Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Longontsteking en zwanger
Auteur Onderwerp: Longontsteking en zwanger
suusdoe
BerichtGeplaatst: 15-04-2008 13:52 Reageer met quote

Ik ben net 1,5 dag thuis, na 2,5 week ziekenhuis.
2,5 week geleden werd ik opgenomen met ernstige longonsteking in mijn linkerlong.
In de week voor mijn opname diverse malen naar de huisarts geweest, maar die had geen middeltje, het was een griepje die ik moest uitzieken. Nadat ik steeds erger ging hoesten (het moest echt vanuit mijn tenen komen), heel veel slijm uit mijn keel kwam en ik steeds meer pijn kreeg in mijn linkerzij, zijn wij uiteindelijk op vrijdagavond naar de huisartsenpost geweest, die mij naar huis wilde sturen met een kuurtje. Na veel aandringen kon ik naar het ziekenhuis, waar een foto werd gemaakt en bleek dat ik een ernstige longonsteking had. Ze hebben in totaal een liter vocht weggehaald achter mijn longen en ik heb 2 weken antibiotica gehad.

Nu ik weer thuis ben, heb ik nog steeds erg veel last van mijn linkerzij, het gevoel ik dat ik de spieren en ribben aan die kant gekneusd heb. Aan het eind van de dag, gaat het best goed, maar na een nacht slapen, voel ik ze enorm. Natuurlijk groeit mijn buik ook en dat werkt niet echt mee. Heeft iemand dit weleens meegemaakt?

Ik vraag mezelf af, hoe de pijn in mijn zij te laten verminderen. En af en toe heb ik last van een kriebelhoest, maar dat wordt wel steeds minder.
laura_arual
BerichtGeplaatst: 16-04-2008 12:46 Reageer met quote

Ik heb dankzij hoesten (bronchites) eens een gekneusde rib opgelopen. Dit doet echt onwjs zeer. Dit gaat vanzelf over maar ja je moet even door de pijn heen. Ik kon niks doen om de pijn te verminderen. Als je echt heel veel pijn hebt zou ik een asprine nemen. Dit is niet schadelijk voor de baby (mits je dit gewoon met mate gebruikt).
suusdoe
BerichtGeplaatst: 22-04-2008 11:38 Reageer met quote

Ik ben ondertussen naar de longarts geweest. Doordat er zoveel vocht tussen mijn longen en het borstvlies heeft gezeten en dit nu bijna weg is, zijn die wat broos geworden. Nu komen ze weer terug tegen elkaar aan en dat is pijnlijk. Iemand die niet zwanger is, geven ze pijnstilling bij, maar dat gaat bij mij dus niet. Ik ben nu van 8 paracetamol naar 6 gegaan en probeer dit ook langzaamaan af te bouwen, in 1 keer gaat helaas niet. Vooral 's morgens ben ik erg stijf. Het zal volgens de arts nog zeker 4 weken duren, voordat de pijn weg is. De longontsteking is nog niet helemaal weg, maar zolang ik geen koorts krijg, mag ik thuis blijven.
Index > Longziekten > Longontsteking en zwanger
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring