Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > baarmoeder slijmvlies laag weghalen
Auteur Onderwerp: baarmoeder slijmvlies laag weghalen
Carmen71
BerichtGeplaatst: 12-05-2010 17:42 Reageer met quote

Hallo, mijn naam is Carmen en ik heb gistermorgen een novasure behandeling ondergaan. Na een jaar vloeien was ik het helemaal zat en toen raadde de gyneacoloog mij novasure aan.
Ik heb de behandeling ondergaan onder volledige narcose dus gelukkig nergens wat van meegekregen. Ik kwam een uur later bij en toen had ik nog nergens last van. 3 Uur later crepeerde ik wel van de buikpijn maar toen ik een paar uur geslapen had en 's avonds wakker werd voelde ik direct al verbetering.
Had nog wel een beetje last van buikpijn maar dit was goed te doen. Ik vloei ook niet meer, alleen de eerste 4 uur na de behandeling. Maar ik heb al gelezen dat het soms ook een paar dagen duurt voordat je gaat vloeien dus dat is nog even afwachten.
Maar als het zo blijft gaan als nu dan teken ik ervoor en kan ik de novasurebehandeling aan iedereen aanraden. Ik ben echt mega kleinzerig maar dit vond ik zelfs een makkie. Iedereen veel succes bij zijn keuze om het wel of niet te laten doen.
gastSylvia
BerichtGeplaatst: 24-08-2010 19:06 Reageer met quote

Hoi Carmen71,

Ik vroeg me af hoe het nu met je gaat?
Carmen71
BerichtGeplaatst: 18-09-2010 16:34 Reageer met quote

Hallo Sylvia,

Ik ben nu 4 maanden verder maar heb totaal geen last meer gehad. Ook geen bloedverlies meer hoewel ik nu dus 4 cyclussen verder ben. Nu moet ik wel zeggen dat ik de prikpil gebruik dus dan is het ook gebruikelijk dat je geen menstuatie meer hebt. Ik kan het echt aan iedereen aanbevelen. Jammer dat hier zoveel negatieve berichten op staan. Ik had mij er ook bang door laten maken maar dat was in mijn geval dus helemaal niet nodig. gr. Carmen 71
gastSylvia
BerichtGeplaatst: 18-09-2010 16:54 Reageer met quote

Hoi Carmen,

Wat fijn dat je er geen last meer van hebt!

Ik heb 23-9 in Eindhoven een afspraak. Heb een goede doorverwijzing gekregen omdat ook mijn gyn er achter staat. Ik ben er niet bang voor hoor, het zou voor mij een zegen zijn om van de ellende af te komen.

Groetjes

Sylvia
klm
BerichtGeplaatst: 20-09-2010 13:49 Reageer met quote

Hoi allemaal, wat een verhalen zeg. Ik heb vorig jaar 11 december balontherapie (aderen dichtschroeien) gehad omdat ik ook erg vloeide. Na mijn 3de zwangerschap begon ik met de pil en werd om de week ongesteld. Dit had ik met die vorige zwangerschappen helemaal niet gehad en vond het raar. Omdat wij toch geen kinderen meer wilde liet mijn man zich in feb 2009 helpen en kon de pil weg. Werd na het stoppen van de pil 10 a 11 dagen ongesteld en moest als ik s'avonds ging werken s 'middags samen met mijn dochter ff liggen voor de jongens uit school kwamen. Kon toen ook kiezen voor een spiraaltje maar de gyn zag al aan mij dat ik dit niet wilde. De ingreep heeft heel goed geholpen en ben nu 3 a 4 dagen een beetje ongesteld. Hoef alleen maar een inlegkruisje te gebruiken want een tampon is niet nodig. Merk nu wel sinds ik in juni dit jaar een operatie heb gehad van de baarmoeder,blaas en darmverzakking dat ik meer witvloed/slijm heb. Weet iemand soms hoe dit kan ?

gr's klm
gastSylvia
BerichtGeplaatst: 23-11-2010 23:49 Reageer met quote

Morgenochtend krijg ik de novasure behandeling. Ben eigenlijk alleen een beetje zenuwachtig voor de narcose.
gastSylvia
BerichtGeplaatst: 25-11-2010 10:23 Reageer met quote

Gisteren de Nocasure behandeling ondergaan. Ik zag op tegen de narcose maar dat ging verder allemaal prima. Ben goed wakker geworden en ik heb nergens last van, geen pijn, niets. Ik vloei een heel klein beetje. Ben benieuwd over een paar weken.....
gastSylvia
BerichtGeplaatst: 07-01-2011 22:50 Reageer met quote

Ik ben nu ruim 6 weken verder en ik kan nog niet zeggen of het mij iets goed heeft gebracht. Ik blijf bloed verliezen en heb veel bruine afscheiding. Eigenlijk wel iedere dag. Eerst had ik dat alleen voor en na de menstruatie. De gyn vermoed dat ik Adenomyose heb en dat dan waarschijnlijk de Novasure mijn klachten niet zou verhelpen. Hoewel dit goed besproken is, is dit voor mij toch wel een teleurstelling. Ik moet het nog even afwachten maar overweeg toch mijn baarmoeder te laten verwijderen. Voel er weinig voor zo tot mijn overgang door te moeten gaan (ben 43)
shanty92
BerichtGeplaatst: 17-01-2011 14:40 Reageer met quote

Ik ben moeder van 3 fantastische meiden en 35 jaar ik heb 20 december 2010 de novasure behandeling onder plaatselijke verdoving ondergaan dit nadat ik vele jaren last had van heftige menstruaties.

Nou heb ik mijn eerste menstruatie weer gehad en ik moet zeggen dat ik toch wel teleurgesteld ben in het resultaat mij is verteld dat als de ingreep geslaagd zou zijn dat ik niet tot weinig zou gaan menstrueren. Nou ik kan echt niet zonder OB! En loop nu inmiddels alweer 5 dagen aan te rommelen.

Hoe is dit bij anderen verlopen of ben ik te voorbarig en zal het volgende maand beter zijn?
gastSylvia
BerichtGeplaatst: 20-01-2011 13:15 Reageer met quote

Hoi Shanty,

Ik denk dat het voor iedereen anders is. De een heeft meteen na de eerste maand nergens last van, de ander pas na een aantal maanden. 20 december is nog geen maand geleden, het is ook nog allemaal aan het genezen en je hele cyclus ligt overhoop nu. Pas na 3 maanden kun je pas echt zeggen of de ingreep heeft geholpen of niet. Ik was zelf ook teleurgesteld, ik heb 24 november de ingreep gehad. Ben tot op een aantal dagen geleden continue aan het vloeien geweest. Pas nu sinds enkele dagen heb ik geen "troep" meer. Geef het even de tijd, groetjes Sylvia
gastSylvia
BerichtGeplaatst: 26-04-2012 21:26 Reageer met quote

Op dit forum is het verder erg stil gebleven, bij mij is inmiddels op 07-04-2012 mijn baarmoeder verwijderd.

Ik hoop dat het verder met iedereen goed gaat!
Inge.
BerichtGeplaatst: 26-06-2013 19:15 Reageer met quote

Ik ben sinds de laatste jaren steeds heftiger ongesteld. Soms zelfs zo erg dat ik niet naar buiten kan, met én tampons én maandverband op een vuilniszak zit om de bank te beschermen. Daarnaast had ik ook tussentijdse bloedingen met dank aan mijn vleesboom. Mijn huisarts zegt dat ik een heftigere pil mocht nemen. Dat hielp heel goed voor de tussentijdse bloedingen maar ik werd er beroerd van en mijn menstruatie zelf was nog net zo heftig als voorheen.
Maar homeopathische arts legde uit dat door gebruik van de pil het baarmoederslijmvlies juist dikker wordt. En dat in tegenstelling tot het advies van de meeste artsen om aan de pil te gaan. Ik ben gestopt met de pil en mijn menstruatie werd gelijk al zo veel minder heftig! Ik heb nog één heftige dag en dan vloei ik nog maar een paar dagen door. Dit is wat mij heeft geholpen. Slechts stoppen met alle chemische ellende. En o ja... groente smoothies Smile
lbon1974
BerichtGeplaatst: 24-03-2015 14:39 Reageer met quote

Mag ik vragen of tot op heden het baarmoederslijmvlies niet weer is opgebouwd. Aangezien mijn gynaecoloog beweert dat het mogelijk binnen vijf jaar weer aangroeit.
lbon1974
BerichtGeplaatst: 24-03-2015 14:44 Reageer met quote

Hoi P-tje: Mag ik vragen of tot op heden het baarmoederslijmvlies niet weer is opgebouwd. Aangezien mijn gynaecoloog beweert dat het mogelijk binnen vijf jaar weer aangroeit.
JipJan
BerichtGeplaatst: 28-07-2015 21:04 Reageer met quote

Novasure niet altijd goed

In 2011 heb ik de Essure sterilisatie laten doen bij mij en drie maanden later de Novasure.
Omdat ik na m'n zwangerschappen m'n heftige menstruatieklachten (veel pijn en veel bloedverlies) wilde aanpakken. Volgens de arts was dit de juiste combinatie. Na Novasure - wegbranden van het slijmvlies van de baarmoeder is het gevaarlijk om zwanger te worden - dus vandaar ook de sterilisatie.

2 pijnlijke ingrepen, ze kunnen beide poliklinisch en dat had mijn voorkeur t.a.v narcose. Maar even doorbijten hoor, maar als snel vloeide ik niet meer. Dus doel bereikt! Het helpt!

Maar ... langzamerhand begon ik vage klachten te krijgen: duizelig, misselijk, buikpijn, darmklachten, hoofdpijn. Niet elke dag. Dit jaar werd het heel erg met een heftige pijnaanval tijdens de menstruatie met gigantische krampen. Ik kroop over de vloer en wist niet waar ik het zoeken moest. Sindsdien is het erger en neemt het toe.
Met deze klachten is het echt zoeken naar een ziekenhuis/arts die dit serieus neemt. Klinkt gek maar ik ben eerst van kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk waren alle onderzoeken goed dus zou ik gezond zijn. Maar toch klachten.
Gelukkig een lotgenoten groep op Facebook gevonden. https://www.facebook.com/groups/913324985397813/ Allemaal vrouwen die de Essure hebben en allemaal vergelijkbare klachten.

En ja ik zie ook dat negatieve zaken nu eenmaal sneller op internet worden gezet dan positieve. Maar voor vrouwen met klachten na een Essure is het echt vechten voor erkenning ervan. Gelukkig zijn er een aantal artsen die dit doen! En kan je goed geholpen worden. Al houdt dit vaak wel een baarmoeder en eileider verwijdering in.

Bij mij bleek de combinatie van Novasure en Essure erg ongelukkig omdat er nu eindelijk Adenomyose gediagnosticeerd is en dan zijn Novasure en Essure triggers die het eigenlijk alleen nog maar erger maken. Dus binnenkort wordt ik geopereerd. Maar hierbij toch een waarschuwing voor dames die Essure overwegen: laat je echt goed onderzoeken, doe een nikkelallergie test (zit nikkel in de veertjes van Essure), zeker als je voor het plaatsen van Essure al menstruatieklachten hebt of een auto-immuunziekte hebt, want dan wordt het afgeraden.

Goed artikel van een lotgenoot: http://www.purebodyandfood.nl/body/deel-2-essure-het-ware-verhaal/ En nee we verzinnen het niet ;(
Elisabeth11
BerichtGeplaatst: 16-05-2017 7:42 Reageer met quote

Afgelopen februari heb ik de Nova Sure behandeling ondergaan in Assen. Ik had al jarenlang ernstige vloeiingen die mijn leven gingen beīnvloeden en voor genante situaties zorgden.
De huisarts beveelde eerst een spiraaltje aan. Omdat ik van Nova sure had gehoord vroeg ik of ik daar voor in aanmerking kon komen. Hij had geen ervaring met deze behandeling en wist er eigenlijk niet veel van. Nadat hij zich er in verdiept had kreeg ik een door verwijzing.

Niet iedereen kan de behandeling ondergaan begreep ik tijdens de intake met de chirurg. Je baarmoederwand moet cyste vrij zijn. veel vrouwen hebben cystes begreep ik maar zijn onschuldig. Ook ik bleek er een paar te hebben maar die zagen er goed uit dus durfde hij het aan. Punt is dat een cyste eenvleesophoping is en daardoor de paraplu die in de baarmoeder wordt gebracht bij uitvouwen de wand niet goed kan dichtbranden en het effect dan minder is of er niet is.

De behandeling duurt heel even. Even een minuut een onaangename pijn en daarna werd ik misselijk. Waarschijnlijk van de medicijn die je moet slikken om de baarmoeder te onspannen. Het geeft een soort weeen gevoel. Misselijjkheid duurde bij mij een paar uur en toen was het weg. De weken erna vloeide ik een beetje. Doorzichtig en beetje bruin. Dat duurde een maand denk ik en toen werd ik weer ongesteld. Dat was een wereld van verschil. Ik ben nu ondertussen 3 menstruaties verder en wat een enorm verschil in vloeiing. Waar ik vroeger 2 doosjes extra plusplus tampons gebruikte in combi met een pak nacht verband en om het uur twee uur moest verschonen kan ik het nu af met een inlegkruisje en op het hoogte punt een verbandje. Bijkomend voordeel is dat mijn gestel beter is. Door de vloeiingenwas ik een vaatdoek na de periode van 8-10 dagen en had altijd last van een koortslip en vermoeidheid. Wat een enorme verbetering. Ik kan de behandeling iedereen aanraden. Zelfs al zou de vloeiing weer wat terug komen , wat ik niet verwacht, dan heb ik er nu al zoveel plezier van dat het nu al de moeite waard zou zijn. Dit had ik veel eerder had moeten doen. Wat een geweldige behandeling
lening
BerichtGeplaatst: 16-05-2017 17:25 Reageer met quote

leningcredit700@gmail.com
BKR Lening bieden aan particulieren ! 2000 € tot 5.000.000€!
Ik verklaar onderhandse lening geldschieter wij bieden lening tegen 2%. Zoekt u dringend lening om uw project te financieren en betalen van je rekeningen, Hier is uw kans om toe te passen op leningen en financiële dienstverleners, bied ik alle soorten leningen Geïnteresseerd persoon moet eerlijk contact met mij opnemen via e-mail:leningcredit700@gmail.com
Index > Gynaecologie > baarmoeder slijmvlies laag weghalen
Pagina 7 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring