middels het vacuum zuigen en de harde schillen is de gehele voet gesteunt. Lijkt wel een soort skischoen. Deze kan af voor het douchen. Mag de voet nog niet belasten. Dit mag ik over een week voorzichtig gaan proberen.
De wond ziet er goed uit. Alleen zat het verband vast aan de wond en ondanks het weekmaken is de wond bij een hechting open getrokken. Deze zit weer aan elkaar middels zwaluwstaartjes.
Geheel is nog behoorlijk gevoelig. Voet staat nu in 15 graden stand. Over 2 weken weer terug naar ziekenhuis.
Reuter
BerichtGeplaatst: 24-11-2009 17:25 Reageer met quote

Heb met belangstelling de verhalen gevolgd op dit forum. Er zitten trieste verhalen bij. Gelukkig zijn een aantal op de goede weg of inmiddels hersteld.

Voor mij was het raak op 27 oktober tijdens jaarlijkse zaalvoetbalwedstrijdje.
Zonder aanleiding bij een sprintje pats! Had onmiddelijk door dat mijn pees niet weer was!
Volgende ochtend geopereerd en nu al 4 weken al gips, 3 keer opnieuw telkens standje meer richting 90 graden.Vanaf gisteren loopgips, maar door zwelling 's avonds (met pijnlijk kloppend been) nog niet echt belast.

Vraag: kan iemand mij de "perfecte" revalidatie voorschrijven?
Ik hoor van velen dat je echt rustig moet opbouwen. Kan iemand mij toevallig een hiervoor geschikte fysio adviseren in de regio Doetinchem?

Verder maak ik mij zorgen om toekomstige sporten, aangezien mijn pees zomaar spontaan afgescheurd is. Heeft iemand daar ervaring mee?
Thx! en Sterkte allemaal!
copymaster
BerichtGeplaatst: 24-11-2009 18:30 Reageer met quote

Over 2 weken ziekenhuis zat er even niet in. Ben vandaag al geweest bij centrale spoedopvang. Heb een misstap gemaakt waardoor ik vol op mijn rechter been ben gaan staan. Voelde wat knappen en stevige pijnscheut. Mijn eerste gedachte, NEE, niet weer.
Uiteindelijk dus pees onderzocht op de centrale spoedopvang en deze is nog heel. Gelukkig. Door dit geintje wel meer last van pijn en zit weer aan de paracetamol/diclofenac. Heb weer eens geluk gehad.
Als ik de vacoped niet om had gehad had dit wel eens heel anders af kunnen lopen...

@reuter
De perfecte revalidatie kan niemand je voorschrijven. Zelfs binnen een ziekenhuis zul je verschillende verhalen horen afhankelijk van arts/verpleging/fysio.
Laatste contact wat ik hierover heb gehad in ziekenhuis met fysio was dat je 3 maanden moeten rekenen voor herstel en daarna pas met fysio moet beginnen. Laat je niet afschepen en kom voor je eigen lijf op.
Last van zwelling en kloppend been zul je de eerste tijd last van blijven houden. Ik heb met de ruptuur 2,5 jaar geleden lange tijd met steunkousen gelopen ivm de zwelling.
zeebaby
BerichtGeplaatst: 30-11-2009 21:27 Reageer met quote

Met veel belangstelling alle berichten gelezen van het achillespees leed. Ik zelf heb op 8 juni door behulpzaam te zijn mijn achillespees deels doorgesneden door achter het rempedaal van een trolley te blijven hangen.
Direct naar het ziekenhuis gegaan waar deze op de eerste hulp is gehecht wegens volle operatiekamers. Hier al veel verschil van mening tussen de artsen in de stand van de voet in het gips en het aantal weken in het gips.
Daags daarna gelijk naar mijn eigen ziekenhuis gegaan want, gerust was ik allerminst.
Na 7 weken gips begonnen met de fysiotherapie maar na 2 dagen uit het gips kreeg ik last van een pijnlijke rode hiel welke steeds meer verergerde en veranderende in een dikke bult onder mijn hiel.
Gedacht werd aan hielspoor en dus naar de podotherapeut voor een aangepaste zool. In tussen wel fysiotherapie welke mij op het hart drukte steeds de achillespees op de rekken met speciale oefeningen. In het tape gezeten voor de hielspoor maar de hiel ging steeds verder achteruit werd dikker en moeilijker om mee te lopen. Zelf de fysiotherapie stopgezet had geen nut want ik kon geen oefeningen doen i.v.m de hiel welke ik volgens de fysio en huisarts moest ontlasten en veel mee rusten.
Uiteindelijk trok de podotherapie zich terug was niet zeker meer van de diagnose hielspoor. Zelf een afspraak gemaakt met de orthopeed gespecialiceerd in enkels en voeten en daar nu eindelijk eind november geweest. Door een simpel optrekken van de voeten werd vastgesteld dat de achillespees veel te lang is. Maanden verspeeld in de revalidatie door een foute diagnose. Gefiets door wind en wind in de hoogste versnelling om de kuit maar te trainen voor niks. Wat copymaster al schreef moeite met traplopen ergens afstappen en vooral de onzekerheid bij elke stap die je zet. Loop nu kreupel en heb nu twee mogelijkheden:
6 weken gips in spitsvoetstand in de hoop dat de achillespees krimpt of anders een operatie met grote kans op complicaties.
Ga eerst maar voor een second opion want ik weet het even niet meer.
Nu is natuurlijk de grote vraag hoe het komt dat de achillespees te lang is geworden door een foute operatie of komt het door de verkeerde fysiotherapie.
Het allerbelangrijkste is dat ik weer normaal kan lopen.
copymaster
BerichtGeplaatst: 30-11-2009 22:41 Reageer met quote

@zeebaby
Een te lange achillespees is maar op een manier in te korten en dat is operatief. Ik raad je aan om je te laten behandelen door een sportmedisch orthopeed.
Ik kan je uit ervaring nog niet vertellen of het echt een verbetering geeft omdat ik zelf nog maar 3 weken geleden ben geopereerd en nog steeds met de vacoped loop. Ik mag douchen en ik voel dat er meer spanning op de pees/kuit staat dan voor die tijd. Over 4 weken loop ik zonder vacoped en dan kan ik meer vertellen. Tot nu toe valt het mij niet tegen, eerder mee. De ruptuur was pijnlijker en vervelender dan de geplande verkorting van AP.
Natuurlijk geeft iedere operatie kans op complicaties. Zou ik nu weer voor de keus staan tussen opereren of niets doen wordt het toch weer een operatie.
copymaster
BerichtGeplaatst: 09-12-2009 13:37 Reageer met quote

Gisteren na een bezoek aan het ziekenhuis is de Vacoped versteld. De voet staat nu recht in 90 graden stand. Genezing gaat voorspoedig. Nog 2 weken en dan mag de Vacoped eraf.
Nu al te horen gekregen dat ik zeker de eerste 6 maanden niet aan sport mag doen.
zeebaby
BerichtGeplaatst: 04-01-2010 18:39 Reageer met quote

Nadat mijn orthopeed mijn casus heeft besproken op een meeting met 20 andere vakbroeders is er inderdaad uitgekomen dat ik in feite maar 2 opties heb. De eerste is de rest van mijn leven aangepast orthpopedisch schoeisel dragen voor mijn hiel die erg veel klachten geeft door te lange achillespees of optie twee een operatie. Nu eigenlijk is er dus geen keus en wordt het een operatie. Die staat gepland voor eind maart want hoe dan ook ga ik eerst skien. Mijn orthopeed gaat oke maar, wel op goed geprepareerde pistes skien en de zwarte afdalingen even links laten liggen. Ach er valt niks aan te verpesten. Ben wel reuze benieuwd of de kuit voldoende kracht heeft om de ski de bocht om te carven maar dat ervaar ik a lwel bij de eerste bocht. Eerst een verzetje dan de operatie. Ik ben erg benieuwd hoe het Copymaster vergaat na zijn achillespees verkorting.
copymaster
BerichtGeplaatst: 04-01-2010 19:44 Reageer met quote

Dan zal ik even een update geven zeebaby.

Inmiddels loop ik 2 weken zonder vacoped en ik moet zeggen dat het herstel erg goed gaat. Kan al weer redelijk lopen zonder krukken als ik maar niet al te grote stappen maak. Voetafwikkeling kan ik ook al weer redelijk doen. Heb nog wel last van vochtophoping rond de enkel welke direct begint na het opstaan. Dit is normaal en heeft tijd nodig om te herstellen. Kan nog niet goed op een been staan (rechts) en heb nog zeer weinig spierkracht in mijn kuitspier. Hier wordt echter aan gewerkt en donderdag begin ik met revalidatie therapie bij de fysio. Hier heb ik zelf op aangedrongen bij het ziekenhuis en behandelend arts gaat accoord. De laatste 2,5 jaar heeft rechter kuitspier niks kunnen doen en mijn spierkracht op een schaal van 0 tot 10 is nu 3. Volgens de fysio (vandaag intake gehad) kan ik over 2 maanden weer een stuk joggen.

Echte sport moet ik nog 6 maanden links laten liggen. Onverwachte bewegingen (draaien en zo) is nog funest voor de achillespees. Autorijden mag weer vanaf half februari.
copymaster
BerichtGeplaatst: 18-01-2010 16:16 Reageer met quote

Inmiddels weer een paar weken verder.

Herstel verloop goed en snel.
Doe nu 2 keer in de week ravalidatie therapie bestaande uit stabiliteits oefeningen en krachttraining.

Kan gaandeweg steeds meer. Blijf last houden van zwellingen door vochtophoping maar hier maak ik mij niet ongerust over. Had ik bij de ruptuur ook.
Hak blijft doof af en toen maar dit komt door de verankering door het hielbot.

In dit tempo zie ik het herstel zonnig tegemoed.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > 100% hersteld na achillespees ruptuur?
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring