Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > Kind met 5 jaar naar groep 3
Auteur Onderwerp: Kind met 5 jaar naar groep 3
EH
BerichtGeplaatst: 29-04-2012 13:29 Reageer met quote

Onze dochter gaat ook met 5 jaar naar groep 3, geboortedatum: 31-12-2006. Zij is er cognitief denk wel aan toe. Kan al behoorlijk rekenen en leest al boekjes. Sociaal emotioneel zit ze aan de ondergrens. Is verlegen in de kring en laat sommige dingen gewoon gebeuren. In groep 2 laten is geen optie omdat ze zich dan gaat vervelen. De kinderen in groep 1 van haar leeftijd vind ze eigenlijk maar kleintjes. Bij ons op school ligt de grens nog steeds op 1 oktober.
EH
BerichtGeplaatst: 29-04-2012 14:52 Reageer met quote

Ik zou graag in contact komen met ouders van een december kind dat ook met 5 jaar naar groep 3 is gegaan. Ben benieuwd hoe dat gegaan is?? Is bij jullie de cito score bijvoorbeeld belangrijk?
vader
BerichtGeplaatst: 15-03-2013 14:51 Reageer met quote

EH schreef:
Ik zou graag in contact komen met ouders van een december kind dat ook met 5 jaar naar groep 3 is gegaan. Ben benieuwd hoe dat gegaan is?? Is bij jullie de cito score bijvoorbeeld belangrijk?


Ik ben niet blij met de verschoven grens en daarmee omgedraaide regel. Onze zoon van dec 2007 zit nu in groep 3. Cito wordt bij ons niet als prominent middel ingezet. Bij het ouder gesprek vond ik echter dat de juf uit ging van gedrag dat bij een 6 jarige hoort. Ik vind het prima/fijn als kinderen op tijd uitgedaagd worden maar daarbij hoort wat mij betreft de uitdaging voor de leerkracht om hem de ruimte te geven om jong te zijn. Het is dus mede leerkracht afhankelijk hoe het met je kind loopt. Helaas beslist de leerkracht niet welk kind hij/zij in de klas krijgt en spelen er ook argumenten als klassegrote, bekostiging, enzovoorts mee bij de beslissing om een kind vroeg of laat te laten doorstromen. Blijf als ouder alert op de situatie en ik vind dat langer kleuteren beter is dan blijven zitten. Heb ik spijt dat onze zoon al in groep 3 zit? Dat kan ik nog niet zeggen.
sparretje
BerichtGeplaatst: 14-04-2013 18:26 Reageer met quote

Ik zou niet stimuleren om mijn kind al vroeg naar een hogere groep te gaan. De problemen kom je tegen op het voortgezet onderwijs. Ze moeten dan stevig in de schoenen staan om niet kopje onder te gaan. We hebben een informatie-avond gehad toen onze oudste dochter naar het voortgezet onderwijs ging. De directeur had een poster waarop stond: HELP, IK VERZUIP!! Hier werd op voort geborduurd. Het blijkt dat veel kinderen dan 'koppie ondergaan' , omdat ze sociaal-emotioneel niet vaardig zijn. Ze moeten dan van goeie huize komen willen ze overeind blijven.
Als kinderen jong in groep 3 komen dan gaan ze ook jong naar het voortgezet onderwijs.
poedersuiker
BerichtGeplaatst: 15-04-2013 18:01 Reageer met quote

een kind van 5 wil nog lekker spelen, denk aan het belang van.het kind!
hij is misschien wel slim genoeg, maar laat hem nog een jaar kind zijn! hij kan dan.waarschijnlijk op de middelbare naar vwo gaan, laat hem.nu niet al doorspoelen. een kennis van.mij.heeft dit ook gedaan. en dat kindje zit nu op kader vmbo, terwijl hij vwo makkelijk kon.. maar hij miste gewoon.duidelijk een jaaar

succes
sparretje
BerichtGeplaatst: 18-04-2013 8:50 Reageer met quote

Op de basisschool wordt misschien niet zo nauw gekeken met de cito`s, maar op het voortgezet onderwijs werkt het wel anders.
Uitslag van de cito hangt wel voor een erg groot deel af waar de kinderen ingeschaald gaan worden. Spreek uit eigen ervaring.
Laat ze nog lekker kind zijn, ze moeten al zoveel.
Index > Kinderziekten > Kind met 5 jaar naar groep 3
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring