Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > hernia/krom lopen
Auteur Onderwerp: hernia/krom lopen
gjkoene
BerichtGeplaatst: 18-04-2008 23:27 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben Geert-Jan 21 jaar,

Ik loop nu ruim 2 jaar met een hernia en binnekort moet ik naar de neurochirurg en ze gaan of opereren of dat spuiten, uiteraard heb ik last van 1 been (me rechter).

Maar ik loop ook echt krom momenteel, met een holling in me rug, ik vraag me af of dit door de hernia komt of omdat ik mezelf heb geleerd heb zo te lopen.

Als ik mezelf zo heb leren lopen(door de pijn dan) gaat dat vanzelf dan weer over? En als het door de hernia komt gaat het dan nogals over nadat het geopereerd is, of moet ik wat anders eraan gaan doen dan?

Ik zou echt graag wat duidelijke antwoorden erop willen want ik zit er echt mee, het ziet er gewoon niet gezond uit en ik wil gewoon weer recht lopen...

alvast bedankt,

GJKoene Very Happy
gjkoene
BerichtGeplaatst: 20-04-2008 0:59 Reageer met quote

iemand?
Sofie...
BerichtGeplaatst: 20-04-2008 12:52 Reageer met quote

Hallo GJKoene,

Misschien wat duidelijkere vragen stellen wat je precies wilt weten?

Ik heb veel klachten die lijken op een hernia maar er is er nog niet echt 1 vast gesteld. Mijn klachten zijn vooral: niet kunnen zitten, staan is pijnlijk, niet kunnen fietsen en loop ook moeilijk. Verder heb ik veel last van zenuwpijn en tintelingen en dat allemaal aan achter/buitenkant van mijn li been tot bovenop mijn voet. Ook heb ik vaak schietende pijn alsof er stroom door de zenuw gaat. Heb zelf helemaal geen rugpijn en ook niet gehad.

Enige wat ze bij mij op de mri konden zien was 3 slechte en uitgedroogde tussenwervelschijven met lichte bulging.

Hoop dat je je antwoorden zult krijgen!!

Groetjes,

Sofie
gjkoene
BerichtGeplaatst: 20-04-2008 13:02 Reageer met quote

nou ik heb dus een hernia in me onder rug, maar loop nu zeg maar krom, holle rug, en vroeg me af of na een operatie of dat spuiten of dat over gaat of blijft dat
trudy
BerichtGeplaatst: 20-04-2008 17:30 Reageer met quote

Ik denk dat je het jezelf aangeleerd hebt.
Als je pijn hebt ga je op een manier lopen dat je de minste pijn hebt.
Als het goed is en je bent geholpen aan die hernia is de pijn weg en kun je weer makkelijker uit de voeten,zoniet dan via de fysiotherapeut weer normaal leren lopen.
Sterkte!!
gjkoene
BerichtGeplaatst: 20-04-2008 23:33 Reageer met quote

ok, maar voor alle duidelijkheid, het kan zowiezo verholpen worden?
ken niet wachten op de dag dat ik gewoon weer lekker rechtop loop zonder last van me been en rug
blondje1980
BerichtGeplaatst: 21-04-2008 1:53 Reageer met quote

hoi

Ik heb ook een hernia. Maar ik loop er al 7 maanden mee. Ik kon toen kiezen voor een operatie of fysio heb natuurlijk gekozen voor de fysio. Maar ben in de zeven maanden er wel drie keer weer door heen gegaan. Ben naar de neurochirug geweest en die wou geen operatie omdat ik er nog jong voor bent en moet nu 4 weken bedrust houden. Bij begin liep ik heeeel erg schreef dan heeft bij mijn ook wel 3 maanden geduurt dat ik recht liep. Wat trudy zegt dat klopt wel je gaat op je eigen manier lopen dat je zo minste mogelijk pijn heb. Dus het komt allemaal wel goed alleen moet je wel rustig aan doen.
Veel sterkte
gjkoene
BerichtGeplaatst: 21-04-2008 15:10 Reageer met quote

ok heel erg bedankt, ben benieuwd wat de neurochirurg tegen mij zal zeggen Smile
blondje1980
BerichtGeplaatst: 22-04-2008 0:52 Reageer met quote

hoi

Nou ben benieuwt wat ie zegt. Laat het ons weten en wanneer moet je heen.

Sterkte met je rug
gjkoene
BerichtGeplaatst: 23-04-2008 11:26 Reageer met quote

blondje1980 schreef:
hoi

Nou ben benieuwt wat ie zegt. Laat het ons weten en wanneer moet je heen.

Sterkte met je rug


Ik ben nu net geweest en:

de neurochirurg deed nog wat testjes, en constateerde zelf ook een hernia, en hij gaat hem ...weg snijden zo klein mogelijk zo zei hij het, en ik zou dan een dag in het ziekenhuis moeten blijven meer niet.

als dat kleine niet werkt gaan ze gelijk over naar de iets grotere en dan worden het wat meer daagjes.

over me rug dat hij krom was zei die:

daar moet je even mee wachten tot na de operatie, dan kan je kijken hoe je loopt en als het dan nog niet goed is gewoon naar een ''???'' die gaat je leren weer recht te lopen of mischien physiotherapie.

Ik zal nog wat posten na dat het is geopereerd maar heb de datum nog niet.
blondje1980
BerichtGeplaatst: 24-04-2008 16:14 Reageer met quote

hoi

Ben je opgelucht met de uitslag.
Nou ik hoop allemaal dat het allemaal snel achter de rug is voor je. En dat je wel weer recht gaat lopen.
Nou heel veel sterkte

groetjes
gjkoene
BerichtGeplaatst: 24-04-2008 17:08 Reageer met quote

Ik ben erg opgelucht dat het al zo snel verholpen kan worden, en er werd me gezegt dat ik meteen na de operatie geen last meer zal hebben van me been, dus heerlijk!

dankjewel blondje1980
gjkoene
BerichtGeplaatst: 18-05-2008 10:51 Reageer met quote

Nou ik ben nu dus terug uit het ziekenhuis.

Ze hebben een microtube operatie gedaan dus amper een wond in me rug.

Eerste dag was opname, volgende dag vroeg naar de OK kreeg volledige narcose, en toen ik wakker werd wat voor me hoofd 1 sec nadat ik in slaap viel was, lag ik dus in de rust kamer, en er kwam meteen iemand naar me toe vragend hoe het met me ging, en ik voelde zo een beetje....en WEG PIJN! voelde geen enkele pijn.

Ik heb 2 bezoekjes nog gehad van de fysio, de dag zelf toen de operatie was gedaan, en 1 dag erna om te kijken of ik klaar was om naar huis te gaan.

Maar het blijkt dus dat mensen met microtube super snel weer te voet zijn, ik was het eigenlijk meteen al, en moch dus ook de volgende dag weer weg!

Ik heb wat fysio oefeningetjes meegekregen voor thuis om te doen, heel simpel en moet liggen, lopen en zitten een beetje combineren...

Tot nu toe heb ik nog amper last van me been, afentoe als ik het even overbelast maar dat is normaal sinds die zenuw wel een tijdje heb vast gezeten...

na 10 dagen moet ik even naar de huisarts die ken dat wondje op me rug ff fixen, in de manier van velletje wat erop is ge plakt enz weghalen, kijken of alles goed is.

En dan 6 weken is de maximale tijd om ''tot rust te komen'' dus dat alles goed is, maar denk dat het een heel stuk sneller al allemaal goed is!

Heerlijk
blondje1980
BerichtGeplaatst: 18-05-2008 11:32 Reageer met quote

hoi

Nou lekker voor je. Ben blij voor je dat je geen pijn meer heb. Maar moet je nog steed niet rustig aan doen wat kan het niet er zo weer inschieten.
gjkoene
BerichtGeplaatst: 18-05-2008 11:36 Reageer met quote

nou geloof dat als je het weer voelt dat het niet perse terug hoeft te schieten maar dat je het gewoon overbelast, maar ja inderdaad moet rustig aan doen Very Happy

maar daar ben ik gelukkig erg goed in Wink
mister
BerichtGeplaatst: 22-06-2008 20:40 Reageer met quote

Hallo Geert-jan,

En hoe gaat het met je? Heb je nog pijn? Of ben je echt helemaal pijnvrij?

En Blondje hoe gaat het met jou? Overweeg jij nog om een operatie of ben jij dankzij fysio van je pijn af?

Want ik ga nu al ruim 2 mnd naar fysio en heb nog steeds geen verbetering.

Moet je kijken allemaal zo jong en nu al zo vroeg een hernia!
gjkoene
BerichtGeplaatst: 22-06-2008 23:48 Reageer met quote

Hey,

Ja ik ben pijn vrij, ik beweeg gewoon helemaal vrij dus alles is nu helemaal lekker kan alles weer doen!

Voor mij een gouwe operatie geweest.

Groetjes,

Geert-Jan
blondje1980
BerichtGeplaatst: 23-06-2008 9:37 Reageer met quote

hoi mister

Nee ik overweeg nog geen operatie. Ben nog steeds bij de fysio ben nu wel al aan het sporten dus het gaat de goeie kant op. Heb oook geen pijn aleen als ik heeel veel doe ja dan krijg ik wel last.
Maar wat zegt jou fysio dat je een hernia hebt of wat anders en waarom ga je niet langs dokter voor eenverwijzing naar de neuroloog

sterkte blond
godfather
BerichtGeplaatst: 23-06-2008 14:01 Reageer met quote

Hallo lotgenoten,
Ik ben aan een hernia geopereerd en dat is mij niet goed bekomen.
Ik was vrij actief bezig met hardlopen in het jaar 2007. In mei ging het mis. Ik was aan het lopen toen ik een brandend gevoel in mij rug kreeg en bijna niet meer kon lopen. Ben naar de arts gegaan en ik moest maar even rustig aan doen.
Vervolgens ben ik gewoon weer aan het werk gegaan en dat ging me na maanden steeds zwaarder vallen.Op een gegeven moment kroop ik bijna op mijn knieen op de werkvloer.
Vervolgens heb ik een mri scan gehad en bleek dat ik een hernia had L4-S1.
Ik ben op 8 januari geopereerd en het voelde goed, maar na drie weken revalideren voelde ik de pijn weer met de dag erger worden.Weer een mri-scan gehad en het bleek geen hernia te zijn, maar wat dan wel?
Zenuwbeschadiging zou kunnen, maar dat hoefde niet zo te zijn. In maart 2008 een wortel blokade gehad in de hoop dat het over zou zijn. Niets meer dan minder waar. De nurochirurg wist het niet meer. Er zaten nog vocht zakjes bij de zenuwen en die wilde hij wel weg halen en op kweek zetten om te kijken of er een bacterien vrij was gekomen die mijn pijn veroorzaakten, maar ook hier zat weer een risico aan vast dat de pijn nog erger kon worden. Nog erger dan het al was kon ik mij niet voorstellen. Ik heb die risico genomen en ben 20 juni 2008 weer opengehaald en het voch is weg gehaald met daarbij toch maar even wat lidtekenweefsel weg geknipt.Het weekend over gebleven in het ziekenhuis en de pijn was niet verdwenen. de arts heeft gezegt niet te weten hoe verder, alleen het vochtkweek af wachten en hopen dat het dat is en dat kan dan met een antibioticum verholpen worden. Ik lig nu inmiddels thuis op bed, want als ik sta, loop of zit is de pijn niet te verdragen.
Ik krijg een enorme pijn in mijn rug en daarbij trekt of straalt de pijn uit naar mijn rechterbeen en begint mijn been en voet te prikkelen.
Tot zover mijn verhaal even in het kort.
Mensen laat je goed informeren wat de risico's zijn bij een hernia operatie.Wees niet zo inpulsief als ik om direct ja te zeggen.
Ik hoop hier nog enigzins positief uit te komen en mijn normale leven weer op te kunnen pakken.
Sterkte en liefs godfather
mister
BerichtGeplaatst: 24-06-2008 8:43 Reageer met quote

Hallo,

De fysio zegt dat het zeker een zenuw is die is geirriteerd. Maar ook een hernia kan zijn. Jawel ik heb deze week afspraak bij de neuroloog. Effe kijken wat zij voor mij kunnen betekenen.

Maar ja godfather iedereen wilt van zijn pijn af en maakt toch de gok. Maar zoals je het zegt niet te snel ja zeggen altijd om een second opinion vragen. Dan weet je het meestal zeker. Want elke dokter is anders.

Bij deze wens ik je veel beterschap!
Index > Spier- en gewrichtsklachten > hernia/krom lopen
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring