Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > fibroadenoom
Auteur Onderwerp: fibroadenoom
roetje
BerichtGeplaatst: 05-11-2008 0:28 Reageer met quote

graag zou ik wat meer willen weten van vrouwen die last hebben van meerdere fibroadenomen.
Vorig jaar ben ik geholpen en zijn er aan mijn rechterborst 4 en linkerborst 3 adenomen verwijderd.
Nu een jaar verder hebben ze via een echo ivm pijnlijke mammografie in de rechterborst 5 fibroadenomen ontdekt waarvan 1 6x6 cm en meerdere kleinere, en in de linkerborst 7 waarvan weer een grote van 6x6 en meerdere kleinere van minstens 1 tot 3 cm groot.De fybroadenomen zijn erg gevoelig en vlak voor de menstruatie worden mijn borsten zo hard en doet lopen al zeer. Het advies van de chirurg is om al het klierweefsel te verwijderen en implantaten te plaatsen.het risico dat ze weer terugkomen is groot en daarbij zal ik geen borsten meer overhouden omdat ze voor het grootste deel uit fibroadenomen bestaan.De plastische chirurg wil overleg gaan plegen want ziet wel risico's aan deze ingreep.Er was grote kans op kapselvorming bij inplantaten, maar er moet wel een oplossing komen ivm de last wat ik ermee heb.
heeft iemand hier ervaring mee of misschien een zelfde ingreep meegemaakt?graag reactie.
luciadacunto
BerichtGeplaatst: 28-11-2016 12:17 Reageer met quote

Hoi,
ik ben in delft een grote fibroadenoom (4x6cm) gediagnosticeert. De artsen adviseren hem weg te halen. Vanuit het borstkanker.nl website kwam ik in contact met een mevrouw die zei dat er nu ook minder invasieve technieken bestaan om de fibroadenoom weg te halen, bijvoorbeeld:

De nieuwe methode maakt het mogelijk om de fibroadenoom via een holle naald te verwijderen, waarbij de snede nog kleiner uitvalt (ongeveer 3 mm.).

Heeft iemand ervaring hiermee? en heeft iemand een advies over de meeste ervaren ziekenhuis in het behandelen van fibroadenoom in Nederland?

Dank!
Lucia
Thomas3
BerichtGeplaatst: 28-11-2016 14:21 Reageer met quote

Quote: De fybroadenomen zijn erg gevoelig en vlak voor de menstruatie worden mijn borsten zo hard en doet lopen al zeer.

De oorzaak had iets met menstruatie mee te maken.
De oplossing om de fybroadenomen spontaan laten genezen is ook via de proces menstruatie.
Index > Kanker > fibroadenoom
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring