Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Twee baarmoeders...... sex probleem
Auteur Onderwerp: Twee baarmoeders...... sex probleem
Heidi
BerichtGeplaatst: 01-07-2005 11:25 Reageer met quote

Hoi,

Misschien zijn enkele van jullie me al eerder tegen gekomen bij een ander onderwerp op dit forum, maar ik zit nog met een groot probleem.
Ik heb lang getwijfeld om het hierop te zetten, ik praat er namelijk met niemand over en schaam me ervoor.

Ik ben 20 jaar, en ik heb twee baarmoeders (uterus didelphys), alles was bij mij dubbel, 2 baarmoeders, 2 baarmoedermonden, 2 baarmoederhalzen en dus ook 2 vaginale ingangen.
3 jaar geleden ben ik na jaren tobben met dit probleem naar de Rutger stichting geweest de eigen huisarts durfde ik niet.... Sex was voor mij onmogelijk, gewoon te nauw, en als ik tampons gebruikte moest ik er altijd twee gebruiken. Hierna ben ik doorverwezen naar het Radboud ziekenhuis Nijmegen. Na 9 maanden op een wachtlijst te hebben gestaan ben ik geopereerd, de wand tussen de twee baarmoederhalzen is weg gehaald en ik heb nu 1 baarmoederhals en 1 vagina ingang. probleem opgelost zou je zeggen....

Maar helaas is sex voor mijn nog steeds onmogelijk. Het past gewoon nog steeds niet of ben ik gewoon bang ervoor geworden?? Ik heb al 7 jaar dezelfde vriend en hij heeft dus ook alles meegemaakt en zegt dat hij het niet erg vind om zonder sex te leven, maar dat is toch niet goed voor een jongen van 23 ?!?!?
Er is natuurlijk meer als penetreren alleen maar ook daar heb ik bijna nooit zin in. de 'sex' die we hebben is hooguit 1x in de twee maanden.
Ik vind dit erg vervelend voor hem, maar ik ga echt niet naar de huisarts of gyn met dit probleem..
Zijn er meer mensen hier die een soort gelijk probleem hebben of ook twee baarmoeders hebben?

Kan iemand me helpen, Ik schaam mij er heel erg voor en met mijn vriend praat ik er ook nooit over, ik schaam me voor het onderwerp.

help me....

xx Heidi
Gast
BerichtGeplaatst: 01-07-2005 12:55 Reageer met quote

Ik zou het hier zeker niet bij laten zitten.
Geef niet op je bent veel te jong om geen plezierige sex te hebben.
Is het misschien een idee om of naar een speciale bekkenbodem fysiotherapie te gaan of naar een gynaecoloog die specifiek georienteerd is op sexueel gebied. Waarschijnlijk is het technisch wel mogelijk maar zit er psychisch wat in de knoop waar je behandeling voor nodig hebt. Niks om je voor te schamen. Jij kunt er niets aan doen dat het lichamelijk niet helemaal in orde was.
Kom op meis ga er voor.
barbara
GastBerichtGeplaatst: 01-07-2005 18:24 Reageer met quote

Ik sluit mij graag aan bij de vorige gast.
je bent nog zo jong, je hebt nog een heel leven voor je, zoek hulp bij een gyn. je er voor schamen is echt nergens voor nodig!!!! Ga ervoor, neem je vriend mee naar de arts.
Ik wens je heel veel sterkte en laat nog eens van je horen, je zult zien dat je niet de enige bent.

Liefs Barbara
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 30-07-2005 16:55 Reageer met quote

Hoi Heidi,

Ook ik heb 2 baarmoeders. Alles is bij mij dubbel, net zoals bij jou. Ik heb alleen geen problemen met vrijen...
Ik ben 2 jaar geleden ook in nijmegen bij een gynecoloog geweest, en hij adviseerde toen om geen operatie te laten doen. Is bij jou alleen de operatie uitgevoerd omdat je het gevoel hebt te nauw te zijn?
groetjes
Gast
BerichtGeplaatst: 09-08-2005 22:21 Reageer met quote

He,

Ik heb ook twee baarmoeders, ik had een "tweede ontwikkeling" van een vagina, maar uiteindelijk heb ik maar een vagina, met een soort van sliertje erin die later operatief is verwijderd. Ik had dus niet hetzelfde als jou, maar ik zou je er echt niet zo druk over maken. Ik denk dat het zonde is voor je relatie. Ik denk dat je er ook niet voor moet schamen bij de gyn. Toen zij bij mij aan het onderzoeken waren wat er aan de hand was. Ik had (misschien niet zo smakelijk) allerlei infecties( een van mijn baarmoeders functioneerde niet helemaal goed) (en sex wil je dan eigenlijk niet hebben)Maar Ik had in die tijd wel een vriendje en geen zin om een sexloze relatie te hebben. Helaas had ik toen niet zo'n aardige arts die me niet sereius nam en me er 1,5 jaar mee rond heeft laten lopen, maar dat is gelukkig verleden tijd, maar ik heb aan al die artsen wel gewoon vragen gesteld over mijn sex leven. Wat ik wel en niet kon doen enzo, me moeder (die soms mee ging, viel soms stijl achter over , van wat ik durfde te vragen) Maar zij hebben er wel verstand van en vinden het heus wel normaal dat je sex wilt hebben. Het is eerder abnormaal om zo jong al een sexloos leven te hebben. Nou succes er mee (tja een heel verhaal, maar misschien heb je er iets aan)
iemand
GastBerichtGeplaatst: 07-11-2005 22:36 Reageer met quote

hallo,

even reageren op het vorige berichtje: wat bedoel je met dat "sliertje" in je vagina? Ik denk dat ik dit ook heb. Ben heel ongerust over wat het is, maar ik heb precies een vlezig draadje in mijn vagina, precies alsof ik 2 vagina's heb die dan in 1 uitmonden, dus echt een draadje. Was dat ook zo van jou? Ik vind dit heel erg vies en kan geen sex hebben met mn vriend, het doet veel te veel pijn.
Heleen
BerichtGeplaatst: 09-11-2005 16:20 Reageer met quote

iemand schreef:
ik heb precies een vlezig draadje in mijn vagina, precies alsof ik 2 vagina's heb die dan in 1 uitmonden, dus echt een draadje.


Dag iemand,

Het klinkt inderdaad een beetje alsof je een vaginaal septum (tussenschotje) zou hebben. Dit is niet vies, en je hoeft je er zeker niet voor te schamen. Dit soort dingen hebben te maken met de zgn. buizen van Müller. Uit een samensmelten hiervan ontstaat o.a. de baarmoeder en de vagina. Gaat hierbij iets mis, dus smelt in de embryonale ontwikkeling dit niet of niet volledig samen, dan ontstaat een dubbele baarmoeder, een baarmoeder met een tussenschotje, een vaginaal tussenschotje, en nog allerlei andere variaties die daar tussen liggen. Het zou dus heel goed kunnen dat jij op een bepaald punt een tussenschotje hebt, wat echter niet helemaal doorloopt naar beneden. Ik heb zelf alles dubbel: baarmoeder, baarmoederhals en vagina. Mijn gynaecoloog heeft aangegeven dat als ik ooit problemen zou krijgen met seks vanwege de dubbele vagina, (of dus de problemen vanwege het tussenschotje tussen beide vagina's) ik dat tussenschotje eventueel zou kunnen laten verwijderen. Voor wat jou betreft denk ik dat je het beste dit probleem eens met je huisarts kunt bespreken, en dan een verwijzing naar de gynaecoloog vragen. Het is dus een probleem wat wel vaker voorkomt (al zal de huisarts hier misschien niet erg bekend mee zijn, houd daar rekening mee) en als je er last van hebt tijdens de seks, is het natuurlijk een hele legitieme vraag. Niets om je voor te schamen dus, en ook niet iets "vies".
iemand
GastBerichtGeplaatst: 09-11-2005 22:32 Reageer met quote

Hoi Heleen!

Bedankt voor je antwoord! Fijn dat je me wil helpen. Ik ben met dit probleem al 'ns nr de gynaecologe geweest, die heeft me onderzocht, maar zei dat er niets verkeerds was met mij. Maar volgens mij had ze 1) geen tijd om grondig te onderzoeken 2) wilde ze me gn pijn doen omdat ik nog niet ontmaagd was, en dus nog heel nauw. Dus, het zou kunnen dat ik zo'n vaginaal septum heb, maar geen 2 baarmoeders. Tijdens de raadpleging met de gynaecologe, heeft ze een echografie gedaan van mn baarmoeder, en dus (waarschijnlijk?! ) géén 2 baarmoeders gevonden.

Alleszinds bedankt voor je opmerking! Ik ben al wat opgeluchter dat ik niet de enige ben met dit probleem, en dat er tevens iets aan te doen is. Ik vind het alleen zo moeilijk om erover te spreken met m'n ouders (ik ben 18 ).

Kenje soms sites waar je over dit onderwerp meer teweten kan komen?
Heleen
BerichtGeplaatst: 10-11-2005 12:03 Reageer met quote

Hoi Iemand,

Om precies dezelfde reden twijfelde de gynaecoloog bij mij of hij wel een vaginale echo zou doen. Uiteindelijk heeft hij het gewoon voorzichtig geprobeerd, en dat ging prima. Maar goed, even terug naar wat jij beschrijft: het kan inderdaad dat je alleen zo'n tussenschotje hebt en verder geen gekke dingen ofzo Wink. Maar dan: het probleem ligt er. Toen ik ontdekte dat er "iets" niet helemaal goed leek daar, heb ik best wel even aan moeten houden bij mijn huisarts. Hij vond namelijk dat het "alleen maar zo leek" en als er al een keer naar gekeken is, is dit niet een onderwerp waar je zo gemakkelijk op terug komt. Toch is het puur geweest omdat ik erop terug bleef komen dat ik uiteindelijk doorverwezen werd en bij de gynaecoloog terecht kwam, die meteen zag wat ik bedoelde en mij helemaal gelijk gaf. Hieruit blijkt maar weer: de ene arts is de andere niet. Je kunt net iemand treffen die hier weinig bekend mee is, niet goed kijkt, niet goed weet wat hij/zij ermee aan moet, etc. Als ik jou was zou ik dus gewoon nog eens terug gaan naar de huisarts, en daar het hele verhaal uitleggen. Je huisarts kan je dan doorverwijzen naar de gynaecoloog (eventueel een andere dan degene die je eerder gezien hebt). Naar aanleiding van mijn ervaring (die niet op zichzelf staat, daar ben ik inmiddels wel achter!) zou ik je aanraden om vol te blijven houden totdat je iemand treft die het eens goed bekijkt, en die ofwel kan bevestigen wat jij voelt, of die jou overtuigend uit kan leggen waarom dit niet afwijkend is. Succes!
Gastje
GastBerichtGeplaatst: 14-11-2005 21:22 Reageer met quote

Heleen,

Ook ik heb een ontdubbelde baarmoeder, dubbele ingang. Wij hebben nu al 4 IVF's achter de rug en ben vandaag bij de dok geweest. Hij heeft me laten weten dat we moeten voor ogen houden dat het moeilijk tot niet zal lukken om zwanger te raken. In januari heb ik namelijk een miskraam gehad na m'n 1e IVF (2é cryopoging).
Heb jij kinderen? Is dit makkelijk verlopen? Hoe oud ben je?

Sorry dat ik dit allemaal vraag, maar zit momenteel in zak en as.

Annick
xxx
Heleen
BerichtGeplaatst: 16-11-2005 22:40 Reageer met quote

Dag Annick,

Vragen staat vrij, als ik iets niet wil beantwoorden hoor je dat vanzelf wel Wink.

Ik ben 21, heb geen kinderen, en ben er ook nog niet mee bezig (ben single). Daarnaast zijn er bij mij andere redenen waardoor ik over een een evt. zwangerschap even wat langer na zou moeten denken/meer advies zou willen inwinnen. Ik kan je dus niet helpen aan ervaringen. Lotgenoten zijn overigens best te vinden via internet, google er anders eens op.

Mag ik een wedervraag stellen? Waarom zijn jullie uitgekomen bij IVF? Immers op het zwanger worden op zich zou deze afwijking geen invloed moeten hebben, toch? Het zijn -zoals ik het begrijp- meer de risico's die er daarna zijn. Via internet heb ik al best wel wat bemoedigende verhalen gelezen van andere vrouwen met UD, het kán dus zeker wel. Las pas ergens dat van alle baarmoederafwijkingen uit dit "genre" zeg maar, (Laughing) een volledige ontdubbeling de meeste kans geeft op een succesvolle zwangerschap. Echter degene die dit voor jou, met jouw specifieke problematiek, kan beoordelen, is natuurlijk je behandelend arts. Het spijt me dan ook dat ik je niet veel meer kan bieden dan mijn sympathie en begrip voor jullie situatie: zulk nieuws lijkt me een hele schok, zeker ook als je al zo lang bezig bent.
Mariska
GastBerichtGeplaatst: 17-11-2005 12:35 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben 25 en nu bjina een jaar bezig om zwanger te worden.
Het was in eerste stantie ook gelijk raak, nou geweldig dus, maar helaas naar 8 weken kreeg ik een miskraam en moest het gecurriteerd worden. Toen kwam de gyneceloog erachter dat ik ook 2 baarmoeders heb en dat in mijn vagina ook een schot zit. Voor de zekerheid is er nog een foto gemaakt van mijn nieren of die ook verdubbeld waren, maar dat was niet het geval.
In principe had het niets met de miskraam te maken, maar nu 8 maanden en er is nog niets dan ga je toch wel twijfelen. Ik moet zeggen ik voel me de laaste tijd echt rot erover. Ik weet het je wil het gewoon te graag, maar ook omdat ik al het gevoel heb gehad om zwanger te zijn. En ik voelde me die 8 weken geweldig.
Ik vind het fijn hier nog meer verhalen van andere vrouwen te lezen Sad
anybody
GastBerichtGeplaatst: 30-12-2005 14:58 Reageer met quote

Hai dames,

Als ik dit zo lees denk ik: Zijn jullie misschien zg DES-dochters?

www.descentrum.nl voor meer informatie
Heleen
BerichtGeplaatst: 30-12-2005 21:42 Reageer met quote

anybody schreef:
Hai dames,

Als ik dit zo lees denk ik: Zijn jullie misschien zg DES-dochters?

Nee, de baarmoederafwijking die bij DES-dochters gezien wordt, is weer een andere.
Jasmijn
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2006 13:50 Reageer met quote

Hallo,

Ook ik heb alles dubbel, maar verder geen problemen dus het tussen schotje mocht blijven zitten.
Ik wilde jullie laten weten dat het ook goed kan gaan zwanger worden. Ik ben in mei gestopt met de pil en 3 maanden later was ik zwanger. Ik was erg bang dat het allemaal niet zou gaan lukken...
Ik ben nu 26 weken zwanger. Mijn baarmoeder mond zit nog goed dicht, dit wordt elke 2 weken gecontroleerd. Volgends de gyn kan ik normaal bevallen als het kindje goed voor de uitgang gaat liggen. Ik ben benieuwd.

Groetjes
Heleen
BerichtGeplaatst: 21-01-2006 1:32 Reageer met quote

Hoi Jasmijn,

Altijd leuk om dit soort berichten te lezen. En ik weet dat het ook goed kan gaan, sommige vrouwen komen er zelfs pas achter na hun eerste bevalling, of zelfs dan nog niet. Het hoeft geen problemen op te leveren, alleen het risico op bepaalde problemen is wel groter.

Jij bent in ieder geval al een heel eind 'in de goede richting', en ik hoop dat de rest van je zwangerschap voorspoedig zal verlopen. Zou het leuk vinden als je ons op de hoogte wilt houden, ben benieuwd.
maria joyce
GastBerichtGeplaatst: 21-01-2006 12:53 Reageer met quote

Ik ben 10 jaar geleden via n keizersnee bevallen van gelukkig een gezonde dochter,na een zware zwangerschap. Tijdens de operatie ontdekten ze de dubbele baarmoeder,maar de ene helft(het is 1 baarmoeder met schot)bleek rudimenter te zijn. Mijn kind zat dus in een kleine ruimte. Bij mijn eierstokken is dat hetzelfde. 1is goed,de ander verschrompeld. Gelukkig heb ik 1 vagina. Kwist niet dat dat ook nog kon.Mijn vraag is of je dan eerder in de overgang komt.
Heleen
BerichtGeplaatst: 24-01-2006 11:46 Reageer met quote

maria joyce schreef:
Gelukkig heb ik 1 vagina. Kwist niet dat dat ook nog kon.

Tja, zo ontdekte ik dus dat er 'iets' niet helemaal normaal was daar Wink.
Quote:
Mijn vraag is of je dan eerder in de overgang komt.

Nee hoor, dat is een hormonale kwestie en staat los van een aangeboren baarmoederafwijking als uterus didelphys (dubbele baarmoeder) of een septate uterus (baarmoeder met tussenschot, zoals jij beschrijft).
somebody
GastBerichtGeplaatst: 26-01-2006 2:13 Reageer met quote

hoi allemaal,
Bleek na 4 jaar pijn en onderzoeken ook ik 2 baarmoeders te hebben met een cyste van 13 cm in een van me baarmoeder waardoor ik elke dag buikpijn had en 1 keer in de week op de SEH lag :S. Gelukkig hebben ze in Turkije na een echo ondekt dat mij Cyste bijna aan het ontploffen was en dat dat mijn dood kon worden, inmiddels ben ik daar ook geopereerd.
Het Gaat nu Prima:D
Ariana
GastBerichtGeplaatst: 12-02-2006 20:07 Reageer met quote

hallo allemaal,

Ik ben zo blij om te horen dat ik niet de enige ben. ik ben er ook pas achtergekomen dat ik dubbel baarmoeder en baarmoedermonden heb. Ik wist niet wat ik hoorde. Ik had altijd al veel pijn en werd twee keer per maand ongesteld. Ook tussendoor bleef ik altijd bloeden. Ik kan ook geen normale sex hebben. Het doet gewoon teveel pijn. Het is veel te nauw. Ik weet ook niet of dat met een operatie goed kan komen. Misschien weet een van jullie dat?
Ze hebben mij ook verteld dat geen enkele baarmoeder groot genoeg is om een kind te kunnen voldragen. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Ik durf er met niemand over te praten.
Index > Gynaecologie > Twee baarmoeders...... sex probleem
Pagina 1 van 7  

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring