Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > rosacea
Auteur Onderwerp: rosacea
2000
BerichtGeplaatst: 17-05-2008 19:41 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb waarschijnlijk rosacea. Min of meer bij toeval dat mijn huisarts daar mee kwam. Ik heb namelijk grotere 'bulten', zo'n halve tot 2 cm. aan de zijkant van mijn gezicht, achter mijn oor, en op mijn schouder. (het begon trouwens op mijn wangen, maar dat is al weggetrokken) ik dacht zelf zonne alllergie. En aangezien de zomer nog niet eens is begonnen, dacht ik, laat ik er toch maar eens mee naar de huisarts gaan.

Die zat zich voornamlijke te focussen op mijn wangen, die al jaren wat rood zijn (en couperose, en steeds meer zichtbare porien). Ik zag dat eigenlijk nooit echt als een probleem, dacht gewoon dat ik pech had, (en eens moest stoppen met roken!)

Maar goed, nu noemde hij dus rosacea. Ik heb nu een antibiotica zalf gekregen, en een middel tegen allergie (om een beetje op twee paarden te wedden)

Ik ging even wat opzoeken over rosacea, en schrok me eigenlijk best wel dood. Ik lees over verschillende fases, en die laatste fase zou ik graag eventjes willen vermijden. Ik vroeg me dan ook af, komt iedereen in die laatste fase? En wat kun je er aan doen, behalve leefregels en antibiotica.

En verder vraag ik me af, of die grotere plekken, op o.a. mijn schouder hier iets mee te maken kunnen hebben. Naar wat ik lees niet. Dus dat zou betekenen dat ik twee huid-dingen tegelijk zou hebben????
Of zou het toch een (zeldzaam?) verband kunnen hebben.

Ik geef het overigens een week, en als er dan geen verbetering is ga ik naar een dermatoloog. Neem geen risico's met mijn gezicht! Mijn huisarts vind dat zeker weten oke. Heb een tophuisarts, dus dat wordt geen probleem.

Ik hoop dat iemand ervaringen kan vertellen. En mogelijk antwoorden op mijn vragen!

p.s. ik heb overigens 'nooit' puistjes. Nooit gehad ook.
2000
BerichtGeplaatst: 23-05-2008 0:08 Reageer met quote

Ik ben er inmiddels achter (volgens mij) dat niet iedereen die laatste fase bereikt. Het komt zo vaak voor...dat kan gewoon niet..denk ik.

En die bulten, heb ik ook eindelijk gespot, dat lijkt heeeeeel erg op galbulten (netelroos) Maar het jeukt niet (en doet geen pijn)!! Wat weer helemaal niet past bij netelroos.

Morgen ben ik een week verder, dus dan wil ik weer gaan bellen. Want ik wl nu toch wel zeker weten wat dit allemaal is.

Maar misschien dat iemand ondertussen er wat nuttigs over kan zeggen??????? Iemand ervaring met gabulten zonder jeuk bijv?
roos8
BerichtGeplaatst: 22-02-2009 1:02 Reageer met quote

Ik heb al jaren en jaren rosacea . Lange tijd niet geweten wat het was. Veel uitgeprobeerd , creme , vitaminepillen, zonnebank , bepaalde voeding laten staan enz enz .
Ben nu via een histamine beperkt dieet er achter gekomen dat ik allergisch ben voor pinda's , brie , en scherpe kruiden en vooral E 621.
En in mindere mate ook voor mango's.
Nu ik dit al een tijd heb laten staan ,ziet mijn huid er mooi uit!!!
Dus rosacea zou best iets met voeding te maken kunnen hebben.....
Het is het uit proberen wel waard!!!!!
zowie
BerichtGeplaatst: 12-03-2009 15:21 Reageer met quote

Roos8: Dus rosacea zou best iets met voeding te maken kunnen hebben.....
Het is het uit proberen wel waard!!!!!

Het zou heel goed kunnen wat Roos8 heeft geschreven waar is. Mag ik vragen Roos8 hoe je op dat dieet gekomen bent? Via allergietest???
Ik heb ook al een aantal jaren rosacea en ben via de schoonheidsspecialiste bij de bio-resonantie terrecht gekomen. Hoewel ik daar ook mijn twijfels bij heb, kwamen er wel een aantal dingen uit die ik beter niet zou kunnen eten ook m.b.t. de huid. Daarnaast dacht zij aan mijd, dat ook een eventuele oorzaak kan zijn. Daar kan je alleen niet veel tegen doen. Confused
Zelf zit ik nog te denken aan de hormoonhuishouding, die volgens mij wel degelijk invloed heeft.
Maar ik vind het moeilijk, want eerlijk gezegt weet ik niet zo goed wat nou echt helpt.. Iemand een goede tip????
ZOnnenbank droogt wel uit, maar een andere keer wordt het juist weer erger op....
roos8
BerichtGeplaatst: 13-03-2009 12:54 Reageer met quote

Hallo Zowie

Ik heb een paar site's van een dermatoloog gekregen en heb ze allemaal goed door gelezen . Zo kwam ik bij het verhaal van histamine ( biogene aminen). Van histamine zou je dus huidklachten kunnen krijgen .

Ben verder gaan zoeken en kwam op een site waar veel informatie stond over histamine en rosacea en verder nog chronische ziekten.
Ik heb altijd best wel erge ontstekingen in mijn gezicht gehad en dacht , kan het toch altijd proberen??
't Wordt er vast niet minder van. Ik doe dit nu samen met een dietiste .

Met dit dieet kun je uitzoeken of je een voedselallergie of intolerantie hebt . Zoek maar eens op internet je vind vast wel iets dan wordt het je wel duidelijker.

Het is dus ook wel zo dat rosacea met hormonen en stress wat te maken heeft .
Ik doe dit dieet nu een maand of 9 . Heb eerst alles laten staan waar histamine in zit en dat is niet niks hoor!!!! (Vond het ook moeilijk in begin ) Na 6 weken was mijn huid al veel mooier en toen wist ik zeker , hier ga ik mee door.
Dan mag je alles weer toe voegen één voor één en kijken of je daar klachten van krijgt . En ja 4 x pinda's geprobeerd en 4 x beste rode bulten er bij ( die wel een paar maand bleven zitten). Brie gegeten , hele grote ontsteking deze was wel vrij snel weer weg . Zo zijn er nog een paar dingen waar ik last van kreeg en nu laat ik dat allemaal staan en mijn huid is nu al heel mooi. Ik heb nog lang niet alles van de lijst weer toegevoegd dus er kan best nog wel iets komen waar ik niet tegen kan. Maar ik ben allang blij dat ik het weet. Bij mij komt het dus WEL van een voedselallergie/intolerantie.

Ook komt het weer als ik te veel histamine op één dag neem , dus waar ik wel tegen kan maar met veel meer voeding waar histamine in zit dan op die dag krijg ik toch weer paar vlekken!!!
Je moet leren omgaan met dit dieet en ik ben heeeel erg blij dat ik nu weet waar ik mijn huidklachten altijd van kreeg.
Maar niet iedereen met rosacea krijgt het van voeding !!!!!

Gewoon uitproberen als je het wilt weten . Paar weken histamine laten staan en dan moet het wel beter zijn geworden . (en natuurlijk zijn dan nog niet alle plekken en bulten weg ).

Groeten Roos
roos8
BerichtGeplaatst: 13-03-2009 14:43 Reageer met quote

Zowie ,
Ik heb wel een voedsel allergietest gehad en daar kwam niks uit !
Je kunt je dus op histamine niet laten prikken ...........

Gr Roos
zowie
BerichtGeplaatst: 19-03-2009 19:17 Reageer met quote

Roos8,
Fijn zeg dat je huid er aanzienlijk van opknapt!
Het is zeker een goede tip om te gaan uitproberen en ik ga er meer over lezen!
Zou je misschien nog de sites van de dermatoloog kunnen doorgeven.. indien ze echt bruikbaar zijn Smile
roos8
BerichtGeplaatst: 19-03-2009 21:44 Reageer met quote

Zowie,

Ik heb al vaker op dit forum site's vermeld , maar het wordt verwijderd.

***

    Moderator opmerking:
    Als linken niet mag, dan mag verwijzen ook niet.

    Linken zijn wel toegestaan mits het geen (verdekte) reclame is of een link naar een ander forum.
    Forum regels
roos8
BerichtGeplaatst: 20-03-2009 9:42 Reageer met quote

Hallo Zowie ,

Ik heb zelf heel veel aan die site's gehad en ik had je ze graag willen geven .

Misschien heb je genoeg aan mijn verhaal van 13 maart. En kun je zelf verder gaan zoeken op internet.

Groetjes
Marnie
BerichtGeplaatst: 28-05-2009 11:16 Reageer met quote

Tjee, ik ben blij dat ik weer eens wat lees over rosacea. Fijn dat andere mensen hun ervaringen delen.
Ik heb vermoedelijk rosacea gekregen na de zomervakantie vorig jaar, in het begin weet je niet wat er aan de hand is, je huid wordt steeds verschrikkelijker, puistjes, roodheid, vlekken, op de wangen kin neus en vooral in de hals bij mij.
Ik ben 44 jaar en heb een lichte huid. In eerste instantie wou ik niet aan medicatie beginnen, eerst een IPL (lichtflits) behandeling geprobeerd, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Ik kreeg het advies in de schoonheidskliniek om dit te doen en het zou 50 tot 80 procent de huid verbeteren. Nou nee, er gebeurde niets...ja mijn portemonnee werd wat minder vol Crying or Very sad Maar niet getreurd, ik heb weer wat geprobeerd, dan toch maar eens naar de huisarts...ik hou niet van medicatie en probeerde zolang mogelijk uit te stellen, want wat ik over rosacea had gelezen, nee daar wordt je ook niet vrolijk van...Nu heb ik inmiddels 2 maanden zalven met rozex erop zitten, de huid is iets egaler geworden, maar de puistjes blijven, de roodheid is iets minder, maar nog steeds aanwezig...ook dat heeft dus niet voldoende gebaat. Nu de volgende stap, tabletten, een kuur van 2 maanden met minocycline. Ik merk wel dat door hitte (Op het werk is het erg warm) de rosacea verergerd en door rode wijn Sad (helaas, want dat is toch wel een heel lekker drankje) Heeft iemand nog tips, info, laat me wat weten, ik ben benieuwd. Bedankt, groetjes
roos8
BerichtGeplaatst: 28-05-2009 13:55 Reageer met quote

Hallo Marnie,

Zo als je misschien wel hebt gelezen , ben ik nu aan het zoeken in voeding . Ik heb door de jaren ook al van alles geprobeerd. Net als jij ......niet veel helpt en ja je portemonnee wordt wel minder vol !!
Ik denk dat rosacea nooit echt weg gaat . Ik heb het al meer dan 20 jaar. Sommige jaren is het vrij goed en soms is het weer verschrikkelijk en dan maar weer een kuur.
Zo;n kuur helpt altijd wel , maar ja als je het weer een tijdje niet slikt , komt het zo weer terug.
Toch merk ik nu wel dat het beter is geworden nu ik bepaalde voeding laat staan.
Heb het toch soms nog wel weer een beetje . Want alles laten staan waar histamine in zit is heel moelijk.......zit in zoveel!!

Maar rode wijn staat bij mij wel heel hoog op het lijstje wat ik niet moet nemen. Ik drink het niet meer.
Ik heb gekozen voor dit dieet omdat ik ook niet steeds medicijnen wou slikken. Rozex heb ik ook heel vaak gehad .

Ja , rosacea is een chronische huidziekte en een vervelende huidziekte .

Ik heb dus wel veel ervaring met rosacea door de jaren heen en nee ik kan je niet eens goeie tips geven . Ik probeer ook steeds van alles en nog wat uit en na 1 jaar histamine beperkt dieet ben ik er achter dat ik wel allergisch voor iets ben , waar ik huidklachten van krijg. En mijn huidklachten zijn afgelopen jaar ook wel veel beter geworden. Maar of dit zo blijft........................afwachten!!

Groeten Roos
Marnie
BerichtGeplaatst: 28-05-2009 23:00 Reageer met quote

He Roos, fijn dat je even reageert Very Happy Ik ben op dit moment vooral ook zoekende wat ik nog meer kan doen, om die huidproblemen te verminderen.
Ook heb ik gezocht naar dat histamine dieet van je, nav jou reacties op dit forum. Tjee wat mag je veel niet. Knap indien het je lukt om dit dieet vol te houden! Ik heb dat er nu nog niet voor over om dat zo uit te proberen.
Ik wacht eerst eens af, af de kuur voldoende resultaat oplevert.
Hou me lekker op de hoogte, fijn dat er in ieder geval lotgenoten zijn waar je ff mee kunt babbelen.
gr Marnie
roos8
BerichtGeplaatst: 29-05-2009 9:27 Reageer met quote

Hallo Marnie, Dit is ook een moeilijk dieet hoor, om vol te houden!!! Ik laat nu wel steeds alles staan waar heel veel histamine in zit . En wat ik nu duidelijk zie , waar ik steeds maar weer klachten van krijg . Het helpt altijd wat .
Ik heb het altijd heel erg gehad , tot grote ontstekingen aan toe en dan wil je wel heel graag dit dieet uit gaan proberen.....
Met dit dieet kun je dus voeselallergieen / intolerantie's opsporen.
Heb dus wel een voedselallergie ......pinda's en brie/schimmelkazen. Juist van die brie kreeg ik de hele grote ontstekingen.
Maar je weet dit verhaaltje nu en mocht het door de jaren heen ook steeds erger met jouw worden , kun je er altijd weer over na gaan denken!
Ik heb zelf steeds het gevoel dat er nog iets is wat niet goed is want zo af en toe heb ik weer een paar plekken er zitten . Dus ik blijf door zoeken en heb een goeie dietiste die mij er bij helpt.
Als jij tips voor mij hebt , hoor ik het graag..........

Groeten Roos
beat
BerichtGeplaatst: 13-06-2009 23:20 Reageer met quote

hallo, ik heb ook rosacea gehad !!! vreselijk !!!! ik heb toen voor 2 weken antibiotica(pillen) gehad en sinds dien is het weg (afkloppen)..... xxx
roos8
BerichtGeplaatst: 14-06-2009 11:49 Reageer met quote

Hallo Beat,

Rosacea ben je maar zo niet kwijt hoor!!
Het komt en het gaat........
Ik heb wel eens een heel jaar geen klachten gehad.

groetjes
Marnie
BerichtGeplaatst: 09-07-2009 10:47 Reageer met quote

Hallo, effe een update. Ik ben nu aan de 6e week antibiotica (minocycline en rozex) bezig en mijn huid ziet er rustig uit Very Happy Geen verdikkingen van huid, geen puistvorming. Je ziet bij inspanning nog wel in licht vorm rode vlekjes, maar dat is niets bij wat ik had. Ik heb verder geen alcohol meer gebruikt, geen noten en geen franse kaassoorten, je moet toch wat laten om het kwijt te worden, nietwaar..Verder gebruik ik factor 50 in mijn gezicht bij zonnig weer en alles bij elkaar mag ik zeggen dat ik zeer tevreden ben met het resultaat nu.
Hopenlijk blijft dit ook zo, als de kuur voorbij is. maar ik verwacht dat het dan toch wel weer terug komt, ik zie wel wat het wordt...tot de volgende update.
Groetjes
roos8
BerichtGeplaatst: 21-08-2009 9:23 Reageer met quote

hallo Marnie, Ik heb ook even weer een kuur gehad ( minocycline en tretinoine zalf). Met de zalf ben ik al gestopt en met de kuur stop in deze week ook weer. Mijn huid is ook weer erg opgeknapt. Wordt je gewoon weer vrolijker van ha ha ha.
Ik begin me toch af te vragen of ik nu wel allergisch ben voor voeding of dat het gewoon is dat ik dan TE VEEL histamine op één dag binnen krijg.
Moeilijk hoor , dat uitzoeken met een histamine beperkt dieet.
Alles weer toe voegen dat durf ik ook niet want toch zag ik wel verbetering nadat ik even met dit dieet bezig was!!
Ik ga met de voeding toch door , blijf er wel op letten en een beetje neem ik wel , als ik zeker weet dat ik die dag niet veel histamine heb gehad.
Knap dat je ook al iets hebt laten staan , kijk gewoon naar voeding waar VEEL histamine in zit . Dan laat je al heel wat staan. Alles laten staan is haast niet te doen.
O en de histamine vrijmakers niet vergeten he!!! Die groep heb ik het meeste last van .
Misschien hoor ik het nog wel hoe het verder met jouw gaat!!
Groeten Roos
Marnie
BerichtGeplaatst: 28-08-2009 9:25 Reageer met quote

Hi Roos,
Goed dat je huid er weer beter uit ziet, je wordt er zeker vrolijker van, al die pukkels, is absoluut niet fijn.
Ik ben 4 weken geleden weer begonnen met zalf,(Rozex) ocharm maar 1 week gestopt, maar hiermee houd ik nu wel de pukkelvorming voldoende tegen. Ik ben net terug van 3 weken Spanje en had gedacht dat het hete weer veel problemen op zou leveren. Dit is niet gebeurd. Maar wel factor 50 in het gezicht gebruiken, zonder,geeft weer direct pukkelvorming.
Wijn is echt een boosdoener ben ik achter, 1 slokje en geeft direct uitslag. (witte wijn en sangria geprobeerd) Ik moet toch eens gaan kijken waar histamine in zit, wie weet helpt het wel, bij me.
Groetjes
roos8
BerichtGeplaatst: 28-08-2009 11:00 Reageer met quote

Marnie , Ik heb dat al eens opgezocht . Volgens mij zit in de witte wijnen het minst in italiaanse en portugese wijnen .
Ook canadese wijn zit niet zo heel veel in .
Het minste in italiaanse . (WITTE )
Groetjes.....
lacoubre
BerichtGeplaatst: 06-11-2009 23:50 Reageer met quote

hallo allemaal,
graag even een antwoord.
volgens mijn huisarts heb ik rosacea. bij mij jeukt het enorm!!!
klopt dat ook bij de rosacea?
vooral in de ochtend en in de avond worden de rode bultjes dikker en gaan jeuken.

groetjes
Index > Huidaandoeningen > rosacea
Pagina 1 van 15  

1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring