Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Voor- en achterwandplastiek
Auteur Onderwerp: Voor- en achterwandplastiek
cesarine
BerichtGeplaatst: 19-06-2008 19:21 Reageer met quote

Hallo Lidy
Ik heb je getuigenis gelezen bij dit onderwerp.Mag ik je vragen hoe het ondertussen met u gaat. Het is nu al een tijd na je operatie, hebt u nog altijd die druk naarje anus toe? Ik heb mijn baarmoeder ook laten verwijderen en heb ook deze klacht.
Kunt u hierop eens reageren aub.
Met dank en groetjes
Cesarine
ivc1971
BerichtGeplaatst: 23-06-2008 20:19 Reageer met quote

Hallo iedereen,

ik ben ondertussen terug naar de gyn geweest. heb de keuze tussen tradiotionele voor- en achterwandplastiek of matje voor en achter. beide zouden een goed resultaat geven. na 1 of 2 nachten zou ik al terug thuis zijn. na 2 a 3 weken zou ik mijn kindjes terug naar de zoo kunnenn. ik kan cde operatie gelukkig wel een 2 weekjes uitstellen en dus plannen; maar wachten tot 11 aug is toch wat lang. de school begint hier dan terug. vandaag was de eerste vakantiedag: ik heb tot 12 uur geslapen. gelukkig heeft Yvonne (hulp) de kinderen opgevangen. ik heb vandaag de gyn teruggebeld, en gevraagd of ze voor me kan nagaan welke matjes beschikbaar zijn, en wat de technische eigenschappen zijn. ik zal dan zelf moeten kiezen/beslissen. hier in India is het zeker zo belangrijk je eigen lot in handen te nemen en houden:-) Voor het moment heb ik dus heel veel vragen en weinign antwoorden Confused

Lieve groeten, Ingrid
ivc1971
BerichtGeplaatst: 23-06-2008 20:21 Reageer met quote

cesarine schreef:
Hallo Ingrid,Bij het surfen vond ik uw getuigenis van 2006. Hoe zit het nu met uw problemen met uw verzakkingen, nu we al in 2008 zijn. Ik heb ook problemen en herken ze in uw getuigenis. Ik ben ook van Belgie. Kunt u eens reageren aub?
Met dank en groetjes,
Cesarine


Hallo Cesarine,
Je volgende bericht op dit onderwerp komt bij mij wel grof over. Je vraagt mij om eens te reageren. Ik doe hier veel moeite voor: Is wegens herhaaldelijk wegvallen van verbinding en soms moeilijk nieuwe verbinding krijgen echt wel een uitdaging.
Je reageert niet op mijn bericht. Misschien bevatte ze niet de informatie die jij lezen wou? Bij mij komt je gebrek aan reactie en iemand anders aanspreken heel grof over. Ik kan het niet anders stellen: ik voel me gekwetst. jammer.
Groeten, Ingrid
ivc1971
BerichtGeplaatst: 23-06-2008 20:27 Reageer met quote

oei, mijn vorige bericht was misschien wat sec?
Cesarine, ik wil je geenszins aanvallen. ik wil je alleen laten stilstaan ...
mijn reactie is ingegeven door het gevoel van een koude douche.
Ik hoop dat je hier of ergens anders je vragen beantwoord krijgt.
groetjes, Ingrid
cesarine
BerichtGeplaatst: 03-07-2008 19:35 Reageer met quote

[Hallo Ingrid,
Mijn verontschuldigingen het zit namelijk zo dat ik nog niet zo lang op de computer werk en wel al eens iets verkeerds doe. ik was heel blij met uw bereidwillige reactie en indien het bij u grof overkwam dat ik nog ergens anders te rade ging wel nogmaals mijn verontschuldigingen dan ik kende misschien nog niet goed de regels van dit internetverkeer.Hopende dat het verder goed met jou komt is dan ook mijn grote wens naar jou toe.
Veel geluk verder Ingrid
Het ga je goed en nogmaals dank.
Cesarine
ivc1971
BerichtGeplaatst: 03-08-2008 9:12 Reageer met quote

hallo,

ik heb ondertussen de operatie gehad. tussenin had ik wel nog in het ziekenhuis hgelgen voor een hernia. operatie was daarvoor elukkig niet nodig.
mettertijd begon mijn baarmoeder echter ook te verzakken. de operatie werd dus heel dringend. ik ben geopereerd in het Aditya Birla ziekenhuis in Pune in India. ik heb mijn baarmoeder behouden, heb een matje voor en achter. en de baarmoeder werd ook terug opgehangen. hiervoor kwam een gerenommeerde chirurg (dr prakash trivedi) uit Mumbai. alle, ik kreeg een VIP-operatie, vertelde de anesthesist me. nu ben ik thuis en moet ik het rustig aandoen. enige spijtige nieuws: ondertussen heb ik terug aambeien. gistern zat er een bloedklonter in; dat deed pijn. de operatie hiervoor is nchtans slechts 2 maanden geleden gebeurd. morgen ga ik op controle bij de gyn en naar aanleiding van de bloedklonter ook bij de darmchirurg. we zullen zien wat beide zeggen ...

al bij al ben ik heel content dat ik de operatie (hier) heb laten doen. de ongemakken van voordien werden gewoon te erg.

lieve roeten, Ingrid
cesarine
BerichtGeplaatst: 03-08-2008 12:50 Reageer met quote

[

Hallo Ingrid
Ben heel blij voor jou dat u een VIP behandeling hebt gekregen en dat u de baarmoeder mag blijven behouden. Spijtig van die terugkerende aambeien.
Hopende dat het voor u vlug beter gaat, wens ik u een spoedig herstel toe.
Vele groetjes,
Cesarine
cesarine
BerichtGeplaatst: 29-08-2008 17:03 Reageer met quote

Hallo Greta,
Hoe gaat het ondetussen met U ?
U had gemaild dat U in augustus naar de dokter ging en het zou voorleggen dat u informatie hebt over pudendusneuralgie. Is dat intussen gebeurd en hoe was zijn of haar reactie ?
Helpen de medicijnen nog altijd goed ? Ik neem nog steeds Redomex. Ik heb ondertussen reeds 2 vrouwen verder kunnen helpen die nu ook overtuigd zijn dat de pudendus een rol zou kunnen spelen in hun aandoening.
Graag een reactie aub
Groetjes,
Cesarine
Snuffie
BerichtGeplaatst: 26-09-2008 16:42 Reageer met quote

Hallo allemaal, ik ben vorig jaar september dus precies een jaar geleden geopereerd.Het hele pakket was nodig (kun je teruglezen) Nu ben ik eindelijk helemaal hersteld! Ik voel me prima en ook de pijn bij het vrijen en erna is helemaal verdwenen.We, mijn man en ik, zijn onder begeleiding van een gyn.en een seksualoge weer tevreden over ons seksleven.Het was een lange weg.Ik ben blij dat ik op advies van de huisarts daar geweest ben.Dus meiden het heeft gewoon tijd nodig gehad om helemaal te herstellen.Ik ben wel al 52.Ook kon ik alles vragen aan die gyn.nl. ik ben nog maar 1x ongesteld geweest na de ingreep.Zij vertelde mij dat dat normaal is als je in de overgang zit en deze operatie gehad hebt.Er wordt nl. ook een stuk van de baarmoedermond weggehaald bij een prolaps operatie.De baarmoeder slinkt dan verder en je menstruatie blijft verder uit.Ook is het niet meer nodig om een uitstrijkje (bevolkingsonderzoek) te laten maken omdat je dat stukje baarmoeder niet meer hebt.Dus het risicogebied voor baarmoeder halskanker is weggenomen.Dit heeft die andere gyn.(die de operatie heel goed heeft gedaan trouwens, maar geen goede prater is) nooit verteld.Dit is dus mooi meegenomen.Ik wens jullie heel veel succes met jullie herstel! En denk eraan luister naar je lichaam en neem de tijd om op te knappen.Groetjes...
camajo
BerichtGeplaatst: 19-10-2008 13:41 Reageer met quote

hallo allemaal,
Ik wil even mijn wel en wee kwijt hier:
Ik ben 52 jaar en goed gezond. Heb 2 kinderen: de laatste is 25 jaar geleden geboren. Ik heb geen uitermate zware bevallingen gehad. De eerste keer dat ik last had mijn ontlasting kwijt te raken is wel zo'n 24 jaar geleden maar dat kwam sporadisch voor... In nov/dec vorig jaar begonnen de grote problemen, ik dacht een aambei ter grootte van een pinpongbal te hebben, het bleek een rectokele (achterwandverzakking)
Onderzoeken als colonscopie (met roes) en defaecografie (daarmee kijken ze via rontgen hoe je je ontlasting kwijtraakt) etc. - ik heb het gehad...
Ik ben afgelopen maandag (13/10) geholpen aan een voor- en achterwandcorrectie onder algehele narcose.
In eerste instantie leek het allemaal een eitje, maar toen de volgende dag de catheter eruit ging en ik niet kon plassen ging het verkeerd... ik moest weer een nieuw catheter en dat bleef deze keer 3 dagen zitten, daarna moest ik het weer proberen maar het lukte nog niet goed genoeg en ik kreeg ook steeds meer pijn - er bleef 240 ml. urine achter en afgelopen vrijdag 17/10 ben ik ontslagen met weer een nieuw catheter, nu voor een week om thuis de blaas rust te geven. Thuis bleek ik er blaasontsteking bij te hebben en vanmorgen heb ik in het ziekenhuis weer een nieuw catheter gekregen en dat moet er dus een week in blijven.
Ik hoop dat ik vrijdag a.s. zelf kan plassen anders voorzie ik zelf-catheterisatie zoals Snuffie beschreef...
Het lijkt me afschuwelijk...
hoe dan ook - ik kan op het ogenblik echt niets anders dan in bed liggen verder niks - het gaat tot nu toe dus heel anders dan ik had gedacht!!!
marie1902
BerichtGeplaatst: 12-03-2009 10:54 Reageer met quote

Beste Jacqueline Laughing ,

Ik heb overal op het forum gezocht of jij ooit nog iets hebt geschreven over je operatie in september. Je zou een "matje" krijgen. Is deze operatie doorgegaan en heb je er baat bij, of heb je er juist klachten van? Ik zou hier graag met je over van gedachten wisselen, maar zie geen berichtjes meer van jouw hand na maart 2008.
Ik hoop snel van je te horen !!!

Groetjes Wink Marie
petra1944
BerichtGeplaatst: 01-05-2009 7:59 Reageer met quote

Ha dames,

ik heb een zelfde verzakking van endeldarm en vagina/baramoeder gehad. oervervelend. Fysiotherapie hielp eigenlijk niet echt. Ik heb een heleboel medische artikelen gelezen hierover, en de beste behandeling leek GEEN achterwandplastiek, maar een rectopexie. Met een kijk-operatie maken ze een plastic matje tussen vagina/baarmoeder en endeldarm en dat hijsen ze op en zetten ze vast aan het bekken.

Ik heb me vorige maand laten opereren en de operatie duurde 2 en half uur. Ik kon de volgende dag alweer naar huis toe. In begin nog een beetje groggy, maar nu gaat het perfect. Had ik dat maar jaren eerder laten doen!

In Roermond zit Dr Heemskerk (laurentius Ziekenhuis), een chirurg die gespecialiseerd is in dit soort operaties, en samen met een heel bekkenbodem-team (met gynaecologen, chirurgen, fysiotherapeuten, psychologen en sexuologen) eerst het beste behandelplan bespreekt. Ik woon zelf in eindhoven, dus heb een stukje moeten rijden, maar dat was het zeker waard! Misschien woon je hier ook in de buurt of ken je een andere chirurg bij jou in de buurt?

Dus laat je NIET zomaar opereren aan een plastiek, er zijn betere oplossingen!

groeten

Petra
marie1902
BerichtGeplaatst: 12-05-2009 0:29 Reageer met quote

Hoi Petra Very Happy ,
Ik ben het helemaal met je eens (door schade en schande wijs geworden..). Ik hoop vurig dat ik een dezer jaren mijn lange bekkenbodemklachtengeschiedenis met een rectopexie en zónder matje af mag sluiten en dat andere patientes door jouw tips een lange(re) lijdensweg bespaard zal blijven. Ik vind het superfijn dat je je (goede) ervaringen met ons hebt willen delen !!
Groetjes,
Marie
petra1944
BerichtGeplaatst: 17-05-2009 11:40 Reageer met quote

Ha Marie,

zeker jammer dat ik je niet eerder heb kunnen waarschuwen voor de soms ellendige gevolgen van gynaecologische operaties door goed-bedoelende gynaecologen. wanneer is je hersteloperatie?

heel veel sterkte!

Petra
marie1902
BerichtGeplaatst: 15-06-2009 10:42 Reageer met quote

Ha die Petra Very Happy ,
Ja, jammer dat jij te laat op mijn pad kwam. Ik weet nog niet wanneer mijn hersteloperatie zal zijn. Ik ben bij twee specialisten geweest die beweren matjes te kunnen verwijderen. Een heeft er "een tiental" verwijderd, de andere slechts twee. En mogelijk zit er ook een neurinoom (is goedaardig gezwel van zenuwcellen) achter of rondom het matje. Dat moet nog verder onderzocht worden.
Ik ben nu dus op twee paarden tegelijkertijd aan het wedden. Niet dat ik dat wil, maar ik moet wel, want ik wil deze keer GOED geholpen worden. Ik kan me na 17 jaar geen medische misser meer permiteren.
Ik ben zo benieuwd hoe het nu met jou gaat. Het is inmiddels anderhalve maand geleden dat we voor 't laatst contact hadden. Ik hoop snel iets van je te horen.
Groetjes,
Marie (die doorlopend doodmoe is Crying or Very sad en daarom niets meer van zichzelf via het Forum heeft laten horen de laatste tijd Embarassed.
els 65
BerichtGeplaatst: 15-06-2009 21:17 Reageer met quote

Dag Marie,

Ik heb je verhaal op een andere plek gevolgd en was al langer benieuwd hoe je er voor stond. Je hebt nu twee specialisten gevonden, in welke ziekenhuizen is dit?
Ik snap wel dat je doodmoe bent en ik hoop echt dat je met behulp van de hersteloperatie opknapt.

Veel sterkte,

Els
marie1902
BerichtGeplaatst: 16-06-2009 14:45 Reageer met quote

Hoi Els Very Happy ,
Omdat ik er achter kom dat veel (bijna alle) gynaecologen "vriendjes" zijn van degene die mij van mijn allesbepalende matje voorzag, terwijl dat niet eens nodig was (het was mijn allereerste gynaecologische operatie), wil ik je best in een privémail de namen noemen van de ziekenhuizen waar ik nu "loop", maar nog even niet op het Forum. Eerst duidelijkheid. Daarna mag iedereen weten waar ik geholpen wordt en t.z.t. wat de uitkomst is. Fijn dat je naar mij uitgekeken hebt en je afvroeg hoe het nu met mij gaat. Altijd prettig wanneer mensen met je lot begaan zijn, dat geeft steun. Ik ben dus nog zoekende maar kom steeds een stapje verder. Jij bent in augustus aan de beurt begrijp ik ! Ik heb er alle vertrouwen in dat dát goed gaat komen.
Groetjes, Confused Marie
els 65
BerichtGeplaatst: 16-06-2009 23:58 Reageer met quote

Hoi Marie,

Ik ga proberen mijn e-mail in mijn profiel te krijgen.

Groeten,

Els
petra1944
BerichtGeplaatst: 29-06-2009 19:17 Reageer met quote

hoi marie en els,

wat een getob allemaal! Ik vind het zo vervelend voor jullie! Maar tegelijk ben ik ook zo gelukkig dat ik er (uiteindelijk) goed vanaf ben gekomen. het hele traject heeft bij mij ook 5 jaar geduurd, maar ik ben weer helemaal de oude en ben ervan overtuigd dat dat bij jullie ook gaat lukken! Wees wel kritisch door wie je je laat opereren. je kunt maar 1 keer iets kapot maken tenslotte. En een "vriendje van de vorige gynaecoloog" klinkt altijd minder vertrouwelijk dan een nieuwe chirurg met een helemaal frisse blik.

Ik sprak laatst een vriendin van me uit St Odilienberg die ik ook naar roermond heb gestuurd en ook die is laaiend enthousiast over het resultaat. Kennelijk kunnen ze daar wel iets bijzonders. Maar goed, als je nu al twee specialisten (chirurgen? gynaecologen?)hebt, zou dat genoeg moeten zijn.

ga in ieder geval niet bij de pakken neerzitten, ik ben tenslotte ook overal vanaf en heb afgelopen weekend weer 40km gefietst en ga deze week weer hardlopen! (nou ja, echt hard ga ik niet, maar ik kan in ieder geval weer trimmen door het bos en dat is meer dan ik de afgelopen 5 jaar heb gedaan)

veel sterkte!

petra
els 65
BerichtGeplaatst: 29-06-2009 20:21 Reageer met quote

Hoi Petra,

Bedankt voor je enthousiaste verhaal, ik blijf hopen en dit soort verhalen geeft moed! Mijn eerste operatie is pas drie jaar geleden. Imiddels ga ik over acht weken voor mijn vierde operatie vanwege de verzakkingen. Nog geen vijf jaar bezig dus.

Wat voor bijzonders doen ze in Roermond, wat ze niet in andere ziekenhuizen doen? Gebruiken ze de prolift of biologische matjes?

Groeten,

Els
Index > Gynaecologie > Voor- en achterwandplastiek
Pagina 9 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring