Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Dolichocolon / te lange darm
Auteur Onderwerp: Dolichocolon / te lange darm
251
BerichtGeplaatst: 30-08-2018 18:59 Reageer met quote

Tweede poging:
Hoe is het met jou intussentijd?


[quote="Jehein"]Hey allemaal,

Ontzettend verademend om te zien dat ik niet de enige ben met dergelijke problemen!

Ik ben zelf een man van 30 jaar oud met normale lichaamsbouw (1m80 en 78kg), maar 2 jaar geleden kreeg ik plots veel pijn aan mijn darmen. Ik leek wel contant constipatie te hebben en bijhorende anale kloven. Als je superhard moet persen om er een klein beetje uit te krijgen, voelt dat zoooo slecht. Vooral als je het gevoel hebt dat je ontlasting zo hard is als een kei en met tranen op het toilet zit. Confused

Het zijn dingen waarvan je 's nachts echt wakker blijft liggen en waaraan zelfs je levensvreugde en alles daarrond (werk, relatie,...) kan lijden, heb ik intussen gemerkt. Destijds een colonoscopie laten doen in een lokaal ziekenhuis en te horen gekregen dat er niets schokkend te zien is, behalve dat mijn darm extreem lang bleek te zijn. Stempel en advies in kwestie: Waarschijnlijk een geval van PDS en neem gerust elke dag een zakje laxeermiddel.

Nu zijn we 2 jaar later en nog steeds dezelfde problemen en pijn. Ik stel me wel 1.000 keer de vraag: "waarom heb ik tot mijn 28e een probleemloos leven gehad en zou mijn darm zogezegd plots te lang zijn?" (tenslotte is die al 30 jaar even lang). Binnenkort een afspraak in het UZA te Antwerpen gepland voor een nieuwe colonoscopie, ik hoop dat die meer duidelijkheid/bevestiging brengt.

Op alle sites lees ik dezelfde tips (genoeg beweging, drink voldoende, rook niet, eet fruit,...), maar daar hou ik me zowiezo al heel mijn leven aan en ik vind het zo jammer om nergens een kant-en-klare oplossing die ├ęcht werkt terug te lijken vinden voor dit probleem.
Mandy64
BerichtGeplaatst: 04-01-2019 18:48 Reageer met quote

Mijn operatie is met veel complicaties erna gebeurd.
Verstoppingen heb ik niet meer, maar moet nog wel goed uitkijken wat ik eet en drinkt. De klachten die ik verder nog had, heb ik nog steeds. Nu PDS in dunne darm geconstateerd.
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 15:59 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Dolichocolon / te lange darm
Pagina 9 van 9  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring