Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > hoofdpijn, nekpijn,duizelig, vergeetachtig, moe, rugpijn...
Auteur Onderwerp: hoofdpijn, nekpijn,duizelig, vergeetachtig, moe, rugpijn...
veros
BerichtGeplaatst: 28-07-2008 17:12 Reageer met quote

Ik word gek van mezelf...wie heeft deze rare klachten ook?

Ik slaap slecht als ik wakker word lijkt het wel of al mijn spieren vast zitten...
Ik heb pijn aan de linker kant van mijn rug en voor aan de linker kant op mijn borst het trekt helemaal door naar mijn onderrug en mijn nek, mijn nek kraakt ook vaak als ik hem beweeg.
mijn hoofd doet meestal rechtsboven pijn.
ik ben vaak duizelig en mijn ogen hebben vaak moeite met stellen van dichtbij naar ver of andersom. ik heb ook regelmatig dat ik niet kan slikken echt heel raar en vervelend. verder ben ik altijd moe en heb ik nergens zin in door de pijn, moeheid en angst.
Heb spierverslappers gehad maar dat helpt niet ben ook bij de fysio geweest en helpt ook niet...wat kan ik proberen???? Ik hoor graag reacties van mensen die zich net zo voelen als ik...misschien ben ik wel depressief ofzo maarja hoe kom je er dan uit??? want dit is niks zo ik word gek van mezelf...
kaia
BerichtGeplaatst: 31-07-2008 21:48 Reageer met quote

Ik denk dat alleen een dokter je kan helpen.

Sla met de vuist op tafel dat je meer onderzoeken wilt !

Het klinkt een beetje als fibromyalgie, maar dit kan alleen een reumatoloog vaststellen.
Niki82
BerichtGeplaatst: 27-08-2008 14:49 Reageer met quote

Beste Veros,

Ik herken je klachten echt heel erg!! Ik heb er ook al een aantal jaar mee te maken, en ben al bij diverse instanties geweest. Acupunctuur, klassiek homeopatische arts, manueel therapeut, fysiotherapie en op dit moment loop ik bij een osteopaat. Maar niks lijkt te helpen, of het helpt maar heel even en dan is het weer op het oude niveau.
Het wordt er bij mij altijd maar opgegooid dat het spanning is. Dat is voor een overgroot deel ook waar hoor, maar er lijkt geen eind aan te komen!!!
Ik sta er meestal mee op, het begint dan met heel veel moeite om wakker te worden, ik heb dan meestal al heel erge pijn in mijn nek. Meestal zit die pijn ook links, en straalt door naar mijn linkervoorhoofd, net onder mijn oog. De pijn in mijn nek voelt alsof het in de hens staat. De hele dag ben ik moe en zeer lusteloos. Eigenlijk is het beste om de hele dag te blijven liggen, en vooral maar veel te slapen, want dan heb je er tenminste niet zo'n last van!
Meestal gaat dit hele riedeltje gepaard met misselijkheid en duurt meestal een dag, en dan heb ik even een paar dagen ietsje minder last. Herken jij dit ook??
Toen ik 15 was, heb ik eens een keer een mri en een eeg onderzoek gehad, daar kwam toen niks uit. Maar inmiddels ben ik 26 en de klachten zijn alleen maar erger geworden!!
Ik ben zelf dus nog vrij jong, en ik baal ervan dat ik vaak nee tegen leuke dingen moet zeggen. Gewoon simpelweg omdat ik te moe en lusteloos ben.
Ik ga zeker ook even fibromyalgie googlen, en kijken. Ik wordt er zo langzamerhand, ook gewoon echt super zat van!
Selinde
BerichtGeplaatst: 28-08-2008 18:53 Reageer met quote

Misschien een ander bed, matras of kussen proberen? (van dat ergonomische geblabla)

En anders helpt zo af en toe een massage misschien wel.
Niki82
BerichtGeplaatst: 28-08-2008 19:53 Reageer met quote

Beste Selinde,

Ik heb dat helaas allemaal al een keer geprobeerd. Crying or Very sad Van Tempur tot harde tot aan zachte matrassen. Mijn vriend kan langzamerhand voor professionele masseur door. Wink Misschien dat Veros er wel wat aan heeft??
Mijn nek kraakt eigenlijk 6x per minuut. Zo erg dat iedereen om me heen het gewoon kan horen. Shocked Maar zolang het kraakt, zit het in ieder geval niet helemaal vast, en heb ik iets minder pijn. Maar helemaal goed lijkt me het niet. Ik heb het al een keer of twee gemeld aan mijn huisarts, maar dat is nou niet echt een hele assertieve man, en doet eigenlijk weinig dan me alleen maar een soort ibuprofen voorschrijven. Ik denk dat het wel waar is dat het allemaal ontstaat/ontstaan is uit stress, maar ik kan nu soms weinig verband trekken tussen mijn klachten en een dag met stress.
Het lijkt wel of mijn spieren niet kunnen ontspannen! Herkent iemand dit?
msbs
BerichtGeplaatst: 26-10-2009 10:16 Reageer met quote

kun je zwanger zijn ?
socrates
BerichtGeplaatst: 26-10-2009 10:49 Reageer met quote

Hallo.

Een mogelijkheid zou kunnen zijn whiplash.
Symptomen lijken veel op jullie klachten.
Alleen is het heel moeilijk om vast te stellen
of het Whiplash is.

Groeten Willem
meisjevan20
BerichtGeplaatst: 09-12-2009 14:26 Reageer met quote

Hai, Ik ben een meisje van 20 en heb al ruim 3 jaar last van een dof gevoel in mijn spieren, last van mijn nek, schouders, onderrug en benen. Ik ben constant bezig met rekken en knakken, zodat m'n rug maar iets minder vast zit. Ook ben ik er moe door en kan me al lange tijd minder goed concentreren. Ook heb is m'n zin in seks sterk verminderd.
De vorige beschreven klachten doen me erg aan m'n eigen klachten denken, met enige variaties.
Ik ben al 80 x naar de huisarts geweest, die me doorverwees naar ongeveer alle specialisten. Op dit moment sport ik weinig, omdat ik veel stilzit door mijn studie, maar toen ik een tijd intensief sportte hielp dat ook niet. Ik weet echt niet meer wat ik nu weer moet proberen, en heb ook weinig tijd om heel veel opnieuw te laten onderzoek. Weet iemand raad?
vinnyolsen
BerichtGeplaatst: 17-02-2010 14:34 Reageer met quote

In 2003 ongval gehad nek gebroken gehad c6 c7 op 3 plaatsen.
naar 1 maand bedledig te zijn geweest en 2 maanden fysio werd mij verteld dat ik genezen was en gewoon weer verder kon gaan.
Bij het ongeval 2 vrienden verloren en toen mijn vriendin.
Eerste paar maanden in een roes geleefd vertsand op nul en over leven en herstellen.
even wat later tal van klachten slaapeloosheid hoofdpijn moe consentratie problemen pijn in de rug pijn in de nek agresief kortlontje hele dagen op bed willen liggen nergens meer zin in hebben en al dat soort klachten.
Ah fijn met men nek was niks aan de hand die was volledig hersteld.
Ik moest maar gaan praten met een psygholoog psychiater maatschappelijk werker mental coach neurofeedback.
van alles geprobeerd nooit echt resultaat gehad.
tot op een jaar terug ik nog de klachten had en in therapie ging 3 dagen in de week deeltijd therapie.
veel dingen uit gepraat en uitgesproken of beter gezegd na 8 maanden therapie ging het eindelijk beter!
ik weer aan het werk varieerend van zwaar werk tot lopende band werk.
en toch elke dag nog last van vermoeidheid nek klachten rug klachten wat overgens ook weer een hoop geestelike klachten met zich mee brengt want je word er gewoon gek van!
dat is in het kort even mijn verhaal.

en ik ben blij dat ik deze forum heb gevonden want ik herken mij in veel van jullie klachten eigenlijk alle klachten wel.

vandaag weer bij de fysio geweest 1e afspraak en eindelijk zegt zij geestelijk is er niks lichamelijk wel!
ik zit in elk geval aan alle kanten helemaal vast.
dat word behandeld.
zij zegt ook dat bij veel rug/nek klachten hoofdpijn hoord.
wat als gevolg heeft dat je vermoeid raakt en zo beetje bij beetje meerdere lichamelijke klachten het gevolg zijn en geestelijke klachten want je word gewoon gek!
gevolg je wil de hele dag in je nest blijven liggen nergens geen zin meer in.
en noem het maar op.
wie weet herkennen jullie je hier in hebben jullie er wat aan of wekt het vragen op.

Ik las trouwens ook nog een stukje over een huisarts die niet echt assertief is dat herken ik ook.
Word al snel weer afgewinmpeld met een fysio of wat blabla bla doe maar even rustig aan.
ik ben er helemaal klaar mee!
En wat ik nu ga doen is naar belgie voor onderzoek.
Dit alles moet je zelf regelen maar wat is het voordeel: Je maakt een afspraak bij een huisarts of gewoon een arts in belgie die doet een voor onderzoek en stopt niet eerder als dat ie wat gevonden heeft.
vervolgens word j op en andere dag uitgenodigd in een ziekenhis in belgie waar je de hele dag allemaal onderzeken en scannen krijgt.
en dan weer op een andere dag ga je terug na die arts en die gaat je vertellen wat er aan de hand is en serieus ze vinden echt wat ook al ben je gezond ze weten als nog dingen te vinden waar je wat op kan letten of rekening mee kan houden.
daar word je niet afgewinmpeld met een slap gesprek of een overdosis aan pijnstillers.

Nadeel dit alles moet je zelf voorschieten hou rekening met een 1000 euro max en in de meeste gevallen (vraag het even goed na bij je verzekering) krijg je alles vergoed!

ik weet niet of er iets bruikbaars voor jullie tussen zit hoop het wel en anders hebben jullie er in elk geval een lotgenoot aan overgehouden ha ha!

groet vincent
M G
BerichtGeplaatst: 18-02-2010 15:54 Reageer met quote

Veel mensen hebben klachten als hoofdpijn,
moeheid, stress en depressie.
Men gaat naar de dokter, maar die kan niks vinden.
40% van de Nederlanders lijdt aan electrostress...
kat23
BerichtGeplaatst: 02-04-2010 9:28 Reageer met quote

Ik heb sinds gisteren knallende hoofdpijn en nekpijn, en nu sinds vanmorgen ook rugpijn. Kan het door stress zijn of heerst er een soort griep?
Floriflair
BerichtGeplaatst: 05-10-2010 14:47 Reageer met quote

Is er hier ooit een oplossing voor gevonden?

Ik kamp al jaren met dezelfde problemen...
davpat
BerichtGeplaatst: 17-03-2011 3:49 Reageer met quote

Hallo Allen,

Ik herken dit probleem volledig. Ik kamp al jaren met hevige hoofdpijn/rugpijn/nek blokkage/geen fut meer. Toch ben ik een zeer positief persoon die de kwaliteiten van het leven neemt, hoe moeilijk het soms ook is met deze klachten. Ze beinvloeden echt mijn leven, zoal op gebied van relatie als werk. Heb tal van artsen/ziekenhuizen enz gedaan, hopen geld uitgegeven aan massage, kuren, enz... Heb zelf een hele tijd anti depressie pilletjes genomen (wat nt echt aan te raden is, down pilletjes voor mij). Volgens mij kan me iemand helpen maar nog niemand gevonden, ik blijf zoeken heb er ook veel voor over om deze problemen van de baan te helpen, maar wat?! Als iemand idee of ..... weet graag aub, begin nu stilaan radeloos te worden.
Btw => leuke forum, "blij" te weten dat er nog personen zijn die dit kennen. Succes Grtz
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 18-03-2011 0:18 Reageer met quote

Hallo Davpat,
Je schrijft dat je o.a. massage hebt gehad, maar ben je ook al eens bij een OSTEOPAAT geweest?
Ik heb ernstige rug- bekken- en nekklachten en vind hiervoor verlichting bij een osteopaat. Ben vroeger ook bij een chiropractor geweest, maar dat beviel me minder goed...

Ook denk ik erover om eens naar een Bowen-therapeut te gaan, om te kijken of ik daar nog wat verder kom (google maar eens op Bowen-therapie).

Sterkte en groetjes, Musje.
Pieter1978
BerichtGeplaatst: 18-03-2011 12:41 Reageer met quote

Hoi davpat,

Ik raad je aan een van Dr. Sarno's boeken te lezen, met google kun je een pdf vinden van zijn boek 'rugpijn' door te zoeken op "sarno rugpijn pdf". Als je echter in het Engels kunt lezen kun je beter één van zijn nieuwere lezen, want die Nederlandse versie is wel wat verouderd.
Spinrag
BerichtGeplaatst: 20-04-2011 23:14 Reageer met quote

beste mensen,

ook ik leid aan dit soort probleem, constant gevoel van overspannen spieren, als ik in bepaalde houdingen lig en mijn arm uitstrek voel ik de spanning over mijn vingertoppen,
verder heb ik veel last van vermoeidheid, in de aangespannen delen last van slapende tintelingen, nek stijf met kraken enzo, ook mijn ellebogen en vingers kraken heel veel...

Heb al 2 jaar onderzoeken achter de rug ( spierbiopt gehad enzo, echt alles wat in de richting wijst maar nog niets gevonden) ben al meer dan een jaar en half werkloos omdat ik mij absoluut niet stabiel voel, de ene dag kan ik niet lopen van de stijve benen, de andere dag kan ik probleemloos 1 uur sporten. Ga ook eens vanaf nu de sarno kant op... het maakt je kapot deze aandoening
Eleonora1964
BerichtGeplaatst: 12-06-2011 17:09 Reageer met quote

allereerst bedankt voor de info, ik ga eens kijken bij De Bowen-Techniek. Zelf heb ik al jaren links van mijn lichaam, zware nek en hoofdpijn. Ik ben ook bij bijna alle therapeuten geweest en bij mij werkt chiropractie het best, maar wel bij een goede dan, ben ook bij verschillende geweest. Door de Chiropractor die ik nu heb ben ik erachtergekomen dat links van mijn lichaam de gevoelskant is en dat de pijnen met mijn HSP, hooggevoeligheid te maken hebben. Misschien een tip om dat eens te onderzoeken.

Groetjes Very Happy, Eleonora
Sandra75
BerichtGeplaatst: 28-07-2011 17:49 Reageer met quote

Hallo,

Heeft iemand wel eens gedacht aan een tekort aan magnesium, ik heb nl dezelfde klachten gehad en gebruik sinds een tijdje magnesium tabletten van de therapeutenwinkel, mijn klachten zijn aanzienlijk verminderd.

Klachten bij magnesium tekort
Het is erg belangrijk om voldoende van het mineraal magnesium binnen te krijgen. Magnesium is natuurlijk tranquilizer, of te wel een anti-stress middel. Bij een tekort aan magnesium kunnen psychische en lichamelijke klachten ontstaan waar de huisarts soms geen raad mee weet. Stress klachten, pijnlijke en stijve spieren, snel moe en chronische vermoeidheid en prikkelbaarheid. Het zijn zomaar wat klachten die op kunnen treden bij een te kort aan magnesium.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze info.

groetjes sandra
Ramboowila
BerichtGeplaatst: 14-08-2011 14:40 Reageer met quote

Beste allemaal,

In sommige van bovengenoemde klachten kan ik me heel goed vinden. Sinds 2 a 3 jaar zijn er bij extreme klachten ontstaan. Ik heb veel last van rugpijn th 7-8 met uitstraling naar de spieren eromheen helemaal naar boven toe. Daarnaast kraakt mijn nek echt extreem, met name als ik net wakker wordt. Ik heb dan ook veel moeite om uberhaupt wakker te worden en ben de laatste tijd eigenlijk volledig energieloos. Ik ben 24 en ben voorheen altijd heel sportief geweest. Nu kan ik helemaal niet meer sporten. Ik probeer nu elke dag om normaal de dag door te komen. Het meest vervelende van de klacht is de voortdurende hoofdpijn, met name rondom de oren, alsof er een soort bankschroef 24/7 wordt aangedraaid. Na onderzoeken is gebleken dat er Th 7-8 een kleine hernia zit en 1 wervelschijf is compleet versleten, waarschijnlijk heb ik daardoor overal zoveel last. Ze gaan nu de zenuwen rondom deze wervel dichtbranden in de hoop dat de klachten verminderen, echter heb ik geen idee of dit zal gaan werken. Graag hoop ik dat iemand die bovengenoemde klachten precies herkent ook reageert, zodat we misschien elkaar aanvullende adviezen kunnen geven.

Groeten Ramboowila
Philippe
BerichtGeplaatst: 15-11-2011 21:54 Reageer met quote

Ik(50 jaar) heb sedert ontelbare jaren rugproblemen, nekpijn, hoofdpijn en met ouder te worden, wordt het geregeld alleen maar erger. Alles is de revue gepasseerd bij mij, alle mogelijke scans en foto's, osteopaten, kinesisten, specialisten, rugschool, het houdt niet op. Mijn rug is natuurlijk niet perfect, oa. schakel schuin, tussenschijven weg en/of bijna weg, maar het kan veel erger. De pijnen in nek, rug en hoofd domineren je leven met alle gevolgen van dien. Onlangs heb ik via bibliotheek het boek gelezen van de Amerikaanse Dr. Sarno: ik herkende hier mij zeer goed in. Ik heb mijn specialist hierover geïnformeerd en gevraagd wat zijn mening hierover was: hij ontkende niet dat in mijn geval, deze invalshoek zeker interessant zou zijn! Ik heb het boek ondertussen nog ergens 2° hands kunnen kopen, want ik wil er zo nu en dan nog eens opnieuw in grasduinen en het lijkt me een zeer waardevol document in het Nederlands dat niet meer te verkrijgen zou zijn(zeer spijtig). Geen of weinig artsen zullen de stelling van Dr. Sarno verdedigen, omdat er zeer grote financiële gevolgen zijn(...).Tot op heden ben ik sedert het lezen van dit boek, bijna pijnloos(Hocus pocus is het toch niet).Ik ben er zeker van dat veel mensen hulp hebben bij het lezen van dit boek. Hierbij de link:
http://www.bloesem4free.nl/pdf%20bestanden/rugpijn.pdf
Succes,
Philippe
Index > Psyche > hoofdpijn, nekpijn,duizelig, vergeetachtig, moe, rugpijn...
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring