Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > voordurende brandende pijn aan blaas(niks meer aan te doen?)
Auteur Onderwerp: voordurende brandende pijn aan blaas(niks meer aan te doen?)
J.L
BerichtGeplaatst: 01-01-2012 11:59 Reageer met quote

Eindelijk weet ik dat ik niet de enige ben met deze klachten... heb altijd al een zwakke blaas gehad, vaak plassen, paar keer blaasontsteking gehad, maar sinds mijn laatste blaasontsteking leek het maar niet over te gaan. maar de dokter kon niks vinden, en toen is alle ellende begonnen. Heb voortdurend een branderig gevoel in mn blaas, vooral na de seks heb ik er echt een paar dagen last van. wat erg onhandig is, aangezien ik een vaste relatie heb. Overdag heb ik er wel wat last van maar dan heb ik teminste nog afleiding, dus dan merk ik het niet zo. maar s'nachts lig ik er echt wakker van. Ik lig nu al zo'n 6 weken een paar keer per week wakker s'nachts, en het begint nu echt mn leven te beinvloeden. Ben al een paar keer naar de dokter geweest, maar in mn urine is niks te vinden. Ik voel me dan zo stom, net alsof ik dingen voel die er niet zijn, alsof het tussen mn oren zit, wat ik zelf ook al begon te denken. Maar nu ik dit lees, weet ik dat het gelukkig niet zo is. Ik ga morgen maar weer langs de huisarts. niet dat die er echt wat aan doet, maarja.

Hebben jullie er s'nachts ook veel last van? of meer overdag? want ik moet altijd al veel plassen enzo dus overdag is het niet veel anders dan normaal voor mij, dan merk ik het niet zo. het is vooral snachts dat ik het echt merk en er wakker van lig al 6 weken lang...en aangezien sommigen van jullie dit al jaren hebben hoop ik maar niet dat het ooit over gaat....
r0xx__
BerichtGeplaatst: 10-05-2012 21:59 Reageer met quote

Hi Allemaal,

wat verschrikkelijk naar om al jullie klachten te lezen, en dat sommige van jullie na 6 jaar nog steeds met klachten rond lopen..

De reden dat ik op deze topic reageren is omdat ik de IC heel veel voorbij zie komen. Mijn moeder kampte van jongs af aan al met blaasproblemen, altijd onstekingen, schimmelinfecties die ook weer ontstekingen in de blaas opwekten en ga zo maar door.
Tot ongeveer 5 jaar geleden het ondragelijk werd, ze kon niet normaal functioneren en liep hele dagen met pijn.. pijn... en pijn....
Werkelijk a living hell voor haar.. Ook zij kwam bij een uroloog terecht en na constatering van IC heeft blaasspoelingen gehad, dagelijks antibiotica en de hele bubs.. Door de botox ( blaasspoelingen ) is haar blaas te zwak geworden en kon zij ook niet meer zelf plassen, wat betekend.. bij iedere plas beurt katheteriseren..
Ieder persoon kan zich voorstellen wat een hel het moet zijn om hiermee te leven... ze kon niet meer !
Uit eindelijk was er nog maar 1 optie.. Verwijderen van de blaas met als gevolg een urinestoma..
Dit is dan ook gebeurt en zij leeft nu een jaar met een Urine stoma, bijzonder heftige tijd, en erg zware operatie niet zonder risico's...
Feit is wel, ze kan functioneren, deels actief op de arbeidsmarkt, geen pijn meer, kan weer lachen en genieten van kleine dingen...

Helaas beginnen bij mij nu ook de klachten die jullie hebben zoals branderig gevoel van onder, continue plasdruk, geen echte pijn maar wel heeel zeurderig.. Onstekingen zijn het niet, kweekjes schiet ook niet op! Dus dan ook maar naar de uroloog.. IC schijnt niet indirect erfelijk te zijn zoals bij kanker, tumoren enzo..
Feit is wel, ik ben kind van me moeder, dus uitsluiten kan niet !

6 juni gaan we op afspraak bij de arts die me moeder heeft ! laten we hopen dat ze iets vinden en als het IC is ik er fijn vroeg bij ben en goed behandeld kan worden !

Als hier mensen met IC zijn die graag in contact zouden willen komen met iemand die er jaar in jaar uit mee geleefd hebt.. Stuur een mail, mijn moeder komt graag in contact met mensen die hier ook te maken mee hebben om zo ook de positieve kanten te kunnen laten zien en ervaringen te delen..

Voor iedereen in dit Topic.. Ik wens jullie onwijs veel succes met jullie blaasklachten!!

@ Denise, hoe gaat het nu met jou?
TKD
BerichtGeplaatst: 11-05-2012 12:21 Reageer met quote

Beste Roxx,

zelf ben ik ic patient (geweest) en heb sinds feb jl een indiana pouch stoma (inwendig urine stoma).
Wat voor jou moeder (en jou) misschien fijn kan zijn is om eens op de website van de pat vereniging te kijken.
Ik weet niet of ik dat hier mag plaatsen, dus moet je even googlen... ic patienten dan kom je er vanzelf!

IC is inderdaad niet erfelijk, maar kan wel gezien worden bij meerdere mensen binnen een familie. Wilt natuurlijk niet zeggen dat jij het ook hebt, maar wel fijn dat je meteen naar een kundig uroloog kan gaan, ik hoop voor je dat het meevalt en je dus niet deze diagnose gaat krijgen!

Succes/ sterkte in ieder geval!
r0xx__
BerichtGeplaatst: 11-05-2012 12:43 Reageer met quote

Hey TKD,

bedankt voor je reactie en je tip ! Ik ga haar zeker informeren hierover, ze zit ook bij een verening van stomaatje... Organiseren ook dagen enzo.. alhoewel ze daar tot nu toe nog geen gebruik ban heeft gemaakt.

Ik hoop inderdaad dat die constatering niet gedaan wordt bij mij, feit is wel dat ik niet zulke bizarre klachten heb dat ik ondraaglijke pijnen heb.. Ik kan nog gewoon functioneren.. Het zeurt alleen onwijs !
En als het zo mocht zijn, ben ik er best vroeg bij lijkt me en denk ik dat het beter te remmen/genezen is als wanneer het al door ontwikkeld is in je blaas.

Wat verschrikkelijk naar dat je ook een stoma hebt moeten krijgen, gaat het nu wel goed met je?

Groetjes!
TKD
BerichtGeplaatst: 11-05-2012 13:23 Reageer met quote

Hoi Roox,

geen dank, dat is het prettige van dit soort forums dat je elkaar soms wat kunt helpen Smile

De stichting stomaatje ken ik idd ook, alleen daar zijn erg weinig mensen met ic. De mensen op het ic forum vinden het over het algemeen erg fijn om mensen te treffen die weten wat ze door de ic door maken, voor een buitenstaander blijft dat vaak toch een onbegrijpelijke ziekte...
Ook daar worden 'lotgenoten contact dagen gehouden', zelf zit ik in het bestuur van de vereniging, maar ben wel een van de jongere die er rond loopt (ben 24)

Met mij gaat het vrij goed momenteel, hoewel bij mij de pijn nooit de directe hoofdklacht is geweest, meer de continue aandrang en frequentie en alle bijkomende problemen en onzekerheden. Ben ik blij met de keuze die ik gemaakt heb! Natuurlijk is een stoma niet altijd even fijn, maar de vrijheid die ik nu al terug heb, kan niemand me meer afpakken.
In de korte periode dat ik hem nu heb, en momenteel zit ik nog steeds in de herstel fase, heb ik al zoveel meer leven dan dat ik afgelopen jaren heb gehad dat de 'negatieve' dingen tot nu toe heel goed te dragen zijn!

Mocht je vragen oid hebben, dan hoor ik het wel Smile

Groetjes
Marco79
BerichtGeplaatst: 13-05-2012 14:48 Reageer met quote

Beste allemaal,

Even heel kort voorstellen. Ik ben een jongeman van 32 met tot voor kort een erg actief sexleven, maar inmiddels zijn de klachten voor een groot deel mijn (sex)leven gaan bepalen.

Ik vind het spijtig te moeten lezen dat er zoveel mensen zijn met vergelijkbare klachten, maar anderzijds ben ik blij om mijn klachten in die van jullie te herkennen.

Bij mij is de ellende een jaar geleden begonnen na een onveilig sexueel contact (iets wat ik overigens uit de meeste verhalen niet opmaak). Direct de dag erna had ik last van een geirriteerde plasbuis wat op leek te klimmen naar mijn blaas. Eenmaal daar aangekomen bleef het daar. De pijn/het gevoel vond ik wat lastig te omschrijven. Het voelde als een verkrampende/samentrekken blaas, maar in de hoofzaak een branderig gevoel. In het afgelopen jaar straalde dit branderige gevoel met regelmaat uit door mijn liezen en naar mijn borst, maar bleef het m.n. geconcentreerd op de blaas. Als ik zelf de locatie van de de pijn moest aanwijzen zou ik zeggen aan de blaasmond.

Na deze eerste constatering ben ik diezelfde week nog naar mijn huisarts gegaan welke een blaasontsteking meteen uitsloot op basis van onderzoek van mijn urine. Hierop heb ik ook een SOA onderzoek laten doen. Iets wat ik jaarlijks al deed. Maar omdat ik een paar dagen later voor 3 weken naar het buitenland ging heeft mijn huisarts uit voorzorg toch een antibioticakuur voorgeschreven.

Na een paar dagen bood deze al verlichting en aan het einde van de kuur waren de klachten weg. Ondertussen was er ook geen SOA geconstateerd.

Bij thuiskomst heb ik bovenstaande met het meisje besproken en zij gaf aan zelf geen klachten te hebben. Gezien de uitslag van de testen gingen we er dan ook vanuit dat dit niet met ons sexuele contact te maken zou hebben en hebben we weer onveilige sex gehad (nadat ook zei zich had laten testen) Dit was de eerste keer dat we weer sex hadden, maar hierna precies hetzelfde verhaal als eerder. Weer alles na laten kijken, urine, bloed, maar nu ook een uitstijkje laten maken. En weer niets. Wel weer een antibiticakuurtje genomen en wederom bood deze verlichting.

Hierna hebben we even veilig gevreeen, maar nadat ze me kort daarna oraal bevredigde was het weer terug. Hierop ben ik doorverwezen naar de Uroloog. Ook hier is alles weer getest en kwam er niets uit, maar door mijn eerdere ervaringen met antibiotica toch maar weer een kuur gekregen. Ook deze bood verlichting, maar minder snel en aan het einde van de kuur was het gevoel niet weg, met als gevolg dat het na verloop van tijd weer volledig terug was.

Inmiddels ben ik verschillende onderzoeken (urine, bloed, sperma, foto's, echo en zelfs een cystoscopie verder) en is er niets uit naar voren gekomen. Ook ben ik diverse kuren verder (gerichte kuren op de blaas of prostaat), maar ook deze mogen niet meer baten. Ik ben nu een jaar verder en heb dagelijks pijn en een branderig gevoel in de blaas. Plassen biedt enige verlichting en weet ik dat alcohol ook een negatieve invloed heeft. Er zijn soms momenten dat het even weg lijkt te zakken/zijn, maar het blijft terug komen. Ook ons sexleven staat inmiddels op een laag pitje omdat ik de dagen na de sex gegarandeerd meer pijn heb.

Inmiddels ben ik me ten einde raad, maar het begint nu zo langzamerhand op veel meer fronten mijn leven te bepalen.

Mijn excusses voor mijn lange verhaal, maar ik wilde zo volledig mogelijk zijn.

Met vriendelijke groeten Marco

ps: Kun je hier mensen prive berichten sturen, want daar Jason1985 ook een man is en zijn klachten herleid naar een sexueel contact zou ik graag met hem in contact komen.
meisje van 17
BerichtGeplaatst: 05-07-2012 19:18 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben een meisje van 17 en heb al een aantal keren blaasontsteking gehad. Toen ik net 16 was begon alles. Ik kreeg voor het eerst blaasontsteking, maar het bleef helaas niet bij een keer. Ik heb nu al zo'n 10 keer blaasontsteking gehad en ik wordt er helemaal gek van. Ik heb al van alles geprobeerd: cranberry pillen, bloedprikken, kweken en een echo laten maken. De laatste keer dat ik had was vorige week (25 juni). Ik ben nu op vakantie maar ik voel mijn blaas weer branden en ik plas kleine beetjes. Ik heb wel een kuurtje mee, maar ik ben bang dat die niet meer aanslaat. De laatste twee keer had ik geen blaasontsteking maar wel de klachten.
Ik vind het echt een hele opluchting dat ik niet de enige ben met deze problemen, maar hopelijk heeft iemand nog tips voor me ( cranberry pillen heb ik al geprobeerd maar dat werkt niet bij mij) ik ontvang alle tips met open armen! Wink
Groetjes, een meisje van 17
col
BerichtGeplaatst: 23-09-2012 22:49 Reageer met quote

Marco79 schreef:
Beste allemaal,

Even heel kort voorstellen. Ik ben een jongeman van 32 met tot voor kort een erg actief sexleven, maar inmiddels zijn de klachten voor een groot deel mijn (sex)leven gaan bepalen.

Ik vind het spijtig te moeten lezen dat er zoveel mensen zijn met vergelijkbare klachten, maar anderzijds ben ik blij om mijn klachten in die van jullie te herkennen.

Bij mij is de ellende een jaar geleden begonnen na een onveilig sexueel contact (iets wat ik overigens uit de meeste verhalen niet opmaak). Direct de dag erna had ik last van een geirriteerde plasbuis wat op leek te klimmen naar mijn blaas. Eenmaal daar aangekomen bleef het daar. De pijn/het gevoel vond ik wat lastig te omschrijven. Het voelde als een verkrampende/samentrekken blaas, maar in de hoofzaak een branderig gevoel. In het afgelopen jaar straalde dit branderige gevoel met regelmaat uit door mijn liezen en naar mijn borst, maar bleef het m.n. geconcentreerd op de blaas. Als ik zelf de locatie van de de pijn moest aanwijzen zou ik zeggen aan de blaasmond.

Na deze eerste constatering ben ik diezelfde week nog naar mijn huisarts gegaan welke een blaasontsteking meteen uitsloot op basis van onderzoek van mijn urine. Hierop heb ik ook een SOA onderzoek laten doen. Iets wat ik jaarlijks al deed. Maar omdat ik een paar dagen later voor 3 weken naar het buitenland ging heeft mijn huisarts uit voorzorg toch een antibioticakuur voorgeschreven.

Na een paar dagen bood deze al verlichting en aan het einde van de kuur waren de klachten weg. Ondertussen was er ook geen SOA geconstateerd.

Bij thuiskomst heb ik bovenstaande met het meisje besproken en zij gaf aan zelf geen klachten te hebben. Gezien de uitslag van de testen gingen we er dan ook vanuit dat dit niet met ons sexuele contact te maken zou hebben en hebben we weer onveilige sex gehad (nadat ook zei zich had laten testen) Dit was de eerste keer dat we weer sex hadden, maar hierna precies hetzelfde verhaal als eerder. Weer alles na laten kijken, urine, bloed, maar nu ook een uitstijkje laten maken. En weer niets. Wel weer een antibiticakuurtje genomen en wederom bood deze verlichting.

Hierna hebben we even veilig gevreeen, maar nadat ze me kort daarna oraal bevredigde was het weer terug. Hierop ben ik doorverwezen naar de Uroloog. Ook hier is alles weer getest en kwam er niets uit, maar door mijn eerdere ervaringen met antibiotica toch maar weer een kuur gekregen. Ook deze bood verlichting, maar minder snel en aan het einde van de kuur was het gevoel niet weg, met als gevolg dat het na verloop van tijd weer volledig terug was.

Inmiddels ben ik verschillende onderzoeken (urine, bloed, sperma, foto's, echo en zelfs een cystoscopie verder) en is er niets uit naar voren gekomen. Ook ben ik diverse kuren verder (gerichte kuren op de blaas of prostaat), maar ook deze mogen niet meer baten. Ik ben nu een jaar verder en heb dagelijks pijn en een branderig gevoel in de blaas. Plassen biedt enige verlichting en weet ik dat alcohol ook een negatieve invloed heeft. Er zijn soms momenten dat het even weg lijkt te zakken/zijn, maar het blijft terug komen. Ook ons sexleven staat inmiddels op een laag pitje omdat ik de dagen na de sex gegarandeerd meer pijn heb.

Inmiddels ben ik me ten einde raad, maar het begint nu zo langzamerhand op veel meer fronten mijn leven te bepalen.

Mijn excusses voor mijn lange verhaal, maar ik wilde zo volledig mogelijk zijn.

Met vriendelijke groeten Marco

ps: Kun je hier mensen prive berichten sturen, want daar Jason1985 ook een man is en zijn klachten herleid naar een sexueel contact zou ik graag met hem in contact komen.


Wat onhandig dat ik je geen privebericht kan sturen. Ik wil graag weten hoe het nu met je is. Ik heb zelf hetzelfde probleem, maar ben vrouw overigens.
Joosjuh
BerichtGeplaatst: 15-11-2012 14:41 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ook hier dit soort klachten. Ik ben een vrouw van 50 en kwakkel sinds een jaar of 4 nu met eerst afwisselend blaasontstekingen en door de daarbij gebruikte antibiotica vaginale schimmelinfecties. In het begin gingen de klachten van de blaas over na een antibioticakuurtje, maar op een gegeven moment niet meer. Ben nu 2x bij de uroloog geweest en voor de volgende keer staat een scopie op het programma.
Ik kijk er niet naar uit, maarja ik wil toch weten of er iets te zien is. Vonden jullie dit erg pijnlijk en duurde het lang voordat de napijn hiervan over was?

Intussen moet ik nu naar de bekkenbodemfysiotherapeut vanwege de manier waarop ik plas. Nou ik ben benieuwd of dat iets oplevert.
Momenteel zit ik in een redelijk rustige fase, maar ik weet ook dat het zomaar weer erger kan worden. Seks is een aanjager wat dat betreft en dat is heel vervelend als je nog maar vrij kort samenwoont met een nieuwe relatie!
Ik ga nu ook altijd voor en na het vrijen plassen en sommige standjes kunnen gewoon niet omdat dat meteen pijn doet.

Wat ik bij niemand lees is, maar waar ik ook geregeld last van heb: steken in mijn lies. Vooral als ik veel gelopen heb, lang sta of gewoon moe ben. Die steken komen zomaar en ik moet dan even rustig gaan zitten.
Herkent iemand dit?

De tip om geen zure dranken te drinken ga ik nu ook toepassen, maar ben al niet zo'n fris- en sapdrinker. Ik drink alleen best veel koffie en vind het moeilijk dat te laten staan. Maar ga proberen dit af en toe te vervangen door kamillethee. Wat ik ook vervelend vind is dat alcohol ook een slechte invloed heeft. Ik drink graag een glaasje wijn. Ben al gaan minderen en neem nu naast elk glas wijn ook een glas water.

Ik heb trouwens gehoord dat er ook in Doetinchem een IC-poli is. Ik ben nu in UMC Nijmegen bij de uroloog en twijfel nog of ik toch kies voor Doetinchem. Misschien eerst de scopie maar afwachten.

Fijn om zoveel verhalen te lezen van mensen die hetzelfde hebben, bedankt dat jullie dit gedeeld hebben! Maar tegelijkertijd voor iedereen die hiermee kampt wel heel vervelend zoiets te hebben natuurlijk. Ik wens julie in elk geval allemaal sterkte.
girl24
BerichtGeplaatst: 05-02-2014 15:14 Reageer met quote

Beste allemaal,

In de zomer vorig jaar kreeg ik steeds meer brandende pijn aan mijn blaas. Ik heb in mijn leven vaak blaasontstekingen gehad en de klachten waren precies hetzelfde als een blaasontsteking. Ik wist dan ook zeker dat het dat weer moest zijn. Toen ik mijn urine had laten testen kwam er niets uit. Nog dagen heb ik steeds opnieuw mijn urine laten testen maar hij bleef "schoon". Vervolgens kreeg ik allerlei medicijnen om te proberen zoals antibiotica en voor een schimmelinfectie. Maar niets hielp. De weg naar de uroloog werd uitgezet en ook daar heb ik allerlei onderzoeken gehad waar niets uit kwam. Ondanks dat is er gekozen om aan blaasspoelingen te beginnen. Het idee alleen dat dat pas na weken zou helpen (als het al hielp) maakte me zo wanhopig! Ik had het idee dat ze niet begrepen hoeveel pijn ik had. Op een maandag werd ik wakker en was het branden ZO ondraaglijk dat ik lag te rollen en te huilen van de pijn. We hebben toen diezelfde dag nog een afspraak bij de gynaecoloog kunnen regelen. Na ook daar velen onderzoeken te hebben gehad, kwam ook daar niets uit. Ik had zoveel pijn dat is niet uit te leggen. Ik heb toch een soort zalf gekregen om in te brengen. Dit deed niks. Die hele week heb ik elke seconde die ondraaglijke pijn gehad. Er was geen moment dat het even weg was. Het was echt de hel voor mij. Aan het einde van die week kreeg ik van de dokter ibrupofen 600 voor 3x per dag en oxazepam 3 per dag. Ik begreep niet hoe het kon maar de pijn nam iets vaker af. In die weken die voorbij waren gegaan ben ik vaak naar de huisartsenpost gegaan en ook een aantal keren op eigen houtje naar de spoedeisendehulp. De huisartsenpost kon niets vinden en wilde me dus niet doorsturen, maar ik had zoveel pijn dat ik niet thuis kon gaan zitten afwachten. Ik voelde me erg onbegrepen en eigenlijk gewoon een zeikerd. Ik wist me gewoon geen raad meer. En na intussen velen heftige pijnstilling geslikt te hebben, werd ik naar de pijnpoli in Rotterdam gestuurd. Na mij onderzocht te hebben, had de vrouw die mij behandelde, velen triggerpoints in mijn lichaam ontdekt. Dit zijn spierknopen in het lichaam die zo goed als elke lichamelijke klacht kunnen veroorzaken. Het schijnt dat in 80% van de gevallen triggerpoints de (mede)oorzaak zijn van lichamelijke klachten. Na dat ze bij mij een triggerpointmassage gaf voelde ik me een aantal dagen veel beter! Ik moet eerlijk zeggen dat de massage zeker niet pijnloos is, maar het is het waard! Ik had een balletje mee naar huis gekregen om zelf de massage toe te passen. Ik had nog steeds aanvallen van pijn maar er waren ook veel momenten dat het gewoon weg was. Nog steeds ben ik bij haar in therapie omdat ik al jaren last van velen lichamelijke klachten heb. Spanning is hiervan de oorzaak bij mij. Door jarenlang spanning ontwikkel je triggerpoints. En die triggerpoints zijn de oorzaak van de pijn. Vandaar dat er dus niks gevonden werd omdat de oorzaak in de spieren zit. Ik geloof oprecht dat het jullie ook kan lukken er vanaf te komen! Daarom heb ik een account aangemaakt om dit alsnog te melden. Het idee alleen dat ik er voor altijd mee zou lopen maakte me doodsbang en echt dat gun ik niemand! Nathalie Koster van pijnpoli Nederland heeft mij tot nu toe al ontzettend geholpen met mijn vage en onverklaarbare klachten. Telkens als ik erg gespannen ben dan komt de pijn opzetten. Het heeft me even gekost om te geloven dat ik echt niks mankeerde. Nu ik weet dat het door de triggerpoints komt heb ik geleerd door ontspanningsoefeningen de pijn weer weg te krijgen. Ik heb het in meestal zelf in de hand en dat voelt goed. Als jullie meer willen weten over triggerpoints is daar op internet veel over te vinden. Als er iemand een vraag heeft aan mij, stel hem dan gerust! Niemand zou zoveel pijn mogen hebben!
girl24
BerichtGeplaatst: 05-02-2014 15:14 Reageer met quote

Beste allemaal,

In de zomer vorig jaar kreeg ik steeds meer brandende pijn aan mijn blaas. Ik heb in mijn leven vaak blaasontstekingen gehad en de klachten waren precies hetzelfde als een blaasontsteking. Ik wist dan ook zeker dat het dat weer moest zijn. Toen ik mijn urine had laten testen kwam er niets uit. Nog dagen heb ik steeds opnieuw mijn urine laten testen maar hij bleef "schoon". Vervolgens kreeg ik allerlei medicijnen om te proberen zoals antibiotica en voor een schimmelinfectie. Maar niets hielp. De weg naar de uroloog werd uitgezet en ook daar heb ik allerlei onderzoeken gehad waar niets uit kwam. Ondanks dat is er gekozen om aan blaasspoelingen te beginnen. Het idee alleen dat dat pas na weken zou helpen (als het al hielp) maakte me zo wanhopig! Ik had het idee dat ze niet begrepen hoeveel pijn ik had. Op een maandag werd ik wakker en was het branden ZO ondraaglijk dat ik lag te rollen en te huilen van de pijn. We hebben toen diezelfde dag nog een afspraak bij de gynaecoloog kunnen regelen. Na ook daar velen onderzoeken te hebben gehad, kwam ook daar niets uit. Ik had zoveel pijn dat is niet uit te leggen. Ik heb toch een soort zalf gekregen om in te brengen. Dit deed niks. Die hele week heb ik elke seconde die ondraaglijke pijn gehad. Er was geen moment dat het even weg was. Het was echt de hel voor mij. Aan het einde van die week kreeg ik van de dokter ibrupofen 600 voor 3x per dag en oxazepam 3 per dag. Ik begreep niet hoe het kon maar de pijn nam iets vaker af. In die weken die voorbij waren gegaan ben ik vaak naar de huisartsenpost gegaan en ook een aantal keren op eigen houtje naar de spoedeisendehulp. De huisartsenpost kon niets vinden en wilde me dus niet doorsturen, maar ik had zoveel pijn dat ik niet thuis kon gaan zitten afwachten. Ik voelde me erg onbegrepen en eigenlijk gewoon een zeikerd. Ik wist me gewoon geen raad meer. En na intussen velen heftige pijnstilling geslikt te hebben, werd ik naar de pijnpoli in Rotterdam gestuurd. Na mij onderzocht te hebben, had de vrouw die mij behandelde, velen triggerpoints in mijn lichaam ontdekt. Dit zijn spierknopen in het lichaam die zo goed als elke lichamelijke klacht kunnen veroorzaken. Het schijnt dat in 80% van de gevallen triggerpoints de (mede)oorzaak zijn van lichamelijke klachten. Na dat ze bij mij een triggerpointmassage gaf voelde ik me een aantal dagen veel beter! Ik moet eerlijk zeggen dat de massage zeker niet pijnloos is, maar het is het waard! Ik had een balletje mee naar huis gekregen om zelf de massage toe te passen. Ik had nog steeds aanvallen van pijn maar er waren ook veel momenten dat het gewoon weg was. Nog steeds ben ik bij haar in therapie omdat ik al jaren last van velen lichamelijke klachten heb. Spanning is hiervan de oorzaak bij mij. Door jarenlang spanning ontwikkel je triggerpoints. En die triggerpoints zijn de oorzaak van de pijn. Vandaar dat er dus niks gevonden werd omdat de oorzaak in de spieren zit. Ik geloof oprecht dat het jullie ook kan lukken er vanaf te komen! Daarom heb ik een account aangemaakt om dit alsnog te melden. Het idee alleen dat ik er voor altijd mee zou lopen maakte me doodsbang en echt dat gun ik niemand! Nathalie Koster van pijnpoli Nederland heeft mij tot nu toe al ontzettend geholpen met mijn vage en onverklaarbare klachten. Telkens als ik erg gespannen ben dan komt de pijn opzetten. Het heeft me even gekost om te geloven dat ik echt niks mankeerde. Nu ik weet dat het door de triggerpoints komt heb ik geleerd door ontspanningsoefeningen de pijn weer weg te krijgen. Ik heb het in meestal zelf in de hand en dat voelt goed. Als jullie meer willen weten over triggerpoints is daar op internet veel over te vinden. Als er iemand een vraag heeft aan mij, stel hem dan gerust! Niemand zou zoveel pijn mogen hebben!
Ekna
BerichtGeplaatst: 05-10-2014 21:07 Reageer met quote

Hey Denise,

Zit je nog steeds op dit forum? Ik herken mezelf heel erg in jou wat de problemen aan je blaas betreffen. Ik heb nu al een 4-tal maanden pijn, verschillende onderzoeken ondergaan in het Universitair ziekenhuis maar niets helpt. Zou ik je kunnen mailen?

Groetjes
*denise*
BerichtGeplaatst: 05-10-2014 22:02 Reageer met quote

Ik ben nog steeds actief hier en krijg nog geregeld mailtjes binnen. Dus geen probleem, ik beantwoord graag al je vragen!

groetjes
joenka1990!!
BerichtGeplaatst: 01-09-2015 11:53 Reageer met quote

Ik heb al 9 jaar last van deze klachten!! Niemand die iets kan vinden en nu lees ik dit forum wat een opluchting! Ik begon al te denken dat ik gek was en de enige was met dit probleem.
Mijn hele Leven word Door deze klachten geleidt opleiding afgebroken waardoor nu een studie schuld. Ik ben ten einde raad!! Heeft iemand misschien een tip wat ik nou verder moet? Liefs joenka
*denise*
BerichtGeplaatst: 01-09-2015 13:11 Reageer met quote

Hoi Joenka,

Ook ik heb al 10 jaar deze klachten....
Of een ieder geval, dat ze duidelijk aanwezig waren.
Als klein meisje had ik soms wel na het plassen het brandende gevoel... Maar daar was nog makkelijk mee te leven.
Je hebt een mail btw..

Ik wil aan iedereen melden dat het ondertussen stukken beter met me gaat.... Heb een middeltje gevonden wat mij redelijk pijnvrij kan houden... Het zal niet voor iedereen zo zijn dat het werkt, alleen ik wil zoveel mensen van dit verschrikkelijke ziektebeeld afhelpen.
Als je na de sex altijd een blaasonsteking krijgt? En daarnaast nog vaak last van brandend gevoel hebt, na een lange dag pretpark, slecht eten en/of drinken, weinig rust... Ja dan heb je hetzelfde vervelende probleem als ik... Ik ben al 10 jaar aan het vechten, ALLEEN.. De zorg doet niets! Geven alleen antibiotica of enge pijnstillers. Nee er moet een oplossing zijn.. En die heb ik voor mezelf nu wel redelijk gevonden.... Het is geen genezing, maar wel een verbetering van 80 % ... Als je meer wilt weten, stuur me maar een mail .. Groetjes en heel veel sterkte iedereen
st77
BerichtGeplaatst: 03-12-2015 22:22 Reageer met quote

Beste Denise,
Ik spreek in naam van mijn vriendin.
Kort haar geschiedenis : eind 2014 : 4 bateriƫle blaasinfecties + een standard gyneacologisch onderzoek. Waarna de klachten die jij beschrijft een copie lijken te zijn wat Els doorworsteld...
Ze heeft ondertussen 6 kijkoperaties achter de rug / 6 SPOED opnames en nog geen duidelijkheid. Ondertussen heeft ze ook een neurostimulator die de zenuwpijn zou moeten verminderen.Korte tijd was het beter, maar helaas geen blijvende verbetering. De pijn is zeer vaak zeer hevig en brandend, soms iets beter, maar nooit echt weg. Dit is moordend, bijna letterlijk te nemen. De Prof Urologie heeft geen diagnose gesteld omdat de blaas geen duidelijke tekenen van IC aangeven. Echter BPS komt ook voor zonder de "klassieke" zweren in de blaas. Zij, wij zijn ten einde raad... Sad
Mijn vragen : hoe heb jij het kunnen verbeteren? Wat eet/drink je niet meer en wat juist meer? Zijn er medicamenten/voedingssupplementen die je neemt? Doe je aan sport en zo ja welke?
Ik probeer haar telkens opnieuw hoop te geven, maar mijn mogelijkheden geraken uitgeput en zij is de wanhoop nabij... Sad !
Alvast bedankt,
Stijn
karline81
BerichtGeplaatst: 11-01-2016 20:16 Reageer met quote

Hoi Denise,

Ik wil graag met je in contact komen, omdat mijn klachten veel lijken op die van jou en ik bijna ten einde raad ben. Ik wil graag weten welk middel jij nu gebruikt.

Mijn klachten zijn ook ongeveer 10 jaar geleden begonnen met vaak en achter elkaar blaasontstekingen waar ik kuren voor kreeg. De laatste jaren heb ik bijna elke keer na seks een onsteking, maar de urinetesten wijzen geen blaasontsteking uit, terwijl de pijnklachten hetzelfde zijn. Ik hoef niet veel te plassen, heb geen aandrang, maar voel een branderig gevoel en stekende pijn (pijnscheuten) aan het einde van de urinebuis. Mijn lichaam reageert er zo op dat ik koud word en een opgezwollen buik krijg.

Ik ben door drie urologen en een gynaecoloog onderzocht. Ze vonden niets afwijkends. De gynaecoloog heeft me, me om iets te kunnen doen, antiobiotica voorgeschreven dat ik preventief moet slikken voor seks. Dat heb ik een aantal keer gedaan en toen verdween de klacht ook, echter is dat niet een oplossing. Ik wil niet mijn leven lang aan de antibiotica. Het is slecht voor je darmflora. Daarnaast heb ik bekkenbodemtherapie gehad en loop ik nu bij een homeopaat. Deze specialisten hebben me tot nu toe ook niet kunnen helpen.

Zou je willen reageren op mijn bericht? Kunnen we ook mailadressen uitwisselen?
Y
BerichtGeplaatst: 05-03-2016 9:09 Reageer met quote

[quote="karline81"]Hoi Denise,

Ik wil graag met je in contact komen, omdat mijn klachten veel lijken op die van jou en ik bijna ten einde raad ben. Ik wil graag weten welk middel jij nu gebruikt.

Mijn klachten zijn ook ongeveer 10 jaar geleden begonnen met vaak en achter elkaar blaasontstekingen waar ik kuren voor kreeg. De laatste jaren heb ik bijna elke keer na seks een onsteking, maar de urinetesten wijzen geen blaasontsteking uit, terwijl de pijnklachten hetzelfde zijn. Ik hoef niet veel te plassen, heb geen aandrang, maar voel een branderig gevoel en stekende pijn (pijnscheuten) aan het einde van de urinebuis. Mijn lichaam reageert er zo op dat ik koud word en een opgezwollen buik krijg.

Ik ben door drie urologen en een gynaecoloog onderzocht. Ze vonden niets afwijkends. De gynaecoloog heeft me, me om iets te kunnen doen, antiobiotica voorgeschreven dat ik preventief moet slikken voor seks. Dat heb ik een aantal keer gedaan en toen verdween de klacht ook, echter is dat niet een oplossing. Ik wil niet mijn leven lang aan de antibiotica. Het is slecht voor je darmflora. Daarnaast heb ik bekkenbodemtherapie gehad en loop ik nu bij een homeopaat. Deze specialisten hebben me tot nu toe ook niet kunnen helpen

Ik heb soortgelijke klachten heb jij de opposing al gevonden
Hanja
BerichtGeplaatst: 05-08-2017 8:29 Reageer met quote

*denise* schreef:
Hoi Joenka,

Ook ik heb al 10 jaar deze klachten....
Of een ieder geval, dat ze duidelijk aanwezig waren.
Als klein meisje had ik soms wel na het plassen het brandende gevoel... Maar daar was nog makkelijk mee te leven.
Je hebt een mail btw..

Ik wil aan iedereen melden dat het ondertussen stukken beter met me gaat.... Heb een middeltje gevonden wat mij redelijk pijnvrij kan houden... Het zal niet voor iedereen zo zijn dat het werkt, alleen ik wil zoveel mensen van dit verschrikkelijke ziektebeeld afhelpen.
Als je na de sex altijd een blaasonsteking krijgt? En daarnaast nog vaak last van brandend gevoel hebt, na een lange dag pretpark, slecht eten en/of drinken, weinig rust... Ja dan heb je hetzelfde vervelende probleem als ik... Ik ben al 10 jaar aan het vechten, ALLEEN.. De zorg doet niets! Geven alleen antibiotica of enge pijnstillers. Nee er moet een oplossing zijn.. En die heb ik voor mezelf nu wel redelijk gevonden.... Het is geen genezing, maar wel een verbetering van 80 % ... Als je meer wilt weten, stuur me maar een mail .. Groetjes en heel veel sterkte iedereen


Hoi Denise,

Ben heel benieuwd wat jouw remedie is?! Ook ik heb vanaf begin relatie, en dus sex, steeds last van terugkerende blaasontstekingen. Antibiotica helpt inmiddels niet meer. En ik blijf een brandende pijn houden na het plassen. Pijn, plassen en drinken beheersen mijn leven. Slik ook cranberry en vitamine C maar heb niet het idee dat dit helpt. Lees soms juist dat dit kan verergeren?! Op dit momen in behandeling bij uroloog. Ben erg bang voor iets ernstigs en dat het nooit meer over gaat. Heb jij info voor mij? Ben nieuw op forum en weet niet hoe het werkt met prive berichten en zo.

Groetjes
Hanja
Henkje
BerichtGeplaatst: 31-08-2017 14:32 Reageer met quote

*deise*
Ik heb dit even terug gehaald voor een antwoord,want ik heb geen idee of meldingen per mail kunnen of hoe dat moet en dit is een open forum

Henkje schreef:
Beste Denise...
Ben je nog een antwoord schuldig en wel of er in mij urine bacterien zitten bij een blaasontsteking , Jazeker zelfs een arts van de dokterspost melde ..het is niet mis..Ik heb nu op voorraad 2 speciale plaspotjes gekregen die handelbaar zijn bij het bacterie onderzoek. Anti biotica pillen had ik voorheen ook maar krijg deze niet meer.. Verder ben ik onderzocht op Clamidia en plasbuisontsteking en bij verwijderen van een catheder hebben ze mijn plasgaatje beschadigt, niet zo leuk en nu 2 bultjes, gevolg plas bij een kleine plas met 2 stralen . Ik was boos en de behandelende arts melde...met een jaar is het over en weg ,maar nee hoor.Heb wel last van Talg kliertjes in het bekken . maar die kunnen geen kwaad.
Ook mijn vrouw was onder kontrole bij de onderzoeken maar niets gevonden. Moet nu elke 3 maanden voor controle komen, dat is weer volgende week,en geslachtsgemeenschap is moeizaam, de laatste melding was van de urologe dat nu vergrote prostaat een rol kan spelen bij het ouder worden , maar dat kan onmogelijk vroeger de oorzaak geweest zijn.En gelukkig met de hitte van de laatste dagen geen last maar let wel erg op tocht, ik ben doodsbang op een nieuwe aanval. Wens jullie allen het beste ,

....
Dus je hebt nu gewoon een blaasontsteking veroorzaakt door bacteriƫn, maar ze weten nog niet welke bacterie en laten je ondertussen gewoon zitten?
En je plasgaatje beschadigd, jeetje.
Ja beetje vreemd vergroot prostaat als je deze klachten al jaren hebt.
Wat merk je tijden geslachtsgemeenschap?
Ik begrijp heel goed dat je angst groot is voor een nieuwe aanval, dat ervaar ik ook dagelijks, en ik begin al te zweten bij de gedachte. Helaas kan je aan niemand uitleggen hoe het kan dat die angst zo heftig is, niemand begrijpt het. Dus ik heb besloten om het los te laten, om anderen te willen overtuigen/te laten begrijpen.
Sterkte en ik bid voor ons allemaal dat er een genezing plaats mag vinden.
Liefs,
Denise
De vergrote prostaat heb ik pas vernomen na onderzoeken en doppler foto.s ,daarvoor had ik al vele blaasontstekingen, de Arts keek raar op toen ik melde dat bij kou ik een blaasontsteking kreeg,nooit van gehoord, maar het was wel zo. Kou is bij mij dan een aanleiding, door de onderzoeken o a ciscoscopie werd ik niet wijzer men vond niets in de blaas en bij de operatie dubbele liesbreuk en het uithalen van de blaassonde (in plasbuis) is plasgaatje beschadigt en heb nu als antwoord dat ik sterke erectie probleem heb wat ik heel erg vind en moeilijk kan verwerken. Men heeft een test uitgevoerd met mijn toestemming injectie met andoskat en toen ging die wel omhoog,maar wordt niet vergoed. Maar blijf angst hebben voor blaasontsteking en de eerste dagen rennen naar de WC. Gelukkig geen nierbekken problemen en mijn Partner nergens last van , zij melde ....ik dacht dat alleen mannen blaasontsteking hadden
Dus hoop voor jou Denise dat het nu weg blljft bij jou
Sorry dat ik mij niet eerder melde maar dat kon ik niet wens je het beste
Index > Urologie > voordurende brandende pijn aan blaas(niks meer aan te doen?)
Pagina 4 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring