Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Voor- en achterwandplastiek
Auteur Onderwerp: Voor- en achterwandplastiek
mosie
BerichtGeplaatst: 09-03-2010 20:30 Reageer met quote

hallo ladys

ik ben nieuw op dit forum omdat ik ben gaan zoeken naar lotgenoten. Vandaag, precies 2 wkn geleden is bij bij ivm een forse verzakking een voor en achterwand plastiek uitgevoerd. Ook is de baarmoeder weer gefantsoeneerd Laughing
Na de operatie had ik enorm veel buikpijn, wat bleek... een slagaderlijke bloeding...
Dus voor de 2e keer naar de OK
Gelukkig herstelde ik hier snel van en mocht ik na een week in het zh naar huis maar... mét catheter! Ik kon nl. niet plassen, geen drup!
Nu ben ik wéér een week verder, vanmorgen mocht de catheter eruit maar helaas... ik kan nog steeds niet plassen! Nu moet ik mezelf 5 x daags catheterisren. Een heel getob. Wie heeft hier ook ervaring mee en wat ik nog liever hoor... hoe was het verloop van deze klachten?
marie1902
BerichtGeplaatst: 02-04-2010 0:35 Reageer met quote

Hoi Mosie,

Ik heb wel vaker gehoord dat vrouwen niet konden plassen na een gynaecologische operatie. Vaak biedt bekkenbodemfysiotherapie uitkomst.
Volgens mij zijn er meer dames op het forum die een tijdlang hebben moeten katheteriseren, maar nu weer uitstekend kunnen plassen! Ik ga voor je uitzoeken wie dat ook al weer waren.
Heel veel sterkte met alle plasellende en laat je Paasdagen er niet door bederven !

Groetjes,
Marie
Mariska99
BerichtGeplaatst: 08-06-2010 10:20 Reageer met quote

Pff, dat is niet mis wat ik hier allemaal lees zeg! Ik ben al vele jaren patiënt van Dr. Hogewoning en gaat bij mij ook een rustplastiek in brengen ivm verzakkingen, pijn en nog steeds vloeien nadat vorig jaar mijn baarmoeder is verwijderd...
Hij heeft me al voorbereid op dat het een zware operatie wordt, heftiger dan de baarmoeder verwijdering die mij ontzettend tegen is gevallen!
Deze keer zal ik geopereerd worden met een buikoperatie dus niet zoals al die andere keren laproscopie''s, ook een flinke dossis pijnstilling via een slangetje in de rug.
Ik heb nog nooit tegen een operatie opgezien maar bij deze heb ik geen fijn voor gevoel!
Had gisteren al een stukje over mezelf geschreven zie hieronder maar zie nu pas deze topic!
Hoe gaat het met diegene die deze operatie een tijdje geleden hebben gehad? Wordt ik nu eindelijk weer die spontane vrolijke meid van jaren geleden zonder pijn?
Hoop dat jullie mij kunnen adviseren....

GISTEREN GESCHREVEN;
Heb een vraag of er hier mensen zijn die ervaring hebben met een rustplastiek?!
Ik ben 35 jaar en heb sinds mijn 20ste endometriose daardoor is er vier keer een laproscopische operatie geweest om de verklevingen etc. te verwijderen voor zover dit kon, vorig jaar is mijn baarmoeder laproscopisch verwijderd doordat mij werd gezegt je zal weer de oude vrolijke spontane meid worden (die ik zelf al lang niet meer gezien had) ivm pijnklachten die niet meer te verdragen waren! Ook de pijn in me rug zou een stuk minder zijn maar helaas als ik van te voren had geweten dat ik er nog erger uit kwam dan dat het al was had ik nooit deze operatie laten doen. Ik heb nog meer pijn als toen en de ook de pijn me rug is niet meer vol te houden. Daar naast vloei ik nog af en toe (ik weet het vreemd als je baarmoeder verwijderd is), het is niet veel maar toch...
Ik heb net een oproep gehad voor 2 juli a.s. om deze rustplastiek te laten plaatsen maar ik zie er erg tegen op, daarnaast is mijn vader (63jr) helaas opgegeven en vind ik het eng om die tijd misschien te moeten missen die ik nog met hem heb(we weten rond 15 juli hoe ver zijn ziekte is)en hij zal 8 juli geopereerd worden.
Ik hoop dat hier mensen zijn die me meer informatie kunnen geven over het herstel en de operatie zelf zal verlopen, bij het intake gesprek werd al wel gezegt dat ze ook een ruggeprik geven om door een slangentje pijnstilling te kunnen geven (slik) maar vooral zal ik deze keer wel baat hebben bij deze operatie?!
Bedankt alvast...
marie1902
BerichtGeplaatst: 08-06-2010 11:01 Reageer met quote

Beste Mariska,

Ik zeg altijd, bij geen goed voorgevoel: NIET doen! Hoe dan ook zou ik de operatie uitstellen (als dat te doen is, qua pijn en ellende) tot er meer bekend is over je vader. Je kunt toch niet zelf herstellen van een zware operatie, terwijl je meer met je hoofd bij de ziekte van een ander zit? En je wilt er natuurlijk graag ZIJN voor hem.
Een second opinion lijkt me sowieso geen overbodige luxe. Ik ben meteen geneigd te denken aan A.N. te T. Ik heb vaker op het forum gelezen dat vrouwen een zware buikoperatie was voorgesteld door de ene arts, en dat N. ze kon helpen, zonder dat de buik helemaal open moest (maar die vrouwen hadden misschien geen endometriosegeschiedenis).
Sterkte met je beslissing. Het is misschien handig om de verhalen van Els 65 en van Willemijna te lezen, of contact met ze te zoeken.

Groetjes,
Marie
els 65
BerichtGeplaatst: 08-06-2010 11:15 Reageer met quote

Dag Mariska,

Ik sluit me bij Marie aan! Ik ben ook verschillende malen in Dordwijk geopereerd. door H. Alles mislukte en uiteindelijk kon ik alleen nog maar een ingreep krijgen, geschikt voor 70-plussers! Ik ben naar Terneuzen gegaan en kreeg geen ingreep voor 70-plussers gelukkig!!! De operatie's zijn daar goed gegaan, helaas gaat het momenteel toch niet goed. Ik wijt dat niet aan de deskundigheid van de behandelend arts. Er is nl. gebleken dat ik behoorlijk de ziekte van Lyme heb. Ik denk, dat iedere ingreep momenteel bij me zal mislukken.
Zelf ben ik overigens ook nog geneigd te denken aan het Maasstadziekenhuis te Rotterdam. Zie de site. Ze behandelen als enige met de Da Vinci Robot en je kunt via de mail je vraag aan de gynaecoloog stellen. Je kunt aangeven per mail antwoord te willen krijgen of telefonisch.

Overigens schrijf ik meestal in het onderwerp dat eindigt met "bodembekkenplastiek" Als je daarop zoekt met de zoekfunctie, vind je mijn verhaal.

Succes!

Els
Mariska99
BerichtGeplaatst: 08-06-2010 11:37 Reageer met quote

Bedankt dames,

Ik ga gelijk even kijken op wat jullie zeggen cq voorstellen...
De afspraak staat vast op 2 juli maar moet volgende week naar H voor nog een gesprek, heb ik dan nog steeds geen goed gevoel dan gaat het niet door!
Verder ben ik wel altijd door H perfect behandelt hoor, alleen de baarmoeder verwijdering is mij zo tegen gevallen dat als ik dit alles van te voren had geweten dan had ik het nooit laten doen maar tja achter af hé....
Het lijkt erop dat ik op dit moment alles tegelijk op me af krijg, baan kwijt, operatie en nog het ergste mijn vader! Dit alles in een maand tijd pfff, hoeveel kan een mens hebben....

Ik ga ff lezen, nogmaals bedankt voor jullie snelle reactie...
els 65
BerichtGeplaatst: 08-06-2010 11:49 Reageer met quote

De beste resultaten zijn tot nu toe bereikt door diegenen, die verder gekeken en niet het eerste voorstel geaccepteerd hebben.....

Sterkte met je beslissing, ik zou zelf me voor 15 juli niet laten opereren. Dan heb je ook wat extra tijd om zaken uit te zoeken!

Sterkte,

Els
peggyjane1
BerichtGeplaatst: 11-10-2010 13:36 Reageer met quote

ik ben vorige week geopereerd aan blaas, darm en endeldarm verzakking.. 3x daags moet ik laxeermiddelgebruiken om onlasting dun te houden.
maar de hele dag door verlies ik bij toilet gebruik iets van poep en komt er soms alleen maar vocht uit. verder heb ik een ontzettend opgeblazen buik. Wie kan mij zeggen of dit bij de opratie hoort
Mariska99
BerichtGeplaatst: 11-10-2010 14:16 Reageer met quote

Hoi peggyjane1,

Ik heb deze operatie 2 weken geleden gehad tenminste, een voor en achterwand ivm met verzakkingen van de zelfde organen als bij jou.
Het klopt van dat laxeermiddel hoor, ik ben er naar een paar dagen mee gestopt omdat het dan meer water dan ontlasting is! Ook de opgezette buik waar je het over hebt is bij mij ook maar dit wordt minder. Als je wat wilt vragen dan mag je me altijd een mailtje sturen, mag toch niks tot weinig doen Confused

Groetjes
Mariska99
BerichtGeplaatst: 11-10-2010 14:20 Reageer met quote

PS: Als je het niet vertrouwd kun je ook even naar het ziekenhuis bellen en deze vraag voorleggen, misschien stelt je dit gerust....
peggyjane1
BerichtGeplaatst: 11-10-2010 18:12 Reageer met quote

ik ben blij dat mijn probleem herkenbaar is.
want voor de operatie moets ik steeds naar t toilet om te plassen en nu moet ik steeds omdat ik poepdrang heb, maar soms alleen maar vocht verlies.
en als ik wil winden oje gaat het ook mis.
maar ja morgen pas een week geleden dus hoop dat t snel beter gaat en ander toch f lang t ziekenhuis.
jij ook sterkte en hoop nog wat van je te horen

nancy
Mariska99
BerichtGeplaatst: 11-10-2010 19:01 Reageer met quote

Hoi Nancy,

Ja het is idd herkenbaar, maar hopen dat we snel de 'oude' worden, Ik ben 36 jaar en vorig jaar is mijn baarmoeder verwijderd ivm endometriose. Helaas was dit niet wat we ervan gehoopt hadden en werden mijn klachten alleen maar erger! Ik heb momenteel nog veel last bij het uitplassen, in het begin was het net als of me blaas verkrampte als deze bijna leeg was, gelukkig gaat dit elke dag beter en hoop hier snel vanaf te zijn. Verder ben ik nog veel moe maar tja ik ben het type wat denkt dat ze de hele wereld aan kan maar helaas kom ik mezelf dan snel tegen. Hoop dat snel van je klachten af bent maar nogmaals stop even met Movicol (die heb ik) en kijk het even een paar dagen aan want de ontlasting blijft echt nog wel zacht, ik zelf nam het om de drie dagen maar ik ben geen dokter dus idd ga even langs of bel dan ben je wat geruster...

Liefs van Mariska en hou me op de hoogte...
peggyjane1
BerichtGeplaatst: 12-10-2010 14:22 Reageer met quote

Hoi Mariska

Gisreren avond en vanacht bijna constant vochtverlies uit endeldarm.
Dus heb ik vanmorgen ff met zieknhuis gebeld.
En kreeg ik t advies om even te stoppen met movicol.
En hoef me geen zorgen te maken komt vaker voor.
Kan ook nog spontaan urine verlies krijgen, go gaan we weer terug naar kindertijd hihi.

Groetjes Nancy
Twinsis1
BerichtGeplaatst: 18-12-2017 14:05 Reageer met quote

Hallo allemaal,
ook ik wil mijn verhaal delen voor degene die nog deze operatie moeten ondergaan. Begin nov.2017 ben ik geopereerd aan een voor-en achterwand plastiek, mijn baarmoeder was verzakt en is vast gezet. Mijn blaas en mijn endeldarm waren ook verzakt. Dit is weer op zijn plek gezet en in mijn achterwand zijn extra hechtingen geplaatst om zo meer bindweefsel te creëren zodat het niet meer snel zou kunnen verzakken. Vrij relaxed ben ik de operatie in gegaan. Ik was niet zenuwachtig oid. Meteen na de operatie had ik enorm veel pijn van achter. Ik kreeg daardoor gelijk een shot morfine.Dit hielp maar nog niet genoeg. Hoe ik de dag ben doorgekomen weet ik echt niet meer. Alles is langs mij heen gegaan. OOk heb ik gelukkig constant morfine gekregen waardoor ik veel sliep . De volgende dag had ik ook nog veel pijn. Kon niet draaien, alleen maar op 1 zij liggen. De dag erna mocht ik naar huis. Verbaasd als ik was maar goed. Mijn katheter werd eruit gehaald , de watten werden uit mijn achterkant verwijderd wat echt heel onprettig is en mocht zelf naar de wc gaan. Ik was verdoofd van de diclofinac ,paracetamol en morfine dat dit opzich wel aardig ging. Omdat ik zelf naar de wc kon, mocht ik naar huis. Eenmaal thuis was de morfine uitgewerkt en ik verging ik weer van de pijn. Zelf naar de wc gaan kon niet meer en plassen ging niet. Ook onder de douche ging dit niet. Na 2dagen ook nog geen grote boodschap gedaan ( zelf niet na in name van de zakjes) en de hele onderkant was geblokkeerd van de pijn. Daardoor drukte mijn volle blaas op de wonden en verging ik van de pijn. Het ziekenhuis gebeld en ik moest direct komen. Daar werd ik gelijk weer opgenomen, kreeg ik weer morfine en een katheter toegediend. 3 x een klysma gehad en veel geslapen. Ik heb na mijn 2 daagse opname ,nog 3 dagen in het ziekenhuis gelegen. Omdat de pijn aan de achterkant vooral links aanhield dachten de artsen dat er met de operatie mss een zenuw geraakt was omdat de pijn uitstraalde naar mijn linkerbeen. Ik kreeg de pijnstiller Lyrica erbij. ( bij de 4x2 daags een paracetamol,2x morfine en 3x1 tablet diclofinac) je begrijpt wel dat ik ineens pijnloos was met al deze medicatie. Maar ik kon nu zelf plassen en douche dus mocht naar huis. Toch eenmaal thuis ben ik op onderzoek gegaan omdat ik het medicijn lyrica niet ken. Ik vond het allemaal net iets te veel van het goede en bizar dat ik van pijnlevel 9 naar een 3 ging. Ja, Fijn dat de pijn nu draagbaar was maar met zoveel medicijnen kan dat ook haast niet anders.
Lyrica blijkt dus echt een zwaar medicijn te zijn waar je niet veel goeds over leest. Verslavend medicijn, moeilijk om daar weer vanaf te komen en met een toefje toe; depressie gevoelig. Hier zat ik echt niet op te wachten, ik wou uiteraard van die pijn af maar ik wou ook wel redelijk helder van geest blijven. Na veel informatie inwinnen en navraag ben ik uitgekomen bij een acupuncturist. Ik wou van de pijn af maar niet met zoveel medicijnen. Met alleen paracetamol en diclofinac kon ik wel leven. Mijn vriendin heeft mijn naar de acupuncturist gebracht die zij goed kon ( ik ben zelf best sceptisch maar was tot alles bereid om van die pijn aan de achter kant, af te komen) Ik kan je vertellen, na 2 behandelingen kon ik zelf lopen. Mijn man wist niet wat hij zag. Wel nog pijn maar minder , ik ging van een 9 naar een 7 . Na nog 2 behandelingen ( in 7 dagen tijd) kon ik van alle medicijnen af en ging ik wb de pijn van een 7 naar een 5. Ik ben nu 6 behandelingen verder en voel nagenoeg niks meer. Echt een aanrader, ook al heb je niks met alternatieve geneeswijze, ik ben een redelijk nuchter persoon maar was de wanhoop nabij en het heeft mij zo enorm geholpen!! Ook inmiddels op controle geweest bij mijn gynaecoloog en gelukkig is de operatie geslaagd! Ze was blij om te zien dat het beter met mij ging. Zij had heel erg met mij te doen dat het allemaal zo pijnlijk was. Dit is ook een zware operatie die ik echt onderschat heb. Ook dat mijn onderkant wb mijn spieren blokkeerde, maakte het extra pijnlijk met meer klachten. ( niet naar de wc kunnen ed) Ik ben nog erg moe maar kan eigenlijk alles weer. Inmiddels werk ik weer op therapeutische basis, kantoor werk, en dit gaat goed.Ik ga wel een wiebelkussen aanschaffen want ik hou het beurse gevoel van achter. Dit zal nog wel even aanhouden zei mijn gynaecoloog omdat er extra hechtingen zijn gezet. Mijn advies, neem niet klakkeloos allerlei medicijnen in zonder je er daar een beetje in te verdiepen en wb de operatie, deze is mij dus echt tegen gevallen. Onderschat het niet , het is een zware operatie met een lange nasleep. Ik ben wel erg opgelucht dat de operatie goed gelukt is. Ik kan nu verder nog niet veel zeggen of ik klachtenvrij ben omdat ik nog niet optimaal functioneer en mijn verzakkingsklachten kwamen vrijwel aan het eind van de dag als ik druk was geweest. Maar vooralsnog so far so good..
Index > Gynaecologie > Voor- en achterwandplastiek
Pagina 11 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring