Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > niet kunnen poepen
Auteur Onderwerp: niet kunnen poepen
Ladypiano
BerichtGeplaatst: 02-09-2009 14:00 Reageer met quote

Hahahahaha, met 12 zakje Movicolon spuit de poep tegen het plafond........humor.............
Tienepien
BerichtGeplaatst: 02-09-2009 14:03 Reageer met quote

WAS HET MAAR WAAR, ER GEBEURD WEINIG TOT NIETS
Wain
BerichtGeplaatst: 08-09-2009 18:53 Reageer met quote

Idd movicolon heeft niet op iedereen goed effect, soms kan je ook magnesiumtabletten slikken of Lactulosestroop nemen. het ene werkt beter bij iemand als bij de ander.

Alhoewel lactulose niks is vind ik zelf want dat neemt dus heel je darmfunctie over waardoor je darmen lui worden en dan kun je er helemaal niet meer zonder.
maar magnesiumtabletten worden ook vaak gebruikt. (werk in de zorg met ouderen waar obstipatie vaak voorkomt) Ook kun je als dit echt niet werk een bisacodyl zetpil proberen. Is stuk minder extreem als een klysma (zeker een hoogopgaande) en vaak zeer goed effect.
Tienepien
BerichtGeplaatst: 09-09-2009 11:00 Reageer met quote

Bedankt voor je reactie, ze moet nu lijnzaad gebruiken maar we gaan je tip onthouden.
bodyl
BerichtGeplaatst: 29-09-2009 17:54 Reageer met quote

Oke had al ergens anders een berichtje geplaatst over niet kunnen afgaan maat zie dat er hier meer over gepraat wordt dus doe ik het hier ook nog maar even neerzetten.

Ik heb aandrang maar er komt maar niets moet steeds persen is gewoonweg niet tegen te houden, en dit doet daarna zo een pijn. Soms komt er een beetje uit en dat is dan min of meer plakpoep maar deze is niet hard. Ik drink 2 liter water per dag 4 koppen thee en neem movicol en zemelen. En drink elke ochtend actimel maar zoals ik lees moet ik activa drinken.

Al bij de arts geweest en deze zegt dan niet movicol nemen deze zorgt alleen maar dat je meer last gaat krijgen en kreeg ik dus klysma mee. Na een half uur lukten het wel maar goed dat is maar een noodoplossing want na 2 weken begon weer de ellende. Doe nu mee met een preventiefonderzoek ze kunnen daar mee zien of je poliepen hebt in je darmen dit zijn voor tekene van darmkanker. Ik dacht beter even dit te doen vind het toch vervelend als je niet kan afgaan en het is niet eens dikke ontlasting.

Heeft iemand nog meer raad wat ik zou kunnen doen?

Ja, ik heb ook zware medicijnen en sindsdien is het met de ontlasting moeilijker gegaan
marie1902
BerichtGeplaatst: 29-09-2009 20:18 Reageer met quote

Beste Bodyl,

Ik zou eens laten kijken naar de ligging van je darm. Ikzelf heb jarenlang rondgelopen met een endeldarmverzakking en ben het bos ingestuurd met de mededeling dat ik een spastische darm had en dat ik daar maar mee moest leren leven. Gek genoeg was mijn ontlasting ook niet hard (een gewone substantie).
Uiteindelijk kon ik alleen nog maar naar de WC als ik half ging liggen en tegendruk gaf met mijn hand. Toen is men eindelijk verder gaan kijken. Je darm hoeft niet gezakt te zijn, hij kan ook in een knik liggen, of in zichzelf stulpen (darminvaginatie) waardoor de ontlasting er niet goed uitkan. Met een defaecogram kunnen ze de ligging van je endeldarm bestuderen terwijl je aan het ontlasten bent. Een misschien wel genant onderzoek, maar je weet wel gelijk of je "mechanisch" in orde bent (dit sluit een heleboel andere zaken uit). Vraag een verwijzing aan de dokter naar een colorectaal chirurg en vraag aan die chirurg of hij geen defaecogram kan laten maken.
Succes ermee!!!

Marie1902
Tienepien
BerichtGeplaatst: 30-09-2009 10:52 Reageer met quote

Mijn dochter krijgt nu een traject onderzoek.
Ze moet 7 dagen capsules slikken met markers.
Op de zevende dag worden er rontgen foto's gemaakt en kunnen ze de markers zien.
marie1902
BerichtGeplaatst: 03-12-2009 1:16 Reageer met quote

Beste Janientje Smile ,

Ik lees je berichtje van juli nu pas echt GOED. Zo zie ik dat ik je nooit echt heb bedankt voor je medeleven - ook ik hoop dat ze me kunnen helpen in de nabije toekomst !! Ik lees ook nú pas dat je dochter pas 5 is. Gelukkig is ze van de Movicolon af. Niet te geloven, zo jong en dan al van dit soort basale klachten. Maar 't gaat nu goed begrijp ik? Gelukkig !!!

Tienepien Smile ,

Hoe is het afgelopen met het markeronderzoek? Is er nog wat uitgekomen, of zijn jullie nog even wijs?

En Bodyl Smile ,

Ook naar jouw recente ervaringen ben ik héééél erg benieuwd. Gaat het weer een beetje met je stoelgang of is het nog steeds een hopeloze zaak? En hoe is het preventieonderzoek verlopen?

Ik hoop gauw meer van jullie te horen.
Groetjes,
Marie Smile
manonie10
BerichtGeplaatst: 23-02-2010 15:01 Reageer met quote

Hallo,
ik ben een meisje van 15 en ik was op het internet een beetje aan het rondkijken en toen vond ik dit en las ik dit onderwerp. Ik vroeg me af of iemand mij misschien kan helpen, want ik kan namelijk al bijna 4 dagen niet naar de wc om te poepen en dat vind ik erg vervelend. Eigenlijk heb ik er al mijn hele leven last van maar nog niet dat ik me kan herinneren zo lang. Mijn poep is eigenlijk altijd hard en stevig maar normaal gaat het wel, iedere 2 dagen soms 3, maar dan merk ik het verder ook pas, en nu wil ik al 2 dagen gaan maar het lukt niet. Gisteren een klein beetje maar ik voel dat er nog wat zit zeg maar en mijn moeder weet het ook al want vandaag had ik buikpijn toen ik wakker werd en ben nu ook niet naar school want dat zou wat lastig zijn om de hele tijd naar de wc te moeten gaan. Nu vroeg ik me af of jullie weten als je naar de dokter gaat of je dan echt gaan kijken of ofdat ze alleen maar dingen gaan vragen enzo, want ik schaam me er eigenlijk een beetje voor.

Groetjes
baartmezorgen
BerichtGeplaatst: 23-02-2010 23:13 Reageer met quote

Hi Manonie,
De huisarts zal alleen inwendig onderzoek doen als hij daar aanleiding in ziet als je de klachten vertelt. Is dus verschillend.
Ikzelf, had zelfde soort symptomen als jij hebt en ben laatst bij een dietiste geweest. Ik bleek veel te weinig vezels te eten en de dag te beginnen met een te licht ontbijt.
Ik ontbijt nu standaard met een eetlepel gebroken lijnzaad door mijn all bran flakes en yoghurt (dit kan natuurlijk ook door je cruseli/melk etc.). Zolang ik de lijnzaad toepas bij elk ontbijt ga ik elke dag naar de wc... wat een opluchting!
Misschien is het ook wat voor jou om uit te proberen alvorens dat je naar de huisarts gaat... Het is gewoon te koop in de supermarkt, bij zonnatura produkten Wink
manonie10
BerichtGeplaatst: 24-02-2010 18:36 Reageer met quote

Hallo!
Ik was vandaag bij de dokter geweest en die heeft me 2 klysma's gegeven.. Ik heb de eerste al gebruikt maar er gebeurt tot nu toe niks, ben benieuwd.. Maar heel erg bedankt voor de tip over dat lijnzaad! Ik zal het eens gaan bekijken.
Groetjes Manonie
marjan27
BerichtGeplaatst: 24-02-2010 23:12 Reageer met quote

Geweekte pruimen helpen ook prim om naar de wc te kunnen.
manonie10
BerichtGeplaatst: 25-02-2010 23:30 Reageer met quote

's avonds een activia toetje gegeten, werkte voor mij heel goed! ben heel opgelucht dat het weer goed met me gaat nu, dat wilde ik jullie even laten weten! BEBANKT!
Groetjes Manonie
Vlekje
BerichtGeplaatst: 28-02-2010 14:32 Reageer met quote

Problemen met de ontlasting? 's Morgens bij het ontbijt een glas jus d'orange, b.v. van Coolbest met vruchtvlees. Moet je wel even mee doorzetten, werkt niet gelijk na een dag.
kellykel3
BerichtGeplaatst: 22-02-2011 21:54 Reageer met quote

ik heb al 4 jaar last van me darmen.
ik heb toen denk iets van anderhalf jaar bij de kinderachts gelopen en daar niks kennen vinden.
ik heb nu in november inwendig onderzoek gehad
en weer niks kennen vinden ik ben door gestuurd naar
volwassen dokter daar ben ik 2 weken voor het eerst geweest en kreeg andere medicijen( had eerst movicolon maar daar zatten bij werkingen bij ofzo maar die gebruikte ik al 4 jaar en dat ging altijd best wel goed tot een week ik ongesteld moes worden dan ging het weer mis) maar nu had ik dus iets anders met vezels ofzoo maar nu kan ik dus al een week niet naar de wc en heb veel buikpijn en durf bijna niet te eten nu ben ik maar weer terug gegaan naar movicolon anders hou ik het gewoon niet vol maar het slaat nog steeds niet aan..en ik kan niet eens meer sporten zo veel pijn in me buik heb ik..:S
brittie1992
BerichtGeplaatst: 06-05-2011 15:41 Reageer met quote

hallo..

ik heb vanaf afgelopen maandag tot woensdag niet kunnen poepen.. woensdag is er ineens alles uitgekomen. ik dacht ook meteen dat het over was.
maar na vandaag denk ik er weer heel anders over..
ik kan vandaag weer niet poepen.. ik moet wel maar als het uit mijn anus wil komen dan doet dat erg pijn dus word mijn anus uit zich zelf kleiner en komt het er alsnog niet uit..

afgelopen dinsdag kon ik ook niet staan. het beste voor mij was liggen want dan stond er niet veel druk op.

wie kan er mij helpen en weet wat ik moet doen. ??

groetjess..
61puppy
BerichtGeplaatst: 21-05-2011 19:41 Reageer met quote

Ook ik ken het probleem van niet kunnen poepen. Vreselijk
is dat. Ik heb in de natuurwinkel een thee ontdekt van Jacob Hooy, voor natuurlijke stoelgang.
Begin met 1 kopje thee 's avonds. Het smaakt niet echt lekker.
Maar bij mij werkt het perfect.
probly
BerichtGeplaatst: 08-06-2011 19:43 Reageer met quote

ik heb echt luie darmen, ik ga één keer per week naar de wc.
ik heb daar geen last van en geen dikke buik of opgeblazen gevoel.MAAR als ik diarree heb ben ik dood ziek.Ik zit op het toilet nat van het zweet en moet braken.Heb enorme krampen en kan niet werken ik ben dan net een vod.Heeft iemand deze verschijnselen?
61puppy
BerichtGeplaatst: 08-06-2011 21:03 Reageer met quote

Hoi probly,

Jouw verhaal klinkt ook niet echt gezond.
Zowel het maar 1 maal per week kunnen poepen maar
ook wat je schrijft over het moment dat je wel kunt en wat er dan aan klachten bij komen.
Ik weet niet of je daarbij van "luie" darmen kunt spreken.
Heb je middels je huisarts er wel eens iets aan ge-daan in de vorm van medicatie, of die zakjes legenda?

Of die thee waar ik eerder over schreef.
Als je echt alles hebt uitgebrobeerd dan is dit echt
niet gezond.
Bekijk je eetpatroon eens goed. Zorg je voor veel vezels eventueel aangevuld met zemel tabletten.

Ik moet echt elke dag kunnen poepen anders krijg ik dezelfde situaties waarover jij schrijft. En dat ervaar ik als een ware ramp dan.
Bij mij komt het door medicatie die ik moet gebruiken. Het was een zware keus: of ziek zijn van het niet kunnen poepen of de keerzijde niet kunnen
genezen met daar opvolgend de dood, als ik dus stopte met de medicatie.

Sterkte voor mensen met dit lastige probleem!!
groet puppy
Jolanda10
BerichtGeplaatst: 23-06-2011 1:14 Reageer met quote

Echt shit,

Deze week begonnen met een buigriepje, 10 duizend keer naar de wc.

Inmiddels is dat redelijk over al zijn de buikkrampen enorm en ondanks dat ik inmiddels gewoon gegeten heb, lukt het poepen niet meer.
De aandrang is er op meerdere momenten wel. Maar ondanks persen, lig ik ongeveer dubbel van de buikkramp!

Heeft iemand tips?
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > niet kunnen poepen
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring