Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Voor- en achterwandplastiek
Auteur Onderwerp: Voor- en achterwandplastiek
petra1944
BerichtGeplaatst: 13-07-2009 19:23 Reageer met quote

Ha Els,

Wat ze vooral heel goed doen, is dat ze niet over een nacht ijs gaan. Ze hebben een heel bekkenbodemteam met twee gespecialiseerde chirurgen, twee gynaecologen, bekkenbodemfysiotherapeutes, psycholoog, sexuoloog, uroloog enzovoorts. dat betekent dat ze een weloverwogen beslissing nemen en desnoods met twee (of drie) man opereren. Een van de chirurgen (Dr Heemskerk) heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar bekkenbodemverzakkingen samen met Professor baeten uit Maastricht en hij heeft daar ook wetenschappelijke artikelen over gepubliceerd. En ondanks dat is hij laatst weer een week op congres geweest om te spreken over verzakkingen en de nieuwste methodes om dat op te lossen.

In mijn vorige ziekenhuis mompelde de gynaecoloog "ach mevrouwtje, dat opereren we eventjes" en die heeft er echt een janboel van gemaakt. In Roermond gaan ze toch wel een stuk grondiger en zorgvuldiger te werk voordat ze uberhaupt gaan praten over opereren.

Ik had in ieder geval alle vertrouwen in deze artsen, en achteraf bleek dat gelukkig ook terecht. Mocht je nog geopereerd moeten worden vanwege verzakking, dan kan ik dit zeker aanraden!

groeten

petra
els 65
BerichtGeplaatst: 13-07-2009 20:10 Reageer met quote

Ha Petra,

Bedankt voor je informatie. Het komt heel goed over! Ik word in augustus geopereerd in Terneuzen. Dat gaat voor de tweede keer daar gebeuren na twee eerder mislukte ingrepen hier in Dordrecht. Ik ben uitermate tevreden over de behandelend gynaecoloog. Er staat wel niet zo'n team achter als bij jouw, maar ik vind hem de pionier van Nederland. In tegenstelling tot veel andere gynaecologen gebruikt hij matjes van biologisch materiaal voor met name verzakkingen van de voorwand. Hij reist ook heel de wereld af om lezingen te geven en om zelf nog meer te leren over verzakkingen, dat ik ook echt "zijn ding".

Groeten en een prettige avond,

Els
petra1944
BerichtGeplaatst: 15-07-2009 11:51 Reageer met quote

ha els,

goed om te horen dat er ook in terneuzen een betrouwbare chirurg (of gynaecoloog) is. Ik hoop dat het herstel bij jou net zo snel en soepel verloopt als bij mij. Ik sport weer en kan weer volle boodschappentassen tillen zonder dat ik de hele tijd het gevoel heb dat ik wat verlies.

Laat me even weten hoe het gegaan is na de operatie! Veel succes (en eventueel sterkte)

petra
marie1902
BerichtGeplaatst: 16-07-2009 10:25 Reageer met quote

Beste Els en Petra Cool Cool ,

Mijn "nutteloze" operatie van februari 2008 gaat ongedaan gemaakt worden !! Het matje gaat eruit. Ik ga naar het ziekenhuis waar mijn Belgische lotgenote Dora ook is geopereerd, in Gent. Wellicht kom ik in een later stadium nog wel eens bij dokter H. in Roermond terecht Petra, want er is in principe nog niets opgelost: matje er in matje er uit en 19 dramatische maanden er tussen in. Dat is wat er gebeurd is. (Ik vind het trouwens wel een schok te horen dat dokter H. samenwerkt met professor B., want bij hem is het probleem indertijd begonnen -lang verhaal-) Er moet volgend jaar dus nog een operatie volgen die er voor zorgt dat de endeldarm niet meer de schede in komt. Maar in september zal ik bevrijd zijn van het stukje kunststof dat mijn hele leven op zijn kop zette. Ik ben in de tussentijd telefonisch in contact getreden met het Ministerie van Volksgezondheid om te kijken of men dit soort operaties niet kan laten verbieden: besnijden mag niet en DIT mag wel.. Mijn hele relaas gaat binnenkort schriftelijk richting Den Haag. Het is een megaklus om het complete verhaal op papier te krijgen. Ben al weken bezig. Want is het niet van den gekke dat terwijl er in Amerika een rechtzaak gaande was tegen Johnson and Johnson vanwege de invalidiserende gevolgen van het plaatsen van de Prolift men in Nederland startte met het introduceren ervan ?..
Els geniet van je welverdiende vakantie en bedankt voor je tips en medeleven. Als ik ooit nog eens een matje nodig heb in het bekkenbodemgebied (je weet niet..) dan staat dokter N. bovenaan mijn lijstje. Hoe dan ook ga ik ??m een keer bezoeken voor een oriënterend gesprek. Ik duim voor je in augustus !! Petra, jammer dat je tip te laat kwam voor de eerste ronde, maar hij is op tijd voor de derde ronde. Eerst moet ik de tweede ronde maar eens zien te overleven. Ik ben blij dat het zo goed met je gaat ! Houwen zo hè !!

Liefs van Marie Rolling Eyes
els 65
BerichtGeplaatst: 16-07-2009 13:54 Reageer met quote

Ha Marie,
Van harte gefeliciteerd met dit goede nieuws!

Ik kreeg er werkelijk een kippevel van, ik wist niet dat er een rechtszaak in Amerika liep! Wij vrouwen worden eigenlijk mishandeld door de heren artsen, meestal zijn het "heren". Wat ontzettend goed dat je ondanks je eigen misere je nek uitsteekt om anderen hiervoor te behoeden.

En wat een groot geluk dat Dora op dit forum is verschenen!!! Wanneer gaat het gebeuren en hoe ziet zo'n operatie eruit qua ligduur en hersteltijd?
Je houdt ons toch wel op de hoogte van het verloop?

Geniet van dit goede bericht en ik hoop dat het je heel veel goeds zal brengen.

Liefs,
Els Laughing
petra1944
BerichtGeplaatst: 20-07-2009 17:09 Reageer met quote

Ha Marie en els,

laten we hopen dat er voorlopig geen 3e ronde meer komt. misschien zijn jouw klachten een stuk verbeterd na het verwijderen van dat matje.

Ik ga een drie weken wandelend door zuid-frankrijk. Ook jullie een heel goede vakantie toegewenst!

groetjes

petra
dodi
BerichtGeplaatst: 22-07-2009 15:46 Reageer met quote

Hoi Marie,
ik ga nu een oproep doen om alle lotgenoten mee te laten duimen op een heel goede afloop van uw volgende ingreep op 11 september!! Zodus Els, Petra,.... die dag kaarsjes laten branden hé!! Want ik voel me nu toch een stukje verantwoordelijk; en kan alleen maar positief denken,....!!!!
Zoals ik al tegen Marie gezegd had: de beruchte 11 september zal voor jou DE dag van een nieuw begin zijn naar herstel!!!!!!!!!!!
vele duimen(tot ze er blauw van zien Wink )
vele kaarsjes(tot we het er warm van krijgen Embarassed )
xxxxxdora
petra1944
BerichtGeplaatst: 10-09-2009 7:11 Reageer met quote

Beste Marie,

Ik begreep dat je operatie morgen zal zijn? Heel veel succes morgen. Ik ben terug en zal alvast wat kaarsjes gaan kopen vandaag om op te steken.

laat je wel even weten hoe het gegaan is? ik ben erg benieuwd.

groetjes

petra
dodi
BerichtGeplaatst: 10-09-2009 18:17 Reageer met quote

Hey Petra,
Dat is lang geleden! Goed kunnen wandelen?
Marie is deze ochtend al naar Gent vertrokken (ik heb haar weg mogen brengen), Het is altijd fijn om even met een lotgenootje op weg te gaan, en deze maal naar haar herstel toe. Ik hoop ook dat haar klachten nu mogen verdwijnen, misschien zijn haar darm problemen nu ook een stuk beter.Marie word morgen rond de middag geopereerd. De kaarsjes niet vergeten hé!
Nu heb ik ook de dienst terug gezien waar ikzelf op 17/04/ heb gelegen, en waar ik terug moet liggen op 08/10. We zullen allen blij zijn, als ons leven terug wat normaal mag worden.Hoe gaat het nu met u?
Groetjes Dora
marie1902
BerichtGeplaatst: 16-09-2009 16:54 Reageer met quote

Hoi Dora, Els, Petra en anderen !

Al jullie kaarsjes en al het geduim lijken te hebben geholpen. Ik kan nog niet zo goed zitten Embarassed (dus houd het nu kort) maar verder voel ik me nú al beter dan vóór mijn proliftoperatie. Ik durf nog niet te juichen, maar op 2 november na de nacontrole ga ik zeker een vreugdedansje doen op de (voorlopig)goede afloop !! 11 December heb ik mijn eerste afspraak met dokter Heemskerk. Ik ben benieuwd of hij überhaupt die darm wel wil of durft op te hangen. Bij Sandra deed hij het een tijd geleden NIET namelijk..
Dora bedankt voor de oproep aan alle lotgenotes en Petra: ik heb jouw privé emailadres ooit eens gevonden op een ander forum (en bewaard). Ik stuur je binnenkort een privémail, als je dat goed vindt. Ben ook heel benieuwd hoe het wandelen is gelopen.
Iedereen bedankt Exclamation Exclamation Wat had ik moeten beginnen zonder jullie.

Liefs, Marie Very Happy
petra1944
BerichtGeplaatst: 08-10-2009 10:06 Reageer met quote

ha marie
Wat heerlijk dat dit gedeelte in ieder geval goed is gegaan. het is inmiddels twee weken na je vorige mail. Kan je inmiddels alweer lopen? zitten? fietsen?

Ik hoop natuurlijk dat er niet nog een operatie nodig gaat zijn. Voel je nog klachten van verzakking? of is na al deze operaties je hele bekken zo verlittekend dat er niets meet te verzakken valt?

Heel veel beterschap in ieder geval. en ik ben benieuwd naar je ervaringen nu en op 11 december

groetjes

petra
marie1902
BerichtGeplaatst: 08-10-2009 10:48 Reageer met quote

Hoi Petra Very Happy ,

Het doet me deugd dat je zo met mij (en alle andere lotgenoten) meeleeft! Helaas vanaf 24 september gaan de zaken weer bergafwaarts. Waar de gynaecoloog het matje mijn perineum in heeft getrokken zit een bijzonder pijnlijke plek. Het voelt zoals een scherp steentje in je schoen kan voelen (maar gelukkig kun je dan je schoen uittrekken en het steentje er uitgooien), of als een harde ribbel achter onderin de schede. Of ik nu zit, loop, sta, of lig: ik voel die plek. Gèk word ik er van..

Ook is het verzakkingsgevoel zeer terug. Het drukt op een verschrikkelijke manier op mijn bekkenbodem.
Ik heb mijn ervaringen van de afgelopen weken op "Baarmoederverwijdering,voor-achterwand + bodembekkenplastiek" gezet en op "Verwijderen prolift mesh matje tussen endeldarm en schede". Vergeten hier ook een bericht te posten Embarassed .

Op 2 november is mijn nacontrole. Ik kan haast niet wachten! Ik zie de zaken somber in en vraag me af of ik ooit nog eens op een fiets zal (kunnen, durven, willen) zitten of seks zal (kunnen, durven, willen) hebben. Zit nu even in een flinke dip dus. Nog drie weken zien te overleven. Misschien valt e.e.a. nog mee..


Hoi allemaal Crying or Very sad Laughing Confused Very Happy Wink Very Happy Very Happy !

Duimen jullie morgen voor Dora? Ze krijgt haar tweede hersteloperatie in Gent.

Groetjes, Embarassed Marie
huisvrouwjs
BerichtGeplaatst: 08-10-2009 23:56 Reageer met quote

Hoi Marie,

Ik ben na mij operatie naar 4 weken terug gegaan omdat ik ook een scherp stekende punt voelde in de vaginawand. De gynaecoloog heeft toen tijdens de controle het scherpepuntje wat door de vaginawand stak afgeknipt.
Hij zei toen, dat het goed was dat hij het heeft weg kunnen halen, omdat het een hoop narigheid had kunnen veroorzaken volgens de gynaecoloog.
Als ik jouw was zou ik vragen of je eerder op contole mag komen.
Dat verzakkings gevoel had ik ook langetijd last van na de operatie. Volgens de arts en bekkenbodem therapeut word dat veroorzaakt door overbelasting ( teveel zitten of teveel doen en teweinig lig pauzes in voeren.

Ik hoop dat alles goed mag komen. Ik wens je heel veel sterkte.
Groetjes,
Jacqueline
rovertje
BerichtGeplaatst: 14-10-2009 15:50 Reageer met quote

Hallo

ik ben 33 jaar,heb 2 kinderen, en ben vorige week naar het ziekenhuis geweest ivm darmverzakkingsklachten. verschillnede onderzoeken gehad en gelukkig blijkt inderdaad alleen" mijn darm verzakt te zijn.
ik kom meteen in aanmerking voor een achterwandplastiek. over een week of 6 kan ik al geopereerd worden. nu lees ik hier over een rectopexie mar daar is tegen mij niks over gezegd.
heb wel een ervaren vrouwelijke gyneacoloog die gespeciliseerd is in bekkenbodemproblematiek.
Ook ik ben zoals meer verhalen in dit forum wel bang voor de sexuele gevolgen na de operatie
marie1902
BerichtGeplaatst: 24-10-2009 20:07 Reageer met quote

Hoi Rovertje Confused ,

Maak je maar niet ongerust. Zolang je geen kunststof matje (Prolift Mesh) achter je achterwandplastiek geplaatst krijgt
( Exclamation ) zal er seksueel eerder verbetering optreden dan verslechtering (plastiek staat gelukkig niet voor plastic). Een rectopexie wordt doorgaans alleen toegepast bij zeer ernstige darmverzakkingen (wanneer je je ontlasting alleen nog maar kwijt kunt raken door stevig tegendruk te geven met je hand op het perineum of met je vingers tegen de vagina-achterwand - en je binnenste kringspier nog maar amper aangestuurd wordt door de daarvoor verantwoordelijke zenuw - de nervus pudendus). De voor jou over een week of 6 geplande achterwandplastiek gaat er (als het goed is) alleen maar voor zorgen dat een rectopexie in jouw geval niet nodig zal zijn.
Wie is je gynaecologe en in welk ziekenhuis ga je geopereerd worden? Ik ben héél benieuwd !!Laat je t.z.t. de datum weten wanneer je onder het mes gaat?Dan duimen we.
Heel veel succes. Gaat helemaal goed komen !!

Marie Very Happy
marie1902
BerichtGeplaatst: 24-10-2009 20:19 Reageer met quote

Hey Jacqueline !!

Ik zie nou pas je berichtje. Dankjewel. Meestal ontvang ik mail als er door iemand gepost is, maar in dit geval dus niet. Daarom een wat late reactie Embarassed . Het gevoel onder in mijn schede is het restant van het matje. Ik weet het zeker. Dat ligt verfrommeld onderin en zorgt voor steeds meer pijnklachten. Ik kan het zien (sinds vorige wk) èn (al vanaf twee weken na de operatie ) voelen. Ik mag nu eerder op controle: volgende wk dinsdag (27-10). En laat jullie daarna natuurlijk wat weten via het forum. Duim je voor me?

Groetjes,
Marie
marie1902
BerichtGeplaatst: 30-10-2009 19:17 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Bedankt voor het duimen Very Happy !!!!! Ik heb mijn ervaringen van afgelopen dinsdag in Gent gezet onder het onderwerp "verzakking blaas en endeldarm". Ik kan nu nieuwe stappen richting herstel gaan zetten gelukkig !! Lees maar.

Een heel prettig weekend toegewenst en tot spoedig,
Marie
marie1902
BerichtGeplaatst: 15-02-2010 12:22 Reageer met quote

Hoi allemaal Very Happy Shocked Confused Embarassed Crying or Very sad Laughing Surprised Razz Cool !

Het leek mij geen verkeerd plan deze topic nieuw leven in te blazen. Er is sinds mijn bericht van oktober geen bericht meer bijgekomen.

Voor- en achterwandplastieken zijn mooie methoden om flinke voor- en achterwandverzakkingen te corrigeren. De blaas komt hopelijk nooit meer de schede in en ook de endeldarm blijft waarschijnlijk hangen/liggen waar hij hoort te liggen/hangen. Als je niet zoveel geluk hebt komt de verzakking weer terug (in 30% van de gevallen is dit zo). Maaaarrr: de recidive (het terugkomen van de verzakking) schijnt in vele gevallen vele malen minder erg te zijn dan de eerste verzakking, waardoor opnieuw opereren misschien niet eens nodig is. Er is vaak prima mee te leven tot het einde der levensdagen..

Bij opnieuw opereren via de schede wordt door de heren en dames gynaecologen soms een matje aanbevolen. Ook al beweert de specialist dat dat MOET (omdat er anders te weinig weefsel overblijft om de boel opnieuw mee te repareren, bedenk dat je zelf de keuze maakt (de specialist is geen soort van Godheid ?? al doet hij/zij nog zo lelijk: ??Mevrouw wat WILT u nu??)). Het is immers zo dat een kunststof matje noooooit zonder een hoop er mee gepaard gaande ellende te verwijderen is. Je raakt vaak tijdelijk of blijvend invalide, als je de pech hebt het te moeten laten verwijderen. Als je goed zoekt op Internet, kom je de meeste nare gevolgen van plaatsing c.q. verwijdering van kunststof matjes in het bekkenbodemgebied wel tegen en dan nóg is het zo dat de gevolgen op de lange duur niet eens bekend zijn. Er zijn ZEKER ook dames die geholpen zijn met een Prolift! Of zij in de minderheid zijn is onbekend (want met bekkenbodemzaken loopt niemand graag te koop).

Een matje laten plaatsen als je nooit eerder een gynaecologische ingreep hebt gehad is NIMMER aan te raden, want wie weet had je gewoon bij die 70% gehoord bij wie géén recidive optreedt. Dora en ik hadden de pech dat onze specialisten koste wat kost wilden gáán voor een matje (al waren we nooit eerder gynzaecologisch geholpen). Op Internet was toen nog niet zoveel te vinden over de verstrekkende gevolgen van zo??n ingreep (anders was het ??feest? ZEKER niet doorgegaan) en we hebben ons eenvoudigweg laten overtuigen door de specialist (want hij zal het toch wel weten, wat het beste is). Spijt als haren op ons hoofd nu.

In Zeeuws- Vlaanderen zit een gynaecoloog die werkt met matjes van biologisch materiaal. Die matjes lossen na verloop van tijd (al vrij snel zelfs) op en je eigen nieuw gegroeide weefsel blijft over. Mocht je opnieuw met een verzakking zitten is naar hem toegaan misschien een idee..
En mocht het alleen een (nieuwe) endeldarmverzakking betreffen waarmee je "loopt", dan is er altijd nog de colorectaal chirurg die m.b.v. een defaecogram de ernst en ligging van de verzakking kan bestuderen( en óók of de darm in zichzelf stulpt of niet - invaginatie). Via een kijkoperatie kan hij eventueel de darm opnieuw ophangen (één of twee dagen ziekenhuis) en de endeldarmverzakking komt nooit meer terug als je geluk hebt. Laat je altijd informeren over eventuele gevolgen, want ook bij deze ingreep geldt dat 10% van de gevallen niet direct gesmeerd verloopt !

Mijn matjesdrama duurt nu twee jaar. Een gedeelte van mijn Prolift is weggehaald in september, maar de gedeelten die zijn blijven zitten lijken expansief gegroeid. Bovenaan de schedetop zal de kluwen plastic vermengd met weefsel en littekenweefsel waarschijnlijk nooit meer te verwijderen zijn (jammer voor ons seksuele leven, maar helaas ..), onderaan is de klomp mogelijk wel nog te verwijderen, zonder al te veel schade. De touwtjes die door de billen (door spieren en pezen heen) zijn getrokken tijdens de Proliftoperatie zullen blijven "spoken", altijd ..
Welbedankt hè dokter.

Groetjes,
Marie
rovertje
BerichtGeplaatst: 15-02-2010 16:42 Reageer met quote

Hallo
even en update van mij.
inmiddels ben ik 3 weken geleden geopereerd (achterwandplastiek). het gaat erg goed, heb bijna geen pijn, ook niet gehad alleen de eerste dag in het ziekenhuis. Nu begint pas het moeilijkste, rustig aan doen. ik voel me erg goed alleen wat verder lopen is nog vermoeiend en krijg dan een zwaar gevoel in mijn buik is dat voor iemand herkenbaar? ik vind het erg meoilijk ,soms betrap ik er op dat ik iets aan het doen ben wat eigenlijk nog niet mag , vooral tillen etc. Confused

ik heb geen matje gekregen, ze hebben het uitgerekte stuk darm verwijderd en dichtgenaaid, daarna een stuk bindweefsel eromheen genaaid en de achterwand strakker gemaakt.

al met al is het reuze meegevallen en ik hoop dat het goed blijft gaan!
marie1902
BerichtGeplaatst: 15-02-2010 18:31 Reageer met quote

Ha Rovertje !!

Het is dus al gebeurd.. Ben ik ff blij voor je dat er geen matje is geplaatst !! Het is heel normaal hoor dat je een zwaar gevoel in de buik, of in het bekkenbodemgebied ervaart, zo korte tijd na je ingreep. En rustig aan doen lijkt voor iedereen een probleem te zijn. Vier dagen na mijn operatie raapte ik bijvoorbeeld -in een reflex- al een kindje van 1 (tien kilo zwaar) op, dat op de grond was gevallen vlak vóór mijn voeten. Ik ben blij dat je je goed voelt. Dit gaat vast helemaal goed komen !!

Nogmaals: in welk ziekenhuis werd je geholpen? Dit kán van belang zijn voor mogelijke lotgenoten die op zoek zijn naar een vrouwelijke gynaecoloog die gespecialiseerd is in bekkenbodemproblematiek.

Succes met het verdere herstel en houd je ons nog eens op de hoogte van de stand van zaken?

Groetjes,
Marie
Index > Gynaecologie > Voor- en achterwandplastiek
Pagina 10 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring