Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > evenwichtsstoornis
Auteur Onderwerp: evenwichtsstoornis
ps
BerichtGeplaatst: 18-07-2015 16:30 Reageer met quote

Hoi Thomas en Esther,

@Thomas: Ik lees nu je reactie pas (voorheen kreeg ik een melding in mijn mail, dit keer dus niet), maar die speciale therapie die jij beschrijft zijn van de Brandt Barendoff oefening, of niet? Deze werken bij mij helaas ook niet. Inmiddels zou mijn evenwichtsorgaan weer bijna helemaal moeten werken, maar mijn hersenreflexen werken nog niet goed.

@Esther: Wat zijn jouw symptomen precies? Ik vind het knap dat je nog wel kunt sporten en fietsen. Bij mij wordt het daar alleen maar erger van. Ik weet overigens niet wat je allemaal al hebt geprobeerd, maar het schijnt de helpen om op zo'n gymbal te gaan zitten, meerdere maken per dag. Ik ben nog altijd op zoek naar onze gymbal, dus ik zou niet weten of dit ook echt zo is. Daarbij zou wiebelen (met uiteindelijk doel springen) op een trampoline ook moeten helpen. Ik heb zelf een mini-trampoline aangeschaft, maar ben nog te zwak in mijn benen om dit met regelmaat te doen. Wat ik veelal gelezen heb, is dat in geval van evenwichtsproblemen niet zozeer de duur van oefeningen belangrijk is, maar eerder de regelmaat van oefeningen. Ow, en wat ik ook moet doen is op een bureaustoel gaan zitten en steeds een half rondje extra draaien. Dus ik ben begonnen met een half rondje beide kanten op. Toen dat lukte zonder duizelig te worden één rondje beide kanten op enz. Het uiteindelijke doel is bijna drie rondjes. Dit is de normale standaard. En ben je al eens bij een chiropractor geweest?
Esther149
BerichtGeplaatst: 20-07-2015 10:42 Reageer met quote

hoi ps,

Ik heb je geantwoord op een ander topic. Het lijkt me gemakkelijker om op 1 topic contact te houden Very Happy . Bewegen is volgens mij de essentie, dat hebben ze me 5 jaar geleden al verteld in het ziekenhuis.
Bak
BerichtGeplaatst: 17-03-2018 13:38 Reageer met quote

Sinds 4 maanden had ik last van duizeligheid, soort zeeziekte gevoel in het hoofd, niet heftig en tijdens bewegen (lopen etc) nauwelijks last, maar vooral in zit (computer/ lezen etc) of lig of stilstaan. In verleden ontsteking evenwichtsorgaan gehad- daarbij veel heftigere draaiduizeligheid, en div oorontstekingen en sinusitis links. Ook bekend met kristallen in verkeerde deel evenwichtsorgaan die met epley oefeningen te corrigeren waren. Nu dus een veel lichter duizelig gevoel en daarbij ook nare druk op oren.
Een angstig gevoel. KNO arts, evenwichts/nystagmusonderzoek, gehoortest. Bleek gehoorverlies te hebben gekregen links en nystagmus onderzoek was een te heftige reactie dus MRI. Grote angst voor brughoektumor of andere centrale pathologie. Bleek gelukkig in orde. Naar osteopaat gegaan; 1e keer geen succes (hij behandelde toen tongbeen links wat tov rechts niet goed liep. 2e keer behandelde hij het rotsbeen en linker kaakgewricht; en wel succes, duizeligheid bijna verdwenen. ontzettend blij en opgelucht dat het niets ernstigs is en er iets aan gedaan kon worden.
Index > Neurologie > evenwichtsstoornis
Pagina 43 van 43  

Vorige  1, 2, 3 ... 41, 42, 43

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring