Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > rosacea
Auteur Onderwerp: rosacea
helmy
BerichtGeplaatst: 31-10-2012 0:32 Reageer met quote

Hallo alllemaal,

Afgelopen tijd gaat het slechter met mijn gezicht.
Opeens verchijnen er rode bultjes wordt de huid
nog gevoeliger en opgezwollen, ook mijn
tong is vuurrood.
Vanaf juni ben ik met allerlei vitaminen in de weer
en ik voel me iets sterker dat wel.
Sinds een aantal weken heb ik de vitamine d druppels
aangepast en slik nu ruim 3000 mcg?
IK kwam net op de volgende site terecht
www.rosacea-info.nl, en tot mijn verbazing
wordt daar geschreven dat vit d goed is voor het immuunstysteem, maar mogelijk symptomen van rosacea
doet toenemen.???
Zijn jullie daarvan op de hoogte?
Ik ben perplex.
roos8
BerichtGeplaatst: 31-10-2012 10:44 Reageer met quote

Hoi Helmy,
Ik slik al het hele jaar een vitamine D , dat in begin best een hoge dosis.
Nu neem ik iets minder van de vitamine D.
Maar laat het zeker niet staan over de winter.
Zelf heb ik niet het gevoel dat mijn rosacea erger wordt door vitamine D.
Mijn huid ziet er juist nu goed uit.
Ik ben nu wel met zink weer begonnen en ook vitamine A.
Neem geen hoge dosis van alles maar meer als onderhoudsdosis.
In de wintermaanden is vaak erger dan in de zomer bij mij.
Dus ik besteed er wel even weer aandacht aan.
Ook smeer ik nu weer meer creme op mijn huid.
Ik doe dit omdat mijn huid de laatste paar jaar in de winter erg droog is.
Mic
BerichtGeplaatst: 04-11-2012 18:01 Reageer met quote

Zouden jullie op basis van jullie ervaring kunnen vertellen hoe lang je metronidazol creme moet gebruiken voor het effect heeft bij rosacea?

Ik heb al een aantal maanden op mijn wangen en voorhoofd rode bultjes en puistjes en een rode gloed eronder. Ik ben laatst naar de huisarts geweest en die gaf me metronidazol creme.

Ik heb het nu ruim een week gebruikt maar ik zie nog geen enkele verbetering. Het lijkt er meer op dat het allemaal nóg roder is.

Bedankt voor jullie antwoord.
helmy
BerichtGeplaatst: 04-11-2012 19:04 Reageer met quote

Hoi Mic,

Volgens mij wordt het in het begin veel roder
en ziet je huid er veel slechter uit, maar dat
schijnt een goed teken te zijn,dat is maar tijdelijk,
je moet even door de zure appel heen.

Succes.
Maaike T
BerichtGeplaatst: 05-11-2012 13:51 Reageer met quote

Bij mij knapte het ook niet op. Heb toen vd huisarts eerst een antibioticakuur gekregen. Tijdens en na de kuur metronidazol creme 2x per dag opsmeren.
Mijn advies: eerst weer terug naar de huisarts.
Rona
BerichtGeplaatst: 08-11-2012 22:15 Reageer met quote

Metronidazol creme werkt idd niet snel. Geduld hebben.

Ik gebruik nu nog steeds de isotretinoine en nu pas heb ik het gevoel dat het de goede kant opgaat.
Een pittige kuur, toch wel. Of ik het weer zou doen betwijfel ik. Eerst maar het resultaat afwachten en kijken hoe het na een x aantral weken na deze kuur gaat.
joehoeikbenhet
BerichtGeplaatst: 11-11-2012 0:51 Reageer met quote

Na 16 jaar Rosacea (ik ben nu 29) ben ik verlost van mijn vlekken, paspels, schilfers en jeuk‚?¶. En dat met dank aan de ZZ-creme en een gezonde levensstijl. De eerste 2 weken waren een hel, ik zag er niet uit, mijn gezicht was opgezwollen en pijnlijk, helemaal rood en overal schilfers. Maar zelf had ik bedacht dat het vast de dermodexbeestjes waren die dood gingen door de cr√®me en dus extra veel gif oid achterlieten en heb stug doorgesmeerd en er is werkelijk geen vlekje meer te bekennen. Alleen nog wat couperose en littekentjes van de jarenlange bulten in mijn gezicht, maar de rosacea is totaal verdwenen en daarmee is nu prima te leven.
Daarnaast heb ik een aantal dingen in mijn voeding gewijzigd en wat naar mijn idee ook ontzettend goed geholpen heeft is extra vierge kokosolie. Sinds ik dat ben gaan gebruiken voel ik me echt een ander mens; meer energie, ben enorm afgevallen zonder dat ik me extra ben gaan inspannen en mijn huid is zacht en soepel. (daarvoor bobbelig, schilferig en droog), spijsvertering is beter, slaap beter en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het lijkt wel of mijn hele interne systeem ontwaakt na jarenlange winterslaap en sinds een kleine maand heb ik het idee dat de littekentjes zelfs iets minder zijn. De ZZ crème heb ik slechts 1,5 maand gebruikt en alleen s nachts, dus dat is veel korter als voorgeschreven wordt en ook minder, maar het was weg en zo lekker ruikt het nu ook weer niet : )
Verder heb ik alle graanproducten die ik gebruikte vervangen door spelt (en eet ik sowieso de helft minder brood) ik ben vegetari√ęr en at redelijk wat soja; dit heb ik meer dan gehalveerd, ik gebruik nu keltisch zeezout en heb mijn teflonpannen de deur uit gedaan samen met een enorme berg onnatuurlijke bjoetieproducten en ik gebruik geen fluoridetandpasta meer.
Daarnaast was ik nu alleen met ecowaspoeder en maak ik schoon met azijn en andere biologische schoonmaakmiddelen en oja ik koop alleen nog biologische producten en maak mijn eigen sausjes zonder E-tjes‚?¶. Maar ik snaai ook rustig een hand vol niet zo biologische pepernoten weg en ik ben gek op frietjes met ook niet zo‚??n natuurlijk sausje, dus ik ben geen perfecte geitenwollen sok, maar meer dan 80 procent van het voedsel wat ik eet is natuurlijk (ook al voor de ZZ cr√®me, maar nu dus echt alles bio) Voor alle mensen die nu gaan stuiteren en dit heel erg duur en ingewikkeld vinden; ik ben minder geld kwijt aan boodschappen, ben sneller verzadigd en heb ontzettend veel ruimte in mijn keukenlaatjes en badkamerkast. Er hoeft geen cr√®me meer op mijn snoet en ecowasmiddelen zijn helemaal niet zo duur als ze lijken en je kunt ze ook prima zelf maken. Het is even een knop omzetten en wat meer nadenken bij het boodschappen doen, maar zelf heb ik dat er met dit resultaat absoluut voor over.
Dus ik kan niet precies met zekerheid zeggen wat de oplossing is geweest, maar voor mijn gevoel is het de ZZ cr√®me (alle beestjes dood) en de extra vierde kokosolie (beestjes komen niet meer terug, doordat alles intern nu beter werkt, hormoonhuishouding, spijsvertering enz), maar misschien is het wel de ecowaspoeder‚?¶.
Ik hoop dat het andere mensen ook zo helpt als het mij geholpen heeft en ik hoop voor mezelf dat het nu ook echt nooit meer terug komt. Het leven is fijn zo zonder een rood gelaat met paspels!
Ik lees in een aantal berichtjes op dit forum dat er mensen zijn met schildklierproblemen, google eens op kokos en schildklier en verbaas je. Mijn schoonzusje die thyrax slikt voor haar schildklier en vitamine b12 tekort heeft voelt zich fantastisch sinds ze het gebruikt en zelf vind ik het ook echt verbluffend hoe de kilo's er opeens vanaf vliegen, terwijl ik daarvoor kon sporten wat ik wilde, maar het totaal geen effect had... Dat kleine orgaan heeft meer invloed op je hormoon en energiehuishouding dan je denkt en daardoor ook weer effect op allerlei andere processen in je lichaam. Rosacea is naar mijn idee een gevolg van een veel groter probleem, namelijk dat er intern dingen niet juist worden afgebroken en organen niet naar behoren functioneren, alles is uit balans en daardoor worden bepaalde vitamine niet goed opgenomen en afvalstoffen niet verwijderd en dat zorgt voor tal van klachten, dat trekt misschien wel extra dermodex mijten aan, waardoor rosacea ontstaat???.. wie zal het zeggen? het lichaam is een complex systeem en net als systemen in de natuur snel verstoord. kijk maar wat extra co2 in de lucht voor gevolgen heeft voor al het leven op aarde. Wat zal dan het effect van nepsuikers, bestrijdingsmiddelen, lege voedingsmiddelen enz op ons lichaam zijn? Ik ben me een beetje aan het verdiepen in het menselijk lichaam, vitamine en voedingsmiddelen en ik vind het echt verbluffend hoe alles met elkaar in verband staat en samen werkt en hoe ieder intern systeem ook weer iets anders nodig heeft. Dit is wat mij geholpen heeft, maar misschien ligt het probleem voor een ander wel heel ergens anders. Ondanks dat denk ik dat back to basic beter is dan het lukraak toevoegen van vitamines met heel vaak ook weer allerlei hulpstoffen die je lichaam niet snapt en dat een medicijn uiteindelijk vaak geen medicijn is, maar meer een remedie tegen de klacht, terwijl de onderliggende oorzaak vaak niet wordt aangepakt of aangesterkt...
Ik hoop dat er mensen zijn die wat hebben aan deze info, ik heb altijd veel forums bezocht en vond het altijd fijn dat er zoveel mensen waren met dezelfde klachten als mij, maar ook vreselijk frusterend dat er zo weinig mensen waren met een oplossing zonder medicatie en antibiotica. Maar het kan dus wel....
helmy
BerichtGeplaatst: 11-11-2012 17:09 Reageer met quote

Joehoeikbenhet, mooi verhaal, fijn dat je op de goede weg bent. Ik heb ook positieve ervaring met kokosvet.
Vanwege mij droge huid gebruik ik kokosvet als gezichtscreme en reinigingslotion.
Sinds kort als tandpasta, en dat is ook heel fijn.
Je krijgt er een schone tong van en gladde tanden
en eenfrisse adem. Zo zijn er nog veel meer tips
om kokosvet te gebruiken.
Ik werd er nogal misselijk van en dat is de reden
waarom ik het niet meer inneem. Maar dat is misschien
wel een ontgiftingsreactie geweest.

Rosacea en trage schildklier tja dat denk ik nog steeds. Ik heb twee links gevonden die wijzen naar
rosacea en trage schildklier en een tekort aan maagzuur.
http:www.stopthethyroidmadness.com/2009/06/29/psoriasis-rosacea-and-hypothyrodism/

http://wrightnewsletter.com/2012/02/20/the-connection-between-stomach-acid-and-rosacea/
myown
BerichtGeplaatst: 12-11-2012 8:52 Reageer met quote

ik heb jaren lang rosasea gehad.
van alles geprobeerd maar niets hielp.

nu gebruik in al 2 jaar vichy creme van de apotheek.
na 1 week was alles weg
en ik heb het nooit meer terug gehad.
zeker het proberen waard!
joehoeikbenhet
BerichtGeplaatst: 12-11-2012 16:23 Reageer met quote

Hoi Helmy en andere forumbezoekers,
Er zijn ontzettend veel dingen dingen die misschien Rosacea zouden kunnen veroorzaken, de wetenschappers zijn er niet uit en als je het mij vraagt is het misschien ook voor iedereen weer anders, misschien zelfs in ieder klimaat weer anders, de 1 heeft er meer last van in de zomer, terwijl ik met mijn droge huid juist in de winter felrood was met overal paspels...
Feit blijft wel dat mensen met Rosacea aantoonbaar meer Dermodexbeestjes hebben en dus zou ik iedereen echt een product aanraden die deze mijt dood. Bij mij werkte de zz crème goed, maar je hebt ook nog tal van andere creme's op de markt.
Maargoed, waarom heb je meer van die mijt? je kunt het behandelen, maar daarmee doe je eigenlijk niks aan de oorzaak. (vergelijk met met een mug die de ene persoon lekkerder vind als de andere) Je kunt natuurlijk die crème blijven smeren, maar zo blij wordt je daar nou ook weer niet van; het stinkt behoorlijk en is zeker in het begin erg pijnlijk.
Er zijn ontzettend veel aanwijzingen, zoals Helmy al schreef, dat Rosacea en een tekort aan maagzuur vaak voorkomt. Sterker nog; meer dan de helft van de mensen die maagzuurremmers slikken hebben niet een teveel aan maagzuur, maar juist een tekort. De symptomen zijn hetzelfde, google maar eens. Bij een tekort aan maagzuur worden bepaalde vitamines niet goed opgenomen en dat zou dus kunnen verklaren waarom je bepaalde huidafwijkingen krijgt, je niet goed in je vel zit en ga zo maar even door... en misschien ook wel dat je huid zich niet goed kan verweren tegen de Dermodexbeestjes? Dat afval niet kan opruimen? Er sneller ontstekingen ontstaan? Bij een tekort aan vitamines, kunnen ook bepaalde organen slechter of helemaal niet meer gaan functioneren. Je Altvleesklier bv is een heel belangrijk orgaan in het hele spijsverteringproces en heeft veel invloed op je hormoonhuishouding en als die iets minder werkt heeft dat weer effect op je bijnieren, schildklier en ga zo maar even door. En andersom geldt hetzelfde; mist je schildklier bv jodium of worden je bijnieren uitgeput door ongezonde voeding, dan heeft dat weer effect op allerlei andere organen in je lichaam. Dit is wel een interessant artikel voor mensen die er meer over willen lezen http://kruiden.hetbewustepad.nl/index.php?pag_id=63 maar zo zijn er wel 1000den artikelen over deze materie te vinden of kijk gewoon eens een medisch studieboek in om te kijken hoe verschillende organen met elkaar verband houden.
De meeste doktoren kijken niet verder als de klacht, ze meten je bloedwaardes, maar zoiets zegt eigenlijk helemaal geen fluit. Mijn mannetje heeft bv een ernstig b12 tekort en ik geef hem iedere week een b12 injectie en als je zijn bloedwaardes meet, dan zitten die ver boven het gemiddelde. In zijn bloed zit dus genoeg B12. Echter neemt hij deze B12 ook op? Komt deze terecht bij de organen die het nodig hebben? Dat hoeft niet altijd zo te zijn, hij voelt heel duidelijk wanneer hij een spuitje nodig heeft en dan kan zijn waarde nog in orde zijn. Daarnaast is het nog van belang of de vitamine wel kan worden opgenomen. In het voorbeeld van mijn vriend kon hij B12 tabletten slikken wat hij wilde, maar dat had geen enkel effect. Ook het spuiten had in de begin periode geen resultaat. Pas toen we zijn overgestapt op een speciaal soort b12, waaraan een katalysator is toegevoegd die het lichaam helpt de b12 om te zetten, had dat effect.
Wat ik hiermee wil duidelijk maken is dat het lukraak toevoegen van vitamines iets is waar je mee moet oppassen en waarvan je je moet afvragen of het ook zinvol is. Vooral in goedkope vitamines zitten een hoop hulpstoffen, waar je met bv een bijnieruitputting je niet beter door gaat voelen; je lichaam moet al die vreemde stoffen verwerken en dat vraagt ontzettend veel van een verzwakt lichaam. Misschien wordt je rosacea alleen maar erger omdat je lichaam geen tijd heeft om zich bezig te houden met een minder belangrijk orgaan als je huid.
Bij mij heeft het, zoals ik al eerder schreef, ontzettend goed geholpen om zo veel mogelijk natuurlijk te gaan eten, geen parfum of giftige reinigingsmiddelen te gebruiken, minder brood en de speltvariant (makkelijker te verwerken voor je lichaam) en de extra vierge kokosolie. Ik merk dat er hierdoor intern ontzettend veel veranderd is, ik voel me uitgerust, rustiger, energieker en mijn huid wordt steeds mooier. En als klapper op de vuurpijl val ik ook nog eens vanzelf af.
Het is net alsof het knopje is omgezet en alles weer naar behoren functioneert en samenwerkt en er nu ook tijd is om te zorgen dat de afvalstoffen in mijn huidje worden verwerkt.
Maargoed, dit is wat bij mij heeft gewerkt, voor iemand anders kan het misschien wel niets uitmaken en misschien heb je inderdaad alleen een cremetje van vichy nodig zoals myown. Maar zeker als je al een hele lange tijd Rosacea hebt en daarnaast nog allerlei andere klachten zoals vermoeidheid, lusteloosheid, snel emotioneel, vet wat er niet afwil, vitaminetekorten enz, dan zou ik je aanraden om je eens te verdiepen in de verschillende organen en hormonen om te kijken waar het bij jou aan zou kunnen liggen en welke voedingsmiddelen je daar bij kunnen ondersteunen en welke je beter kunt laten staan. En niet na 2 weekjes opgeven, zoiets heeft minstens 3 maanden nodig om effect te hebben. Je gaat je vaak in het begin eerder slechter voelen dan beter, doordat er allerlei rotzooi je systeem uit wordt gewerkt.
En luister naar je gevoel. Helmy als jij heel sterk voelt dat er iets niet goed is met je schildklier, dan denk ik dat je je daar verder in moet verdiepen. Soja en gluten zijn iets waar je dan mee op moet passen en stap dan ook zeker over op keltisch zeezout ipv natrium, daar zitten de mineralen in waar je schildklier naar hunkert (niet verhitten)
Jij bent expert van je eigen lichaam en laat je niks wijsmaken door dokters die denken het beter te weten. Een bloedtest is niet heilig en je lichaam is zo complex dat er geen enkele wetenschapper is die compleet begrijpt hoe het werkt. De wetenschap is wat dat betreft heel beperkt en ze ontdekken elke dag wel weer iets nieuws, waardoor de informatie van gister weer totaal anders kan zijn dan die van vandaag. En zo goed houden de meeste artsen hun kennis nou ook weer niet bij, dus soms weet je zelf via internet meer dan een specialist.
kokosolie werd jarenlang ook gepresenteerd als slecht, maar inmiddels is wel duidelijk dat er niks gezonder is dan wat moeder natuur ons in zuivere vorm schenkt en dat de margarineprut met omega's en andere toevoegingen juist zorgen voor een hoger cholesterol en je gezondheid ernstig kan schaden.
Denk dus simpel, de mens is ge√ęvolueerd, maar ons lichaam doet er vele miljoenen jaren over om zich aan te passen en snapt heel vaak nog niet wat het aan moet met onnatuurlijke smaakversterkers, aroma's, kleurstoffen enz. die de laatste jaren in ons eten zijn gaan domineren. Hoe gezond kan geconcentreerd vruchtensap zijn? (eerst verhit, alle voedingsstoffen worden er dan uitgekookt, daarna verwerkt tot een droge pulp en dan, als het soms wel jarenlang opgeslagen heeft gelegen, aangelengd met water in de fabriek, wat aroma's erbij, jammie)
Of hoe gezond is een bloemkool die groot is geworden door kunstmest? Als het hele bodemleven van een plant doodgaat van het spul, hoe gezond kan het dan voor ons zijn? En laten we het dan al helemaal niet hebben over de bestrijdingsmiddelen die worden gebruikt of over luchtvervuiling en misschien wel straling...
Misschien toch niet zo gek dat er steeds meer mensen overlijden aan kanker, dat er steeds meer mensen zijn met obesitas, steeds meer mensen met vage vermoeidheidsklachten, huidproblemen, geestelijk niet goed in hun vel zitten....
Denk na over wat jou lichaam dagelijks moet verwerken aan afvalstoffen en wees er lief voor en zuinig op. Volg je gevoel en denk simpel. Je huid is in het systeem een ondergeschikt orgaan en daardoor een weerspiegeling van je gezondheid. Je lichaam geeft met Rosacea of welke andere huidaandoening ook aan dat er ergens iets niet oké is, dat kan iets simpels zijn maar wellicht ook wel een aanwijzing voor een veel groter probleem, met wellicht wel vergaande gevolgen in de toekomst. Nu is het je huid, maar wat is het volgende?
Ik hoop echt dat alle mensen met Rosacea en √ľberhaupt met wat voor klacht dan ook, achter de werkelijke oorzaak van hun aandoening komen en zich net zoals mij met wat simpele veranderingen zoveel beter gaan voelen en het leven zoveel beter wordt.
Rona
BerichtGeplaatst: 17-11-2012 18:09 Reageer met quote

Ik heb goji bessen gekocht.
Heeft iemand deze bessen al eens geprobeerd? Wat zijn de ervaringen?
elraniamerira
BerichtGeplaatst: 08-02-2013 11:24 Reageer met quote

Ik ben nu 19 jaar en loop er nu ook 3 jaar mee.
Het was ontstaan toen ik erg verband was in de zon in Itali√ę. Rode wangen, rode neus, papels en pustels soms.
Ik ben begonnen bij de dermatoloog voor een antibioticakuur en veel zalfjes en tabletten.
Allemaal niet geholpen, maar erger geworden.
Toen ben ik aan het laseren geweest.. heeft de roodheid erg verminderd maar nog steeds zichtbaar. En ik vind dat erg hinderlijk. Ik schaam me er zo erg voor. Altijd foundation op. Het idee dat je niet meer zonder foundation durft en je vriend niet eens onder ogen durft te komen zonder foundation is echt erg..
In de zomer heb ik er het meest last van, omdat dan al je vaten gaan openstaan. In de winter is het ook wel aardig rood.

Ik hoop dat er nog crèmes zijn die het nog iets meer onderdrukken zodat ik zonder foundation over straat durf.
Dus ik heb wat goede ervaringen gehoord hier over:
- LA cure
- ZZ-crème
- en vichy crème( welke? )

Waar haal je deze producten??

Alvast bedankt!
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 15-02-2013 21:40 Reageer met quote

Heeft iemand ervaring met L-lysine pillen? Dit moet goed voor je huid zijn en helpen bij rosacea. Ik heb deze huidaandoening al een jaar, met stress periodes krijg ik er extra last van. Momenteel heb ik zo'n stress periode en mijn rug en voorhoofd zitten weer onder de bultjes. Heeft iemand positieve ervaringen met L-lysine?
roos8
BerichtGeplaatst: 16-02-2013 9:26 Reageer met quote

Ja ik heb Lysine geslikt voor rosacea. Ik kan niet zeggen dat dit alléén heeft geholpen voor rosacea.
Heb n.l. meerdere supplementen geslikt speciaal voor mijn huidklachten.
Na meer dan een jaar verschillende supplementen te hebben geslikt is mijn huid wel veel beter nu.
Dat zelfs ik de winter , want mijn rosacea werd vaak in de winter erger .
De eerste winter nu dat het rustig blijft en dat ik weinig huidklachten heb.
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 16-02-2013 14:06 Reageer met quote

Dank je voor je snelle reactie! Welke supplementen gebruik je nog meer? Neem je die dagelijks in?
roos8
BerichtGeplaatst: 16-02-2013 20:24 Reageer met quote

Omdat er in de B-vitaminen veel vitaminen zitten die helpen bij huidklachten,
heb ik een hooggedoseerde vitamine B-complex geslikt. En vitamine D en B12 .

Ik neem omega 3 .
Ik heb ook zink en seleen geslikt . Daar zit ook vitamine A en E bij in. Allen goed voor de huid.
Wat hierboven staat slik ik nu nog ( zo af en toe)
In begin alle dagen .

Dan heb ik ook eens Glucosamine , Lysine, Niacinamide en Biotine geslikt.

Omdat huidklachten vaak iets met je darmen te maken heeft heb ik ook een tijd probiotica geslikt .
Dit wel een lange tijd.

Dan heb ik nu ook in deze tijd alle zuivel laten staan.

Maar dit alles wel over anderhalf jaar hoor !!

Ik kan dus niet precies zeggen waar het van komt dat mijn huid nu veel en veel beter is geworden.
Denk zelf wel dat het niet van één supplement komt maar door velen samen.
Ook heb ik me op vitaminen laten prikken en deze tekorten heb ik ook wel even een tijd geslikt.
Het zal echt alles samen zijn!!!!
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 17-02-2013 10:33 Reageer met quote

Super bedankt voor je antwoord! Ik ga ook wat extra vitamines slikken en L-Lysine. Ik hoop dat het helpt!
Ik drink veel soya producten ipv zuivel maar helaas maakt dat bij mij weinig verschil.
Goed om te horen dat je deze winter minder last hebt van je huid. Dank je voor de tips!
inez83
BerichtGeplaatst: 10-03-2013 13:24 Reageer met quote

Hey allemaal,

Ik ben 29 en heb al 11 jaar rosacea.
Eerst het proberen verhelpen met antibiotica (pillen en crème) maar sinds kort probeer ik het op de natuurlijk manier aan te pakken door alleen nog amandelole en tea tree olie te gebruiken.

Ik ben ook aan het experimenteren met aluin als deodorant, natuurlijke wasproducten, zelf shampoo maken...

Verder eet ik sinds een paar weken vegetarisch, vermijd melkproducten...

Ik merk dat het effect heeft op de rosacea.

Ik zou graag in contact komen met mensen die ervaringen, foto's en zo willen delen...
Liever op een persoonlijke manier, zoals via mail of Facebook.
Fora hebben ook hun nut om elkaar te helpen, maar ik zo zo een paar mensen die een beetje vertrouwelijker willen delen.

Zijn er kandidaten?
Brambino
BerichtGeplaatst: 17-03-2013 10:14 Reageer met quote

Hallo mensen ik heb een crème die goed werkt bij mij tegen rosacea.en dat is zinkzalf gemengd met een goede kokos olie extra Puur.Ik maak eerst de koko,s olie beetje warm b.v door deze in een bakje te zetten met heet water als de kokos olie vloeibaar is meng ik er de zinkzalf door zorg dat de verhouding goed is en dat je het goed kan smeren zonder dat je een te witte crème krijgt anders loop je rond met een wit gezichtje wel weer eens wat anders dan met een rood gezicht.ik zou zeggen probeer het eens neem wel zinkzalf zonder parfum en gebruik een pure koud geperste kokos olie .ik hoop dat jullie er wat aan hebben.sterkte een lot genoot.
Brambino
BerichtGeplaatst: 17-03-2013 10:19 Reageer met quote

laat het even weten als je geprobeerd het ik benbenieuwd.
Index > Huidaandoeningen > rosacea
Pagina 12 van 15  

Vorige  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring