Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Rode lamp, een paar vragen....
Auteur Onderwerp: Rode lamp, een paar vragen....
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 05-06-2005 10:15 Reageer met quote

Ik wil geen reclame maken, maar ik heb een infraroodlamp (infraphil dus) geleend, om daarmee eens te kijken of ik de pijn in mijn schouder (reactieve artritis en uitstralingspijn naar een oude blessure) daarmee wat kan verminderen.

Als dat ding iets voor me doet, ga ik er zelf een kopen. Overigens jammer dat je zo'n ding niet via de thuiszorgwinkel kan uitproberen!

Ik kan nergens een gebruiksaanwijzing vinden, ook niet op het www Wat is de afstand die ik moet aanhouden en wat is de maximale tijd?

Kan iemand mij helpen?
Robin
GastBerichtGeplaatst: 06-06-2005 15:06 Reageer met quote

Ik heb ook ooit eens zo'n ding gebruikt...even denken...over de afstand weet ik niks meer, ik denk dat je vanzelf voelt als het te warm is?? Maar over de tijd: ik hield altijd een kwartier aan (2x per dag).
Ik hoop dat je er wat aan hebt!
Jip
BerichtGeplaatst: 06-06-2005 15:53 Reageer met quote

Hoi,


Mijn moeder heeft ook zo'n lamp, zij heeft reuma en het werkt best goed, ik heb hem ook eens gebruikt toen het in mijn nek was geschoten en je voelt de warmte echt van binnen. Ze zijn niet zo heel duur, ligt eraan welke je koopt je hebt daar ook wel merken in.
Ze hebben ook van die infrarood cabines waar je heen kan, jammer dat ze die niet vergoeden voor chronisch zieken, mijn moeder zou er best wel een thuis willen hebben, je kan die cabines ook kopen namelijk. De afstand zou ik ook zo niet weten mijn moeder hield hem voor mij op een comfortabele afstand, was het te warm zette ze hem iets verder weg.

succes, ik hoop dat het je helpt.
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 06-06-2005 16:07 Reageer met quote

Ha die Jip,

Nou, ik héb zo'n infraroodcabine, en ik kan je wel vertellen dat zo'n ding héérlijk is, maar jij hebt daar een verkeerd beeld van. Je gaat daar namelijk in transpizweten en dat is een totaal andere warmte dan een infraroodlamp, waarvan de warmte diep binnendringt in het lichaam.

Maar inderdaad, daar merkte ik een keer, toen ik door een of ander oorzaak (hormonen - overgang) niet aan het zweten raakte, dat DIE warmte heilzaam was tegen te pijn en zo kwam ik op die lamp. Ik heb er nu dus eerst eentje geleend, ze zijn niet duur maar als het niet zou werken toch weggegooid geld.

Ik weet dus alleen (nog steeds) niet hoelang en hoever.....

En ik ben een beetje huiverig want mijn zoon had een verhaal van een collega (ik weet niet wat haar mankeerde) die een half uur onder zo'n lamp (in weet ook niet hoe dichtbij) had gezeten en die toen helemaal niet meer kon bewegen en zelfs naar het ziekenhuis is gemoeten.

Ik ben dus gewoon wat voorzichtig.

Maar de werking van een infraroodsauna is voornamelijk het afvoeren van afvalstoffen; zuiveren van de huid (veel schimmels kunnen niet tegen de hoge temperaturen). En ik ben het helemaal met je eens dat het ziekenfonds ze zou moeten vergoeden Laughing maar dat doen ze dus niet.
Overigens zijn ze niet héél duur, nieuw rond de 1000 euro en .... kijk eens op de tweedehands-sites want voor veel mensen is het bezit van de zaak vaak het eind van het vermaak....
elsgiss
BerichtGeplaatst: 09-06-2005 22:03 Reageer met quote

jannieheetik schreef:
Wat is de afstand die ik moet aanhouden en wat is de maximale tijd?
Bij mijn weten is infrarood ongevaarlijk, en kan het dus van dichtbij en ook langdurig. De lamp is volgens mij niet duur (enkele tientjes). In badkamers van hotels is er ook vaak zo'n lamp (in het plafond), die je aan kan zetten voor de behaaglijkheid tijdens het afdrogen.
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 10-06-2005 14:05 Reageer met quote

Infrarood is niet helemaal ongevaarlijk: Het is warmte en warmte kan een verbranding geven.
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 10-06-2005 16:10 Reageer met quote

Ziejewel, bedankt!

Ik was ook al een beetje aan de voorzichtige kant gebleven! Want toen ik aan het experimenteren was met Tantum (tijfelachtig resultaat) heb ik die lamp MOOI laten staan!

Maar wat doet zo'n reactieve artritis gemeen zeer, zeg!
elsgiss
BerichtGeplaatst: 11-06-2005 14:30 Reageer met quote

Maarten schreef:
Infrarood is niet helemaal ongevaarlijk: Het is warmte en warmte kan een verbranding geven.
Maar dat voel je zelf toch?
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 11-06-2005 14:36 Reageer met quote

ik ben nou juist zo bang dat je dat - zeker als je ook met een creme werkt - pas voelt als het te laat is......
Jip
BerichtGeplaatst: 11-06-2005 15:59 Reageer met quote

mijn ervaring is dat je vrij snel zelf voelt of het te warm is. niet hetzelfde als de zon dat je achteraf pas soms merkt dat je te lang in de zon hebt gelegen
Gast
BerichtGeplaatst: 10-07-2005 12:09 Reageer met quote

Maarten schreef:
Infrarood is niet helemaal ongevaarlijk: Het is warmte en warmte kan een verbranding geven.


Als je met je huid tegen de lamp aan gaat zitten wel ja Wink maar het lijkt me niet dat er ook maar iemand is die dit in zijn hoofd zal halen!

Infraroodlampen helpen de doorbloeding te stimuleren, 2x per dag 10-15 minuten op een afstand van plusminus 20 cm is een veilige standaard.

Overigens zijn die lampen vaak tweedehands te krijgen bij de kringloop en dan kosten ze slechts een paar euro, alle beetjes helpen!

Anja
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 10-07-2005 13:54 Reageer met quote

Het heeft lang geduurd maar nou heb ik een antwoord! Bedankt Anja!

En voor wat betreft een voordelige Idea , Ik heb hem NOG voordeliger Confused : Geleend en niet teruggegeven.......

Grapje natuurlijk. Helaas is de waarheid nog vervelender. Net voordat ik ziek werd waren wij begonnen met en mega-metamorfose van ons huis. Nieuwe kozijnen, dubbel glas, en omdat de kinderen allebei de deur uit zijn, alle kamers een andere bestemming. Door mijn ziekte stagneert dat enorm.

En ERGENS op zolder heb ik zelf zo'n ding, nog een hele ouwe met zo'n beugel. Maar daar kunnen wij in dit stadium niet bij, daar staan grote stukken vóór.

Tot dat ik dat wel kan, mag ik er een lenen van een vriend. Die ouwe met die beugel, dáár ben ik wel op de wijze aangekomen zoals ik eerst zei: Die had ik geleend van mijn moeder en toen ging ze dood......
Ine58
BerichtGeplaatst: 28-09-2007 16:22 Reageer met quote

Ik heb net zo'n lamp gekocht bij de kringloop.
Er stonden er meer voor 2,50. Dat is wel te doen.
Mijn fysiotherapeut is tegen veelvoudig gebruik ervan, omdat het de spieren uit kan drogen.
Hij is meer voor een lange warme douche, of een warmwaterzak.
Af en dan kan geen kwaad, volgens hem.
karinneke
BerichtGeplaatst: 08-10-2007 14:18 Reageer met quote

Hallo Ine,

Ik kreeg van de huisarts ook het advies een infraroodlamp te gebruiken en ben wel benieuwd bij welke kringloopwinkel je de jouwe hebt gekocht.
Mag ik het adres van je?
Groeten Karin
Ine58
BerichtGeplaatst: 08-10-2007 15:44 Reageer met quote

Hoi Karin,

Ik heb hem in Den Bosch bij Vindingrijk gekocht;
een grote kringloopwinkel. Smile
Maar ik hoor overal dat ze er staan, hoor! Rolling Eyes
Ze zijn nieuw ook niet zó heel duur. Ik zag de mijne (150 Watt) voor 19,95 op de Duitse site.

Succes!!!! Surprised
karinneke
BerichtGeplaatst: 08-10-2007 17:51 Reageer met quote

hoi Ine,

Jammer dat de winkel helemaal in Den Bosch is, ik woon in Amsterdam en dan is het Brabantse land wel een beetje ver van his. Ik zal hier in de buurt even kijken. Maar bedankt voor je reactie.

Over droge spieren: ik las in een tijdschrift over sporten dat je als je droge spieren hebt een beetje zout moet nemen en dan veel water moet drinken. Door het zout zouden je spieren dan water kunnen opnemen. Dit schijnt te helpen bij kramp tijdens sporten. Bespreek het eens met je fysiotherapeut, misschien is het ook iets voor jou, want zo'n warme infraroodlamp lijkt me wel lekker hoor.
Ik zit nu wat te klungelen met een kruik en een kersenpitzak op mijn schouder (daar zit de pijn), de wamrte helpt goed, maar het is een heel gedoe.Ik ga gauw achter een lamp aan.

Groeten Karin
Ine58
BerichtGeplaatst: 08-10-2007 20:01 Reageer met quote

Ai ja....da's een beetje ver, Karin. Als ik binnenkort Amsterdam in de planning had, zou ik er zéker één voor je meenemen. Ik neem aan dat jullie ook kringlopen hebben, of vergis ik me daarin? Anders moet je er tóch ééns zwaar over gaan prakizeren om je stek naar het Brabantse land te verplaatsen. Weet je wat? Woningruil.....het lijkt me Top om daar te wonen. Laughing Oh....ik dwaal een beetje af, geloof ik. Embarassed Sucees met het vinden van een l Idea mp!
rene49
BerichtGeplaatst: 12-11-2007 17:26 Reageer met quote

Dames en heren, ik heb de originele gebruiksaanwijzing nog van die 150 watt lamp met beugel. Wie biedt ? Wink
Hier volgt een uittreksel:
Warmte bespoedigd de genezing en verzacht de pijn.De werking is als volgt: Door de warmte wordt de huid en het weefsel daaronder verwarmd, waardoor de bloedvaten wijder worden en de bloeddoorstroming wordt bevorderd. Met het bloed worden bouw- en afweerstoffen aangevoerd en afvalstoffen afgevoerd. De afstand tot de huid moet dusdanig zijn dat de warmte weldadig aanvoelt. In het algemeen is dit tussen de 30 en 50 cm. Als tijdsduur wordt geadviseerd om 2x per dag 15 minuten lang de behandeling te doen. Echter, de behandeling mag onbeperkt worden herhaald. Na gebruik van pijnstillende middelen en bij bepaalde ziekten, kan een verminderde gevoeligheid voor warmte optreden. In deze gevallen moet de afstand ten minste 50cm bedragen. Bij bestraling van het gezicht dient men de ogen te sluiten. Voorkom te sterke afkoeling onmiddelijk na de behandeling van bv. het hoofd. Toepassingen: Spierrheumatiek, spierpijn, spit, verkoudheid, kneuzingen, verstuikingen, huidonstekingen, steenpuisten, wonden, insectenbeten, jeuk en pijn na het trekken van tanden en kiezen. Daarnaast wordt het ontstaan van rimpels, meeëters tegengegaan. geschikt voor zowel vette als droge huid... Tevens geschikt voor ondersteuning van massage, waardoor bloeduitstortingen, vet- en vochtophopingen sneller verdwijnen. Ook ter behandeling van "dode vingers", gesprongen huid, winterhanden en (koude)-voeten. Wordt gebruikt om vermoeidheid, spierkramp en stijfheid te verdrijven.
De Infraphil kan ook op zieke of gewonde dieren worden gebruikt, zoals paarden en honden.
Iemand nog vragen ?
Ow jah..die van mij is voor een tientje te koop... in Amstelveen.
Luz
BerichtGeplaatst: 16-11-2007 13:05 Reageer met quote

Hoihoi ,

Mag je zo'n lamp gebruiken als je zwanger bent?
Heb me er nl eentje aangeschaft , maar weet niet of ik hem nu mag gebruiken.

xxx
rene49
BerichtGeplaatst: 17-11-2007 2:29 Reageer met quote

Hoi, ik heb het even nagezocht in mijn gebruiksaanwijzing van de KL7500, maar er staat niets in over gebruik tijdens zwangerschap. Ik weet het dus gewoon niet.
Maar als je je gezond verstand gebruikt, denk ik dat het geen kwaad kan, het is een warmtelamp, dus geen gevaarlijke straling.
Ik wil je wel een goede raad geven; Probeer het gebruik van alcohol tijdens zwangerschap zoveel mogelijk (liefst helemaal) te voorkomen. Dat komt nl. in de bloedbaan en dus ook in de baby en dan kan heel vervelende gevolgen hebben. Het is even 9 maanden afzien, maar daarna heb je er tientallen jaren plezier van.
Suc6 !
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Rode lamp, een paar vragen....
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring