Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > voordurende brandende pijn aan blaas(niks meer aan te doen?)
Auteur Onderwerp: voordurende brandende pijn aan blaas(niks meer aan te doen?)
*denise*
BerichtGeplaatst: 25-07-2008 11:02 Reageer met quote

Hoi mensen,

Hoi, ik ben Denise en ben 18 jaar oud en heb al 3 jaar last van deze pijn.Ik maak maar weer een nieuw onderwerp. Heb al een aantal verhalen gelezen, die precies overeenkomen met mijn ''aandoening''.

ik heb dus bijna altijd een brandend gevoel in mijn blaas/plasbuis. Ik heb nu al een hoop mogelijkheden gehad, heb al een kijkoperatie gehad( onder narcose ) in de blaas en er is mij verteld dat de blaaswand wel iets geirriteerd was maar ze konden geen IC vaststellen. Maar het kan dus nog wel zo zijn dat ik het heb. (weet nu niet waar die operatie voor was) als ze het toch niet zeker wisten. Ik heb nu ook al een tijd bekkenbodemtherapie, maar dit helpt helemaal niet.

Ik zal even in het kort vertellen hoe ik nu door mijn leven ga.

Ik was eerst een feestbeest, overal van de partij!
Maar nu ben ik een saaie oude oma geworden. Als ik dat branderige gevoel heb, voel ik me moe en chagarijnig en wil ik het liefst alleen in me bedje gaan liggen. Veel mensen kennen me niet meer terug zoals vroeger de bijna nooit serieuze gekke Denise.
Ik heb al vaak antibiotica gehad. Maar nu vinden ze me nooit geen bacterieen meer in mijn urine. Als ik smorgens op sta is het eerst wat ik doe, plassen. Dit brand natuurlijk al. Vaak is het in de ochtend minder erg en als ik dus activiteiten heb uitgevoerd heb ik het laat in de middag en avond extra erg. Ik slik ook cranberrypillen en vitamine C pillen, maar las net dat cranberrypillen het branderigheid juist kunnen verergeren? Nu weet ik het echt niet meer. Ik zou het zo fijn vinden als ik gewoon iemand vind die hetzelfde heeft en dat we samen naar antwoorden kunnen zoeken en misschien wel genezing.

Ik vind het erg fijn als mensen zich hierin herkennen, ben allang blij dat ik niet de enigste ben met deze verschrikkelijke depressief makende pijn. Ook gaat het met de seks niet altijd even makkelijk.

Diegene die zich hierin herkennen Kunnen of hier reageren of mij altijd mailen : ***

Sterkte allemaal! Smile

Groetjes,
Denise.

  Moderator opmerking:
  Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen.
  Zie de forum regels.
  U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.


  Moderator opmerking:
  dubbelposten is niet toegestaan. Uw andere (dubbele) bericht is daarom verwijderd. Zie ook de Forum regels
Remy
BerichtGeplaatst: 25-07-2008 12:11 Reageer met quote

Hoi Denise,
wat naar dat je zolang met deze klachten loopt Sad
Ik geef maar wat tips waar je heel misschien iets aan hebt of kan uittesten.

Ben je misschien allergie,s voor een bepaald wasmiddel?
In de supermarkt verkopen ze hiervoor een speciaal wasmiddel(mag geen naam noemen).

Gebruik geen inlegkruisjes,dat is een broedplaats voor bacterieen.

Kan het misschien zo zijn dat je een vaginale infectie hebt,of candida.Ook dat kan een branderig gevoel geven.
Via de zoekmachine kan je veel over candida vinden.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt om verder te zoeken waar dit vandaan komt.

Heel veel sterkte Remy
*denise*
BerichtGeplaatst: 25-07-2008 12:17 Reageer met quote

Ik heb alle onderzoeken al gehad ( geen infecties of soa's ) . En ik weet hoe een branderigheid voelt bij een infectie. maar de branderigheid die ik voel is nie zo. De branderigheid van mij is inwendig in mijn plasbuis en blaas, en is niet uit te leggen, je functioneert gewoon niet goed meer zoals het hoort en je gaat verder met de dingen die moeten maar verder onderneem ik niks meer kan er toch niet van genieten lig alleen nog maar op de bank of in bed.
Ik ben net terug van vakantie, heb hele dagen pijn gehad( nou, leuke vakantie heb je dan). Ik kan het gewoon niet geloven dat er niks aan gedaan kan worden, echt zo raar.

Maar ja ik wacht af, ooit zullen ze er wil meer over weten. Hopen dat ik dat nog mee ga maken.

Maar thx voor je reactie doet me altijd goed! Veel mensen zijn niet geintereseerd of snappen je niet. Evil or Very Mad VOORAL DOKTERS
greta60
BerichtGeplaatst: 25-07-2008 13:30 Reageer met quote

hallo Denise.
ik heb Ic en dat is bij jou dus ook de vraag zie i...in Amsterdam is sinds een poosje een neuwe poli in het VUmedisch centrum opgericht om mensen met IC klachten te onderzoeken te diagnostiseren en eventueel te behandelen,
het lijkt ij een goed idee dat je contact met ze opneemt...

bij mij manifesteert de IC zich als een drukkende pijn in de bekkenbodem die even minder wordt als ik n blaas leeg heb
heb jij daar ook last van??

verder : wat voor pijnstillers slik je?
greta60
BerichtGeplaatst: 25-07-2008 13:32 Reageer met quote

bij mij wordt de pijn in de loop van de dag erger...net als bij jou dus
*denise*
BerichtGeplaatst: 25-07-2008 15:34 Reageer met quote

Ja het vreemde is bij mij is het mijn plasbuis en blaas echt die brand, Het is niet zo dat het brand als mijn blaas vol zit, maar het is wel dat ik een drang heb terwijl er niet veel in me blaas zit. Ik slik alleen nog paracetamol maar die werken bijna niet. Ik heb half augustus weer een afspraak met uroloog om te kijken hoe de bekkenbodemtherapie is verlopen. Dit is dus niet goed verlopen want er is geen verbetering en waarschijnlijk ga ik dan medicijnen krijgen waar ik eigenlijk helemaal niet blij mee ben! Ik wil niet heel mijn leven lang medicijnen slikken en dat is vooral voor mij niet bestemd, ik ben namelijk al een wrak, ik heb allerlei rare kwalen altijd. En ik wil graag geholpen worden maar ik ben zo bang dat ik weer dezelfde onderzoeken ga krijgen als die ik pas heb gehad en dat ze toch niks vinden en alles weer voor niks is.

Groetjes
greta60
BerichtGeplaatst: 26-07-2008 13:36 Reageer met quote

is het voor jou mogelijk om een afspraak in Amsterdam te maken??
toen ik de afspraak maakte moest ik mijn medische gegevens van tevoren opsturen..er is dus geen onderzoek meer gedaan
de afspraak die je maakt is bij een vrouw; katinka Rademaker van het Vumc..je kunt even googlen met : vergeten patientengroep krijgt eigen poli....dan vind je haar foto met tekst

als je echt IC zou hebben is paracetamol te weinig.omdat het om een zenuwpijn gaat......ik heb eeb goede mix aan medicijnen gekregen en kan weer aardig functioneren..ik werk weer, heb net een opleiding afgerond en het gaat weer redelijk met me

ic kan gelukkig wel minderworden in de loop der jaren.

maar ic is wel een nare ziekte...

wat voor kwalen heb je nog meer?
*denise*
BerichtGeplaatst: 28-07-2008 13:26 Reageer met quote

Oke, ik dacht dat ic alleen maar erger werd?

Ik heb migraine en rugklachten + die blaaspijn dan.

Lekker he Confused

ach ik blijf maar gewoon positief denken.
*denise*
BerichtGeplaatst: 28-07-2008 13:27 Reageer met quote

en zijn het geen vervelende medicijnen?
greta60
BerichtGeplaatst: 28-07-2008 18:57 Reageer met quote

nee IChoeft niet erger te worden maar het kan wel...ik heb ook ergens gelezen dat het na 3 tot 10 jaar kan uitdoven en toen ik in het ziekenhuis was voor de blaasoprekking lag er iemand die er een lichte vorm van had en inmiddels helemaal geen last meer had
veerr
BerichtGeplaatst: 28-07-2008 21:07 Reageer met quote

Ik ben 18 en heb een jaar geleden en in korte tijd daarvoor al 3x de klachten van 'blaasontsteking' gehad (dit duurde dan ongeveer 2 weken en dan ging het weer weg). De klachten waren: branderig gevoel in de blaas en vooral bij plassen maar ook gewoon bij lopen en zitten, heeeeel vaak moeten plassen en tijdens het plassen zo'n pijn dat ik het bijna niet uithield, en heeele kleine beetjes plassen.
Ik ben naar de huisarts geweest en ben getest op blaasontsteking maar dat was het niet! Ook ben ik getest op Chlamydia en dat was het ook al niet (daarvan wist ik wel dat ik dat niet kon hebben maar ik had wel dezelfde klachten).
Ik weet dus nog steeds niet wat het was , maar ik heb het dus al een jaar niet gehad dus ben er nu niet meer zo mee bezig. Wel moet ik per nacht 2 of 3 keer naar de wc, is dit normaal?
*denise*
BerichtGeplaatst: 29-07-2008 9:09 Reageer met quote

Oke, ja ik weet niet nog steeds niet wat ik heb. Ze hebben biopten genomen en mijn blaaswand was wel iets geirriteerd maar ze durfden niet vast te stellen dat ik IC heb. En ik durf ook niet te zeggen of ik de meeste erge vorm heb. Ik werk namelijk wel gewoon. Alleen dan ben ik 's avonds niks meer waard en stappen en sociale contacten komt er ook niet echt meer van.


En Vera, zo is het bij mij ook begonnen. Ik had eerst regelmatig blaasontstekingen. Maar op een gegeven moment zagen ze geen blaasontstekingen meer, het was gewoon heldere urine. En nu verschillende onderzoeken gehad : mictiecystogram, cystocopie, uitstrijkjes, urineonderzoeken, buikscan, CT scan, bekkenbodemtherapie en vitamine c en cranberry slikken, maar het gaat nog steeds niet goed.
Maar als je nergens geen last van hebt alleen 3 x plassen in een nacht, is niet normaal maar misschien drink je op een avond veel vocht?

Groetjes,
Denise
veerr
BerichtGeplaatst: 29-07-2008 9:16 Reageer met quote

wat vervelend zeg dat je zo'n last hebt...raar dat ze nie weten wat het is na zoveel onderzoeken (ik heb alleen paar kleine onderzoekjes gehad).. en wat is IC ? Ik had in het begin ook geen blaasontsteking ,, het was juist bewezen dat ik het niet had maarja k had wel precies dezelfde symptomen dus ik had toen zo'n beetje mijn eigen diagnose gesteld (a).. Je bent zeker van arts naar arts gegaan met je klachten? Het is wel erg vervelend hoor dat je niets kan doen meer in je leven, kan de dokter geen pijnstillers voorschrijven? En over dat veel naar de wc moeten, ik drink niet extreem veel 's avonds, zelfs als ik om 6 uur savonds mn laatste beker drink moet ik snachts 2x naar de wc..Het kan ook gwn zijn dt ik een hele kleine blaas heb hoor, maar k vind ht wel vreemd dat k dat vroeger niet had..

En ik ga in september beginnen mt geneeskunde dus misschien kom ik nog iets tegen wat met jouw klachten te maken heeft Razz
in the meantime: HEEEEL VEEL STERKTE!!!
*denise*
BerichtGeplaatst: 29-07-2008 9:28 Reageer met quote

Oh ja het is verschikkelijk, IC is een blaaspijnsyndroom, een ontsteking aan de blaas niet veroorzaakt door bacterien en is nog niet te genezen.

Maar ik hoor het wel als je iets meer weet over de ziekte in je opleiding geneeskunde;)

En als het ooit terugkomt bij je ( die pijn ) dan hoor ik het ook wel...

Groetjes Denise
veerr
BerichtGeplaatst: 29-07-2008 9:30 Reageer met quote

ja idd! Ik vind het wel raar dat ik nooit van dat syndroom gehoord heb van mijn huisarts... Hij kon NIETS anders bedenken behalve blaasontsteking en chlamydia dus:S:S maar nogmaals sterkte en je hoort idd van me!
greta60
BerichtGeplaatst: 29-07-2008 11:22 Reageer met quote

blaaspijn syndroom oftewel interstitiele cystitis is behoorlijk onbekend bij veel huisartsen , de mijne had er nog nooit van gehoord is inmiddels door mij voorgelicht...........
ik heb het overgehouden aan een baarmoederverwijdering...de gyn snapte niet waar de pijn vandaan kwam...
ik vond de oplossing op het forum "aanhoudende pijn in de vagna"

denise,
ik werk ook gewoon hoor met de ic..maar gebruik wel bijna iedere dag pijnstillers. en het kost mij ook enorm veel energie...daar baal ik wel van....
als jouw blaaswand geirriteerd was denk ik wel in de richting van IC...

heb je het stukje over de blaaspijnsyndroom poli in Amsterdam al bekeken?
*denise*
BerichtGeplaatst: 29-07-2008 12:40 Reageer met quote

ja klopt, mijn huisarts kon het woord wel maar wou er geliever niet over doorgaan. Naar mijn huisarts luister ik niet meer. Hij denkt alleen maar aan een overactieve blaas terwijl ik juist heel weinig plas. Dus die snapt er niks van. Ik heb al bij die poli gekeken en als ik half augustus bij de uroloog ben ga ik het aan hem ook voorstellen dat dat misschien een optie is. Kijk wat kan je nou beter hebben, niet weten wat je hebt.... of IC hebben wat niet leuk is mar toch weten waar je aan toe bent?


En Greta, ben je wel gewoon gelukkig? Heb je een man, Kinderen?


een radeloos meisje Cool
greta60
BerichtGeplaatst: 29-07-2008 13:31 Reageer met quote

ja, ik ben zeker gelukkig , ik heb een man, 5 kinderen, een leuke baan en heb net een opleinhg afgerond..allemaal met IC....en een zwikje medicijnen...
*denise*
BerichtGeplaatst: 29-07-2008 13:43 Reageer met quote

oke, ja weet je waar ik bang voor ben, dat als ik kinderen wil problemen gaan komen, dat het erger gaat worden enzow.... Ja weet je wat, ik ben nu wel ongelukkig.
greta60
BerichtGeplaatst: 29-07-2008 17:23 Reageer met quote

ik denk dat het voor jou belangrijk is om een diagnose te krijgen...dan heb je zekerheid en kun je naar een opsossing zoeken
Index > Urologie > voordurende brandende pijn aan blaas(niks meer aan te doen?)
Pagina 1 van 5  

1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring