Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Supraventriculaire tachycardie (SVT) bij pasgeboren baby.
Auteur Onderwerp: Supraventriculaire tachycardie (SVT) bij pasgeboren baby.
mirandre
BerichtGeplaatst: 03-07-2008 21:44 Reageer met quote

Mijn naam is André,vader van 1 zoon (2,5) en een dochtertje(bijna 3 weken).
Bij mijn dochtertje is dus SVT geconstateerd.Dit nadat ze een lange aanval bij ons thuis heeft gehad van misschien wel 10/12u.(met een hartslag van 280)
Ze is toen direct naar het ZH gestuurd en daar hebben ze het tijdelijk weten te stoppen.Ze heeft hier een behoorlijke klap van gehad,waar ze wel van hersteld is (gelukkig!!)
Ze ligt nu in Veldhoven,en we zijn een week verder.Ze krijgt vanaf vandaag de maximale hoeveelheid sotanol.De laatste dagen heeft ze nog veel aanvallen gehad,en ze hebben moeite om het stabiel te krijgen.
Het is allemaal erg vermoeiend en confronterend,vooral als ze een aanval krijgt waar je bij bent (vaak uit het niets).
Heeft iemand dit ook meegemaakt of zit in dezelfde situatie! Ben erg benieuwd hoe dit allemaal gegaan is,ze zeggen dat het tijd nodig heeft maar je wil zo graag resultaten zien!
Dandelion
BerichtGeplaatst: 26-07-2008 0:01 Reageer met quote

Hoi André,

Helaas kan ik je niet verder helpen. Ik heb er totaal geen ervaring mee, weet er zelfs niets vanaf, maar je verhaal is indrukwekkend. Ik wil je even sterkte wensen in deze spannende tijd.

We zijn inmiddels alweer een paar weekjes verder, hoe is het nu?
rumeyda
BerichtGeplaatst: 26-07-2008 12:48 Reageer met quote

Hoi Andre,

Ik kan je helaas ook niet verder helpen.Het is een kwestie van afwachten. En wat zeggen de cardiologen hierover?Ik hoop dat het inmiddels wat beter met je dochtertje gaat. Ze is nog erg jong om dit nu al te hebben. Ik wens jullie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijden en hoop uit het diepste van myn hart dat het goed komt met jullie dochtertje. Nogmaals heel veel sterkte.

Groetjes Rumeyda
mirandre
BerichtGeplaatst: 27-07-2008 21:15 Reageer met quote

bedankt voor jullie reacties.

Even een update,we zijn inmiddels een maand verder en Sofie ligt nog in het MMC (veldhoven)Ze heeft vooral in het begin nog veel "svt's"gehad.
Toen wilde de cardioloog met een nieuwe med beginnen,en toen was ze ineens 6 dagen stabiel.Er was zelfs sprake van ontslag.Maar helaas heeft ze vorige week er weer 2 gehad.(achteraf bij dat ze nog niet thuis was!)
Dus dat was alweer een behoorlijke tegenvaller.
Gesprek met de kinder-cardioloog was ook niet echt positief,maar wel realistisch.
Hij had dit nog nooit meegemaakt,dat een baby zo moeilijk in te stellen is op medicatie,en na overleg met een collega wil hij het toch nog een tijdje proberen met het huidige (2e)medicijn (onderhand flink opgehoogd!,propefanon),maar we moesten echt geduld hebben zei hij.
En Sofie heeft zowaar bijna een week niks meer laten zien,maar we blijven gematigd positief!
DInsdag weer een gesprek,en maar hopen dat het stabiel blijft,houd jullie op de hoogte!
Celine28
BerichtGeplaatst: 08-04-2009 9:49 Reageer met quote

Beste Andre,

Ik zag dat je bericht al wat ouder is en dat je destijds op zoek was naar mensen met dezelfde ervaringen als in jullie gezin. Ons kindje heeft ook supraventiculaire tachycardie, niet in zo'n onrustige vorm als bij jullie kindje maar hij is nog steeds onder supervisie van kinderarts en cardioloog.

Ik hoop dat de situatie bij jullie nu goed onder controle is, ik stuur in ieder geval dit bericht voor het geval je behoeft hebt aan het uitwisselen van ervaringen.

Groetjes,

Celine
mirandre
BerichtGeplaatst: 08-04-2009 10:46 Reageer met quote

Hoi Celine,

Tsja het is idd al een tijdje geleden dat ik hier gepost heb. Heb op het forum vd hartstichting meerdere reacties gehad.
Maar Sofie is nu al 10 maanden en de nieuwe med. heeft toen goed gewerkt. Zover wij weten heeft ze geen SVT's meer gehad.
De medicatie wordt nu niet meer opgehoogd, en in sept wordt hij helemaal afgebouwd.
Dus goed nieuws allemaa, gelukkig.
Hopelijk dat het afbouwen allemaal goed gaat, heeft jullie kindje dit zelfde "traject" doorlopen? En hoe gaat het ernu mee?

grt, André
Celine28
BerichtGeplaatst: 08-04-2009 12:47 Reageer met quote

Hoi André,

Hier idem situatie. Jayden heeft SVT een maand na z'n geboorte gehad, na een opname van een week in het ziekenhuis mocht hij mee naar huis. Jayden gebruikt digoxine om z'n hart rustig te houden, nu hij 3 maanden is gaan ze de medicatie niet meer ophogen. Het lijkt erop dat z'n hart weer klopt zoals het hoort. We blijven voorlopig wel onder controle en in de toekomst (als hij circa 10 jaar is) gaf de cardioloog aan om te informeren naar de nieuwe inzichten. Ze willen in de toekomst bekijken of een ablatie dan nog noodzakelijk is. Vooralsnog gaan we uit van een rottig incident en blijven extra allert voor de toekomst.

Fijn dat met Sofie de situatie ook onder controle is. Ik weet als geen ander dat als de gezondheid van je kind in het geding is je hele leven op z'n kop staat. Veel geluk he!

Groetjes,

Celine
Mis
BerichtGeplaatst: 20-11-2009 15:41 Reageer met quote

Ha André en Celine,

Wat fijn om jullie positieve verhalen te horen!
Mijn dochtertje Julia is in augustus geboren. Ze hebben haar een maand voor de uitgerekende datum gehaald omdat haar hartslag constant 200 tot 220 was. Inmiddels zijn we dus ruim 3 maanden verder, de medicatie die ze krijgt (de maximale dosering) slaat goed aan!
Maar het is heerlijk om te lezen van oudere kindjes waar de SVT verdwenen is!
Hebben jullie ooit een duidelijke oorzaak te horen gekregen?

Groetjes en erg veel geluk met jullie kindjes!
Mirjam
janekra
BerichtGeplaatst: 13-04-2010 20:48 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Hopelijk gaat alles op dit moment goed met jullie kleintjes. Op dit moment ligt mijn zoontje sinds zijn geboorte 3 weken geleden in het ziekenhuis met svt's en boezemflutters. Hij heeft al wel 50 svt's gehad tijdens deze weken en moet zelfs soms adenosine krijgen om uit een piek te komen. We zitten momenteel aan de maximale dosering Sotalol (3x12 mg) echter daarmee is hij vorige week 4,5 dag vrij geweest van piekaanvallen maar daarna kreeg hij toch weer korte pieken terug. We zijn nu strict bezig om medicijn- en voedingstijden aan te houden maar ook daarna kreeg hij nog korte pieken. De arts zit erover te denken om over te stappen op ander medicijn amiodarone alleen zijn wij daar heel huiverig voor ivm de bijwerkingen.

Graag zou ik meer informatie willen krijgen over het medicijngebruik bij jullie kinderen en jullie ervaringen en de bijwerkingen?

Alvast bedankt voor jullie reactie.
Gr. Jane
Mama van Elise
BerichtGeplaatst: 23-05-2010 11:22 Reageer met quote

Dag iedereen

Op 26 april ben ik bevallen van ons eerste kindje. Het is allemaal wat anders gelopen dan we verwacht hadden. We gingen binnen om even te checken via de monitor of alles nog ok was met ons kindje (was 40 weken 1 dag) en nog geen uur later was ze al geboren. Spoedkeizersnede want haar hartslag was veel te hoog. We hebben haar dan nog twee dagen op de kamer gehad, maar we hadden echt het gevoel dat er iets niet klopte. Sad Uiteindelijk hebben ze nog eens een EKG genomen en gezien dat haar hartje nog steeds aan 220 klopte. Ze heeft dan twee weken op neonatologie gelegen tot het ietwat onder controle was. Nu is ze thuis en wordt ze gemonitord. Het is nog steeds moeilijk om het onder controle te houden. Om de 8u neemt ze medicatie (2 keer 20mg propafenon + 6mg sotalol en 1 keer enkel de 20mg propafenon). Na het innemen van de medicatie zie je dat haar hartslag mooi terug zakt maar tegen een uurtje voor het innemen van de volgende medicatie zit ze alweer vrij hoog. Dinsdag moeten we terug. Vindt de dokter het niet voldoende oké, dan zal er gestart worden met cordarone, maar ik vrees daar echt wel wat voor de bijwerkingen... Ik hoop zo dat dit er vanzelf uitgroeit. Heel soms valt ze eventjes terug op haar eigen sinusritme. Voor de rest van de tijd zit ze altijd op het abnormale ritme...

Groetjes

Sophie

www.hetkleinstenieuws.be
rumeyda
BerichtGeplaatst: 23-05-2010 12:23 Reageer met quote

Hoi Sophie,

Allereerst proficiat met de geboorte van jullie eerste kindje. Ik vind het erg voor julie dat ze nu al hartproblemen heeft.Hebben ze haar verder al onderzocht? En weten de artsen hoe het komt dat ze zo'n hoge hartslag heeft in rust? Als je dat weet, kunnen ze je misschien wel geruststellen en is het voor eventjes.Ik heb ook gehoord dat iemand eruit kan groeien.Jullie moeten niet gelijk van het ergste uit gaan.Ik hoop voor jullie dat het gauw beter met haar gaat.Want cordarone geven ze niet zomaar.Meestal wordt het voorgeschreven wanneer alle andere medicaties niet helpen.Sterkte hoor!

Groetjes Rumeyda
Mama van Elise
BerichtGeplaatst: 23-05-2010 13:18 Reageer met quote

Hoi Rumeyda

Ja, ze zit niet op haar eigen sinusritme. Ze heeft supraventriculaire tachycardie. Eerst hebben ze geprobeerd met enkel sotalol, maar dat had geen effect. Dan enkel met propafenon,maar ook dat was niet genoeg. Nu zit ze op een combinatie van beiden en dat is beter, maar nog niet helemaal oké. Tegen het einde van de werking van de medicatie gaat ze toch weer over de 200. Sad
De propafenon smaakt ook erg slecht wat het natuurlijk niet makkelijk maakt om haar dat te laten opdrinken...
Caroline - Nico
BerichtGeplaatst: 18-04-2017 14:18 Reageer met quote

hallo,

ik ben blij om gelijkaardige situaties te lezen. Maar aangezien het berichten zijn dat al een tijdje oud zijn, hoop ik van jullie te horen hoe het ondertussen met jullie kindje gaat?

Toen ik 28 weken zwanger was van ons tweede kindje hadden ze op controle bij de gyenacoloog vastgesteld dat hij een te hoge hartslag had, we werden verder gestuurd en na een aantal onderzoeken moest ik sotalol nemen om zijn hartritme naar beneden te krijgen. Dit is gelukkig gelukt en op 38 weken hebben ze de bevalling ingeleid. We werden ouders van een flinke zoon. Hij moest twee dagen op neonatologie liggen om te kijken hoe hij reageert zonder medicatie. Gelukkig hij deed het goed. Daarna kwam hij op de kamer met een monitor. Deze kregen we mee naar huis en een maand later moesten we bij een kindercardioloog op controle gaan. Alles zag er goed uit. Hij kreeg een bakje voor 24 u en daar stelde hij vast dat zijn hartritme op de grens was van het hartritme van gewone kinderen dus moeten we binnen een maand teruggaan. Terwijl had hij wel een aanval van 260 harslagen / minuut, zomaar uit het niets, na het drinken, hij was zelfs in slaap gevallen. Dus geen symptomen wat ze ons gezegd hadden als bleek zien, onrustig zijn, wenen, ... niets van deze symptomen. De kindercardioloog stelde voor om toch met de medicatie te starten en binnen twee weekjes moeten we terug gaan. Hopelijk krijgen we dan meer antwoorden op onze vragen als van waar komt het? Wat als de monitor terug naar het ziekenhuis moet, gaan we het opmerken als hij in deze hoge hartslagen komt? Wat als hij actiever wordt? Heeft hij zelf gevolgen met deze hoge hartslagen? ...

Hopelijk kunnen jullie me vertellen hoe het nu met jullie kindjes gaat. Want je vindt echt weinig informatie hierover.

Alvast heel erg bedankt.

Groetjes
Caroline
Mama van Elise
BerichtGeplaatst: 18-04-2017 15:13 Reageer met quote

Beste Caroline
Elise is ondertussen bijna 7 en is er volledig uitgegroeid. Na anderhalve maand is ze op haar eigen sinusritme gegaan en konden we de medicatie wonder boven wonder achterwege laten. Toen ze ongeveer een jaar oud was is ze heel even hervallen, maar dat was snel weer over. Sindsdien hebben we niets meer gemerkt.
Toen ze het als pasgeborene had, zag je ook niets aan haar. Ze had de constant erg hoge hartslag al slapend ook. Bij haar waren het geen aanvallen van tachycardie, maar wel constant. Ze heeft wel een jaar lang aan de monitor gelegen hoor.
Welke medicatie zou hij moeten nemen?
Ik hoop mee dat je kleintje er ook gewoon uitgroeit. Die kans blijft redelijk groot dacht ik!!
In welk ziekenhuis ben je bevallen?
Groetjes
Caroline - Nico
BerichtGeplaatst: 21-04-2017 15:01 Reageer met quote

Dag mama van Elise,

Bedankt voor je reactie. Het doet deugd om zoiets te lezen en hopelijk mogen we met verloop van tijd ook tot hetzelfde resultaat als bij jullie dochtertje komen.
Ik ben bevallen in het ziekenhuis van Zottegem maar onze Thiebe wordt wel opgevolgd door een kindercardioloog in het UZ in Gent. Ik heb er gewoon soms een dubbel gevoel bij omdat hij niet voortdurend in die tachycardie zit, als hij erin schoot ging hij er na een halve minuut ofzo al terug uit. Ze hadden ons altijd gezegd als hij er zelf terug uit komt dat het geen probleem is en nu raden ze toch aan om te starten.Crying or Very sad Dinsdag moeten we terug gaan, hopelijk krijgen we dan ook meer antwoorden op onze vragen.
De medicatie die hij nu neemt is Sotalol. Toen hij nog in mijn buik zat, had hij ook voortdurend een hele hoge hartslag tot als de medicatie aansloeg.
Het huren van de monitor is ook wel niet goedkoop maar anderzijds zijn we wel blij dat we hem hebben en kunnen opvolgen. Dan heb ik het er wel voor over om dit te betalen.
Ze hebben ons ook altijd gezegd dat de kans heel groot is dat hij er vanzelf zal uitgroeien. We blijven duimen!Wink

Groetjes
Mama van Elise
BerichtGeplaatst: 25-04-2017 8:54 Reageer met quote

Dag Caroline
Wordt Thiebe opgevolgd door dr. Decaluwé? Hij zit alleszins ook in het UZ in Gent. Elise moest een combinatie nemen van Sotalol en propafenon. Maar zelfs dat had slechts een erg beperkt resultaat. Net voordat we gingen moeten overschakelen op nog zwaardere medicatie, is ze op haar eigen sinusritme gegaan.
Het zal wachten zijn voor jullie tot zijn eigen sinusritme voldoende sterk is zodat het niet meer overruled wordt door het foute ritme...
Hoe was de afspraak?
Groetjes
Sophie
Caroline - Nico
BerichtGeplaatst: 10-05-2017 10:11 Reageer met quote

Dag Sophie,

Thiebe wordt opgevolgd door dr. De Wilde. De afspraak verliep goed, nogmaals een echo en ekg gedaan, alles zag er goed uit. Hij zou de medicatie nu als ondersteuning moeten gebruiken tot een maand of 10 en daarna afbouwen en kijken hoe hij reageert. Hopelijk heeft hij het daarna niet meer nodig. Maar de ongerustheid raak je waarschijnlijk nooit volledig kwijt?
Alvast bedankt voor je berichtje en medeleven.

Groetjes
Caroline
lening
BerichtGeplaatst: 16-05-2017 17:34 Reageer met quote

WILT U € 2500 tot € 12.500.000 AAN GELD LENEN,
leningcredit700@gmail.com

Helpt uw bank u aan een goed en betaalbaar krediet als alles tegen zit? Wij wel. EEN BKR is bij ons geen bezwaar en elke lening is binnen 24 uur beschikbaar. Lndien u interesse hebt.Contact met ons op voor meer informatie. E-mail :leningcredit700@gmail.com
lening
BerichtGeplaatst: 16-05-2017 17:35 Reageer met quote

WILT U € 2500 tot € 12.500.000 AAN GELD LENEN,
leningcredit700@gmail.com

Helpt uw bank u aan een goed en betaalbaar krediet als alles tegen zit? Wij wel. EEN BKR is bij ons geen bezwaar en elke lening is binnen 24 uur beschikbaar. Lndien u interesse hebt.Contact met ons op voor meer informatie. E-mail :leningcredit700@gmail.com
marialapet
BerichtGeplaatst: 03-07-2017 13:37 Reageer met quote

Hoge kwaliteit Nembutal beschikbaar voor verkoop.


Beste van Nembutal (Pentobarbital Sodium), mis geen speciale aanbiedingen, bestelling
Nembutal (Pentobarbital Sodium) online en krijg kortingen en geweldig
prijzen! Veilig online kopen Nembutal (Pentobarbital Sodium).

Neem contact met ons op voor meer informatie en info op ......... serenasandra10@gmail.com

Ons kwaliteitsproduct is het beste dat u kunt vinden en we verkopen in kleine / grote hoeveelheden met gegarandeerde discrete levering. Al onze producten zijn leverbaar in pure kristal en poedervorm en zijn van de hoogste zuiverheid beschikbaar. Wij leveren andere producten op aanvraag. Van de klant en we verkopen tegen matige prijzen

Voordelen: Pentobarbitalnatrium (nembutale) is een voorgeschreven medicatie die soms gebruikt wordt voor de korte behandeling van slapeloosheid. Het kan ook worden gebruikt als pre-anesthetic, of voor de noodbehandeling van aanvallen. Nembutal is een barbituraat dat verslavend kan worden met langdurig of zwaar gebruik.

Neem contact met ons op voor meer informatie en info op ......... serenasandra10@gmail.com


Contacteer mij via email voor meer informatie en info op (serenasandra10@gmail.com)
Index > Hart- en vaatziekten > Supraventriculaire tachycardie (SVT) bij pasgeboren baby.
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring