Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Voor- en achterwandplastiek
Auteur Onderwerp: Voor- en achterwandplastiek
kathy
GastBerichtGeplaatst: 27-06-2005 15:47 Reageer met quote

Kan iemand mij vertellen wat het is om een voor- en achterwandplastiek te ondergaan en tevens de bekkenbodemspier te laten aanspannen?
In september word ik hier namelijk aan geopereerd wegens verzakkingen.
Gast
BerichtGeplaatst: 28-06-2005 8:43 Reageer met quote

Hoi.

Ik heb bijna 2 jaar geleden een achterwandplastiek gehad en die is mij wel mee gevallen opzich.
Ik heb 1 week in het ziekenhuis gelegen omdat ik een flinke urineweginfectie had en niet kon plassen. Dat niet kunnen plassen is iets wat bij mij hoort als het ware en denk door de achterwand plastiek alleen maar getriggerd is.
Op zich is het een niet zo'n hele grote ingreep. Met een voorwandplastiek hou je bedrust en 3 dagen een catheter. Ik had heel erg veel pijn waar pijnstilling niet echt voor hielp. Achteraf gezien kwam dit doordat ik kramp had in de bekkenbodem. Heb toen de spoedpoli gebeld en die ontdekte dit. Met 6 tabletjes valium verdeeld over twee dagen was dit over. Heb er soms nog wel eens last van, dan neem ik voor de nacht een tabletje valium en dan gaat het wel weer goed.
Ik heb wel blij dat ik de operatie heb laten doen omdat nu geen verzakkings gevoel meer heb en dat is wel heel fijn.
Ik heb een link voor je dan kun je zelf nog een en ander doorlezen.
http://www.nvog.nl/files/bb_incont.pdf
Gast
BerichtGeplaatst: 28-06-2005 9:38 Reageer met quote

Hallo,
Bedankt voor je antwoord en je link.
Ik maak daaruit op dat het best wel een pittige operatie is. Mag ik vragen wat voor verzakking(en) je heeft gehad? Was het een darmverzakking?
Ik heb sinds drie weken tijdelijk een ring en het viel me gelijk op dat ik mijn ontlasting beter kwijt raak als daarvoor.
Ook mijn baarmoeder is verzakt en hopelijk wordt die verzakking na de operatie ook minder.
Gast
BerichtGeplaatst: 29-06-2005 6:35 Reageer met quote

Ik had een verzakking van de darm.
Best vervelend met ontlasting krijgen. Daarbij ook een giga zwaar gevoel van onderen. Zo erg dat ik aan het einde van een werk dag moeite had om terug naar de auto te lopen.
Ik heb ook even een ring gehad en mijn rugpijn was als sneeuw voor de zon gedwenen.
Eerst heb ik een baarmoederverwijdering via laparoscopie gehad en een jaar later de achterwand plastiek.
Deze operaties konden niet samen.
De operaties op zich vielen me 100% mee hoor maar ik heb er altijd van die rare dingen bij. Ik heb zelf ook op die afdeling gewerkt in mijn opleiding maar ik had het idee dat het iedereen best mee viel die verzakkings operatie dan he. Baarmoerder verwijdering is iets anders.
Maar ook deze viel me echt mee.
Ik heb gewoon veel last van een hyperactieve bekkenbodem waardoor ik daar vaak pijn heb en niet kan plassen. Ik catheteriseerd een paar maal op een dag.
Lijkt eng maar is het totaal niet.
Ik sta nu op de wachtlijst voor test van 2 weken in Maastricht voor neuromodulatie.
elisa
BerichtGeplaatst: 09-12-2005 17:14 Reageer met quote

laatste posting 29 juni,bijna een half jaar geleden.heeft er niemand meer een darmverzakking gehad?ik word vrijdag geopereerd en ben best bang.wat staat me te wachten,wat mag ik niet de eerste weken en hoe zit het met de pijn?
rosanjens
GastBerichtGeplaatst: 21-12-2005 19:41 Reageer met quote

heb ook achterwand plastiek gehad en kan daarna niet meer normaal plassen,het seintje wil maar niet doorkomen,moet hard persen om de boel toch te ontladen,en dit is 6 jaar geleden gebeurd.Ik hoor dit steeds vaker toch een complicatie van een achterwandplastiek? Ben nu zwanger van de 4e en ja hoor, moet na de bevalling voor de voorwand.
elisa
BerichtGeplaatst: 24-12-2005 11:42 Reageer met quote

mijn operatie is done.tot nu toe vrij goed doorstaan.nog wat problemen met de stoelgang maar daar heb ik loaxeermiddelen voor gekregen.het plassen gaat goed.geen problemen,maar ik had dus ook geen blaasverzakking maar een darmverzakking.groetjes
saphira
GastBerichtGeplaatst: 04-02-2006 23:46 Reageer met quote

ben begin december geopereerd aan de baarmoeder(verwijderd) en voorwandplastiek. heb nu last van de darm. de gynaecoloog heeft daar niets aan willen doen omdat het vrijen daarna heel pijnlijk zou zijn.ik lees daar in dit forum niets over.ik ben 50 en hij raadt het mij ten zeerste af. wie kan hier wat over zeggen?
Veer
BerichtGeplaatst: 05-02-2006 11:21 Reageer met quote

Hallo Saphira,

Kijk eens bij achterwandverzakking

Groetjes, Veer
maudie
GastBerichtGeplaatst: 17-04-2006 20:40 Reageer met quote

Hallo lotgenoten, ik heb 6 april jl een voor-en achterwandplastiek gehad. De operatie is me zeer meegevallen (ruggeprik) maar nu na 10 dagen kan ik nog steeds niet goed zitten, er zit een vrij grote bloeduitstorting (erg dik) tussen vagina en anus. Omdat ik plotseling al op zondag mee naar huis mocht heb ik de gyneacoloog niets meer kunnen vragen.
Wie heeft hier ervaring mee, is dit normaal?
Maudie
Anne40
GastBerichtGeplaatst: 18-04-2006 10:13 Reageer met quote

Hello Maudie,

Je geeft het zelf aan aan....door die bloeduitstorting kun je niet goed zitten. Wrs. zitten daar ook hechtingen. Dat is erg gevoelig. Ik zou met er nog niet zo druk om maken. Het heeft zijn tijd nodig om te herstellen.
Sterkte bij het herstel.

Groetjes, Anne
Maudie
GastBerichtGeplaatst: 18-04-2006 12:10 Reageer met quote

Hoi Anne,
Ik ben inderdaad nogal ongeduldig. Toen ik het berichtje schreef, ben ik daarna op de site van alleen achterwandplastiek gaan kijken, en heb daar de belevenissen van de andere dames gelezen, en nu weet ik beter wat me te wachten staat. Ik ben wel blij met deze site, want je hoort alleen maar enge verhalen van "horen zeggen", nu heb ik me daar niet zo heel veel van aangetrokken, maar toch...
Tot ik weer helemaal opgeknapt ben en weer aan het werk kan zal ik zeker de site vaak bezoeken.
Bedankt voor de reaktie
Groetjes Maudie
jootje
GastBerichtGeplaatst: 19-04-2006 8:51 Reageer met quote

Hallo,
Ik ben 3 april geopereerd aan een voor-en achterwand verzakking. Het is me allemaal weer meegevallen. Ja weer....
Vorig jaar heb ik ook aan een verzakkings operatie gehad maar toen alleen aan de voorwand. Ik ben nog geen 40 en eigenlijk ben ik het wel eens met mijn arts, dat ik wel heel jong ben om al zo'n ernstige verzakking te hebben , en dan ook nog 2 x binnen een jaar. Jammer, maar goed ik zal me deze keer toch NOG beter aan de regeltjes houden tijdens mijn herstel.
Groetjes Jolanda Very Happy Very Happy
Janna
GastBerichtGeplaatst: 20-04-2006 11:51 Reageer met quote

Bij mij lopen de onderzoeken nog, er gaat inieder geval een achterwandplastiek geplaatst worden, maar de vraag is of er ook tegelijk een blaasverzakking is, ik merk er eigenlijk niet echt iets van, maar tijdens het onderzoek was er wel urine verlies, dus de gyneacoloog wilde eerst het advies afwachten van de uroloog om dan zonodig beide operaties in een keer te doen.
Ik heb heel veel pijn in mijn heup, bekken zou dit probleem dan ook meteen opgelost zijn, heeft iemand daar ervaring mee, de geneacoloog kon het me niet beloven, maar enige hoop is er wel misschien.
En ergens hier eerder las ik over de angst met pijn bij het vrijen na die operatie is er iemand die daar iets over zou willen schrijven?
groetjes Janneke
pes
GastBerichtGeplaatst: 09-05-2006 15:19 Reageer met quote

heb 2 jaar geleden en baarmoeder verwijdering gehad, een jaar daarna een voorwandplastiek, en nu na 3 maanden alweer verzakking ze raden me nu een "matje"aan wie heeft dit al ervaren?
pes
greta
GastBerichtGeplaatst: 10-05-2006 8:28 Reageer met quote

hallo
ik moet 16 mei voor de operatie van de vezakking van darm schede en blaas ,
zoals ik van de arts heb gehoord word het opgehangen in een matje allemaal .
nu ik dit allemaal gelezen heb ,heb ik een idee wat mij te wachten staat
had zelf eerst het gevoel ben na een paar dagen weer thuis
maar denk nu dat het een week word afijn zie wel
zal wel blij zijn als het gedaan is want dit is ook niets ,het bepaalt je sosiale leven je kunt weinig en durft weinig bang om van alles te verliezen .
als ik weer thuis ben zal ik mijn ervaring over de operatie vermelden wie weet heeft daar iemand weer wat aan
Suus456
BerichtGeplaatst: 15-05-2006 11:11 Reageer met quote

Greta heel veel sterkte gewenst, ik zal denkelijk in augustus geopereerd worden, nadat alle onderzoeken plaatsgevonden hebben en onze vakantie eropzit ga ik ervoor, na al de wedenswaardigheden van iedereen gelezen te hebben geeft het me wel moet.
Ik lees graag van je hoe e.e.a. verlopen is,bij mij is al een blaas onderzoek gedaan en inderdaad moet de blaas ook opgehaald worden, maar nu wil de euroloog ook nog in de blaas kijken, ik vroeg met enige angt waarom is dit nodg, maar volgens de assitent is dat standaard als de blaas gecorriseerd gaat worden, is dat bij jou ook gedaan of bij iemand anders?
Mijn baarmoeder is al weggehaald 15 jaar geleden ik was toen 40 jaar ook mijn blaas is toen opgehangen, maar de huidige operaties zijn weer meer verbeterd.
Groetjes(ik onderteken met Janna omdat de naam Janneke al in gebruik was). Janna
Bo 1
BerichtGeplaatst: 27-05-2006 9:04 Reageer met quote

Greta, hoe is je operatie verlopen. Heb dezelfde operatie gehad maar er is een vervelende complicatie bijgekomen en ik heb veel pijn en kan nog steeds niet plassen
Bo 1
BerichtGeplaatst: 27-05-2006 16:22 Reageer met quote

Ik krijg de indruk dat bij iedereen de operatie vrij moeilteloos is verlopen. Ben ik dan de enige met problemen?
Niek
GastBerichtGeplaatst: 28-05-2006 14:06 Reageer met quote

Ik ben op 27/4 geopereerd aan een voorwand en achterwandplastiek en de bekkenspier is verstevigd. Een paar dagen na de operatie had ik veel problemen met plassen, die zijn nu gelukkig een stuk minder. Ik ben nu 4 weken verder en ik vind het gebied rond de vagina nog steeds gevoelig, tevens heb ik veel last van mijn stuitje en kan ik niet lang staan. Het zal waarschijnlijk tijd nodig hebben. Ik vond het achteraf best tegenvallen deze operatie, maar ik ben ook nog maar 4 1/2 maand geleden bevallen dus waarschijnlijk ben ik hierdoor ook nog snel moe.
Index > Gynaecologie > Voor- en achterwandplastiek
Pagina 1 van 11  

1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring