Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > bang voor honden
Auteur Onderwerp: bang voor honden
kuikentje
BerichtGeplaatst: 15-05-2008 13:13 Reageer met quote

Ik ben al mijn hele leven bang voor honden zonder dat daar echt een rede is. Als honden rustig zijn vind ik ze niet zo heel eng zolang ze maar niet te dicht bij komen maar als ze blaffen schiet ik in paniek en word ik echt heel bang. Ik heb al verschillende dingen geprobeert om er van af te komen maar tot nu toe heeft niets gewerkt.
Weet iemand wat hier aan te doen is? ik vind het echt heel erg vervelend vooral om dat mensen het niet begrijpen. Als je bang bent voor spinnen ofzo hebben de meeste mensen er wel begrip voor maar als je bang bent voor honden vinden ze je maar een aansteller. Ik wil gewoon alles kunnen doen zonder te denken zou ik daar honden tegen kunnen komen?
Ik zou ook graag horen of er meer mensen zijn met dit probleem want ik voel me er erg alleen in.
Kees501
BerichtGeplaatst: 22-05-2008 0:52 Reageer met quote

Je bent ook maar het product van je opvoeding, dus hele grote kans dat er toen je klein was iemand in je omgeving was die bang was/is voor honden en die heeft je dat op die manier bijgebracht.
Waar ben je bang voor ? Dat je gebeten wordt, of dat je er ziek van wordt ? Probeer je angst te benoemen.
Begin eerst eens met rustige honden als een Duitse herder of een labrador. Die maken weinig onverwachte bewegingen en dan kun je er makkelijker aan wennen.
abcde
BerichtGeplaatst: 22-05-2008 17:13 Reageer met quote

probeer et volgende :

1) spoor je disfuncionele gedachte, dat wil zeggen WAAROM ben je bang voor honden
bv. je bent bang dat ze gaan bijteb

2) ga na naar de percentages bv. hoeveel procent kans heb je dat een hond je bijt

3) zet om in de praktijk bv. ga eens op bezoek bij de buren die een hond hebben

OF ik was ook vroeger bang van honden, heb toen een hond gekocht (een Jack Russell) en sindsdoen is mijn schrik over
Nikkie80
BerichtGeplaatst: 29-05-2008 10:10 Reageer met quote

Ik ben ook bang voor honden hoor, maar mijn moeder was dat dus ook. Ze reageerde ook altijd paniekerig op honden en dan heb je kans dat je dat overneemt.
Nu heb ik een krantenwijk gehad waarbij ik wel eens achterna ben gezeten door een klein hondje wat in mijn kuiten wilde bijten Very Happy Elke keer als ik bij dat huis kwam hoorde ik m blaffen, hij had een bloedhekel aan een fiets ofzo. Want een enkele keer was hij op het erf en dan was hij erg agressief.
En er was een bepaald huis waarbij elke keer een rottweiler achter het hek stond te blaffen.
Doodsbang was ik!
En nu verstijf ik ook zodra er een grote hond op me af komt rennen om als ze tekeer gaan.
Mijn vriend en ik waren een keer op het strand en toen was er een ander stel met drie honden en die beesten renden steeds langs. Ik vond ze doodeng want ze zagen eruit als pittbulls en was bang dat ze me gingen aanvallen.
Ik heb er nog nooit therapie voor gevolgd en blijf het liefste uit de buurt bij grote honden.
Ik ben voor de meeste honden wel bang, vind het ook vervelend als ze tegen me op springen.
Mijn tante heeft een jack russel en daar ben ik niet echt bang voor maar hij moet niet in de buurt van mijn gezicht komen, dan verstijf ik helemaal.
En op straat ben ik zo bang dat ik dan aan de andere kant van mijn vriend ga lopen zodra er een hond losloopt.
Pfff erg lastig maar wat doe je eraan? Honden zijn soms ook onbetrouwbaar.
Hoop alleen niet dat mijn kindje dat ook meekrijgt.
biebel84
BerichtGeplaatst: 06-07-2008 21:26 Reageer met quote

kuikentje schreef:
Ik ben al mijn hele leven bang voor honden zonder dat daar echt een rede is. Als honden rustig zijn vind ik ze niet zo heel eng zolang ze maar niet te dicht bij komen maar als ze blaffen schiet ik in paniek en word ik echt heel bang. Ik heb al verschillende dingen geprobeert om er van af te komen maar tot nu toe heeft niets gewerkt.
Weet iemand wat hier aan te doen is? ik vind het echt heel erg vervelend vooral om dat mensen het niet begrijpen. Als je bang bent voor spinnen ofzo hebben de meeste mensen er wel begrip voor maar als je bang bent voor honden vinden ze je maar een aansteller. Ik wil gewoon alles kunnen doen zonder te denken zou ik daar honden tegen kunnen komen?
Ik zou ook graag horen of er meer mensen zijn met dit probleem want ik voel me er erg alleen in.
hallo ik had vroeger ook eeen hondenfobie,maar ik had plots een puppy'tje gekocht omdat ik wel grrog honden zie en ik ben ermee naar de hondensschool geweest en daar heb ik volledig men angsten overwonnen,alsje leert hoe honden in mekaar zitten helpt dat al enorm veel..als je kijkt naar een hond zen lichaamtaal weet je al op voorrand hoe het zal reageren,bv kwispelende staarten zijn zekers geen reden om bang te zijn

mvg
marenvita
BerichtGeplaatst: 16-07-2008 12:27 Reageer met quote

Ik ken (omdat ik zelf een geleidehond heb) veel mensen die bang waren voor honden, en die heel graag van die angst af wilden. Ik ben er destijds over na gaan denken en wilde die mensen graag helpen. Nou is mijn hond ├ęcht een lieverd (dat zeg ik niet alleen omdat het mijn hond is maar ook gewoon omdat ze helemaal die uitstraling schijnt te hebben)... de eerste stap was de gene die bang voor de hond was zelf te laten bepalen hoe dicht die bij de hond in de buurt wilde komen, en aangezien mijn hond een afgerichtte hond is komt de hond dan niet zomaar naar je toe. Langzaam aan kwamen de mensen dan steeds een stapje bij en onopgemerkt door de hond gaf ik als de mensen dat wilden ze langzamerhand even de riem in de hand zodat ze de hond van een afstandje vast hadden. Op een gegeven moment konden ze het aan dat de hond naast ze lag of voor ze en de volgende stap was de hond over de rug aaien.
Uiteindelijk waren er ├ęcht een aantal mensen die niet meer bang waren voor honden en die nu uitgebreid met mijn hond spelen (als deze niet aan het werk is)...

Misschien dus een tip voor mensen die bang zijn: vraag iemand je te helpen van je angst af te komen die een goed afgerichtte of zelfs voor hulp/geleidehond opgeleidde hond hebben!

Groetjes, Marleen
illuminate
BerichtGeplaatst: 16-02-2009 14:30 Reageer met quote

ik hoop dat dit onderwerp nog een beetje actief is. kuikentje wat heb je geprobeerd om van jouw hondenangst af te komen?
beatrix
BerichtGeplaatst: 25-02-2009 15:38 Reageer met quote

Smile Hoi Kuikentje,

Ik heb je verhaal gelezen. Ik herken heel veel. Ik ben ook heel bang voor honden. Vooral, wanneer het eng uitziende honden zijn, zoals pitbuls, enz.
Gisteren kwam ik er nog twee tegen. De ene liep vlak langs me, zat mij op een rotte manier te begluren. Kon geen kant op. Hij zat wel vast. Maar hij kon me dus wel wat aan doen. En voordat ik het weet, begin ik dus al te gillen. Heb mijzelf dat niet onder controlle.
Heel vervelend! Want mensen begrijpen dat gegil dan niet goed.
Zelf heb ik twee schatjes van kleine hondjes. Die zijn alles voor mij en die vertrouw ik ook volledig. Maar die zijn dus van mijzelf. Als pupje gekregen en door ons opgevoed. En daarvoor had ik twee wat grotere honden. En vroeger thuis heb ik ook altijd een hond gehad. Maar dat heeft niet geholpen, dat ik niet meer angst voor die enge honden zou hebben. Het is erger geworden, omdat mijn hondjes klein zijn en ze kunnen zo doodgebeten worden door die enge honden. Dat hoor je wel eens. Ik griezel ervan. En iedereen zegt van zijn eigen hond: hij doet niets. Ik ook. Maar bij somige mensen vertrouw ik dat niet zo. Bij andere mensen wel weer. Hoe kun je nu van die ongecontroleerde angst afkomen? Door bijvoorbeeld naar Ratelband te gaan? Ik weet het niet.
Wie zou mij een advies kunnen geven? En hoe is het nu verder met jouw angst, Kuikentje?
Ik hoop, dat je dit leest. Veel sterkte!
Beatrix.
Very Happy
illuminate
BerichtGeplaatst: 26-02-2009 12:35 Reageer met quote

beatrix,

Ik dacht dat 'zelf een hond hebben' een oplossing zou kunnen zijn voor hondenangst, maar als ik jouw verhaaltje zo lees, hoeft dat niet zo te zijn.
Tja, ik zat dus te denken aan het 'zelf hebben van een hond', gedragstherapie of meer over honden te lezen.
Ik heb zelf geen hond, en ik probeer ze ook altijd te vermijden. Maar, sinds een aantal dagen probeer ik dat dus niet te doen.
Ik liep vanochtend op een man af om te zeggen dat ik bang voor zijn hond was. Ik zie die (buur) man altijd zijn twee honden uitlaten. Ik probeer dus dmv 'exposure' over mijn hondenangst heen te komen. Ik wil proberen om honden niet meer te vermijden. Ik doe dit sinds een aantal dagen, en ik heb twee keer een hond niet vermeden, en een keer wel. Tja, mijn angst wint het nog steeds.

O ja, ik heb een interessante link: http://www.anxietybc.com/resources/pdfs/hmspecific.pdf

Misschien hebben jullie hier iets aan. Ik heb me ooit eens laten hypnotiseren, maar dat maakte dus helemaal geen verschil.
Soms denk ik dat de angst gewoon in mij zit. Ik ben gewoon bang uitgevallen wb dieren. Ik baal er wel van. Ik vind honden leuke dieren, maar ik ben er wel bang voor.
anoniem88
BerichtGeplaatst: 26-02-2009 21:39 Reageer met quote

Hoi allemaal!
Wat fijn dat jullie deze vragen hier stellen, ik kom veel mensen tegen die bang zijn voor honden, maar ben meestal niet in de gelegenheid om ze er vanaf te helpen.
Met paarden was dat heel anders. Ik heb altijd op een manege gewerkt, daar begon het met de ouders die naar hun kinderen kwamen kijken, terwijl ze zelf eigenlijk hartstikke bang waren voor de paarden. Terwijl de lessen bezig waren nam ik de ouders mee naar de stallen om ze langzaam te laten wennen. Op die manier heb ik gelukkig veel mensen van hun angst af kunnen helpen. Ouders en kinderen blij, omdat ze nu samen kunnen genieten.

Maar hier ligt het probleem bij jullie natuurlijk niet, want paarden staan meestal achter een hekje, die kun je ontlopen, maar honden kom je overal tegen, wat het veel vervelender maakt.
Waar ik mee zou willen beginnen, koop geen hond voor je helemaal over je angst heen bent. Beatrix, in jouw geval is het goed afgelopen, waar ik heel blij mee ben. Helaas ken ik echter ook andere verhalen.. Het probleem zit hem namelijk vaak in de communicatie, mensen begrijpen honden verkeerd. Ook het grootste deel van de eigenaars begrijpt er maar weinig van, waardoor de honden in de gelegenheid worden gesteld om leider van hun roedel te worden. Maar net zoals bij mensen is niet iedere hond geschikt voor de leidersrol, dit zorgt er voor dat veel honden een te zware last mee moeten dragen. Bij veel honden die blaffen/ bijten of andere 'vervelende gewoontes' hebben, ligt het probleem bij de manier van omgaan met de hond.
Hoe dit jullie kan helpen? Probeer je in een hond in te leven, een dier dat onzeker is moet(!) zijn roedel beschermen tegen buitenstaanders meestal begint dit met hele fijne signalen, jij reageert daar angstig op (ook wanneer je het zelf niet doorhebt, want honden zijn heel gevoelig voor lichaamstaal. (laat staan als je gaat schreeuwen..)) Toch loop je door, want je bent bij vrienden op visite, of je moet de post in de brievenbus doen, of je wilt die winkel in, of of of. Daardoor reageert een hond nog heftiger en gaat bijvoorbeeld blaffen, waardoor jij nog angstiger wordt.

Het beste wat je kunt doen is een boek lezen, waardoor je niet iets beter begrijpt hoe een dier als een hond denkt. Dan denk ik niet aan boeken die omschrijven hoe je hem af moet richten, want daar hebben jullie niks aan. Een boek dat ik echt aan kan raden is 'de vrouw die naar honden luistert', van Jan Fennell. (of een van haar andere boeken)
Daarna gaat het erom om jezelf onder controle te houden, probeer dus met een bekenden die een hond heeft op een neutrale plaats af te spreken en negeer die hond eerst volkomen, zodat jullie beiden aan elkaars aanwezigheid kunnen wennen, zonder echt aandacht aan elkaar te schenken. (klets lekker wat met die persoon, probeer te ontspannen)
Doe dit net zolang en zo vaak als je nodig hebt, tot je jezelf onder controle hebt. Daarna ga je een keer naar die persoon thuis en doe je daar hetzelfde. Een hond zal in zijn eigen omgeving waarschijnlijk wat beschermender zijn, dus zal je aandacht op proberen te eisen, maar geef daar nog even niet aan toe. Wanneer je er zelf klaar voor bent ga je op een stoel zitten en roep je de hond bij je. Aai hem niet als hij zelf komt, hou de touwtjes in handen, dat zal je helpen om jezelf zekerder te voelen. Je kunt zover gaan als je zelf wilt. Vind je aaien genoeg, dan stop je hierna, het gaat er maar om dat je rustig blijft. Wil je ook kunnen spelen, of iets uit je hand geven, ga dan steeds een stapje verder..

Als jullie vragen hebben, stel ze dan gerust hoor!

Nikkie80; tegen jou zou ik graag willen zeggen dat het echt de moeite kan lonen om de moeite te nemen om van de angst af te komen. Kinderen zijn heel gevoelig en zoals je zelf ook hebt meegemaakt, ze zullen een angst als deze echt overnemen.

Nog een kleine waarschuwing voor iedereen hier, vergeet nooit dat er inderdaad veel honden zijn die gewoon niet te vertrouwen zijn. Uit onderzoek blijkt dat in ongeveer 8/9 van de 10 gevallen de hond de baas in huis is. Misschien verbaast het jullie wat ik nu ga zeggen, maar er zijn meer problemen met kleine honden dan met grote.

Daarnaast zijn bepaalde rassen gefokt om te vechten, helaas zijn er bepaalde mensen die op dit soort honden vallen, die vinden ze er stoer uitzien en houden wel van het sterke karakter. In veel gevallen gaat dit goed en zijn het goede eigenaars, helaas zijn er echter ook mensen die weinig gevoel voor honden hebben en ze alleen voor het uiterlijk vertoon kopen. Kijk hier dus altijd mee uit!
illuminate
BerichtGeplaatst: 27-02-2009 10:44 Reageer met quote

hoi anoniem88,

ik vind dat je gelijk hebt, en dat er ook baasjes zijn die hun hond niet de baas zijn, en/of hun hond niet goed hebben afgericht. ik voel me meer op mijn gemak bij een hond die goed gesocialiseerd is, want die heeft immers geen aandacht voor mij, dan bij een hond die begint te blaffen bij elke voorbijganger, omdat die hond zelf onzeker of bang is.
wat het zo moeilijk maakt om van mijn angst af te komen is (de gedachten) dat honden gevoelig zijn voor onze angst. zij reageren op mijn angst, en ik reageer angstig op hun reactie. ik moet zeggen dat ik mijn angst redelijk onder controle had, toen ik de (buur) man over mijn angst vertelde. de ene hond van hem liep me voorbij (die hond was niet aangelijnd), en de andere hond was gewoon vrolijk en blij (die was wel aangelijnd). ik durfde niet naar die hond te kijken, omdat ik bang was dat mijn lichaam hierop zou reageren.
misschien een beetje raar, maar ik kijk regelmatig naar een programma op de zender 'animal planet' waarin dieren worden gered door de dierenbescherming. ik kijk alleen maar naar dit programma om te kijken hoe deze mensen reageren op honden die in de problemen zitten. en, daar zitten angstige honden bij, woeste agressieve honden, honden die pijn hebben, etc. dit is een soort 'exposure'. en, ik hoop op deze manier de spanning in mijn lichaam kwijt te raken bij het zien van een hond.
'de vrouw die naar honden luistert', ik wil dit boek aanschaffen, want ik wil van mijn hondenangst af, en als dit boek me daarbij kan helpen.

o ja, is er iemand bekend met de instelling "IPZO"? of is er iemand bekend met de cursus http://www.martingaus.nl/academie/workshops/angstvoorhonden.html
anoniem88
BerichtGeplaatst: 27-02-2009 11:15 Reageer met quote

Hoi illuminate,

Ik kan me voorstellen dat zo'n programma je zou kunnen helpen, het is net wat je zegt, dat zijn echt dieren die in een benarde situatie zitten en dus echt boos/ bang etc. zijn. Wanneer je van jezelf weet hoe je daarop reageert en je jezelf dan onder controle kunt krijgen ben je al een heel eind op weg!

Dat wij zo moeilijk om kunnen gaan met de gevoeligheid voor dieren is inderdaad een probleem waar veel mensen tegenaan lopen. Je lichaam geeft zoveel meer signalen af dan die signalen die wij opmerken. Als je bang bent ruikt een hond dat zelfs. Dus ook wanneer je niet gaat gillen of rillen of wat dan ook, dan merkt hij het nog op..
In het boek dat ik eerder noemde geeft de schrijfster ook duidelijk aan dat het eigenlijk een taal is die wij ooit wel hebben gesproken, maar die we langzaam zijn verleerd. Wat mij op de manege (daar werden ook honden gefokt, boxers om precies te zijn, een ras waar ook veel mensen bang voor zijn) altijd opviel was dat jonge kinderen die 'taal' nog wel redelijk beheersen, ze reageren van nature eigenlijk veel beter op de meeste dieren dan dat wij dat doen.
Ik hoop echt dat het boek je een beetje kan helpen! Mocht je nog meer vragen hebben dan hoor ik het wel!
thomas1
BerichtGeplaatst: 27-02-2009 12:33 Reageer met quote

Ik heb 3 honden twee whippets en een galgo.Mijn Galgo is erg getraumatiseerd en erg mishandeld.Hij komt uit spanje waar ze alleen goed zijn voor een galgo als ze zelf willen.Als de hond niet goed jaagt word hij afgedankt als oud vuil.Toen hij bij me kwam nu 5 maanden geleden was het een bang hoopje ellende.
Hij was echt bang voor alles en iedereen.Door mijn twee andere kameraadjes wist ik dat je een hond kunt uitlezen.Je moet niet als mens gaan denken maar je verplaatsen in het dier zelf.Fideo mijn lieve galgo is een schat en inmiddels helemaal veranderd.Enorm veel geduld liefde maar zeer consequent zijn ,anders weet de hond het ook niet meer.Fideo is eigenwijs maar toch ben ik de baas en niet hij.Gelukkig leert hij snel en is een ontzettend lief dier ondanks zijn verleden.Dus veel geduld,liefde en consequent zijn.
anoniem88
BerichtGeplaatst: 27-02-2009 12:54 Reageer met quote

Dat is nu wat ik bedoel met een goede baas, iemand die een hond niet behandelt als een mens, maar respecteert dat het een hond is en hem dus ook zo behandeld. Wij zullen ons gedrag aan de hond aan moeten passen, want van een hond kunnen we niet verlangen dat ze zich als mensen gaan gedragen, hoe slim sommige honden ook zijn.
thomas1
BerichtGeplaatst: 07-03-2009 12:08 Reageer met quote

Als je in de buurt woonde kon je mijn honden ontmoeten.Ik weet niet of dat zou helpen maar ze zijn zo enorm lief en zachtaardig.Honden zijn net als kinderen ..Het is hoe je ermee omgaat.Ik denk dat een hond van nature niet gemeen is maar gemeen gemaakt wordt door mensen.Ik geef ze zoveel liefde en aandacht dat ze dol op me zijn .Verder moet je een hond nooit als mens gaan zien maar als dier .Als je je hond gaat behandelen als mens raakt hij in de war.Je moet echt vanuit het dier gaan denken.Een hond is anders dan een mens en hoe goed mensen het ook bedoelen je moet altijd consequent blijven.Niet op de bank,is echt nooit op de bank,niet op bed hetzelfde.Een hond heeft veel behoefte aan orde en regels.Schreeuwen helpt niet en slaan is al helemaal fout.Gewoon lief zijn en gewoon met ze omgaan.
illuminate
BerichtGeplaatst: 08-03-2009 22:33 Reageer met quote

@anoniem88 het boek heb ik aangeschaft, en ik heb het uit! een leuk en interessant boek, en ik heb er het een en ander van opgestoken. helaas heb ik mijn gevoelens van angst nog niet onder controle. ik had van het weekend twee keer een 'confrontatie' met een hond, en ik voelde me angstig (een van de confrontaties ging ik uit de weg!). ik dacht dat ik met mijn nieuwe kennis mijn angst kon intomen, maar dat lukte dus helemaal niet.
ik ben nu een ander boek aan het lezen, en ik ben ook van plan om me op te geven voor de volgende cursus: http://www.martingaus.nl/academie/workshops/angstvoorhonden.html
@thomas1 dank je voor het aanbod. ik zit ook te denken aan een behandeling dmv 'exposure' (bij ipzo). mocht ik echt de stap nemen om deze behandeling te volgen dan wil ik wel van je aanbod gebruik maken (mits we bij elkaar in de buurt wonen). brrr... de gedachte hieraan maak me al angstig.
anoniem88
BerichtGeplaatst: 10-03-2009 17:36 Reageer met quote

@ illuminate: ik hoop dat je door het boek (wat je trouwens wel snel hebt gelezen zeg!) honden wel iets beter bent gaan begrijpen.
Natuurlijk is het ook waar dat mensen van honden halve monsters kunnen maken, maar op het moment dat je voelt wat een dier bedoeld denk ik dat het je sterker zal maken bij je volgende stappen richting een leven zonder angst voor honden. Het volgen van die workshop lijkt me zeker een goede volgende stap! En de kennis die je uit het boek hebt opgedaan zal je daar zeker bij helpen denk ik!
Ik weet niet waar je woont, maar ook onze hond mag je komen opzoeken als je denkt dat het je kan helpen!
Nog een tip: probeer als je wat verder bent een keer een afspraak te maken in een asiel, misschien kun je zelfs helpen met verzorgen/uitlaten etc. Door veel en gecontroleerd met de dieren in contact te komen zal zelfs het laatste beetje angst uiteindelijk verdwijnen!
illuminate
BerichtGeplaatst: 13-03-2009 15:25 Reageer met quote

anoniem88 Bedankt voor jouw bemoedigende woorden en advies. Het zou fantastisch zijn als ik een bezoekje aan een dierenassiel kon brengen zonder angst, maar ook ontspannen op straat of door een park te lopen.
Ik heb al wat info opgevraagd bij het trainingscentrum, en ik ga me ook aanmelden! Ja, baby-stapjes, maar ik kom er wel. En, daarna ga ik IPZO doen. Ik ga dus beide doen. Ik krijg gelukkig een aantal behandelingen vergoed.
Ik heb ook een boek van John Fisher. Ken je deze auteur?
MeDaddyandPage
BerichtGeplaatst: 15-03-2009 3:46 Reageer met quote

Hoi iedereen,

Misschien dat dit kan helpen om beter met angst voor honden om te gaan of de angst kwijt te raken.

Ik ben ook erg bang geweest voor honden zo bang dat het niet uitmaakte wat voor ras, ik ben toen ik 3 was gebeten door een spaniel en dat heeft de angst gecrieert voor het grootste gedeelte, mijn eerste hond die mij veel geleerd en geholpen heeft met het overwinnen van mijn hondenangst heb ik nu een grote American Stafford reu en een Kruising Rottweiler/Dogo Mallorguin, wat ik dus ook aanraad is dingen te lezen en vooral proberen met honden bezitters te praten en vragen te stellen ik heb hetzelfde gehad altijd kijken of er geen hond(en) op me af kwamen lopen met of zonder hun baas, en alles zo snel mogenlijk doen op de fiets ook omdat de fiets soort van veilig gevoel gaf en exposure heb ik ook gedaan maar daar kwam ik achter dat niet iedereen tijd had om je meer dan 5 minuten te helpen die wilden gewoon de hond(en) uitlaten en hadden daar dus geen zin/tijd voor maar ook veel mensen vonden het leuk vooral als je zover bent en vooral met kleine honden die al heel vrolijk op je af komen als je de baas wat wil vragen en vertellen dat je exposure doet etc etc bij mij heeft het dus wel geholpen maar nog meer om dus zelf een hond te nemen dan kan je eraan wennen het blaffen grommen het drukke want niet elke blaf of grom betekent dat ze je willen opeten of aan stukken willen scheuren, daarnaast vergeten veel mensen inderdaad naar het geheel te kijken als een hond heeft gebeten en is het vaak automatisch de schuld van de hond ik, vind dat het belangrijk is dat mensen hondentaal leren ookal nemen ze zelf geen hond want voordat een hond bijt heeft de hond vaak al tekenen gegeven die wij niet 1 2 3 zien vaak voor de beet zijn honden erg stil nou wij mensen praten met woorden maar honden zoals hier op het forum al werd gezegd reageren op lichaamstaal dat van mensen en op honden in het roedel of in het park/opstraat, honden willen 99 van de 100 x alleen maar weten wie je bent en dat doen ze met hun neus daarna ogen en daarna pas met de oren wij mensen doen dat dus heel anders kennis maken en als mensen dan bang zijn dus in hun ogen onstabiel gedrag/zwakte dan reageren ze daarop met blaffen negeren op erger vooral als je gaat rennen of schreeuwen want de hond denkt waarom mag ik niet aan je reuken en weten wie je bent en waarom gedraag je je zo nerveus waardoor ze zich dus nog meer op je focussen, dus het beste is zoals ook al egzged gewoon negeren ook al is dat erg moeilijk en geen oog kontakt en niet tegen ze praten en als ze ruiken dan gewoon bv denken ze willen alleen weten wie ik ben en om door niet weg te rennen of te schreeuwen etc zullen ze alleen ruiken en denken ok die aait me of die aait me niet ik ga weer verder want nog meer mensen om kennis mee te maken en plekken op de grond om te ruiken etc etc dus zijn ze vaak zo weer weg en door te blijven staan zeg je in wezen dit is mijn stukje grond, als je rent dat is een trigger die ze nodig hebben om bv te gaan bijten of je achterna te gaan ben jij kalm of probeer je dat te zijn door niet uit paniek chaos te veroorzaken en laat je de natuur zijn gang gaan en blokkeer je die niet dan zullen ze even ruiken kennis maken en weer verder gaan als je ze na het ruiken negeert want je hebt geen koekjes je gooit geen takken je aait ze niet dus denken ze ja geen aandacht op naar het volgende gebeuren tijdens het uitgelaten worden, dus bv veel lezen met mensen praten die er tijd voor hebben je te helpen met het overwinnen van de hondenangst en gewoon denken niet kijken in de ogen niet aaien (als je daar niet aan toe bent) en niet tegen ze praten, laten ruiken dat is alles wat honden willen ze staan niet op in de morgen en denken ik wil in de krant komen en de allermeeste honden houden van mensen dus als je ze laat ruiken weten ze wat je hebt gegeten waar je vandaag komt dat is alles wat ze willen.

Als jullie vragen hebben of der is iets niet duidenlijk kan je natuurlijk altijd vragen hoe en wat.
illuminate
BerichtGeplaatst: 18-08-2009 11:16 Reageer met quote

MeDaddyandPage, een late reaktie op jouw berichtje. Ik herken me in jouw berichtje. Mijn angst voor honden heeft (nog steeds) invloed op mijn leven, en ik word er zelf gek van. Ik wil van die negatieve gevoelens en gedachten af. Het lijkt me een bevrijding om er vanaf te zijn.
Ik heb wel een paar vraagjes na het lezen van jouw verhaal. Welke hond heeft je nu van die angst afgeholpen? Hoe kan je een hond kopen (dus naar de fokker gaan) als je nog hondenangst hebt? En hoe ging dat de eerste keren bij het uitlaten van je eigen hond? Had je toen ook geen angst voor andere honden?

Een erg laat berichtje, maar ik hoop dat je nog ergens op het Internet rondsurft en dit berichtje ooit weer eens tegen zal komen.
Index > Psyche > bang voor honden
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring