Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > voordurende brandende pijn aan blaas(niks meer aan te doen?)
Auteur Onderwerp: voordurende brandende pijn aan blaas(niks meer aan te doen?)
*denise*
BerichtGeplaatst: 28-05-2010 14:36 Reageer met quote

Het e-coli bacterie is een bacterien uit de darmen.. Deze kun je bestrijden met antibiotica ... Helaas Confused

Groetjes
LauraSuzanne
BerichtGeplaatst: 12-06-2010 19:11 Reageer met quote

Hoi Denise,
Ik ben Laura ben 19 jaar en heb hier ook last van sinds mijn 15e. Ik ben van vwo naar vmbo-t gegaan door hetzelfde probleem! Zelfde klachten heel veel pijn en ik kan soms zelfs niet van de wc afkomen omdat ik de hele tijd het gevoel heb dat ik moet plassen. Ik ben bij de uroloog geweest die heeft in mijn blaas gekeken kreeg ook de reactie dat de wand van mn blaas geïrriteerd was maar dat ze verder niks konden vinden. Ik ben seksueel actief aangezien ik een vriend heb en de uroloog heeft mij vervolgens iets voorgeschreven wat je na de sex moet slikken. Nou kreeg ik die blaasontsteking in de eerste instantie echt niet alleen nadat ik sex had gehad, ook tussendoor regelmatig.. maar sinds ik deze pillen slik na de sex en als ik in de zee heb gezwommen neem ik er voor de zekerheid ook 1, heb ik totaaaal geen last meer van blaasontsteking. De pillen heten nitrofurantoine, het nadeel is dat als ik die pil 1x vergeet ik meteen blaasontsteking hebt dus je moet ze heel secuur blijven slikken. Ik krijg sindsdien ook geen blaasontsteking meer zonder dat ik sex heb gehad en kan nu ook weer gewoon normaal naar school gaan! Ik zou als ik jou was even informatie vragen bij je dokter over deze pillen want waarschijnlijk kan het bij jou ook helpen!
*denise*
BerichtGeplaatst: 13-06-2010 16:35 Reageer met quote

Heb je een mail terug gestuurd Laura Smile
kellychicka
BerichtGeplaatst: 08-11-2010 17:08 Reageer met quote

Hallo iedereen,
Ik ben 17 jaar, en drie jaar geleden begon alles.
Het begon met heel veel blaasontstekingen en schimmelinfecties.
Ik heb sindsdien elke dag ontzettend veel pijn vaginaal, het verergerd met kou, seks, plassen, strakke onderkleding, onvoldoende rust.
Ben naar de huisarts gegaan die me vervolgens na 19 kuren!! doorverwees naar de urologie.
Alle onderzoeken gehad die er bestonden, die voor mij heel pijnlijk waren. Maar het wees uiteindelijk niks uit.
Hetzelfde verhaal met de gyneacologie.
Kreeg toen een second opinion voor het AZM Maastricht.
Ook alle onderzoeken gehad , wel 20 verschillende pillen, drankjes, zalfjes noem maar op gekregen uiteindelijk ben ik er zelf mee gestopt omdat het niks hielp.
In 2009 een biopte ghad van de blaas en een oprekking omdat ze dachten IC ( blaaspijnsyndroom)
Die ingreep deed onwijze pijn, terwijl het voor een 'normaal' iemand alleen maar zou moeten branden.
Daarna is het 2 maanden goed gegaan van alles af! maar na die 2 maanden begon het weer, dus was ik weer terug bij af..
Dit jaar vroeg ik dus weer voor die ingreep na veel gezeur kreeg ik hem dan, alleen deze x hielp het niks. En IC uitgesloten.
IK ben dus weer terug bij af, en we weten ons geen raad meer.
Nu loop in weer bij de gyneacologie in de hoop voor een kijkoperatie.

Ben dus al 3 jaar verder, naar een andere school moeten gaan, toen duwden ze het erop dat het tussen me oren zat enso.

Is er iemand die hetzelfde heeft of dit herkent? Reageer aub!!


Gr kelly
*denise*
BerichtGeplaatst: 12-11-2010 16:21 Reageer met quote

Hoi Kelly,

Wat is je e-mail adres?
Bij mij is ook alle ellende begonnen op mijn 15e.

Ik kan je misschien heeeeeeel veel tips geven.

Liefs,
Denise
kellychicka
BerichtGeplaatst: 14-11-2010 20:08 Reageer met quote

oke dankjewel!

kelly-not4everybody@hotmail.com

ben benieuwd!
kellychicka
BerichtGeplaatst: 14-11-2010 20:09 Reageer met quote

Sorry bedoel:

kelly-not4everybody@live.nl
*denise*
BerichtGeplaatst: 20-11-2010 16:35 Reageer met quote

Hoi kelly, Ik heb je aangemeld en gemailt maar ik krijg niks terug? Heb ik dan toch de verkeerde?

groetjes,
Denise
esje83
BerichtGeplaatst: 08-12-2010 22:01 Reageer met quote

hoi meiden,

wat een gedoe allemaal. bij mij gaat het om de haverklap mis. huisarts weet niet meer wat het is, als ik bel dat ik weer bloed plas of brandering gevoel heb wordt ie bijna boos van daar heb je haar weer met d'r gezeur over een blaas ontsteking. bij mij duurt het al 2 jaar met die ellende. in in ziekenhuis geweest voor onderzoeken en daar kunnen ze niets vinden. al met al van alles geprobeerd maar niets blijkt echt te werken. ik blijf continue een druk op mijn blaas voelen soms gepaard met branderig gevoel (zelfs als ik geen ontsteking heb)... ik zit er nu aan te denken om eventueel naar een natuur geneeskundige te gaan... geen idee of dit iets uithaalt, maar ik moet toch wat.

gisteren weer bij ha geweest, urine laten testen want had weer enorm veel pijn, maar helaas kwam niets uit de test. dus wordt vrolijk naar huis gestuurd... tsja erg fijn kan nu niet eens meer normal zitten.

ik heb een tijdje d-mannose gebruikt, het is wel is waar 3 maanden weggebleven tot gisteren....

ik wordt er een beetje wanhopig van omdat je nooit met een gerust gevoel weg kan of op vakantie kan... en ook in je dagelijkse leven is het een ramp.. gelukkig heb ik een onwijs lieve vriend die mij goed steunt en gerust steld, maar ben bijna bang om te vaak intiem te zijn want dan vergroot ik de kans op b.o. alleen maar.

alle hygiene regels kan ik opdreunen, aanzuren van urine werkt ook niet... wat nu????????
*denise*
BerichtGeplaatst: 09-12-2010 10:07 Reageer met quote

esje, stuur me maar een mailtje.. ik ben nu 21 en loop er al vanaf mijn 15e mee. misschien kan ik je tips geven.

Groetjes,
Denise
*denise*
BerichtGeplaatst: 08-03-2011 18:53 Reageer met quote

Ik krijg geregeld mailtjes binnen van mensen die zich kunnen vinden in mijn verhaal. Ik wil jullie even op de hoogte stellen... Ik ben nog steeds niet van de klachten af...Ik heb er wel mee leren leven (af en toe dan) en het kunnen verminderen.

Liefs.
Denise
Jason1985
BerichtGeplaatst: 17-04-2011 21:23 Reageer met quote

Oh mijn god, dit klinkt precies hetzelfde als wat ik op dit moment heb.... Okee, ik ben dan wel een man, maar toch... Precies dezelfde kenmerken met de plasbuis en symptomen etc. Is dit bij jou ook na seks ontstaan? Ik heb precies dezelfde gedachten/gevoelens hierbij: ik was een half jaar geleden totaal anders dan nu. Ik heb nu nergens meer zin in, heb vaak hoofdpijn, ben vaak moe, heb geen zin meer om de deur uit of op stap. Wil alleen maar hangen op de bank etc. Als ik op m'n werk ben is het vaak zo van "is het al 5 uur?". Wordt er echt helemaal gek van... Het woord "depressief" wat je noemt, is inderdaad allesomvattend..
Barteljoris
BerichtGeplaatst: 22-04-2011 21:31 Reageer met quote

*denise* schreef:
Hoi Kelly,

Wat is je e-mail adres?
Bij mij is ook alle ellende begonnen op mijn 15e.

Ik kan je misschien heeeeeeel veel tips geven.

Liefs,
Denise


Ik heb ook een brandend gevoel in de blaas en plasbuis. Ben al 2 maanden op zoek naar de oorzaak. Heb de laatste maanden veel antibiotica geslikt voor blaasontsteking. Heb al 7 jaar vaak blaasontsteking Nu gaat t brandende gevoel niet meer weg, zonder dat de test kan aantonen dat het echt een blaasontsteking is. Heb jij tips.. Ik ga nu naar de VU blaaspijnpoli..Denk aan IC, maar hoef op zoch niet vaak te plassen. Mn plasindicatoren zijn wel in de war merk ik en ik heb veel druk op de nieren..Misscien kunnen we even mailen..hoe werkt dat vanuit hier?? grtjs Bar
Lies85
BerichtGeplaatst: 17-11-2011 22:04 Reageer met quote

Denise! Mag ik alsjeblieft ook jouw tips gemaild krijgen? ***********

Ik loop nu ruim 3 jaar met pijn in de blaasregio. Al ontelbaar veel kuurtjes gehad, soms wel bacterien soms niet aanwezig in de urine. Ik ben 26 jaar oud en ben het helemaal zat!
Ik herken alle verhalen van iedereen hier met dat je sociale leven helemaal veranderd! Het doet pijn! Cranberry, vit C, D-mannose, schoon ondergoed etc etc allemaal geen effect.

Nu ben ik sinds paar maanden met acupunctuur bezig. Het helpt bij vlagen.
Dus alle tips zijn welkom!!
Laraatje88
BerichtGeplaatst: 05-12-2011 18:29 Reageer met quote

Hallo allemaal...

Ik heb ook al op een andere topic gereageerd van medisch forum over ditzelfde probleem. Maar ik hoop hier misschien weer andere ideeen/tips en oorzaak te horen!

Fijn om te lezen dat er meer mensen zijn met soortgelijke klachten...geeft me een wat gerustellender gevoel. Hoewel het voor jullie natuurlijk ook heel frustrerend is..

Ik ben 21 jr oud.. en heb nu sinds een jaar onderbuikklachten. Voornamelijk in het midden van de onderbuik. Ik heb al veel onderzoeken gehad. echo, ct scan, mri scan, hysteroscopie(kijk in baarmoeder) en een kijkoperatie. Ook heb ik meerdere malen urine laten kweken (niet altijd helemaal schoon, maar ook nooit een duidelijke ontsteking.) en ik heb eenmaal een uitstrijkje laten afnemen. Hier kwam ook niks uit. Ook heb ik vaginale kweekjes af laten nemen. Hier kwam alleen meerdere malen de garnerella bacterie uit en verder ook niks. Hiervoor antibiotica gehad dat hielp dan wel voor de gardnerella. Maar binnen no time was het weer terug. Gebruik nu orthica.. (oplosbaar in water) dit helpt niet tegen mijn buikklachten maar wel tegen de gardnerella.

Maargoed mijn buikpijn blijft. Soms zo pijnlijk dat het niet te houden is. Soms vervelend aanwezig en soms ook een poosje helemaal weg. De gardnerella (bacterie van vagina die veel afscheiding veroorzaakt) is waarschijnlijk gekomen doordat ik 5 antibiotica kuren geslikt heb. Het hangt dus waarschijnlijk niet samen met mijn buikpijn. Aangezien de gardnerella nu weg is. maar mijn buikpijn niet.

Ik zou mijn buikpijn beschrijven als branderig. In het midden van de onderbuik. Soms zoveel pijn dat ik alleen maar op bed kan liggen. Verder heb ik dan ook v aak steken links, rechts en midden van de onderbuik en heb ik vaker de aandrang om te plassen (niet dat ik de hele dag alleen maar op de wc zit, maar wel vaker dan normaal) ook voel ik soms steken/branderigheid in de plasbuis en/of vagina (kan niet helemaal lokaliseren waar die pijn zit)

Het is een jaar geleden begonnen met een heftige blaasontsteking. Ik heb hiervoor antibiotica gehad en eignenlijk was het snel weer over. Maar plasgevoel bleef. Toen nog een keer urina laten checken, deze wss schoon. Toch voor de zekerheid weer een kuur gekregen, dit leek het alleen maar te verergeren. Daarna allerlei onderzoeken ondergaan (lees bovenstaand) maar eigenlijk geen steek verder gekomen.

Op dit forum las ik was herkenbare symptomen bij mensen die i.c. hebben. daardoor heb ik een vraagje aan;

@Denise; ik lees dat je nog steeds niet van de klachten af bent. Maar dat je er mee hebt leren leven en zelfs dingen weet waardoor de pijn verminderd. Zou je hiervan wat voorbeeldjes kunnen geven?

@De mensen waarbij i.c. vastgesteld is; Hoe is het bij jullie vastgesteld en bij welk ziekenhuis was dit? Wat wordt er nu aan gedaan om klachten te verminderen?

@De mensen die ook nog zoekende zijn naar wat het nou precies is; Wat voor onderzoeken hebben jullie al gehad, wat voor pijn voelen jullie precies? Hebben jullie tips/ideen waardoor pijn verminderd?

Allemaal bij voorbaat dank voor een (graag serieuze!!!) reactie!

Groetjes Lara
*denise*
BerichtGeplaatst: 07-12-2011 18:03 Reageer met quote

Hoi Lara en de rest,

Ik krijg automatisch een mailtje wanneer er iemand reageert in een van de topics waar ik geabboneerd op ben. Dus lees alles nog gewoon .... .

Ik vind je klachten een beetje wazig.... En dat vind je waarschijnlijk zelf ook. Maar ik weet zeker dat de pijn die ik heb zich bevindt in de blaas en plasbuis. Ik heb dus een branderig gevoel precies waar de blaas zit.

Op dit moment na 7 jaar dokteren en experimenteren heb ik het redelijk onder de controle. Ik heb nog wel dagelijks een licht brandend gevoel maar 80 % van de dag voel ik het niet eens meer.

Ik ben achter een aantal dingen gekomen waar ik nu erg veel baat bij heb. Het is zoiezo (denk ik) een samenhang van verschillende dingen waardoor je de klachten krijgt. Hierbij denk ik vooral aan weerstand, voeding, vocht en nachtrust.
Wat ik merk is dat regelmaat erg belangrijk is. Hier ben ik achter gekomen omdat ik meestal meer klachten kreeg in vakanties/vrije dagen. Ook is het belangrijk om zo min mogelijk zooi te drinken/te eten. Ik drink alleen maar water en heeeel soms wat anders. veel chocola of koffie maakt de pijn ook heftiger. Alcohol drink ik nog steeds (eigenlijk stom) maar krijg er wel meer last van de volgende dag. Daarom drink ik de volgende dag veel water zodat die zooi er zo snel mogelijk uit is.

Wat mij het meeste heeft geholpen (geen echte oplossing) is preventief antibiotica slikken. Ik ben er namelijk achter gekomen dat als ik gemeenschap heb na een paar dagen METEEN een blaasonsteking krijg. Ik slik niet dagelijks antibiotica maar alleen EEN pilletje na gemeenschap en direct plassen en wassen. dit doe ik nu een jaar en het is nog nooit zo goed gegaan.

Het klinkt misschien stom maar na 7 jaar getob en allerlei onderzoeken te hebben gehad heeft de zorg mij niet kunnen helpen. Ik heb het tenslotte allemaal zelf moeten doen... Ik heb zelf alles geprobeerd en mezelf weer wat beter kunnen maken..... Ik weet precies wanneer me blaas weer pijn gaat doen.... Daarom ben ik er bijna helemaal uit waardoor wij/ik die klachten hebben....

Ik heb vanaf kleins af aan al branderig gevoel gehad aan plasbuis/blaas... Vroeger is dat eigenlijk altijd genegeerd door mijn ouders... vanaf mijn 15e toen ik voor het eerst gemeenschap had is het verergerd... Ik kreeg steeds blaasontstekingen keer op keer op keer..... Ik denk door al die ontstekingen en antibiotica kuren ENN wat ook heel stom is mijn party-drugs gebruik is dit fataal geworden voor mijn blaas. Ik denk dat de ''beschermlaag'' die in onze blaas hoort te zitten zodanig is aangetast dat elke bacterie of voedsel/vocht gelijk irriteert/ontsteekt.... Daarom denk ik dat water drinken en zo min mogelijk zooi eten/drinken je pijn kan verminderen!!!!!

Liefs,
Denise.

Ps. voor de mensen die in contact willen komen met mij kunnen mijn e-mail vinden op mijn profiel
Laraatje88
BerichtGeplaatst: 09-12-2011 15:19 Reageer met quote

He Denise,

Ja het is ook allemaal heel vaag... Maarja dat is met de meeste klachten op deze topics wel zo.. anders was er waarschijnlijk wel sneller een oorzaak gevonden!

Bij mij is het begonnen met een heftige blaasontsteking (die is ook vastgesteld) toen antibiotica gehad en daarna was het over. Maar ik bleef plasgevoel houden en later kreeg ik ook weer buikpijn. Bij mij is het erg branderig. Precies midden in de onderbuik en soms brand de plasbuis ook enorm!

Ik ben nu doorgestuurd door de huisarts naar een blaaspijn poli. Maar waarschijnlijk gaat het nog wel eventjes duren voordat ik hier terecht kan.

Momenteel gaat het wel weer. Dat wil zeggen iedere dag wel last.. maar niet in de (erge!!!) mate zoals ik het wel eerder heb gehad. Ik hoop stiekem dat het zo blijft en steeds een beetje beter gaat en ik uiteindelijk geen arts meer nodig heb!! (zal fijn zijn, want tot nu toe nog niet echt veel verder gekomen met de artsen) Maargoed het is wel eens vaker wat beter gegaan en daarna weer bagger. Dus wil niet te vroeg juichen.

Ik merk idd ook dat een regelmatig leven bijdraagt aan minder last. Maarja ik werk in de zorg, in onregelmatige diensten. Dus kan niet altijd regelmatig leven. Heel vervelend.. merk dat ik na een nachtdienst vaak meer last heb. Dus diep aan het nadenken om misschien toch weer een studie te gaan volgen.

Jeetje dat jij preventief antibiotica slikt.. dat is ook niet niks! Maar je huisarts heeft daar dus mee in gestemd? Hoe lang doe je dat nu al?!

Ik ga ook proberen zo veel mogelijk water te drinken (Thnx voor de tip) Drink sowieso al (bijna) geen sinaasappelsap meer, merk dat ik dan direct veel meer klachten heb namelijk.

Thnx voor je bericht in ieder geval! Ik hoop ook dat t bij mij stabiel blijft, zou zeer fijn zijn!!!! Hoe lang is het nu bij jou redelijk stabiel Denise?

Groetjes Lara

Ps. Heel veel succes nog, hoop dat het goed met je blijft gaan!!
*denise*
BerichtGeplaatst: 10-12-2011 13:37 Reageer met quote

Hoi Lara,

Heel herkenbaar die ups en downs met je blaas.
Bij mij is het nu precies een jaar stabiel (door de antibiotica die ik slik). Het preventief antibiotica slikken is inderdaad niet niks als je veel gemeenschap hebt. Dat had ik in het begin dus wel en slikte dus bijna dagelijks een antibiotica pil. Nu is het uit met mijn relatie dus heb nu al 3 weken geen antibiotica meer geslikt. Bij mij is het ook zo dat als ik jus dorange drink dat het gelijk slechter gaat... En dit dronk ik eerst hele pakken per week. Nu drink ik dat nooit meer... Ik heb mezelf zo aangeleerd dat ik eigenlijk alleen nog maar water drink. En als ik merk dat het goed gaat met me blaas( weinig branderige momenten) pak ik nog weleens een kopje koffie en erna weer veel water.
Ik merk wel dat ik nu echt geniet van elk moment.. Ik heb echt een aantal jaren in een verschrikkelijke negatieve cirkel gezeten en was doodsbang om nooit meer van die pijn af te komen..

Ik zal je nu even uitleggen wat ze bij mij hebben gedaan bij het blaaspijnpoli. Ik dacht namelijk ook dat ik het blaaspijnsyndroom had. Ik heb zelf geinformeerd op internet waar ik het beste naartoe kon gaan voor blaaspijnsyndroomklachten. Uiteindelijk heb ik dus met het VUMC Amsterdam gebeld en daar bleek een speciaal blaaspijnpoli te zijn. Daar hebben ze verschillende testjes uitgevoerd en alles bleek goed te zijn. Mijn blaaswand licht geirriteerd maar ze vonden geen mestcellen (dit vind je "meestal" bij blaaspijnsyndroom). Ze stelde uiteindelijk voor omdat ik toch de klachten had van blaaspijnsyndroom en ik niet normaal kon functioneren op de arbeidmarkt etc om botox in mijn blaaswand te injecteren. Ze gaf wel aan dat het nog in de proeffase zat en ze mij niet kon vertellen wat het zou kunnen doen. Ook kon ik starten met elke week blaasspoelingen met medicatie. Ik kwam helemaal over de zeik thuis en heb besloten om die creapy shit waar ze nog veel te weinig over weten maar niet te gaan doen en mezelf gewoon te ''genezen''. Ik bedoel ik laat ze niet met naalden in mijn blaaswand lopen prikken als het zo kan zijn dat het erger wordt, het wordt iets minder of het doet niks. En dat geld hetzelfde met die blaasspoelingen, dat zou ik mezelf nooit kunnen vergeven. Dan maar leven met wat ik nu heb. En dat valt me nu een jaar lang 100 % mee!

Liefs,
Denise
sunshine26s
BerichtGeplaatst: 30-12-2011 15:05 Reageer met quote

hey allemaal ,ik ben 28 jaar en heb IC , ik heb acht maanden dokters bezocht voor mijn blaas ,maar ze vonden het maar niet ,tot op een dag kwam ik bij een oudere dokter en die zei ik denk IC maar we moeten in u blaas gaan zien ,ik zei ok ,inderdaad ik heb IC en die blaaswand is dik geworden en bloede helemaal dus ik heb eerste keer 13 sondes laten steken de spoelingen dus na de VIJFDE was de pijn weg ,ik heb terug koffie gedronken dus ja weer spoelingen dus geen koffie fruitsap of zure dingen !ik drink kruiden thee wen water wel saai ma ja als helpt ,nu na die sondes te laten steken hebben ze ook men zenuwen greaakt dus kon ik ook maanden NURONTINE NEMEN WAT DE ZENUWEN TERUG BALANCEERT .ik was eindelijk terug gezong ,ik wi zeggen mensen als er geen bacterien zijn en geen onstekingen kan je wel bijna zeker zijn dat Ic is allerlei klachten rond blaas en blasbuis je moet gewoon een goede blaasdokter vinden die kan helpen
,de pijstillers die bij mij helpten is diclofenac 125mg per dag ik ben van antwerpen dus ik ging in sint elisabeth ziekenhuis bij dokter VAN VLIET ,de ziekte is nog niet bekend bij alle dokters maar ik zie hier dat er meer mensen het hebben ,ik zeg 1 DING je kan er van af graken maar voor hoe lang is de vraag ,ik zeg ook eerlijk u sexleven is niet meer zelfde wand je hebt een angst ook dat je terug ziek word ik zeg doe het rustig het sexueel contact wand helaas het werkt het wel in de hand terug ,je kan mmoeijlijk lesbish worden maar toch als je zolang vect tegen dat dan denk je we nu niet meer .iedereen kan me ook mailen mijn email is sneyerssandra0@gmail.com het is een nul in het midden van email adresse bedankt lezers en veel sucses
sunshine26s
BerichtGeplaatst: 30-12-2011 15:12 Reageer met quote

hoi ik wou ook nog zeggen voor de zenuwen van de blaas aan te sterken het beste is vitamine B complex gedurende 2 maanden nemen samen met nurontine dit kan je vragen aan je dokter dit moet je wel opbouwen en afbouwen de mg begin met 300 mg e blijf 600 mg nemen tot zenuwpijn weg is samen met vitamine B complex en je zal zien het betert al gauw en pijn gaat weg groetjes allemaal en mogen gauw er meer medicijnen voor zijn die interstielle stittis


groetjes sandra
Index > Urologie > voordurende brandende pijn aan blaas(niks meer aan te doen?)
Pagina 3 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring