Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > Onrustig over uitslag Hpv-virus Pap 2 a
Auteur Onderwerp: Onrustig over uitslag Hpv-virus Pap 2 a
JustShirl
BerichtGeplaatst: 15-09-2008 16:14 Reageer met quote

Hallo iedereen

Ik ben een ongerust meisje van 19 jaar en heb te horen gekregen na een uitstrijkje bij de huisarts dat ik pap 2a heb.. nu iets meer dan een halfjaar later is er weer een uitstrijkje gemaakt en nog een test om te kijken of ik het hpv-virus bij me heb.. nog steeds zit ik op pap2 en het blijkt nu ook datik het hpv virus bij me draag... nu heb ik altijd al problemen gehad met mijn menstruatie en de pil(wat k nu sinds een halfjaar niet meer gebruik) altijd veel buikpijn, veel bloedverlies en op het laatst wasik bijna elke maand wel 2x ongi of soms helemaal niet.

Nu is mijn vraag of ik een verhoogde kans heb met deze symptonen, dat het bij mij uit zal slaan na baarmoederhalskanker???

En heb ik nog een vraagje, ik heb gehoord dat het hpv virus besmettelijk is, kan ik het dan van iemand anders gekregen hebben of dat ik het altijd al bij me heb gedragen en mijn vriend er straks mee besmet???

Hoop graag een reactie te krijgen

Groetjes
Shirley
Kees501
BerichtGeplaatst: 15-09-2008 21:51 Reageer met quote

HPV is een SOA, dus je bent er met 19 al lekker vroeg bij...
Al veel wisselende partners en al veel onveilige seks gehad ?
JustShirl
BerichtGeplaatst: 15-09-2008 21:58 Reageer met quote

Hmpf wat een vooroordelen...

HPV is een vorm van een SOA ja, wat na een langetijd uit kan slaan tot kanker

en Neen,
Wel een ex gehad die me heeft bedrogen en achteraf is gebleken dat ie met jan en alleman in bed heeft gelegen...


Iemand wie me een normale reactie kan geven? :s
dora1962
BerichtGeplaatst: 22-09-2008 19:26 Reageer met quote

voor Kees : wat een stom antwoord! Ook vrouwen die maar 1 partner hebben gehad kunnen het virus hpv oplopen. In elk geval die virus krijgen we wel v.d. man mee aldus houd je gemene mening maar voor jezelf. Alvorens nog eens zo een stomme opmerking te geven gelieve eerst genoeg informatie op te zoeken.Waarom heb je eigenlijk internet?

Voor JustShirl : de hpv virus kan je alleen krijgen met een sexuele relatie, aldus je hebt het van een man gekregen. Je bent nu wel besmet en kan je anderen daar ook mee besmetten. Maar het probleem is nu niet van wie heeft wie besmet.
Je hebt nu wel meer kans op baarmoederhalskanker maar een pap2 is niet het einde v.d. wereld. Je gineacoloog zal je wel vertellen wat er nu gedaan worden moet. Dikwijls gaat het ook vanzelf weg.

Veel sterkte.
Deb1984
BerichtGeplaatst: 24-09-2008 12:21 Reageer met quote

Ok Kees501wat doe je eigelijk hier? Je kunt toch geen normaal antwoord geven jeetje zeg pfff

@ JustShirl,
Ik ben 23 en ook ik heb pap2 met het hpv-virus. Het hpv-virus kun je inderdaad doorgeven aan je nieuwe vriend bijvoorbeeld. Bij mij is sinds vorig jaar duidelijk dat ik het hpv virus heb. Inmiddels heb ik een behandeling gehad door middel van bevriezing. ( ze bevriezen je baarmoedermond in de hoop dat je daarna goeie pap uitslagen hebt ) Bij mij was dit echter niet het geval nadat ik 2 maanden later een herhalingsuitstrijkje kreeg. Nou moet ik vrijdag een lis laten doen. Weet alleen dat het onder algehele narcose gaat. Mocht je vragen hebben dan kun je me altijd mailen of via msn aanspreken! Vind het ook wel fijn om iemand te zien nu die eigenlijk precies hetzelfde heeft.

Sterkte ermee!

Liefs Deb
cees
BerichtGeplaatst: 24-09-2008 16:24 Reageer met quote

PAP-2 is gelukkig nog geen kanker en is goed te behandelen. Zoals jullie uit onderstaand citaat kunnen lezen is een grote meerderheid van de vrouwen (en uiteraard ook van de mannen!!) besmet met het HPV-virus of zal ooit hiermee worden besmet. Of je daardoor wel of geen kanker krijgt is gewoon een kwestie van pech of geluk! Er zijn wel aanwijzingen dat besmetting op jongere leeftijd de kans verhoogt dat er kanker ontstaat.

Conclusie uit onderstaand citaat: meer dan 80% van alle vrouwen is, wordt of was besmet met het HPV-virus, 10% had of krijgt een afwijkend uitstrijkje en 0,7% had of krijgt kanker.

Groet,

Cees
(met een C, dus niet te verwarren met die andere!)Uit het 'Infectieziektenbulletin:
Volledigheidshalve zij vermeld dat veel premaligne afwijkingen vanzelf verdwijnen en derhalve niet ontdekt worden.
Voor een beter begrip kan het ook zo geformuleerd worden: neem 200 vrouwen, geboren op 1 januari 1930 en bekijk hun ziektegeschiedenis met betrekking tot baarmoederhalskanker op 1 januari 2000, dus op 70-jarige leeftijd. Dan zal blijken dat:

1. bijna allen, in ieder geval meer dan 160 (80%), ooit een keer in aanraking zijn geweest met mucosaal hoog-risico HPV;
2. er 20 (10%) zijn die ooit een afwijkend (lees: dysplastisch) uitstrijkje hadden
3. er 1-2 (0,7%) vrouwen zijn met baarmoederhalskanker.
cees
BerichtGeplaatst: 27-09-2008 20:19 Reageer met quote

Hallo Shirley en anderen,

Hierboven heb ik geciteerd uit het Infectieziektenbulletin. Het lijkt me echter nuttig naar het complete verhaal te verwijzen (misschien met wat teveel 'medische termen'.

http://www.rivm.nl/infectieziektenbulletin/bul123/transmissiedag_papillomavirus.html

In het verhaal is te lezen dat infectie niet uitsluitend via onbeschermd geslachtsverkeer wordt overgedragen.

Vaccinatie geeft evenmin 100% bescherming omdat het vaccin slechts beschermd tegen de meest voorkomende virussen. Vaccinatie biedt dus pas volledige zekerheid wanneer er een beter vaccin is en iedereen (dus zowel meisjes als jongens) op zeer jonge leeftijd wordt ingeënt. En dan zullen er waarschijnlijk ergens in de wereld toch weer nieuwe varianten van het virus ontstaan.

Bescherming tegen het HPV-virus is dus een stuk ingewikkelder dan het lijkt!

Ik plaats het bovenstaande omdat ik me bijzonder heb gestoord aan de reactie van kees501 die elders op dit forum zegt arts te zijn. Ik dacht dat dergelijke lomperikken onder artsen inmiddels waren uitgestorven. Zo'n opmerking van een co-assistent of een arts-assistent tegenover een patiënte die hij niet kent, zou momenteel door geen enkele begeleider of supervisor meer worden getolereerd. Hij zou, in het onwaarschijnlijke geval dat hij zijn opleiding voort zou mogen zetten, niet meer in de buurt van patiënten worden losgelaten.

Kees501 zegt arts-assistent forensische psychiatrie te zijn. Als dat inderdaad zo is heb ik medelijden met de patiënten in de TBS-kliniek waar hij waarschijnlijk werkzaam is. Ik vrees dat die hun artsen niet zelf kunnen uitzoeken. Misschien kan hij zijn commentaren op dit forum eens met zijn supervisor doornemen. Mogelijk dat die hem er dan van kan weerhouden de mensen op dit forum met zijn ongevraagde en vaak kwetsende commentaren lastig te vallen!

Kees501 moet het hierboven genoemde artikel maar eens grondig bestuderen. Misschien begrijpt hij dan dat een HPV-infectie niet betekent dat de Shirley er DUS een losbandig seksueel leven op na heeft gehouden. Ze heeft gewoon pech gehad!

Uit het bovenstaand artikel mag trouwens ook niet de conclusie worden getrokken dat condooms overbodig zijn. Ze maken de kans op infectie aanzienlijk kleiner maar sluiten een infectie niet uit. Ook benadruk ik dat infectie op jonge leeftijd, en zeker door besmetting met verschillende HPV-virussen (wisselende partners?) de kans op een toekomstige baarmoederhalskanker sterk vergroot.

Maar nogmaals: Met één lot kan je de 'hoofdprijs' winnen terwijl je met 100 loten buiten de prijzen kunt vallen!

Groet,

Cees
Belle1978
BerichtGeplaatst: 01-10-2008 23:19 Reageer met quote

Hallo daar!

Ik heb een beetje hetzelfde verhaal als jou Shirley.

Alleen ik een pap IIIB, hiervoor moet ik op korte termijn een lisexie ondergaan.
Er word met een lisje wat weggehaald (het onrustige gedeelte) gelukkig gebeurd dit onder narcose, soms doen ze het ook onder plaatselijke verdoving.

Je krijgt dan ook een CIN uitslag, je hebt I II en III. Bij mij denken ze aan het laatste.

Ze gaan ervan uit dat ze met de lisexie alles weghalen en ik blijf door middel van uitstrijkjes onder controle.

Bij mij zijn ze erachter gekomen doordat ik elke keer bloedingen had, bij het slikken van de pil.
Tijdje mee gestopt en toen kwam de menstruatie helemaal niet meer.
Ben ondertussen ook zwanger geraakt, maar dit is helaas in een miskraam geëindigd Sad

Heb afgelopen maandag weer een uitstrijkje gehad, ik wilde toch weten wat me PAP uitslagen nu zijn.
Hopelijk ruimt mijn lichaam toch zelf toch stomme virus op en hoef ik alsnog niet de lisexie ondergaan.

Hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt.

Groetjes
daantjuh79
BerichtGeplaatst: 23-06-2009 10:02 Reageer met quote

hoi mensen gister de uitslag van baarmoeder onderzoek gehad zit in pap1 maar heb wel het hpv virus maar ik heb al bijna 7jaar geen sexuele contacten gehad moet ik me nu zorgen maken omdat ik las dat het overdraagbaar is via sex zit het er dan al 7jaar dat virus? hoop dat jullie me kunnen helpen
greetzzzz daantjuh
beijo
BerichtGeplaatst: 02-07-2009 22:29 Reageer met quote

Hallo,

Vandaag heb ik weer de uitslag ontvangen van mijn uitstrijkje.
Een half jaar geleden had ik Pap2 en daarom moest ik nou een half jaar later weer een uitstrijkje laten maken. uitslag was weer pap2 en nu krijg ik begin september nog een onderzoek waar ze de baarmoederwand gaan bekijken met een soort camera.
Is er iemand die dit ook al eens heeft gehad? (dit onderzoek).
maak me toch wel zorgen, dat de uitslag weer pap2 is.
ik ben trouwens 32 jaar en na een controle bij de gyn. ivm buikklachten ook voor de zekerheid een uitstrijkje gemaakt, alle andere onderzoeken waar goed, behalve het uitstrijkje.. Sad
Jessie26
BerichtGeplaatst: 14-07-2009 10:19 Reageer met quote

Hoi allemaal

Vandaag aangemeld op dit forum omdat mijn huisarts gisteren belde om te vertellen dat ik uitslag pap 3A heb???
Natuurlijk van alles gelezen (ook op dit forum) maar zie dat de meeste berichten vrij oud zijn 2006/2007 ed
ben eigenlijk gewoon benieuwd wat er bij de meeste van jullie gedaan is na een uitslag pap 3A?????
Huisarts zei dat ik me geen zorgen hoeft te maken ahum???????

Gr
Jessie
onelove
BerichtGeplaatst: 30-03-2010 13:25 Reageer met quote

Hey Jessie,

Ik heb hetzelfde gehad als jij (ook uitslag pap 3a). Ik schrok ook een beetje toen ik het hoorde. Nu hebben ze in het ziekenhuis wat weefsel weggehaald uit mijn baarmoedermond en als het goed is ben ik nu van het virus af. Dat is geen prettige ingreep maar het duurt kort (20 minuten) en na ongeveer 3 weken is het helemaal genezen. Je mag dan wel een tidje niet sporten en geen seks hebben. Ook moet je elk half jaar voor controle terugkomen.

Groetjes
stefani
BerichtGeplaatst: 12-04-2011 13:55 Reageer met quote

hoi welke ingreep heb je gehad Jesse?
Ik heb hetzelfe probleem
gr. Stefani
Lizzy1606
BerichtGeplaatst: 14-04-2011 17:01 Reageer met quote

Hallo Dames,

Ook ik heb het HPV virus en loop er dus ook mee rond met de vraag hoe lang dit in je lichaam zal blijven en hoelang het duurt voordat het weggaat.
Vorig jaar februari plaatste ik na een miskraam een mirenaspiraaltje. Enkele weken had ik branderige benen en zelf zwikte ik door mijn benen als ik liep en werd er echt duizelig en niet goed van.
Na een bezoekje aan de huisarts bleken ze toch maar te kijken middels een echo of het spiraaltje wel goed zat en sprak eigenlijk over een pijn aan de linkerkant onder mijn linkerborst.
Er bleek een cyste te zitten van 4.5cm maar zouden afwachten als deze vanzelf zou weggaan. Een cyste kan doorzichtig zijn maar ook gevuld zijn met witte afscheiding wat volgens de dokter niet goed was. Na een week zou ik nogmaals een echo krijgen en zou het toch echt hetzelfde blijven dan nogmaals afwachten maar toch echt na 2 weken zou het verwijderd worden omdat de pijn heviger zou worden.
Gek genoeg was het na 10 dagen vanzelf geklapt en was het een doorzichtige Cyste.
Terug te komen op het virus. Na mijn ervaringen het 1e bezoek besproken te hebben heb ik zelf aan de gynecoloog gevraagd voor een uitstrijkje.
Je krijgt het niet zomaar maar heb rustig erover gepraat en deed het tijdens de echo en zei: Ik doe dat wel even voor je zodat je gerust gesteld bent.
Ik als moeder van een dochter van 3.5 jr en na een bevalling had zoeist van: Ik wil toch wel weten of alles goed is van binnen en het goed met me gaat.

De klap kwam 2 weken later en verwachtte ik niet.
Ik had een PAP3A.
Dacht meteen ik heb Kanker maar dat moet je dus meteen uit je hoofd halen.
De dokter vertelde me dat tegenwoordige tijd veel goede methodes zijn die vrouwen kunnen helpen en ik was er gelukkig op tijd bij.
Nou ja, op tijd dacht ik, Ik heb zelf gevraagd om een uitstrijkje en hier in NL krijg je die pas automatisch als je 30 wordt.
Ik ben blij dat ik het zelf heb gevraagd toen ik 26 was.
Een half jaar later kreeg ik een biopsie en nog een uitstrijkje waarbij ze met een camera naar binnen gaan en azijnzuur op je baarmoedermond verspreiden.
Dit geeft de aangetastte plekken weer wat volgens de arts onrustig is. Daaruit onstaan witte plekjes die de arts dan zal verwijderen middels een knipje waar je overigens niks van voelt en opstuurt naar het Lab.
Ook krijg je meteen te horen na 2 weken wat je PAP is en of je nog drager bent van het HPV virus en welke CIN je hebt.
BIj mij was het PAP1 en CIN1 maar nog steeds drager van het HPV virus. Niets om mij druk ovcer te maken maar welke een halfjaarlijkse controle.
Nu afgelopen februari nogmaals uitslag gekregen van een PAP2 en nog steeds drager en de volgende in juni.
Ik wil in juni vragen hoelang het meestal duurt voordat een virus uit je lichaam gaat omdat ik toch op verscheidene forums lees dat een langdurige HPV virus BMHK kan veroorzaken.
Welke maatregelen ik kan nemen dat het weggaat en misschien een randje van de baarmoedermond te verwijderen.

Ik hoop hiermee een aantal dames gerustgesteld te hebben en vooralsnog; zorg goed voor jezelf en positief denken en jezelf niet goed maken is de beste middel zeggen ze meestal...Stress is ook een grote veroorzaker en kan het zelf oproepen...

Kan makkelijk praten want er zijn dagen waarop ik denk dat het het einde is maar kijk dan naar het lieve gezichtje van mijn kleine en zij doet mij alles vergeten en genieten van het leven.

Succes dames en misschien kunnen er enkele mij wat op weg helpen met de vragen waar ikzelf nu mee zit wat in het verhaal hierboven staat.

Alvast bedankt!

Liefs Lizzy
sylviacécilia
BerichtGeplaatst: 30-07-2011 10:58 Reageer met quote

ik heb net te horen gekregen dat mijn uitslag van het uitstrijkje pap2 is en het HPV virus bij me draag. Nu moet ik over een half jaar nogmaals een uitstrijkje laten doen om te kijken of het weg is of hetzelfde blijft. Ben best wel geschrokken en onzeker geworden over bepaalde dingen. Ik ben 30 jaar en heb nog een kinderwens. Tast het de vruchtbaarheid aan???
Iemand die mij misschien meer kan vertellen en/of ervaringen met mij kan uitwisselen?

Groetjes, Sylvia
Angel**
BerichtGeplaatst: 20-08-2011 16:12 Reageer met quote

Hoi Sylvia,
ben ook 30... en heb dit jaar nu 2x PAP 2 gehad. Of ik het virus heb weet ik niet. Ik zal verdere onderzoeken moeten doen. Ik ben ook bang dat het de vruchtbaarheid aantast of dat er meer dingen mis zijn. Ik ben in het verleden -vind ik- niet serieus genomen door mijn huisarts. Hij had mij al veel eerder hierop moeten testen.
Enkele jaren geleden had ik mij immers ook al op chlamydia, h.i.v. etc laten testen na een aantal slechte ervaringen (o.a. ook verkrachting). Ik had alle reden om aan te nemen dat enkele mannen ergens mee besmet waren gezien ze mij slecht hadden behandeld, en mij achteraf ook bedrogen.

Waarom mijn huisarts destijds met het uitstrijkje dus ook niet even kanker/ hpv heeft aangekruisd is een raadsel! In ieder geval heb ik zelf na die goede testen circa 4 1/2 jaar lang geen seks met iemand gehad, ik vond immers dat ik uit moest kijken en wilde niet weer opnieuw. Begin dit jaar toevallig een nieuwe vriend en kinderwens en dus ook direct met bevolkingsonderzoek pap 2 getest. dus hoeveel pech kan een mens hebben?
In ieder is bovenstaande opmerking dus echt volslagen onzin omdat de meeste vrouwen er niets aan kunnen doen.
Ik heb geen klachten. Wel begin dit jaar een paar keer ineens onregelmatige cyclus en lijkt de zuurgraad heel snel uit belans, wanneer ik bijvoorbeeld seks heb gehad of inwendig onderzoek. Ook kreeg ik aan de binnenzijde van schaam lippen dus een bultje waarin dan pus en water zat. Ik heb geen wratjes.
In ieder geval maakt het ook mijn huidige relatie nu kapot daar ik mijn huidige vriend nu ook niet meer vertrouw en het vermoeden heeft dat hij wel wratjes heeft. En misschien onwetend drager van het hpv virus.
Persoonlijk vind ik echt dat men daar beter op moet gaan testen. Dat een huisarts een patient duidelijk moet maken dat niet alleen h.i.v. van levensbelang is wanneer men ooit onveilige seks heeft gehad, maar beter ook direct een hpv test kan doen, ter voorkoming dat het virus zich verspreid!
kruimeltje24
BerichtGeplaatst: 25-08-2011 16:37 Reageer met quote

ik heb vandaag ook de uitslag gekregen heb pap2 met hpv maar mij is verteld toen ik vroeg of mijn vriend het dan ook heeft dat het daar niks mee te maken had. terwijl ik toch op veel plaatsen lees dat het ook iets van een soa is. ik moet volgende week naar de gynocholoog hoop dat hun me dan meer kunnen vertellen.
Angel**
BerichtGeplaatst: 25-08-2011 16:46 Reageer met quote

Ook van seks met condoom kan je inderdaad zelfs besmet raken met hpv... maar ik zou dit virus al jarenlang bij me moeten dragen gezien ik echt tijdenlang met niemand, maar dan ook niemand in aanraking ben geweest. Wellicht hoor ik bij de overige 20% van de vrouwen waarbij het niet vanzelf wordt opgeruimd in het lichaam.
Of de besmetting is dus zeer recent... in ieder geval niet goed voor het vertrouwen dus!

voor meer info

ttp://www.humacare.nl/info/hpv.html
Anne2110
BerichtGeplaatst: 03-10-2011 13:06 Reageer met quote

hoi,

Ik ben inmiddels voor de 3e keer geopereerd doormiddel van een lisecie( ik raad narcose aan) ze hebben mij ook getest op het virus wat voorheen nog niet eerder gedaan is.
Wat blijkt nou ik heb een blijvende virus. deze zal dus nooit meer weggaan:( .
Alleen hoor ik verhalen van anderen dat op het moment dat je zwanger bent en moet bevallen dat het nogal pijnlijk doet omdat de baarmoedermond littekenweefsel heeft.
heeft daar iemand ervaring mee??
Ik ben zelf 25 jaar en wil graag aan kinderen beginnen voordat ik weer op controle moet, maar ik durf niet meer goed.

Sterkte voor iedereen die dit moet meemaken,

Anne
Angel**
BerichtGeplaatst: 03-10-2011 13:27 Reageer met quote

Ik ben inmiddels bij een gyneacoloog geweest die dus wat weefsel heeft weggehaald. Nog steeds hetzelfde, pap 2, en dus besmet met hpv virus. Waarvan dus nogmaals werd gezegd dat vrijwel iedereen dat virus bij zich draagt.

Eerst werd me dus aangeboden om het gebied wat verder weg te snijden, maar toen ik opbelde voor een afspraak beweerde ze weer dat alles prima was. En ik maar over een half jaar terug moest komen. Vreselijk dus, als je juist nu
een kind wilde. En diep in je hart weet dat het virus niet meer weggaat, en ze dan over een half jaar toch wel zullen moeten snijden omdat het er dan nog steeds zit.

Dat weefsel weghalen heb ik dus als zeer onprettig ervaren. Als een kleine operatie. Daarna ook wat dagen oud bloed verloren. Ik ben zo en zo geen type voor dat soort onderzoeken. Ik ben jarenlang een soort van vaginistisch geweest en ook preuts aangelegd. Overigens stond de betreffende gyneacoloog mij ook niet aan. Deed een beetje onvriendelijk en zei amper wat. Volgens mij drong het niet echt tot zich door dat ik me zorgen maakte.
Index > Kanker > Onrustig over uitslag Hpv-virus Pap 2 a
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring