Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > evenwichtsstoornis
Auteur Onderwerp: evenwichtsstoornis
Helma1962
BerichtGeplaatst: 01-08-2010 13:53 Reageer met quote

Ik ben Helma 47 jaar. ik dacht dat ik de enige was die altijd maar duizelig is. Ik ben twee jaar geleden geopereerd aan een tumor op mijn nier. Daardoor zijn mijn nier en tumor verwijderd. Dit is gebeurd in juli 2008. En in oktober van dat jaar werd ik ineens heel draaierig terwijl ik heel ontspannen aan het wandelen was met de honden. Ik wist niet wat me overkwam. Afgewacht, en na een week de huisarts gebeld. Door de telefoon constanteerde zij een ontsteking aan mijn evenwichtsorgaan waar zij niks aan kon doen. Het moest vanzelf verdwijnen. Het kon een paar dagen duren, het kon een paar weken duren of langer. Ik werd het zo zat, Ik heb een afspraak gemaakt bij de neuroloog wat ik was banmg voor een tumor in mijn hoofd. De angst voor tumoren zit er nu goed in! Ik ben door de scan geweest en gelukkig niets aan de hand. De neurloloog kon niks voor mij betekenen. Dus afwachten... Reistabletten van de huisarts gekregen wat mij wel hielp bij de misseijkheid. Bij de KNO arts geweest en een evenwichtsonderzoek gehad, Weer een goede uitslag. Niets aan de hand.

Wat ik nu wil weten is of je dit kunt krijgen na een vreselijke ervaring die je achter de rug hebt. Mijn duizeligheid gaat nu nog steeds met vlagen. Dag goed dag slecht. Week goed, week slecht etc. En wat er inderdaad bij komt kijken zijn angst, vreselijke vermoeidheid, in de war zijn en ook de angst om op vakantie te gaan etc, Laten we met z'n allen hopen dat we er een keer van af komen. Want het bepaald je leven. En ik heb al de angst om weer kanker te krijgen. Want pas was weer geconstanteerd bij controle dat ik een tumor op mijn leven had. Het is gelukkig een goedaardige dus hoefde ik mij geen zorgen te maken. Maar dit heeft evengoed impact gehad. Het moet maar eens stoppen met die onderzekerheid. Dit wilde ik allemaal even kwijt.

Het beste allemaal...

Owja, wat ik nog vergeten ben te zeggen is dat ik maanden ben de fysio heb gelopen omdat ik ook doorstralingen had in mn nek en hoofdpijn had. Dat heeft me niet geholpen. Toen adviseerde mijn huisarts om ontspannings oefeningen te doen bij een andere fysio. Dat hielp ook niks. Ben daarna bij een giropractor. Het het hele verhaal verteld en hij is de enige geweest die voor mij iets heeft kunnen betekenen. Ik heb mijn oogspieren moeten trainen, m´n oogbewegingen, volgoefeningen met bv. een kaart voor je houden, je hoofd stilhouden en dan van links naar rechts kijken en de kaart mee bewegen. Die oefeningen heb ik dagelijks gedaan en had regelmatig een afspraak om alles weer goed door te nemen. En dat heeft mij reize geholpen. Ben er nog steeds niet helemaal van af. Maar kan er nu goed mee omgaan.

Nogmaals groetjes,

Helma
Annabel7
BerichtGeplaatst: 12-09-2010 20:02 Reageer met quote

Hoi Hoi
Ik ben een mam van 7 kids ,waarvan nog 6 thuiswonend ....altijd druk ,weinig tot geen tijd voor mezelf ....maar ik geniet !!!!!
Tot ik vorige week woensdagmorgen de vaatwasser leeghaalde ,ik draaide me om en het werd kokendheet in mijn hoofd ,mn benen voelde ik niet meer ,en zakte zo inelkaar ,ik was nog bij bewust zijn ...ik schrok enorm !!!! ik dacht yep ik ben er geweest !....ik ben al kruipend naar de trap gegaan en was in 10 min. boven ...heb mijn dochter gewekt ,omdat mn klein dochtertje van 1 jaar nog op bed lag ....na 10 min.zakte het wat weg ....maar ben sinds die dag alleen maar duizelig en heel wiebelig in de benen ....en doodsbang dat het weer gebeurt ! en dan dat ik echt wegval ...mijn dokter heeft me weggestuurd met een kuur pretnisalon ,omdat ik al 3 weken een behoorlijke bronchitus heb ,ik ben sinds die tijd niet gerust en vraag me af waarom ik sinds dat inzakken zo duizelig/wiebelig ben .....tot ik op deze site terecht kwam en herken zoooooveel dingetjes !Iedereen zegt je bent oververmoeid ....veel te druk je moet rusten !....maar dat voel je toch aankomen lijkt mij ,ik voelde me altijd goed ....tja wel moe ,maar dat is logish ,
Ook heb ik sinds 3 weken erg last van oorsuisen in beidde oren ,als ik lig gaat het trouwens goed ,zitten wat minder ....buiten maakt me angstig ....om in elkaar te zakken ,zo voelt het vaak ,wie heeft ook deze ervaring ,met het echt inelkaar storten ,de meeste mensen lees ik kregen het wanneer ze op bed lagen ,morgen ga ik naar de huisarts met de vraag of Betahistine iets voor mij kan doen .
Ik vind dit een enorm enge ervaring ,vooral omdat ik alleenstaande moeder ben ,en zo graag weer normaal wil functioneren ,ben een echtte huisvrouw haha die alles tot in de puntjes verzorgd wil hebben soms te ERG ! maar hoe ik me nu voel ,is dat nauwelijks op te brengen ,en kost het zooooveeeel ,en steeds die angst dat het weer gebeurt ! Sad ...ik zou het heel fijn vinden om met iemand hierover te kletsen ....dankje Smile Annabel
Maluzon
BerichtGeplaatst: 24-09-2010 15:30 Reageer met quote

Ook ik heb - vooral bij verkoudheden of griep - last van duizelingen, vooral nu ik ouder wordt. Vroeger had ik het alleen in een vliegtuig of als ik in de bergen boven de 1000 m. kwam. De oorzaak daarvan lag volgens mijn huisarts bij mijn evenwichtsorgaan.
Ca. 20 jaar geleden kreeg ik van hem voor een lange vlucht een nieuw medicijn en dat was ideaal. De hele vlucht geen centje last.
Het medicijn heet "Cinnarizine", is tegenwoordig gewoon zonder recept te verkrijgen bij de apotheek en kost maar een paar euro.
Ik heb het gekregen voor reisziekte, maar het is tevens te gebruiken voor duizeligheid. (wordt vermeld op het doosje) Ik hoop dat het ook voor iedereen helpt, die met hetzelfde euvel kampen. Idea
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 26-09-2010 1:38 Reageer met quote

Hoi Annabel,
Een 'burnout' voel je niet aankomen, dat overvalt je meestal... Na jaren van (te) hard werken, voelde m'n man zich, toen hij gewoon in z'n stoel zat, ineens niet goed en duizelig. Als een luchtballon die leegloopt, zo liep alle energie weg. Hij ging even buiten staan in de frisse lucht, maar dat hielp niet echt...
Overwerkt, zei de huisarts. Heeft wel een tijdje geduurd voor 't weer over was. (paar mnd.) Rustig aan doen en jezelf de tijd geven om te herstellen. Mijn man heeft nooit gemerkt dat hij over z'n grenzen ging; altijd maar doorwerken...
Enne, angst voor een nieuwe aanval kan 't juist opwekken.
Sterkte en groetjes, Musje.
DOBK
BerichtGeplaatst: 13-10-2010 9:21 Reageer met quote

Dag allen.

Fijn hè, die BPPD, Menière, anderszins genoemde draaiduizeligheden?

Kwam er gisteren een vriend op bezoek, zit ik daar thee te drinken, komt langzaamaan dat dronken gevoel weer op. Ik heb het een half uur kunnen verzwijgen, maar mijn vrouw herkende mijn stille reactie (stil zitten, niet met het hoofd bewegen).

Uiteindelijk heb ik toch maar aangegeven dat ik naar bed zou gaan. Til me maar vooral niet op uit de stoel en me begeleiden. Als ik uit een positie kom dan loop ik altijd linea recta naar de pot om daar mijn maaginhoud te ledigen. Dit gaat altijd gepaard met de duizeligheid wanneer ik mijn hoofd in de ruimte beweeg. Eenmaal klaar, dan direct door naar bed, liggen, slapen en de volgende dag is er niets aan de hand.

Cinnarizine? Mwoah. NIET effectief. Als het al helpt, is het placebo. Rustig blijven. Dat is het enige wat helpt. Al ben ik wel op medisch vlak aan het zoeken wat de trigger kan zijn van deze fijne aangelegenheden.

Ik ben links volledig doof vanaf mijn eerste jaar. Dit komt door een schedeltrauma. In mijn jeugd heb ik heeeel vaak middenoorontsteking gehad, vermoedelijk als gevolg hiervan. Mijn evenwichtsorgaan is eveneens 'dood'. Mijn linker werkt dus niet meer wat betekent dat mijn rechter eea moet opvangen. Zeker nu ik ouder word (34), wordt het er ook niet beter op.

Ik ga verder op zoek naar otolietjes, de effectiviteit van Hallpike-oefeningen en andere medicijnen om de doorbloeding in het evenwichtsorgaan te optimaliseren.

Vraagt u maar als 'ge goesting' hebt!
mootje1974
BerichtGeplaatst: 25-01-2011 11:24 Reageer met quote

Andy O. schreef:

Hallo allemaal. sinds 8 maanden heb ik een onophoudelijke evenwichtsstoornis.Oogspecialist, MRI, KNO, manueel therapeut, en 20 bezoeken aan de huisarts resulteren uiteindelijk in een gevalletje: er is niets aan te doen.
Inmiddels is er ook een verminderde leverfunctie geconstateerd en heb ik last van uitslag(jeukende bultjes). Urine heeft een sterkere ammoniak geur gekregen. Ook is ergens halverwege Ziekte van Lime geconstateerd en daarv oor antibiotoca gehad 4 weken. Afijn,: geen aantoonbare ziekte volgens de huisarts. Iemand hier ervaring mee en aanbevelingen want ik ben die duizelingen meer dan zat! Vooral in mensenmassa's duizelt het me vooor de ogen! Verder geen enkele psychische klachten dus dat hele tussen de oren kunnen we ook uitvlakken.


Ik weet niet of Andy nog steeds op dit dorum vertoeft maar ik wil wel nog even reageren op zijn bericht (van 2 jaar geleden). Ik heb dezelfde symptomen... ook bij mij werd ooit Lyme vastgesteld maar de dokters beweren dat dit nu uit mijn bloed is.
Mocht Andy dit nog lezen.... wat was uiteindelijk de diagnose? Ben je er vanaf geraakt?

Groetjes,
Griet
mootje1974
BerichtGeplaatst: 25-01-2011 12:16 Reageer met quote

Annabel7 schreef:
Hoi Hoi
Ik ben een mam van 7 kids ,waarvan nog 6 thuiswonend ....altijd druk ,weinig tot geen tijd voor mezelf ....maar ik geniet !!!!!
Tot ik vorige week woensdagmorgen de vaatwasser leeghaalde ,ik draaide me om en het werd kokendheet in mijn hoofd ,mn benen voelde ik niet meer ,en zakte zo inelkaar ,ik was nog bij bewust zijn ...ik schrok enorm !!!! ik dacht yep ik ben er geweest !....ik ben al kruipend naar de trap gegaan en was in 10 min. boven ...heb mijn dochter gewekt ,omdat mn klein dochtertje van 1 jaar nog op bed lag ....na 10 min.zakte het wat weg ....maar ben sinds die dag alleen maar duizelig en heel wiebelig in de benen ....en doodsbang dat het weer gebeurt ! en dan dat ik echt wegval ...mijn dokter heeft me weggestuurd met een kuur pretnisalon ,omdat ik al 3 weken een behoorlijke bronchitus heb ,ik ben sinds die tijd niet gerust en vraag me af waarom ik sinds dat inzakken zo duizelig/wiebelig ben .....tot ik op deze site terecht kwam en herken zoooooveel dingetjes !Iedereen zegt je bent oververmoeid ....veel te druk je moet rusten !....maar dat voel je toch aankomen lijkt mij ,ik voelde me altijd goed ....tja wel moe ,maar dat is logish ,
Ook heb ik sinds 3 weken erg last van oorsuisen in beidde oren ,als ik lig gaat het trouwens goed ,zitten wat minder ....buiten maakt me angstig ....om in elkaar te zakken ,zo voelt het vaak ,wie heeft ook deze ervaring ,met het echt inelkaar storten ,de meeste mensen lees ik kregen het wanneer ze op bed lagen ,morgen ga ik naar de huisarts met de vraag of Betahistine iets voor mij kan doen .
Ik vind dit een enorm enge ervaring ,vooral omdat ik alleenstaande moeder ben ,en zo graag weer normaal wil functioneren ,ben een echtte huisvrouw haha die alles tot in de puntjes verzorgd wil hebben soms te ERG ! maar hoe ik me nu voel ,is dat nauwelijks op te brengen ,en kost het zooooveeeel ,en steeds die angst dat het weer gebeurt ! Sad ...ik zou het heel fijn vinden om met iemand hierover te kletsen ....dankje Smile Annabel


hallo anabel

een jaar of 6 geleden is bij mij de draai duizeligheid begonnen.
ik had het alleen nadat ik een verkoudheid had gehad
dan was ik zo ontzettend draaierig dat ik niet kon lopen ik viel gewoon om.
het leek wel een totale uitputting.
alle energie vloeide weg.

nu 6 jaar verder is het zo erg dat als ik bv boodschappen heb gedaan, dan kom ik thuis.
dan ben ik totaal uitgeput.
en het draaien word nog veel erger.
ook oorzuizen en gonzen in mijn hoofd.
alleen als ik rust, dat doe ik nu maanden.
16 uur per dag aan bed geplakt.
dan blijft het weg.

ik heb ook betahistine voor geschreven gekregen.
3 maal daags 16 mg.
dat heb ik een paar weken gedaan toen was het weg.
en nu ben ik gestopt en het is weer terug.
wat ik wel weet is dat betahistine een spiegel opbouwt voor je evenwichtsorgaan.
er kan een ontsteking in het oor gebied zitten.
en in combinatie met stres en drukte kan je deze klachten krijgen.

de teek heeft mij ook bij regelmaat gebeten.
daar laat ik mij ook op testen, lyme.
maar meniere is niet in het bloed te zien.

de betahistine kan je als onderhoud medicijn gebruiken.dat kan geen kwaad.
dat ga ik nml ook aanvragen.
dan is die klacht in ieder geval weg.


mvg moniek
Maluzon
BerichtGeplaatst: 25-01-2011 15:04 Reageer met quote

Hallo Moniek en Annabel,

Bij mij zijn de duizelingen ca. 4 jaar geleden begonnen. Er zijn toen verschillende bloedtests gedaan, maar alles was in orde.
Niet dus, want de duizelingen bleven komen en inderdaad na een zware verkoudheid.
Toen ik ca. 2 jaar geleden 's morgen vroeg mijn bed wilde uitstappen, zakte ook ik door mijn benen. Ik was toen ook verschrikkelijk misselijk en de wereld tolde. Ik ben kruipend naar de badkamer gegaan. De dienstdoende arts vertelde mij dat het misschien wel te maken kon hebben met mijn evenwichtsorgaan, maar dat er niets aan te doen was.
Omdat ik ook altijd misselijk was in een vliegtuig en de middeltjes van de drogist niet hielpen, raadde mijn vorige huisarts mij Cinnarizine aan, een medicijn tegen reisziekte,dat toen net op de markt was. Dat hielp geweldig en omdat het ook gebruikt kan worden bij duizeligheid, gebruikte ik dat de laatste jaren.
Een paar maanden geleden was ik achter elkaar verkouden en toen mijn oren dicht gingen zitten en de duizelingen weer dagelijks optraden ben ik toch maar weer even naar mijn huisarts gegaan, maar weer moest het vanzelf overgaan.
Ik ben dus heel erg blij dat ik nu de naam van een medicijn ken, dat kan helpen en ik ga de huisarts maar eens bijpraten.

Bedankt en veel sterkte allebei.
Ria
Tijgerke
BerichtGeplaatst: 31-01-2011 21:04 Reageer met quote

zeer interessante artikel

http://dizzyme.skynetblogs.be/


mvg Razz
johanmini
BerichtGeplaatst: 05-02-2011 22:53 Reageer met quote

Hallo, ik zocht naar BETAHISTINE en kom o.a. hier terecht.
Na het doorlezen van dit draadje (niet alles want is teveel), blijkt dat ik niet de enige ben met evenwichtstoornis en ook blijkt dat het niet bij iedereen hetzelfde is.

Ik heet Johan en ben op dit moment 62
Een paar dagen geleden kon ik niet meer opstaan vanuit mijn stoel.
Ik kon niet op mijn benen staan en als ik bewoog, bewoog alles om mij heen tien keer zo snel en in tegengestelde richting.
Ik kon mijn stoel niet meer uit.

Hoewel ik hier veel lees over duizeligheid, dat heb ik niet.
Als ik stil zit is alles goed maar heb geen snelle bewegingen te maken want dan beweegt alles om mij heen en dat is een rare gewaarwording.
De huisdokter is langs geweest en gaf medicijnen voor bloeddruk want was erg hoog en tegen de evenwicht n.m.l. BETAHISTINE.

Nu 3 dagen later bemerk ik dat het beter gaat. Ik kan weer staan maar lopen is niet goed mogelijk. Bij elke stap lijkt het alsof ik op een zacht ondergrond loop en doorheen zak.
Ik kan me verder weer gewoon bewegen zonder dat rare gevoel.
Het vervoer gaat met een rolstoel die ik al in bezit had.
Zo kan ik tenminste weer zelf naar de wc e.a.

Ik heb wel sinds 2 dagen een nekpijn dat met de dag erger wordt.
Dat is aan de linkerkant en straalt soms door tot boven mijn linker oor.
Dat gedeeltevoeltwarmer dan de rechterkant.
Daarom zocht ik naar BETAHISTINE om te kijken of het daarvan zou kunnen komen.
Ik heb begrepen dat het een ontsteking zou kunnen zijn en dan ook de oorzaak van de evenwichtsstoornis.

Jaren geleden had ik ook evenwichtstoornis maar die was anders.
Telkens als ik rechtop ging zitten, viel ik om dus kon mijn bed niet uit.
Ik kon alleen liggen en verder voelde ik mij goed.
Na 5 dagen was ik er van af.

Maandag (overmorgen) heb ik kontakt met de huisarts. Als het niet is opgelost wil hij mij een paar daagjes laten opnem in het ziekenhuis vooronderzoek/observatie.
Dit omdat ik meer ziektes heb waarvan o.a. de ziekte van Huntington waarbij evenwicht ook een probleem is maar dan weer anders.
Ik duim dat het maandag over is want heb het niet op ziekenhuizen (vele ervaringen).

Ik wens jullie allen erg veel kracht en beterschap.
Sascho
BerichtGeplaatst: 10-04-2011 15:31 Reageer met quote

Hallo allemaal, ik ben een vrouw van 43 jaar en heb ook evenwichtsproblemen. Bij mij is alles in mei 2010 begonnen. Op vakantie kreeg ik (kort) last van draaiduizeligheid met, ongeveer een uur later, braken. Ik dacht aan een griepje dus was niet echt onder de indruk. Thuis kwam het echter terug waarna de aanvallen op hun hoogtepunt 20 uur duurden, alles gepaard gaande met heftig braken en draaiduizeligheid (linksom). Ik kon alleen maar heel stil liggen, de minste beweging van mijn hoofd betekende overgeven. Dit alles in de snikhete zomer tijdens het WK. In augustus dacht ik dat ik er van af was, en geloofde ik inderdaad wat de dokter had gezegd: een ontsteking aan mijn evenwichtsorgaan oftewel Neuritis Vestibularis. Helaas kwam het weer terug in oktober, de aanvallen waren weliswaar veel minder heftig (slechts enkele minuten tot een half uur), maar toch was ik flink geschrokken. In november kreeg ik last van af en toe een dagje misselijk en een 'zwaar hoofd' alsof ik een kater had. Dat werden al gauw enkele dagen per week en vanaf januari 2011 ben ik onafgebroken misselijk. Ook heb ik deze week weer 3 aanvallen gehad waarvan de laatste toch weer enkele uren duurde (zonder braken). De laatste keer dat ik een aanval had was inmiddels 8 weken geleden. Duizelig ben ik verder niet, alleen dus als ik een aanval heb. Als ik mijn hoofd erg snel draai heb ik ook meteen een heftige vlaag van misselijkheid. Ik kan gewoon lopen, autorijden en fietsen.
Inmiddels heb ik de hele medische molen gehad: MRI-scan, CT-scan, bloedonderzoek, maagonderzoek, evenwichtsonderzoek, gehoortest. Alles is prima in orde en ik heb geen Meniere.
Ik ben op zoek naar mensen die ook langdurig onafgebroken misselijk zijn (geweest). Daar hoor ik namelijk helemaal niemand over op dit forum. Bij mij helpt niets: geen primperan, betahistine, cinnerazine of domperidom. Ik ben ten einde raad, de misselijkheid beheerst mijn hele 'zijn'. En ik ben heel bang dat het nooit meer overgaat.
Tijgerke
BerichtGeplaatst: 13-04-2011 21:19 Reageer met quote

Sascho schreef:

Ik ben op zoek naar mensen die ook langdurig onafgebroken misselijk zijn (geweest). Daar hoor ik namelijk helemaal niemand over op dit forum. Bij mij helpt niets: geen primperan, betahistine, cinnerazine of domperidom. Ik ben ten einde raad, de misselijkheid beheerst mijn hele 'zijn'. En ik ben heel bang dat het nooit meer overgaat.


Ik heb dit al 13 jaar, dikwijls ben ik zo misselijk en voel mij niet goed, precies of ge gaat iets krijgen. Mee leren leven zeggen ze. Slapen moet ik met 2kussens doen want als ik plat lig dan krijg ik dat raar gevoel, het wil doorbreken maar wordt toch nog onderdrukt.
Misschien dit artikel eens lezen.
http://dizzyme.skynetblogs.be/

mvg Tijgerke
19Anto85
BerichtGeplaatst: 06-05-2011 21:22 Reageer met quote

Beste dealahz en anderen,

Ik heb hetzelfde zweverig gevoel zoals jij omschrijft. Dit op en neer gevoel bij het wandelen komt bij mij heel erg voor als ik uit de lift stap en in iets mindere mate na het rijden met de auto. Het is net alsof ik af en toe door de grond zak als ik wandel.

Dealahz, hebt u ondertussen al de oorzaak of oplossing gevonden? Of zijn er hier andere mensen op dit forum met hetzelfde fenomeen?


dealahz schreef:
Hallo Allen,

Ik heb ook sinds een maand of twee van een soort van evenwichtstoornis.

Ik heb als sinds Maart last van hevige stress en heb al meerdere paniekaanvallen gehad.

Ik ben nu aan de beterende hand, alleen heb ik zo nu en dan het gevoel dat ik op en neer ga.
Ook als ik de lift uit stap heb ik hier last van. Vorige keer was het zelfs zo dat ik na het uitstappen uit de lift tijdens het lopen van een meter of 20 - 30 op en neer ging.
Ik ging even rustig zitten en vervolgens naar de wc. Ik werd toen nog steeds hevig naar de grond getrokken. Met name het gevoel in mijn benen.
Heel vreemd. Direct naar de EHBO (huisartsenpost was dicht) en daar konden ze niets vinden.

Bovenstaande kan ook gebeuren als ik gewoon loopt, dan komt het ineens op. Ik denk aan stress, hyperventilatie of een soort van evenwichtsstoornis.

Ik ga binnenkort naar de neuroloog, wellicht dat die wat kan vinden.

Wie heeft hier ervaring mee of advies?
Dizzydays
BerichtGeplaatst: 21-05-2011 20:04 Reageer met quote

Ik heb ondertussen voor mezelf uitgevonden waardoor ik in de toestand geraak, waar ik niet in WIL geraken; futloze duizeligheid.
Ik ben vorig weekend met Thalys naar Parijs gegaan, en ja hoor, het is weer zover. Buiten is het lekker weer en ik ben kapot. Blijkbaar registreren mijn hersenen dat ik heel hard vooruit ga, terwijl mijn lichaam denkt dat het stil staat? Gevolg; Ik ben weer de pineut de komende maanden..... Constant duizelig, ogen die niet snel kunnen focussen, soms koppijn, futloos, spierpijn in mn kuiten, soms misselijk, soms oorpijn. Geweldig! 10 jaar geleden na het vliegen de eerste keer last gekregen, heeft 9 maanden geduurt. 18 uur per dag geslapen en niemand die het begrijpt. Hele ziekenhuis etc, gezien en niks te vinden. Het verdween daarna geleidelijk. Ik ben nog wel een aantal keer gaan vliegen, maar het komt niet altijd opzetten blijkbaar. Ik heb er nu 3 keer "echt" last van gehad. Nou moet ik zondag naar Milaan vliegen en ik denk dat dat in mijn huidige staat van doen niet zo slim is, maar ik moet wel. Bestaat er dan echt geen oplossing voor dit vage probleem???? Heel mn leven wordt onderhand beheerst door mijn duizeligheid etc........ Evil or Very Mad
Tijgerke
BerichtGeplaatst: 30-05-2011 17:24 Reageer met quote

Beste dizzydays,

heb je mijn link al gelezen: http://dizzyme.skynetblogs.be/
Is zeer interessant.

ik ga nu de nodige stappen ondernemen via het St Augustinus NKO om deze operatie te bespreken. Eerst nog zien om een afspraak te regelen en dan hopelijk kunnen ze mij "redden".

Vandaag alweer een aanval gekregen tijdens mijn slaap, wakker geworden en alles was lekker zat humm. Is niet meer normaal te leven.

draaierige groetjes aan iedereen.

Tijgerke
ecanavar
BerichtGeplaatst: 19-07-2011 20:18 Reageer met quote

Zes jaar geleden was ik voor het eerst duizelig. Het heeft een dag of vijf aangehouden. Ik dacht dat ik een burn out had. Ik werd de eerste twee jaar om de drie maanden een paar dagen duizelig. Na vele onderzoeken, bloed, scan en evenwichtsonderzoek werd er ziekte van miniere geconstateerd. Medicijnen helpen niet. Nu heb ik gehoordd over Gentamycine-therapie. Wie o wie heeft dit gehad~???? Helpt het
Lance
BerichtGeplaatst: 19-12-2011 22:52 Reageer met quote

In veel van de hier genoemde symptomen herken ik me niet, maar sinds een paar dagen loop ik zeer onzeker. Het is telkens alsof ik met mijn linker been in een diep gat stap. De oorzaak is voor mij geen geheim, want iedereen in mijn naaste omgeving had het al aangekondigd, "je werkt dag en nacht dat gaat echt niet lang goed !". Verder merk ik dat mijn rechter been veel warmer aanvoelt dan mijn linker been, terwijl dit in mijn armen juist andersom is.
Duizeligheid, misselijkheid of braken heb ik (nog) niet. Hetgeen verlichting geeft is een voet, rug en nek/hals massage, en omdat mijn vrouw daar haar geld mee verdient hoef ik er niet voor weg. Ergste is het gevoel van onzekerheid tijdens het lopen, ik moet me aan alles vasthouden om niet om te vallen, kortom het voelt altijd als lopen op een zeilboot met windkracht zeven. Een vriendin van mijn vrouw heeft mij verteld dat zij veel baat heeft gehad met een speciaal voor haar in Ierland gemaakte cocktail van Bachflowers. Dus maar afwachten of dit ook bij mij helpt.

Lance
diquydiq
BerichtGeplaatst: 11-02-2012 12:31 Reageer met quote

Citaat uit de 'De Telegraaf' van 2012/02/10: "Vioolvirtuoos André Rieu heeft door een virusinfectie weer problemen met zijn evenwicht. André kan vrijwel niets anders doen dan op bed liggen."

Hopelijk dat iemand als Bill Gates het ook ondervindt om onderzoeksgelden te verkrijgen!

Waar is de medische wetenschap? Wat is het voor een virus? Tegen mensen met HIV zeggen de artsen toch ook niet: "Zit de storm maar rustig uit!"
Hoe loopt men zo'n virus op? Bevindt het zich in onze voeding? Ademen wij zoiets in? Het heeft iets van een 'Q-koorts'! Het is iets mysterieus, en de slachtoffers worden aan hun lot overgelaten! Ikzelf ben het rond de eeuwwisseling opgelopen! Mijn persoonlijke vermoeden: besmet comsumptievlees!:

http://www.youtube.com/watch?v=2OZfVbdgdvA&feature=related

Vaak zijn dieren besmettelijk doodziek, en de overheid blijft leuk verklaren dat het op mensen geen invloed heeft! Ik vind het top van Rusland, om van Nederland te verlangen om voor haar beweringen, dat het voor mensen geen kwaad kan, bewijs te leveren! Tot op heden heeft de Nederlandse staat niets van zich laten vernemen! Zoals altijd in Nederland: economische belangen van boeren, gaan voor de volksgezondheid!
Willow72
BerichtGeplaatst: 12-03-2012 15:33 Reageer met quote

pisces 59 schreef:
Ursin schreef:
Na een flinke kop-staart botsing te hebben meegemaakt, waarbij ik de kop was heb ik veel last van duizelingen, wegrakingen. Na de huisarts bezocht te hebben ( meerdere malen ) komt het neer dat m'n evenwichtsoorgaan helemaal van slag is. Het zou wel beter gaan na veel rust werd er gezegd.

Nu na weer weggeraakt te zijn ( flauwvallen ) heeft hij me doorgestuurd naar een neuroloog. Ik hoop dat het allemaal wel meevalt, want ik word er niet vrolijk van.

Het rare is dat als ik flauwval, dat ik alles kan horen wat er gezegd word. Alleen krijg ik m'n ogen niet open. Nu is er ook nog dat op het moment dat ik weer m'n ogen open kan krijgen, ik verkramp en helemaal heen en weer schut. epilepsie?? Nee.
Dat schudden komt waarschijnlijk doordat ik ( volgens de arts ) door een tunneleffect gaat ( vergelijk het met een ritje in de achtbaan. Maar daarbij schieten allemaal beeldenuit m'n verleden voorbij.
Ik ben toen flauw-gevallen waar m'n moeder bij was ( die zelf verpleegster is ) en die gilde dat er een ambulance moest komen op het moment dat ik dus flauwviel. Ze zei ook dat ik geen hartslag meer had op dat moment, niet in m'n pols, nek of weet ik veel waar je dat nog meer kan meten.

Nu ik dit zo gehoord heb, ga ik me toch ernstig zorgen maken en voel ik me niet zo lekker in m'n vel meer. Zit alleen maar onder de medicijnen en hoop dat de neuroloog me verder kan helpen.

Groeten,
Ursin


Hoi,
Goh joh, wat een verhaal. Zou het een vorm van narcolepsie kunnen zijn? Narcolepsie is plotseling in slaap vallen, maar de vorm die ik bedoel,ik geloof dat het kataplexie heet,is acute spierverslapping, dat je plotseling flauw valt, alles wel hoort, maar je lijf a.h.w. even stilstaat. Een soort uitval, zeg maar een soort stroomstoring in je hersenen.Je gaat helemaal out, de omgeving denkt dat je niet meer leeft.. Je komt wel weer bij,daarna schud je lijf, en erg moe erna. Dit aanvalsgewijs komt dit bij sommige mensen voor.Het is iets neurologisch.

Dit ziektebeeld is kort geleden op tv geweest op rtl4. Het heette dossier 2000 of misschien 2003, maar zoiets. Misschien is dit nog terug te zien op de website van rtl4? Dat weet ik niet. je veel sterkte, a.m.


Dit komt me allemaal zo bekend voor...
Ook een auto-ongeluk gehad half 2010...zo'n 1,5 jaar geleden en sindsdien regelmatig wegrakingen/flauwvallen waarbij ik voor de rest alle geluiden in mijn omgeving meekrijg zoals bv een glas dat stukvalt....ook de bevingen herken ik...uitvals-verschijnselen zoals 1 of beide armjen die verlamd lijken te zijn of echt niet meer op mijn benen kunnen staan...tegen de grond...ogen dicht en zo'n aanval duurt ook echt maar een paar tellen...soms zelf maar enkele seconden. Al diverse onderzoeken gehad...MRI en EEG, maar ze kunnen nog steeds niets vinden na 1,5 jaar....Wat ze wel zeggen is dat ik meteen langs moet komen wanneer ik zo'n aanval heb, maar ben ook maar een alleenstaande moeder, dus hoe wil ik daar komen als ik "out" ben...? Ik kan pas iemand bellen tegen de tijd dat ik weer ben bijgekomen, dus de aanval over is en dan duurt het nog minstens een half uur tot 3 kwartier voor er iemand is die met mij naar het ziekenhuis kan rijden...

Nu ben ik doorverwezen naar de cardioloog hiervoor, want volgens de neuroloog moest ik niet bij hem zijn. maar heb geen idee wat het kan zijn of wat ik ervan moet verwachten...wat mij de meeste zorgen baart in deze situatie...is mijn kinderen van 8 & 10 jaar die verstandelijk beperkt zijn...hoop niet dat dit ooit voorvalt waar zijn bij zijn, want ze zouden werkelijk niet weten wat er aan de hand is of wat ze zouden moeten doen...zouden zich werkelijk rotschrikken waarschijnlijk.....ik heb daar best een akelig idee bij
Arjanus
BerichtGeplaatst: 01-06-2012 16:43 Reageer met quote

mie schreef:
Wie herkent dit ? Heb een aantal maanden geleden infectie aan evenwichtsorgaan gehad. Heb nog wat last omdat k gespannen nekspieren heb. Maar wat k heel raar vind is dat ik in drukke ruimtes, in de stad, in winkelshoppings enz.een heel raar gevoel krijg.Rare kop,wat duizelig en wiebelbenen.Zou dit nog altijd te maken hebben met mijn evenwichtsorgaan ? ( is toch al geleden van september dat ik die infectie had )
Wie herkent dit ? Dank je


Ik herken dit zeker, zit er middenin. Wat is er nadien nog gebeurt en hoelang hebben de klachten nog geduurd voordat die evenwichtsproblemen over waren?
Index > Neurologie > evenwichtsstoornis
Pagina 41 van 43  

Vorige  1, 2, 3 ... 40, 41, 42, 43  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring