Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > te weinig drinken
Auteur Onderwerp: te weinig drinken
Melaniee
BerichtGeplaatst: 17-09-2008 15:13 Reageer met quote

Hallo , Ik ben Melanie en ben 13 jaar.

Ik drink veelste weinig , maar ik kan hier niks aan doen ,, ik kan gewoon niet meer op dan 50 cl per dag ,

Wat kan ik hieraan doen ?

alvast bedankt ,
remmy
BerichtGeplaatst: 17-09-2008 16:27 Reageer met quote

50 cl????Hoe komt het dat je niet meer kan drinken, waarom kun je hier niks aan doen?
Melaniee
BerichtGeplaatst: 17-09-2008 16:54 Reageer met quote

remmy schreef:
50 cl????Hoe komt het dat je niet meer kan drinken, waarom kun je hier niks aan doen?


Ik weet het niet ,, Ik zit dan gewoon ineens vol...
Ik moet meer drinken van m'n ouders , Ze zeggen dit wel , maar dit is echt heel erg moeilijk ..
remmy
BerichtGeplaatst: 18-09-2008 12:02 Reageer met quote

Eet je dan miss teveel en zit je maag daarom te vol?
Te weinig drinken is voor verschillende functies in je lichaam erg slecht denk bijv aan je nieren. Misschien is het een idee om samen met een dietiste naar je eet/drink patroon te kijken. Zodat deze je kan adviseren op welke momenten je meer kunt gaan drinken en miss anders moet gaan eten. Overleg het eens met je ouders. Veel succes ik hoop dat er een oplossing voor je te vinden is. Voordat je lichamelijke klachten krijgt.
Silesia
BerichtGeplaatst: 09-10-2008 21:03 Reageer met quote

En wat drink je dan bijvoorbeeld ?
Maakt het niet uit of het thee of sap is ?
( want sap valt bv zwaarder als thee ? )

Als je een glaasje drinkt ( en nog niet bij de 50cl bent ) vind je het dan wel lekker ?

Als ik het zo hoor moet het of een psychische kwestie zijn, of er gaat iets niet goed in je lichaam.

Heb je het altijd al gehad of sinds een bepaalde periode ? Dat je bv verdronken bent, het net overleefd hebt en sindsdien bijna niks meer kan drinken.
Melaniee
BerichtGeplaatst: 11-10-2008 15:43 Reageer met quote

Nou nu je het zegt, in het zwembad deze zomer ben ik een keer bijna verdronken, maar daarvoor had ik het al, kheb het nou bijna 2 jaar, nu het gaat niet echt goed, ik moet er wat aan gaan doen, maar dat lukt niet
remmy
BerichtGeplaatst: 13-10-2008 16:58 Reageer met quote

Als jij al twee jaar zo weinig drinkt zouden je nieren het inmiddels begeven hebben. Ik denk dat je ongemerkt toch meer vocht binnen krijgt dan je denkt.
Het lijkt me de hoogste tijd dat je ouders ingrijpen en samen met jou eisen dat er een goed onderzoek komt of het nou lichamelijk of psychisch is het is zeer slecht voor je lichaam maar ook psychisch kan je hier klachten van krijgen
qwerty123
BerichtGeplaatst: 12-04-2009 22:57 Reageer met quote

Een goedde oplosing is het open zetten van je slokdarm en zonder slikken een vol glas (water) achterover kieppen. Liever geen dingen met prik daar krijg je praatjes van.

Deze techniek vergt wat oefening met de tuinslag maar is het zeker 10 dubbel waart. Er zijn gevallen die hiermee 1,5l per keer drinken, dit wordt ook afgeraden.

Mvg, Lars
Nogeenjansen
BerichtGeplaatst: 16-04-2009 14:05 Reageer met quote

Hoi, je moet 1 1/2 liter vocht p.d binnenkrijgen. Dit kan ook met groente en fuit, zit ook veel vocht in. Als je nergens last van hebt dan is het vast geen probleem. Heb je hoofdpijn ed dan kan het zijn dat je een tekort hebt. Praat dan idd eens met je huisarts/dietist
laura_arual
BerichtGeplaatst: 21-04-2009 15:21 Reageer met quote

Nogeenjansen schreef:
Hoi, je moet 1 1/2 liter vocht p.d binnenkrijgen. Dit kan ook met groente en fuit, zit ook veel vocht in. Als je nergens last van hebt dan is het vast geen probleem. Heb je hoofdpijn ed dan kan het zijn dat je een tekort hebt. Praat dan idd eens met je huisarts/dietist


Ze zeggen dat je 1 1/2 liter vocht binnen moet krijgen. Maar niet iedereen red dit. Ik ook zeker niet. Heb het geprobeerd om tegen heugen meugen te drinken en dat lukt dus een dag of wat en daarna weer niet.

Ik verplicht mezelf 's ochtends drie koppen thee te drinken. Dat is zowiezo al ongeveer 200cl per grote mok. 50cl is wel erg weinig. Weet je zeker dat het zoveel is. Dat is nl. niet meer dan een kwart glas drinken en ik kan me niet voorstellen dat je geen glas drinken per dag weg krijgt.
Catwoman
BerichtGeplaatst: 01-01-2010 17:06 Reageer met quote

hoihoi, ik drink ook erg weinig maar ik drink echt wel meer dan 50 cl...
dit heb ik al heel lang en ook tegen mij word gezegt dat ik meer moet drinken.

probeer het op te bouwen.
eerst een glas dan 2 glazen enz.
als je dat per uur doet (je kan de meerdere glazen over een uur versprijden) dan moet het lukken om genoeg te kunnen drinken.

ik hoop voor je dat het lukt!
groetjes Catwoman
Melaniee
BerichtGeplaatst: 23-05-2010 20:36 Reageer met quote

allemaal heel erg bedankt,
het is al een tijdje geleden.
maar ik ben het gaan opbouwen naar meer drinken
en het gaat tegewoordig steeds beter Smile
Loesje95
BerichtGeplaatst: 07-01-2011 11:27 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik heb sterk de neiging om helemaal niks te drinken. Er zitten dagen tussen dat ik helemaal niks drink. Soms 2a3 dagen. Ik heb ook vaak hoofdpijn en voel mezelf erg slap. Ik vind het heel moeilijk om te drinken gewoon omdat ik geen tot weinig dorst heb. En ik word altijd misselijk van drinken.
Wie heeft er advies?
GabbanaDoll
BerichtGeplaatst: 07-01-2011 12:32 Reageer met quote

Ik ben twee jaar geleden, op mijn 16e, een nier kwijtgeraakt en ik kan je vertellen dat is geen pretje! Dus ookal zie je zo tegen het drinken op, doe het toch, want als je nieren niet meer functioneren dan heb je echt een groot probleem. Ik heb jaren van ziekte meegemaakt en ik hoop dat jij dat niet hoeft mee te maken, maar dan moet je toch echt die fles water naar binnen zien te krijgen! Als het door een medische reden of een psychische stoornis niet mogelijk is om meer te drinken, zou ik zo snel mogelijk contact opnemen met een arts als ik jou was. Want je wil straks toch niet 4 dagen in de week in het ziekenhuis liggen te dialyseren? Dan raak je een groot deel van je leven kwijt... Voor mij helpt het door 2 anderhalve liter flessen (ik moet 3 liter per dag drinken) te vullen met water/ander drinken en die gewoon in de koelkast te zetten. Zo weet je precies hoeveel je hebt gedronken en hoeveel je nog moet. Zorg dan wel dat je de fles(sen) leeg krijgt, maak er een doel van. Misschien moet je het langzaam opbouwen. Succes ermee!
Loesje95
BerichtGeplaatst: 07-01-2011 12:43 Reageer met quote

Oké dat is wel heel rot inderdaad! Ik hoop dat het nu beter met je gaat? Ik ga mn best doen maar ik denk dat het meer in mn hoofd zit. Ik hoop mijn nieren zeker te houden en ik ben blij met je berichtje zodat ik na ga denken over hoe slecht het is. Bedankt!
GabbanaDoll
BerichtGeplaatst: 07-01-2011 13:16 Reageer met quote

Met mij gaat het weer helemaal goed, bedankt Smile Ik hoop dat je er inderdaad beter over gaat nadenken, want het is echt zo belangrijk Wink
probly
BerichtGeplaatst: 21-07-2011 12:15 Reageer met quote

ik drink nooit meer dan een flesje cola light per dag.Ik mankeer niks en ben al 60 jaar, dus zo slecht zal het wel niet zijn.
Ik drink alleen als ik dorst heb.Dorst ervaar je als je lichaam vocht vraagt.Ik zou nooit 1.5Liter vocht kunnen drinken per dag, alhoewel men dit als gezond bestempeld.
Index > Een gezonde levensstijl > te weinig drinken
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring